Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Tuesday, April 2, 2013

YB ZUL NOORDIN MOHON MAAF SECARA TERBUKA KEPADA SEMUA RAKYAT MALAYSIA


Video : YB Zulkifli Noordin mengaku kesilapan dan meminta maaf.

Video : Motif pembangkang fitnah Zulkifli Noordin


Anggota Parlimen Kulim/Bandar Baharu Datuk Zulkifli Nordin hari ini mengakui pernah membuat membuat ucapan yang dikaitkan dengan penghinaan terhadap agama Hindu tetapi menjelaskan ucapan itu dibuat 10 tahun lalu ketika beliau berada dalam parti PAS.

Beliau yang mengakui kesilapannya itu dan memohon maaf kepada masyarakat Hindu di negara ini mengenai ucapannya itu yang dibuat pada satu ceramah di markas PAS.
Zulkifli yang sudah insaf dengan kesalahannya itu mempersoalkan tindakan parti-parti pembangkang menggunakan ucapan lamanya sewaktu beliau menyokong dan bersekongkol dengan parti-parti pembangkang untuk memburukkan beliau. 
"Saya sudah insaf dan meminta maaf kepada masyarakat Hindu sebelum isu itu timbul...saya telah meninggalkan perjuangan dan jawatan dalam PAS yang banyak memesong saya selama ini daripada landasan yang betul," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan ceramah pada Majlis Penggerak PRU-13 Kawasan Parlimen Baling di sini. 
Katanya ketika itu beliau merupakan peguam kepada Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam kes liwat yang melibatkan ketua pembangkang itu.  
"Saya banyak lakukan kesilapan sewaktu menjadi peguam beliau dan membuat ucapan di mana-mana majlis anjuran PAS dan PKR kerana terlalu taksub dengan matlamat perjuangan kedua-dua parti itu yang akhirnya saya dapati amat jauh terpesong dari landasan sebenar," katanya.
Katanya sikap terbuka dan rendah diri Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang sanggup meminta maaf kepada rakyat membuatkan beliau terfikir yang beliau perlu meninggalkan perjuangan yang terpesong itu demi masa depan negara dan rakyat. 
Beliau turut meminta masyarakat supaya tidak mengaitkan ucapan lama beliau yang didakwanya telah diputarbelitkan. Mengenai sama ada beliau akan bertanding pada pilihan raya umum ke-13 (PRU-13), Zulkifli berkata beliau ada menerima beberapa tawaran dan sedang menimbangkannya. 
Pada PRU-12, Zulkifli menang di kerusi Parlimen Kulim/Bandar Baharu sebagai calon PKR tetapi kemudian menjadi anggota Parlimen Bebas. - Bernama
Tetapi, bilakah Anwar Ibrahim akan mengambil inisiatif seperti Zulkifli Noordin apabila beliau sendiri di dapati menyebar fitnah tentang anak perempuan DS Najib Razak?

Lihat printscreen tweet Anwar :

Anwar : imej boros 1M'sia
Begitu juga dengan bloggers pro-pembangkang dan lidah rasmi PKR:Di bawah adalah pengakuan The West Australian tentang kesilapan mereka. Anak Najib Razak tidak berada di Australia ketika itu!So, Anwar.. bila nak minta maaf? Dan apakah blogger pro-pembangkang dan lidah rasmi PKR itu mengaku kesilapan mereka?

Bacaan mengenai isu anak DS Najib Razak : KLIK SINI 

SUMBERNo comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...