Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Saturday, July 16, 2011

KENALI SIAPA ANWAR IBRAHIM

1. GERAKAN MAHASISWA ANWAR BERENCAHKAN KEBANGKITAN KOMUNIS


ANWAR di alam mahasiswa yang selalu kata orang tidak betul. DIA SAHAJA YANG BETUL


Allahyarham Tun Ghafar dijatuhkan anwar secara revolusi The Green Book yakni secara senyap dan akhirnya hilang kuasa Tun Ghafar dalam UMNO.Tun Mahathir adalah orang kedua yang anwar ingin jatuhkan secara revolusi tetapi GAGAL. Tun M Kenal siapakah anwar?


Salam untuk semua. Awal pagi hari ini selepas teman membaca buku The Green Book , teman cuba melihat bagaimanakah kebangkitan komunis boleh berlaku. Rupanya kebangkitan komunis juga bermula dengan semangat kebangkitan mahasiswa. Isu kemiskinan adalah entiti teras kebangkitan komunis. Mereka kononnya mahu membebaskan negara dari masalah kemiskinan. Lalu keadaan ini juga menyamai dengan tindakan anwar dalam tahun 1974 iaitu berkaitan dengan kemiskinan di Baling. Begitu teruk Tunku di serang oleh anwar bagi menggambarkan bahawa orang di Baling hanya makan ubi gajah. Wah!!! miskin sungguh orang Baling ketika itu. Rentak anwar di dalam The Green Book yang beliau perolehi pada era tahun 1969 /1970 dijadian dasar rujukan mencetuskan kebangkitan. Beliau juga tidak terlepas melihat kebangkitan komunis di China.Perkara ini diceritakan oleh seorang rakan anwar sewaktu bersama-sama dengan beliau belajar di UM. Sempat teman berjumpa dengan beliau pada pagi Jumaat ( 15/7/2011). Anak Pulau Pinang dan mengenali anwar dan keluarganya. Dengan kata lain bukan nak burukkan tetapi realiti katanya " anwar tidak baik". Anwar yang suka sangat menukar guru yang menentang beliau di Pulau Pinang. Tidak kira guru berkenaan UMNO atau pun PAS. Yang penting sesiapa yang menyindir cara anwar pasti akan di tukar. Balaci anwar ketika itu Ariffin Man menjadi pencacai menghantar mesej anwar bagi menukarkan musuh anwar dalam UMNO dan PAS.

Sekarang ariffin Man dah join PKR. Dulu dialah kuku besi yan menukarkan kakitangan awam yang menentang kerajaan secara sesuka hati. Sebelum itu, amat kurang kes guru ditukarkan kerana menentang anwar. Budaya kuku besi anwar ini telah memberi kesan kepada guru yang aktif di dalam UMNO dan PAS. Guru dalam UMNO yang kenal anwar sewaktu di UM pun menyampah dengan cara anwar. Anwar seorang yang riak ketika bergelar menteri. Dato' Daud Taha ketika itu yang menjawat jawatan seorang pentadbir pendidikan pun terikut-ikut dengan cara anwar. Bahasa lainnya, beliau ialah balaci anwar untuk menukarkan guru-guru UMNO dan PAS yang menentang beliau.Tapi yang peliknya, guru-guru yang dalam PAS, tidaklah marah pada anwar selepas anwar masuk bersama pembangkang. Rupanya , orang PAS ni mudah sahaja. Kita kutuk dia habis-habis, kemudian kita join PAS, maka hilang marah mereka. Wah!!! senang amat sangat

Ada guru yang teman jumpa terpaksa berhenti kerana di pisahkan dengan isteri . Kejam anwar ...anwar kejam.Sewaktu di UM anwar setiap hari kerjanya menganjurkan demo menentang kerajaan. Teman boleh kategorikan anwar keluar UM dengan memperolehi Ijazah Sarjana Muda dengan Kepujian mengadakan demostransi.Anwar akan berarak di seluruh UM untuk membawa pelajar berdemo dalam isu bahasa Melayu dan Islam. Anwar masuk ke bilik-bilik kuliah mengganggu sesi pembelajaran. Tapi, bagi siswa berbangsa cina dan pensyarah berbangsa cina mereka tidak mempedulikan anwar.

Di negara China pula, tokoh-tokoh kampus seperti Mao Tze Tung, Li Ta Chao dan Chen Tu Shiu adalah penggerak kepada peristiwa 4 Mei 1919 yang akhirnya telah berjaya meledakkan kebangkitan Komunisme sehingga tertegaknya Republik Rakyat Komunis pada tahun 1949 di China. Sejarah juga telah memcatatkan Revolusi Bolshevik 1917 di Russia telah digerakkan oleh anak-anak muda kampus yang telah diindoktrinkan dengan fahaman komunisme, Tzar Nicholas akhirnya menggelongsor daripada sangkar merak kayangannya.

Di Burma pula kampus telah menjadi medan utama sebagai markas menentang penjajahan British, beberapa orang anak muda intelegensia yang mempunyai kesedaran politik telah menubuhkan Persatuan Pemuda Buddha (YMBA)pada tahun 1906. Gerakan pemuda ini sangat ditakuti oleh penjajah British lantas mengharamkan keanggotaannya kepada orang awam namun idealisme dan daya juang anak-anak muda kampus ini sangat tinggi dan mencabar British dengan mengadakan mogok dan boikot yang akhirnya turut disertai oleh orang awam.

Di Thailand, negara gajah putih ini juga tidak lekang daripada pengaruh gerakan politik pelajar semenjak awal abad 20 sehingga pada tahun 1932 telah berjaya melakukan Revolusi Thai yang telah mengakhiri imuniti raja. Istana terpaksa tunduk kepada desakan anak-anak muda yang mahukan raja berpelembagaan. Kebangkitan anak-anak muda yang mendapat pendidikan dari luar negara yang membuka dimensi berfikir yang lebih luas tentang konsep negara bangsa , nasionalisme, sosialisme, hak asasi manusia, liberalisme, kapitalisme dan sebagainya. Akhirnya, pada 24 Jun 1932, revolusi Thai telah menggelegak tanpa pertumpahan darah dan anak-anak muda yang menggelarkan mereka sebagai 'partai rakyat' menjadi kerajaan sementara untuk meletakkan Thailand sebagai 'negara baru' yang dimodelkan dengan konsep raja berpelembagaan ala barat.
Anwar cukup percaya dengan revolusi. Sekiranya Tun Mahathir tidak mengambil anwar , nescaya anwar akan menggerakkan revolusi sejak pertengahan 70 an lagi berdasarkan kes-kes revolusi negara luar ketika itu. Namun, kemasukan anwar ke dalam UMNO, membawa pemikiran revolusinya sekali. Itu sebab anwar cukup cepat berjawatan dalam UMNO dan kerajaan. Revolusi anwar menjatuhkan ketua pemuda Suhaimi dan Tun Ghafar sebagai timbalan presiden UMNO Revolusi anwar dalam UMNO bagi mengejar pangkat dan kuasa menyamai cara dalam The Green Book.
Untuk dilebarluaskan penceritaan ini, ianya memerlukan masa dan penulisan yang panjang. Teman tidak berminat menceritakan perjalanan hidup anwar yang terlalu bongkak dan mengejar impian sebagai PM. Semua penggerak revolusi berteraskan kebangkitan mahasiswa menjadi ketua negara kecuali anwar. Mengapa? apakah anwar tidak percaya kepada takdir? Mungkin penggerak revolusi mahasiswa di China, Mesir, Thailand, Filipina tidak melakukan liwat seperti anwar yang terbukti atas keputusan mahkamah melakukan liwat. Perintah bela diri ditangguh sehingga ogos .Bagi yang mengenali anwar di MCKK dan UM, mereka cukup faham dengan asam garam politik. Anwar bijaksana tetapi tidak BIJAKSINI. Politik anwar akan berkubur dengan mengkaji tektikal kelemahan The Green Book dan konsep Third Force Group yang selalu anwar gunakan sejak dari zaman menjadi menteri dalam kabinat Tun Mahathir. Untuk itu, anwar akan tewas dengan cara kita mendedahkan kelemahan teori dan ideolgi yang diguna pakai olehnya. Ayuh kawan-kawan, dapatkan buku menjatuhkan PROTOKOL YAHUDI, KELEMAHAN THE GREEN BOOK DAN KELEMAHAN STRATEGI THIRD FORCE GROUP YANG SELALU ANWAR GUNAKAN. Anwar wajib digulingkan secara revolusi dalam politik negara. Anwar berbahaya untuk MALAYSIA. Anwar yakin revolusi menukar kuasa kerajaan adalah berteraskan kepada kebangkitan suara anak muda. Itulah sebab utama anwar membawa semangat gerakan anak muda dalam agendanya hari ini. Sejarah tidak boleh di ubah. Justeru, kerajaan perlu peka dalam hal ini bagi menambat semula hati anak muda di kampus dan yang bekerja di luar.Perhimpunan haram Bersih adalah asas kepada kebangkitan rakyat yang dilaungkan sama dalam semua gerakan revolusi di dunia. Sedarlah kita bahawa istilah kebangkitan rakyat, negara rakyat yang anwar selalu gunakan termaktub juga dalam The Green Book

2, THE GREEN BOOK (MUAMAR GADDAFI) BUKU RUJUKAN ANWAR
Muammar Gaddafi yang telah memerintah Libya selama 42 tahun.Apakah rahsianya? Perlu diingat hubungan muamar dengan anwar telah berlaku sejak tahun 1970 ketika anwar aktif dalam gerakan mahasiswa. Anwar mula menggila ingin menjadi seorang pemimpin ulung negara sejak di bangku UM yang akhirnya menyebabkan beliau hanya lulus dalam ijazah am Pengajian Melayu. Perkara ini semua orang tahu. Sejarah di mckk dan UM bukanlah sejarah yang perlu diterjemahkan semula. Tujuan anwar masuk UM bukanlah nak belajar sangat. Sibuk dengan demo akhirnya anwar tidak cemerlang sewaktu belajar di UM. Anwar kerjanya ialah menjadi pendesak untuk berdemo. Allahyarham sulaiman palestin telah mengesyaki anwar mempunyai hubungan dengan Tripoli ( muamar) . Rupa-rupanya muamar telah berhubung dengan anwar sejak tahun 1970. Anwar terpengaruh dengan cara gaya idea dan pemikiran muamar dalam buku The Green Book.
Muamar menerima pendidikan rendah agama tradisional dan sekolah persediaan Sebha di Fezzan dari 1956 hingga 1961. Pada akhirnya Gaddafi dan rakan-rakan dari sekolah ini telah menjadi kumpulan teras revolusi dan merampas kepimpinan negara Libya. Inspirasi Gaddafi ini adalah Gamal Abdel Nasser, presiden Mesir yang telah menjatuhkan kerajaan monarki di Mesir. Pada 1961, Gaddafi telah keluar dari Sebha dan memulakan aktiviti politik secara aktif.
Kemudian, Gaddafi belajar undang-undang di Universiti Libya dan lulus dengan cemerlang. Selepas itu, beliau menyertai Akademi Tentera di Benghazi pada 1963. Di sini, beliau bersama sekumpulan yang lain telah membentuk kumpulan militan secara rahsia untuk membuang pemimpin Libya . Selepas tamat belajar pada 1965, dia telah dihantar ke Britain untuk latihan lanjutan di Kolej Pegawai Turus British (British Army Staff College) dan pulang pada 1966 dan berkhidmat sebagai pegawai komunikasi dalam Signal Corps.

Pada 1 September 1969, satu kumpulan kecil pegawai tentera yang dipimpin oleh Gaddafi telah melakukan rampasan kuasa terhadap Raja Idris 1 yang ketika itu menjalani rawatan perubatan di Turki. Sepatutnya anak saudara Raja Idris 1 yang bernama Tengku Mahkota Hasan as-Senussi ditabal sebagai raja pada 2 September apabila Raja Idris turun tahkta pada 4 Ogos 1969. Namun, pegawai-pegawai revolusi enggan menerima Hasan sebagai raja Libya yang baru. Sebelum 1 September 1969, kerajaan sedia ada dimansuhkan dan Tengku Mahkota Hasan telah dijadikan tahanan dalam rumah. Semua media merujuk Gaddafi sebagai "Pemimpin besar dan Pengasas Revolusi."
Muammar Gaddafi juga mengumpul fahaman politiknya dan mengolahkannya sebagai perlembagaan Libya dan buku perlembagaan itu dinamakan 'Buku Hijau' pada tahun 1970. Dalam buku itu Gaddafi menggabungkan sosialisme dan kapitalisme dan dikombinasikan dengan aspek-aspek keislaman sebagai dasar ideologi Libya.Buku Hijau ini merangkumi 3 jilid dan dicetak di antara 1975 dan 1979. Bagaimanapun, dalam praktik pemerintahan, sistem politik yang dilaksanakan tidaklah idealis sebagaimana sepatutnya.

Jawatankuasa Revolusi memutuskan semua penentang Libya di luar negara hendaklah dibunuh. Berdasarkan keputusan tersebut skuad pembunuh telah dikirim ke luar negara. Sembilan rakyat Libya telah dibunuh dan lima daripadanya telah dibunuh di Itali. Pada tahun 1977, beliau memperkenalkan sistem kenegaraan yang disebutnya sistem 'Jamahiriya' atau 'Negara Rakyat' yang bermaksud rakyat bersama-sama terlibat dalam pemerintahan
sahabat sekalian, sekali lagi teman bongkarkan tektikal anwar dalam gerakan revolusi yang beliau ingin jalankan. sahabat sekalian, ingatlah bahawa hubungan anwar gadafi masih lagi berjalan. anwar tidak pernah membawa contoh kebangkitan rakyat di libya dalam siri-siri ucapannya, tetapi beliau hanya mengaitkan contoh mesir dan tunisia. Soalnya mengapa anwar tidak menyebut libya? Anwar akan berterusan menekan kerajaan. Beza anwar dan gadafi hanyalah gadafi menjatuhkan kerajaan sistem beraja selepas balik dari britain. Anwar pula sentiasa berhubung dengan amerika. Kesimpulan teman mudah sahaja iaitu :
A. PERHIMPUNAN HARAM BERSIH = PROTOKOL YAHUDI
B. REVOLUSI ANWAR = RUJUK BUKU THE GREEN BOOK
Kepada penguatkuasa, mohon bantuan kalian melihat buku tersebut dan segala ideologi buku berkenaan telah anwar ikuti sejak tahun 1970 lagi. malah anwar mencampurkan ideologi ini dengan protokol yahudi. Hasilnya, cita-cita iblis akan tercapai. Lihatlah kesan menjatuhkan sistem beraja yang akhirnya memusnahkan negara.

3. JULIUS CAESAR PEMIMPIN ROME IDOLA ANWAR OTAK GILA


FILEM PERKISAHAN MANUSIA SEJENIS ANWAR

JIKA ADA KESEMPATAN BACALAH.


" Anwar Otak Gila " demikian ulasan sahabat lama anwar sewaktu pertemuan singkat yang teman lakukan dengan beliau semalam. Teman tanya beliau mengapa otak gila ? Kawan anwar yang sama-sama dengan beliau pada era 1969 menyatakan bahawa anwar menggunakan pendekatan otak gila dalam cara kerja beliau. Bermula dari zaman gerakan mahasiswa sampailah menjadi timbalan perdana menteri. Lalu , kawan anwar tersebut memberi contoh kepada teman bagaimana yang dikatakan anwar otak gila. Sebelum itu beliau membuka perbincangan dengan satu persoalan iaitu : " kamu tahu tak julius caesar rom? Pernah tak baca riwayatnyer? Kalau kamu kenal julius caesar kamu boleh kenal anwar? The Green Book , Kisah Julius Caesar dan Protokol Yahudi adalah sinonim untuk anwar sekarang.Terkejut teman bagaimana pula anwar boleh dikaitkan dengan julius caesar. Dengan tidak melengahkan masa teman terus membaca artikel berkaitan julius caesar. Setelah membaca dengan teliti, teman yakin bahawa apa yang dicakapkan oleh kawan anwar itu adalah benar. Julius caesar menggunakan politik wang sewaktu ingin mengambil kuasa di rom. Keadaan ini sama dengan anwar yang membawa masuk budaya politik wang sewaktu melawan Tun Ghafar dan mengekalkan proksinya di dalam UMNO. Budaya politik wang juga di bawa oleh anwar, azmin dan saifudin di dalam PKR. Siapa tak kenal saifuddin nasution sewaktu menjadi orang kuat Yayasan Gerak Bakti Kebangsaan di bawah kuasa Pemuda UMNO. Punyalah haramjadah saifuddin ini, mentedarah wang yayasan atas nama program pemuda. Teman tak berminat nak mendedahkan siapakah saifuddin. Kembali semula pembacaan kita di dalam kisah julius caesar dan kisah otak gila anwar .

Kebangkitan politik Caesar

Pada 69 SM, Caesar dipilih sebagai quaestor. Pada tahun yang sama isteri pertamanya Cornelius telah meninggal dunia. Caesar yang bercita-cita untuk menambahkan pengaruh politiknya, telah mengambil kesempatan iaitu sewaktu pengkebumian isterinya untuk memuji bapa mertuanya, Cinna dan mendiang bapa saudaranya, Marius. Selepas itu, beliau mengahwini Pompeia, saudara kepada Jeneral terkenal Gnaeus Pompeius atau lebih dikenali sebagai Pompey. Dalam masa yang singkat Caesar telah menaiki tangga kerjaya politiknya.
( kaedah yang sama telah digunakan oleh anwar untuk naik di dalam UMNO dan anwar memaksa ahli PKR melantik dan mengiktiraf beliau sebagai penasihat utama dan sampai mati kot bergelar penasihat.Anwar hebat dalam mengambil kesempatan.Sewaktu team A dan team B wujud, anwar mengambil kesempatan bersama Tun Mahathir.Anwar bijak dalam hal ini dan anwar tahu Mahathir akan menang. Otak gila anwar menyebabkan beliau menyatakan bahawa semua perkara boleh berlaku. Beliau menghalalkan apa jua cara untuk mendapatkan sokongan daripada pemuda sewaktu melawan jawatan ketua pemuda dari suhaimi kamarudin.Otak gila anwar memaksa semua orang disekelilingnya mengikut kehendak beliau dan mereka berkempen memburukkan suhaimi. Otak gila anwar menyebabkan anwar mengarahkan sesuka hati siapa sahaja untuk menjatuhkan suhaimi kamarudin.)

SAMBUNGAN KISAH JULIUS CAESAR..............

Bermula pada 65 SM, beliau dipilih sebagai curule aedile, pada 63 SM sebagai pontifex maximus, dan praetor pada 62 SM. Namun Caesar telah menggunakan pelbagai taktik kotor untuk mengembangkan pengaruh politiknya. Semasa menjadi aedile beliau telah mengelolakan beberapa temasya sukan yang hebat great games untuk menaikkan popularitinya dikalangan rakyat. Selain itu, beliau telah menggunakan politik wang untuk menyandang jawatan pontifex maximus dan praetor. Pada waktu ini, beliau telah menempa namanya sebagai seorang tokoh politik yang disanjungi oleh rakyat Rom. Parti Optimates mula bimbang dengan peningkatan Caesar dan cuba memburukkan beliau. Sewaktu menjadi pontifex maximus, Caesar telah didakwa dalam skandal perayaan Dewi yang Baik Good Goddess. Perayaan keagamaan ini hanya boleh disambut oleh golongan wanita tetapi sewaktu Caesar berkuasa, beliau membenarkan seorang lelaki untuk berada disana. . Selain itu beliau menceraikan isterinya Pompeia yang disyaki mempunyai hubungan sulit dengan lelaki lain.

( sekarang mari kita lihat cara anwar sewaktu menjadi menteri pertanian, menteri kewangan dan timbalan perdana menteri. Kalu kita amati, anwar amat suka kepada program yang besar dan ramai rakyat akan bersamanya. Misalnya sewaktu menjadi menteri pertanian, program membunuh tikus dilakukan secara besar besaran. Petani mengikut anwar secara beramai-ramai . Anwar dilhat oleh petani sebagai rendah diri disebabkan kerana sanggup bersama petani turun ke lapangan.Semua program anwar mesti dibuat hebahan.Beliau mahu populariti dan setiap ceramah perlu dihadiri ramai orang. Untuk itu, pekerja parti dikerah habis habisan.Jika tak capai sasaran, confirm kena maki. Anwar juga menggunakan politik wang di dalam menaiki takhta timbalan presiden umno dengan begitu cepat. Anwar bersama-sama tun mahathir berhadapan dengan team tengku razaligh. Anwar menggunakan terlalu banyak wang untuk menjatuhkan tun ghafar. Lalu tun ghafar terpaksa berundur secara terhormat. Anwar memberi saham kepada soldadunya . Projek-projek kerajaan diberikan kepada kumpulannya. Itu sebab , selepas dipecat drp umno beliau mempunyai sumber kewangan yang amat banyak dan rakan-rakan yang telah dibantu oleh anwar akhirnya membantu gerakan anwar. Masih ingat rahim ghouse?dimanakah beliau sekarang ? beliau masih lagi bergelar runner anwar di luar negara dan memainkan peranan menyalurkan dana kepada gerakan anwar.Anwar menjadi ternama dikala beliau berjaya menggunakan politik wang untuk naik di persada politik negara.Bukankah ini sama dengan julius caesar?)


SAMBUNGAN CAESAR..........

Cita-cita Caesar untuk menjadi orang nombor satu di Rom masih belum pudar. Pada 59 SM beliau dipilih pula sebagai seorang Konsul dan berkongsi kuasa dengan Konsul Bibulus.( sekarang watak bibulus ialah PAS ) Tetapi Caesar jelas sekali lebih berpengaruh dari rakan sejawatannya, Bibulus sehinggakan konsulnya dikenali sebagai konsul Julius dan Caesar.

Sahabat sekalian. Catitan ringkas sejarah caesar adalah sedikit gambaran tentang cara anwar menggunakan otak gilanya. Sewaktu beliau menjadi menteri pelajaran, tiada yang banyak beliau lakukan.Peninggalan besar beliau ialah menggunakan kuasa menukarkan guru yang menentang beliau . Guru UMNO yang tidak selari dengan beliau di Permatang pauh dan Bukit Mertajam akan ditukarkan ke luar Pulau Pinang. Guru PAS pun sama ditukarkan oleh anwar. Budaya menukar guru ini di bawa oleh anwar sehinggalah anwar di pecat dari UMNO. Namun, pembangkang terlupa bahawa apa yang mereka fitnah umno apabila ahli mereka yang ditukarkan ke tempat lain kerana melawan kerajaan adalah hasil peningalan cara kerja anwar. Mujurlah , sekarang, di bawah kerajaan najib , tiada lagi budaya menukar penjawat awam yang tidak sehaluan dengan beliau.Rakan-rakan ngos yang tidak selari dengan anwar pun ditukar. Anwar sanggup melakukan apa sahaja, demi memastikan musuh politiknya di zaman mahasiswa dan di dalam politik umno di nyahkan dari malaysia. Lalu rakan anwar yang teman temubual menyatakan musuh anwar dalam gerakan mahasiswa ialah GPMS. Lalu, guru yang pro GPMS dan penggerak GPMS ada yang menjadi mangsa ditukarkan oleh anwar.

Sahabat sekalian, sebelum terlupa, caesar juga seorang pemimpin yang suka kepada hubungan seksual. Kita boleh saksikan melalui kisah caesar yang pernah difilemkan.Hubungan seks dengan perempuan cantik adalah hobinya. Wanita yang beliau suka, pasti beliau akan dapat.Keadaan ini pun hampir sama dengan anwar. Dikala anwar berkuasa sebagai penguasa politik, beliau menggunakan eskay dan nallakaruppan menyalurkan wanita cantik untuk memuaskan nafsunya. Sesungguhnya bersyukurlah kita semua kerana anwar tiada lagi dalam kerajaan. Sedarlah dan bersedialah. Jika anwar kembali menjadi penguasa, maka siaplah penyokong BN yang berada di dalam kerajaan, anda pasti akan ditukar. Silap-silap akan dipecat . Ariffin Man tahu cara nak menukarkan penjawat awam.Berdoalah kita semua agar anak didik JULIUS CAESAR DI NYAHKAN DARI MALAYSIA.

4. PENGGUNAAN THIRD FORCE DALAM CARA GAYA ANWAR JUBURI


LEE KUAN YEW BIJAK MEMBACA FIKIRAN ANWAR. JIKA ANWAR JADI PM, MAKA KUAN YEW KAN UGUT ANWAR DENGAN FILEM-FILEM LUCAH LAKONANNYA.


Teman telah kongsikan serba sedikit tentang The Green Book, Julius Caeser, Otak Gila dan Protokol Yahudi . Ke empat-empat elemen ini banyak mempengaruhi anwar sejak tahun 1968 sehingga lah sekarang. Kesempatan ini teman nak menyambung semula elemen kelima dalam cara gaya anwar juburi memerintah iaitu penggunaan Third Force bagi memastikan dia terus berkuasa. Sedar atau tidak, sebenarnya kekuatan anwar hanyalah pada third force yang beliau gunakan. Penggunaan third force ini diceritakan oleh rakan beliau yang bersama-sama dalam gerakan mahasiswa UM. Anwar yang mengambil jurusan dalam Pengajian Melayu sudah pasti mempunyai ramai rakan dalam jurusan sosiologi dan sedikit rakan dalam jurusan sains.Di mana sahaja anwar berada beliau akan mengunakan kuasa ketiga. Kekuatan kuasa ketiga akan memudahkan beliau mencapai hasrat untuk terus berkuasa.

Di dalam gerakan mahasiswa UM, Anwar menggunakan rakan-rakan dalam Pengajian Melayu untuk bersama-sama dengannya. Anwar akan memastikan semua gerak kerja dibangkitkan oleh Third Force. Beliau hanya menjadi perancang sahaja. Misalnya dalam isu Bahasa Melayu dan nasib Melayu, Anwar menggunakan mahasiswa untuk menentang Tunku Abdul Rahman yang beliau anggap gagal menterjemahkan ketuanan Melayu. Bahasa Melayu tidak diperjuangkan. Anwar menghasut mahasiswa untuk menentang Tunku. Penerbitan buku Malay Delima yang di tulis oleh Mahathir ketika itu, menjadi kekuatan kepada Anwar. Dalam hal ini Third Force yang memberi kredit kepada Anwar ialah sokongan mahasiswa Pengajian Melayu dan pelajar ITM di dalam menggerakkan demo menentang Tunku. Mahasiswa berdemo dan Anwar menjadi jurucakap. Anwar tidak letih dan bersusah payah di dalam menggerakkan demo. Tetapi, balaci-balacinya yang menggerakkan. Untuk menang, pastikan soldadu menyerang dan bukannya jeneral. Inilah amalan Anwar. Untuk menyarang Tun Mahathir selepas di pecat, beliau menggunakan Pemuda UMNO ketika itu untuk menghentam Mahathir, lalu Zahid Hamidi dan Zambry Kadir cuba menjadi balaci dan hero Anwar. Zambry Kadir dan Zahid adalah contoh Third Force Anwar.

Sewaktu menjadi Menteri Pelajaran, setiap dasar dan cara baru Anwar perlu diikut dengan kempen di peringkat Jabatan Pelajaran. Misalnya, dalam hal kempen Bahasa Melayu dan Islam dalam pendidikan, Anwar akan mengarah semua Pengarah Jabatan Pelajaran supaya mengarahkan semua guru besar dan pengetua memastikan menyebut namanya di dalam setiap kempen yang dijalankan. Misalnya seorang pengetua yang memberi penerangan kepada guru-guru di bawahnya tentang kempen Bahasa Melayu, pengetua tersebut perlu menyebut bahawa ini adalah idea Anwar selaku Menteri Pelajaran dan memuji Anwar . Kaedah ini bagi memastikan guru tahu bahawa Anwar hebat dan Anwar perjuangkan Bahasa Melayu dan Islam dalam pendidikan. Padahal kalau diikutkan dalam sejarah pendidikan Tun Abdullah lagi lebih islamik dalam penerapan nilai Islam di sekolah. Pengenalan J Qaf adalah bukti jelas tentang penerapan nilai Islam. Tun Mahathir pula dengan penerapan nilai Islam dalam perkhidmatan awam dan pembinaan surau di setiap sekolah . Anwar hanya mampu dengan laungan Islam madani sahaja. Anwar membawa konsep kuasa minda menakluki dunia. Kuasa minda bertentangan dengan konsep nilai kerohanian yang berpaksikan kepada kuasa jiwa. Kuasa Minda Anwar terarah kepada penerapan nilai sekular melampau.

Third Force di dalam pendidikan ketika itu ialah pengetua-pengetua sekolah. Pengarah pelajaran sendiri turun membuat naziran bagaimana proses berlaku dalam kempen Anwar. Lawatan pengarah ke sekolah menunjukkan bahawa Anwar bersungguh dalam kempen Bahasa Melayu. Lalu guru sekolah akan memuji Anwar kerana pengarah sendiri memastikan matlamat Anwar berjalan di sekolah. Namun, ianya berbeza sekarang. Dalam hal satu sekolah satu sukan , apakah Pengarah Pelajaran, pengetua dan guru besar bersungguh-sungguh seperti zaman Anwar dahulu. Teman dengar, ada guru yang mengkritik program Tan Sri Muhyiddin ini dan tiada kesungguhan dari Pengarah Pelajaran di seluruh Malaysia. Tan Sri Muhyiddin bukan Anwar yang suka mengugut pengarah pelajaran, guru besar dan pengetua ketika itu.

Gerakan Hindraf pula adalah contoh Third Force yang Anwar gunakan dalam mengambil sokongan kaum India. Anwar tahu bahawa untuk menang, undi india amat perlu. Lalu Hindraf adalah Third Force yang Anwar gunakan untuk berlakon untuk mendapat simpati kaum India.Hindraf akan berjuang dan Anwar akan menyokong. Lalu kaum India akan melihat Anwar sebagai pejuang. Perlu ingat, sentimen kaum India hindraf yang mulakan. Anwar tidak akan mulakan sebab beliau pun mahukan kredit sokongan kaum Melayu. Lalu, Hindraf adalah alat Third Force Anwar.

Perhimpunan haram bersih contoh terkini penggunaan third force anwar. Beliau menggunakan ambiga dan sekutunya JIM. A Samad Said adalah entiti simpati untuk kaum Melayu. Setelah ambiga bergerak dengan kumpulannya dalam kempen perhimpunan haram bersih, barulah anwar masuk campur dan menyokong. Sekali lagi kaedah third force ini berjaya.

Kesimpulannya, anwar dan kaedah third force tidak dapat dipisahkan.Politik anwar dari dulu sampai sekarang bermain dengan third force. Setiap isu yang berlaku pada dirinya, dia akan gunakan third force untuk bertindak. Beliau cuba bermain di belakang tabir sahaja. Misalnya khutbah jumaat di seluruh Pulau Pinang yang di baca 1/7/2011. Tajuk qazaf dibentang oleh tok khatib. Third Force di sini ialah Majlis Agama Islam dan tok khatib . Anwar menggunakan mereka untuk membela kes video seks beliau.Hebatnya third force.Teman berharap, bagi semua sahabat yang membaca, kita semua akan tahu tentang cara anwar dengan membaca bingkisan ringkas yang teman tuliskan. Teman dah tengok banyak dan kadang-kadang tergelak, serta bertanya....mengapa anwar tak ubah cara berfikir? kuasa minda mengatasi kuasa jiwa?Inilah sekular menafikan nilai kerohanian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...