Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Thursday, September 22, 2011

Anwar Ibrahim Bercakap Soal Moral ? Video Seks Baru Ni Macam Mana?

Anwar Ibrahim Mengaku Tuduhan Gomo Benar Belaka !

Thursday, September 22, 2011


Rakaman Video Baru Yang Mana
Pelakunya Adalah Anwar Ibrahim

Anwar Ibrahim bercakap soal moral, arak, soal judi, maksiat, kezaliman, fitnah atau mengaibkan orang. Tetapi beliau sendiri lupa bahawa itu semua adalah permainan Anwar Ibrahim sendiri dalam kehidupan sehariannya selama ini.

MORAL - Betapa rosak nya Moral Anwar Ibrahim yang jelas melakukan hubungan SEKS bersama Pelacur China malah beliau juga merupakan orang yang Meliwat Saiful Bukhari Azlan.

ARAK - Anwar Ibrahim bercakap soal arak walhal beliau tahu dimana dan dengan siapa beliau bersama meneguk arak. Apa bab ni Anwar Ibrahim tidak mahu heret Zaid Ibrahim?

JUDI - Setiap hari Anwar Ibrahim memperjudikan Nasib Agama Bangsa dan negara semata mata untuk kuasa politik beliau dan cita citanya menjadi Perdana Menteri. Sampaikan 16 Sept pun Anwar Ibrahim sanggup perjudikan negara.MAKSIAT - Sudah terang lagi bersuluh Maksiat berlaku setiap hari kehidupan Anwar Ibrahim.


KEZALIMAN - Siapa yang Zalim wahai Anwar Ibrahim? Semasa anda Timbalan perdana Menteri berapa ramai yang anda sumbat dalam Lokap kerana mendedahkan skandal Seks Liwat anda? Berapa ramai Polis dikerahkan untuk menzalimi mereka yang tidak berdosa kerana mengetahui anda pengamal Homoseksual?

FITNAH - Setiap hari Fitnah yang dilemparkan ke atas Dato Seri najib dan Datin Seri Rosmah Mansur tidak putus putus dari mulut anda. Setiap hari Twiiter dan Facebook anda mengeluarkan kenyataan Menfitnah D.S. Najib dan D.S.Rosmah. Apa yang anda tak pernah Fitnah wahai Anwar Ibrahim?MENGAIBKAN ORANG - YA BETUL!!! Memang kami MENGAIBKAN Anda wahai Dato Seri Anwar Ibrahim. Kenapa kami dedahkan aib anda? Kerana anda bercita cita menjadi Perdana Menteri Malaysia. Cita cita yang mana jika ianya terlaksana akan membawa padah kepada seluruh rakyat Malaysia.


Kami tidak mahu seorang Perdana Menteri yang merupakan Pengamal Homoseksual dan juga kaki Pelacur. Kami tidak mahu Malaysia ditimpa bala akibat dari kesilapan kami memilih anda menjadi Pemimpin.

Dosa mengaibkan anda biar Allah SWT yang tentukan kerana pada kami apa yang dilakukan ini adalah Jihad kami dalam memastikan Kemungkaran dapat dihapuskan apatah lagi jika seseorang itu orang yang semacam anda yang boleh melakukan apa sahaja dalam mendapatkan kuasa.

Namun demikian, jika benar kami telah mengaibkan anda wahai Dato Seri Anwar Ibrahim maka dipinta sangat agar anda membuat Laporan Polis akan anda diaibkan dan juga melakukan tindakan SAMAN ke atas kami kerana mengaibkan anda dalam rakaman Video Seks.
Menjadi satu kewajipan bagi anda Dato Seri Anwar Bin Ibrahim untuk membersihkan nama anda dalam hal ini. Sampai bila anda hendak duduk diam membisu?


Psssttt....Kalau kami salah maka kami tanggung akibatnya tetapi bagaimana dengan si pelaku?

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

60 RIBU IC PALSU..ELOK MAFREL TANYA ANWAR.

APA MACAM MALAYSIAKINI ADAKAH PERCAYA DENGAN RESPON DARIPADA RAKYAT MALAYSIA KINI:


mafrel sebuah NGO pilihanraya mendedahkan kononnya berlaku pemberian 60 ribu kad pengenalan kepada warga luar di sabah pada pilihanraya sekitar 1990 an.

pemberian 60 ribu kad pengenalan itu dilakukan pada saat PBS dilihat cukup berkuasa dan mampu menumpaskan BN.

kepada mafrel, elok kamu tanya pada anwar.
dia tahu banyak cerita pasal kes ni.

22 September 2011XPressMindaLeave a commentGo to comments
Sekali lagi Mkini buat kecoh dan sekali lagi Mkini kantoi. Dakwa Malaysiakini, SPR telah mengeluarkan sejumlah lebih 60,000 kad pengenalan palsu kepada pekerja asing di Sabah atas arahan UMNO.

Kata mereka lagi dalam tempoh sedekad, seramai 600,000 pendatang asing mendapat kad pengenalan palsu tu untuk tujuan mengundi UMNO & BN bagi merampas Sabah daripada PBS.

Kabel diplomatik Amerika Syarikat yang bocor mendedahkan, bekas pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Tan Sri Abdul Rashid Abdul Rahman mengakui pernah mengeluarkan lebih 60,000 kad pengenalan palsu kepada pekerja asing di Sabah sekitar 90-an, atas arahan Umno. (Malaysiakini / 20 Sept 2011)

Hakikatnya tugas Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) bukannya menyediakan kad pengenalan sebaliknya mendaftarkan pemilih yg layak mengundi. Tugas mengeluarkan kad pengenalan adalah tugas Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

Kot ye nak menipu pun berpada-padalah, ni tak pasal-pasal kantoi tak tahu mana satu tugasan rasmi agensi kerajaan.

Kabel yang dimuat naik di portal Wikileaks memetik bekas ketua NGO pemantau pilihan raya Mafrel Malek Husin sebagai mendakwa Rashid (kiri) mengakui perkara itu dalam pertemuan peribadi di rumahnya pada 25 Oktober, 2006. (Malaysiakini / 20 Sept 2011)

Malaysiakini kenal ka siapa Abdul Malek Bin Hussin tu? Jom kita layan seketika sejarah politik Abdul Malek Hussin.

Abdul Malek merupakan Ketua Dewan Pemuda Pas (DPP) Wilayah Persekutuan utk sesi 1985-1987.Pada tahun 1987 hingga 1989 pula Abdul Malek dilantik sebagai setiausaha Dewan Pemuda Pas Pusat.

Kemudiannya sekali lagi dia telah menyandang jawatan Ketua DPP Wilayah Persekutuan bagi sesi 1989-1994 sebelum mengumumkan perletakan jawatan pada 31 Ogos 1994

Menjelang pilihanraya ke-9 tahun 1995, Abdul Malek di angkat menjadi calon Pas utk Parlimen Bandar Tun Razak. Beberapa hari sebelum tarikh pengundian, Abdul Malek mengumumkan keluar drpd Pas dan menyertai UMNO dalam satu majlis yg di hadiri oleh Anwar Ibrahim.

Semasa krisis pemecatan Anwar ibrahim, Abdul Malek adalah antara orang kanan Anwar ibrahim yg turut mengembleng tenaga menggerakkan demonstrasi jalanan sebelum dikenakan tahanan ISA pada 25 September 1998 – 21 November 1998.

Pada 18 Oktober 2007 Ab dul Malek menang kes saman RM 2.5 juta terhadap kerajaan berhubung tahanan ISA ke atasnya sebelum ini, bagaimanapun pada 25 Mac 2010, Mahkamah Rayuan membatalkan bayaran gantirugi tersebut menyebabkan Abdul Malek terpaksa membayar kos perbicaraan sejumlah RM50,00 kepada kerajaan.

Salah seorang peguam yg pernah mewakili Abdul Malek dalam kes tuntutan samannya ialah R. Sivarasa yg merupakan ahli parlimen Subang (PKR), bekas Naib Presiden PKR dan sekarang ini turut menjawat jawatan sebagai MPP PKR.

Mafrel pula merupakan badan NGO yg kononnya bertujuan memantau perjalanan pilihanraya telah ditubuhkan oleh Abdul Malek sejak tahun 2003.

Melihat pd hubungan sejarah & kaitan langsung Abdul Malek & Mafrel dengan Anwar Ibrahim & PKR, layakkah ianya dijadikan asas utk membuktikan dakwaan Malek & Wikileaks itu?

Hatta pemimpin Pas sendiri amat berhati-hati dengan sikap Abdul Malek. Misalnya salah seorang pemimpin Pas yang jugak Pengarah Pilihanraya Pas Wilayah Persekutuan, Haji Ishak Surin pernah meluahkan keraguannya dengan kredibiliti Abdul Malek Hussin, katanya;-

Adakah kita boleh percaya orang seperti ini. Dalam keadaan dia (Malek) berbai’ah pun, dia berani khianat, inikan pula dalam soal yang tiada kaitan dengan bai’ah dengan Allah dan Rasulnya. - (Haji Ishak Surin / 14 Februari 2008)

Bila pemimpin Pas sendiri pun pernah bukak mulut meragui kejujuran & kredibiliti Abdul Malek, kat mana pulak asasnya utk kita ambil kata-kata Abdul Malek seperti dilaporkan oleh Wikileaks tu sebagai sumber sahih?

Wednesday, September 21, 2011

Wikileaks: SPR pernah keluarkan 60,000 IC palsu

PENDEDAHAN DARIPADA MALAYSIAKINI , KALAU BETUL BERLAKU .. KITA UMNO BUAT LAGI KERJA INI AGAR DAPAT MEMERINTAH NEGARA INI DENGAN LEBIH DARIPADA 2/3 MAJORITI DI PARLIMEN. AYUH... KITA SUNGKURKAN PEMBANGKANG DENGAN CARA YANG DIDEDAHKAN. KITA RAMPAS SEMULA NEGERI2 YANG DIPERINTAH OLEH PEMBANGKANG DENGAN SENANG2 AJE.
Kabel diplomatik Amerika Syarikat yang bocor mendedahkan, bekas pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Tan Sri Abdul Rashid Abdul Rahman mengakui pernah mengeluarkan lebih 60,000 kad pengenalan palsu kepada pekerja asing di Sabah sekitar 90-an, atas arahan Umno. abdul rashid abdul rahmanKabel yang dimuat naik di portal Wikileaks memetik bekas ketua NGO pemantau pilihan raya Mafrel Malek Husin sebagai mendakwa Rashid (kiri) mengakui perkara itu dalam pertemuan peribadi di rumahnya pada 25 Oktober, 2006. Dalam kabel yang ditandakan sulit itu, Malek dilaporkan memberitahu pegawai Kedutaan Amerika Syarikat di Kuala Lumpur bahawa Rashid mengesahkan Umno melancarkan kempen 'kotor' sekitar 90-an untuk merampas Sabah - yang dikuasai PBS, ketika itu pembangkang, pada 1994. "Sepanjang dekad berkenaan, Umno memberikan kewarganegaraan dan kad pengenalan Malaysia kepada lebih 600,000 pekerja pendatang asing (kebanyakan beragama Islam dari Indonesia dan Mindanao di Filipina) di Sabah, sebagai pertukaran untuk undi mereka pada pilihan raya negeri. sabah illegal immigrant"Menurut Husin, Rashid 'mengakui secara peribadi mengeluarkan lebih daripada 60,000 kad pengenalan palsu di Sabah' bagi membantu Umno menguasai politik di sana," kabel itu dipetik. Kewarganegaraan 'segera' dan hak mengundi untuk pendatang tanpa izin telah lama menjadi isu di Sabah, dengan pemimpin tempatan, sama ada dalam atau luar BN berulang kali menuntut penyelesaian daripada kerajaan persekutuan. Bagaimanapun, tidak apa yang dilakukan berhubung tuntutan berkenaan. mahathir pc 260608 05Keadaan didakwa semakin parah pada tahun 1990-an, dengan kesalahan diletakkan di bahu perdana menteri ketika itu Tun Dr Mahathir Mohamad kerana didakwa melancarkan apa yang dikenali sebagai 'Projek IC'. Ia operasi haram yang didakwa membabitkan Jabatan Pendaftaran Negara, agensi kerajaan berkaitan dan ejennya dengan tujuan meningkatkan undi Umno dan BN. Pada pilihan raya negeri 1994, PBS - yang menguasai Sabah sebagai negeri pembangkang sejak tahun 1985 - mendapati majoritinya di Dewan Undangan Negeri (DUN) merosot mendadak. Walaupun PBS akhirnya tumbang rentetan beberapa pembelotan kepada BN, ramai menyalahkan 'Projek IC' sebagai punca kejayaan BN menerajui Sabah semula.

Ahli Majlis MPKj Dari DAP Yang Sangat Biadap!

GEMPAR BERAPI! RAKAMAN SUARA CINA DAP BIADAP!

Ahli Majlis MPKj Dari DAP Yang Sangat Biadap!

Kesian aku dengar MELAYU kena Tengking Dengan Cina Biadap ni. Kepada Orang Melayu yang sokong DAP ini memang bangang.. Yang sokong dia , pun kena tengking. Sial punya cina tengking Melayu.

Jajarkan ke Tengah

Lee Kee Hiong sudah biasa terlepas daripada onar yang dilakukannya selama ini. SELANGOR DAILYsebelum ini telah mendedahkan bagaimana Lee Kee Hiong yang pernah menjadi Setiausaha Politik Lim Kit Siang mempunyai PERANAN YANG SANGAT BESAR dalam kematian Teoh Beng Hock. Untuk seketika, Lee Kee Hiong mendiamkan diri dan tidak banyak cerita tentangnya kedengaran walaupun ramai kakitangan Majlis Perbandaran Kajang (MPKj) di mana Lee Kee Hiong merupakan salah seorang Ahli Majlis merungut tentang perangai BETINA KERING itu.
Maki hamunnya sudah menjadi perkara biasa. Kakitangan MPKj yang sebelum Pakatan mengambilalih kerajaan negeri, bekerja dengan kembang hidung dan dada busung, sekarang ini diperlakukan seperti budak-budak dan lembu-lembu dalam kandang. Mereka bukan sahaja ditempelak, bahkan diperlekehkan sebagai BANGSA YANG TIDAK BOLEH BEKERJA.
Bukti terbaru adalah rakaman yang dibuat secara rahsia bagaimana BETINA KERING itu menghamun MELAYU-MELAYU di MPKj seolah-olah manusia Melayu yang ada di hadapannya adalah kalangan bebal yang sengaja diambil bekerja sebagai kakitangan kerajaan kerana simpati akan nasib mereka.
Baru menjadi Ahli Majlis, Lee Kee Hiong sudah pun menunjukkan sikap bongkak dan angkuh yang telah menjadi darah dagingnya. Walaupun dari satu segi, kelihatan seperti Lee Kee Hiong sedang menjalankan tugas, tetapi memandangkan kakitangan yang dihamunnya itu bukanlah lembu atau kambing, sebaliknya manusia, mengapa dia tidak menggunakan kelebihannya selaku Ahli Majlis untuk lebih berdiplomasi dan bukannya membentak-bentak seperti BETINA GERSANG?
Sikap memandang rendah terhadap orang Melayu sudah menjadi darah daging sebahagian besar pemimpin DAP. Dek kerana itulah, DAP tidak pernah membenarkan orang Melayu mengetuai parti tersebut. Paling tinggi kedudukan mereka adalah Pengerusi. Sedangkan jawatan Pengerusi sebenarnya tidak berfungsi langsung, sebaliknya hanyalah retorik semata-mata untuk menunjukkan kononnya DAP adalah sebuah parti pelbagai kaum. Sedangkan jawatan-jawatan penting lain, termasuklah Setiausaha Agung, disapu oleh Lim Kit Siang, proksinya dan anak lelakinya.
Jawatan yang paling berkuasa dalam DAP adalah Setiausaha Agung. Walaupun Lim Guan Eng tidak pernah menang dalam mana-mana pertandingan dalam partinya sendiri, perlantikannya selaku Setiausaha Agung meletakkan dia sebagai pemimpin SUPERIOR yang tidak boleh disentuh, sama seperti bapanya.

Gelagat yang ditunjukkan oleh bekas Setiausaha Politik Lim Kit Siang bernama Lee Kee Hiong itu sebenarnya mencerminkan apa yang bakal berlaku pada masa hadapan sekiranya DAP dibenarkan berkuasa walaupun di belakang tabir. Mungkin sebahagian besar peminat Pakatan Rakyat, tidak akan mempercayai berita ini dan menganggap ianya satu lagi cerita fitnah, namun ketahuilah bahawa itu yang berlaku, bukan sahaja di MPKj, tetapi juga di MPAJ, MBPJ, MPSJ dan MPK.

Melakukan serangan psikologi seperti yang dibuat oleh Lee Kee Hiong merupakan taktik terbaik yang dipelajari daripada Zionis yang berjaya melemahkan semangat kaum Arab di Palestin meskipun Arab merupakan penduduk majoriti. Memecah belahkan adalah kepakaran semulajadi mereka yang kini sedang dituruti oleh DAP dengan jayanya.

Rakaman ini sebenarnya hanyalah merupakan salah satu daripada pendedahan kecil. Pasti akan ada pendedahan besar lain yang melibatkan DAP dan para pemimpinnya yang beranggapan, mereka jauh lebih superior berbanding orang Melayu.

Untuk pengetahuan mereka yang tidak pernah peduli, Lee Kee Hiong merupakan figur yang sangat berpengaruh terutama dalam DAP Selangor. Inilah PENGUASA sebenar Ean Yong Hian Wah. Inilah juga orangnya yang cuba menutup skandal DAP dalam kematian Teoh Beng Hock.DEDAH ! Di Manakah Silap Portal Pro-Pembangkang Kali Ini? Silapnya Tidak Suka Berkata Benar

Jika Dr Mc Donald, saksi Anwar Ibrahim 'ditangkap' mengeluarkan kenyataan yang tidak menyebelahi Anwar Ibrahim, begitu juga nasib portal pro-pembangkang yang 'ditangkap' kerana berbohong melaporkan berita Mat Sabu.


Memang tidak dinafikan lagi bahawa MalaysiaKini, portal yang dibiayai oleh Yahudi adalah portal pembohong tegar. Jika merujuk kepada laporan mereka,
Ratusan penyokong pemimpin PAS berkumpul di luar perkarangan mahkamah sejak 8 pagi bagi memberi sokongan.
Padahal, hanya kira-kira 50 orang sahaja yang berkeliaran di luar mahkamah bukannya ratusan seperti yang didakwa oleh portal pembohong tersebut.

Lihat foto-foto di bawah:-

Dan jika benar ada ratusan penyokong, MalaysiaKini sudah tentu akan menyiarkan foto-foto kumpulan tersebut tetapi tiada!

MalaysiaKini confirmed pembohong tegar !


Dalam masa yang sama, ketiadaan penyokong-penyokong Mat Sabu menimbulkan rasa hairan beberapa ahli PAS yang hadir di mahkamah.

Ada juga yang berseloroh mengatakan bahawa kehadiran penyokong PAS semasa kes khalwat Mat Sabu di Hotel di Kelantan mungkin lebih ramai daripada hari ini!

PEDIH dan PEDAS!

PENGUNDI PKR HARUS KEMBALI SEMULA KEPADA BN. KEPIMPINAN PR BERGADUH SENDIRI.

SEGERA : AGEN-AGEN GAP DI JOHOR SILA BAKAR LINE !

asalnya mahu membincangkan kedudukan peruntukan kerusi dun/parlimen di johor pada pru ke 13 nanti.

tak puas hati dengan sikap kurang ajar dap, pkr johor melalui pengerusinya chua jui meng mula tunjuk besar kepala.

kemudian selang sehari, timbul pula dakwaan dap johor menyalahgunakan dana awam untuk kepentingan individu. siapa dalang yang menyebarkan cerita ini ?

selepas itu, dap istihar tutup pintu rundingan dengan pkr. kalau pkr tak mintak maap dap johor istihar pertandingan 3 penjuru di johor pada pru ke 13 nanti.

inilah bayangan otak parti yang bercita-cita mahu menggapai putrajaya.
najib belum umum tarikh pru, mereka sudah berantakan berebut kerusi.

ini insiden di johor.percayalah dengan kata aku, krisis besar pakatan akan lebih teruk berlaku di selangor. kami dah dengar macam-macam maklumat.

siap hantar email suruh belasah sama sendiri pulak tu..itu nanti.

apa pun ejen-ejen penghasut,adu domba,kaki bakar,cucuk jarum yang gap lahirkan di johor silalah buat kerja anda.....

apa lagi tunggu, kasi hasut sampai hancur pakatan di johor.

TERBARU ! Siapakah Pemimpin PKR Mengaku Insaf Malu Dek Nafsu Anwar Ibrahim?


PKR Sarawak akan lumpuh!

Itulah gambaran yang boleh digambarkan mengenai situasi yang menimba PKR Sarawak sekarang apabila beberapa pemimpin kanan PKR Sarawak mengambil keputusan keluar parti.

Jimmy Donald, Ketua PKR Sri Aman bersama Ketua PKR Kapit, Munan Laja, Ketua PKR Serian, Jonas Riong dan beberapa pemimpin lain seperti Matthew American dan Dr John Brian, blogger Dayak Baru secara rasmi telah mengumumkan keluar parti

Surat perletakkan jawatan mereka telah disampaikan kepada Pengerusi PKR Sarawak, Baru Bian.

Menurut Jimmy, selepas ini akan ramai lagi ahli-ahli dan pemimpin PKR di peringkat bahagian akan mengumumkan keluar parti termasuk kesemua ahli-ahli PKR Sri Aman. Hanya menunggu sedikit masa lagi dan ini akan menyebabkan PKR Sri Aman akan tutup kedai.

Ditanya mengapa mereka mengambil keputusan drastik ini, Jimmy menjelaskan mereka berasakan hala tuju PKR Sarawak sudah jauh menyimpang daripada tujuan asal.

Ditambah pula dengan kes video seks Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim bersama pelacur Cina yang membuatkan mereka berasa MALU dan TERHINA.


Secara kebetulan ramai yang tahu mereka ini ahli-ahli PKR, jadi ramai rakyat Sarawak yang bertanyakan mengenai kes video seks Anwar Ibrahim.

Pastinya, mereka tidak dapat memberikan jawapan yang memuaskan rakyat Sarawak memandangkan mereka sendiri tidak mengetahuinya. Yang pasti, mereka mengikuti perkembangan ini dan berasakan Anwar Ibrahim melakukan perbuatan itu.

Selain malu dengan perilaku pemimpin PKR khususnya Anwar Ibrahim, mereka juga sudah tidak percaya kepada kepimpinan PKR Sarawak dan PKR Pusat.

Melihat situasi sekarang, pemimpin PKR Pusat lebih mengutamakan perkara-perkara yang membabitkan kepentingan politik Anwar Ibrahim.

Manakala, PKR Sarawak pula lebih mengutamakan mempertahankan reputasi Anwar Ibrahim dalam video seks bersama pelacur dan mengangkat Baru Bian sebagai calon Ketua Menteri Sarawak.

Ini telah menyimpang daripada tujuan asal penubuhan PKR di Sarawak. Berpegang kepada prinsip itu, mereka mengambil keputusan keluar PKR secara rasmi.

SUMBER : cetusankenyalang.blogspot.com


BACAAN SETERUSNYA : Anwar Tidak Menafikan Keinginan Homoseksual!

Nik Aziz Akui Skandal XXX Hussam Musa Naib Presiden PAS Memalukan Parti

Wednesday, September 21, 2011Blogger Upahan Hussam Musa Yang Menerima
RM2 Juta Setahun Bersama China Doll


Hussam Musa menfailkan saman RM 5 Juta ke atas Blogger Kickdeffela yang pernah memerima bayaran RM350 Ribu dari Hussam sendiri. Hussam Musa menwar warkan saman tersebut didalam dada dada akhbar terutama Akhbar Sinar Harian yang mengeluarkan dimuka hadapan isu Saman ini di negeri Kelantan, Terengganu dan Pahang.

Hussam Musa Saman Blogger Kickdefella atas kerana artikel dibawah ini yang mana inilah kebenaran yang ditakuti oleh Hussam Musa. Gomo pohon agar semua rakyat membaca nya terutama anak Kelantan dan yang pasti ahli PAS sendiri.....................

KOTA BHARU – Kerajaan Negeri Kelantan berhasrat membuat pengambilan tanah yang menempatkan Arked Uda bagi membangunkan premis perniagaan sebagai usaha menyelesaikan masalah yang dihadapi peniaga kecil di situ.

Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan, Datuk Husam Musa berkata, kerajaan negeri mempunyai kuasa untuk mengambil alih lot tanah itu dengan membayar pampasan.

Menurutnya, Uda Holdings Berhad akan dimaklumkan perkara itu seberapa segera bagi membolehkan ia dimajukan serta mengembalikan fungsi asal membantu perniagaan bumiputera di Bandar Kota Bharu.

“Hasrat Uda membina pangsapuri tidak selari dengan matlamat asal, bila kita melihat Uda gagal memenuhi matlamat itu maka kita mengambil keputusan membuat pengambilan.

“Kita akan membina kompleks peniaga kecil di tapak seluas lebih 0.7 hektar itu yang memberi peluang kepada peniaga asal terus menjalankan perniagaan,” katanya.

Arahan pemindahan peniaga Arked Uda ke Bazar Tok Guru katanya, menimbulkan masalah yang perlu diselesaikan.

Menurutnya, Bazar Tok Guru pada asalnya dibina bagi membolehkan hampir 300 peniaga Bazar MPKB berniaga kerana bangunan asal akan diruntuhkan.

“Oleh kerana lebih 100 peniaga Arked Uda juga memerlukan tempat dan semuanya mahu di tingkat bawah, maka kita terpaksa mengecilkan lot kedai.

“Saya anggap peniaga Arked Uda berniaga sementara di Bazar Tok Guru, sebelum bangunan mereka disiapkan di tapak asal, selepas itu lot kedai yang dikatakan kecil itu akan dibesarkan,” katanya. Sinar Harian 27, Januari 2011

Dua perkara penting telah berlaku pada pagi ini bila saya membaca kenyataan Exco Perancang Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan Negeri Kelantan, YB Dato’ Husam Musa, di dalam sebuah akhbar tempatan Edisi Timur. Ianya seperti berikut,

Kerugian Meningkat

Husam mendakwa Kerajaan Negeri akan mengambil semula tanah milik UDA Holdings Berhad dengan membayar pampasan bagi menyelesaikan masalah Lubang Kubur Tok Guru yang sempit.

Ini mengakibatkan kos yang terpaksa ditanggung oleh Kerajaan Negeri Kelantan daripada isu Bazar Tok Guru atau namanya sekarang Lubang Kubur Tok Guru ini akan meningkat lagi. Jika setahun yang lalu blog ini telah melaporkan Kerajaan Negeri kerugian RM50 juta akibat angkara urusan menantu Nik Aziz dalam hal Lubang Kubur ini. Jika dicampur dengan jumlah terbaharu pampasan yang akan dibayar, ia pasti meningkat lagi.

Akibat pendedahan saya setahun lalu, Husam telah mengumumkan Mesyuarat Exco Kerajaan Negeri Kelantan pada 27 Januari 2010 akan melantik firma Audit Bebas bagi menyiasat dakwaan saya. Tetapi itu setahun yang lalu. Semuanya kemudiannya disapu ke bawah permaidani dan Husam tidak lagi pernah menyebut tentang keputusan Audit Bebas itu.

Kerugian RM50 juta itu ialah berpunca daripada pemberian tanah yang bernilai hampir RM30 juta kepada pemaju tanpa Kerajaan Negeri menerima pulangan setimpal selama 99 tahun. Kedua ialah apabila Exco membuat keputusan di dalam mesyuarat Exco pada 23 Januari 2010, membeli semula dengan harga RM23 juta tingkat bawah Lubang Kubur Tok Guru daripada pemaju yang telah diberi tanah bernilai RM30 juta pada perjanjian awal.

Hari ini, Husam memaklumkan kos kerugian ketiga iaitu apabila Kerajaan Negeri akan terpaksa membayar pampasan pada jumlah yang belum disebut kepada UDA Holdings Berhad.

Mengapa Kerajaan Negeri Perlu Membayar Pampasan?

Kerajaan Negeri perlu membayar pampasan kerana mahu mengambil semula tanah UDA yang sekarang menempatkan AKED UDA di mana separuh daripada peniaga yang sepatutnya berpindah ke Lubang Kubur Tok Guru sedang berniaga.

Kerajaan Negeri kemudiannya akan membesarkan ruang niaga para peniaga di AKED UDA ini pada kos lain pula.

Apakah ini lagi satu perbelanjaan yang tidak sepatutnya dibelanjakan jika Perbadanan Menteri Besar Kelantan membina Bazaar Tok Guru dan bukannya membina Lubang Kubur Tok Guru?

Perbelanjaan yang tidak sepatutnya ini ialah kerugian. Lebih malang lagi kita melihat episod Bazar Tok Guru yang menjadi Lubang Kubur ini mengakibatkan kerugian dan kerugian dan kerugian kepada Kerajaan Negeri seolah-olah ia tidak berkesudahan.

Ini membawa kepada perkara kedua iaitu penipuan Maha Agung Husam Musa.

Perpindahan Peniaga AKED UDA Ke Lubang Kubur Tok Guru Hanya Sementara

“Saya anggap peniaga Arked Uda berniaga sementara di Bazar (Lubang Kubur) Tok Guru, sebelum bangunan mereka disiapkan di tapak asal, selepas itu lot kedai yang dikatakan kecil itu akan dibesarkan,” Kenyataan Husam di dalam Sinar Harian hari ini.

Mereka yang terlibat dan saya yang menjadi saksi perbincangan pertama penubuhan Bazar Tok Guru amat terkejut dengan kenyataan ini.

Sejak bila perpindahan peniaga Arked Uda ke Lubang Kubur Tok Guru adalah bersifat sementara? Ini tidak pernah dimaklumkan dari awal penubuhannya. Ini juga tidak dimaklumkan didalam MOU di antara Peniaga AKED UDA dan Nik Aziz pada 6 Mac 2008. Ini juga tidak dibincangkan di dalam sessi dialog Husam dengan Persatuan Peniaga AKED UDA dan PASAR LAMA MPKB pada 14 Oktober 2009.

Ini juga tidak pernah dimaklumkan kepada peniaga AKED UDA pada pertemuan dengan Timbalan Menteri Besar Kelantan pada minggu pertama Disember 2009.

Ia juga tidak pernah dibincangkan di dalam Mesyuarat Exco pada 23 Januari 2010 apabila Mesyuarat Kerajaan Negeri membincangkan formula penyelesaian penempatan 415 peniaga yang dijanjikan ruang niaga tingkat bawah Bazar Tok Guru oleh Nik Aziz, dua hari sebelum pilihanraya umum 2008.

Ia juga tidak dibincangkan di dalam Mesyuarat Exco 27 Januari 2010 apabila Mesyuarat Kerajaan Negeri membincangkan kesahihan dakwaan saya dan bagaimana mahu membersihkan nama Kerajaan PAS Kelantan dari tuduhan tidak efisien.

Jadi dari manakah datangnya pula cerita perpindahan Peniaga AKED UDA ke dalam Lubang Kubur Tok Guru ini bersifat sementara? Adakah ia datang dari langit dan jatuh ‘beleboq’ atas kepala besar Husam setelah Nik Aziz tidak semena-mena menyalahkan UDA Holdings Berhad sebagai punca ruang niaga Bazar bertukar menjadi lubang kubor? (rujuk Nik Aziz, Sinar Harian, 26 Januari 2011).

Nik Aziz berkata, isu Bazar Tok Guru sengajakan dipolitikkan pihak tertentu sedangkan Kerajaan Negeri berusaha membantu peniaga.

“Peniaga Bazar MPKB diarahkan pindah kerana bangunan itu akan diruntuhkan, kita menangguhkan setahun lagi bagi membolehkan tempat perniagaan untuk mereka disiapkan terlebih dahulu.

“Dalam masa sama peniaga Arked Uda juga bakal hilang tempat apabila Uda berhasrat membangunkan kawasan itu,” katanya.

Kerajaan Negeri katanya, hanya akan membuat permohonan tanah Uda itu untuk peniaga asal sekiranya Uda tidak mematuhi syarat.

Ketika ditanya mengenai ruang niaga yang sempit di Bazar Tok Guru, Nik Aziz berkata, ia bagi membolehkan peniaga daripada kedua-dua kawasan itu mendapat tempat.

“Memanglah sempit, sebab pada asalnya kami mencadangkannya untuk peniaga Bazar MPKB sahaja, kami betul-betul nak tolong mereka (peniaga Arked Uda),” katanya. Sinar Harian 26 Januari 2011


Bersama ini saya lampirkan laporan dan minit pertemuan dan sessi dialog di antara Husam dengan persatuan-persatuan yang mewakili peniaga yang sepatutnya dipindahkan ke Bazar Tok Guru sebelum ia menjadi Lubang Kubur.Sekiranya Perpindahan Ini Bersifat Sementara

Baiklah, andainya sebagai jalan keluar daripada kemelut yang membunuh kredibiliti Nik Aziz ini, Peniaga AKED UDA akan dipindah-pindahkan dari AKED UDA ke Lubang Kubur Tok Guru. Dan jika mereka masih hidup selepas beberapa ketika dalam Lubang Kubur itu, dipindahkan kembali ke AKED UDA yang di ambil dan dibaik-pulih dari UDA Holdings Berhad, apakah implikasi kewangan ke atas rakyat Kelantan?

Pertama, Kerajaan Negeri terpaksa membayar pampasan kepada UDA. Kedua, Kerajaan Negeri terpaksa membaik-pulih dan perbesarkan ruang niaga usang di AKED UDA. Ketiga, selepas peniaga AKED UDA dipindahkan semula dari Lubang Kubur ke tempat asal mereka, ruang niaga di Lubang Kubur Tok Guru akan dipecahkan semula bagi membuat ruang niaga yang lebih luas dan selesa dan kosnya ditanggung lagi oleh Kerajaan Negeri.

Kos-kos ini tidak sepatutnya berlaku jika PAS telah menunaikan janji pilihanraya umum 2008 mereka. Kos-kos ini tidak sepatutnya di tanggung oleh rakyat Kelantan yang memilih kerajaan pada 8 Mac 2008 lalu jika Menteri Besarnya tidak memberi kuasa besar di PMBK kepada menantunya. Kos-kos ini adalah kerugian di atas kerugian yang sudah berjumlah RM50 juta.

Tetapi ini semua kos duniawi semata-mata. Bagaimana kos di akhirat kelak ke atas pemimpin yang menipu dan menindas rakyat yang dipimpinnya. Saya yakin PAS dan penyokongnya tahu jumlah kos di akhirat kelak kerana sekian lama mereka asyik duduk mengira kos akhirat yang mereka kata akan ditanggung oleh pimpinan Barisan Nasional.

Satu ketika dahulu saya bangga mengenali seorang yang bernama Husam. Seorang yang sentiasa memperkenalkan dirinya sebagai pembela insan-insan kecil. Tetapi hari ini Husam menurun taraf dirinya kepada sekadar pengangkat najis Abdul Ariffahmi Ab Rahman.
“Saya tidak boleh biarkan Kerajaan buat macam ini kepada rakyat. Kalau Tok Guru tak bela rakyat, saya akan lawan Tok Guru untuk rakyat….” lebih kurang begitulah kata-kata Husam kepada saya dan para sahabat serta para peniaga yang berdiri teguh bersamanya menentang Ariffahmi pada 14 Oktober 2009 di dalam bilik mesyuarat Pejabat Perbadanan Menteri Besar Kelantan.

Lalu selepas itu, kami beredar ke bawah bayangan tangki air besar Air Kelantan di Taman Indera Petra. Sambil meneguk air kelapa, kami sahabat Husam menyatakan kekaguman kepada ketegasannya. Kita berusaha singkirkan Ariffahmi supaya Husam dapat menjalankan amanahnya kepada rakyat dan bukan menipu rakyat.


Ehsan Blogger Kickdefella


Rakyat Boleh menilai mengapa Hussam Musa begitu takut dengan apa yang Kickdefella nyatakan dalam artikel ini dan untuk makluman semua Hussam Musa telah bertindak BACUL bila turut mendapatkan perintah Mahkamah agar:
"satu injuksi bagi menghalang Defendan dan/atau ejen ejennya dan/atau pembantu pembantunya dan/atau sesiapa sahaja dari berkomunikasi, memberi komen, mengulangi dan/atau menyebabkan penerbitan kenyataan kenyataan atau perkataan yang berunsur fitnah terhadap plantif"

Anda boleh lihat kenyataan Hussam Musa yang mana telah MENYEKAT KEBEBASAN MEDIA dan juga MENYEKAT KEBEBASAN RAKYAT dari bercakap isu Wang Rakyat yang disongkapkan Hussam Musa. Mengapa takut jika beliau tidak salah?

Gomo menyokong Hussam Musa menyaman Kickdefella jika benar beliau tidak melakukan ROMPAKAN Wang Rakyat Kelantan tetapi Gomo JIJIK dengan apa yang Hussam Musa lakukan iaitu Kebebasan Rakyat untuk mengetahui kebenarannya apabila kes tersebut dibicarakan di Mahkamah.

Mengapa hendak disekat isu tersebut dari diketahui Rakyat Malaysia? Jika benar Hussam Musa tidak salah maka biarkan kami seluruh rakyat menilai Proses Mahkamah yang akan berjalan. Biar kami turut sama mengadilinya.


Psssttt....Hussam Musa tak pulak saman isu RM350 Ribu yang Kickdeffela dapat dari beliau, pasal apa? He he he


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT
,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...