Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Saturday, November 19, 2016

Salleh: Mahathir punca tak ramai sertai BERSIH5

Salleh: Mahathir punca tak ramai sertai BERSIH5:
Kata menteri orang ramai sedar agenda peribadi dibawa bekas perdana menteri lalu ada antara mereka enggan hadir sebaliknya duduk di rumah saja.

  
"Kita bukan Jamal, kena tumbuk dihidung menangis," kata Tun M 
 4.45pm: Jalan Ampang - Dalam ucapannya Dr Mahathir berkata peserta BERSIH5 berkumpul dengan aman - berbeza daripada ketua kumpulan Baju Merah Datuk Seri Jamal Md Yunos.

"Kita bukan Jamal (yang) apabila kena tumbuk dihidung, menangis...." katanya.

Bekas perdana menteri itu juga mengucapkan terima kasih kepada semua peserta kerana tetap turun ke jalan raya walaupun dalam keadaan politik semakin memburuk.

"Kita bukan lagi hidup di bawah sistem demokrasi, tetapi negara klepotokrasi yang diperintah pencuri,"Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) president Muhyiddin Yasin urges the people to vote for change in the coming election to put an end to BN and Umno. 

Nov 19, 2016
Bekas Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata tiba masanya untuk penguasaan BN dan Umno ditamatkan demi rakyat.

Beliau juga menggesa orang ramai melakukan perubahan pada pilihan raya umum akan datang.

"Masa depan kita adalah untuk semua. Ia bukan (hanya) untuk saya. Saya dah tua tetapi anda semua yang masih muda," katanya.
 

 

Kawasan lapang berhadapan Menara Berkembar Petronas yang menempatkan pusat beli belah KLCC di Jalan Ampang kini dibanjiri lebih 30,000 peserta BERSIH5 petang ini.
Mereka berkumpul di situ dari beberapa lokasi selepas mendapat arahan daripada pengelola perhimpunan.
Sebahagian daripada mereka tiba di lokasi berkenaan menaiki LRT, manakala selebihnya berjalan.
Jika berjalan tempoh yang diperlukan untuk tiba ke situ dari kawasan Masjid Jamek ialah kira-kira 30 minit. Dianggarkan 3,000 orang memilih untuk berjalan setakat ini.
Dianggarkan ada kira-kira 30,000 orang sedang berkumpul di situ atau kawasan berhampiran sambil mendengar ucapan beberapa pemimpin termasuk bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad serta bekas timbalan perdana menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.
Dr Mahathir tiba di perhimpunan hari ini sejurus selepas mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa KLIA dari luar negara.
Turut kelihatan di atas kenderaan pacuan empat roda bersama Dr Mahathir dan Muhyiddin ialah Timbalan Presiden Parti Amanah Negara Salahuddin Ayub dan Ahli Dewan Undangan Negeri Batu Burok dari PAS, Syed Azman Syed Ahmad Nawawi.
Sementara itu kira-kira 2,000 lagi penyokong BERSIH masih melepak di Jalan Tun Perak manakala sebahagian besar peserta Baju Merah sudah bersurai.

Thursday, November 17, 2016

Sesi Dialog Bersama Media dan Penyokong di Stadium Tan Sri Dato Haji Hassan Yunos, Larkin, Johor

                     
Tunku Mahkota Johor Tunku Ismail Sultan Ibrahim mengatakan bahawa adanya kumpulan baju merah dan baju kuning menjadikan keadaan negara seperti 'kartun'

Ketika sesi dialog bersama media dan penyokong di Stadium Tan Sri Dato Haji Hassan Yunos, Larkin, Johor semalam baginda sempat memberikan komen dengan mengatakan "Now (sekarang) negeri lain, you have ( ada) Red Shirt ( baju merah) yellow Shirt (baju kuning) dah macam apa dah? dah macam kartun dah negara sekarang"

Selepas melontarkan komen berkenaan Tunku Ismail menyapa Datuk Ir Hasni Mohammad yang duduk disebelahnya dengan mengatakan "Relax (sabar) saya boleh cakap" sambil disambut gelak tawa para hadirin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...