Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Friday, August 17, 2012

Nasaruddin Lebih Mulia Disisi Allah Manakala Karpal Singh anti hudud dan anti Islam mulia disisi PASKarpal Singh Mulia Disisi Pas Dan Nasaruddin Lebih Mulia Disisi Allah  

GelombanG KicK

Saya kekal dengan pandangan saya bahawa Karpal Singh bukan hanya sekadar anti hudud tetapi anti Islam.

Sebagai seorang peguam yang lama, dia tahu apa itu substantive law dan apa itu procedural law. Pelaksanaan hudud memerlukan kepada standard of proof yang cukup tinggi untuk boleh dilaksanakan, ada kesalahan yang memerlukan tahap pembuktian ke taraf 'beyond any shadow of doubt' iaitu tahaf pembuktian yang maksimum, sebelum boleh ia dilaksanakan tetapi dia menolak semua itu hanya kerana ia adalah undang undang Islam.

Berapa kali sudah dia mengungkapkan bahawa pelaksanaan sistem perundangan Islam 'is over my dead body' menunjukan dia sanggup mati untuk pertahankan pendiriannya, maka saya juga sanggup melakukan apa saja 'at whatever cost' untuk mempertahankan agama saya. 
Terpulanglah kepada mana pihak yang mungkin kerana percaturan politik akan mendiamkan diri seperti syaitan-syaitan bisu yang sering diungkap oleh pimpinan, insya-Allah saya tidak akan biarkan mana-mana pihak sewenang-wenangnya menghina agama saya.

Pas harus lebih tegas menyatakan pendiriannya dalam hal ini kerana sokongan yang diberikan oleh masyarakat umum kepada Pas adalah kerana perjuangannya untuk menegakkan Syariah ALLAH SWT, namun dalam isu hudud yang diserang dan dikecam oleh Karpal Singh ini, masih ramai yang tertunggu apa sikap Pas terhadap Karpal Singh. 
Adakah tahaluf siyasi yang sedang diamalkan oleh Pas turut membolehkan kesepakatan dengan mereka yang menolak dan memerangi Islam. Harapan saya adalah apabila penjelasan dibuat oleh pimpinan tertinggi Pas kepada masyarakat umum, maka akan terjawablah kekaburan yang ada pada masyarakat umum. Pemimpin Pas mungkin sudah faham, ahli Pas juga mungkin sudah mengerti tetapi masyarakat umum masih menanti penjelasan. Pas tidak akan menang hanya dengan undi dari ahlinya sahaja.


Isu Pertemuan Di Makkah

Kepada mereka yang membuat andaian, tuduhan dan suu' dzan, nasihat saya adalah ittaqillah, ittaqillah, ittaqillah dan bersitghfarlah khasnya pada hari-hari terakhir Ramadan ini. Kasihan saya melihat mereka yang menghukum tanpa tahu hujung pangkal. 
Berbaik sangkalah sesama Muslim. Hampir sebulan sepanjang Ramadan ini, doa qunut yang dibacakan di hadapan Kaabah ketika solat witir, menyeru kepada merapatkan saf dan menyatupadukan orang orang Islam. Imam solat saban malam memohon dengan doa Ya ALLAH satukanlah suara umat Islam.

Saya telah mengaturkan pertemuan di Makkah antara beberapa orang ulama di Makkah bersama dengan YAB Perdana Menteri bersempena dengan persidangan OIC. Saya dijemput ke Makkah dengan visa khas selepas YAB Perdana Menteri bersetuju untuk bertemu dengan ulama-ulama tersebut. Perbincangan telah diadakan di sebuah villa kenalan bersebelahan dengan Masjidilharam. 
Yang dibincang antara lain adalah isu di Syria dan Rohingya. Para ulama tersebut menyebut tentang peranan yang boleh dimainkan oleh Malaysia. Perbincangan juga menyentuh beberapa kejayaan yang telah dicapai oleh Malaysia. Mereka juga telah meninggalkan beberapa pesanan kepada Perdana Menteri seperti memastikan Malaysia terus mengangkat pegangan ahli sunah wal jamaah dalam memelihara kesucian Islam.

Pertemuan itu sedikit pun tidak berbincang tentang Pas atau Umno sebab isu yang dibincangkan adalah jauh lebih besar dari Pas atau Umno. Kami berbincang tentang keadaan semasa ummah. Rasullullah menyebut, man lam yahtamma biamril muslimin falaisa minhum.

Adakah berbincang tentang ummah satu jenayah?

Tiba-tiba dikaitan dengan saya akan masuk Umno. Untuk kesekian kalinya saya sebutkan secara terbuka, saya tidak ada niat untuk masuk Umno, cuma saya menganggap semua yang mengucap kalimah syahadah sebagai saudara saya seiman termasuklah pemimpin dan ahli Umno, dan mereka yang bukan Islam sebagai saudara saya seinsan. Perbezaan pandangan politik tidak seharusnya dijadikan sebab untuk kita tidak memikirkan maslahat ummah. Nasaruddin Mat Isa
Ketegasan serta pendirian Nasaruddin itu adalah satu landasan fikir bagi umat Islam terutamanya penyokong-penyokong Pas yang masih buta, jika Pas terpimpin dengan pemimpin-pemimpin yang berpendirian sedemikian dan lantang bertindak balas terhadap kenyataan biadap DAP, maka itulah yang disebut sebagai perjuangan Islam yang akan mendapat pertolongan dari Allah,  namun jika sebaliknya itu hanyalah perjuangan parti yang mementingkan kepentingan duniawi dan hanya berharap pertolongan daripada DAP.

"Allah S.W.T. berfirman yang maksudnya: “Muhammad Rasulallah dan orang yang bersama dengannya, bersifat keras dan tegas terhadap orang kafir yang (memusuhi Islam), dan bersifat kasih sayang dan belas kasihan sesama sendiri (ummat Islam).” (Q.S. al-Fath: 29).

Namun kerana ketamakan kuasa Pas telah membelakangkan segala-galanya termasuk Al-Quran yang menjadi petunjuk kepada orang-orang Islam, Pas juga selesa berhukum dengan hukumnya sendiri didalam maksud kesesatan yang jelas lagi nyata, Pas akan memusuhi sesiapa sahaja yang tidak mentaati kafir karibnya, kerana kafir itu dijadikan penghulu bagi mereka memperoleh segala kesenangan dunia...Anda Mampu Mengubahnya...

Monday, August 13, 2012

Nik Aziz Bersetuju Haram Sokong DAP

Jika Karpal Dan DAP Terus Biadap Nik Aziz Bersetuju Haram Sokong DAP

GelombanG KicK

KOTA BHARU - Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat meminta mana-mana pemimpin DAP yang tidak bersetuju dengan pelaksanaan negara Islam termasuk hukum hudud supaya tidak bersikap biadap  seperti mengeluarkan perkataan ‘cacian’.

Nik Aziz turut menjelaskan, beliau boleh menerima tindakan Pengerusi DAP Karpal Singh yang menentang pelaksanaan hudud kerana ia secara tidak langsung memberi kefahaman kepada orang ramai khususnya masyarakat bukan Islam, tapi hal itu tidak bermakna Karpal boleh sesuka hati mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang biadap berkaitan Islam.

“Saya setuju, biar dia (Karpal) bising, dari bising itulah orang akan faham, tetapi jangan biadap sampai mencaci,” katanya ketika ditemui di pejabatnya hari ini.

Nik Aziz yang juga Menteri Besar Kelantan berkata, pelaksanaan hukuman hudud memberi kesan langsung kepada masyarakat berbanding pelaksanaan hukuman yang dipraktikkan sekarang.

“Mengikut undang-undang sekarang, jika kes dadah, pesalah dikenakan hukuman gantung sampai mati tetapi jika hudud mereka dikenakan potong tangan.

“Jika gantung mereka hanya dibawa ke kubur tetapi jika potong tangan seluruh manusia akan mengambil pengajaran dan tidak melakukan perkara yang boleh merosakkan diri,” katanya.

Dari kenyataan yang dikeluarkan oleh Nik Aziz itu beliau langsung tidak menyanggah pandangan yang dihukumkan oleh Ulamak dari Kelantan Abdullah Saamah yaitu haram menyokong DAP, dan Mufti Perak juga turut senada dalam penghukuman tersebut.

Tidak seperti lain-lain isu yang mana Nik Aziz akan lantang menyanggah apa-apa pendapat Ulamak yang berbeza dengan Pas  terutamanya dengan Tan Sri Harussani, isu ini nampaknya Nik Aziz sedar dan lebih memahami kemudaratan yang akan menimpa umat Islam sekiranya menyokong DAP, cuma atas dasar politik dan kerjasama dengan DAP Nik Aziz tidak memperincikan isu ini secara mendalam.

Jika pandangan seperti itu dibuat, sekurang-kurangnya ia menyedarkan DAP akan kesatuan umat Islam yang utuh jika membabitkan kebiadapan terhadap Islam, namun malang sekali, pemimpin Pas yang lain lebih mempertahankan DAP daripada mempertahankan Ulamak dan Islam, sehingga Presiden Pas sendiri menghalalkan apa sahaja yang diungkapkan oleh DAP atas alasan DAP bukan Islam.

Dari itu kesimpulan boleh dibuat bahawa menyokong DAP adalah haram hukumnya berdalilkan kenyataan penolakan hukum hudud secara biadap oleh Karpal Singh dengan mengatakan 'langkah mayat beliau dahulu kalau nak laksanakan hukum hudud' , disamping tindakan pemimpin-pemimpin DAP yang dilihat jelas cuba mempertikaikan hak-hak orang Islam atau dengan kata lain berideologi komunis.
Bagi pemimpin Pas yang tak reti-reti lagi dan jelas bersikap hipokrit seperti Tuan Ibrahim Tuan Man serta beberapa yang lain dengan menuduh secara membabi buta bahawa Perdana Menteri dan Umno menolak hudud, hentikanlah kenyataan politik jumud itu kerana rakyat bukannya bodoh, atau sila tonton video mengenai hukum hudud pada rakaman perbahasan dua sidang DUN di Kelantan dan Terengganu sepertimana yang ada dibawah...Anda Mampu Mengubahnya... 
 

Haram bagi umat Islam menyokong DAP - Tan Sri Harussani


SHAH ALAM – Majlis fatwa Kebangsaan tidak akan mengambil tindakan terhadap Pengasas Pondok Geting, Tumpat, Abdullah Saamah berikutan kenyataannya, haram dan berdosa umat Islam menyokong DAP.

Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berkata, ini kerana kenyataan Abdullah tidak sama sekali bercanggah dengan Islam, bahawa adalah haram dan berdosa umat Islam menyokong DAP yang terang-terangan menentang penubuhan negara Islam serta pelaksanaan hukum hudud.

“Tidak perlu tindakan terhadapnya, kerana kenyataannya itu selari dengan Islam yang jelas haram bagi umat Islam menyokong DAP,” katanya mengulas saranan Pensyarah Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Dr Maszlee Malik yang meminta Majlis Fatwa Kebangsaan berani mengambil tindakan dan menegur Abdullah Samaah.

Menurut Maszlee, kenyataan itu mencetuskan provokasi dan mungkin membuka jalan kepada ekstremis bangsa serta golongan subversif menumpahkan darah ahli-ahli DAP.

Read more: http://celahgelegar.blogspot.com/2012/08/haram-bagi-umat-islam-menyokong-dap-tan.html#ixzz23Uz9t366
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...