Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Saturday, May 4, 2013

ANWAR DIPECAT DARI GELARAN "KHALIFAH"

VIDEO ANWAR DIPECAT DARI GELARAN "KHALIFAH" OLEH WARIS DATO' MEOR..!!! 

Gayung..!!! Gayung sedia..!!! Kita hentam Anwar..!!! Zaaaassssss...!!! 
Nah!!! Sekali lagi Anwar kena pecat..!!! Dulu dia dipecat dari kerajaan sebab kurang ajar, khianat, dan tak bermoral... Dan kali ni dia dipecat pulak oleh perguruan persilatan Melayu terbesar tanahair, Pertubuhan Seni Silat Gayung Malaysia (PSSGM)...
Korang tengok sendiri.. petikan video Anwar dipecat sekali lagi..heh!
P/s: Dah berapa kali dah dia kena pecat.. kalau dia jadi PM, silap-silap DAP pulak yang pecat dia..!!! Heh! Bukti-bukti liwat dia ada dalam beg Karpal, kan? Heh!

 

 

Ahli PAS Seumur Hidup Gesa Jangan Undi PAS Kedah Di PRU 13

Apa nak di kata lagi, apabila Ahli PAS seumur hidup pun sudah mengesa pengundi jangan mengundi PAS di PRU 13 ini kerana parti PAS kini sudah tidak releven lagi dalam perjuangan Islam.

Kepada yang benar-benar memperjuangkan Islam di dalam PAS, pastinya akan menyedari akan perubahan hala tuju PAS dalam politik setelah bersama-sama parti DAP dan PKR.

PAS kini di lihat, tidak ubah seperti satu parti pencacai yang menjilat segala kekotoran yang di tinggalkan DAP dan PKR demi kerana keuntungan politik.

KENYATAAN TERBUKA KEPADA PENGUNDI PRU13 : ANDA, BN ATAU PR KAH AKAN MAUT ATAU KE TIGA-TIGANYA SEKALI??

Kepada seluruh rakyat Malaysia yang layak, selamat menjalankan tanggungjawab kepada negara. Besok, 5 Mei 2013 hari penentuan kepada siapakah yang bakal tuan-puan beri mandat untuk menjaga kepentingan diri dan keluarga serta masyarakat tuan dan puan.

Besok juga adalah hari penentuan kepada siapakah tuan dan puan akan serahkan tanggungjawab menjaga kesucian agama dan bangsa tuan puan terus terbela dan terjaga dalam keadaan aman dan harmoni.

Besok juga adalah hari di mana tuan-puan akan membuat keputusan dan meletakkan kepercayaan dan keyakinan kepada Barisan Nasional untuk menerajui negara ataupun menyerahkannya kepada pakatan pembangkang untuk menjalankannya.

Besok, 5 Mei adalah hari di mana tuan puan akan menggunakan hak tuan puan sepenuhnya sebagai seorang warganegara untuk meenentukan nasib diri, keluarga, masyarakat, agama, bangsa dan negara tuan-tuan dan puan-puan seterusnya di masa hadapan.

Pujangga Parsi ada menyebut, "tangan-tangan kamu adalah pemimpin-pemimpin kamu. Baik tangan (perbuatan) kamu, maka baiklah pemimpin yang bakal dizahirkan buat kamu. Buruk tangan (perbuatan), maka buruklah pemimpin yang bakal memimpin kamu."

Masa depan tuan-tuan dan puan-puan, keluarga, masyarakat, agama, bangsa dan negara terletak sepenuhnya di tangan tuan puan, di antara jam 8 pagi hingga jam 5 petang, besok, 5 Mei 2013.

Tempoh tersebut tidak ada sesiapa yang berkuasa selain dati Allah swt, melainkan tuan-tuan dan puan-puan.

Tempoh keramat tersebut adalah tempoh ujian paling getir terhadap kemampuan tuan-tuan dan puan-puan untuk menggunakan pertimbangan akal dan kewarasan di dalam membuat keputusan untuk masa depan anda sendiri.

Berpegang teguhlah kepada pegangan kepercayaan, pengakuan dan keyakinan yang sebenar-benarnya kepada Allah Jalajalaluh, raja segala raja, kerajaan kepada segala kerajaan dan penguasa kepada segala penguasa yang ada di alam ini.

Berpegang teguhlah kepada keyakinan, keikhlasan dan kejujuran yang sebenar-benarnya terhadap diri anda sendiri dan terhadap apa juga perbuatan (tangan-tangan) anda.

Jika tangan-tangan (perbuatan, pertimbangan dan keputusan) anda kekal dan tidak terpesong dari keyakinan, keikhlasa dan kejujuran terhadap diri dan penuh dengan penghormatan adap dan tertib kepada Allah swt, penguasa kepada segala penguasa, maka, pasti anda akan beroleh berkat, hikmah dan khasiat hasil dari keputusan dan pertimbangan anda.

Itu adalah "janji pasti" yang tidak mungkin dimungkiriNya kerana Allah bersih dari sifat lalai, yakni bebas dari nafsu yang sombong, riak dan takbur, bohong, fitnah dan dusta.

Sesudah anda membuat pertimbangan dan keputusan, maka Allah akan memuktamadkannya bersandarkan "hak" sebagai pengundi yang anda telah laksanakan.

Dugaan terbesar untuk anda adalah sejauh mana "mampu menerima" hakikat, ketentuan dan kenyataan takdir yang akan dimuktamadkan oleh Allah swt buat anda.

Takdir Jodoh, Pertemuan, Rezeki dan Maut buat diri anda dan seluruh keluarga, masyarakat, agama, bangsa dan tanah air anda pasti akan berlaku pada malam 5 Mei.

Jika ada jodoh dan pertemuan, rezeki akan datang.
Jika ada pertemuan tapi tiada jodoh, maka mautlah yang akan datang.

Takdir jodoh, pertemuan, rezeki dan maut pasti akan berlaku buat anda, Barisan Nasional dan Pakatan Rakyat.

Jika anda, Barisan Nasional dan Pakatan Rakyat menerima hakikat takdir yang bakal ditentukan ini, negara pasti akan beroleh berkat, hikmah dan khasiat dari "penerimaan" hakikat takdir tersebut.

Tetapi, jika anda dan Barisan Nasional ataupun Pakatan Rakyat tidak mahu menerima hakikat takdir yang bakal terjadi hasil dati pertimbangan dan keputusan yang anda sendiri tentukan, maka anda, keluarga, masyarakat, agama, bangsa dan tanah air tuan-tuan dan puan-puan pasti akan menerima musibah yang lebih buruk dari keadaan sediada yang telah ditakdirkan buat anda dan negara ini.

Gunakanlah hak anda seikhlas dan sejujurnya demi masa depan anda, keluarga, agama, bangsa dan tanah air.

Selamat mengundi dan selamat menerima hakikat takdir.
 
Kenyataan Ikhlas dari 

Surat Sokongan Y. Al-Qardawi Disahkan Tulin ?!


Habislah BN! Surat Y. Al-Qardawi memang terang-terangan sokong Anwar jadi pemimpin seterusnya Perdana Menteri yang baharu. Wowww! Itu kata cybertrooper tiga suku pembangkanglah. Bila di suruh je mainkan hal surat ni, main hentam jer dikeluarkan tanpa memikirkan sejauh mana kebenarannya.

Sekali pandang memang ramai akan terpedaya dan mempercayai bahawa ini adalah surat Y. Al-Qardawi! Hakikatnya ia penipuan jahat pembangkang yang cuba mengelirukan rakyat dan para penyokong tegar mereka. Bersilat Anwar nak mempertahankan kesucian dirinya. Hahaha

Kerana surat itu bukan dari Ketua Ittihad Ulama Dunia, Sheikh Dr Yusuf Al Qardawi. Tapi ia adalah dari anak Ulama tersohor tersebut yang tertera jelas dalam surat tersebut dengan nama Muhamed Y. Al Qardawi.

Muhamed Y. Al-Qardawi hanyalah, Penolong Profesor Jabatan Mekanikal dan Industri Kolej Kejuruteraan Universiti Qatar! Ulama Robotik? Ulama Roket? Ulama apa yang pemimpin pembangkang cuba tampilkan? 

Dari sudut para cendekiawan Islam, adakah perakuan Ulama Dr Yusuf Al Qardawi dengan anaknya Muhamed berdasarkan dari tahap capaian pemikiran akal yang sama. Dari kelayakan dan latar belakang sahaja sudah jelas jauh berbeza. 


surat-sheikhxx600

Dari kalangan para ulama di Malaysia, juga meragui akan kesahihan surat yang cuba dicanangkan oleh Anwar. Kerana segala tindak tanduk dan reaksi Anwar dalam isu-isu berbangkit jauh tersasar dari landasan Islam.

 Jangan kita lupa reaksi Anwar mempertahankan Israel. Membisu dan membiarkan isu Kalimah Allah terus digunakan oleh bukan Islam dan banyak lagi.

Adakah ini ciri-ciri pemimpin yang dituntut Islam? Jadi dari semua ini, adakah Sheikh Yusuf Al Qardawi sebagai Ketua Ittihad Ulama dan ilmuan Islam akan mengeluarkan surat tanpa merujuk dan meneliti perkara-perkara yang dilakukan Anwar. Sudah tentu tidak!

Jadi puak tegar pembangkang tak perlulah nak bersorak! Rakyat bijak menilai political game puak pembangkang.PENYOKONG PAS BAGAI LEMBU DICUCUK HIDUNG @ BAGAIKAN KENA NASI KANGKANG - .Mustafa Mungkirir Janji, Tidak Lakukan Sumpah Laknat

PRU-13: Mustafa mungkir janji, tidak lakukan sumpah laknat


 
 MUSTAFA Ali (gambar atas) memberikan penjelasan mengenai VCD lucah yang dikaitkan dengan beliau ketika menyampaikan ceramah di Rusila, Marang malam tadi. (Gambar bawah) petikan rakaman video yang dimuatkan dalam VCD tersebut. - UTUSAN
MARANG 4 Mei - Seperti dijangka, Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali malam tadi memungkiri janjinya untuk melakukan sumpah laknat berkaitan cakera padat video (VCD) seks yang dikaitkan dengannya.

Sebaliknya, beliau memberi alasan tindakan itu dibuat selepas mendapat nasihat dua pemimpin tertinggi Pas iaitu Mursyidul Am, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.
Tindakan beliau itu ternyata menghampakan para penyokong Pas yang hadir dalam satu majlis di dewan futsal bersebelahan Masjid Rusila di sini malam tadi yang mengharapkan beliau berbuat demikian bagi membersihkan namanya dan parti Pas.

Sebelum ini, Mustafa dikatakan berjanji untuk membuat lafaz sumpah laknat itu bagi membersihkan namanya daripada dikaitkan dengan VCD seks yang tersebar luas dalam laman-laman blog dan internet.

"Saya telah hubungi Setiausaha Politik kepada Mursyidul Am dan Presiden Pas tentang hasrat itu dan hasil perbincangan akhirnya Nik Abdul Aziz dan Abdul Hadi memutuskan saya tidak perlu melakukan sumpah," katanya dalam ceramah tersebut.

Bagi menutup tanda tanya para penyokong Pas berhubung isu itu, Mustafa sebaliknya menyalahkan UMNO yang didakwa bertanggungjawab mengaitkan beliau dengan penyebaran VCD itu. - UTUSAN ONLINE

Artikel Penuh: http://utusan.com.my/utusan/Pilihan_Raya/20130504/px_08/PRU-13-Mustafa-mungkir-janji-tidak-lakukan-sumpah-laknat#ixzz2SOs2Dqv4
© Utusan Melayu (M) Bhd

Video - Skandal Seks Mustafa Ali, Penceramah Terkenal Pas Istihar Undur

Pegawai Penerangan Kerajaan Negeri Kelantan yang juga penceramah popular tegar Pas, Ustaz Abdul Hamid Derani dilaporkan telah mengambil keputusan untuk mufaroqah (berpisah) daripada meneruskan perjuangan dengan Pas ekoran sangsi dengan sikap pimpinan parti itu apabila bersikap bisu berhubung video skandal seks Setiausaha Agung Pas Datuk Mustafa Ali dengan seorang wanita disebuah hotel yang tersebar baru-baru ini.
Beliau meminta supaya Mustafa segera membersihkan nama dengan membuat penafian menerusi sumpah laknat dan melaporkan fitnah itu kepada pihak polis sekiranya ia adalah fitnah, jika sebaliknya Mustafa perlu berundur demi menjaga nama baik sebuah parti yang dikatakan memperjuangkan Islam, lebih-lebih lagi skandal ini melibatkan pimpinan tertinggi juga nombor 3 didalam Pas.
Hamid turut kesal dengan sikap pimpinan Pas yang tidak mengambil apa-apa tindakan dan seolah-olah menghalalkan perbuatan itu hanya kerana ia melibatkan pimpinan tertinggi mereka.
Perkara itu katanya bercanggah dengan prinsip-prinsip Islam dan beliau teramat kecewa dengan apa yang telah terjadi kerana tidak menyangka perkara seperti itu berlaku didalam sebuah parti yang sedang beliau perjuangkan Islam didalamnya.
Sementara itu Adun Pas Wakaf  Bharu penggal lalu Datuk Che Abdullah Mat Nawi mengesahkan mufaroqah itu dibuat oleh Hamid sebelum menyalahkan pihak Umno kerana mendakwa telah menahan dan memaksa Hamid untuk berbuat demikian.
Dakwaan pemimpin Pas itu seolah-olah membawa kita ke zaman purba seterusnya memaksa kita untuk percaya dengan tuduhan dangkal dan tidak bertamadun itu, tanpa memberikan sebarang bukti kukuh diatas dakwaan penahanan pejuang Islam yang lantang seperti Hamid, kita yakin dakwaannya itu tidak benar, dan sewajarnya ia disiasat serta diambil tindakan bagi membersihkan imej pihak polis dan kerajaan persekutuan. Anda Mampu Mengubahnya

Friday, May 3, 2013

[Video] : Gereja Israel berdoa supaya DAP ambil alih kerajaan Malaysia


(Mood sarkastik) Wow!Nice.Brader respek DAP bhai.Siap dapat backup daripada gereja Israel tu.BN pun tak mampu beb macam ni.Gila hebat kuasa diplomatik DAP sampai gereja di Israel pun berdoa untuk kemenangan DAP!

Mampos ek BN kali ni.Israel pun sokong DAP.Memang high class lah!Kepada rakyat Malaysia,tengok ni.Pilihlah DAP kerana DAP mampu mendapat sokongan dan doa daripada gereja Israel.BN mampu buat?Tak mampu beb.Israel kan kuat.Amerika pun backup besar Israel.Bertambah power la kalau DAP memerintah!


Berpeluh beb gua tengok video ni.Rujuk link https://www.facebook.com/photo.php?v=10151547743293459 untuk video

P/S : Kalau rakyat Malaysia tak faham sarkastik,brader tak tau lah kan.

PENSYARAH UGUT POTONG MARKAH JIKA PELAJAR TIDAK BANTU KEMPEN PKRWajah-wajah di atas adalah antara pelajar Universiti Putra Malaysia yang telah diugut supaya terlibat sebagai jentera kempen bagi PKR oleh pensyarah mereka. Malah mereka turut diugut akan dipotong markah jika segala tugasan yang diberikan gagal dilakukan dengan baik.

Difahamkan satu laporan polis juga telah dibuat oleh 15 orang pelajar ini siang tadi yang mana turut mendapat respon Menteri Pengajian Tinggi Datuk Seri Khalid Nordin sebagaimana disiarkan di laman portal MyMahasiswa.

Kumpulan mahasiswa ini turut menyerahkan rakaman sulit yang dibuat kepada pihak polis sebagai bukti dakwaan mereka.

Terdapat beberapa rakaman antaranya rakaman suara di mana pensyarah tersebut mahu memotong markah serta rakaman video di mana pensyarah tersebut mengajar dan membawa kumpulan pelajar ini mengantung poster calon PKR dan menurunkan poster BN.Antara gambar-gambar bukti pensyarah mereka membawa mereka ke bilik operasi PKR dan lokasi-lokasi tertentu untuk operasi mengantung poster calon :

Lelaki berbaju batik adalah pensyarah yang dimaksudkan.
N55 Dengkil 
Identiti pensyarah tersebut adalah seperti di bawah :

 

Siapa dia nak paksa-paksa orang ni? Dah cukup bagus sangat ke? Inilah dia individu yang mempergunakan kuasa sebagai seorang pendidik dengan tujuan yang salah. 

Ada lagi bukti lain akan menyusul...

YM Raja Ibrahim you deal with us, not with these student..

SELANJUTNYA DI SINI


Kurang ajar!..ajar anak bangsa jadi pengkhianat!..

 

Thursday, May 2, 2013

Majlis Perundingan Melayu - Forum Nasional - Pakatan Yang Tak Sepakat

Majlis Perundingan Melayu - Forum Nasional "Pakatan Yang Tak Sepakat" - YM Tunku Abdul Aziz Ibrahim, Y.Bhg Dr. Chandra Muzaffar, Y.Bhg Prof Datuk Sidek Baba, Mr.Ng Lum Yong. Hear what they said about BN, Najib, UMNO, Anwar Ibrahim, DAP and PKR


 

Saiful Bukhari : Sumpah Laknat 2 Kaabah, Masjidil Haram. April 2012

Sumpah Laknat di Baitullah, Mekah. 9hb April 2012Pada April 2012,  setelah beberapa bulan keputusan Kes Liwat saya di Mahkamah Tinggi, saya telah diberi kesempatan oleh Allah SWT ke Tanah Suci menunaikan Umrah bersama Arwah nenek. Alhamdulillah, semasa disana, saya peroleh semula kekuatan dan ketenangan. Maklumlah, pada Januari 2012, selepas keputusan kes saya diputuskan, saya berasa amat lemah dan tertekan.

Beberapa hari sebelum saya pulang, selepas Zohor, saya melakukan tawaf sunat, Solat Taubat dan Istiharah, saya mohon pada Allah petunjuk mengapa saya dijemput lagi untuk ke Tanah Suci?, sedangkan saya baru sahaja menunaikan Haji bersama Arwah Nenek pada November 2010.
Selepas sahaja Solat Fardhu Zohor, hati saya begitu terpanggil untuk melepaskan segala luka dan perit didalam hati saya, dengan melafazkan sumpah di hadapan Baitullah. Saya pun terus ke Kawasan Multazam(Pintu Kaabah), lalu melafazkan dan merakamnya sendiri.

Terus terang, selepas saya melafazkan Sumpah Laknat tersebut, secara tiba-tiba saya rasa seperti hilang segala rasa tekanan dan beban yang sedang dipikul. Saya benar-benar rasa puas dan peroleh keyakinan dan keberanian. Pada hemat saya, setelah keputusan kes saya diputuskan sebegitu rupa, hanya kepada Allah SWT sahaja tempat yang tepat untuk memohon pertolongan dan berserah, tiada siapa yang dapat bantu saya, sudah hilang segalanya.

Semasa itu, saya pun tidak pasti mengapa saya digerakkan Allah untuk berbuat demikian.
Menyingkap Kembali

Ingin saya tegaskan bahawa idea Sumpah Laknat/Mubahalah pertama yang saya lakukan pada 2008  bermubahalah ini bukan datang dari pihak saya, ia disarankan sendiri oleh bekas Mufti Perlis Dr Asri beberapa hari selepas saya membuat laporan polis dan ia disokong oleh Tuan Guru Nik Abdul Aziz. Boleh rujuk disini, http://jasindaily.blogspot.com/2008/07/sumpah-dengan-junjung-al-quran-untuk.html

Jadi selepas mendengar saranan tersebut, pada 7 July 2008, saya telah mempelawa beliau(DS Anwar) untuk bermubahalah. Namun setelah pelbagai dolak-dalih diberi untuk tidak melakukannya, jadi saya terpaksa melakukannya sendiri demi untuk mempertahankan   kebenaran.

Untuk makluman, Rakaman sumpah laknat ini adalah untuk rekod peribadi,  namun saya percaya persoalan pada semua adalah mengapa baru sekarang saya siarkan rakaman sumpah laknat di hadapan Kaabah ini? Ini adalah berkenaan maruah dan nama baik saya dan seluruh ahli keluarga. Secara Jujur, saya amat tertekan setelah bapa saya membuat tuduhan yang tidak benar, memohon maaf pada DSAI  pada 8hb Mac 2013 yang lepas.

Walaupun tidak pernah terlintas untuk mendedahkan rakaman ini sebelum ini, namun semalam, apabila bapa saya menarik semula tuduhan beliau, saya percaya ia boleh mengelirukan semua dan menimbulkan banyak persoalan. Oleh demikian, saya mengambil keputusan untuk menyiarkan rakaman sumpah laknat ini bagi membuktikan kebenaran kata-kata saya bahawa saya dengan sebenar-benarnya telah diliwat oleh DSAI dan sekaligus membersihkan nama saya dan keluarga dari apa jua tohmahan yang tidak sepatutnya.

Sumpah Laknat saya dihadapan Kaabah ini adalah benteng perjuangan terkuat dalam perjuangan sebagai seorang Muslim dalam episod saya menegakkan kebenaran. Telah 5 tahun saya Istiqamah dan Sabar. Pelbagai pahit manis telah saya lalui, juga banyak permata yang telah saya kutip.

Saya ingin menyatakan sebagai seorang Muslim, Saya yakin lafaz sumpah dihadapan Baitullah ini bukanlah sesuatu yang boleh dipermainkan dan dalam sejarah Islam pun perkara-perkara begini adalah sangat serius. Dan dari segi nasihat yang saya terima dari Ulama pun amat lah besar kesan dan akibatnya jika ia satu dusta.

Untuk makluman semua, Saya telah dua kali bersumpah laknat termasuk dihadapan Baitullah didalam kawasan Multazam(Pintu Kaabah) namun DSAI masih lagi enggan bersumpah laknat untuk menafikan bahawa beliau tidak pernah meliwat saya, sehinggakan ketika prosiding membela diri di Mahkamah juga beliau enggan memberi keterangan secara bersumpah.

Saya percaya yang DSAI tidak akan berani bersumpah walau dihadapan siapa atau dimana sekalipun. DSAI akan terus berdolak-dalik dengan penafian kosong semata-mata dan saya percaya beliau akan terus melarikan diri dari bersumpah laknat.

Pada hemat saya, jika ditakdirkan saya sudah tiada, sumpah laknat dihadapan Baitullah ini lah yang akan menjadi benteng dan saksi kebenaran kepada semua umat Islam yang percaya pada kekuasaan Allah S.W.T, dan juga bagi meneruskan perjuangan kebenaran ini.

Ingin saya tegaskan disini bahawa walau apa jua yang terjadi, saya akan terus sabar dan istiqamah dengan kebenaran yang saya bawa selama ini. Tidak sesekali saya akan menyerah kalah . Kepada semua, Demi Allah saya tidak berbohong didalam laporan Polis yang saya buat pada 2008.

Yang HAK pasti BERDIRI, Yang BATIL pasti JATUH!

Illahi antal maksudi waridha kamath lubi

Kepada Allah saya berserah

MOHD SAIFUL BUKHARI AZLAN
2hb Mei 2013 

BLOGGER MILO SUAM PAKATAN RAKYAT , KECUT TELOR NAK LARI LUAR NEGARA KENA CEKUP KAT SEPANG


Maklumat yang diterima beberapa minit sebelum pukul 12:00 tengah malam tadi, mengesahkan Blogger tersohor Pakatan Rakyat, MILOSUAM telah ditahan pihak berkuasa selepas beberapa hari hidup dalam buruan.

MILOSUAM dilaporkan telah ditahan di Lapangan Terbang Antarabangsa Sepang dalam cubaan untuk melepaskan diri ke luar negara. Sebaik-baik sahaja ditahan, Blogger berkenaan telah dibawa ke Bukit Aman untuk membantu siasatan berhubung fitnah kertas undi dan fitnah terhadap SPR.

Sekurang-kurangnya terdapat tiga peruntukan atau akta yang boleh digunakan terhadap MILOSUAM kerana menyebar maklumat palsu.


Pastinya para pecacai Pakatan Rakyat tidak berpuas hati dengan penangkapan MILOSUAM dan tindakan pantas pihak berkuasa Malaysia terutama sekali PDRM. Dan pastinya juga barisan peguam handalan PKR dan DAP sudah bersedia untuk membela MILOSUAM.

Apa pun kita tunggu siasatan selanjutnya. Kita juga tunggu apakah MILOSUAM akan mengaku yang dia MILOSUAM kerana khabarnya para blogger pro-Pakatan amat berani dan tidak takut-takut untuk memperkenalkan diri mereka walaupun mereka juga berselindung di sebalik nama pena.

Atau dia juga akan meniru gerak langkah seorang lagi pecacai Pakatan yang sangat aktif di YOUTUBE suatu ketika dahulu yang enggan mengakui pengguna akaun bernama HAFIZ adalah dirinya?

Kita tunggu sama-sama...

NURUL IZZAH MEMBACINKAN KEMALUAN SENDIRI , KALAU DIA CALIT KAT ALOR ***** MUKIN BOLEH HILANG KENA AIR KENCING..

NURUL IZZAH TAYANG KEMALUAN SENDIRI!!!

NATIJAH KESONGSANGAN PAKATAN RAKYAT MEMBUKA LEMBARAN BARU PERPADUAN UMMAH PAS DAN UMNO. ALHAMDULILLAH SYUKUR!!!!

Veteran Pas izinkan BN ceramah di rumahnya kerana protes


RASAH 2 Mei - Pas yang sibuk berkempen di konsert 'Bulan Dihatiku' di Dataran Bustamam, Felda Serting Hilir 5 dekat Jempol malam tadi, diaibkan di Kampung Pulau, Labu dekat sini apabila bekas Timbalan Pesuruhjaya Pas II negeri, Anuar Azhari mengadakan protes dengan cara terpuji.

Ini kerana, Anuar tidak mahu lagi bersengkongkol dengan kepimpinan Pas apabila namanya digugurkan pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) oleh Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu di Jempol pada 10 April lalu.

Lebih mengecewakan Anuar, calon Pas di Dewan Undangan Negeri (DUN) Labu ini, diletakkan Ketua Pemuda Pas negeri, Mohd. Khairil Anuar Wafa, yang dianggapnya mengetepikan beliau yang lebih layak dan senior.

Berikutan itu, malam tadi, Anuar bertindak membenarkan calon Barisan Nasional (BN) DUN Labu, Datuk Hasim Rusdi menggunakan halaman rumahnya sebagai tempat berceramah, sekali gus memastikan BN menang pada PRU-13 ini.

Anuar yang enggan memberi komen mengizinkan anaknya, Mohd. Khairael Anuar membuat kenyataan, dengan menyebut bahawa tindakannya bapanya itu adalah tanda protes kepada Pas yang menafikan haknya sebagai calon layak di DUN Labu itu.

"Bapa saya mempunyai jawatan dalam Pas negeri. Baru-baru ini dia telah melepaskan semua jawatan dalam parti kerana kecewa terhadap kepimpinan Pas yang menipunya.

"Sebelum Mohd. Khairil memberitahu yang ayah saya akan bertanding di DUN Labu. Pemimpin Pas tidak menghubungi ayah saya sehinggalah pada hari penamaan calon. Ramai ahli Pas di DUN Labu kecewa,'' katanya selepas program ceramah calon BN di rumahnya di Kampung Pulau, Labu dekat sini malam tadi.

Wednesday, May 1, 2013

Lim Kit Siang Bercerita Tentang Peristiwa 13 Mei 1969.. Orang cina Bolehlah Lah Dia Tipu...


Malam tadi dalam satu ceramah di Sutera Mall antara kawasan Parlimen Pulai dan Gelang Patah, Lim Kit Siang memberi jaminan peristiwa Mei 13, 1969 tidak akan berlaku jika Pakatan Rayat menang PRU ini.

Ketika ceramah yang Kit SIang kata dihadiri oleh 50,000 orang tetapi penggunaan kerusi dan had kawasan hanya membolehkan 10 ribu saja hadhir di tanah lapang belakang Sutera Mall, dia mempersoal siapa sebenar dalang Mei 13.

Kemungkinan besar hujahnya adalah berdasarkan buku May 13 oleh Dr Kua Kia Soong yang lenbih merujuk kepada data dan maklumat palsu rekaan media asing dan diplomat asing yang ketika itu sedang jalani perintah berkurung sma dengan semua rakyat Malaysia.

Persoalannya sekarang, kenapa Kit Siang boleh beri jaminan tidak berlaku. Ini hanya menunjukkan dia sebagai pelaku dan pengatur Mei 13 1969 memberi jaminan dia tak akan lakukan kesalahan yang sama.

Ucapan Lim Kit Siang yang sebearnya dihadiri oleh 10 ribu hadirin yang hampir semuanya adalah laum CIna banyak berkisar untuk tukar kerajaan. DIa laungkan iLIMA HARIBULAN MEI, TUKAR KERAJAAN, ENAM HARIBULAN MEI, KERAJAAN BARU"

Dengan angkuh, Kit Siang kata Tsunami Politik Baru 2013 bermula dari selatan ke utara dan timur MALAYSIA akan capai kerajaan baru yang diidamkan. Itu yang dia cuba terangkan sebab dia tanding di Gelang Patah.

Walaupun BN sedang jauh mendahului dan dua pertiga nampaknya hampir pasti, ramai anggap jika ianya berlaku, kerajaan baru Pakatan akan didominasi DAP. Niatnya tanding di Johor adalah untuk memusnahkan MCA.

Malah dia mengejek MCA sebagai penakut kerana tidak berani bersuara terhadap ketidakadilan BN / UMNO. Presiden MCA yang berjaya menundukkan anaknya Guan Eng dalam debat dikatakan sebagai penakut kerana tidak berani bertanding di GELANG PATAH malahan meminjam kawasan tersebut kepada UMNO

Ramai tahu bahawa Kit Siang terkejut akan kehadhiran Ghani Othman dan tahu dia tak akan dapat undi Melayu dan perlu undi sepenuh kaum CIna yang mana susah untuk dia dapat dari pengikut dan penyokong Jason Teoh. 

Katanya ceramah DAP di Pulau Pinang dihadiri 70,000 orang sehingga memcah rekod dan malam itu sampai 50 ribu. Jelas kali dia bohong dan tak sedar tsunami bakal melanda Pulau Pinang dan anaknya bakal hilang jawatan.

Dia masih berpegang kepada janji-janji bodoh dan tak praktikal PR dan kompangkan seolah-olan kejayaan Kerajaan PR dinegri satu kejayaan.

Tanpa fakta untuk kuatkan hujah, dia hanya terdaya tuduh BN hanya menggunakan politik wang menyogok rakyat kaum dengan mengadakan pelbagai jamuan besar secara percuma dan gantung bendera 1Malaysia di merata Malayssia khususnya di Pulau Pinang.

Dia menuduh juga BN melakukan penyelewengan / rasuah / politik perkauman serta kronisme dan menjeji dr Mahathir sebagai "SYAITAN DIKENALI."

Nampak sangat orang yang dikait rapat dengan politik membakar perkauman di dalam hati orang Cina itu takut kepada Dr Mahathir dan cuba pindahkan label syatan pada orang lain. Orang CIn aun akui Kit Siang adalah SETAN PERKAUMAN.
-
Kit Siang berpura-pura kata akan ada perpaduan rakyat di bawah pimpinan Kerajaan PR dan berjanji  PR akan mewujudkan MALAYSIA yang bersih, adil dan makmur. Dia turut kata mengundi PR akan dapat menumpaskan politik perkauman / agama ekstreme BN / UMNO bermula dengan menumpaskan MB JOHOR.

BN memberi ruang untuk kepentingan kaum masing-masing dipertahankan dan fitrah kaum dan ugama yang berlainan wujud. Tapi DAP berpura-pura kata dia mengamalkan kepelbagaian kaum dan ugama tapi  menentang Islam dijadikan agam persekutuan dan mahu hanya jadikan agama ritual saja.

Pemimpin DAP hany atanding kawasan Cina dan Guan eng takut terima cabaran anding di kawasan ccampuran kaum.

Kit Siang kata hak pendidikan Cina tidak dipelihara oleh Kerajaan BN yang mana PM dan MB JOHOR tidak pernah dan tidak berani menjanjikan masyarakat Cina berkenaan pembinaan SJK (C) / SM (Persendirian) Cina dan tidak mengiktirafkan Sijil UEC.

Sijil UEC belum lagi diiktiraf dan lebih elok kuasa iktiraf dalam Malaysia dikekalkan bawah kerajaan Mallasyai dan bukan orang asing.

Tetapi Kit Siang salah dan tak tahu bahawa negeri Johor mempunyai jumlah sekolah Cin ayang paling banyak. Itulah dalam berabd ta balik kamping di Batu Pahat.


Penggunaan Kalimah Allah Oleh Bukan Islam : Apa Kata dan Tuntutan Rakyat!!
Seperti yang sedia maklum, negara tiba-tiba dikejutkan dengan isu penggunaan kalimah Allah oleh orang bukan Islam.

Perkara ini berlaku selepas pilihanraya tahun 2008, dimana pemimpin pakatan pembangkang mula bertambah di Dewan Rakyat.

Mereka fikir mereka sudah menguasai suara majoriti Parlimen...
Pelbagai perkara mula wujud selepas PRU12, dengan demonstrasi dan lain-lain hal umpama Malaysia negara tidak bertamadun.

Malaysia sebuah negara bertamadun?

Orang luar juga boleh buat sidang media, tatkala Parlimen membincangkan soal nasional dan dunia, segelintir puak membawa isu 'longkang depan rumah saya tersumbat'. Soal kedua, knp puak ini cuba utk langgar undang-undang yg ditetap Dewan Rakyat? Lihat saja wajah angkuh mereka dengan tidak mengendahkan arahan pegawai keselamatan...


Baik, mari kita kembali kepada isu seperti tajuk di atas,
Isu kalimah Allah,
isu sensitif, ya barangkali, tetapi seperti kata-kata Tun Mahathir :

"Bila ada orang Melayu bercakap soal orang Melayu, dikatakan rasis"

Jadi, sekarang bukan masa lagi untuk kita tunduk kepada mana-mana pihak, semata-mata mahu menjaga hati mereka.

Kita jaga mereka, apa mereka jaga kita?

Presiden PAS, Hadi Awang bagi pihak PAS telah bersetuju bersama DAP dan PKR untuk membenarkan penggunaan kalimah Allah oleh orang bukan Islam.

KLIK DI SINI

sumber

Tuesday, April 30, 2013

PRU-13 Ceramah Umum : Jawapan Tun Mahathir Terhadap Pembangkang

"Tangkaplah Saya, Heretlah Saya Ke Mahkamah" - Dr Mahathir #TolakPR #PRU13 #Vote4BN 

KUALA PILAH - "Tangkaplah saya, heretlah saya ke mahkamah. Saya tetap ulang lagi, (Penasihat DAP) Lim Kit Siang sebagai rasis dan dia memang rasis".

Demikian respons bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berhubung kenyataan Pengerusi DAP Karpal Singh semalam bahawa pembangkang akan menangkap dan menghadapkannya ke mahkamah kerana mengeluarkan kata-kata hasutan dengan menuduh Lim sebagai perkauman, jika berjaya menawan Putrajaya pada pilihan raya umum ke-13 ini.

FENOMENA : VIDEO Ustaz Rujhan

Ceramah Umum PRU 13 : Pembongkaran Ustaz Rujhan Abd Rahman Terhadap PAS


KUALA LUMPUR 30 April - Penceramah bebas, Ustaz Rujhan Abdul Rahman mencetuskan fenomena dan membuka mata masyarakat Islam apabila membongkar perilaku pentadbiran negeri Kelantan dan kepimpinan Pas dalam ceramah mesra di Putrajaya kelmarin.

Video ceramah beliau yang kurang 48 jam dimuat naik di laman Youtube mendapat sambutan penonton.

Beliau yang juga Pengerusi Biro Agama Nadi Rakyat itu cukup terkenal dengan kelantangan mengkritik pentadbiran Pas di Kelantan yang dilihat telah terpesong daripada perjuangan asal mereka.

Kritikan itu semakin hebat apabila Pas menjadi sekutu DAP, satu-satunya parti yang lantang menolak negara Islam yang diperjuangkan Pas sebelum ini.

Ceramah itu turut dihadiri bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad dan calon Barisan Nasional (BN) bagi kerusi Parlimen Putrajaya, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor. 

"Terkejut saya, pucat muka saya..." kata Dr Mahathir

 

Kalau Karpal Singh ingat dia boleh gempak bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, dia silap orang. Ini komen Dr Mahathir mengenai tindakan Karpal yang 'ugut' hendak penjarakan beliau jika pembangkang menang PRU ini.

"Tangkaplah saya, heretlah saya ke mahkamah. Saya tetap ulang lagi, (Penasihat DAP) Lim Kit Siang sebagai rasis dan dia memang rasis".

Semalam Karpal yang juga Pengerusi DAP Karpal Singh berkata pembangkang akan menangkap dan menghadapkannya ke mahkamah kerana mengeluarkan kata-kata hasutan dengan menuduh Lim sebagai perkauman, jika berjaya menawan Putrajaya.

Menurut Dr Mahathir Karpal Singh membuat kenyataan itu kerana mahu menghalangnya daripada menjelaskan dengan lebih lanjut mengenai sikap Lim yang didakwanya rasis.

"Terkejut saya, pucat muka saya (nada menyindir)...fasal Pengerusi DAP Karpal Singh mahu tangkap saya kerana saya mengeluarkan kata-kata hasutan dengan menuduh Penasihat DAP, Lim Kit Siang sebagai perkauman.

"DAP hanya mahu bertanding di kawasan majoriti Cina kerana mereka hanya diterima pengundi di kawasan berkenaan dan tindakan DAP ini ternyata menunjukkan sikap rasis mereka," katanya semasa berucap pada satu majlis di Kampung Padang Jual, Johol, Kuala Pilah, Isnin.

Dr Mahathir mendakwa sekutu DAP iaitu PAS juga bersikap rasis kerana hanya mahu bertanding di kawasan majoriti kaum Melayu terutamanya di Kelantan dan Terengganu.

Katanya ini berbeza dengan Umno dan MCA yang tidak menunjukkan sikap perkauman kerana boleh bertanding di mana-mana kawasan di seluruh negara tanpa mengira majoriti kaum.

Dalam pada itu, Dr Mahathir berkata Menteri Besar Kelantan yang juga Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Nik Aziz Nik Mat bersikap hipokrit apabila menunaikan solat Jumaat di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin di Putrajaya Jumaat lalu kerana mahu meraih undi di sana.

"Dulu PAS kata mereka nak lelong pusat pentadbiran persekutuan Putrajaya tapi sekarang tak mahu lelong pula dan mahu menawan Putrajaya dalam PRU ini...buat la pusat pentadbiran seperti Putrajaya di Kelantan," katanya.

Turut hadir pada majlis itu isteri beliau Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali dan calon BN untuk kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Johol Abu Samah Mahat.
 

Dalam artikel terbarunya LIBEL, Tun Mahathir telah menjelaskan pendirian tegasnya ketika menyahut cabaran Karpal yang mahu menyaman beliau sekiranya tidak menarik balik kenyataan yang mendakwa Lim Kit Siang sebagai RASIS.

Saya terjemahkan -

1 - Kit Siang ternyata telah belajar dari cara Anwar bila tidak dapat menjawab sebarang kritikan, senyapkan pengkritik dengan ancaman SAMAN sekiranya kritikan itu tidak ditarik balik. Proses perundangan yang lama mampu menyelamatkan Kit Siang dari perlu menjawab terus kritikan tersebut.

1. The DAP’s Kit Siang has learnt a lot from Anwar Ibrahim, the PKR leader. When unable to counter a critic, silence him by threatening to take libel action in court if the statement is not withdrawn. A long drawn hearing in the court with many postponements, will relieve Kit Siang from having to answer his critic.

2 -Sekarang dia hendak menyaman saya kerana menggelarnya sebagai RASIS. Saya sendiri telah digelar sebagai Rasis beratus kali ganda ! Namun saya tidak pernah menyaman sesiapa pun. Saya seorang ahli politik dan kita adalah sebuah negara demokrasi. Saya percaya kepada Kebebasan Bersuara. Jika musuh politik saya memanggil saya dengan gelaran, saya boleh saja balas atau saya boleh melakukan sesuatu untuk buktikan mereka salah.

2. Now he wants to sue me for calling him a racist. I have been called a racist and an ultra hundreds of times. I never sued anyone. I am a politician and ours is a democratic nation. I believe in free speech. If my political opponents call me names, I can reply or I can do something to prove them wrong.

3 - Saya digelar Ultra Melayu ketika menjadi TPM. Tapi waktu Pru 1999 , orang Melayu tidak menyokong saya. Undi kaum cina yang telah memberikan saya kemenangan 2/3 majoriti. Kebetulan pula, Kit Siang dan Karpal Singh, mereka yang paling lantang menggelar saya Melayu rasis, kalah ketika itu.

3. I was called a Malay ultra when I became the Deputy Prime Minister. Yet in the 1999 Elections the Malays did not support me. It was Chinese votes which gave me a two-thirds majority. Incidentally Kit Siang and Karpal Singh, the loudest in calling me a Malay racist, lost in that election.

4 - Saya ulangi Kit Siang adalah Rasis bila menggunakan slogan Malaysian Malaysia dan memperjuangkan Meritokrasi.

4. I reiterate that Kit Siang is racist when using the Malaysian Malaysia slogan and calling for meritocracy. 

5 - Dalam blog limkitsiang.com, satu artikel oleh penulis bernama Lee Hwa Beng ada menyatakan, " ini menunjukkan MCA menang kerusi2 dikawasan yang pelbagai kaum dimana terdapat kurangnya pengundi cina dan kalah dikawasan yang majoritinya orang cina.

5. In blog.limkitsiang.com an article by Lee Hwa Beng states “This shows MCA won mainly in mixed seats where there are fewer Chinese voters while it lost in the Chinese majority seats.

6 -Kita boleh buat kesimpulan yang MCA menang hasil sokongan orang Melayu bukannya undi orang cina."
Ayat itu berkaitan KAUM dan menafikan dakwaan kononnya soal kaum dan ugama tidak lagi menjadi isu dalam politik negara.

6. One can deduce therefore, that the MCA won with the support of Malay rather than Chinese votes.” It is all about race and it belies the claim that race and religion are no longer issues in Malaysian politics.

7 - Kesimpulan penulis itu adalah DAP menang hanya dikawasan yang majoritinya orang cina.

7. The conclusion of the writer is that the DAP won only where the Chinese are in the majority.

8 - MCA bukan bersifat perkauman kerana ia disokong oleh orang Cina, Melayu dan India. Jika DAP tidak memainkan KECINAANNYA, ia tidak boleh menang. Sebab itulah Kit Siang memilih Gelang Patah dimana 53% pengundinya adalah orang Cina. Sebaliknya, dengan memilih untuk bertaanding disitu Ghani akan membuktikan yang Cina Johor menghargai hubungan baik mereka dengan orang Melayu. Ini terbukti dimasa2 lalu dimana Johor telah menang 100%.

8. The MCA is not racial because it is supported by Chinese, Malays and Indians. If the DAP does not play on its Chineseness, it cannot win. That is why Kit Siang chooses Gelang Patah where 53% of the voters are Chinese. By contesting there, Ghani is going to prove that Johore Chinese care for the friendship with the Malays. This was so in the past, when the Barisan Nastional won in that constituency, when Johore scored 100% victories.

9 - Artikel Kit Siang mendakwa Gelang Patah sebagai contoh masyarakat majmuk Malaysia kerana memiliki 53% cina, 33% Melayu dan 12% India. Adakah ini benar2 contoh masyarakat majmuk Malaysia ? Malah Gelang Patah sendiri tidak mewakili kawasan2 lain di Johor apalagi Malaysia. Jika beliau dakwa ia sebagai contoh masyarakat bandar, saya akan setuju tapi pastinya bukan melambangkan contoh masyarakat berbilang kaum di Malaysia.

9. Kit Siang’s article claims that Gelang Patah is a microcosm of Malaysian society, because it has 53% Chinese, 33% Malay and 12% Indian. Does this really represent a microcosm of Malaysian society? Gelang Patah is in fact not even the norm in Johore, much less in Malaysia. If he had said it is a microcosm of the urban society, I would agree, certainly not the racial mix and distribution in Malaysia.

10 - Dalam satu artikel di blog limkitsiang.com karya Sakmongkol, tajuknya sendiri sudah cukup memberi penjelasan.

10. In another of blog.limkitsiang.com article by Sakmongkol, the heading speaks for itself.

11 - Ia nyatakan - " Kepulangan Lim ke Johor menyemarakkan orang Cina "

11. It says “Lim’s return to Johore emboldens the Chinese.”

12 - Sekali lagi ia menekankan faktor KAUM, KECINAAN Gelang Patah yang menyebabkan Kit Siang memilih untuk bertanding di sana. Penulis menulis lagi " Kita  ( Kit Siang adalah DAP ) berpeluang menghapuskan MCA ( sebuah parti Cina yang percaya kepada perkongsian dengan kaum2 lain dalam BN ). Seterusnya beliau menyatakan ia bertujuan untuk menggantikan MCA sebagai parti pilihan orang Cina. Sekali lagi penekanannya adalah KAUM, atas dasar kaum cina semata2 bukannya sebagai rakyat Malaysia. MCA digambarkan sebagai balaci orang Melayu. Apakah DAP mahu menjadi TAIKO / TUAN pula dalam Pakatan ? Di Malaysia tidak ada satu kaum pun yang boleh memerintah negara berbilang kaum ini, melalui proksi atau sendirian.

12. Again the emphasis is on race, the Chineseness of Gelang Patah which causes Kit Siang to choose Gelang Patah. The writer went on to say that “We (Kit Siang is DAP”) have a chance to wipe out the MCA (a Chinese party which believes in kongsi with other races of the Barisan Nasional). Further it averred that the DAP does so to replace the MCA as the party of choice for the Chinese. Again the emphasis is racial, on the choice of the Chinese alone and not on Malaysians. MCA is pictured as the lackey of the Malays. What is the DAP going to be in Pakatan, the kingmaker, the master. In Malaysia no one race can rule this multiracial country, by proxy or otherwise.

13 - Seterusnya ia menulis, " Kepulangan Kit Siang ke Johor akan memberi makna dan tujuan kepada Cina Malaysia".

13. Further on it says, “Kit Siang’s return to Johore is giving meaning and purpose to the Malaysian Chinese.”


14 - Bagaimana dengan rakyat Malaysia yang lain ? Apakah mereka tidak penting ? Tidakkah kaum lain juga berhak berkongsi kuasa dan kekayaan negara berbilang kaum ini ?


14. What about other Malaysians? Don’t they count? Aren’t they deserving of a share in the power and the wealth of this multiracial nation?

15 - Dalam semua penulisan berkenaan Kit Siang, akan sentiasa ada rujukan kepada isu2 berkaitan kaum Cina. Isu2 Melayu seperti kemiskinan mereka dan keperluan Melayu untuk lebih terlibat dalam ekonomi negara langsung tidak mendapat perhatian atau sokongan dari Kit Siang.

15. In everything written about Kit Siang, there will always be reference to Chinese racial issues. Malay issues such as their poverty, their need to be more involved in the economy of the country, merit no analysis and support from Kit Siang.

16 - Sebab itulah saya menggelar Kit Siang sebagai RASIS. Saya tidak akan merasa tergugat dengan ancaman saman beliau. Ia tindakan yang tidak membebankan beliau dari segi kewangan.Waktu Anwar kalah dalam saman RM100juta terhadap saya, beliau hanya perlu bayar kos RM70,000. Tapi jika saya kalah, saya boleh jadi bangkrap.

16. That is why I called him a racist. I will not be intimidated by his threat to sue me. I know it is cheap for him. When Anwar lost in his RM100 million suit against me, he had only to pay cost of RM70,000. Had I lost I may be bankrupted.

17 - Karpal amat memahami perkara ini dan beliau juga arif dengan aksi tunda menunda kes dimahkamah. Prospek untuk menSENYAPkan saya pastinya kelihatan menarik dan bijak dari sudut politik. TAPI saya tidak akan mampu disenyapkan. Jika ahli politik takut untuk digambarkan sebagaimana diri mereka yang sebenar, lebih baik mereka pilih kerjaya yang kurang mencabar.

17. Karpal knows this very well and knows about delays in court proceedings. The prospect of silencing me must look very attractive and politically smart. But I will not be silenced. If politicians fear being painted in their true colour, then take up some less challenging jobs.

                              ****************

PS - Maaf jika terdapat sebarang kesilapan dalam terjemahan saya.

Nah ! Tun Mahathir sudah berikan point2nya kenapa beliau menggelar Lim Kit Siang sebagai RASIS dan walaupun diancam dengan Saman oleh Karpal Singah, Tun bukan saja mengulangi dakwaan RASISnya terhadap Kit Siang malah -

"Tangkaplah saya, heretlah saya ke mahkamah. Saya tetap ulang lagi, (Penasihat DAP) Lim Kit Siang sebagai rasis dan dia memang rasis". KLiK

Menarik untuk menanti reaksi Lim Kit Siang dan Karpal ! 

Monday, April 29, 2013

PENIPUAN CHEGUBARD KONONNYA DIPUKUL OLEH PAS DIDEDAHKAN @ TOLAK PKR

PEMUDA PAS P.PINANG DEDAH PENIPUAN CHEGUBARD KONONNYA DIPUKUL ! #tolakPR
Pemuda Pas Pulau Pinang menuntut permohonan maaf calon PKR Dun Sungai Acheh, Badrul Hisham Shaharin berhubung dakwaannya cuba dipukul oleh Pemuda Pas dan anggota Unit Amal Pemuda Pas pada hari penamaan calon, 20 April lalu.

Pemangku Timbalan Ketua Pemuda Pas Pulau Pinang, Norazman Ishak berkata, mereka menuntut Badrul atau dikenali sebagai Chegu Bard supaya mengemukakan bukti mengenai dakwaan beliau, anak dan isterinya cuba dipukul di hadapan Dewan Serbaguna, Jawi pada hari berkenaan.

“Kita minta dia kemukakan bukti dan buat laporan polis jika ini benar. Jangan hanya cakap sahaja, laporkan kepada polis, biar polis siasat.

"Jika gagal untuk berbuat demikian, Pemuda Pas desak dia minta maaf secara terbuka dan mengakui bahawa ia hanya tuduhan liar terhadap Pemuda Pas Pulau Pinang dan anggota Unit Amal,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Beliau menafikan tuduhan itu kerana hasil siasatan dan penelitian yang dibuat mendapati tiada kejadian pukul atau serangan ke atasnya berlaku seperti didakwa.

Selain itu, tiada kejadian tolak atau serangan terhadap anak dan isterinya seperti yang didakwa malah mereka tiada dalam perarakan penyokong calon pada hari berkenaan.

Menurutnya, pada hari berkenaan, calon Pas Dun Sungai Acheh, Mohd Yusni Mat Piah tiba bersama-sama penyokong kira-kira jam 7.20 pagi dan memenuhi ruang hadapan di sebelah kiri pintu masuk iaitu ruang yang disediakan untuk penyokong Pakatan Rakyat (PR).

“Petugas keselamatan Pas ketika itu berada di bahagian luar dan mengelilingi kumpulan penyokong calon Pas bagi mengelak dan mengawal provokasi serta tindakan luar kawalan,” katanya.

Beliau berkata, Badrul Hisham tiba bersama calon Dun Sungai Bakap, Maktar Shapie dan calon Parlimen Nibong Tebal, Datuk Mansor Othman serta penyokong pada jam 8.40 pagi.

“Mereka datang dan berarak ke arah belakang penyokong Pas. Saya akui, memang ada berlaku sedikit provokasi bila rombongan penyokong PKR cuba merempuh kumpulan penyokong Pas walaupun diminta bersabar. Namun tiada kejadian pukul memukul di situ,” katanya.

Norazman berkata, walaupun berlaku rempuhan, namun ia masih boleh dikawal dengan petugas keselamatan Pas mengarah penyokongnya mengambil ruang sebelah kiri untuk memberi laluan kepada kumpulan penyokong PKR supaya berkumpul di sebelah kanan.

“Kita kesal dengan tuduhan berkenaan yang jelas berniat untuk menyerang dan memburukkan Pemuda Pas Pulau Pinang khususnya ketika pertembungan tiga penjuru ini. Ketika Mohd Yusni dan pasukannya kempen tidak pernah sekalipun menyerang dan memburukkan Badrul Hisham kerana menghormati semangat setia kawan PR dan mematuhi etika akhlak berkempen yang digariskan Islam dan Pas.

“Sehingga hari ini, Pemuda Pas Pulau Pinang belum menerima sebarang permohonan maaf dan bukti atas tuduhan berkenaan daripada Chegu Bard dan penyokongnya,” katanya.

Norazman berkata, mereka mendiamkan diri selama ini kerana tidak mahu menyerang peribadinya bagi mengelak isu ini menjadi senjata Barisan Nasional (BN) menyerang PR.

Terdahulu, Badrul Hisham mendakwa beliau, anak dan isterinya cuba diserang dan dipukul Pemuda Pas Pulau Pinang pada 20 April lalu di hadapan tempat penamaan calon Parlimen Nibong Tebal.Badrul Hisham mendakwa perkara itu di dalam laman facebook dan twitternya sejak petang hari penamaan calon yang turut mendapat banyak komen dari pengikutnya. Beliau juga menyebut perkara itu dalam ceramahnya di Kampung Datuk Keramat, Nibong Tebal.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...