Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Saturday, May 12, 2012

KEPADA AHLI PAS DAN PENYOKONG PAS CONTOHILAH USTAZ HASSAN BASRI BERANI MENGKRITIK KEPIMPINAN PAS YG GAGAL

Video Eksklusif !!! Pendedahan mengapa Hassan Basri menentang PAS yang di anggotainya sehingga kini 

Pas kian tertekan apabila ramai yang dari kalangan ahli-ahli PAS bangkit menentang kejahilan PAS kerana terlalu taksub dengan DAP dan PKR..sehingga hilang maruah perjuangan.

Setelah 70% kepimpinan tertinggi PAS di kuasai puak parasit maka nantikan saat-saat PAS bakal di kuburkan.
 

Pengakuan Hassan basri yang masih laagi menjadi ahli PAS,mengapa beliau bangun menentang kejahilan yang di lakukan PAS setelah bersama dengan DAP dan PKR
 
 
PAS sudah menjadi gila Babi kerana terlalu taksub dengan Putrajaya..PAS sangup bertakbir apabila apek berseluar pendek yang tidak bersunat mengatakan Hasan Ali tidak beriman,,bertakbir apabila dengar apek yang membaca ayat Al-Quran dengan lintang pukang..nampak sangap PAS dah tersesat jauh

PANAS!! JERANTUT DALAM BAHAYA!! KERAJAAN BN SILA BACA!! INI KISAH BENAR!!

PANAS!! JERANTUT DALAM BAHAYA!! DATO SRI NAJIB SILA BACA!! INI KISAH BENAR!!

 

      Kesempatan ini PPJ ingin memaparkan berkenaan beberapa isu yang perlu diambil perhatian oleh MB Pahang dan Dato Sri Najib. Ahli-ahli umno sendiri di Jerantut sudah tidak mampu berbuat apa-apa lagi, ianya berkaitan isu jalanraya yang tidak sempurna di Daerah Jerantut ini.

     Untuk perhatian PM, Jerantut berhadapan kesulitan untuk Barisan Nasional memenangi pru 13 ekoran kemudahan infrastuktur seperti jalan merupakan isu yang terpenting di Jerantut. Walaupun baru-baru ini PM telah memilih Jerantut untuk mengumumkan durian runtuh buat warga Felda tetapi bagaimana pula dengan nasib rakyat diluar bandar yang terpaksa akur dengan berhadapan dengan kemudahan jalanraya yang sangat daif.

    Orang umno sendiri sudah muak dengan kerenah pemimpin umno Jerantut yang tidak mengutamakan tuntutan rakyat. Pemimpin umno sepatutnya bersyukur dengan walaupun dengan perkhidmatan yang diberikan di Jerantut agak lemah namun rakyat di Jerantut tetap akur dan menghormati kepimpinan yang di ketuai pucuk pimpinan umno iaitu Dato Sri Najib yang merupakan pemimpin nombor 1 negara yang bersal dari Pahang.

    Namun peranan yang dimainkan oleh wakil-wakil di Jerantut tidak sama dengan saranan kerjaan "Rakyat didahulukan, Pencapaian diutamakan". Rakyat di Jerantut mengharapkan sesuatu perubahan dapat dilakukan oleh PM berkenaan nasib rakyat Jerantut yang berhadapan dengan dilema masalah pimpinan dibahagian umno dan juga wakil rakyat di kawasan Jerantut yang tidak menunjukkan perkhidmatan yang baik.

     Rakyat Jerantut kini berharap satu tindakan drastik perlu diambil oleh PM untuk mengelakan implikasi yang buruk dikemudian hari.

    Antara faktor kelemahan BN di Jerantut adalah faktor kesilapan PM memilih wakil calon yang bertanding dimana tidak memilih dikalangan pemimpin umno yang benar-benar faham erti perjuangan umno yang sebenar. Kesilapan PM meletakan calon di Kawasan Jerantut ini merupakan satu tindakan yang boleh membahayakan kedudukan umno di Jerantut.

disini PPJ paparkan aduan rakyat:-Saya adalah pengguna tetap jalan yang menghubungkan Bandar Jerantut ke Kuala Tahan. Keadaaan jalanraya yang berlubang dan berlopak dari Simpang Masjid Besar Jerantut hingga ke jalan Felda Padang Piol telah menyebabkan banyak masalah. Selain merosakkan kenderaan ia turut membahayakan nyawa penduduk.Ini ditambah dengan keadaan jalanraya yang bengkang bengkok dan berlumpur .Jalanraya menjadi bertambah teruk apabila tiba musim hujan..Lopak dan lubang semakin besar dan amat merbahaya kepada semua kenderaan terutama penunggang motosikal lebih-lebih lagi apabila memandu pada waktu malam dalam keadaan hujan.
Lebih parah lagi apabila pokok tumbang yang menghalang laluan jalanraya sewaktu berlaku sebarang kecemasan seperti terdapat wanita yang ingin bersalin , serangan jantung mengejut atau kecederaan parah yang memerlukan rawatan segera. Ini kerana hospital yang terdekat hanya terletak di Bandar Jerantut .Ini telah menyebabkan pesakit lambat mendapatkan rawatan yang akhirnya boleh mengakibatkan kehilangan nyawa.
Selain tebing yang tinggi jalan ini juga berbukit-bukau dan tidak mempunyai sistem saliran atau longkang yang sempurna menyebabkan jalanraya mudah rosak.Rizab jalan yang sempit dimana terdapat gaung disebelah kiri dan bukit yang tinggi disebelah kanan jalan telah meyukarkan pemanduan.Sewaktu berselilih dengan kenderaan besar terutamanya lori balak,lori tangki minyak ,lori kontena, lori simen, lori yang membawa jentera berat seperti bulldozer, bas menyebabkan kenderaan hilang kawalan dan telah berlaku beberapa kes kenderaan terjunam ke dalam gaung akibat keadaan jalanraya yang telah disebutkan seperti diatas.

Sejak ia dibuka lebih 30 tahun dahulu,jalan ini masih tidak banyak berubah selain hanya ditampal sahaja apabila berlaku kerosakan. Ia juga tidak dinaiktaraf seperti jalan utama di kawasan pelancongan yang lain. Padahal jika di teliti , jalan ini adalah jalan utama yang menghubungkan Bandar Jerantut ke Kuala Tahan atau lebih dikenali sebagai Bandar Taman Negara / National Park.Ini tentunya membawa imej yang buruk khasnya kepada penduduk setempat dan Malaysia amnya.
Ini kerana jalnraya ini adalah satu-satunya jalan darat yang membawa masuk pelancong tempatan mahupun pelancong asing ke Taman Negara.Ia turut menjejaskan perkembangan sektor pelancongan dan ekonomi penduduk setempat.Jalanraya yang sepatutnya menjadi pintu masuk kepada perkembangan ekonomi sesebuah tempat seharusnya menjadi keutamaan pihak yang terbabit untuk memastikannya berada dalam keadaan yang memuaskan dan baik.
Sehubungan itu, saya amat berharap jika pihak berwajib tidak dapat membina satu lebuhraya ,sekurang-kurangya keadaan jalanraya yang bengkang bengkok, berlopak,berlumpur,sempit dan merbahaya ini dapat diperbaiki dan mendapat perhatian dan tindakan segera dari pihak berwajib.
Saya amat kecewa dengan pihak yang sepatutnya bertanggungjawab ke atas penyelenggaraan jalanraya dan amat berharap agar permasalahan ini mendapat perhatian dan tindakan segera dari pihak berwajib.Kami juga adalah pembayar cukai jalan selain cukai pendapatan,cukai perkhidmatan ,cukai tanah,cukai pintu,cukai jualan, dan lain-lain cukai.
Akhir kata,saya memohon dan sangat-sangat berharap agar aduan ini mendapat perhatian & tindakan segera dari pihak yang berwajib.Oleh sebab telah berlaku kemalangan baru-baru ini , jalan tersebut telah ditampal sedikit sebanyak tetapi ia seperti melepaskan batuk di tangga & hanya diletak signboard jalan rosak.
Sekian terima kasih.
 
jalan Jerantut - Benta yang mengalami rosak teruk (gambar Benar berlaku)

Daripada rosak moral hinggalah menyekutukan tuhan,dari mengadai akidah hinggalah berkerjasama dengan syaitan. Ancaman Pluralisma - Ramai tersyirik tanpa disedari

Video: Wajib untuk anda pangkah pakatan pada PRU13 nanti??!!

Daripada rosak moral hinggalah menyekutukan tuhan,dari mengadai akidah hinggalah berkerjasama dengan syaitan.

Ancaman Pluralisma - Ramai tersyirik tanpa disedari

Syirik dikalangan ahli parti politikFatwa Anwar Ibrahim Lawan Datuk Haron Din


Saya minta maaf jika ucapannya itu disalahfaham" - Tmbalan Mursyidul Am PAS, Dato Dr Haron Din menggulung Perbahasan Ucapan Dasar 'ISLAM MEMIMPIN PERUBAHAN' Presiden PAS (3) di Muktamar PAS ke 55 di Shah Alam pada 7 Jun 2009


Kalau Syaitan Nak Bantu Kita Terima-Nik Aziz


Dalam PR Ustaz KARPAL Lebih Berkuasa Dari Hadi . KEMATIAN IBRAHIM LIBYA ?????


 
CAKAP   DAAAAAAAH ...........  Belum apa-apa Ustaz Karpal dah sound Haji Hadi ekoran kenyataan Hudud Hadi semalam ( KLiK )


Ustaz Karpal minta Hadi BERHENTI dari bercakap soal Hudud lagi kerana Hadi TIDAK BERHAK bercakap bagi pihak Pakatan Rakyat untuk melaksanakan Hudud jika PR berkuasa
. Ustaz Karpal juga berkata yang Haji Hadi hanya bercakap RETORIK semata-mata , dalam kata lain - CAKAP KOSONG. Hadi juga dikatakan suka CAKAP LEPAS kemudian TARIK BALIK.

Sekali lagi Ustaz Karpal keluarkan FATWA PAKATAN RAKYAT
-


" Saya telah katakan sebelum ini, dan saya katakan sekali lagi bahawa hudud tidak boleh dilaksanakan di Malaysia kerana ia jelas bercanggah dengan Perlembagaan," 


WAHAI ORANG-ORANG PAS ! Dalam Parti PAS mungkin Nik Aziz adalah Murshidul Am dan Haji Hadi adalah Presiden .........  TAPI DALAM PAKATAN RAKYAT, 


USTAZ  KARPAL  LEBIH BERKUASA ! ! ! 


Apa nak jadi dengan pembangkang ni.
Tak habis-habis terkantoi. Yang terbaru, video kantoi Haji Hadi pula tesebar!
 


PERSOALANNYA SEKARANG BAGAIMANA DENGAN KEMATIAN IBRAHIM LIBYA .... SETELAH GUGUR NEGARA ISLAM ... ORANG PAS TAKUT DAN TUNDUK KEPADA SI KAFIR .. 


Mungkin ada diantara kita yang masih belum lahir ketika amanat ini dilafazkan oleh Haji Hadi yang berbunyi:

 

  "SAUDARA-SAUDARA SEKELIAN PERCAYALAH KITA MENENTANG UMNO BUKAN KERANA NAMANYA UMNO, KITA MENENTANG BARISAN NASIONAL BUKAN KERANA IA NAMA BARISAN NASIONAL, KITA MENENTANG DIA IALAH KERANA DIA MENGEKALKAN PERLEMBAGAAN PENJAJAH. MENGEKALKAN UNDANG2 PENJAJAH,  MENGEKALKAN PERATURAN KAFIR, MENGEKAL PERATURAN INILAH, OLEH KERANA ITULAH KITA MENENTANG MEREKA. OLEH KERANA ITULAH KITA MENGHADAPI MEREKA, OLEH KERANA ITULAH KITA BERJUANG BERLAWAN DENGAN MEREKA. PERCAYALAH SAUDARA2 SEKELIAN, PERJUANGAN KITA ADALAH JIHAD, UCAPAN KITA ADALAH JIHAD, DERMA KITA ADALAH JIHAD DAN KALAU KITA BERLAWAN DENGAN PUOK-PUOK NI DAN KITA MATI KERANA JAYA BERLAWAN NI, MATI KITA ADALAH MATI SYAHID, MATI KITA ADALAH MATI ISLAM"
Presiden PAS Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang Mesti bertanggungjawab Atas Kematian Allahyarham Ibrahim libya.kenapa saya kata begitu ??? Anda lihat video di bawah,anda tahu kenapa !!!
Amanat yang menaikkan semangat umat islam PAS untuk menentang kerajaan seperti yang berlaku di Memali. Angin petik beberapa ayat yang ditulis di dalam blog pro PAS antaranya: "Tanggal 19 Nov 1985, Kg. Memali, Mukim Siong, Baling, Negeri Kedah Darul Aman di bumi Malaysia menjadi saksi satu tragedi yang sangat dahsyat dalam sejarah tanah air. Lebih 3000 anggota keselamatan dihantar oleh pihak pemerintah daripada regim Barisan Nasional untuk melakukan aksi penangkapan ke atas seorang tokoh ulama’ yang bersama di dalam Gerakan Islam di Malaysia iaitu Parti Islam Se-Malaysia (PAS)." "Beliau yang mesra dengan panggilan Ust. Ibrahim Libya atau nama sebenarnya Ibrahim bin Mahmud .........." "Keesokannya harinya, tanggal 19 Nov 1985, selesai Solat Subuh, Ust Ibrahim terus memberikan taujihat penuh bermakna kepada para pendokong perjuangan yang terdiri dikalangan anak-anak muridnya yang setia dengan majlis-majlis ilmu beliau.. Antara lain, beliau mengingatkan kepada ahli jama’ah supaya jangan ada yang lari dari perjuangan yang sedang dihadapi ini serta menyebut mengenai kelebihan mati syahid. Seluruh ahli jama’ah semakin kuat azam dan tekad untuk tidak menyerahkan Ust Ibrahim kepada pihak pemerintah. Mereka rela mati demi mempertahankan As-Syahid."- CINA ISLAM  


Akhirnya Ibrahim Libya telah meninggal didalam kejadian tersebut. Maka mulalah mereka menyatakan bahawa yang meninggal dalam kejadian itu seramai 14 orang adalah syahid. Haji Hadi sendiri di dalam ceramah beliau menyatakan bahawa   ulamak-ulamak PAS negeri Kedah bersetuju  14 orang sahabat mereka yang mati dalam kejadian ini adalah SYAHID. Mereka syahid mereka berjuang menegak PERJUANGAN ISLAM di MALAYSIA. Perjuangan ISLAM ala PAS yang dibawa oleh pemimpin-pemimpin mereka seperti HAJI HADI sendiri dan NIK AZIZ. Mereka dikebumikan kononnya sebagai syuhada'.Dikapankan dengan pakaiannya yang berdarah dan dikebumikan dengan tidak disembahyangkan.

Sungguh menyedihkan apabila didalam muktamar PAS pada 5 June 2011 iaitu selepas 26 tahun kejadian MEMALI, Presiden PAS ini, HAJI HADI menyebut bahawa :  

alyarham ibrahim libya..bagaimana dengan mati beliau???

“Apa yang penting adalah pelaksanaan. Kalau letak jenama saja tak laksana tak ada faedah. Kita mulakan dengan pelaksanaan negara berkebajikan, itu ada dalam Al-Quran, Dia tak sebut negara Islam, Dia sebut negara berkebajikan”.

Ya, Haji Hadi mengatakan bahawa Al Quran tidak menyebut negara islam sebaliknya menyebut negara berkebajikan. 

Apakah ini tidak menimbulkan pertanyaan dikalangan ahli PAS sendiri? Betapa mereka ditipu selama ini. Dan apa pula hukumnya pengkebumian Allahyarham Ibrahim Libya serta 13 lagi kawannya yang tidak dimandikan dan tidak disembahyangkan itu??? Mereka mati kerana terpengaruh dengan Amanat Haji Hadi. Mereka berjuang kerana perjuangan PAS yang kononnya memperjuangkan negara islam?? 

tetapi kini perjuangan itu dikatakan tidak ada dalam alquran. Apakah mereka benar-benar syahid?? Jika tidak, apakah kubur mereka perlu digali dan mereka perlu dimandikan dan disembayangkan semula?? Siapa yang perlu bertanggungjawab dengan pengkebumian mereka?? siapa yang akan menanggung dosa kerana tidak memandikan dan menyembahyangkan mereka?? siapa yang akan menjawap di akhirat kelak?? 

JIKA BENAR KEMATIAN MEREKA HANYALAH KEMATIAN YANG SIA-SIA, BUKANKAH BERAT TANGGUNGAN YANG PERLU DIPIKUL OLEH HAJI HADI?? SEMPATKAH HAJI HADI MEMOHON MAAF KEPADA KELUARGA ARWAH DAN MEMYEMPURNAKAN SEMULA JENAZAH ARWAH??

Dan lagi apabila kita mengamati amanat Haji Hadi yang menyatakan bahawa "...... KITA MENENTANG DIA IALAH KERANA DIA MENGEKALKAN PERLEMBAGAAN PENJAJAH. MENGEKALKAN UNDANG2 PENJAJAH,  MENGEKALKAN PERATURAN KAFIR, MENGEKAL PERATURAN INILAH, OLEH KERANA ITULAH KITA MENENTANG MEREKA....."pernyataan ini jika kini telah ditunggang terbalikkan. 

Buktinya aji Haji sendiri yang memyetujui apa yang terkadung didalam buku jingga. antara lain didalam buku tersebut semua parti didalam PR bersetuju kononnya mempertahankan perlembagaan Malaysia. So, bukankah Haji Hadi sendiri setuju mengekalkan perlembagaan dan undang-undang penjajah.

Maka bukankah Haji Hadi sendiri perlu ditentang???PAS sendiri perlu ditentang???  Bukankah mereka perlu dilawan??? Dan kalau mati dalam berlawan dengan mereka, mati itu boleh dianggap mati syahid???

Buat semua pembaca, percayalah apa yang diperjuangkan oleh PAS kini, hanya perjuangan untuk mendapat kuasa, perjuangan untuk mencari keuntungan. Kita tidak tahu keuntungan itu untuk siapa, jika keuntungan itu buat rakyat alhamdulillah tetapi jika keuntungan itu hanya untuk kaum kerabat, maka itu sangat merugikan kerana kini kita sedang menikmati segalanya. kemudahan yang diberikan oleh Kerajaan Barisan Nasional semuanya ada. Apalagi yang kita mahu??? Apakah yang mengharapkan bulan jatuh keriba??? dan mengharapakan sesuatu yang tidak pasti??

Dalam UMNO meraikan ulangtahun ke-66 dan mencapai segala matlamat dan halatujunya sejak penubuhan parti tersebut, PAS masih bergelut untuk melaksanakan Negara Islam dan hukum hudud. Pejuangan UMNO telah pun berjaya capai kemerdekaan negara, memajukan orang Melayu dan membangunkan negara. PAS masih beretorik dengan slogan lamanya.
 
 

Friday, May 11, 2012

KEPADA AMBIGA SIAL, ANWAR , NIK AZIZ DAN KAFIR DAP : LIHAT CONTOH YANG DINAMAKAN HIMPUNAN AMAN..@ Ulang Tahun Umno Ke 66,Tak Dapat Sambutan?

Ulang Tahun Umno Ke 66,Tak Dapat Sambutan?

*klik refresh:Live Update Ulangtahun Umno ke 66 ,akan di kemaskini dari masa ke semasaKepada Umno Pisau ucapkan selamat menyambut ulang tahun yang ke 66.Sebelum ini larian bendera Sang Saka Bangsa dari seluruh pelusok negara tiba dan larian sebanyak 3 pusingan di dataran keris 7 Lok berhadapan pintu masuk VIP baru saja berakhir.

videoSekarang ini stadium mula dipenuhi oleh ahli Umno dianggarkan setakat jam 6 petang sudah mencecah 40ribu orang, Jangkaan kehadiran bakal mencecah 90-100 ribu orang selepas solat Isyak nanti.Menurut portal Umno Online kira-kira 500,000 orang dijangka menghadiri sambutan ulang tahun ke-66 UMNO di Stadium Nasional Bukit Jalil mulai Jumaat hingga Ahad ini.
Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berkata acara kemuncak ialah perhimpunan raksasa anggota parti selain pelbagai aktiviti, termasuk sambutan Hari Ibu dan kejohanan futsal.

Sambutan ulang tahun UMNO, yang bertemakan ‘UMNO Pembela Rakyat’, berlangsung selama 13 hari, bermula 1 Mei lepas


Pisau kata " Nik Aziz ,Anwar & Guan Eng pedih ulu hati tengok video ni"

Read more: http://www.pisau.net/2012/05/live-video-gambarulang-tahun-umno-ke.html#ixzz1uclkJUul


 

APALAH UMNO .... AZMIN SEDANG DIRAWAT KERANA SAKIT PUAN @ BUKAN AKU KATA TAPI TIBAI YANG KATA ...KAH..KAH..KAH..


Kah Kah Kah
Gua tergelak sampai guling guling dengan ceramah Zahid Mat Arip Mursyidul AM TIBAI yang semalam mengadakan ceramah Roadshow yang pertama mereka di Batu Caves Gombak.

Rupa rupanya wanita dalam gambar yang duduk memegang kemaluan Azmin Ali tu adalah Doctor peribadi yang nak pulihkan kemaluan Azmin Ali. Ha Ha Ha

Psssttt.... Hahaha, terbaik lah Mursyidul AM Tibai

 

TIBAI - Kemaluan Azmin Ali Dirawat Doktor Dalam Jamban

Thursday, May 10, 2012

HASSAN ALI TEMPLAK SIKAP AZMIN ALI SALAHKAN UMNO BAHKAN AZMIN DAH JADI TANGGANG MODEN
Kajian Pilihan Pengundi Yang Harus DiBeri Perhatian PRU13

KEMASKINI :Kajian Pilihan Pengundi Yang Harus DiBeri Perhatian


Menarik sekali artikel Sinar mengenai Kajian Pemilihan Pengundi  - Kajian itu dikendalikan oleh Pusat Kajian Demokrasi dan Pilihan Raya UM antara 31 Mac dan 15 April lalu melibatkan 2,286 pengundi di seluruh Semenanjung.

Apa yang menarik perhatian saya adalah peratusan ATAS PAGAR yang TIDAK PASTI agak tinggi iaitu purata 30% .


Agak pening juga baca artikel sambil cuba membuat perbandingan, jadi saya cuba asingkan angka2 peratusan yang ada supaya senang mata nak menilai -


                                      BN         PR       Tidak Pasti
Selangor  
                      20           60            20
Melayu                            34           33            33
Cina                                16           49            20

Perak

Melayu                            36           30            34
India                                67            5             28

Kedah

Melayu                             33          43            24
Cina                                 38          50            12
India                                 65          10            25

Kelantan                           27          44            29...meskipun 30 peratus pengundi mengatakan tidak pasti, sebenarnya penemuan juga menunjukkan bahawa sebahagian besar sudah membuat keputusan.


"Cuma mereka tidak mahu memberitahu parti yang menjadi keutamaan mereka. Pendirian mereka kami dapat kenal pasti menerusi jawapan kepada soalan-soalan lain berkaitan,"
.

Sebelum ada proPR melenting, cuba lihat betul2..... sebenarnya Kajian diatas menunjukkan BN ketinggalan dinegeri2 yang disebut ! Diharap Sinar dapat keluarkan data2 keseluruhan Kajian  ..... walaupun bilangan peserta agak kecil iaitu 2286 bagi mewakili seluruh negara.


Hairanlah orang cina ni ..... Najib punyalah bodek diorang sampai orang Melayu sendiri jadi rimas, TAPI masih tidak mahu menyokong BN .......


Ni satu lagi grafik dari sinar -


Kemaskini 5:50 pm -


Saya baru ke laman Pusat Kajian Demokrasi ... dan penemuan yang AMAT menarik boleh didapati di sana ! Serius  ......Selain dari yang diatas , juga ada Kajian mengenai -


PERSEPSI NFC


HUBUNGAN DENGAN ISRAEL


LYNAS


SILA KLIK
UMCEDEL !

Adakah Peneroka terjerat dengan Borang pinjaman saham FGVH

BETUL JUGA MACAM SAHAM JOHOR PUN TERDUDUK. KATA ORANG HARGA MINYAK TAK AKAN TURUN. MACAM MANA UNTUNG TENTU PENEROKA JADI JUTAWAN .. WOW. KALAU RUGI KENA TANGGUNGJAWAB BERSAMA MEMANGLAH PATUT SEBAB MAIN SAHAM....  GUSAR  JUGA AKU DIBUATNYA. JANGAN SAMAPAI TANAH TERGADAI SUDAHLAH ...


 
Kerajaan BN telah berlaku zalim apabila terang2 menipu Peneroka dengan istilah durian runtuh. Berbulan2 dimainkan sentimen kononnya nak dpt duit beribu2 ringgit yg menyebabkan ramai peneroka jadi ghairah tak tentu pasal. Peneroka hilang pertimbangan, nasihat orang lain termasuk anak mereka yg cerdik pandai pun ditolak.... Saya menerima ratusan sms, email dan add dlm fb dpd anak2 peneroka yg terlalu marah dgn tindakan terbaru FGVH yg memperalat pengurus n pegawai felda. Beberapa hari ini secara tergesa2, peeneroka seluruh negara di himpunkan di balairaya, dewan orangramai atau pejabat felda agar menandatangani Borang Permohonan Pinjaman Saham Terbitan FGVHB. Ia dikeluarkan oleh 8 bank tempatan. Antaranya Maybank, CIMB, Affin, BIMB, Ambank dll. Sebahagian besar berbahasa inggeris dan ada yang sama 66 ms. Peneroka tidak diberi ruang langsung utk bawak balik supaya ada masa meneliti kandungan borang tsb. Ada peneroka nak mintak pandangan anak2 dulu atau merujuk kepada orang lain utk minta nasihat. Tak dibenarkan dan dipaksa sign di situ juga. Ada anak2 yg cuba bantu dengan bertemu pihak pengurusan mohon penjelasan tp diherdik dan di'halau' dpd majlis tandatangan borang tsb. 90 peratus peneroka keliru, bingung, terpedaya dan akhirnya sign. Saya paparkan beberapa terma dlm borang yg dikeluarkan oleh Maybank sebagai contoh. Surat Tanggung Kerugian menulis....' SAYA PADA BILA2 MASA BERTANGGUNGJAWAB SEPENUHNYA DAN BERSEDIA MENANGGUNG SEGALA KERUGIAN DAN SENTIASA BERSEDIA MENANGGUNG KERUGIAN TERHADAP SEMUA TINDAKAN GUAMAN, PROSIDING, TUNTUTAN, CAJ, PENALTI, FEE, DENDA, KOS YURAN UNDANG2, DAN APA JUA PERBELANJAAN YANG DIBUAT, DIAMBIL, DIBAWA, DIKENAKAN, DIALAMI, DITANGGUNG, DIDAKWA, ATAU KENA BAYAR DALAM APA JUA KEADAAN TERHADAP SAYA ATAU MANA2 ORANG PERSEORANGAN YANG BERBANGKIT ATAU BERSANGKUTAN ATAU BERHUBUNG DENGAN SURAT INI'. Melampau dan mengkhianati peneroka semata2 BN dah terdesak nak cari duit PRU 13. Mereka urus agihan saham FGVH, 8 Mei ini dikeluarkan sebahagian utk umpan peneroka; mungkin beberapa ribu... yang lainnya di guna utk jentera BN. Mereka mahu pertahankan 54 kerusi parlimen di kawasan Felda. Kalau mereka kekal mandat, saham jatuh; peneroka yang tanggung segala beban rugi. Barang diingat iklim saham dunia tidak menentu. Koomoditi sawit dan getah belum tentu kekal stabil. Penganalisis kewangan menyebut penyenaraian FGVH di istilahkan ' penyenaaraian yang sakit'. Bila menjunam jatuh daripada harga asal setiap unit saham yang dibeli; peneroka mesti tanggung. Mesti bayar hutang tsb. Bank akan melakukan apa sahaja cara utk mendapatkan duit pembiayaan mereka balik. FGVH lepas tangan. Isa Samad, Ahmad Maslan akan kata, biasale main saham turun naik. Akhirnya peneroka merana sepanjang hayat. Ramai kekawan manager Bank sendiri pesan dgn saya, tentang habis2an borang pinjaman ni. Mereka kata, risikonya terlalu tinggi. Insyaallah ANAK dan rakan2 ambil tgjawab. Segala dokumen berkaitan telah di serah pd lawyer. Insyaallah lawyer akan failkan injunksi di Mahkamah dlm tempoh seminggu ini utk batalkan semua tandatangan yg peneroka dah buat. Ini jelas penipuan, khianat dpd konspirasi jahat lagi tidak berperikemanusiaan. Mentang2lah peneroka ni tak belajar tinggi dan sesetengahnya tak reti apa2; dgn mudah didiperdaya. BN betul2 jd petualang terhadap bangsanya sendiri!ANAK membuka talian hotline utk maklumat lanjut. Hubungi- Sdr Abd Rahman Ramli 0136844757, Aris Fezol 0199855883, Zolkifli Abu Osman 0194653701, Yohanis 0133039913. ANAK sedang mengumpul mana2 peneroka yang dah tersign n nak tarik balik. Kita heret Bank dan FVGH ke Mahkamah. Lawan habis2 an!See More
 

Wednesday, May 9, 2012

Ceramah Zul Nordin - Jalan Kundang, Padang Jawa - 24022012

PR0 PEMBANGKANG HINA RINTIHAN IBU AZMIN ALI, SEPERTI PELACUR ZAMAN JEPUN..!!!! SUNGGUH BIADAP DIDIKAN NIK AJIS DAN ANWAR.

Sempena Hari Ibu - IBU AZMI ALI DIHINA, SEPERTI PELACUR ZAMAN JEPUN..!!!!

 

SHAH ALAM: Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail menasihati Timbalan Presiden Mohamed Azmin Ali agar menjalankan tanggungjawab sebagai anak untuk menziarahi ibunya yang kini mulai melahirkan rasa kecewa terhadap pemimpin kanan parti tersebut. 


Menurut Wan Azizah beliau sentiasa bertemu dengan ibu Azmin, Che Tom Yahaya di rumah wanita terbabit.


“Eloklah sebagai anak dia (Azmin) pergi melawat dan ziarahi ibu dia…itukan tanggungjawab anak. Saya biasa jumpa ibu Azmin dirumah dia sendiri,” katanya ketika ditemui di majlis Makan Malam bersama Pemimpin Pakatan Rakyat di i-City malam tadi.


Diatas adalah keyataan Wanaziziah Yang Menyuruh Azmin Ali Pulang Menziarahi Ibunya.
MACAM MUKA BETINA KANGKANG KAT ASKAR JEPUN TAHUN 1940~19945 AJA HUWAKAKA.


Ini lah ungkapan Mohd Ibrahim  seorang facebooker yang menghina Che Tom ibu kepada Azmin Ali. Apa salah seorang ibu ni  sehingga dihina sebegini, tersentuh hati MD apa bila membaca kenyataan ini. Adakah facebooker ini tiada ibu?

Mengecewakan apabila penyokong-penyokong pak-khatan rakyat sanggup menghemburkan pelbagai kata-kata nista dan hina kepada ibu tua tersebut yang berjuang untuk memastikan anaknya yang dididik sejak kecil


 
Sumber:- RBF ONLINE

Tuesday, May 8, 2012

PAS ROMPAKDUIT TABUNG MEMALI : Isteri Ibrahim Libya, Merempat Mana Tabung Memali?

 


    


 

Hasan Ali Saman Khalid Samad & Mahfudz Omar.

Hasan ali akan memfailkan saman terhadap dua khalid samad dan mamfudz omar kerana memfitnah dirinya, buat masa nie, hanya khalid samad sahaja yang telah menerima surat saman itu, mana kala mahfudz masih belum menerimanya lagi, ikuti sidang media hasan ali pagi tadi.

Sunday, May 6, 2012

Azmin Kata Tangisan Ibunya Adalah Konspirasi UMNO?

Komen Azmin Ali tentang luahan hati ibunya 

 

 

Komen ringkas mengenai isu video luahan hati ibunya, Puan Che Tom Yahaya terhadap dirinya. Program Ramah mesra bersama penduduk AU3, Keramat 6 May 2012 10.00 pagi

AZMIN ALI PEMIMPIN MASA HADAPAN. TENANG HADAPI MAINAN POLITIK JAHAT UMNO. SENYUM DAN TENANG ALL THE WAY. BACAAN POLITIK AZMIN ALI TEPAT. INI TIDAK LAIN HANYALAH SENJATA TERAKHIR UMNO UNTUK HADAPI PRU 13 DARI SUMBER TERTENTU ; DEWAN RAKYAT AKAN BUBAR 11 MEI 27 MEI PENAMAAN CALON DAN MENGUNDI 9 JUN 2012. ISU KELUARGA TELAH DIHERET JADI ISU POLITIK BETOL-BETOL JAHAT PEREMPUAN SYAITAN UMMI HAFILDA

 sumber by MB Warrior

Entahlah...samaada Azmin Ali cuba menyembunyikan rasa resah gelisahnya ketika ditemui Agendadaily pagi Ahad untuk mengulas luahan rasa ibunya sendiri, Cik Tom Yahaya yang disaksikan oleh seluruh rakyat Malaysia menerusi kaca televsiyen Sabtu malam.Namun besar kemungkinan bertambah remuk lagi hati ibunya itu,yang lama mengharapkan beliau datang menjenguknya, jika mendengar reaksi Timbalan Presiden PKR ini.

Ahli Parlimen Gombak dan Ahli Dewan Undangan Negeri Bukit Antarabangsa itu ditemui sejurus selepas satu majlis dailog dengan penduduk di AU3,Keramat dekat Kuala Lumpur.Beliau enggan mengulas panjang mengenai keluhan ibunya itu.


Namun dengan wajah selamba sahaja Azmin berulang kali kata " ini semua kerana pilihanraya sudah dekat".


Dan...macam biasa keluar ayatnya salahkan UMNO sedangkan satu dunia lihat yang cakap itu ibunya sendiri. Katanya 'itu saja UMNO boleh menang dengan fitnah' .


Jika hendak dibuat tafsiran ia seolah membawa maksud Azmin anggap luahan rasa ibunya itu adalah ' fitnah UMNO'


Sementara itu Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail yang ditemui wartawan selepas satu majlis di Shah Alam Sabtu malam menasihatkan Azmin agar bertemu dengan ibunya.


'Saya nasihatkan kepada Azmin pergi berjumpa dengan ibunya,"katanya. -
Agenda Daily

CIKGU ZAINOL BEKAS EXCO PEMUDA PAS PENULIS BUKU AIR MATA BUMI MEMALI PENULIS HARAKAH. PAS PARTI PEROMPAK ...

  


   


  

TERHANGAT DIPASARAN : “Mohamad Sabu, Air Mata Di Bumi Memali”..kenapa Mat Sabu menghalang penjualan buku ini???

SEBUAH PENDEDAHAN YANG BERANI. SEGERA DAPATKAN NASKAH ANDA UNTUK ANDA LEBIH MENGETAHUI FAKTA SEBENAR DISEBALIK PERISTIWA BERSEJARAH. BUKU INI MEMBERI ANDA PELUANG UNTUK LEBIH MENGENALI INDIVIDU YANG MENDAPAT JOLOKAN 'PANGLIMA JIHAD' MEMALI.

Beliau juga adalah antara individu penting dalam PAS Kedah masa kini. Billy pada satu ketika pernah berpeluang mengenali individu ini secara dekat.

Kesempatan yang diperolehi membolehkan Billy bermesra dan menilai hati budi YB Sen. Hj. Yusuf bin Husin yang begitu mengidamkan jawatan Setiausaha Politik YAB Menteri Besar Kedah tetapi tersekat oleh jawatan semasa sebagai Setiausaha Badan Perhubungan PAS Kedah dan lafaz mulut gatai beliau untuk tidak meninggalkan 'Bukit Uhud' dan tidak dilantik ke sebarang jawatan. Sangkakan panas hingga ke petang rupanya hujan di tengahari

Sebagaimana sirah Peperangan Uhud, godaan ghanimah ( jawatan, elaun dan kemasyuran ) tidak dapat dibendung lagi. Beliau berusaha mendapatkan kerusi Senator Dewan Negara dengan cara yang sangat memualkan, beliau menangis dan merayu-rayu kepada YAB Ust. Azizan persis kanak-kanak yang merengek menagihkan aiskrim Conetto kelakunya.

Pimpinan dan sebahagian besar ahli PAS Kedah maklum akan peribadi beliau yang bersifat ANANIAH dan merupakan seorang PEMBODEK YAB Ust. Azizan tahap GABAN.

Beliau tidak diterima oleh PAS Kawasan Baling, kampong halaman beliau sendiri.

Beliau turut merupakan memainkan peranan penting beberapa agenda gelap dengan membelakangi Badan Perhubungan PAS Negeri Kedah yang telah mengegarkan pentadbiran kerajaan PR Kedah seawal tahun pertama dan hampir menjerat YAB Ust. Azizan dan kerajaan PR Kedah.

Akan tetapi begitu licik melepaskan diri dgn memangsakan Che Had Dhali ( seorang individu yang berjasa kepada PAS Kedah malah kepada beliau dan YAB MB secara peribadi. Pemergian beliau Tanah Suci Makkah untuk menunaikan Haji turut dibiayai sepenuhnya ) dan beberapa orang lagi aktivis PAS Kedah.

PADA BILLY SECARA PERIBADI, BELIAU ADALAH SEORANG INDIVIDU YANG SANGAT OPUTUNIS DAN PENUH HIPOKRASI YANG MELAYAKKAN BELIAU SEBAGAI SEORANG HUMANISER. JANGKA HAYAT BELIAU DALAM PAS KEDAH BAKAL BERAKHIR DENGAN SADIS DAN MENGAIBKAN.

Utusan Malaysia hanya menyiarkan tindakan menghalang buku itu oleh PAS Kawasan Baling sendiri.

Isu kandungan buku itu banyak disasarkan kepada Setiausaha Perhubungan PAS Kedah, Yb. Senator Yusoff Hussain di mana beliau pernah digelar dengan panggilan Panglima Jihad ketika perjuangan Al Marhom As Syahid Ustaz Ibrahim Mahmud pada tahun 1985/86 yang lebih terkenal sebagai Ust.Ibrahim Libya.

Yusuf Hussain juga merupakan kesayangan MB. Kedah, Ustaz Azizan. Yang terlibat dalam membantu menjual buku tersebut ialah anak-anak Mangsa Memali yang terlibat dengan peristiwa tersebut 25 tahun yang lalu.

Apakah yang cuba di bongkarkan oleh mereka setelah sekian lama menderita, di manakah wang beratus ribu RM sumbangan orang ramai yang bersimpati dengan perjuangan.

Apa yang sedang berlaku dalam PAS Kedah khususnya pimpinan Negeri?. Apakah penyelewangan wang jihad telah disalah guna oleh pemimpin yang tertentu hingga mangsa Memali itu sendiri mengambil tindakan yang demikian.

Oleh kerana terdapat banyak pihak yang ingin mengetahui kebenaran buku itu eloklah memesan sendiri pada pengarangnya sebab ini mungkin dapat membantu pihak tertentu mencegah kemungkaran dalam Parti atau mencari jalan peyelesaian sebelum ianya menjadi parah akibat dari beberapa pimpinan PAS yang rakus dengan kuasa Pangkat dan habuan tampa mengambil kira golongan yang dizalimi oleh Pemimpin Parti itu sendiri.

Untuk mendapatkan Buku tersebut, sila buat pesanan terus kepada Pengarang:

En. Zainon Ismail.
A/C No.: 02048010048801 (BIMB)
Warisan Syuhada 1510, Kampong Memali,
Baling, KEDAH.
Atau Hantarkan Money oder/Wang Pos

TEL:019-424-2597
Sila SMS Setelah membuat bayaran Harga RM 20 + Penghantaran Rm 6.00 = RM 26.00

sumber : Helang Kedah

Penang Wasabi..


INI SEEKOR LAGI KATAK PURU PKR BUAT FITNAH DAN PEMBOHONGAN ... PEMIMPIN PKR MEMANG DAJJAL KUAT BOHONG , KUAT TIPU , KUAT SEKS.

Mengapa Saya Dikatakan Timbalan Pengerusi SPR - Wan Ahmad


alt
PASIR MAS, 6 Mei 2012 - Ahli UMNO Cawangan Kubang Bunggor, Wan Ahmad bin Wan Omar mengecam tindakan Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail menggunakan identiti beliau sehingga dikaitkan sebagai Timbalan Pengerusi SPR, Datuk Wan Ahmad bin Wan Omar.
 
Peniaga kedai makan berusia 63 tahun itu kesal dengan tindakan tanpa usul periksa parti itu yang menggunakan maklumat peribadi dari kad pengenalannya untuk mendesak Timbalan Pengerusi SPR itu meletakkan jawatan.
 
Wan Ahmad berkata nombor kad pengenalannya 490101-03-5179 telah digunakan oleh Saifuddin untuk dimuatkan kedalam kenyataan media PKR yang dikeluarkan pada 27 April lalu.
 
Sambil menegaskan tindakan tersebut sebagai tidak bertanggungjawab, beliau melahirkan rasa simpati kepada Datuk Wan Ahmad yang dituduh sebagai ahli UMNO atas dasar nama yang sama dengannya.
 
"Sebenarnya, ahli UMNO Cawangan Kubang Bunggor itu adalah saya dan nombor kad pengenalan itu milik saya," kata Wan Ahmad.
alt
 
Sebelum itu, kenyataan media PKR turut menggunakan maklumat nombor kad pengenalan yang sama dengan peniaga kedai makan Pasir Mas ini dalam desakan agar Timbalan Pengerusi SPR itu meletakkan jawatan atas dasar Datuk Wan Omar adalah ahli UMNO.
 
Malah nombor keahlian UMNO, kod cawangan, kod DUN dan kod bahagian yang dikeluarkan oleh kenyataan media PKR itu juga menggunakan maklumat dari peniaga kedai makan Pasir Mas tersebut.
 
Datuk Wan Omar juga pernah menafikan dakwaan PKR bahawa beliau adalah ahli UMNO sekaligus menuntut Setiausaha Agung PKR itu memohon maaf secara terbuka.
 
Saifuddin turut mempertahankan dakwaannya dengan alasan sudah mengemukakan bukti kepada umum. 

Asyik kantoi je pakatan pembangkang ni...
Hari-hari fitnah UMNO/BN...
Lepas tu kantoi...
Hish... Puak pembangkang ni bankrap isu la weh...
Pity them...


Hello pencacai pakatan, sampai bila anda mahu terus di tipu?

Hello Rakyat Jelata ! Tolak politik kotor pembangkang ini !

Khalid Syiah MEMANG PEMBOHONG KATA IBU PARAH TAPI ADA KAT BALAI MEMANG PERANGAI ANJING ANWAR DIA NIE. Khalid Diiringi Bionic Woman Ke Balai Polis.. MEMANG AHLI KELUARGA NERAKA DEPA NI @ CERITA MCM MAK DIA NAK MAMPOS ... SIAL PUNYA BINATANG NI,, PEMBOHONG

Ahad, 6 Mei 2012


Gempar!!! Khalid Syiah Diiringi Bionic Woman Ke Balai Polis..

Polis memaklumkan bahawa pihaknya telah pun menahan seorang budak biadap lagi kurang ajar yang dilaporkan mahu membunuh semua Polis diseluruh Malaysia ini. Bukti mahu membunuh itu telah berjaya diperkuatkan lagi dengan jurus terajang syiah budak 3 suku ini terhadap anggota Polis traffic ketika rusuhan berlaku di Ibu negara Sabtu minggu lepas.

Khalid dikehendaki setelah gambarnya yang sedang menendang seorang anggota polis trafik yang terjatuh ketika bertugas pada perhimpunan itu, 28 April lalu disiarkan di akhbar-akhbar kelmarin.

Dia yang ditahan kira-kira pukul 10 pagi bagaimanapun sebelum ini dipanggil polis untuk membantu siasatan berhubung kenyataannya di dalam laman sosial Facebook miliknya baru-baru ini bahawa dia bersetuju semua anggota polis dibunuh.

Difahamkan budak syiah 3 suku ini datang ke Balai dengan ditemani oleh rakan rakan mahasewelnya, peguam dan juga bapa serta IBU nya..ramai yang berada diperkarangan balai terkejut dengan kehadiran IBU budak 3 suku ini. Ini kerana kita semua difahamkan bahawa IBU budak syiah 3 suku yang mahu membunuh Polis ini sedang nazak, tenat dan terlantar di hospital kerana bakal menjalankan pembedahan.

Kalau pembaca sudah lupa akan cerita dongeng IBU nya...cuba baca ni-

amacam lakunan aku? boleh dapat award tak?

"Ibunya terpaksa bermalam lima hari di hospital kerana cedera parah. “Dahi mak koyak, ususnya pecah dipijak sekumpulan polis berpakaian preman,” kata Khalid Ismeth, anak kepada Faridah Abdul yang parah akibat dizalimi pihak berkuasa itu pada perhimpunan Bersih 3.0.

Ibu Khalid dirawat di Hospital Kuala Lumpur (HKL) dan menerima tujuh jahitan di dahi manakala ususnya mungkin dibedah selepas dipijak dan diterajang sekumpulan polis yang memakaki kasut but keras.

“Ibu hanya boleh minum air, sukar bercakap dan terpaksa dimasuklan air ke badan 24 jam tanpa henti kerana tubuhnya sangat lemah “Doktor beritahu ibu mungkin dibedah kerana ususnya cedera serius,” 

Keputusan mengenai pembedahan itu, katanya diketahui Khamis ini kerana doktor mahu melihat sejauh mana kerosakan usus.Sumber: KeadilanDaily.com

Kalau dengar sembang budak 3 suku ni...rasanya mak dia kira dah nyawa nyawa ikan kering jer ni! tentu terbaring dan tak mampu nak berjalan! tentu badan penuh dengan macam macam getah yang melilit badan dan tangannya! silap silap asyik pakai topeng oksigen jew..maklumlah pendarahan dan kecederaan dalaman.. serius pulak tu!!!

Tetiba pagi semalam...

dah pengarah filem ni kata macam ni...makcik ikut jer la..!
Amacam? ada macam cerita haji bakhil tak? pura pura pengsan? puak haram jadah ni pun ikut skrip juga beb...ini lah bahananya bila hidup sentiasa didalam penipuan! lakonan demi lakonan...penipuan demi penipuan bagi menutup penipuan terdahulu...cuma bila dah banyak sangat tipu! itu yang lupa skrip! itu yang terkantoi..!!!

Tapi kuda belang pembangkang bukan main lagi percaya! bukan main lagi beriman kepada cerita keluarga rosak ni beb...dunia dah terbalik! sama terbalik macam kelaku Anwar, Nik Aziz dan Azmin..!!!

Lu Fikir La Sendiri!!!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...