Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Saturday, December 14, 2013

Biar betul! Bukti KDN mcm air atas daun keladi tak lekat tuduhan... Mcm mna nk bukti Mat Sabu bukan syiah..

Biar betul! Bukti KDN mcm air atas daun keladi tak lekat tuduhan... Mcm mna nk bukti Mat Sabu bukan syiah.. Skrg pun Mat Sabu bukan mcm syiah pun! Malu!malu!malu!

Dunia sudah terbalik, bukankah penuduh yang sepatut membuktikan apa yang dituduh?

KDN minta Mat Sabu tampil kemuka bukti bukan Syiah

Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu diminta tampil mengemukakan bukti jika dirinya tidak terlibat dengan fahaman Syiah.
 •   
  Pegawai Agama Kementerian Dalam Negeri (KDN) Ustaz Dr Zamihan Mat Zain Al Ghari berkata Mohamad yang juga dikenali sebagai Mat Sabu juga perlu berhujah secara ilmiah bagi menafikan 10 bukti yang dikeluarkan KDN kelmarin yang mengaitkannya dengan fahaman syiah.
    
  "Kalau kata bukti-bukti ini tidak cukup kuat, (Mohamad) sila jawab secara ilmiah untuk menafikan 10 bukti berkenaan. Tidak kiralah sama ada secara bersemuka dengan KDN, jawab dalam YouTube atau dalam surat khabar," katanya kepada Bernama selepas ditemu bual dalam program Ruang Bicara terbitan BernamaTV di Wisma Bernama malam tadi.
    
  Zamihan berkata KDN sentiasa bersedia untuk bermuzakarah dengan Mat Sabu bagi mencari kebenaran berdasarkan pegangan Ahli Sunnah Wal Jamaah yang diamalkan di negara ini.
    
  "Nak cari kebenaran mesti berdasarkan Sunnah Wal Jamaah, kalau Syiah tidak akan ada titik pertemuan. Untuk menganalisis bukti pun boleh kerana kami ada saksi dan rekod.
    
  "Pihak kami dengan jelas mempunyai bukti Mat Sabu hadir kelas Syiah, bersama ustaz Syiah, jumpa dengan tokoh Syiah, melawat negara Syiah, memuji tokoh Syiah dan negara Syiah," katanya.
    
  Selain itu, Zamihan berkata 10 bukti mengenai pembabitan Mat Sabu dengan Syiah yang dikemukakan Ketua Setiausaha KDN  Datuk Seri Abdul Rahim Mohamad Radzi semalam, dikategorikan sebagai Gred B.
    
  "KDN ada lagi bukti eksklusif Gred A yang akan dikeluarkan kepada umum sekiranya keadaan memerlukan," katanya.
    
  Terdahulu semasa ditemubual dalam program itu, Zamihan berkata KDN tidak pernah menyasarkan individu atau parti tertentu, sebaliknya bertindak untuk kepentingan umat Islam di negara ini.
    
  "Ini soal akidah, kita tidak lihat individu, kedudukan atau pengaruh sebaliknya kita kena lihat kebenaran. Apabila dah kata doktrin atau kefahaman ini (syiah) sebagai sesat, maka tak kira siapa atau parti apa, kena patuh," katanya.
    
  Ditanya tindakan susulan yang boleh diambil terhadap Mat Sabu, Zamihan berkata isu berkaitan agama adalah di bawah tanggungjawab jabatan agama seperti Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) atau jabatan agama negeri untuk bertindak.
    
  "Pendedahan telah dibuat pihak berkuasa agama boleh ambil tindakan melakukan siasatan dan bawa ke muka pengadilan. Kita boleh lihat bukti kedua-dua pihak dan jika bersalah, parti kena merelakan pemimpin politik dikenakan tindakan," katanya.
    
  Zamihan seterusnya menasihatkan parti politik untuk memastikan akidah seseorang individu sebelum dilantik menjadi pemimpin supaya 'akidah pemimpin itu tidak dilihat cantik di luar, tetapi seperti biskut kering yang lembik apabila dicicah air panas'.
    
  Beliau juga menasihatkan mana-mana individu yang terbabit dengan doktrin Syiah supaya membuat 'pusingan u' dan kembali semula kepada ajaran Ahli Sunnah Wal Jamaah yang merupakan pegangan majoriti umat Islam negara ini.
    
  Beliau juga tidak menafikan adanya pensyarah universiti tempatan yang terlibat dengan penyebaran ajaran Syiah kepada pelajar, dan menyifatkan ia perkara serius yang perlu dibanteras segera kerana ia mengancam perpaduan ummah.

  - Bernama

Bukti KDN Video Bukti MAT SABU Jumpa Hassan Nasrullah Syiah. Meminati Pemimpin Adakah Kita Syiah? Bukti lagi kukuh ada tak?

Video ini cukup terang-terang dan layak dijadikan bukti bagaimana Mat Sabu dan Isterinya sendiri 5 kali bertemu Hassan Nasrullah yang merupakan SYIAH dirangkaian Iran. 

Isteri Mat Sabu sendiri yang memuji Hassan Nasrullah sehingga melambung-lambung ke langit. 

Malah Mat Sabu sendiri berbangga dengan amat sangat.
Sebaliknya kemenangan Mat Sabu sebagai orang no 2, bukankah dari sokongan pengikut syiah dalam PAS? Dan jika no 2 pengikut Syiah bagaimana dengan no 1? Dan apa akan jadi pengganti no 1 nanti?

Tetapi lupakah apa yang telah berlaku orang islam di Irag? Video ini akan menjelaskan segala-galanya


Uploaded on Dec 11, 2011
http://abuaqifstudio.blogspot.com/

Hakikat sebenar Mat Sabu

Tahukah Anda Hasan Nasrullah Itu Musuh Islam?
http://bahaya-syirik.blogspot.com/201...

Pembongkaran bahaya SYIAH dalam PAS boleh refer di sini:
http://penaminang.blogspot.com/
http://bahayairan.wordpress.com/
http://hakekat.com/

Friday, December 13, 2013

TUDUHAN ORANG MELAYU APARTHEID ... GESA KERAJAAN TUTUP SEKOLAH JENIS KEBANGSAAN ( tamil , cina ). KELLING PARIAH SEMAKIN BIADAP.

Apakah N. Surendran buta sejarah bahawa perjuangan Mandela juga adalah perjuangan mengangkat penduduk asal kulit hitam di Afrika Selatan agar dikembalikan hak pentadbiran dan kedudukan mereka?
Sekarang jelas siapakah yang sebenarnya rasis dan bersikap perkauman melampau, UMNO atau orang seperti N Surendran.
surendran

Kurang Ajar dan Bodoh Dakwa Malaysia Amalkan Apartheid


Gambar oleh The Star

Kematian Nelson Mandela bukan sahaja mencetuskan beberapa insiden antarabangsa malah menimbulkan isu kontroversi di Malaysia juga. Biar pun Malaysia terkenal sebagai penyokong kuat Mandela dan dasar anti-aparthied pada masa Tun Dr. Mahahir, ia tidak menghalang seorang pemimpin politik mendakwa Malaysia mengamalkan dasar aparthied dan tidak layak bercakap soal Nelson Mandela.

Malaysia merupakan antara negara terawal dilawati oleh Nelson Mandela apabila beliau dibebaskan. Ini menunjukkan penghargaan Mandela atas sokongan dan perjuangan negara ini dalam menghapuskan dasar Aparthied di Afrika Selatan. Justeru tersangatlah aneh dan luar biasa apabila ada pula pemimpin politik dalam negara sendiri menuduh Malaysia mengamalkan aparthied.

Naib Presiden Parti Keadilan Nasional (PKR) beberapa hari lalu mendakwa UMNO merupakan parti perkauman (Lihat tweeter beliau Lawyer For Liberty) yang tidak layak mengangkat Mandela. Lebih biadap, Ahli Parlimen Padang Serai ini turut mendakwa kaum lain didiskriminasi oleh orang Melayu.

Kenyataan-kenyataan N. Surendran memberi implikasi serius kepada negara dan boleh mendatangkan imej yang buruk di peringkat antarabangsa jika ia tidak diambil tindakan.

Bagaimanakah sebuah kerajaan yang membenarkan penubuhan sekolah – sekolah jenis kebangsaan Cina dan Tamil; memberi pendidikan sama rata kepada semua kaum; memberi bantuan kepada semua kaum; dan membenarkan peguam berketurunan India, beragama hindu dan kelihatan rasis seperti N. Surendran memiliki lesen guaman dianggap melaksanakan aparthied?

Bagaimankah sebuah kerajaan yang membenarkan hampir 3000 sekolah jenis kebangsaan berasaskan bahasa Tamil dan Cina dibuka di negara dianggap sebagai sebuah kerajaan aparthied? Malahan kerajaan Barisan Nasional yang dipimpin oleh UMNO turut membuka sekolah aliran kebangsaan untuk semua kaum. Tidak cukup itu, kerajaan inilah juga yang menubuhkan sekolah Wawasan untuk menggabungkan sekolah-sekolah berasaskan kaum dengan sekolah kebangsaan.

Jika Malaysia kerajaan aparthied, bagaimanakah “orang-orang kulit hitam” seperti N. Surendran, Gobalakrishnan dan S. Manikavasagam boleh dipilih menjadi ahli Parlimen? Apakah ini boleh berlaku di bawah dasar aparthied?

Di negara ini semua kaum mempunyai ruang dan peluang untuk belajar, bekerja, berniaga, dan mengamalkan agama masing-masing tanpa sebarang halangan. Malahan semua kaum berkongsi sekolah, taman permainan, tempat makan, tempat hiburan, tempat riadah, pengangkutan awam yang sama. Justeru di manakah dasar aparthied yang dikatakan diamalkan oleh UMNO dan kerajaan ini?

Inikah kerajaan aparthied? Apakah N. Surendaran menulis twitternya dalam keadaan mabuk todi sehingga tidak melihat asas membuat tuduhan?

Siapakah yang bersikap rasis atau perkauman melampau sebenarnya? UMNO atau N. Surendran seorang peguam kaum India yang dilihat mengutamakan segala macam penjenayah kaum India untuk dijadikan isu politik?

Apakah Dasar Ekonomi Baru (DEB) yang dirangka untuk menyeimbangkan pembahagian ekonomi negara ini dan mengangkat kaum bumiputera yang ketinggalan akibat ditindas oleh penjajah dianggap satu dasar aparthied?

PERTIKAI BUKTI longgar Mat Sabu Syiah Oleh KDN

Saya juga kagumi Khomeini. Adakah saya Syiah? tanya Datuk Saifuddin

Datuk Saifuddin Abdullah
Bukti yang didedahkan Kementerian Dalam Negeri (KDN) berhubung dakwaan bahawa timbalan presiden PAS Mohamad Sabu seorang pengikut Syiah tidak meyakinkan bekas anggota kabinet Datuk Saifuddin Abdullah.
KDN hari ini antara lainnya membangkitkan bahawa Mohamad pernah menyatakan kekaguman ke atas kepemimpinan dan perjuangan revolusi Iran 1979 Imam Ruhollah Khomeini.

Saifuddin dalam tulisan di Twitter berkata, beliau juga mengagumi Khomeini, dan juga tokoh revolusi lain seperti ikon anti-apartheid Nelson Mandela, pemimpin gerila Bolivia Che Guevara, dan pejuang kebebasan India Mahatma Gandhi.

"Saya kagum Mandela, Che Guevara, Ghandi, Mother Theresa. Adakah bermakna saya Kristian,
komunis, Hindu?

"Saya juga kagumi Khomeini. Adakah saya Syiah?," tulis bekas timbalan menteri pengajian tinggi itu.


Seorang lagi bekas anggota Kabinet, Datuk Zaid Ibrahim juga menyatakan rasa hairan dengan alasan KDN tersebut, yang disifatkannya sebagai "karut".

"Apa dah jadi? Apa salah kalau saya kagumi Khomeini? Atau (pejuang hak sivil golongan kulit hitam) Martin Luther (King Jr) atau (tokoh falsafah Cina) Confucius.

"Bukan berti saya tukar agama atau akidah. Karut," tulisnya.

 
Petang tadi Kementerian Dalam Negeri, KDN, mengadakan sidang media tergempar dan mengemukakan 10 bukti mengesahkan Timbalan Presiden PAS, Mat Sabu sebagai pengikut dan pengamal fahaman Syiah.

Baca di sini.

Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat pula menggesa kerajaan menangkap pengikut dan ketua Syiah. Namun beliau percaya, kerajaan bukan ingin menyerang Syiah tetapi parti pembangkang.

Klik di sini.


Mat Sabu pula menafikan beliau pengikut  Syiah dan mengancam akan mengambil tindakan undang-undang terhadap Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi, klik di sini.

Setakat ini media hanya memaparkan 10 bukti terbabit tetapi tidak pula mencatatkan tindakan bakal diambil terhadap Mat Sabu.

Jika Mat Sabu bukan pengikut fahaman Syiah, kita bakal melihat beliau menyaman Zahid?

Saya ingin melihat tindakan, bukan hanya sekadar cakap cakap sahaja. It goes to KDN dan Mat Sabu. 

Thursday, December 12, 2013

ANWAR "HAPPY" AJE DI AMERIKA DISEBALIK PENGUNDI PKR DERITA BANJIR


 Anwar Ibrahim juga pernah memuji-muja isterinya Wan Azizah ditempat yang sama, saksikan video klip 
 
Sana sini cerita banjir yang masih teruk terutama di Pahang dan Terengganu.

Pembangkang masih bising mendakwa kerajaan tidak bertindak cepat membantu mangsa-mangsa banjir walaupun media saban waktu tunjuk mangsa banjir terima bantuan.


Mereka agaknya sudah buta dan tidak nampak pemimpin negara diketuai Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan timbalannya Tan Sri Muhyiddin Yassin sama-sama meranduk air berjumpa mangsa banjir.

Paling sensasi cerita ahli Parlimen PKR Kuantan Fuziah Salleh yang bawa usul supaya kerajaan isytihar darurat kerana Kuantan banjir teruk.

Selain Kuantan, kawasan ahli Parlimen PKR Indera Mahkota yang diwakili Datuk Fauzi Abdul Rahman juga teruk terjejas.

Fauzi adalah Pengerusi PKR negeri Pahang manakala Fuziah pula Naib Presiden parti itu.

Kalau ikut hukum politik, mereka orang besar dalam parti dan diketahui kalangan pemimpin-pemimpin PKR, Fauzi dan Fuziah antara orang kesayangan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Sepatutnya, Ketua Umum PKR itu berada di Kuantan dan Indera Mahkota membantu dua ahli parlimennya dan penduduk yang sedang ditimpa musibah.

Namun, kelibat Ketua Pembangkang itu tidak kelihatan.

Rupa-rupanya apabila diteliti akaun media sosialnya, Anwar sedang bercuti apabila disiarkan gambar beliau dan anaknya menaiki kereta api ke Washington DC.
anwarnatalia-285x300
Beliau dipercayai keluar negara 6 Disember sehari selepas Dewan Rakyat ditangguhkan.

Semalam menerusi twitter juga, Anwar memuat turun gambar beliau bersama seorang pelajar universiti, Natalia yang memberikan topi universiti kepada ‘uncle Anwar’.

Rakyat boleh nilai sendiri apakah tuduhan pembangkang kononnya pemimpin kerajaan termasuk pemimpin UMNO lebih sayangkan parti kerana kebetulan terpaksa menghadiri di Perhimpunan Agung UMNO dan membiarkan mangsa banjir betul atau tidak dengan membandingkan apa dibuat Anwar bukan sahaja ketika rakyat susah malah wakil rakyat PKR juga terkial-kial memerlukan bantuan untuk jaga air muka dengan pengundi masing-masing.

Fauzi buka tabung bantuan banjir dan menerusi facebook beliau, adalah juga bantuan yang diterima serta gambar kanak-kanak menyediakan bungkusan untuk mangsa banjir.

Fuziah pula sempat menjenguk mangsa banjir dan khabarnya beri ratusan bungkusan bantuan yang mustahil cukup dengan bilangan mangsa banjir.

Mungkin ramai tidak tahu kawasan Kuantan yang teruk terjejas adalah Sungai Isap Perdana dan Sungai Isap Damai.Mangsa-mangsa sepatutnya di tempatkan di Sekolah Menengah Sungai Isap Murni tetapi kerana pengurusan bantuan tidak teratur, ramai yang berpindah ke Sekolah Menengah Bukit Angin dan Sekolah Menengah Sungai Isap.
anwar-ihsanxx
Kedua-dua dewan sekolah itu dalam kawasan Parlimen Paya Besar dan wakil rakyatnya Datuk Abdul Manan Ismail.

Menurut Manan, seramai 2,800 mangsa di tempatkan di S.M Bukit Angin dan 1,500 lagi di S.M Sungai Isap.

Sebilangan besar adalah mangsa-mangsa banjir dari Isap Perdana dan Isap Damai – dalam kawasan Parlimen Kuantan.

Namun kata Manan, bantuan diberikan tanpa mengira mereka dari mana atau sokong siapa.

Malah Tengku Mahkota Pahang dan Tengku Puan Pahang, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah mencemar duli bukan sahaja melawat mangsa banjir di situ tetapi bersama-sama menyediakan makanan selain dibantu anggota tentera dan petugas UMNO serta BN.

Jelaslah, ketika musibah ianya bukan bahan politik tetapi pembangkang dan penyokong tegar mereka memilih untuk mempolitikkan apa sahaja asalkan kerajaan nampak buruk.

Sebab itu juga Setiausaha Majlis Keselamatan Negara (MKN) Datuk Thajudden Abdul Wahab membidas pihak tertentu termasuk Fuziah yang mempolitikkan isu banjir dengan mendakwa kerajaan lambat memberikan bantuan.

Menerusi kenyataan kepada Agendadaily, beliau menjelaskan banjir di Kuantan bermula 2 Disember dan Fuziah hanya membawa perkara itu ke Dewan Rakyat pada 4 Disember.

Pada waktu Fuziah mengutarakan usul berkenaan, pasukan tindak balas telahpun beroperasi selama dua hari bagi mengeluarkan mangsa untuk dipindahkan ke pusat pemindahan dan mangsa yang berjaya diselamatkan adalah seramai 13,460 orang di kawasan Kuantan sahaja.

Manakala, pemindahan seluruh negara setakat jam 12 malam, 4 Disember adalah melibatkan seramai 21, 253 orang.

“Sebenarnya, ini memberi gambaran bahawa YB Fuziah Salleh, Ahli Parlimen Kuantan tidak turun ke padang sewaktu banjir mula berlaku serta tidak mengikuti perkembangan banjir dikawasan Parlimen Kuantan yang beliau wakili,” ujar Thajudeen.

Fuziah juga patut tahu, sebelum negara menghampiri musim tengkujuh atau Monsun Timur Laut 2013/2014, MKN telah mengadakan Mesyuarat Jawatankuasa Pengurusan Bencana Pusat (JPBP) pada 24 September 2014 sebagai langkah persediaan awal.


Pihak Jabatan Meteorologi Malaysia (JMM) menjangkakan sebanyak 4 hingga 5 episod hujan lebat akan berlaku dalam tempoh sehingga bulan Mac 2014.

Episod hujan lebat yang menyeluruh selama 3 hingga 7 hari akan menyebabkan risiko berlakunya banjir.

“Melihatkan keadaan ini, MKN telah mengarahkan supaya agensi serta aset pengurusan banjir diletakkan dalam keadaan bersiap-sedia dengan wakil-wakil daripada Kerajaan Negeri turut serta dijemput berkongsi maklumat mengenai persediaan jentera pengurusan banjir serta ramalan keadaan cuaca,” tegas beliau.

Dalam kes di Kuantan, rekod cerapan hujan dari 1 hingga 3 Disember adalah sebanyak 900 mililiter dan tiga kali ganda daripada jumlah cerapan sepanjang bulan Disember bagi tahun 2012 iaitu 330 mililiter sebulan.

Faktor ini, ditambahkan dengan fenomena air pasang besar telah menyebabkan air naik dengan mendadak.

Menurut Thajudeen, negara pernah mengalami situasi banjir yang lebih buruk dan menyeluruh di seluruh negara melibatkan lebih daripada 230,000 mangsa yang berpindah pada tahun 2010, selain daripada 140,000 mangsa pada tahun 2006 dan 100,000 mangsa pada tahun 2005.

Namun, pembangkang mengambarkan situasi semasa banjir sekarang seolah-olah Kerajaan tidak berdaya menguruskan sedangkan mangsa terbabit ketika ini berjumlah sekitar 50,000 orang iaitu jauh lebih sedikit.

Selain itu, Thajudden menegaskan, semua pihak perlu berganding bahu bagi membantu jentera pengurusan bencana di peringkat tempatan bukan mencampur aduk dengan poilitik.

Di akhir kenyataan MKN itu, beliau berharap sesiapa yang berberbuat demikian faham dengan maksud “Good deeds should be spotlighted and not laserred”.KERAJAAN BN (Barang Naik) AKAN MENAIKKAN TAMBANG LRT, RAKYAT MULA NAIK MINYAK

Tambang LRT, monorel pula naik? ‪#‎SHNasional‬
Tambang LRT, monorel pula naik?
sinarharian.com.my
SHAH ALAM - Tambang bagi pengangkutan awam jenis LRT dan monorel dijangka naik pada tahun depan. Pengerusi Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD), Tan Sri Syed Hamid Albar menyatakan sedang mengkaji semula  

Tatkala beberapa harga barangan dan caj perkhidmatan dinaikkan secara mendadak oleh kerajaan selepas pilihanraya umum ke 13, kini SPAD satu agensi yang menjaga perkhidmatan awam darat pula mencadangkan tambang bagi pengangkutan LRT dinaikkan..

Barangkali SPAD cuba mempopularkan kembali slogan BN ( Barang Naik ) kepada pengundi pengundi..

Walaupun pengangkutan awam itu hanya terdapat di Bandar Kuala Lumpur, namun golongan berpendapatan rendah dan sederhana antara kumpulan yang paling banyak mengunakan khidmat LRT, kerana berkesesuaian dengan bajet mereka memandangkan kos sara hidup di Kuala Lumpur amat tinggi..Dalam kenyataan Pengerusi SPAD semalam,pihak SPAD sedang mengkaji semula struktur tambang LRt disebabkan kenaikkan tarif elektrik pada tahun depan seperti yang diumumkan oleh Menteri baru baru ini..


Tambang bagi pengangkutan awam jenis LRT dan monorel dijangka naik dengan alasan sudah 10 tahun tambang tak pernah dinaikkan, jadi kajian itu akan dilakukan secara menyeluruh dan mengambil kira beberapa faktor untuk memastikan kenaikan itu tidak membebankan rakyat.

Memang benar, setiap kenaikkan harga barang dan perkhidmatan yang diumumkan oleh kerajaan tidak pernah membebankan rakyat, malah rakyat menyokong lagi usaha kerajaan untuk terus mengembangkan ekonomi negara.

Selepas harga minyak naik diikuti dengan harga barangan keperluan harian seterusnya tarif elektrik dinaikkan rakyat masih bergembira dengan kenaikkan ini.

Selepas ini rakyat menyarankan kepada kerajaan agar menaikkan lagi harga harga barangan jika merasakan ianya satu keperluan bagi kerajaan untuk menjana ekonomi.

Nanti bila sampai PRU 14 barulah kerajaan turunkan kembali harga harga yang pernah dinaikkan semata mata nak dapatkan undi..

Akhir kata, buatlah apa saja jika dirasakan perlu.  


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...