Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Saturday, February 25, 2012

MEMANG SAH BADRUL AMIN DITANGKAP KHALWAT!
Berita Badrul Amin, PKR dicekup berkhalwat telah tersebar dalam media online dan berita ini turut dilaporkan dalam media pro pembangkang iaitu The Malaysian Insider dan Malaysiakini.

Badrol Amin dikatakan telah kelam kabut dan mengambil langkah mengirimkan SMS kepada semua ahli PKR dalam usahanya menyelamatkan diri.

Berikut SMS yang dihantar oleh Badrol Amin kepada beberapa ahli PKR :
"Kes isteri orang lari dari suami dtg ke hotel di Kuantan tmpt retreat. Suami dtg dgn gangster tuduh ana bawak lari n sorok. Kes setel 'family problem'. Mak pompuan datang. Mmg dorang nak cerai. Isteri dh selalu nak lari. Ana nasihat pulang semula"
Bagaimana agaknya kes ini akan cuba ditutup oleh PKR. Adakah alasan Badrul memberi ceramah agama one-on-one dengan seorang wanita dalam bilik hotel? Ye, pada pukul 3 pagi?

Read more: http://celahgelegar.blogspot.com/2012/02/terkini-dr-badrul-amin-kena-cekup.html#ixzz1nTMqErUX

Pegawai penguatkuasa tidak gelap mata dengan tawaran rasuah yang mahu diberikan oleh pemimpin PKR sebaliknya terus mengambil tindakan terhadap pasangan tersebut.Berita penangkapan Badrul Amin dan isteri orang turut disahkan oleh Timbalan Pengarah Jabatan Agama Islam Pahang (Jaip), Datuk Mohd. Ghazali Abd. Aziz.

Setelah aku melakukan penyiasatan tahap persendirian aku, maka aku sudah pun mendapat cerita yang sebenar. Memang sah Dr Badrul Amin ditangkap khalwat dengan isteri orang. Begini kisah penuhnya..

PKR telah merancang untuk mengadakan permukiman atau dalam bahasa laymannya 'retreat untuk parti lahanat mereka ini. Destinasi awal yang mereka pilih adalah Lumut, namun atas sebab-sebab tertentu mereka kemudiannya memilih Swiss Garden di Pahang.

Maka turunlah ahul-ahlul PKR untuk memperbodohkan diri mereka disini, dalam kesempatan yang ada Ustaz yang mungkin dah jadi Nabi di pandangan ahlul PKR ini telah melakukan satu perbuatan yang tak boleh diterima.

Badrul Amin telah memasuki bilik wanita yang namanya Za**w***. Dia ni merupakan isteri orang. Pelik jugak ya, apa si pembantu Imam Mahdi ni buat dengan isteri orang dalam bilik secara berdua-duaan ya? Takkan Badrul sedang ajar mengaji kot? Apa motif dia masuk ke dalam bilik tu?

Semasa Badrul Amin sedang asyik masyuk dengan isteri orang ini, tiba-tiba pintu bilik tersebut diketuk pintunya, bila dibua suami wanita itu bersama-sama rakan dia terpacul di daun pintu. Apalagi? Suami wanita itu terus cekup Badrul dan isterinya dan dibawa mereka ke Jabatan Agama Islam Pahang.

Rupanya si suami sendiri yang tangkap ketika mereka sedang berkhalwat! Pelik aku dengan perangai Ustaz Dunia dan AKhirat bernama Badrul ni, dia kan baru saja berkahwin dengan seorang wanita yang sangat cantik? Tak cukup lagi ustaz? Astagfirullah!

Dengar khabarnya suami wanita itu sedang berang dan Badrul Amin dah tak keruan dibuatnya. Sama-sama kita nantikan kisah selanjutnya ok. Agk-agak korang la apalagi Milo Suam Gay dan Ameno Gersang World nak spin pasal isu ni ya?

PERKATAKAN USTAZ PKR YG MENGGELARKAN USTAZ ASRI SEBAGAI BAPAK SETAN DITANGKAP KHALWAT ... BIOR BETUL!!!!

Breaking News:Ustaz Badrul Amin Di Tangkap KhalwatTerkini :
Ustaz Badrul Amin Bahrum ditangkap khalwat di Pahang oleh Jabatan Agama Islam Pahang .

Badrul Amin yang terkenal dengan ceramah mencarut,maki hamun dan fitnah ini di tangkap bersama pasangannya disebuah bilik di Swiss Garden Hotel semasa retreat parti PKR.

Berdasarkan maklumat,Pasangannya adalah isteri orang ,suaminya merupakan seorang juruteknik di kolej komuniti Rompin.

terkini maklumat yang diterima mengatakan pasangan khalwat Badrol Amin adalah wanita bernama Zitawani yang bertugas sebagai juruteknik di Kolej Komuniti Rompin yang mana masih berstatus isteri orang.

Suami wanita tersebut bernama Fazli Pungut.

Sekarang ini dikatakan sedang kecoh dikalangan ahli PKR Pahang,mereka cuba menutup kes khalwat bersama isteri orang ini tetapi berjaya didedahkan .

Beliau terkenal apabila menggelar mantan mufti Perlis sebagai bapak setan dan Anwar Ibrahim sebagai Imam Mahdi.Read more: http://www.pisau.net/2012/02/breaking-newsustaz-badrul-amin-di.html#ixzz1nRzdnLj5

Isu Altantuya Adalah Fitnah Dan Rekaan Yang Amat Hina oleh Pembangkang

Temubual eksklusif bersama YB Zulkifli Noordin (Ahli Parlimen Bebas - Kulim Bandar Baharu) mengenai pendedahan beliau, budaya fitnah dalam PKR yang melibatkan Perdana Menteri dan isteri terlibat dalam pembunuhan AltantuyaYB Zul membongkar konspirasi menjatuhkan PM Dato; Seri Najib melalui rekaan Akuan Bersumpah (SD) Palsu yang mengaitkan nama PM sebagai dalang kes pembunuhan Altantuya..

Projek Altantuya: Ezam Sanggup Jadi SaksiEzam Dedah Surat Rahsia Anwar

Friday, February 24, 2012

Malam Ni Kita Layan Dikir Barat kerajaan PAS kito tukar ....BN pulok kito try, kalu sedak kito kekal.


Loni rakyat Kelate ramai doh pakat sedar Nok cuba test try BN bulih sepenggal Hok lamo kito tinggal, kerajaan PAS kito tukar BN pulok kito try, kalu sedak kito kekal.

Nok cubo alih raso ore kato tuka selero,
Ambo raso mace bodo, Duk tunggu hak kecek sajo
Bn banyok tabor jaso,Nasib rakyat terbela,

Bakpo kito nok lupo, Sumo rakyat bukolah mato

22 tahun pas meretoh negeri klate, Ambo sendiri pon sokong
Ingat kato buleh tupe, Loni napok doh tepesong
Ore alim pun demo buwe, Sanggup pulok duduk sebumbung
dgn dap hak tolok islam

Pah nok sokong lagu mano, Kecek lain buat lain,
Ore kapung la tepak nyanyo Samo sendiri koho duk seleheng
Tengok maso pun dah lamo, Mujur cepat ambo berpaling,
Bn pulok ambo trimo Ajok gu dan saing2,

Isu air pun tokleh selesa Cubo kiro brapo tahun,
Sebab tu ambo tinggal Lari tok sir doh sokong
Anok kito nok blaja berapo sen demo tolong
Mitok rakyak serumo seda bn la patut sokong

Pikir gi pikir mari ambo raso pun takdok gamo
Tebeng gate pun wak rugi woreh waroh anok branok
Ingat jaso hak bn buwi utk pelajare ank2
Bn la hak gerenti buleh belako gapo nok

Ambo undi bn buke tolok islam
Namo parti sajo lain ugamo tetap pege
Ambo sanjung ore alim tok kiro hak parti lawe
Asal jange jadi sleheng jange jenih kato ko ore

Byk bena ore kapung duk jadi saloh pehe,
Ambo raso nok mitok tolong kala ado ore nok tere
Pas dulu ambo sokong kerano nok negaro islam
Bokpo loni tuka jadi negaro kebajikan
Dulu demo suruh kito gi ke ulu buko tanoh
Ingat nok ko harto sanggup tinggal anok di rumoh

Ajok saing kawe gu tane duku tane geto
Ruponyo keno tipu de molek demo mretoh
Demo janji lagu mano maso belum demo meretoh
Ore kapong duk bertanyo tanoh hak demo nak seroh

Tidok ko raso nyanyo tenago rakyat hak duk peroh
Ambo raso tok keno caro demo meretoh
loni rakyat Kelate ramai doh pakat sedar
Nok cuba test try BN bulih sepenggal Hok lamo kito tinggal, kerajaan PAS kito tukar

BN pulok kito try, kalu sedak kito kekal
Nok cubo alih raso ore kato tuka selero,
Mari la wei ikut ambo Pakat undi bn blako
Saudari saudaro tok kiro tuo mudo
Bia bn buleh berjayo negeri kelate beruboh kuaso.


JIKA MAHU SELAMAT DUNIA AKHIRAT!!! BACA: Hukum Bai'ah Kepada Bukan Pemerintah
WAJIB BACA JIKA MAHU SELAMAT DUNIA AKHIRAT!!!

MESTI BACA: Hukum Bai'ah Kepada Bukan Pemerintah
Soalan: Sebahagian kumpulan moden mengikat bai’at kepada pemimpin-pemimpin mereka yang mereka pilih untuk diri mereka dan mereka berkeyakinan wajibnya dengar dan taat kepada mereka (pemimpin-pemimpin jamaat) sedangkan mereka ini berada di bawah kekuasaan pemimpin-pemimpin yang sah yang dibai’at oleh umum kaum muslimin.

Adakah perbuatan ini harus? Yakni adakah boleh di atas tengkuk seseorang itu mempunyai lebih daripada satu bai’at dan sejauh manakah kesahihan bai’at ini?

Jawapan Samahah al-Syeikh Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz –rahimahullah- :

Bai’at ini adalah BATIL dan TIDAK BOLEH melakukannya; kerana ia akan membawa kepada perpecahan kesatuan, fitnah (kekecohan) yang banyak, dan pemberontakan ke atas pemerintah secara tidak syar’ie. Telah sahih bahawa Nabi s.a.w bersabda:

أوصيكم بتقوى الله والسمع والطاعة وإن تأمر عليكم عبد ، فإنه من يعش منكم
فسيرى اختلافا كثيرا ، فعليكم بسنتي وسنة الخلفاء الراشدين من بعدي ،
تمسكوا بها وعضوا عليها بالنواجذ ، وإياكم ومحدثات الأمور فإن كل محدثة
بدعة ، وكل بدعة ضلالة

Maksudnya: “Aku berpesan kepada kamu supaya bertakwa kepada Allah serta dengar dan taat walaupun kamu diperintah oleh seorang hamba, kerana sesungguhnya barangsiapa yang hidup antara kamu dia akan melihat perselisihan yang banyak, maka wajib atas kamu berpegang dengan sunnah ku dan sunnah para Khalifah al-Rasyidin selepasku, berpegang teguhlah dengannya dan gigit dengan geraham kamu serta hati-hati olehmu akan perkara baharu kerana setipa perkara yang diadakan (-dalam agama-pent-) itu adalah bidaah dan setiap bidaah itu sesat”. [al-Tarmizi, Ibn Majah, dan Ahmad].

Serta sahih juga baginda bersabda:

على المرء السمع والطاعة فيما أحب وكره ، ما لم يؤمر بمعصية الله ، فإن
أمر بمعصية الله فلا سمع ولا طاعة

Maksudnya: “wajib atas seorang muslim itu mendengar dan taat dalam perkara yang dia suka dan benci selama mana dia tidak diperintah melakukan maksiat kepada Allah, jika dia diperintah melakukan maksiat kepada Allah maka tidak wajib dengar dan taat”. [Muslim].

Dan baginda s.a.w bersabda:

إنما الطاعة في المعروف

Maksudnya: “Sesungguhnya ketaatan itu hanya dalam perkara makruf”.
[al-Bukhari dan Muslim].

Dan baginda s.a.w bersabda:

من رأى من أمره شيئا من معصية الله فليكره ما يأتي من معصية الله ولا
ينزعن يدا من طاعة

Maksudnya: “Barangsiapa yang melihat pemerintahnya melakukan sesuatu maksiat kepada Allah maka hendaklah dia membenci apa yang dia lakukan daripada maksiat kepada Allah itu namun jangan pula dia mencabut tangan daripada ketaatan (bai’at)”. [Muslim].

Hadis-hadis dalam perkara ini sangat banyak semuanya menunjukkan wajib taat kepada para pemerintah dalam perkara makruf serta tidak boleh memberontak kepada mereka melainkan mereka melakukan kekufuran yang jelas yang ada pada pemberontak bukti daripada Allah.

Tidak diragukan lagi bahawa wujudnya bai’at kepada sebahagian manusia akan membawa kepada perpecahan dan pemberontakan kepada pemerintah maka WAJIB MENINGGALKANNYA, dan HARAM MELAKUKANNYA, kemudian wajib atas mereka yang melihat pemerintahnya melakukan kufur yang jelas untuk MENASIHATINYA sehingga dia (pemerintah) meninggalkan perbuatan itu, dan tidak boleh memberontak kepadanya jika pemberontakkan itu membawa keburukan yang lebih banyak kerana mungkar tidak dihilangkan dengan perkara yang lebih mungkar, seperti yang dinyatakan oleh para Ulama seperti Syeikhul Islam Ibn Taimiah dan al’Allamah Ibn al-Qayyim –rahmatullahi ‘alaihima-. Wallahu waliyyut Taufiq.


[Sumber: Majmuk Fatawa Ibn Baz, jil 28, m.s 250-253].

GERAKAN TIMUR:
Jika memberontak kepada pemerintah yang jelas kafir pun tidak harus jika membawa kemudaratan yang lebih, maka bagaimana pula memberontak kepada mereka yang bukan kafir? Allahul Musta'an.

Gambar diatas adalah hiasan semata-mata.
(sumber:blog gerakantimur)

MENTERI PELAJARAN SILA AMBIL TINDAKAN SEGERA ,,, PENGEDARAN RISALAH PEMBOHONGAN DAN FITNAH PEMBANGKANG KE SEKOLAH. MENGANGGU KEHARMONIAN ILMU.
Kementerian Pelajaran Malaysia , Jabatan Pelajaran Negeri, Pejabat Pelajaran Daerah diharapkan dapat menghalang penyebaran risalah fitnah dan pembohongan pembangkang ke sekolah-sekolah melalui pos atas penama Guru Besar...


Dipercayai dengan pengedaran risalah ini pembangkang cuma mempolitikan sekolah.... Ramai dikalangan guru dan pelajar tdak selesa dengan keadaan ini. Tidak secara langsung pembangkang telah menodai keharmonian ilmu di sekolah. Pembangkang hanya akan menyekat guru menyampaikan ilmu kepada pelajar dan menafikan hak pelajar menimba ilmu..


Dengan pengedaran risalah pembangkang ini juga akan menyebabkan keharmonian tranformasi pendidikan yang dilancarkan oleh KPM akan gagal. Ditakuti di sekolah akan menjadi medan politik gelandangan .. dimana guru-guru akan berpecah belah jika ada dikalangan guru pro dan percaya kepada risalah fitnah dan pembohongan pembangkang itu. Perhubungan antara guru yang selama ini harmoni akan membibitkan rasa benci dan prasangka buruk antara satu sama lain.


Thursday, February 23, 2012

AMBO TOK SE OGHE PR ..... JOM TUKAR ... TUNTUTAN 22 PERKARA ,, (AMANAT PILIHANRAYA PAS PRU12)

Tuntutan 22 Perkara Rakyat Kelate - JOM TUKAR!Pagi tadi diadakan satu sidang media oleh sebuah gerakan NGO di Kelantan iaitu TUKAR di Jalan Tengku Chik, Kota Bharu.

Dalam tuntutan tersebut TUKAR menuntut kerajaan PAS Negeri Kelantan menunaikan 22 janji utama yang masih belum ditunaikan walaupun telah memerintah negeri tersebut selama 22 tahun.


Lagu mengisahkan kerajaan Islam, eh.. kerajaan kebajikan menjaga kebajikan rakyat kelantan.. saksikanlah...

Berikut 22 tuntutan yang dibuat oleh TUKAR :

TUNTUTAN PERTAMA (1)
RAKYAT MENUNTUT ANAK NEGERI DI BERI KEUTAMAAN DALAM PENTADBIRAN KERAJAAN NEGERI KELANTAN. RAKYAT JUGA MENUNTUT AGAR SEMUA WAKIL RAKYAT DI KELANTAN HENDAKLAH DIKALANGAN ANAK-ANAK TEMPATAN SAHAJA.
TUNTUTAN KEDUA (2)
RAKYAT MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN MENYEGERAKAN PENUBUHAN BADAN HISBAH DAN MENUNTUT BARISAN KEPIMPINAN KERAJAAN PAS MENGIHSTIHARKAN HARTA.

TUNTUTAN KETIGA (3)
RAKYAT MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN SEGERAKUATKUASAKAN ENAKMEN KANUN JENAYAH SYARIAH II KELANTAN.

TUNTUTAN KEEMPAT (4)
RAKYAT MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN BERSIKAP LEBIH BERSIH, ADIL DAN AMANAH DAN BERHENTI DARI MENYALAHKAN PIHAK LAIN DIATAS KEGAGALAN SENDIRI.
TUNTUTAN KELIMA (5)
RAKYAT MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN SEGERA MENYEDIAKAN PELUANG PEKERJAAN KHUSUSNYA KEPADA GOLONGAN BELIA YANG MENGANGGUR.

TUNTUTAN KEENAM (6)
RAKYAT MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN SEGERAKAN PEMBAYARAN BANTUAN RM100 KEPADA SELURUH WARGA EMAS DI KELANTAN BERMULA TAHUN 1990 HINGGA SEKARANG.
TUNTUTAN KETUJUH (7)
RAKYAT MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN MENYELESAIKAN SEGERA MASALAH AIR KELANTAN YANG BERLARUTAN SEJAK SEKIAN LAMA DAN RAKYAT TIDAK SANGGUP UNTUK MENUNGGU SEHINGGA TAHUN 2027.
TUNTUTAN KELAPAN (8) CUKAI PINTU DAN BAYARAN TEMPAT LETAK KERETA (PARKING).
TUNTUTAN KESEMBILAN (9)
RAKYAT MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN TERUTAMANYA PEMIMPIN DAN AHLI TIDAK LAGI MENGAMALKAN BUDAYA POLITIK MENCACI DAN MENGHINA.
TUNTUTAN KE SEPULUH (10)
RAKYAT MENUNTUT KEPIMPINAN KERAJAAN PAS KELANTAN TIDAK LAGI BERSEKONGKOL DENGAN DATO’ SERI ANWAR IBRAHIM, KETUA UMUM PARTI KEADILAN RAKYAT YANG JELAS DIRAGUI DARI SEGI AKIDAH, MORAL DAN SOKONGAN KEPADA ISRAEL.
TUNTUTAN KESEBELAS (11)
RAKYAT MENUNTUT KEPIMPINAN KERAJAAN PAS KELANTAN SUPAYA MENOLAK SEBARANG KERJASAMA DENGAN PARTI DAP YANG JELAS MENOLAK PENUBUHAN NEGARA ISLAM.
TUNTUTAN KEDUA BELAS (12)
RAKYAT MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN SEGERAKAN PEMBINAAN PERLABUHAN DARAT KUALA KRAI SEPERTI YANG DIJANJIKAN.
TUNTUTAN KETIGA BELAS (13)
RAKYAT MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN SELESAIKAN SEGERA MASALAH BERKAITAN LADANG RAKYAT DAN MENGISTIHARKAN SECARA TERBUKA NAMA DAN BUTIRAN PENERIMA DIVEDEN LADANG RAKYAT, SERTA NAMA SYARIKAT YANG TERLIBAT SECARA LANGSUNG BERSAMA AHLI LEMBAGA PENGARAH SYARIKAT.
TUNTUTAN KEEMPAT BELAS (14)

RAKYAT MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN MENYEGERAKAN SARANAN SUHAKAM BERSABIT PEMBELAAN TERHADAP NASIB ORANG ASLI.
TUNTUTAN KELIMA BELAS (15)
RAKYAT MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN MENYEDIAKAN SEGERA TAPAK RUMAH KEPADA GOLONGAN MISKIN DI BUKIT TOK ALI(JELI), PANTAI MEK MAS (PENGKALAN CHEPA) , ALOR PULAI DAN KAMPUNG TOK EWEL (BACHOK)DAN LAIN-LAIN KAWASAN PENEMPATAN GOLONGAN MISKIN YANG MASIH BELUM DILAKSANAKAN.
TUNTUTAN KEENAM BELAS (16)
RAKYAT MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN MENGISTIHARKAN SECARA TERBUKA JUMLAH ASET/ HARTA MILIK KERAJAAN NEGERI SERTA SYARIKAT YANG BERKAITAN KERAJAAN NEGERI YANG TELAH DIJUAL DAN MENGISHTIHARKAN TERBUKA KEMANA WANG TERSEBUT DI BELANJAKAN.
TUNTUAN KE TUJUH BELAS (17)
RAKYAT MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN SUPAYA MENYEDIAKAN RUMAH MAMPU MILIK KEPADA RAKYAT YANG BERPENDAPATAN RENDAH.
TUNTUTAN KE LAPAN BELAS (18)
RAKYAT MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN SEGERAKAN PEMBINAAN JAMBATAN KEDUA KOTA BHARU-PALEKBANG SEPERTI MANA YANG DIJANJIKAN DAN TELAH DILETAKKAN BATU ASAS.
TUNTUTAN KE SEMBILAN BELAS (19)
RAKYAT MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN MENYELAMATKAN RAKYAT DARIPADA TERUS TERJERUMUS KE DALAM KEMISKINAN HARTA DAN KEMISKINAN AKHLAK.
TUNTUTAN KEDUA PULUH (20)
RAKYAT MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN MENYELESAIKAN SEGERA ISU PENGAMBILAN BALIK TANAH RAKYAT DI NEGERI KELANTAN TERUTAMANYA DI KAWASAN SELUAS 400 EKAR DI KAMPUNG TIONG KUBANG KERIAN.
TUNTUTAN KEDUA PULUH SATU (21)
RAKYAT KHUSUSNYA PENIAGA KECIL / PENJAJA MENUNTUT SUPAYA KEBAJIKAN MEREKA DIJAGA ANTARANYAMENGHAPUSAN CUKAI KEPALA BAKUL YANG DIKENAKAN KEPADA MEREKA SEPERTI MANA DIJANJIKAN.
TUNTUTAN KEDUA PULUH DUA (22)
RAKYAT MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN SUPAYA BERHENTI DARI MENABUR JANJI-JANJI BARU KEPADA RAKYAT SELAGI JANJI LAMA YANG MASIH TERTUNGGAK TIDAK DITUNAIKAN. RAKYAT JUGA MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN MENGHORMATI PERASAAN DAN SENSITIVITI RAKYAT DENGAN MENDAHULUKAN KEPERLUAN RAKYAT DAN BUKAN HANYA MENABUR PELBAGAI JANJI TANPA MELAKSANAKANNYA.

I.M.R 7 WASIAT RAJA-RAJA MELAYU MESTI DIPERTAHANKAN .... MUFTI PERAK

Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria berucap ketika menghadiri majlis pelancaran ngo jati di shah alam convention center pada 21/2/2012


MIMPI 1001 MALAM : PAS DAN UMNO BERSATU..... LUPAKAN PERKARA YANG TIDAK SEBULU !!!! NEGARA ISLAM DAN HUKUM HUDUD AKAN DILAKSANAKAN ?????

Ikatan Pas & Anwar Terus DiPertikai


Naib Ketua Pemuda UMNO, Datuk Razali Ibrahim menggesa Majlis Syura Ulama Pas menjelaskan pendiriannya berhubung tindakan parti itu yang terus menyokong dan memberi kerjasama kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim.


PERSAMAAN ANTARA PAS DAN UMNO

PAS

PAS DAN UMNO SAMA

UMNO

ISLAM

AGAMA SAMA

ISLAM

MELAYU

BANGSA SAMA

MELAYU

KALIMAH TAUHID

PEGANGAN AQIDAH SAMA

KALIMAH TAUHID

ALLAH MAHA ESA

TUHAN SAMA

ALLAH MAHA ESA

NABI MUHAMMAD SAW

NABI/RASUL SAMA

NABI MUHAMMAD SAW

AMAL BAIK / BURUK

MALAIKAT SAMA

AMAL BAIK / BURUK

NEGARA ISLAM

PERJUANGAN SAMA

NEGARA ISLAM

LIMA WAKTU

SOLAT SAMA

LIMA WAKTU

IBADAT PUASA BULAN RAMAHDAN

PUASA SAMA

IBADAT PUASA BULAN RAMAHDAN

MEKAH / KAABAH

HAJI SAMA

MEKAH / KAABAH

AIDILADHA / AIDILFITRI

HARI RAYA SAMA

AIDILADHA / AIDILFITRI

BAHASA MELAYU

PERTUTURAN SAMA

BAHASA MELAYU

BAJU MELAYU/KURUNG

BERPAKAIAN SAMA

BAJU MELAYU/KURUNG

MAKANAN HALAL

MAKAN/MINUM SAMA

MAKANAN HALAL

LIANG LAHAT / BATU NESAN

KUBUR SAMA

LIANG LAHAT / BATU NESA

YANG TIDAK SAMA CUMA BENDERA …. KENAPA SUSAH NAK BERPAKA( BERSATULAH)


UMNO DAN PAS bersatulah bawah satu kiblatIni kerana katanya, tindakan parti itu menyokong Anwar yang secara terang-terangan menyokong Israel, boleh dianggap sebagai bersubahat.

"Saya menggesa Majlis Syura Ulama Pas supaya menyatakan pendirian dalam hal ini kerana Anwar tidak melakukan dua perkara yang telah diputuskan oleh majlis tersebut untuk membuktikan bahawa beliau tidak menyokong Israel.

"Selain itu, saya juga mahu tahu pendirian majlis tersebut sama ada parti itu dianggap sebagai bersubahat kerana menyokong kenyataan Anwar seperti yang dikeluarkan dalam The Wall Street Journal (WSJ)," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Beliau mengulas tindakan Anwar yang tidak akan menyaman WSJ berhubung kenyataannya mengenai sokongan terhadap keselamatan Israel sebagaimana disiarkan pada 26 Januari lalu meskipun Majlis Syura Ulama Pas sebelum ini menggesa Ketua Pembangkang itu berbuat demikian jika kenyataannya diputar-belitkan oleh media berkenaan.

Sambil mendakwa Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat mendengar dan memahami penjelasannya dalam pertemuan selama satu jam semalam, Anwar berkata, WSJ tidak melakukan kesalahan kerana ia turut menyiarkan kenyataannya mengenai syarat-syarat yang perlu dipatuhi oleh rejim zionis dalam memenuhi aspirasi rakyat Palestin.

Majlis Syura Ulama Pas sebelum ini sebulat suara memberi kata dua kepada Anwar supaya menarik balik kenyataan menyokong keselamatan Israel dan menyaman WSJ bagi membuktikan bahawa beliau tidak menyokong negara berkenaan.


Dalam pada itu, Razali turut mempertikaikan tindakan Anwar yang hanya memberi penjelasan kepada Nik Aziz sahaja.

Sedangkan, katanya, Anwar sepatutnya memberi penjelasan tersebut kepada Majlis Syura Ulama dan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang kerana ia membabitkan kepentingan ummah.

Sementara itu, berhubung dakwaan bahawa syarikat Malaysia mempunyai hubungan perdagangan dengan Israel, Razali menyifatkannya sebagai strategi pembangkang untuk mengelirukan rakyat.

"Malaysia tidak ada hubungan diplomatik dan mengiktiraf negara tersebut apatah lagi mempertahankan keselamatan negara itu.

Ini merupakan perkara yang berbeza serta sengaja dibangkitkan untuk mengalih pandangan, mengelirukan dan bertujuan mendapatkan sokongan rakyat. Kita tidak perlu menyokong pihak yang melakukan kesalahan kerana kita mempunyai pilihan, menolak atau bersubahat," jelasnya.

Semua masyarakat dalam negara dah kenal dan tahu perangai puak-puak ni,jelas lagi nyata dan paling menerima kesan adalah Pas yang dilihat sanggup menjadi pak sanggup dan anjing DAP semata-mata untuk mengejar kuasa dan menuju Putrajaya.

ADA RAKYAT NEGARA INI BERCITA-CITA MENGGULINGKAN KERAJAAN DENGAN BANTUAN ASING !! SIAPA MEREKA , BERWASPADALAH ....


ADALAH tidak mustahil dakwaan bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad, baru-baru ini mengenai kewujudan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan parti politik di Malaysia menerima sokongan kewangan dari Amerika Syarikat (AS) untuk menggulingkan kerajaan. Sejarah telah membuktikannya.


Tun M dedahkan usaha berkiblatkan AS
Malahan ia telah menjadi asas dasar luar negara AS sepanjang abad ke-19 dan ke-20 melalui Manifest Destiny (Takdir Ternyata) dan Doktrin Monroe. Secara luasnya, Manifest Destiny bermaksud rakyat Amerika adalah manusia yang dipilih Tuhan untuk membina masyarakat dan menjadi contoh kepada semua. Secara khususnya, ia menjadi rujukan bagi mengembang tanah jajahan AS dari lautan Atlantik ke Pasifik.

Menurut Cateora, Gilly dan Graham (2010), idea dari Manifest Destiny ini telah digunakan untuk mewajarkan penaklukan AS ke atas negeri Texas, Oregon, New Mexico, dan California, yang sebahagian besarnya dahulu wilayah negara Mexico. Ia kemudian berlarutan dengan penglibatan AS di Cuba, Alaska, Hawaii, dan Filipina.

Sementara itu, Doktrin Monroe, yang menjadi dasar awal luar negara AS, telah dinyatakan dengan jelas oleh Presiden James Monroe bahawa ia mengandungi tiga pernyataan rasmi: Tiada lagi penjajahan dari Eropah di Dunia Baru (AS); pengecualian AS dari hal-ehwal politik Eropah, dan tiada campur tangan oleh kerajaan-kerajaan Eropah dalam kerajaan-kerajaan di Hemisfera Barat (Dunia Barat).

Bagaimanapun, terjemahan Doktrin Monroe menjadi luas sehingga Presiden Theodore Roosevelt membuat tambahan yang dikenali sebagai Kesimpulan Urutan Logik Roosevelt (Roosevelt Corollary). Tambahan doktrin ini melarang negara atau rakyat bukan Amerika dari mencampuri hal-ehwal di Amerika Latin, selain ia memberi kuasa kepada AS untuk pengawasi benua tersebut dan jaminan negara-negara di Latin Amerika memenuhi tanggungjawab antarabangsa, ia itu membuka pasarannya kepada syarikat-syarikat AS, menghapuskan sekatan ke atas sumber asli dan tarif perdagangan.

Roosevelt Corollary telah mengesahkan campur tangan AS di Republik Dominica pada 1905 apabila Presiden Roosevelt memaksa negara tersebut menerima pelantikan penasihat ekonomi Amerika, yang kemudian segera bertindak selaku pengarah kewangan negara kecil itu. Ia juga digunakan untuk mendapatkan Zon Terusan Panama dari Colombia pada 1903. Malahan, kata Cateora, Gilly dan Graham (2010), penubuhan negara Panama adalah rekaan AS.

Tindakan-tindakan AS ini berlandaskan kepercayaan apa yang baik untuk AS adalah wajar. Inilah yang telah diajar dan dihebahkan dalam buku sejarah AS sehingga ia mewajarkan usaha AS menggagalkan pelantikan Presiden Peron dalam pilihan raya 1946. AS menyalurkan bantuan kewangan kepada kumpulan yang menentang pergerakan revolusi pada 1980an di Nicaragua, dan penaklukan AS di Grenada pada 1983 atas alasan menstabilkan pemerintahan kerajaan.

Bagaimanapun, di dunia moden ini, mungkin kerajaan AS atau pergerakan NGOnya, enggan menakluk sesebuah negara secara terang kerana takutkan tindak balas negatif dari Bangsa-bangsa Bersatu dan lain-lain negara. Bagaimanapun, campur tangannya di Iraq dengan cara muslihat dan tipu daya hanya memperteguhkan lagi pandangan orang ramai bahawa doktrin "apa yang baik untuk AS adalah wajar" masih dipraktikkan.

Oleh itu, kita perlu sentiasa waspada dan mengawasi tindak-tanduk NGO dan parti politik di negara ini yang disyaki menerima sokongan dan apa bentuk bantuan daripada badan-badan luar negara atau kerajaan lain. Adalah mengecewakan apabila jemputan kepada sokongan serta bantuan luar ini datangnya daripada rakyat Malaysia sendiri.

Ada pemimpin-pemimpin NGO dan parti politik ini berpendirian kejayaan agenda mereka mewajarkan segala tindakan, termasuk menerima sokongan kewangan dari Amerika Syarikat (AS) untuk menggulingkan kerajaan.

Rakyat negara ini perlu ingat apa yang terlepas tidak mungkin dapat semula. Yang tinggal akan hanya menjadi kata-kata sesalan dan kebencian, seperti mana komen dua rakyat Mexico terhadap AS: "Sejarah diajar dalam satu cara di Mexico dan satu cara lain di AS. AS telah merompak negara kami, tetapi kami digambarkan dalam buku teks AS sebagai penyamun yang menyerang Texas. Kami sentiasa dan akan seterusnya menjadi tanah jajahan AS."

KOMEN : DULU PIHAK KOMUNIS, SEKARANG NGO DAN PARTI POLITIK SIAPA PERTUALANGNYA?

Wednesday, February 22, 2012

Anwar Hamba IMF menurut pandangan wartawan luar ...kenapa begitu?

VIDEO : IMF Minion Anwar Ibrahim ?
BUKTI PEMIMPIN HAMAS TIDAK MENGIKTIRAF ISRAEL ..... BEZA DENGAN ANUAR AKAN MENGIKTIRAF ISRAEL .. MALU!!!!!!!!!

MALU BESAR! Kenyataan Pemimpin Hamas PM Gaza Sahkan Pembohongan Terbaru Anwar Ibrahim...

Satu lagi putar belit Anwar Ibrahim dan kali ini mangsanya ialah Nik Aziz dan anda sekalian!كَمَثَلِ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ قَرِيباً ذَاقُوا وَبَالَ أَمْرِهِمْ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ

(Keadaan kaum Yahudi itu) samalah seperti orang-orang (dari suku Yahudi)

yang terdahulu sedikit dari mereka,

yang telah merasai akibat yang buruk (di dunia) dengan sebab bawaan kufur mereka; dan

mereka pula akan beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya (pada hari akhirat kelak).

(Surah Al-Hasyr ayat 15)


Di antara kenyataan Anwar pro-Israel :
Selepas 40 minit bertentang mata, Anwar berkata kenyataannya yang dibuatnya sebelum ini selari dengan pandangan Hamas dan Fatah.

“Saya rasa baik sebab dah beri penjelasan,” kata Anwar.“Akhirnya saya bagi tahu, saya tunduk dengan apa yang dikehendaki Hamas dan Fatah dan apa yang dirunding di Doha dua minggu lalu.
Persoalannya sekarang, apakah benar pendirian Anwar Ibrahim yang menyokong keselamatan negara Israel itu `selari` dengan pandangan Hamas dan Fatah?

Apakah Hamas atau pun Fatah menyokong negara Israel?

Realitinya, kenyataan Anwar Ibrahim itu sebenarnya satu pembohongan besar! Yes...pembohongan besar yang menipu Nik Aziz dan kita semua!

Di bawah adalah kenyataan terbaru, Ismail Haneyih, pemimpin Hamas yang juga merupakan PM Gaza, Palestin!
Ismail Haniyeh dengan jelasnya mengatakan bahawa Hamas tidak akan sesekali mengiktiraf Israel!

Pemimpin Hamas itu menyatakan pendirian beliau ketika memberi ucapan sempena majlis merayakan 33 tahun Revolusi Islam di Tehran's Azadi Square pada 11 Februari lepas.

Kenyataan tersebut di siarkan di portal Al Arabiya News

Di antara ketegasan pemimpin Hamas itu :
Hamas “will never recognize Israel,” its Gaza prime minister said Saturday in a speech in Iran that is likely to complicate Palestinian efforts to form a unity government in the teeth of opposition from the Jewish state.

“They want us to recognize the Israeli occupation and cease resistance but, as the representative of the Palestinian people and in the name of all the world’s freedom seekers, I am announcing from Azadi Square in Tehran that we will never recognize Israel,” Ismail Haniyeh said.
Persoalanya sekarang, jika Hamas begitu jelas tidak akan mengiktiraf Israel, kenapa Anwar Ibrahim mengiktiraf negara tersebut?

Dan jika Hamas begitu tegas tidak akan mengiktiraf negara Israel, mana mungkin konsep `dua negara` yang kerap dicanang-canangkan oleh Anwar Ibrahim, akan dipersetujui di Doha? Mana buktinya?

Jika pendirian Anwar selari dengan Hamas, Anwar Ibrahim sepatutnya turut tidak menyokong negara Israel!

Anwar berbohong lagi! Memang dasar kaki putarbelit dan pembohongan besar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...