Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Thursday, September 29, 2011

Huru hara yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur.

Wallahualam


Cuba lihat kalendar untuk tahun 2012... 1 Ramadhan pada tahun 2012 jatuh pada 20... Julai iaitu hari Jumaat, jadi 3 Ogos 2012 bersamaan 15 Ramadan juga pada hari Jumaat. Sama dengan satu hadis Nabi SAW tentang huru hara besar yang akan terjadi pada tengah malam pertengahan Ramadhan iaitu hari Jumaat 15 Ramadhan di bumi ini. Huru hara yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur... Satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dari langit, bukan kiamat tetapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3, yang tinggal hanya 1/3 shj. ( Menurut kajian NASA, pada 21-12-2012 satu planet yg yang dikenali planet X akan melintasi bumi ) Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 itu? Adakah peristiwa itu akn berlaku pada 2012?? Hanya ALLAH yang Maha Mengetahui..

Yang penting kita perbanyakkan ibadat dan berdoa agar kita termasuk dlm golongan yg dilindungi Allah, jika mati biarlah kita mati dlm Islam dan beriman.. Apa pun, peristiwa itu pasti akan berlaku mengikut hadis Nabi SAW di bawah.. Dari Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahawa Rasulullah SAW bersabda: Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan itul...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah? " Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jumaat, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jumaat di tahun terjadinya banyak gempa.

Jika kalian telah melaksanakan solat Subuh pada hari Jumaat, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: " Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus ", kerana barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa". (Al Hadis)

Wallahualam samada benar atau tidak.Minta pada mana2 yg alim hadis dpt
merungkai persoalan samada benar atau tidak.

Wednesday, September 28, 2011

Taib Mahmud Kekal Ketua Menteri Bagi Tahun Ke-30 .. kata dulu nak undur diri , mana janjimu????

Rombakan kabinet negeri Sarawak.

Tan Sri Abdul Taib Mahmud kekal memegang jawatan Ketua Menteri bagi tahun ke-30.

Turut dikekalkan Tan Sri Alfred Jabu Numpang sebagai timbalannya sekaligus menolak spekulasi mewujudkan Timbalan Ketua Menteri Dua.

Juga sebuah kementerian baru diwujudkan selain penamaan semula 5 kementerian serta melantik 7 menteri muda yang baru berkuatkuasa Jumaat ini.

Dalam sidang medianya petang tadi, Tan Sri Taib mengekalkan 13 jawatan menteri penuh serta melantik 3 menteri kanan berdasarkan status quo.

Ia membabitkan Tan Sri William Mawan Ikom, Tan Sri Dr. James Jemut Masing serta Datuk Seri Wong Soon Koh.

TAN SRI ABDUL TAIB MAHMUD/KETUA MENTERI.
Oleh itu, saya tidak mahu menganggu jawatan menteri penuh. Saya lebih suka mereka memantau dan menolong menteri baru dalam memainkan peranan mereka dengan lebih efektif. Ada perubahan di peringkat Menteri Muda apabila kita memutuskan untuk melantik 7 Menteri Muda bagi mengantikan 6 kekosongan selepas pilihan raya negeri lalu.

Kabinet kali ini turut menyaksikan Kementerian Kebajikan, Wanita Dan Pembangunan Keluarga diwujudkan dipimpin Datuk Fatimah Abdullah menjadikan 14 kementerian.

Dan tertera 7 Menteri Muda baru.

Antaranya, Abdul Karim Hamzah dan Liwan Lagang sebagai Menteri Muda Pembangunan Sosial.

Berikut pula 5 kementerian diberi penamaan semula.

Antaranya membabitkan Kementerian Pembangunan Sosial Dan Urbanisasi sebelum ini ditukar kepada Kementerian Pembangunan Sosial.

Juga Kementerian Alam Sekitar Dan Kesihatan Awam pula ditukar kepada Kementerian Kerajaan Tempatan Dan Pembangunan Komuniti.

Dalam pada itu ketika ditanya siapa bakal penganti beliau, sambil berseloroh Tan Sri Taib memberi reaksi berikut.

TAN SRI ABDUL TAIB MAHMUD/KETUA MENTERI SARAWAK.
Kemungkinan seseorang dari Serian seperti kamu. Saya tidak tahu. Memang ada beberapa orang dalam fikiran saya. Idea politik hal lain, politikal hal yang lain. Jadi serahkan kepada parti. Mereka lebih tahu.

Dan berikut pula reaksi menteri menjaga portfolio baru.

DATUK FATIMAH ABDULLAH/MENTERI KEBAJIKAN, WANITA DAN PEMBANGUNAN KELUARGA.
Saya sangat berterima kasih keapda Ketua Menteri beri kepercayaan kami kaum wanita. Kali ini jugak bertambah seorang wanita dalam kabinet. Kami ucap banyak terima kasih. Ini peingiktrafan tentang peranan yang boleh kami mainkan.

Tuesday, September 27, 2011

GUAN ENG MULUT LONGKANG : RAKYAT JOHOR SEDIAKAN TELOR TEMBELANG BILA NAMPAK GUAN ENG DATANG JOHOR

CILI KASI SEMBUR & BALING DENGAN TELOR TEMBELANG! BUAT APA SURUH GUAN ENG MINTA MAAF?

Guan Eng lidah biawak memang sudah terkantoi. Dia nak saman BERNAMA sebab katanya agensi berita nasional itu telah menfitnahnya. Kesilapan wartawan BERNAMA menyebut nama tempat, telah digunakan oleh Guan Eng berlidah biawak untuk menekan agensi berita tersebut untuk meminta maaf kepadanya atau bakal berhadapan dengan ancaman saman.

Hakikatnya, Guan Eng memang cakap benda yang sama seperti yang dilaporkan. Cuma lokasinya sahaja yang berbeza. Guan Eng membuat tohmahan ke atas Johor ketika jamuan makan tengah hari di Singapura anjuran sebuah persatuan media.

Lokasi bukan lagi motif utama, sebaliknya tindakan dan tohmahan Guan Eng memang benar-benar berlaku.

Aku pelik, kenapa semua orang desak Guan Eng minta maaf dan minta ampun kepada Paduka Sultan Johor. Padahal kalau Guan Eng, minta maaf bukanlah keutamaan, sebaliknya tindakan undang-undang untuk menutup mulut lawan sekaligus meninggalkan dia tanpa perlu dikacau walaupun dia seorang penipu, pembohong dan pemutarbelit!

Buat apa suruh anak babi ni minta maaf? Dia tak perlu minta maaf tapi dia perlu jawab surat saman. Sampai sekarang aku masih tak dengar mana-mana pihak di Johor ingin menyaman Guan Eng. Sedangkan Guan Eng pula, sikit-sikit saman... asal dia terkepit dan tersepit, dia mesti akan saman.LIM GUAN ENG YANG CAKAP...
TAK KAN DIA PUN MACAM MAT SABU...
TAK KAN DAH LUPA APA YANG DIA SENDIRI CAKAP...

Pandangan aku, tak payahlah suruh babi harami ini minta maaf. Kalau dia minta maaf pun, bukan ada nilai apa-apa pun. Lebih baik bagi saja surat saman dan saman dia dengan harga RATUSAN JUTA RINGGIT bukan setakat lima enam juta ringgit macam yang dibuat sebelum ini. Dosa dia memburukkan sebahagian daripada Malaysia di luar negara, kalau zaman feudal dulu, menyebabkan seluruh keluarganya boleh dihukum bunuh dan segala harta bendanya dirampas, selain tapak rumahnya dicangkul dan dibuang ke laut!
SEGERA MOHON AMPUN PADA SULTAN JOHOR...
SEGERA MOHON MAAF PADA POLIS DI RAJA MALAYSIA...
SEGERA MOHON MAAF PADA RAKYAT JOHOR...

JANGAN BUAT HAL LER...
JANGAN ASYIK NAK MENGAKAL JER...
KALAU TAK SUKA DUDUK MALAYSIA...
BALIK NEGARA ASAL USUL NENEK MOYANG KAU...


ADENGAN SEKS DSI KE 2 PALSU???? EDISI BONGKAR ! Penemuan Twitter & FB - Di Mana Anwar Ibrahim Hilang 17 Jam Pada 12 Januari 2011?


Anda tentu masih ingat isu Anwar Ibrahim 'hilang' 2 jam daripada social networking twitter dan Facebook tatkala video adegan bersama China doll.

Rafizi Ramli, pengarah Strategi PKR yang pada mulanya begitu angkuh memperlekeh-lekehkan bloggers pro-BN kononnya tidak faham dengan waktu DST akhirnya tersembam malu kerana tidak mampu untuk menangkis fakta yang disertakan oleh MiM dan rakan bloggers. KLIK SINI


Anda tentu juga masih ingat video Anwar Ibrahim dan Eskay Abdullah yang masuk dan keluar lif berserta sedikit sedutan video bertarikh 13 Januari 2011 yang didakwa dirakam di Bangkok, Thailand.

Lelaki tersebut di dakwa adalah Anwar Ibrahim dan video tersebut juga merupakan satu adegan lucah yang melibatkan 2 orang wanita dan lelaki tersebut.
Lihat di bawah :-Video : sinopsis video kedua 18SX


Seperti yang kita ketahui, Anwar Ibrahim adalah pengguna twitter tegar yang sangat kerap bertweet melayan twitter serta forwardkan inti blog dan media yang memihak diri beliau.

Tweet Anwar Ibrahim menggunakan sistem 'Selective Tweets' yang akan forwardkan mesej di dalam twitter secara automatik ke dalam Facebook seseorang.

Yang peculiar nya, seperti isu Anwar hilang 2 jam yang tidak terjawap oleh Anwar dan Rafizi Ramli, MiM mendapati bahawa Anwar Ibrahim juga 'hilang' dari social networking pada 12hb Januari 2011 sehingga ke pagi 13 Januari 2011!

Anwar Ibrahim 'hilang' hampir 17 jam daripada Facebook dan selective tweets!

Dan jika video pertama adalah disekitar Kuala Lumpur, video kedua pula adalah di Bangkok iaitu 1,178 km perjalanan kapalterbang dari Kuala Lumpur! Sudah tentu masa yang di ambil lebih lama.
Rujuk di bawah :-Pada 13hb Januari, Anwar Ibrahim sekali hilang dari Facebook! Rujuk di bawah :-


Jika merujuk kepada takwim PKR, sidang media PKR hanya di adakan jam 5:30 petang pada 13hb Januari 2011. Rujuk di bawah :-


Maka, soalan mudah,

Di manakah Anwar Ibrahim 'hilang' selama 17 jam pada 12hb Januari dan 3 jam sebelah pagi pada 13hb Januari 2011 dari Facebook dan selective tweets?


MiM bukan menuduh sembarangan tetapi jika Anwar Ibrahim tidak mahu menyembunyikan sesuatu, beliau sepatutnya dapat menjawap persoalan ini dengan mudah.

Banyak lagi penemuan yang telah MiM lakukan tetapi cukuplah dengan soalan mudah ini. Dan tidak perlulah si Rafizi Ramli yang menjadi jurucakap bagi pihak Anwar Ibrahim. Nanti terlondeh 2 kali pula. Malu !

SILA BACA SETERUSNYA DI :-

http://novandri.blogspot.com/2011/09/edisi-bongkar-penemuan-twitter-fb-di.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...