Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Friday, July 13, 2012

Nik Aziz : Kes Cerai Berlainan Politik Salah UMNO


Kepada yang berkenaan yang rasa susah nak bercerai , ada cara mudah iaitu pastikan salah seorang mereka ahli Pas dan Umno .. Menurut Nik Aziz halal kerana penceraian itu terletak kesalahan pada UMNO ..  Kerana layanan kerajaan pusat terhadap kerajaan PAS maka mudahlah berlakunya penceraian .. Sape yang ada hati nak rasa barang baru boleh guna idea ini juga. Kalau hang orang UMNO , Bini hang , Orang UMNO.  Hang tukar ideologi politik kepada PAS maka hang bolehlah ceraikan bini hang. Selepas hang masuk PAS , hang boleh try pulak barang yang ada pada PAS .. Apa macam idea gua ... Hang ikut , JAHANAM ...

Cerai Berlainan Politik Salah UMNO - Nik Aziz


KOTA BHARU - Umno dikatakan punca wujudnya jurang ideologi politik yang tinggi dalam kalangan rakyat sehingga menyebabkan perceraian.

Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, situasi itu berlaku kerana pemimpin Umno yang mula bertindak meletakkan jurang tersebut antara Umno dengan Pas.

“Pemimpin Umno sendiri membuat perbezaan antara Pas dengan mereka (Umno). Sedangkan Pas ini parti yang halal sebagaimana Umno berdaftar, kita (Pas) pun mendaftar sebagai sebuah parti.

"Jadi kenapa semasa lakukan pentadbiran di negara ini Kerajaan Pusat membezakan layanan antara Kelantan dengan negeri lain,” katanya kepada pemberita selepas Kuliah Mingguan di Dataran Ilmu di sini, semalam.

Nik Abdul Aziz berkata, beliau tidak pernah mendapat jemputan ceramah daripada pihak sekolah kebangsaan mahupun menengah sepanjang tempoh 20 tahun memegang jawatan Menteri Besar.

“Pernah berlaku kejadian yang mana ada Exco saya buat program rekreasi dan menjemput pelajar sekolah kebangsaan menghadiri tetapi ditolak, kenapa?” katanya.

Beliau yang juga Mursyidul Am Pas berkata, perbezaan layanan daripada Kerajaan Pusat terhadap negeri ini menyebabkan rakyat Kelantan khususnya penyokong Pas membentuk persepsi negatif kepada Umno.

“Contohnya mengenai baja padi dan di sini kenapa Kerajaan Pusat tidak bagi baja padi kepada Kelantan. Kelantan habis RM3 juta setahun beli baja khas kerana jika mahu baja, kena tampal logo dacing dan isi borang Umno dahulu,” katanya.

Terdahulu ketika dalam kuliahnya, Nik Abdul Aziz menempelak Umno sebagai dalang yang menyebabkan rakyat huru-hara.

Beliau mempertikaikan tindakan Kerajaan Pusat tidak memberi peruntukan dana untuk pembangunan Kelantan secara terus kepada Kerajaan Negeri tetapi menerusi Jabatan Pembangunan Persekutuan (JPP) terlebih dahulu.

“Duit royalti petroleum Kelantan yang berapa ratus juta satu sen pun kita tidak dapat. Bila Kerajaan Pusat berbalah dengan Kerajaan Negeri ini secara tidak langsung rakyat negeri ini akan berbalah juga,” katanya.

UFB - Fenomena Artis Menjadi Ulama SegeraKomen Abu Aqif: Key-point - ILMU - Bukan Nafsu

Fenomena artis mahu bertaubat sering diperguna oleh golongan tertentu. Sehinggakan ada yang "pencen" dari menjadi artis lalu menjadi "ustaz segera" atau "ustazah segera" mahupun ada juga yang menjadi "ulama segera". Bila masa mereka menuntut ilmu sehingga diberikan pentas untuk mengajar masyarakat berkenaan ilmu yg mereka sendiri tidak pelajari.?? Ada juga menjadi ustaz lalu orang lain pula dikafirkannya. Ada juga mengambil kesempatan mempergunakan artis yg mahu bertaubat ini sebagai pencetus populariti untuk diri mereka sendiri. Ada yang suka-suka petik hadith yang dia sendiri tidak mendalaminya lalu tak semena-mena men-dhaif-kan hadith yg berkurunnya sahih. Hairan.. hairan.. hairan..

Bukan tidak boleh menceritakan pengalaman diri. Tetapi sampai bila kita mahu dengar pengalaman mereka..? tidak cukupkah cerita mereka yang kita lihat di kaca televisyen dan kisah hidup mereka di dada akhbar..? Tidakkah sudah sampai waktunya mereka pula duduk di bawah dan mengikut pengajian yang telah lama mereka tingalkan..?? Atau masih beratkah hati mereka meninggalkan dunia hiburan. Jangan kita terlalai dengan keduniaan yang disangkakan agama ini.

Mari kita cek semula, adakah perkara yang kita lakukan ini benar-benar kerana Allah...??? 


Kelantangan seseorang dalam membuat kritikan yang bersifat serangan kepada sesuatu pihak pastinya akan menerima tindak balas dari pihak yang dikritiknya, dan perkara ini sudah menjadi lumrah serta tidak usahlah kita mempertikaikannya diatas faktor kebenaran dan realiti apa sebenarnya yang berlaku.

Bercerita mengenai hidayah, umat Islam yang mengikuti dunia politik khususnya, pasti teringatkan hidayah yang diterima oleh Abby Abadi yang juga merupakan selebriti terkenal tanahair yang kini dikatakan sedang mundar mandir diheret ke setiap pentas ceramah Pas yang berkemungkinan bagi memperkasakan hidayah yang diterima beliau.

Jauh sekali tujuan untuk mempertikaikan hidayah yang menjadi hak mutlak Allah Taala kepada hambanya, namun sejauh manakah pengertian hidayah itu difahami dan dihayati untuk dimanfaatkan kepada jalan yang sebenarnya jalan yang diredhai oleh Allah Taala.
 
 
 

Hidayah ataupun petunjuk akan menjadikan insan dari kurang baik kepada yang lebih baik, dan hidayah bukanlah satu hal yang bersifat kekal tanpa kita terus berusaha untuk mengekalkannya pada jalan yang benar berdalilkan firman Allah Taala didalam surah Asy-Syams yang bermaksud :

Demi diri manusia dan Yang menyempurnakan kejadiannya (dengan kelengkapan yang sesuai dengan keadaannya), Serta mengilhamkannya (untuk mengenal) jalan yang membawanya kepada kejahatan, dan yang membawanya kepada bertaqwa, Sesungguhnya berjayalah orang yang menjadikan dirinya – yang sedia bersih – bertambah-tambah bersih (dengan iman dan amal kebajikan), Dan sesungguhnya hampalah orang yang menjadikan dirinya – yang sedia bersih – itu susut dan terbenam kebersihannya (dengan sebab kekotoran maksiat). -Surah Asy-Syams 7-10

Semoga mereka yang mendapat hidayah itu mudah-mudahan kekal buat selamanya tidak sepertimana artis terkenal Akhay Hayy yang mana satu ketika dulu begitu lantang kehulu ke hilir di pentas ceramah Pas namun kini kelibat bayang pun sepi hilang entah kemana, 

Berbeza dengan salah seorang penceramah bebas seperti  Dr Ridhwan Tee seorang yang bukan Islam dan mendapat hidayah lalu memeluk Islam sehingga kini masih utuh pada jalan yang dipilihnya. Amat tidak tepat sekali untuk mengaitkan hidayah itu terpaksa berada di pentas ceramah Pas sedangkan Pas itu merupakan parti politik yang punya agendanya tersendiri dan agenda itu bercanggah dengan ketepatan ajaran Islam yang sebenarnya.

Lama kelamaan hidayah itu menjadi hidayah dari Pas yang cakapnya seperti cakap pemimpin Pas yang langsung tidak tergambar ciri-ciri percakapan yang dianjurkan didalam Islam.

Ada baiknya Abby yang dikatakan mendapat hidayah itu mendengar nasihar daripada Ustaz Azhar Idrus dalam memantapkan dan menyuburkan hidayah itu untuk diri sendiri sebelum meluaskan dakyah itu untuk didakwahkan kepada orang lain. Secara automatik Abby mungkin akan lebih dihormati dan tidak akan ada dari kalangan teman-teman Abby untuk mengajak Abby berdebat dan sebagainya.
 
Kerana setiap kebaikkan yang ikhlas itu pasti akan membuatkan manusia merasa malu, sebaliknya jika semakin lantang tanpa mengetahui duduk perkara yang sebenarnya atau mendengar penjelasan dari kedua belah pihak ia hanya akan membuatkan keadaan yang akan memalukan diri sendiri.....Anda Mampu Mengubahnya......

Link Video: http://www.youtube.com/watch?v=-RN2UlMDpmw Wednesday, July 11, 2012

10 Alasan Untuk Sabitkan Anwar Tuduhan Meliwat

Pihak Pendakwa Beri 10 Alasan Untuk Sabitkan Anwar Tuduhan Meliwat

KUALA LUMPUR, 11 Julai – Pihak pendakwaan memohon Mahkamah Rayuan agar mengetepikan keputusan Mahkamah Tinggi yang melepaskan dan membebaskan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada pertuduhan meliwat bekas pembantunya Mohd Saiful Bukhari Azlan.
Pihak pendakwaan juga memohon supaya Ketua Pembangkang itu disabitkan dengan pertuduhan di bawah Seksyen 377B Kanun Keseksaan itu.

Katanya ini kerana Hakim Mahkamah Tinggi Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah yang mendengar perbicaraan kes liwat itu terkhilaf dalam memutuskan terdapat keraguan ke atas integriti sampel-sampel DNA yang diperolehi daripada Mohd Saiful.
Pihak pendakwaan berkata Mohamad Zabidin telahpun membuat penemuan di akhir kes pendakwaan bahawa “male Y” yang diperolehi dari profil DNA yang dianalisis oleh ahli kimia, Dr Seah Lee Hong adalah dari ‘semen extract’ (ekstrak air mani) yang mana berpadanan dengan profil DNA yang diperolehi dari sampel-sampel yang diambil dari lokap yang dihuni dan digunakan oleh Anwar.

Ini adalah antara alasan pihak pendakwaan dalam petisyen rayuan yang difailkan petang Isnin lepas di Pejabat Pendaftar Mahkamah Rayuan terhadap pembebasan dan pelepasan Ketua Pembangkang itu daripada tuduhan meliwat Mohd Saiful.

Dalam petisyen itu pihak pendakwaan mengemukakan 10 alasan.
Pihak pendakwaan berkata Mohamad Zabidin di akhir kes pendakwaan juga telah memutuskan bahawa tidak ada jalan untuk pegawai penyiasat DSP Blacious Judy Pereira menggunakan sampel-sampel DNA yang diperolehi dari sel lokap itu untuk mengusik sampel-sampel DNA yang diambil daripada Mohd Saiful.

Ia juga menyatakan bahawa hakim telah bersetuju dengan pihak pendakwaan bahawa dari manakah pegawai penyiasat itu dapat memperolehi sampel air mani yang berpadanan dengan profil DNA yang diperolehi dari sampel-sampel barang-barang yang digunakan oleh Anwar yang diambil dari lokap itu.

Pihak pendakwaan juga berkata bahawa hakim itu telah terkhilaf dari segi undang-undang dan fakta apabila mendapati terdapat keraguan terhadap integrity sampel-sampel DNA yang diperolehi daripada Mohd Saiful sedangkan hakim itu telahpun memanggil Anwar membela diri terhadap pertuduhan meliwat itu di akhir kes pendakwaan.

“Yang arif hakim telah terkhilaf dari segi undang-undang dan fakta apabila gagal memutuskan bahawa pihak pendakwaan telah berjaya membuktikan kes melampaui keraguan yang munasabah di akhir kes pembelaan berdasarkan keseluruhan keterangan yang dikemukakan,” kata pihak pendakwaan.

Ia juga berkata Mohamad Zabidin telah terkhilaf dari segi undang-undang dan fakta dalam menilai semula keseluruhan keterangan berkaitan dengan pengutipan, pengendalian dan analisis sampel-sampel DNA yang diperolehi daripada Mohd Saiful.

Hakim itu telah memberi pertimbangan yang salah kepada keterangan-keterangan saksi-saksi pembelaan iaitu Dr David Wells and Dr Brian Mc Donald, yang menyatakan pendapat mereka yang berdasarkan teori-teori yang tidak lengkap dan tidak menyeluruh tanpa mengambil kira teori-teori-teori dan penulisan-penulisan oleh lain-lain pakar yang telah dikemukakan oleh pihak pendakwaan.

Pihak pendakwaan berkata hakim itu juga telah terkhilaf dari segi undang-undang dan fakta apabila gagal menilai kepakaran dan pengalaman Dr Brian dalam pemeriksaan DNA.
Hakim itu juga telah terkhilaf dari segi undang-undang dan fakta apabila gagal menimbangkan bahawa Dr Seah dan ahli kimia Dr Nor Aidora Saedon telah memberikan pendapat mereka berdasarkan pemeriksaan dan analisis yang dibuat oleh mereka sendiri ke atas sampel-sampel DNA tersebut berbanding dengan Dr David and Dr Brian yang memberikan pendapat mereka hanya berdasarkan teori-teori sahaja.

“SP5 (Dr Seah) dan (Dr Nor Aidora) SP6 juga telah mengambil kira kemungkinan-kemungkinan yang ditimbulkan oleh saksi-saksi pembelaan semasa membuat pemeriksaan dan analisis ke atas sampel-sampel DNA tersebut,” kata pihak pendakwaan lagi.

Hakim itu juga telah terkhilaf dari segi undang-undang dan fakta apabila gagal mengambil kira bahawa tidak ada keterangan yang menunjukkan mana-mana bekas-bekas sampel DNA yang telah dimeteri itu telah dikacau ganggu.

Ini kerana Dr Seah dan Dr Nor Aidora telah mengesahkan bahawa meteri pada bekas-bekas sampel DNA yang mereka perolehi daripada DSP Judy masih utuh.
Pihak pendakwaan berkata hakim telah terkhilaf dari segi undang-undang dan fakta apabila gagal mengambil kira bahawa terdapat lain-lain keterangan yang menyokong keterangan Mohd Saiful sepertimana yang telah dinyatakan oleh hakim itu dalam penemuannya di akhir kes pembelaan.
Hakim itu telah terkhilaf dari segi undang-undang dan fakta apabila meletakkan beban pembuktian yang lebih tinggi dari beban pembuktian melampaui keraguan yang munasabah ke atas pihak pendakwaan dalam membuktikan kes mereka.
“Oleh yang demikian, perayu memohon kepada mahkamah yang mulia ini supaya keputusan yang arif hakim Mahkamah Tinggi dalam melepaskan dan membebaskan responden (Anwar) diketepikan dan responden dengan itu disabitkan dengan pertuduhan di bawah Seksyen 377B Kanun Keseksaan,” kata pihak pendakwaan.

Pada 2 Julai lepas, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menyerahkan rekod rayuan, termasuk penghakiman bertulis setebal 80 muka surat untuk memudahkan pihak pendakwaan memfailkan rayuan.

Dalam penghakiman bertulis itu, Mohamad Zabidin memutuskan bahawa mahkamah tidak boleh 100 peratus pasti tentang integriti sampel DNA yang diambil daripada pengadu Mohd Saiful.
Katanya sampel berkenaan boleh diusik sebelum sampai kepada Jabatan Kimia untuk dibuat analisis. Oleh yang demikian adalah tidak selamat bagi mahkamah bergantung kepada keputusan ujian DNA yang dilakukan oleh Dr Seah terhadap sampel berkenaan.

Pada 9 Jan, Mohamad melepaskan dan membebaskan Anwar daripada tuduhan meliwat Mohd Saiful, 26, di sebuah unit di Kondominium Desa Damansara, Bukit Damansara di sini antara 3.10 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun, 2008.

Anwar, 65, didakwa mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan yang membawa hukuman hingga 20 tahun penjara dan sebat jika disabitkan kesalahan.

 

'Jaya Negara' Penganut Ajaran 'Mahathirisme'.

'Jaya Negara' Yang Ditembak Mati Adalah Penganut Ajaran 'Mahathirisme'.

Sebenarnya saya tidak mahu menulis tentang lelaki misteri mengaku sebagai 'Jaya Negara'(Khalil Afandi Hamid) yang ditembak mati oleh pihak polis. Beliau dikatakan meninggal dunia semasa dalam perjalanan ke hospital setelah ditembak di bahagian tangan dan ari-arinya. Banyak teka-teki bermain di minda tentang lelaki misteri ini dan punca kematiannya jika melihat kepada foto di atas, adakah kecederaan yang dialami boleh membawa kepada kematian melainkan peluru yang dilepaskan memang peluru beracun. Apa pun ajal/maut seseorang adalah ketentuan dari Allah s.w.t. jika diingini, digigit semut pun boleh meninggal. 
Saya pun tidak tahu tentang kaitannya dengan 'Iman Mahadi' seperti dihebohkan oleh media massa kerana dari artikel yang ditulis oleh si mati (Jaya negara) didalam blognya sebelum blog itu dighaibkan oleh tangan-tangan yang ghaib. Tuduhan yang berat dilemparkan oleh media dan blogger-blogger pencacai ialah si mati adalah seorang blogger pro PR walau pun beliau baru berblog pada 2012 dan menulis beberapa artikel yang entah apa dibebelkannya. Para pencacai-pencacai Umno ingin mengaitkannya dengan PAS kerana isu yang mereka mainkan ialah isu agama dan senang-senang memberi gelaran 'Iman Mahadi' kepada simati tanpa meneliti apa yang di tulisnya.
Yang pasti si mati bukannya pro PR tetapi beliau adalah penganut ajaran sesat 'Mahathirisme' kerana semua pemimpin PAS dan wali-wali Allah dihentam tetapi beliau teramat menyanjungi Mahathir sebagai manusia paling mulia. Beliau dengan angkuh dan sombong mempersendakan 'Wali Songo' malah mempermain-mainkan tentang Nabi Isa a.s. sebagai anak tuhan. Apakah agama sebenarnya si mati jika bait-bait perkataannya saling tidak tumpah dengan apa yang di perkatakan oleh Mahathir. Hanya ajaran sesat  'Mahathirisme' sahaja yang berani mempermain-mainkan ajaran Islam tanpa ada tindakan dari 'Kerajaan Islam Umno'.
Beliau menyokong idea Mahathir agar al-Quran ditafsirkan semula walau pun beliau silap menulis dengan mengatakan yang Mahathir mencadangkan dialih kedalam banyak bahasa. Walau tidak sempat menyalin apa yang di tulisnya tetapi saya sempat membaca hampir kesemua artikel yang beliau tulis. Dari pengamatan saya, apa yang beliau tulis menunjukkan ada sesuatu yang tidak kena dengan pemikirannya tentang Islam sama sepertimana pemahaman Mahathir tentang Islam. 

Monday, July 9, 2012

Pasangan Serang JPM Gunakan Pedang Samurai

Berhasrat Gulingkan Kerajaan, Pasangan Cedera Ditembak


alt


KUALA LUMPUR 9 Julai - Berhasrat untuk menggulingkan kerajaan, seorang lelaki cedera di tangan kanan, manakala pasangannya di paha kiri apabila anggota polis terpaksa melepaskan tembakan.
 
Kejadian itu berlaku apabila mereka dikatakan cuba membuat kecoh di Kompleks B, Jabatan Perdana Menteri Putrajaya apabila menceroboh bangunan tersebut sambil membawa pedang samurai.
 
Seorang lelaki bertubuh sasa dan tidak berbaju bersama pasangannya berhijab hitam masuk di pondok pengawal keselamatan pada pukul 2.30 petang
 
Bagi mengelak kejadian tidak diingini pasangan tersebut diminta masuk ke perkarangan bangunan.


Visual Amuk di JPM - Mengamuk selepas dengar ceramah @abby_abadi112 ?


amukjpm3
Mujurlah kejadian menggunakan pedang samurai. Jika gunakan bom? Mungkin selepas mayat bergelimpangan baru kita boleh tahan pengganas sebegini?
 
Namun, kedua-duanya bertindak ganas memecahkan sebuah Perodua Kancil dan dua Proton Waja di tempat letak kereta tidak jauh dari bangunan B1 yang menempatkan Biro Pengaduan Awam.
 
Anggota polis yang tiba di tempat kejadian cuba memujuk pasangan tersebut bagaimanapun gagal memaksa tembakan dilepaskan.
 
Kedua-dua dibawa ke Hospital Putrajaya untuk rawatan lanjut.
 
Kedua-dua suspek dikatakan memberitahu mahu menggulingkan kerajaan dan melaungkan perkataan takbir beberapa kali.

Sunday, July 8, 2012

Ustaz Kazim : Wajib Pertahankan Sekolah Agama Rakyat


Ustaz Kazim berceramah dipadang hadapan Sekolah Agama Rakyat yang telah dibantah oleh PKR dan PAS kerana kononnya mengganggu penduduk kaum Cina.

Himpunan Pertahankan SARHimpunan Pertahankan SAR ini telah diadakan di padang hadapan Sekolah Agama Rakyat taman Desa Aman. Tujuan Himpunan ini adalah untuk menyatakan sokongan padu daripada 40 NGO bagi mempertahankan pembinaan Sekolah Agama Rakyat ini. Sebelum ini Lee Bon Chye dan Radhi Zainon bakal calon Pas Dun Sungai Rapat telah membuat demonstrasi bagi membantah pembinaan Sekolah Agama Rakyat ini dengan alasan Sekolah ini mengganggu penduduk cina di kawasan itu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...