Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Friday, October 26, 2012

ADAKAH BENAR PERKASA - tolong kaum bukan melayu membenci UMNO

 

Demo rakyat yang dianjurkan PERKASA

Wak heran kenapa PERKASA ni semakin sebok ketike PRU13 menjelang. Wak bukan anti PERKASA, sebalik nye ianye sangat baik bagi kaum melayu. PERKASA ni cume NGO saje, sedangkan UMNO tu sebuah parti yang berkuasa dan bertanggung jawab sepenuh nye membele kaum melayu - akhir nye GAGAL!

Ini kan pule PERKASA, ape sebenar nye kuasa PERKASA untuk membela kaum melayu, sedangkan ianye cume NGO sahaja? Parti2 komponen BN seperti MCA dan P Gerakan terang2 mengutuk PERKASA, ni menande kan bahawa mereka anti PERKASA.

UMNO pasti menerima padah buruk ape bila ade yang mengaitkan hubungan nye dengan PERKASA. Ini tidak boleh di nafikan kerana hampir semua pengasas2 atau penyokong2 nye terdiri dari orang2 UMNO sahaja. UMNO pasti akan kehilangan sokongan dari kaum bukan melayu ape bile ianye melibatkan diri nye dalam PERKASA.

Kaum bukan melayu sudah cop UMNO sebagai parti perkauman, dengan terpalit nye UMNO dengan PERKASA make kaum bukan melayu sudah anggap UMNO tu 100% parti perkauman. Semakin galak PERKASA berdemo menunjukan kemarahan nye kepada DAP maka semakin bertambah lah kemarahan kaum bukan melayu terhadap UMNO.

PERKASA harus ingat bahawa dalam prinsif parti politik kaum cina sangat berbeza dengan kaum melayu. Kaum cina tidak pernah taksuf pada satu parti. Pagi hari dia MCA nanti tengah hari dia boleh jadi DAP. Ini telah terbukti ape bile P Pinang jatuh ketangan DAP.

Kaum bukan melayu terutame nye cina memang bencikan UMNO, dengan keujudan PERKASA pasti UMNO akan menghadapi masalah untuk meraih undi dari kaum cine.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...