Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Saturday, July 28, 2012

Meja Bulat : Melayu Pasca PRU 13 -

 Jawapan Tun Faisal Bikin Khalid Samad "Panas Hati" Isu Melayu Pasca PRU13  

Thursday, July 26, 2012

ADAKAH BENAR ??? Populariti Najib, BN Terus Meningkat

8:30 PM Malaysia Post


Kajiselidik berkenaan populariti pemimpin dan parti politik yang diadakan oleh UKM menunjukkan petanda yang baik buat Barisan Nasional dalam menghadapi pilihanraya yang akan datang. Ini berdasarkan hasil kajian yang mendapati bahawa populariti Dato’ Seri Najib meningkat sehingga 76% mengatasi dua pemimpin pembangkang iaitu Anwar Ibrahim dan Nik Aziz.

Melalui pecahan etnik pula, sokongan terhadap Najib di kalangan Melayu berada di tahap 75%, Cina 69.9%, India 71%, Iban 85.5% dan lain-lain etnik Bumi 84.4%.

Kajiselidik yang melibatkan 1,000 warga Lembah Klang pula menunjukkan 69.9% memilih BN akan menang dalam PRU ke-13, 37.5% setuju BN akan menang 2/3 majoriti dan 32.1% lagi merasakan yang BN akan menang mudah.

Dalam pada itu, populariti pemimpin dan parti pembangkang semakin menurun dengan Khalid Ibrahim mendapat tempat tercorot dengan 55% responden di menyatakan tidak yakin dengan PR serta ragu-ragu dengan agenda PR yang banyak merugikan kaum Melayu.

Begitu juga dengan kepimpinan Azizan Razak di Kedah di mana daripada 10,800 responden, 68% daripadanya menyatakan yang beliau tidak cekap dan tidak efisien manakala 72.8% menyatakan yang beliau kurang prihatin dengan isu yang dibangkitkan rakyat.

Selain itu, kajiselidik oleh Free-Test Malaysia Team yang dihantar melalui e.mail mengenai "Undi Anda: Perdana Menteri Malaysia" menunjukkan Najib mendapat 58% sokongan, 25% tidak peduli dan hanya 17% yang memilih Anwar Ibrahim.

Perkembangan ini menunjukkan populariti Dato’ Seri Najib meningkat dengan konsisten sejak mula memegang tampuk kuasa. Ini berdasarkan kajian oleh UIA dalam tempoh Mac 2008 hingga Julai 2011 di mana pada Oktober 2008, 35% responden Melayu, 33% Cina dan 41% India menunjukkan yang mereka puas hati atau sangat puas hati dengan Najib tetapi menjelang Julai 2011, penerimaan masing-masing meningkat kepada 59%, 45% dan 62%.

Kajian UIA itu juga mendapati populariti pemimpin-pemimpin pembangkang terus menurun sebelum menjunam terus pada tahun ini sepertimana dapatan dari kajiselidik UKM di atas.

Peningkatan populariti Najib dan BN ini menunjukkan bahawa transformasi yang dilakukan oleh kerajaan telah berjaya dan kesannya dapat dirasakan secara langsung oleh rakyat. Najib ternyata bukan hanya beretorik tetapi langsung tidak membuang masa menyusun dan merangka pelan pentadbiran serta pantas mengambil tindakan untuk membuat perubahan.

Ini menyebabkan, kebanyakan rakyat yang pada mulanya agak ragu-ragu yang beliau akan dapat ‘memulihkan’ semula keadaan BN yang ‘sakit’ ketika mula-mula mengambil-alih kuasa, semakin hari semakin yakin dengan kepimpinannya. Hari ini, nampaknya rakyat telah bersedia untuk meletakkan harapan dan kepercayaan kepada BN dan Najib untuk menerajui nasib dan masa depan negara.

Walaupun kecekapan, kejujuran dan kebijaksanaan mengurus-tadbir merupakan faktor utama yang menyebabkan populariti BN meningkat dengan konsisten, tetapi kita tidak wajar menafikan peranan pembangkang dalam membantu melonjakkan lagi geraf populariti ini.

Ertinya, kelemahan pembangkang dalam mengurus-tadbir negeri-negeri di bawah jajahan mereka juga menjadi punca rakyat terus memberi sokongan kepada BN. Kelemahan pembangkang inilah yang memberikan markah bonus kepada BN dalam ‘pertandingan populariti’ di kalangan rakyat. Lebih malang bagi pembangkang apabila pemimpin-pemimpin mereka juga terlalu sering terlibat dalam skandal serta gagal menangani segala isu dengan baik yang mana menyebabkan geraf populariti mereka terus menurun sekali gus geraf BN terus meningkat.

Di mata rakyat, pembangkang dilihat sebagai pengkhianat kerana begitu berminat untuk menimbulkan huru-hara dengan berdemonstrasi di sana sini atas alasan yang sengaja diada-adakan, kurang matang dan tidak masuk akal. Sikap ‘khianat’ pembangkang ini benar-benar memberi kesan kepada golongan atas pagar yang mewakili majoriti pengundi dalam pilihanraya nanti.

Pendek kata, pembangkang bukan saja tidak bijak mengurus negeri tetapi juga kurang bijak dalam menyusun strategi politik walaupun saban hari kerja mereka hanyalah berpolitik. Dalam ertikata lain, politik keterlaluan pembangkang telah mengakibatkan rakyat semakin muak dengan mereka.

Dengan itu, jika BN meneruskan prestasi cemerlangnya, dan PR juga meneruskan cara politik huru-haranya, maka populariti BN pasti mampu mencapai tahap maksima menjelang pilihanraya nanti.

SUMBER ASAL MALAY DELIMA

KUBAH MASJID JATUH DI NEGERI SERAMBI MEKAH !!!

KISAH BENAR !!! KUBAH MASJID JATUH DI NEGERI SERAMBI MEKAH !!! APA TANDANYA ??? WAJIB BACA !!! Kubah Masjid Mukim Padang Pauh,Pasir Mas,Kelantan yang jatuh pada jam 8.30 malam pada 23 Julai yang.Biasanya apabila sesuatu binaan atau bangunan tiba-tiba runtuh di negeri yang diperintah oleh BN,para penyokong pakatan haram khususnya dari PAS akan segera 'memfatwakan' kejadian tersebut sebagai bala ataupun tanda kemarahan Allah s.w.t terhadap pemimpin BN.Namun bila mana sebuah masjid di Kelantan tiba-tiba jatuh kubahnya dek kerana hentaman angin ribut,apa pula petandanya yang mahu ditunjukkan oleh Allah s.w.t terhadap Nik Aziz Nik Mat yang sudah 22 tahun bergayut pada kerusi empuk MB Kelantan ??? Takkanlah pula disebabkan kubah masjid yang jatuh itu kebetulan berlaku di Kelantan,maka secara automatik penyokong PAS sekadar memandang ringan peristiwa tersebut dan menganggapnya sebagai takdir semata-mata ???

Sedangkan sewaktu sebuah masjid di Port Dickson pada pertengahan tahun lepas pernah mengalami peristiwa sama telah sengaja dipropagandakan sebagai oleh PAS dan PKR kononnya itulah petanda kemurkaan Allah s.w.t terhadap Datuk Seri Najib.Manakala keruntuhan bumbung Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin di Gong Badak,Terengganu pula pernah dipropagandakan oleh penyokong PAS sebagai petanda murka Allah s.w.t terhadap MB Terengganu selain dikaitkan sebagai berleluasanya rasuah dalam meluluskan sesuatu projek.Kenapa tidak kali ini,peristiwa kubah berpusing-pusing sebelum jatuh di perkarangan Masjid Mukim Padang Pauh,Pasir Mas itu dikaitkan dengan petanda kemurkaan Allah s.w.t terhadap sikap Nik Aziz dan pemimpin PAS yang gemar memutar belitkan ayat Al-Quran dan Hadith untuk kepentingan politik parti.

Barangkali juga,kubah uzur yang jatuh itu membawa maksud,disebabkan Nik Aziz gagal menjalankan tanggungjawab menaiktaraf kualiti hidup rakyatnya, maka akibatnya pada PRU 13 nanti dirinya akan jatuh terhumban dari puncak kuasa.Hakikatnya,bala atau petanda,ujian atau sebaliknya hanya Allah s.w.t sahaja yang mengetahui kebenarannya.Kita boleh membuat pelbagai tafsiran,betul atau tidak bukan kita yang mampu tentukan.Tatkala tokong berhala besar di sekitar Tumpat,Kelantan boleh menerima puluhan ribu ringgit duit sumbangan saban tahun dari kerajaan negeri dan pemimpin PAS Kelantan, peliknya sumbangan yang sama untuk Rumah Allah s.w.t bagi tujuan selenggara dan baik pulih gagal pula dilaksanakan.Yang pastinya,masjid yang telah dibina pada 1977 itu hanyalah secebis bukti betapa gagalnya Nik Aziz dan PAS dalam menjaga rumah Allah s.w.t.

RENUNG-RENUNGKAN

Tuesday, July 24, 2012

Tazkirah Ramadhan Kafir Harbi Xavier Jeyakumar , BALA DARIPADA ALLAH SWT BERPANJANGANTazkirah Ramadhan KHAS Buat Ahlol Ahlol Tolol PAS....!!

Inilah dia BALA yang diturunkan oleh Allah swt terhadap DOSA Kafir Harbi Xavier Jeyakumar yang diarahkan oleh PAS Kota Raja untuk menyampaikan TAZKIRAH Ramadhan pada bulan tahun 2009.....

Azabnya masih dirasai sehingga ke malam ini, sudah 3 malam teraweh jemaah Masjid Ar Rahimiah menanggung siksa kepayahan tidak boleh lagi menunaikan solat di dewan utama masjid berkenaan.

Beberapa bulan yang lalu, "bencana banjir" yang menimpa masjid ini menimbulkan rasa pelik keseluruhan penduduk serta jemaah Masjid Ar Rahimiah kerana kedudukan posisinya diatas bukit iaitu Bukit Lipat Kajang mana mungkin menanggung kesan banjir ini..?

Sedangkan Hospital Tengku Ampuan Rahimah yang bertentangan di kedudukan lebih rendah tidak mengalami banjir...!

Apakah yang berlaku ini sebagai tanda kemurkaan Allah terhadap pimpinan PAS Kota Raja yang sanggup menyundalkan agama islam demi kepentingan politik bangang mereka sehingga tergamak membenarkan Xavier wakil rakyat DUN Sri Andalas memijak-mijak tempat sujud disaf hadapan masjid...?

Ramai yang tidak tahu hakikat bahawa Yb PKR ini dirumahnya ada membela 3 ekor anjing German Shepherd...., tapak kakinya itu pula dibenarkan oleh pimpinan PAS untuk memijak tempat sujud solat jemaah masjid.

PAS FOR ALL....!!

Monday, July 23, 2012

Tantawi Menipu Dalam Debat?? Tantawi yang tak update.. PAS DEAD kerana berbohong.


Kenapa @Tantawi100 Menipu Dalam Debat??


Macamana seorang yang mengaku mempunyai pendidikan agama yang tinggi boleh menipu ketika berdebat?!! Inilah yang kami cuba sampaikan sejak dahulu lagi. PAS ini tidak lebih daripada parti banjingan DAP yang masih lagi tidak tahu malu mengaku sebagai pejuang Islam.

Kita semua boleh nilaikan sendiri, sudah berapa kali pemimpin PAS menjadi 'jurucakap' tidak rasmi kepada pemimpin DAP yang OKU apabila ditanya tentang negara Islam dan Hudud?!! Pernahkah anda terfikir mengapa Karpal, Lim Kit Siang atau Guan Eng sendiri tidak duduk bersama-sama Nik Aziz atau mana-mana pemimpin Pas yang lain dalam satu PC untuk mengumumkan perkara penting sepertimana yang Tantawi dakwakan?!!

Apa yang menyebabkan mereka terpaksa menipu rakyat dengan mendakwa Karapal dan DAP sebagai bersetuju dengan Islam dan Hudud mereka?!! Sebabnya mudah. Mereka ini semua terlalu takutkan kepada kehilangan pengaruh dan undi kafiruun lebih daripada Allah SWT sendiri! Sebab itulah perjuangan ke Putajaya lebih penting dan "mulia" kepada PAS berbanding perjuangan mempertahankan akidah ummah.

Maka terpaksalah warga emas OKU itu menegaskan kembali pendiriannya yang sentiasa konsisten sejak dahulu lagi:

"SELAGI KARPAL HIDUP, TIADA HUDUD DAN NEGARA ISLAM DI MALAYSIA!!!"

Sekarang kami cabar mana-mana pemimpin PAS untuk bidas balik kenyataan Karpal ini. Dan kalau anda jantan dan benar-benar memperjuangkan Islam, hentikan kerjasama dengan DAP selagi Karpal dan konco-konco musuh Islam dalam DAP terus-terusan menolak Islam dan Hudud. Ada berani?!!

Takut selepas ini menyorok dalam kain bini sahaja... -MYMASSA
Komen Abu Aqif: Patut la diaorang tak faham. Karpal cakap melayu pun berterabur. Lain kali periksa dulu sumber berita. Jangan main petik je. Lepas tu sebarkan dikhalayak ramai. Takkan semata-mata mahukan tepukan gemurah sanggup mengeluarkan fakta yang tidak betul. Ini bukan standart seorang ilmuan apatah lagi ilmuan itu dikenali sebagai ustaz. Jangan memburukkan lagi jenama USTAZ.

Sekarang kita sudah maklum yang Karpal Singh TIDAK akan terima NEGARA ISLAM apatah lagi HUDUD. Jadi, semua UPDATE maklumat masing² dan BERTINDAKLAH..!!

Jika dulu alasan mereka tinggalkan UMNO kerana tolak NEGARA ISLAM & HUDUD (padahal bukan sebegitu pun), sekarang bagaimana..? Bukankah sudah sampai masa mereka patut tinggalkan DAP..??

Jika dilihat artile NST yang baru jelas Karpal memperlekehkan Tantawi. Kita tidak boleh terima jika orang bukan Islam seperti Karpal memperlekehkan umat Islam seperti Tantawi. Biarpun kita tidak bersependapat dengan Tantawi dalam beberapa hal tetapi orang bukan Islam seperti Karpal tidak layak untuk memperlekehkan Tantawi.

Kita umat Islam mesti bersatu menentang dan menjatuhkan orang kafir seperti Karpal yang ANTI-ISLAM. Harga maruah seorang Islam adalah lebih tinggi dari permusuhan yang kita sedang hadapi. Jangan terkeliru antara politik dan agama yang mana kita tau ramai org PAS keliru dalam bab ni. Tak tahulah bila PAS nak sedar.. Apa yang kita oleh buat, teruskan memberi keterangan dengan sabar. Dan berdoalah..

PAS Minta Karpal Singh Hormati Dasar PAS

Konflik perselisihan pendapat antara dua sekutu pembangkang iaitu PAS dan DAP mengenai isu negara Islam dilihat tidak berkesudahan apabila Pengerusi DAP, Karpal Singh diminta menghormati dasar dan perjuangan PAS.

Sambil menegaskan bahawa PAS akan terus berjuang memartabatkan Islam, Ketua Penerangan PAS Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man sebaliknya mahu Karpal 'tutup mulut' daripada memberi pandangan mengenai prinsip dan dasar parti itu.

Malah ahli politik veteran itu diminta melihat isu besar yang dipersetujui secara bersama dalam pakatan pembangkang demi matlamat politik masing-masing.

"PAS harap Karpal menghormati dasar dan perjuangan PAS yang sudah diketahui umum. Kita tidak akan sekali-kali berhenti daripada menegakkan Islam.

"Justeru Karpal seharusnya melihat perkara besar yang sudah dipersetujui dalam Pakatan Rakyat kerana itu adalah lebih utama," katanya kepada mStar Online di sini, Isnin.

Tuan Ibrahim berkata demikian sebagai mengulas mengenai kenyataan Karpal yang meminta pemimpin PAS supaya tidak terus membangkitkan isu negara Islam yang boleh merencatkan kemaraan pakatan pembangkang ke Putrajaya.

Karpal yang juga Ahli Parlimen Bukit Gelugor berkata, kepimpinan PAS perlu akur dengan Buku Jingga yang tidak memasukkan hudud sebagai satu agenda pemerintahan Malaysia dan manifesto dalam pilihan raya akan datang.

Sebelum ini Karpal menafikan dakwaan Ketua Pemuda PAS, Nasrudin Hassan Tantawi ketika berdebat dengan Pengerusi Jawatankuasa Kerja Sekretariat Ulama Muda UMNO (ILMU), Fathul Bari Mat bahawa beliau pernah membuat kenyataan bersedia untuk mempertimbangkan dasar PAS mahukan sebuah negara Islam sekali gus bertegas tidak akan bersetuju dengan pelaksanaannya.

Bagaimanapun Tuan Ibrahim mempertahankan kenyataan Nasrudin namun berharap ia tidak dijadikan polemik yang boleh merosakkan hubungan kedua-dua parti.

"Kita faham maksud dan situasi yang dibangkitkan Nasrudin ketika berdebat. Beliau hanya ungkapkan kembali pandangan Karpal mengenai hudud…namun pada hari ini pandangan itu sudah berbeza.
"PAS harap ia tidak dijadikan polemik kerana banyak isu lain yang lebih besar perlu diberi perhatian jika pembangkang mahu menuju ke Putrajaya," katanya -Mstar

Sunday, July 22, 2012

POMPUAN BERTUDUNG BULAN PUASA PUN BERJUDI. .. APA NAK JADI???

BERSAMA MAZIDUL : HE HE HE! AGAK AGAKLAH!

Jam 12.57 tengahari hari tadi, saya rakamkan gambar wanita berbaju putih di Chow Kit, Kuala Lumpur.


Melihat cara berjalan, barangkali dia uzur. 


Terdapat beberapa lelaki lain dipercayai warga asing dan berbangsa Melayu berada di dalam premis ditinggalkannya.


Barangkali wanita itu berharap, 'rezeki' menjenguknya di hari kedua umat Islam berpuasa.


Lebih baik jika penguatkuasa Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan sekali sekali datang membuat pemeriksaan di premis di bawah.


...untuk memelihara kesucian Ramadan Al-Mubarak. 

 

Hadith Palsu & Batil Fadhilat Terawih

UFB - Hadith Palsu & Batil Fadhilat Terawih 

 

Komen Abu Aqif: hadith kelebihan terawih dari hari pertama sampai 30 yang tersebar tu semua hadith palsu ya.. Mohon jangan diamalkan kerana ia adalah batil. Juga mohon agar disampaikan pada sahabat yang lain juga. InsyaAllah..


UFB - Hadith Palsu & Batil Fadhilat Terawih
http://www.youtube.com/watch?v=CL17eVnFvpc

Yang ni pula amaran dari JAKIM berkenaan penyebaran hadith palsu. Boleh baca di sini:
http://www.sinarharian.com.my/nasional/jakim-hadis-palsu-ibarat-dusta-terhada...


Bagi sesiapa yg tiada software untuk download video dari youtube, boleh download guna cara ini.
Cara download: http://abuaqif.blogspot.com/2010/04/youtube-bagaimana-cara-nak-savedownload.html

http://www.youtube.com/abuaqif
http://www.youtube.com/ufbchannel
http://www.youtube.com/urdchannel
http://www.youtube.com/ufmochannel
http://www.facebook.com/abuaqifstudio


Hadith yang dimaksudkan (Hadith di bawah ini adalah Hadith Palsu)

Diriwayatkan oleh Saiyidina Ali (r.a.) daripada Rasulullah S.A.W., sebagai jawapan dari pertanyaan sahabat-sahabat Nabi tentang fadilat (kelebihan) solat terawih pada bulan Ramadhan :

Solat terawih malam 1 -- Keluar dosa-dosa orang mukmin pada malam pertama sepertimana ia baru dilahirkan, mendapat keampunan dari Allah SWT

Malam 2 -- Diampunkan dosa-dosa orang mukmin yang sembahyang terawih serta kedua ibubapanya (sekiranya mereka orang beriman).

Malam 3 -- Berseru Malaikat di bawah Arasy supaya kami meneruskan sembahyang terawih terus menerus semoga Allah SWT mengampunkan dosa engkau.

Malam 4 -- Memperolehi pahala ia sebagaimana pahala orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.

Solat terawih malam 5 -- Allah SWT kurniakan baginya pahala seumpama orang sembahyang di Masjidilharam, Masjid Nabawi dan Masjidil Aqsa.

Malam 6 -- Allah SWT kurniakan pahala kepadanya pahala Malaikat-malaikat yang tawaf di Baitul Mamur (70 ribu Malaikat sekali tawaf), serta setiap batu-batu dan tanah-tanah mendoakan supaya Allah SWT mengampunkan dosa-dosa orang yang mengerjakan sembahyang terawih poda malam ini.

Malam 7 -- Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa serta menolong menentang musuh ketatnya Firaun dan Hamman.

Malam 8 -- Allah SWT mengurniakan pahala orang sembahyang terawih sepertimana yang telah dikurniakan kepada Nabi Ibrahim

Malam 9 -- Allah SWT kurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hambanya seperti Nabi Muhammad S.A.W.

Solat terawih malam 10 -- Allah SWT mengurniakan kepadanya kebaikan di dunia dan di akhirat.

Malam 11 -- Keluar ia daripada dunia (mati) bersih daripada dosa seperti ia baharu dilahirkan.

Malam 12 -- Datang ia pada hari Qiamat dengan muka yang bercahaya (cahaya ibadatnya).

Malam 13 -- Datang ia pada hari Qiamat dalam aman sentosa daripada tiap-tiap kejahatan dan keburukan.

Malam 14 -- Datang Malaikat menyaksikan ia bersembahyang terawih, serta Allah tiada menyesatkannya pada hari Qiamat.

Solat terawih malam 15 -- Semua Malaikat yang menanggung Arasy, Kursi, berselawat dan mendoakannya supaya Allah SWT mengampunkannya.

Malam 16 -- Allah SWT tuliskan baginya terlepas daripada neraka dan dimasukkan ke dalam Syurga.

Malam 17 -- Allah SWT kurniakan orang yang berterawih pahalanya pada malam ini sebanyak pahala Nabi-Nabi.

Malam 18 -- Seru Malaikat : Hai hamba Allah sesungguhnya Allah telah redha kepada engkau dan ibubapa engkau (yang masih hidup atau mati).

Malam 19 -- Allah SWT tinggikan darjatnya di dalam Syurga Firdaus.

Solat terawih malam 20 -- Allah SWT kurniakan kepadanya pahala sekelian orang yang mati syahid dan orang-orang solihin.

Malam 21 -- Allah SWT binakan sebuah istana dalam Syurga daripada nur.

Malam 22 -- Datang ia pada hari Qiamat aman daripada tiap-tiap dukacita dan kerisauan (tidaklah dalam keadaan huruhara di Padang Masyar).

Malam 23 -- Allah SWT binakan kepadanya sebuah bandar di dalam Syurga daripada nur.

Malam 24 -- Allah SWT buka peluang 24 doa yang mustajab bagi orang berterawih malam ini, (elok sekali berdoa ketika dalam sujud).

Solat terawih malam 25 -- Allah SWT angkatkan daripada siksa kubur.

Malam 26 -- Allah SWT kurniakan kepada orang berterawih pahala pada malam ini seumpama 40 tahun ibadat.

Malam 27 -- Allah SWT kurniakan orang berterawih pada malam ini ketangkasan melintas atas titian Sirotolmustaqim seperti kilat menyambar.

Malam 28 -- Allah SWT kurniakan kepadanya pahala 1000 darjat di akhirat.

Malam 29 -- Allah SWT kurniakan kepadanya pahala 1000 kali haji yang mabrur.

Solat terawih malam 30 -- Allah SWT beri penghormatan kepada orang berterawih pada malam terakhir ini yang teristimewa sekali, lalu berfirman:
"Hai hambaKu : makanlah segala jenis buah-buahan yang engkau ingini hendak makan di dalam syurga, dan mandilah engkau dariapda air syurga yang bernama Salsabila, serta minumlah air daripada telaga yang dikurniakan kepada Nabi Muhammad S.A.W. yang bernama Al-Kauthar."

Bumi Malaysia akan dilanda musibbah. : 2 Hari Pakai Tudung dah Jadi Ustazah. Ustaz dan Ustazah Mi Segera ini..

Senangkan dah lakukan dosa dan bermaksiat ... Masuk Pas tanda taubat . Penyokong Pas yg diibarat mabuk .. Iktiraf pulak  jadi Ustaz dan Ustazah. Bumi Malaysia akan dilanda musibbah.. Kebenaran Allah Tetap Nyata.

[Video] 2 Hari Pakai Tudung dah Jadi Ustazah - Ustaz Kazim


Trend ustaz dan ustazah segera semakin berleluasa pada masa ini. Bermula dengan Bob lokman yang mengumumkan masuk PAS dan terus sahaja boleh berceramah agama di masjid-masjid dan surau-surau. Trend itu diikuti oleh Abby, Aisyah, Leman Raja Lawak dan Hairie Othman.

Kata Ustaz Kazim, kita tidak menghina mereka tetapi sepatutnya mereka yang sudah insaf dan berhijrah sepatutnya pergi menuntut ilmu menadah kitab-kitab mencari ilmu yang lebih dari guru-guru agama dan bukannya terus diangkat seperti seorang ustaz dan ustazah oleh PAS. Mereka telah diberi peluang untuk berucap di khalayak ramai memperkatakan tentang Islam dalam keadaan ilmu Islam yang serba kekurangan.

Tindakan PAS ini boleh mengelirukan umat Islam yang mana seolah-olah semua orang boleh bercakap tentang Islam walaupun tiada Ilmu yang akhirnya boleh memesongkan aqidah mereka dan orang ramai. Malah ada yang menganggap, Pas itu Islam dan lebih buruk mereka anggap Islam itu Pas tanpa rasa bersalah. Mereka tidak sedar yang telah sesat dan tercalarya aqidah apabila berkata demikian.

Penyelewengan agama ini berlaku semakin berleluasa apabila ada pemimpin Pas yang menyatakan Allah mengarahkan Pas untuk merampas kuasa di Putrajaya. Seolah-olah Pas boleh berhubung dan berinterksi dengan Allah. Kes-kes sebegini sebenarnya banyak berlaku dalam kumpulan ajaran sesat yang merekrut individu yang jahil dan jahat suatu ketika dahulu dan ingin mencari jalan pintas ke syurga.

Pra syarat untuk bercakap tentang Islam adalah ilmu, iman & amal, bukan taraf - Ustaz Fathul Bari
  
Dulu-dulu jamming lagu rock tepi tembok tetapi dengan Pas, mereka boleh buatnya dalam masjid, saksikan video dibawah hanya ubah lirik je sikitYatt Hamzah yang dikenali sebagai Mujahidah


Ramai Bercakap ttg Islam Tapi Demi Parti, Puak, Niaga, Individu

Ramai Bercakap ttg Islam Tapi Demi Parti, Puak, Niaga, Individu - Ustaz Don


Kata Habib Omar :

"Hari ini ramai yang bercakap tentang agama tetapi akhir sekali akan membawa bukan kepada Allah dan Rasul. Ramai para ustaz bercakap berkaitan agama, akhir sekali menjurus kepada business. Ramai para ustaz bercakap tentang agama, akhir sekali membawa kepada individu tertentu. Ramai para ustaz bercakap tentang agama, akhirnya membawa kepada fahaman-fahaman tertentu. Ramai para ustaz bercakap tentang agama, akhirnya membawa kepada sesetengah badan, komuniti, parti tertentu.

Siapa yang nak cakap berkaitan agama yang akhirnya bawa kepada Allah dan Rasul??"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...