Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Saturday, June 1, 2013

PAKEJ JIHAD EKONOMI ISLAM : Bayangkan anda makan makanan yang dibuat dengan tangan Cina DAP. Bukan saja kotor, tak suci.Cina DAP tak pernah mandi wajib. Tak kiralah tengah haid, atau nipas, lepas bersama atau tidak, ... CIna tak pernah bersih suci badan mereka.

Mereka baru saja belajar bersih dan kasut letak luar rumah. Kalau tak dulu, pakai sampai di dalam.

Bayangkan anda makan makanan yang dibuat dengan tangan Cina DAP. Bukan saja kotor, tak suci.

Kalau kedai Cina tu, modal dari duit loteri atau nombor ekor tu suci ke?

Oleh itu, kita kena amalkan halalaan toyyiba, beli makanan dan barangan dari orang Islam dan Muslim.

Perlu diingat, syarikat-syarikat keluaran MELAYU-ISLAM akan mengeluarkan zakat apabila cukup haul dan hisab. Membantu ekonomi Islam. Membantu amal jariah dan pendidikan Islam.

BERIKUT ADALAH SENARAI BARANGAN SYARIKAT MELAYU ISLAM

1. Roti GARDENIA
2. BIHUN JATI BERNAS
3. Minyak Masak TIARA
4. Minyak Masa SAJI
5. Susu Pekat Manis SAJI
6. Susu Cair Manis SAJI
7. Mee Segera SAJIMEE SAJI
8. Mayonis SAJI MAYO SAJI
9. Marjerin PELANGI
10. Sos Cili PELANGI
11. Sos Tomato PELANGI
12. Jem Mentega SUNBEAR
13. Sardin AGROMAS
14. Sardin PERTIMA
15. Kopi HANG TUAH
16. Bihun SUFI
17. Mi Kuning SUFI
18. Kuey Teow SUFI
19. Garam SUFI
20. Sos Lada Hitam SUFI
21. Sos Cili/Tomato SUFI
22. Kicap Masin/Manis SUFI
23. Tepung Goreng SUFI
24. Minyak Masak SUFI
25. Telur CAP SUFI
26. Ubat Gigi NAJWA
27. Ubat Gigi HALAGEL
28. Garam HALAGEL
29. Tepung Gandum CAP BIDARA
30. Tepung Gandum FAIZA
31. Jus Minuman SAFINA
32. Syampu D'HERBS
33. MYDIN
34. MYMART
35. BIHUN KAMPUNG
36. Barangan keluaran Sime Darby
37. Barangan keluaran Felda
38. TESCO Malaysia
39. Kedai 1Malaysia
40. Gula CST
42. Gula GPT


Di petik dari Selamatkan Bumi Malaysia

LIM KIT SIANG DALAM ARTIKEL MENYATAKAN MELAYU PENDATANG DI BLOGNYA

Kitsiang Lupa Mak Dia Pelacur!!!


LIM KIT SIANG DAN ARTIKEL MELAYU PENDATANG DI BLOGNYA

AMARAN: Artikel kali ini agak keras bunyinya kerana ianya sebagai cubaan balas untuk menggoyahkan dan melawan mereka. Sekiranya ada bahasa yang agak kasar di pandangan mata anda, harap dimaafkan.
Seperti mana yang kita semua maklum, kebencian DAP pada MELAYU bukanlah satu rahsia lagi bagi kita yang celik akal dan berpandangan jauh. Segala tindak tanduk yang dipamerkan oleh DAP sentiasa mengundang sayk wasangka kita. Kali ini, DAP cuba bermain api dengan orang MELAYU.

Kalau dibenci UMNO, saya masih tidak kisah. Tetapi, jangan membawa perasaan benci itu kepada menjadikan sejarah orang Melayu sebagai taruhan politik kotor kalian. Mungkin banyak orang Melayu di sana ditipu dan juga rakan cina yang buta sejarah, tetapi tidak saya pendekar melayu yang sudah bersedia untuk membanting akal mendedahkan betapa BANGSATNYA CINA DAP.

Kepada rakan cina yang tidak sehaluan dengan DAP, saya berharap agar kalian membacanya dengan hati terbuka, sesungguhnya artikel ini bukanlah ditujukan untuk kalian kerana saya yakin kalian juga mahukan hidup yang aman tanpa ada pergaduhan kaum, tetapi dalang 13 Mei ini tidak serik-serik untuk belajar daripada kesilapan yang lepas terutama dajjal kecil yang bernama Lim Kit Siang.

Pertama kali, kalian semua kena bersihkan daripada minda kalian daripada fakta "bahawa kerajaan orang Melayu yang pertama ialah Melaka" kerana fakta itu sememangnya sangat-sangat salah. Sebelum berdirinya melaka, terdapat banyak kerajaan orang Melayu yang bertebaran di seluruh Asia Tenggara.

Sebagai contoh, kerajaan Funan dan Champa di Indochina. Chih Tu di Kelantan serta Langkasuka di utara semenanjung Malaysia serta tidak lupa juga empayar terhebat orang Melayu iaitu Srivijaya. Letakkan di minda anda bahawa kerajaan Orang Melayu bukan bermula di Melaka untuk mengelakkan anda daripada menjadi mangsa penipuan mereka yang berhasat dengki.

Kita mulakan artikel ini dengan saya berkongsi link di mana artikel yang ada di blog Lim Kit Siang cuba memutarbelitkan sejarah bangsa dengan mengatakan Melayu pendatang:

http://blog.limkitsiang.com/2011/01/20/malay-history-what's-missing-from-the-textbooks/

Artikel tersebut diulas dalam english tetapi saya akan tulis ulasan saya di sini dalam bahasa Melayu bagi memudahkan pembacaan pihak kalian. Mereka DAP memulakan penipuan dengan berceloteh panjang lebar mengenai sejarah awal penubuhan kerajaan Islam Brunei.

Kemudian, si kiasu ini mula bermain jarumnya, mahu menyalahkan BTN dan juga UMNO kononnya mencipta sejarah. Mereka mengaitkan perkahwinan antara Sultan Muhammad Shah dan seorang puteri dari Johor-Temasik kemudian terus berkongsi fakta yang bagi saya sudah tidak relevan lagi kerana penemuan baru para sejarawan. Saya petik di bawah ini:

"Sultan Muhammad Shah married a Johorean-Temasik princess in 1363. Now, for all those products of Biro Tata Negara (BTN) out there, what year was Malacca formed? 1403. So, there was a Johor king already in 1363? Are you going to argue with Ketuanan Brunei on this? (By the way, he's more Melayu than YOU!) The Johor ruler was under the Thais. The entire Peninsular belonged to the Thais! The 'king' of Singapore (Temasik), whom Parameswara of the Malaccan Sultanate murdered in cold blood was in fact the brother-in-Law of the 'King' of Pattani, who was under Ayodthaya rule." (Dari blog kitsiang)

Apa yang DAP cuba bermain dalam isu ini ialah mereka cuba mengatakan bahawa orang Melayu bukanlah orang asal di tanah Melayu ini kerana Sultan Brunei sudah berkahwin dengan seorang puteri misteri dari semenanjung kerana Melaka belum lagi berdiri.

Apa yang si bangsat ini tidak tahu ialah sebenarnya Melaka telah berdiri lama iaitu sejak 1262 Masihi. Kemudian dakwaan yang mengatakan bahawa Johor di bawah pemerintahan Siam ialah bullshit. Hanya berpandukan kisah Parameswara membunuh pemerintahan Temasik yang dilantik oleh siam.

Tahukah DAP dan John Doe siapakah siam yang dikatakan itu? Untuk pengetahuan kalian ialah Kerajaan Sri Dharmaja bukannya kerajaan Ayutthaya. Kerajaan Sri Dharmaraja ini ialah salah satu kerajaan orang Melayu yang memerintah di Segenting Kera sehingga ke Selatan Thai.

Kena pandai beza orang Siam dan Thai. Orang Siam ini merupakan salah satu daripada rumpun Melayu manakala orang Thai merupakan salah satu daripada rumpun cina yang lari dari negara China dan merupakan pendatang di Asia Tenggara berbanding pribumi Asia Tenggara yang lain seperti Melayu, Khmer dan Mon.

Kerajaan Ayutthaya didirikan pada tahun 1351 dan bagaimana dalam masa 12 tahun seluruh semenajung boleh jatuh ke dalam tangan mereka. Kerajaan ini mengambil masa untuk berdiri bahkan pada tahun 1777 baru mereka berjaya mengalahkan kerajaan Melayu Pattani di Selatan Thai dan bagaimana dia boleh mendakwa bahawa kerajaan Pattani boleh berada di bawah pengaruh Thai?

Cubaan mengatakan bahawa orang Thai ialah pemilik asal tanah Melayu ini tidak boleh dipakai sekadar dengan sentimen seperti itu. Kita mengembara lagi menghayati penipuan bangsat mereka.

Kali ini mereka menyentuh mengenai sebuah kerajaan orang Melayu yang hebat dan boleh dilabelkan sebagai lost kingdom seperti Tamadun Maya dan Aztec. Mereka sekadar berpandukan kepada hujah yang mengatakan bahawa kerajaan itu mengamalkan agama Buddha untuk melabelkan bahawa itu bukan milik orang Melayu.

Bullshit! Bila kalian tidak tahu apa itu sejarah, lebih baik diamkan diri dan jangan tunjuk pandai. Sebelum kedatangan agama Islam, orang Melayu merupakan pengganut agama Hindu dan Buddha. Namun, selepas hidayah ALLAH datang, orang Melayu merupakan bangsa terakhir yang memeluk Islam secara beramai-ramai.

Kerajaan Kota Gelanggi masih terakam kemas dalam Sulalatus Salatin sebagai sebuah kerajaan campuran Melayu-Mon yang saling bekerjasama melalui perkahwinan. Kemudian, kota ini diserang oleh Raja Chola yang datang dari Selatan India untuk menyerang kerajaan-kerajaan Melayu yang berada di bawah naungan Srivijaya.

Kemudian, anjing DAP ini membangkitkan sejarah seorang cina muslim yang mati di Brunei yang bernama Pu Kung Chih Mu. Tiada apa-apa yang salah mengenainya. Kita semua tahu bahawa orang Cina selalu berdagang ke kerajaan-kerajaan Melayu di Nusantara aka Kepulauan Melayu ini.

Saya tidak nampak ada apa yang salahnya bahawa Islam datang lebih awal ke Nusantara memandangkan bahawa Maharaja hebat empayar hebat nenek moyang kami pernah mengirimkan surat kepada kerajaan Islam untuk mengajarkan Islam kepada orang Melayu.

Apa dalam minda kau bahawa:

Islam=Melayu.
Buddha=Cina.
Hindu=Tamil.

Istilah bahawa Melayu itu mesti Islam hanya datang pada zaman moden apabila perlembagaan negara digubal. Sebelum itu, Melayu ialah Melayu. Agama mereka ada Islam, Hindu atau Buddha. Bawalah teori bahawa Islam datang ke Nusantara pada era mana pun tidak akan membuktikan bahawa orang Melayu itu pendatang.

Kemudian, bangsat kiasu ini berkongsi gambar Candi Borubudur sambil menolak dakwaan golongan anai-anai dan megat siam yang asyik bermain dengan teori tahap ultraman mereka. Itu membuatkan saya tersenyum sinis. Saya nak petik dakwaan daripada mereka yang BUTA SEJARAH tetapi cuba berlagak hebat.

"In fact, the entire peninsular Malaya had been Buddhist and/or Hindu ever since the second century when Lembah Bujang was built. And since this is the year 1363, all of Brunei and Borneo was also under the rule of King Hayam Wuruk, who was King of the Majapahit empire. And what religion did they have? (I'll give you a hint… they built the Borobudor. And for those who claim that Borobudor is a mosque in disguise, please learn to recognize temple architecture.)" (Petikan daripada Bklog Kit Sian)

Tak payah guna istilah in fact lah padahal fakta pun kau tak tahu. Apa yang cuba katakan? Tiada siapa yang menafikan bahawa agama Buddha dan Hindu merupakan anutan orang Melayu sebelum kedatangan Islam. Tetapi...

Borubudur di bina oleh Majapahit? Kawan-kawan, mari ketawakan mereka ini. KEBEBALAN SEJARAH SUDAH TAHAP DEWA, ada hati mahu menulis mengenai sejarah, terutama sejarah bangsa aku. Mari, aku ajarkan kalian mengenai sejarah bangsa.

Borubudur sebenarnya dibina oleh orang Melayu dari Empayar Srivijaya. Pada 775, candi borubudur ini di bina dan siap pada tahun 792 pada era pemerintahan Maharaja Samaratungga. Kalau hal sekecil ini pun tidak diketahui, janganlah berlagak seakan-alan sejarawan dan mahu menulis sejarah bohong mengenai bangsaku. Aku tidak rela!

"Also important to note, that since this is 1363, Parameswara had not yet swum across Pirate-Bay to reach Temasik yet. Hence, the need to locate the earlier kingdoms which pre-date 'His Royal Pendatangness'.: (Perengan terakhir artikel di blog Kit Siang mengatakan bahawa MELAYU PENDATANG!!!)
Siapa kau nak katakan nenek moyang aku pendatang? Hujah kau hanya kerana dia datang ke Melaka? Tahu tak bahawa Parameswara ini ialah putera Empayar Melayu Srivijaya? Apabila Srivijaya jatuh, Parameswara mencari tanah baru untuk menubuhkan kerajaan baru dan Melaka yang pada suatu masa dahulu pernah menjadi sebuah tanah di bawah jajahan dan pemerintahan bapanya. Apakah menuntut kembali tanah milik keluarganya itu dipanggil sebagai pendatang?

JANGAN BIADAB!

Aku tak kisah kau mengarut dengan kisah Laksamana Cheng Ho tak jumpa makanan halal dan jadi marah bila tiba di tanah Melayu. Kau mengarut pada sejarah bangsa kau, itu hak kau. Tapi, jangan menyentuh sejarah bangsa aku. Kepada Lim Kit Siang dan John Doe, masih ramai melayu yang celik sejarah.

KEPADA ANAK MELAYU YANG MEMBACA ARTIKEL INI, SEBARKAN ARTIKEL INI SELEPAS MEMBACA. ANDA MAHU SUATU HARI NANTI WARISAN BANGSA ANDA MENJADI TARUHAN MEREKA YANG TAMAK. KEPADA RAKAN CINA YANG LAIN, ARTIKEL INI TERPAKSA DIBUAT KERANA SAYA SAYANGKAN SEJARAH BANGSA SAYA. - sumber

Kita SOKONG Najib ASALKAN Najib sanggup BERUBAH !

Kita SOkONG Najib Tapi Sokongan Kita Bersyarat ! 

PM Najib sedar rakyat Malaysia sedang berdepan dengan masalah perkauman yang kronik ketika ini. Ingatkan tak sedar ......

KUALA LUMPUR - Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini berkata kerajaan Barisan Nasional (BN) sedar mengenai keretakan pertautan nasional dan timbulnya rasa terpinggir dalam kalangan sesetengah rakyat Malaysia, dan komited untuk menangani cabaran itu.

Perdana menteri berkata situasi itu berlaku akibat polemik nasional yang bersandarkan kepercayaan, ras, pegangan politik, demografik bandar, luar bandar dan kelas.


Kerajaan, kata perdana menteri, akan merangka pelan terbaik untuk mengukuhkan lagi perpaduan kebangsaan serta membaik pulih persefahaman nasional, dan ini memerlukan kerjasama semua pihak.

"Ia harus diasaskan kepada dialog membina di semua peringkat. Ia harus menjadi agenda semua pihak bagi mencapai kejayaan serta membuahkan hasil," kata Najib.


Tapi saya tak berapa yakin yang Najib tahu PUNCA kepada masalah perkauman itu. Selain dari kerjasama semua pihak, apa yang lebih penting adalah POLITICAL WILL dipihak kerajaan untuk melaksanakan dasar2 Perpaduan yang TIDAK POPULAR TAPI BERKESAN.

"Kerajaan ingin menyeru kepada pertimbangan rakyat Malaysia bagi melihat faktor-faktor kebersamaan yang mampu mempersatukan kita daripada melihat kepada titik-titik yang akan terus membuatkan kita terperangkap dengan nostalgia serta realiti lalu," 

Apalagi FAKTOR BERSAMA yang lebih SAMA selain dari melalui KEHIDUPAN SECARA BERSAMA2 ? Ia merangkumi SEGALANYA bukan seperti dasar2 bersifat ad-hoc / sementara sepertimana yang sering dilaksanakan oleh kerajaan namun ternyata gagal. 

Kebersamaan yang diraikan oleh kerajaan selama ini hanya bersifat sementara. Bersama selama program berlangsung..... usai program, masing2 pun kembali kepada hidup terasing, berkelompok mengikut kaum masing2. PLASTIK SEMUANYA.


"Kami impikan sebuah Malaysia di mana semua kaum dan penganut pelbagai kepercayaan mampu hidup secara aman dan harmoni tanpa sebarang syak wasangka, sebuah Malaysia yang maju serta makmur, bumi yang mencukupi untuk semua," - SINAR
cakap memang senang, bahasa pun memang canggih TAPI yang duk BANGGA TAK BERTEMPAT dengan Sekolah Vernakular tu siapa ? Bukankah PM Najib sendiri ?

Impikan rakyat yang hidup bersama tanpa syak wasangka tapi menyohorkan sistem pendidikan yang MENGASINGKAN murid2 mengikut kaum, MEMBIARKAN muid2 cina membesar dalam persekitaran KEKIASUAN dan CHAUVINISTIC, MERELAKAN rakyat meremehkan satu2nya FAKTOR UTAMA PERPADUAN yakni SATU BAHASA ....... hanya mimpi ngeri saja yang bakal menanti negara !

Dimana usaha2 kearah MEMAHAMKAN rakyat pelbagai kaum akan perlunya dasar2 affirmatif bagi merapatkan jurang kekayaan antara kaum ? Kerajaan langsung tidak berusaha kearah itu malahan melalui dasar2 LIBERALISASI hak2 Bumiputera semata2 memenuhi tuntutan Bukan Bumi hanya memberi isyarat bahawa apa yang dimomokkan sebagai ketidakadilan dasar2 DEB oleh mereka adalah benar.

Yang salah adalah cara implementasi bukan dasar jadi kenapa dasar pula yang menjadi mangsa ?

**************************

Untuk menjadi PM POPULAR adalah perkara yang paling mudah untuk siapapun. Tak perlu seorang memiliki darah bangsawan atau belajar tinggi kalau setakat memenuhi saja apa tuntutan mereka yang vokal. Saya copy artikel menarik dari Sri Tri Buana untuk menjelaskan maksud saya -


Bukan susah jadi PM. Jika ada masalah kita selesaikan. Ada isu, kita tutup. Tak tahu, tanya punahsihat

Macam mana menutup mulut pembangkang? Macam ini.

Masalah 1

Beraraklah pembangkang membantah PPSMI dengan dikepalai oleh seorang Sasterawan Negara bagi mendaulatkan kedudukan Bahasa Melayu. Apa PM dan kabinet perlu buat?
Jawapannya: hapuskan PPSMI.

Masalah 2.

Beraraklah puak-puak riot, pencetus huru hara, penjenayah, pengganas mendesak ISA dihapuskan sebab menyalahi 'hak asasi'. Apa tindakan?


Jawapannya: 
Tidak perlu dinilai(review) semula. Hapuskan teruskan ISA.


Masalah 3

Kaum Cina desak quota Bumiputra dikurangkan, beri 'keadilan' kepada mereka. Apa tindakan?


Jawapannya:

Hapuskan Kementerian Pembangunan dan Keusahawanan kerana kementerian ini hanya jaga Melayu, rasis. Liberalisasikan 27 sektor dan buka kepada bukan Melayu. Kurangkan quota biasiswa kepada 55% sahaja. Beri kaum lain 45%.


Masalah 4

Mahasiswa minta untuk menyertai politik dan tidak perlu belajar sangat sebab malas dan boring. Desak kerajaan benarkan mereka berpolitik. Tindakan?

Jawapan:

Pinda AUKU, benarkan budak-budak berpolitik 24/7. Politik diutamakan.


Masalah 5.

Kaum Cina tidak setuju Tanda Putera ditayangkan kerana berbau perkauman. 13 Mei tidak sepatutnya dicatatkan dalam sejarah Malaysia. Tindakan?

Jawapan:
Tunda penayangan Tanda Putera. Edit mana-mana babak yang 'sensitif'. Jangan peduli sangat fakta sejarah.

Masalah 5

AES mendapat bantahan dari pembangkang sebab kononnya di beri kepada kroni. Apa tindakan?

Jawapan:
Tunda AES hingga tempoh yang tidak dapat ditentukan(tunggu dapat 2/3 kot).


Seterusnya - KLiK

                                       ****************************

Rasanya perlu juga saya jelaskan sesuatu disini, tentang apa yang ramai lihat sebagai 'penentangan' terhadap Najib dalam artikel2 saya.

Saya percaya ramai yang setuju dengan saya bila saya katakan yang kita sebenarnya tidak punya masalah dengan Najib bila kita dah sepakat mengundi BN semasa PRU13. 

Walaupun saya tegas mengatakan ramai yang mengundi BN adalah kerana ketiadaan pilihan yang lebih baik BUKAN kerana BN itu yang terbaik. Tapi dengan memilih BN, secara tak langsung ia juga menunjukkan yang kita masih beri peluang kepada Najib dan kerajaan pimpinannya untuk terus membuktikan diri.

Kita SOKONG Najib ASALKAN Najib sanggup BERUBAH !

Bukan berubah kearah yang semakin LIBERAL atau terus mahu mempondankan parti Melayu Umno tapi mengubah Umno supaya menjadi semakin kuat dan kental dalam memperjuangkan bangsa Melayu ! 

Dan kalau Najib tidak menunjukkan mahu berubah kearah itu, maka kita TIDAK AKAN sokong lagi Najib.  Jadi jangan salah faham....... Kita sokong Najib ! ......setakat ini lah. 

Cuma sokongan kita bukan jenis BUTA. Nothing Personal ...just Professional.


 

Aku dah mula meluat dengan cakap besar pemimpin UMNO... KUTUKLAH Perbuatan Cikgu INI.... Hoi UMNO lu sudah matikah>>>>

KENAPA BILA CIKGU CINA RASIS, SEMUA JADI BODOH BEROKKalau ada Guru Melayu yang pro pembangkang dan cerita tentang kepartian di sekolah. Pelbagai tindakan dibuat sampaikan terima notis tukar 24 Jam...  Pelbagai tekanan dan cemohan dilakukan. Bila Cikgu Cina Rasis senyap sunyi....
Ketika seorang pengetua Melayu di Kulai dituduh rasis, hiruk pikuk beruk-beruk rasis menjerit. Semua nak tunjuk hero. 

Lim Kit Siang sampai hantar satu usul ke Dewan Rakyat (SINI).
Soi Lek juga berbunyi (SINI)
Tsu Koon juga tak mahu ketinggalan tongkang (SINI)
dan ramai lagi pemimpin Cina yang berebut nak masuk setongkang rasis mereka.

Namun bila seorang guru Cina telah dilaporkan kepada Polis kerana sikap perkaumannya, mana perginya juragan-juragan tongkang ini semua? Mana suara mereka? Apa... semuanya dah balik Tongsan ke? 
    
    
Inilah pentingnya UMNO perlu ada pemimpin yang ada umphhh! Yang berani bersuara dan yang berani bertindak. Agak-agaknya le, ada tak pemimpin UMNO yang sanggup bermodal dan kumpul orang ramai-ramai tunggu Cikgu Cina ni kat depan pintu SMK Gelang Patah dan ramai-ramai "pukimak"kan Cina yang kurang ajar tu dan mendesak nyonya tu dibuang terus dari perkhidmatan perguruan?
Jangan samapi orang Melayu Benci UMNO kerana pentingkan perasaan kaum lain dlm BN.. Abaikan hati dan perasaan orag Melayu yang mendokong UMNO.
 
 

Friday, May 31, 2013

Sebanyak 99 kes aduan sabotaj parti telah diterima oleh Sekretariat Lembaga Disiplin yang berlaku sepanjang berlangsungnya PRU ke-13 yang lalu selain 192 ahli UMNO bertanding sebagai calon bebas dan sertai parti pembangkang

UMNO Muncul Parti Terkuat, Menyamai Pencapaian Gabungan Tiga Parti Pembangkang

KUALA LUMPUR 31 Mei – UMNO telah muncul sebagai sebuah parti yang terkuat dalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 berdasarkan kepada peningkatan bilangan kerusi yang dimenangi berbanding pilihan raya umum yang lalu.

Presidennya Datuk Seri Najib Tun Razak berkata prestasi UMNO bertambah jika dibandingkan dengan PRU sebelum ini iaitu bilangan kerusi meningkat daripada 79 kepada 88 kerusi.

“UMNO telah muncul sebagai sebuah parti yang terkuat dalam pilihan raya umum ke-13. Prestasi UMNO bertambah jika dibandingkan dengan PRU sebelum ini iaitu bilangan kerusi meningkat daripada 79 kepada 88.

“Jika kita bandingkan dengan pembangkang mereka mempunyai keseluruhannya 89 bererti bahawa UMNO sebagai parti tunggal boleh menyamai parti-parti pembangkang yang terdiri daripada tiga buah parti.

“Kita juga ambil kira bahawa kejayaan kita untuk menang di dua buah negeri yang dulu kita kalah iaitu Kedah dan Perak. Dan undi yang diperolehi UMNO juga bertambah lebih kurang 30 peratus peningkatan berbanding PRU lalu walapun sukar bagi kita untuk menentukan secara tepat sebab kebanyakan kawasan itu bercampur,” katanya.


Beliau berkata demikian selepas mempengerusikan Mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) UMNO, di sini, hari ini.
Beliau seterusnya memberitahu UMNO perlu terus berjuang dan melakukan usaha-usaha ke arah pemantapan dan kekuatan parti terbabit.

“Sehubungan ini Majlis Tertinggi telah menerima cadangan daripada jawatankuasa pengurusan parti yang dipengerusikan oleh Timbalan Presiden, Tan Sri Muhyiddin Yassin di mana kita perlu mewujudkan, mengkaji semula pentadbiran ibu pejabat dan seterusnya mewujudkan beberapa bidang pengkhususan sepenuh masa yang melibatkan bidang-bidang seperti penyelidikan dan latihan, media sosial, penerangan dan sebagainya.

“Kita akan susun semula sesuai dengan keperluan kita untuk mewujudkan tenaga profesional, tenaga sepenuh masa dan tenaga yang dedikasi untuk tugas-tugas yang perlu diberi tumpuan supaya mesej UMNO dan segala keputusan dan pengarahan Majlis Tertinggi itu dapat dilaksanakan dengan lebih sempurna dan lebih berkesan lagi,” katanya.

Beliau turut memberitahu, sebanyak 99 kes aduan sabotaj parti telah diterima oleh Sekretariat Lembaga Disiplin yang berlaku sepanjang berlangsungnya PRU ke-13 yang lalu selain 192 ahli UMNO bertanding sebagai calon bebas dan sertai parti pembangkang. – MediaUMNO

Pengundi Bangla Anwar Ibrahim Akhirnya Terdedah #TolakPR


Pisau Kedah tertarik dengan gambar yang di dedahkan blogger Kedah Ke KL yang menunjukan bukti bahawa dakwaan BN menggunakan pengundi Bangla dalam Himpunan Black OUT 505 adalah fitnah semata-mata yang di ada-adakan oleh Pakatan Haram, terutamanya Anwar Ibrahim.

Mari kita lihat bukti gambar yang menunjukan Anwar sengaja mengada-adakan cerita bahawa BN menggunakan pengundi Bangla..

Nurul Izzah, belakangnya ada sapa?

Tengok gambar ni elok-elok.. bulatan merah tuu..
Ehh.. ada bangla dua orang?

Katanya bangla bawah ni pengundi hantu BN, betul ka?


Ishh.. bangla Pro PR rupanya...

Kat bawah ni, ada bukti kononnya BN bawa bangla masuk Malaysia guna airport.. airport mana ek?

Airport mana? Penipuan yang jelas dan nyata...

Lepas tu si orang tua gila bawah ni.. dok menyebar fitnah ke sana dan kesini.. haprak punya mangkuk!

Kenapa tak report? Macam mana nak report kalau Bangla tu, dia yang punya?

Sekarang ni bangla yang didakwa tu siapa punya? BN ke PR? 


BOIKOT BARANGAN CINA DAP .... CINA DAP TIDAK TAKUT DENGAN KEMPEN INI.. JOM JIHAD EKONOMI MELAYU

Kempen 'Buy Chinese Last' kini dipergiat di kalangan kaum Bumiputera walaupun dikecam oleh kaum Cina. Media berbahasa Cina dan Inggeris yang pro-pembangkang juga semakin hebat mengutuk tindakan kaum Melayu memboikot barangan Cina.

Dalam mereka berkata bahawa kaum Cina tidak akan terjejas dengan kempen ini, mereka terus menghentam kerajaan, terutama kepimpinan, kerana tidak mengekangnya. Di masa yang sama, mereka turut mempamerkan keangkuhan menyuruh kaum Melayu agar jangan bekerja dengan mereka lagi jika benar-benar ingin memboikot mereka. Malah, mereka juga mengungkit-ungkit bahawa merekalah pembayar cukai terbanyak dan negara tidak akan ke mana tanpa mereka.

Tanpa sedar, mereka sebenarnya mengesahkan bahawa mereka tidak pernah ditindas dan kerajaan serta kaum Melayu tidak pernah bersikap rasis terhadap mereka selama ini. Dari mana mereka memperoleh kekayaan dan mampu membayar cukai jika bukan dari dasar Barisan Nasional yang tidak pernah meminggirkan mereka? Dari mana mereka mendapat pelanggan jika daya beli itu bukannya datang dari majoriti kaum di negara ini? Dari mana mereka mendapat pekerja jika bukan dari berbilang bangsa, terutamanya pekerja bawahan?

Bukan kita tidak tahu bahawa kaum mereka yang bodoh dan malas sering diberi jawatan dan gaji tinggi di syarikat milik mereka sementara kaum Melayu yang bijak tetap akan diketepikan atas alasan kononnya Melayu itu malas dan bodoh? Ini adalah jawapan biasa bagi kaum Cina untuk membela diri atas sikap rasis mereka. Sudah sampai masanya kaum Melayu menangkis jawapan mereka ini.

Bukan kita tidak tahu bahawa walau sebodoh mana pun seorang Cina yang datang memohon kerja di kilang, beliau akan diberi kerja di pejabat. Tetapi anak Melayu dengan kelulusan diploma boleh saja diberi kerja 'operator pengeluaran'.

Adalah merupakan perkara biasa di dalam sektor swasta jika melihat anak Cina yang buta komputer diberi gaji eksekutif tetapi anak Melayu yang mampu menyediakan laporan kewangan dan membuat 'presentation' kepada pelanggan diberi gaji yang lebih rendah dari anak Cina bodoh itu. Selain itu, melihat bos Cina yang haram tidak tahu membaca laporan berbahasa Inggeris dan bergantung sepenuhnya pada Setiausaha Melayu untuk melakukan kerjanya juga merupakan antara gambaran lazim di sektor swasta.

Pendek kata, tidak ada seorang pun di dunia ini yang sikapnya sama dan jelas di sini bahawa kaum Cina sendiri ramai yang bodoh malah teramat baghal sehinggakan Bahasa Malaysia yang mudah itu juga tidak dapat mereka kuasai.

Kerana bodohlah kaum Cina lebih ramai ke Universiti Swasta kerana di sana kelayakan tidak begitu ketat asalkan ada duit. Kerana bodohlah kaum Cina ramai tergila-gila membuka salon pusat hiburan untuk anak-anak dara mereka yang bodoh bekerja. Kerana bodohlah, kaum Cina terpaksa menghisap kebijaksanaan kaum lain dan kemudiannya menikam belakang mereka untuk mengambil nama.
Penulis bercakap berdasarkan pengalaman setelah bekerja di enam buah syarikat yang diterajui Cina. Di syarikat-syarikat ini, walaupun kebanyakannya adalah milik bangsa asing tetapi sekiranya yang menjadi penerajunya adalah Cina, maka sampai matilah tiada Melayu yang dapat menduduki kerusi pengurusan atasan selain dalam Jabatan 'Human Resource' atau 'Hal-ehwal Kerajaan'. Melihat Cina bodoh mempergunakan akal dan tenaga Melayu bijak untuk mendapat nama adalah perkara yang terlalu amat biasa.

Hakikatnya, Melayu dan Cina sama saja, ada yang bodoh ada yang bijak, dan ada yang malas serta ada yang rajin.

Jika ingin tahu kaum Cina bijak atau bodoh, ajaklah mana-mana kaum Cina dari universiti swasta itu berbincang secara ilmiah tentang pengetahuan am, sejarah dan pemikiran. Majoriti mereka yang terasa bijak itu, langsung tidak tahu apa-apa selain mengira duit dan keuntungan.

Dan kerana Cina ada yang bodoh jugalah maka Red Bean Army menghantar beratus-ratus komen terhadap artikel-artikel mengenai 'Buy Chinese Last' di internet tanpa seorang pun dari mereka mempunyai wajah identiti diri. (Ingat orang bodoh macam mereka jugak ke tak tau itu kerja Red Bean Army?) Sedangkan, jika dilihat dari komen maya bagi artikel-artikel di laman web lain, hampir semuanya merupakan individu berwajah.

Oleh itu, tidak usahlah kaum Cina berbangga dengan kebodohan sendiri. Ketahuilah bahawa keangkuhan itu sendiri adalah cerminan kebodohan. Sudahlah bodoh, hipokrit pula. Sudah menumpang, angkuh pula. Sudah merampas semua, menafikan pula. Di mana lagi maruah kaum Cina? Patutlah Mat-mat Saleh Australia dan Amerika semakin ramai yang meluahkan kebencian terhadap kaum Cina di negara mereka.

Dengan mengecam kempen 'Buy Chinese Last' lebih lagilah terserlah bodohnya. Ini kerana, sudah menjadi pengetahuan umum bahawa semenjak azali lagi kaum Cina memboikot barangan bumiputera. Bukan kita tidak tahu bahawa hampir semua pasaraya yang dikuasai Cina tidak akan menerima produk bumiputera atas alasan tidak berkualiti dan berbagai-bagai alasan lagi. Malah, jangankan produk bumiputera tidak akan dijual tetapi peniaga bumiputera juga akan ditindas semahu-mahunya.

Antara yang telah menjadi heboh ialah 'Kelantan Delight' di KLCC dan bagaimana mereka mengekang peniaga bumiputera di Alamanda. Begitu juga Subang Parade dan di semua kawasan komersial yang dikuasai mereka.

Mereka melakukannya dengan menaikkan harga sewa sesuka hati ke atas peniaga bumiputera tetapi memberi kelonggaran penuh kepada peniaga kaum mereka. Di rumah-rumah kedai biasa pula, kaum Cina sanggup memberi sewa RM300 kepada peniaga bangsanya, tetapi RM800 kepada bangsa lain kerana sikap perkauman yang begitu tebal.
 

PRU 13 ; BN BAGI CINABENG MAKAN BUSAT-BUSAT .... CINABENG TETAP PANGKAH PEMBANGKANG @ Apa Lu Mau Lagi CinaBeng ?!! tuuuiHH !!


resam cinabeng mereka ni kuat makan.
masa makan gopoh dan gelojoh.
masa makan pun cinabeng suka cakap sampai tersembur nasi dan piggy..

cinabeng dan makan tak boleh dipisahkan..
masa prk parlimen bukit gantang, cinabeng datang makan.
makan BN busat busat.. boleh buncit perut cinabeng..
masa satu hari terakhir prk parlimen bukit gantang,
muhyidin bagi makan cinabeng busat busat..

war room sahkan cinabeng akan undi BN..
rupanya makan busat kepada cinabeng kat kola sepetang tu terbalik maksudnya..
cinabeng nak makan aje, undi pangkah pakatan..

seminggu selepas pembubaran parlimen
cinabeng datang lagi...
kali ni ah jib gor makan busat kat pelabohan klang..
teka berapa cinabeng datang ?
hampir 20 ribu cinabeng datang..
datang makan busat ah jib gor bagii..

war room badak di tingkat 9 sahkan selangor boleh tumbang
pasal cinabeng datang...
tepat jam 8 malam, undi cinabeng rupanya dipangkah pakatan..

memang cinabeng..
kita perlu terbalikkan game politik dengan cinabeng..

kong si pak cai tak payah bagi cinabeng makan busat..
jangan nak amik hati lagi dengan cinabeng..
cinabeng takkan bagi undi kepada BN...

tak payah makan malam satu malaysia kong si pak cai dengan cinabeng..
tak payah nak hantam dram naga dengan cinabeng..
cinabeng taknak bn..
paham x belacan.. cinabeng xnak bn..

kita perlu terbalikkan game ni..
cinabeng ingat dia kuasai ekonomi..

cinabeng mudah lupa
cinabeng kuasai ekonomi pasal MELAYU ADA KUASA BELI EKONOMI
melayu bagi cinabeng makan
melayu bagi cinabeng kaya
melayu bagi cinabeng sekolah..

hey sial, cinabeng amik anak dia sekolah sampai jammed jalan pun melayu tak kisah..
tapi ini cinabeng sudah besar kepala..
lepas kaya cinabeng mahu kuasa..

melayu punya jasa cinabeng pula..
melayu sudah sedar ini cinabeng memang cinabeng betull...

sikalang melayu tara mau kasi cinabeng makan lagi..
ini blog GAP akan lunyai bisnes cinabeng sampai mati looo..
memang susah, tapi apa gua ada kisah..

gua sudah hasut belacan untuk boikot ekonomi cinabeng sampai bankrap..
hehe ramai belacan sudah sokong sama gua..
sikit lagi abis ranaplah ekonomi cinabeng...


sumber

Adalah wajib KEPIMPINAN UMNO perlu melakukan Transformasi dalam pekara ini agar orang Melayu dan Bumiputera yang ada hari ini sayang dan suka UMNO sepertimana waktu penubuhannya lalu.

UMNO Tak Relevean??? Pemimpin Dan Ahli UMNO Tolong Jawab Skit???

UMNO parti keramat orang Melayu dan bukannya parti hak milik individu.

Pemimpin UMNO harus sedar harapan orang Melayu sejak dulu adalah pada UMNO.

Kewujudan UMNO sebelum Merdeka membuatkan ramai orang Melayu berpusu pusu mahu menyertai parti keramat ini.

Tapi sekarang? Orang Melayu sendiri meluat dengan gelagat pemimpin UMNO di peringkat cawangan, bahagian, negeri dan pusat yang sudah lupa diri apa itu UMNO.

Adalah wajib UMNO perlu melakukan Transformasi dalam pekara ini agar orang Melayu dan Bumiputera yang ada hari ini sayang dan suka UMNO sepertimana waktu penubuhannya lalu.

Buang sifat ego dan elitis serta bongkak segelintir pemimpin UMNO.SINGAPURA HANYA '1' MENTERI KABINET ORANG MELAYU KENAPA KITA TAK BOLEH LETAKKAN '0' PADA MENTERI BERBANGSA CINA DI MALAYSIA?

 
Friday, 31 May 2013
Oleh : Beruang Biru

Kabinet baru telah pun diumumkan dengan tiada wakil kaum Cina di dalamnya. Walaubagaimanapun, kerajaan tetap memperuntukkan tempat untuk wakil dari kaum Cina yang mana tertakluk kepada pindaan keputusan Mesyuarat Agong luar biasa MCA.  

Setakat ini, pihak MCA langsung tidak menunjukkan minat untuk bersama-sama kerajaan lagi.  Secara dasarnya, parti itu dilihat terbahagi dua iaitu antara yang mengambil sikap mesra DAP dan juga berkecuali.   

Walaupun terdapat di kalangan mereka hatinya masih bersama BN, jumlah mereka mungkin tidak signifikan langsung iaitu selaras dengan peratusan sokongan masyarakat Cina terhadap BN iaitu hanya 3%.  

BN boleh sahaja mengikut emosi dan menghukum kaum Cina dengan tidak memberi apa-apa jawatan kepada mereka di kabinet.  Malah, rasanya lebih tepat jika dikatakan bahawa kaum Cina sendiri minta dihukum dengan menolak sebarang jawatan sejak dari awal lagi.   


Namun, sebagai parti yang matang dan berpengalaman, kepimpinan BN memilih untuk mengenepikan emosi serta cuba untuk mengambil tindakan yang tepat.  Dan tindakan yang tepat adalah memberi sedikit ruang kepada kaum Cina di dalam kerajaan sebagai mewakili suara masyarakat kaum itu.  Ini adalah penting untuk kesinambungan dan kesejahteraan negara.  

Bagaimanapun, kaum Cina tidak berminat untuk membantu kerajaan untuk membuat keputusan yang tepat.   

Mungkin juga tindakan mereka ini adalah kerana mereka enggan menjadi sekadar ‘Menteri Pengangkutan’ atau ‘Menteri Kesihatan’, tetapi mereka ingin menjadi Perdana Menteri atau sekurang-kurangnya Timbalan Perdana Menteri!  

Jika ini benar, nampaknya kaum Cina ingin memegang jawatan signifikan di dalam kerajaan Malaysia walaupun menolak untuk mengasimilasi dengan budaya majoriti negara ini.  Mereka ingin menjadi pemimpin tinggi dalam masyarakat negara majmuk tetapi enggan menghayati konsep perpaduan sebenar.   

Pendek kata, mereka ingin menjadi Ketua dengan membawa konsep Ketuanan Cina.

Mungkin, inilah sebabnya mereka memandang sepi ‘tempat’ yang disediakan untuk mereka oleh kepimpinan negara.   Segalanya mungkin kini kerana kita sudah tidak boleh lagi mengharap atau menjangkakan apa-apa dari kaum Cina selain meletakkan kepentingan diri mereka sebagai keutamaan.   

Justeru, mungkin adalah lebih baik jika kerajaan tidak ‘memujuk’ mereka kerana jelas mereka tidak melihat ketiadaan tempat untuk mereka di dalam kabinet sebagai satu hukuman.   Tetapi, mereka menganggapnya sebagai gambaran ‘kuasa’, iaitu mereka tidak perlukan tempat di dalam kerajaan untuk hidup di Malaysia.   

Memahami karektor kaum Cina, mereka bukannya merasa bersalah, sebaliknya sedang mempamerkan keangkuhan mereka dengan tidak menerima sebarang jawatan di dalam kabinet.   Mereka mahu kita semua termasuk kerajaan berhenti mengkritik dan menghentam serta membongkar niat dan sikap buruk mereka yang tidak pernah ikhlas serta tidak tahu bertolak ansur itu.  Mereka mahu kita tahu bahawa mereka tidak akan terjejas walau apapun yang kita lakukan.     

Mereka tidak kisah menjadi pembangkang asalkan dapat terus mencabar hak keistimewaan Melayu serta kedudukan agama Islam tanpa melepaskan sedikit pun hak mereka terutamanya, hak untuk meneruskan Sekolah Vernakular kerana di situlah mereka melatih generasi baru untuk ‘mengambil-alih’ Malaysia.  

Secara ringkasnya, kaum Cina melihat tindakan kerajaan menyediakan ‘tempat’ untuk mereka di kabinet walaupun mereka menolaknya, sebagai satu tanda kelemahan.  

Walhal, kerajaan hanya mahu melakukan sesuatu yang tepat dan wajar untuk kesejahteraan semua.  

Malangnya, seperti yang kita tahu, pemikiran kaum Cina itu tidak sama dengan kita.  Mereka tidak melihat kepada kesejahteraan semua, melainkan diri dan kaum sendiri sahaja.   Mereka tidak pernah melihat diri mereka sebagai sebahagian dari kita rakyat Malaysia.  Kerana apa?  Kerana mereka tidak pernah bersama kita sejak di alam persekolahan lagi.  

Kini, punca masalah penolakan kaum Cina terhadap BN sudah jelas iaitu ‘Sekolah Vernakular’.  Tetapi, mereka berdegil untuk mempertahankan punca tersebut.   

Maka, terpulanglah kepada barisan kabinet baru dan juga kepimpinan negara untuk memilih sama ada untuk menangani puncanya, atau sekadar ingin mencari penyelesaian sementara.  Apapun, imej ‘hidung tak mancung dan pipi tersorong-sorong’ yang ditunjukkan oleh BN terhadap MCA adalah satu imej yang buruk sekali.  

Rujukan :

http://www.parliament.gov.sg/cabinet

http://www.cabinet.gov.sg/content/cabinet/appointments.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Singapore

PADAN MUKA ENGKAU CINA BIADAP ; Kerajaan Tidak Maaf Mana-Mana Pihak Masuk Campur Urusan Negara Lain - Anifah

KUALA LUMPUR: Kerajaan Malaysia tidak akan memaafkan mana-mana pihak dari negara ini yang masuk dalam urusan hal ehwal negara lain, kata Menteri Luar Datuk Seri Anifah Aman.

Beliau berkata Malaysia sentiasa menghargai hubungan kukuh dengan negara lain.

"Rakyat Malaysia di luar negara perlu menghargai aspek positif kehidupan mereka di negara tuan rumah dan melakukan kewajipan mereka untuk turut menyumbang kepada kemakmuran dan nama baik negara kita," katanya dalam kenyataan di sini, Khamis.Pendirian Malaysia itu dinyatakan berikutan gesaan beberapa ahli Parlimen Pakatan Rakyat mengemukakan petisyen kepada Suruhanjaya Tinggi Singapura di Kuala Lumpur minggu lepas supaya meringankan hukuman terhadap 21 rakyat Malaysia yang ditahan oleh pihak berkuasa Singapura.

Sebelum ini, kumpulan rakyat Malaysia itu ditahan ketika menyertai protes di Merlion Park Singapura pada 8 dan 11 Mei berhubung keputusan pilihan raya 5 Mei lalu walaupun diberi amaran oleh pihak polis untuk tidak berbuat demikian.

Semalam, Singapura memberi amaran kepada ahli-ahli politik Malaysia supaya tidak mencampuri hal ehwal negara itu berhubung isu penahanan itu.

Kementerian Dalam Negeri Singapura dan Kementerian Luar Malaysia dan Singapura dalam kenyataan bersama berkata tindakan mendapatkan bantuan 'pihak asing' oleh mereka yang ditahan adalah percubaan mendapatkan layanan khas untuk terus mempolitikkan isu berkaitan undang-undang dan peraturan domestik di Singapura.

Anifah berkata rakyat Malaysia yang melakukan lawatan, bekerja atau menetap di luar negara harus menghormati undang-undang negara tuan rumah sama seperti rakyat Malaysia mengharapkan warga asing yang tinggal di Malaysia mematuhi undang-undang negara.

Beliau berkata ia adalah hak pihak berkuasa Singapura untuk mengambil tindakan terhadap mereka yang melanggar undang-undang negara itu dan kerajaan Malaysia bersedia memberi bantuan konsular selaras dengan undang-undang antarabangsa yang relevan.

Kesemua 21 penunjuk perasaan warga Malaysia itu sudah dibebaskan dan permit kerja salah seorang daripada mereka ditarik balik manakala pas lawatan dua lagi turut dibatalkan.

Pihak berkuasa Singapura juga sedang mengkaji status pas kerja baki 18 peserta demonstrasi itu.

Justeru, Anifah berkata Pesuruhjaya Tinggi Malaysia di Singapura sentiasa berhubung dengan pihak berkuasa republik itu bagi menentukan status kumpulan rakyat Malaysia itu walaupun tiada seorang pun daripada mereka telah meminta bantuan daripada pejabat suruhanjaya tinggi itu. - BERNAMA

Manusia Berhati Syaitan Bernafsu Iblis ... Lepas bebas , Safwan Anang terus serang pejabat Zahid tak puas hati ditangkap


Woi bangsat ...Hang kata  nak jadi hero ...hari tu bukan main lagi gah   pasal tak mahu diikat jamin & sanggup   merengkok di Penjara Sg Buloh ..

Hari ini bila dah dibebaskan , terus hang tak puas hati nak pi cari Menteri KDN  di pejabat ...sepatutnya   biar merengkok je musibat ni dalam jail ..

Siapa hang mahu ajar Polis pasal nak kuasakan  undang -undang ?  Hang nak hasut rakyat ke jalanraya tumbangkan kerajaan itu apa ?? Itu tak langgar undang -undang ka ?? BANGANG !!


Sekumpulan mahasiswa hari ini serang pejabat (KDN) di putrajaya untuk  menyerahkan memorandum kepada Kementerian Dalam Negeri (KDN) mendesak agar menterinya, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi meletakkan jawatan kerana mendakwa menyalahgunakan kuasa untuk kepentingan politiknya.

Presiden Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM), Safwan Anang mendakwa, Ahmad Zahid lebih mengutamakan tangkapan terhadap pemimpin pembangkang berbanding menyelesaikan kes jenayah bersenjata yang berleluasa sejak akhir-akhir ini.

Dakwanya, Ahmad Zahid mengarahkan supaya polis membuat tangkapan dan buat pertuduhan terpilih.

“Beliau menyalahgunakan kuasa yang bermotif politik dan mengetepikan isu jenayah," dakwanya selepas menyerahkan memorandum, di sini, hari ini.

Safwan yang sebelum ini ditahan atas tuduhan mengikut Seksyen 4(1)(b) Akta Hasutan bersama Tian Chua, Tamrin dan Haris pada 29 Mei lalu.

Kesemuanya mengaku tidak bersalah atas tuduhan terhadap mereka dan mahkamah membenarkan keempat-empat individu tersebut diikat jamin RM5,000 setiap seorang. Bagaimanapun Safwan enggan diikat jamin dan dibawa ke penjara Sungai Buloh.

Safwan telah dibebaskan pagi tadi.

Sebelum itu, Safwan menyerahkan memorandum kepada wakil KDN, Penolong Setiausaha Keselamatan dan Ketenteraman Awam, Abdul Hafiz sebagai bantahan terhadap penangkapan beberapa pemimpin politik pembangkang seperti Naib Presiden PKR, Tian Chua, Ahli Parlimen Batu Berendam, Tamrin Abdul Ghafar dan Presiden Asalkan Bukan Umno (Abu), Haris Ibrahim serta aktivis mahasiswa, Adam Adli Abd Halim di bawah Akta Hasutan 1948.

Kumpulan itu turut menuntut supaya KDN memulihkan imej Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang tercalar.- Bernama

300,000 penyokong tegar #BlackOut505 kecewa dengan Laporan Dakwaan Dakwat Kekal Olen Anwar Penipu


Budak PR memang suka ditipu dan senang ditipu. Kenapa lah keluarga mereka tidak beri tunjuk ajar supaya mereka tidak terus ditipu? Lawak, memang lawak... beribu-ribu berkumpul, menjerit bagai nak rak, last-last report dakwat kekal.. sama macam cerita PI Bala disorok oleh Perdana Menteri dan BN. Beriya tuduh, last-last geng AMK yang sambut PI Bala di lapangan terbang. Lawak..

alkisah cerita perhimpunan blackout!! memang goyang bn!!

hebat! hebat! pukulan perhimpunan blackout selepas pakatan rakyat atau cerita senanglah, anuar ibrahim tak leh terima kenyataan yang dia tak jadi pm, dia tuduh spr tak telus, sebab ada unsur undi tipu atau senang cerita jugalah ada pengundi hantu... dan paling best cerita blackout...

jeng.. jeng.. geng-geng otak hitam pun berkumpul... perhimpunan pertama di stadium kelana jaya, eeeeeee... gerunnya i... habislah bn camni... eeeeeee... di kelana jaya sahaja 38 juta orang hadir...


 lepas tu buat kat batu kawan, 25 juta hadir!! gulp....

 mr anuar iblahim melambainya pun tangannya ke atas worang ramainya adui..

 berikut adalah perhimpunan di seluruh semenanjung, cuma di amcorp mall je tak letak.. malas.. hehe

nak dijadikan cerita, punyalah haram gempak buat perhimpunan blackout, di jaja punya haram power kata memang ada blackout sewaktu penggiraan undi berlangsung, sampai macai sanggup beli t-shirt hitam gelap gelita macam negro semata-mata percaya memang sah blackout berlaku. berhimpun sampai sanggup berhujan panas.

sampai hari-hari perkataan blackout ni dah jadi sinonim, makan, tido, berak, kencing, menguap, tak lekang perkataan blackout ni... sampai ada yang lupa asal usul, lupa keturunan, lupa anak bini.. hehe lupa jalan pulang dan macam-macam lagilah.

maka pada hari di tunggu-tunggu untuk si ketua penipu itu buat laporan polis hal berkaitan penipuan pilihanraya, masa tu semua dah kata "yes yes yes" dah, ada yang melompat-lompat riang di luar balai polis kerana anuar ibrahim akan membuat laporan polis berkenaan bukti panas. siap bertepuk sakan macai-macai dan berkatahabislah kau bn, bukti dah ada dah ni, nak buat report je ni.. habislah kau najib!!!

tup tap tup tap, ingatkan hal blackout yang dia jaja satu malaya tu yang dia laporkan, sekali hanya dakwat kekal yang tak kekal je dia buat report? huk aloh.. keh keh keh... mana cerita dan bukti blackoutbukti 40 ribu bangla? kenapa tak buat laporan sekali wei? hahahahah... terlopong macai.. ada termencarut dalam hati.. shit, aku kena tipu ke camne ni.. hahaha...

 anuar ibrahim membuat laporan tentang dakwat kekal yang tidak kekal..

mana ada kekal dakwat ni, kata anuar ibrahim.. 

jadi kesimpulannya saja nak buat hot je cerita propaganda blackout kau ye, oii dah kalah dah lah, tunggu lah pru14.. huk aloh woii.. hahaha..
 

SULTAN SELANGOR MURKA : JANGAN TIPU RAKYAT

*Korang tengok ruangan komen kat sini (FB Sinar), ramai MACAI dah meroyan.Post Pic
[ULASAN] Ada lima perkara yang dititahkan oleh Sultan Sharafuddin Idris Shah kepada kerajaan baru negeri Selangor dalam upacara angkat sumpah jawatan 10 exconya sebagai pedoman untuk jangka lima tahun akan datang.
 
Pertama, baginda mengingatkan bahawa kerajaan negeri wajib melaksanakan semua janji atau manifesto yang dibuat pada pilihan raya umum yang lalu. Ini kerana manifesto ialah janji.
 
Jangan tipu rakyat
 
Soal ini amat penting bagi baginda kerana rakyat yakin dan menaruh harapan apabila memilih parti tertentu untuk mentadbir negeri bersandarkan janji-janji yang dibuat dalam manifesto. 
 
“Oleh itu amatlah penting ianya ditunaikan dan janganlah melupakan rakyat yang menaruh harapan untuk menikmati sebuah negeri yang aman makmur dalam suasana rakyat hidup dengan penuh harmoni,” titah baginda dalam ucapan Istiadat Pengurniaan Watikah Pelantikan dan Angkat Sumpah Exco Selangor di Istana Alam Shah pada Khamis.
 
Selepas PRU-12 pada 2008, banyak aduan diterima daripada rakyat yang tidak berpuas hati dengan kerajaan negeri kerana gagal melaksanakan janji-janji yang dibuat dalam manifesto Pakatan Rakyat.
 
Antaranya, gagal memberi air percuma secara menyeluruh, tidak memberi bantuan elaun kepada ibu tunggal dan kanak-kanak yang belajar di peringkat taska. 
 
Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, apabila diajukan masalah berkenaan cuma menjawab ringkas bahawa "manifesto bukan janji".
 
Jangan heret Sultan dalam kancah politik kepartian
 
Kedua, baginda tidak mahu diheret dalam kancah politik kepartian baik oleh parti memerintah mahupun parti pembangkang.
 
Perkara ini dihuraikan oleh Setiausaha Sulit Baginda, Datuk Munir Bani dengan mengambil contoh isu kelewatan pelantikan ahli-ahli mesyuarat kerajaan negeri (Exco) yang cuba dikaitkan oleh pihak-pihak tertentu dengan karenah istana.
 
“Saya ingin mendapat kerjasama dari penulis-penulis laman sesawang dan blog supaya tidak mengheret pihak Istana terutama Sultan Selangor dalam apa jua perkara tanpa siasatan terlebih dahulu.
 
"Ini bagi mengelakkan salah tanggapan rakyat terhadap Sultan Selangor khasnya dan pihak Istana amnya,” kata beliau dalam satu kenyataan. 
 
Menjelaskan punca kelewatan pelantikan exco Selangor, Mohamad Munir berkata, Sultan Sharafuddin pada 14 Mei lalu telah menitahkan Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengemukakan senarai exco untuk diperkenan.
 
Selaras dengan peruntukan undang-undang, Abdul Khalid berjanji mengemukakan nama-nama exco setelah berbincang dan mendapat persetujuan daripada ketiga-tiga parti komponen dalam tempoh satu minggu.
 
Sultan titah MB kemuka senarai Exco sejak 14 Mei
 
Mohamad Munir berkata, baginda pada 20 Mei lalu telah menerima surat mengandungi senarai nama exco semasa Abdul Khalid bercuti membuat rawatan di luar negara.
 
“Menteri Besar Selangor hanya menghadap bagi mendapat perkenan Sultan Selangor pada Isnin 27 Mei lalu selepas beliau kembali ke tanah air.
 
“Oleh itu tidak benar tohmahan oleh seorang Ahli Parlimen Selangor yang menyatakan kelewatan pelantikan exco disebabkan memenuhi kehendak Sultan Selangor,” katanya.
 
Kenyataannya itu dipercayai merujuk kepada dakwaan Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad yang menyebut kelewatan berkenaan kerana Sultan Selangor mahu melihat nisbah exco yang berlainan pada kali ini.
 
Timbalan Pesuruhjaya PAS III itu dalam blognya 20 Mei lalu berkata pihaknya difahamkan Sultan mahu formula 6:4, iaitu enam exco Melayu berbanding 4 exco bukan Melayu berbanding formula 5:5 yang digunakan sebelum ini.
 
Selain Khalid, seorang pemimpin kanan PKR juga dilaporkan membuat kenyataan bahawa ADUN Sri Andalas Xavier Jayakumar tidak dilantik sebagai exco bagi penggal kedua kerana tidak mendapat perkenan baginda.
 
Wakil rakyat perlu utamakan keperluan rakyat, titah Sultan
 
Peringatan ketiga baginda ialah, setiap wakil rakyat yang diberi mandat mesti menghindar dan jangan sesekali melakukan dosa dan khianat rasuah.
 
Keempat, baginda juga mengingatkan ahli-ahli Berhormat supaya sentiasa berhati-hati menjalankan tugas dan jangan cuba mengelirukan rakyat tidak kira dalam isu apa sekalipun.
 
Ini memandangkan rakyat sekarang sudah bijak menilai dan dibantu pula dengan media massa yang bebas dan media elektronik yang canggih sekali gus membolehkan rakyat menerima maklumat dengan cepat.
 
Kelima, Sultan Sharafuddin juga bertitah bahawa mereka yang sudah diangkat untuk menjadi wakil rakyat supaya sentiasa mendampingi rakyat. 
 
"Janganlah apabila memerlukan undi, ahli-ahli Yang Berhormat menjanjikan bulan dan bintang serta sanggup melawat mereka hingga ke dapur rumah tetapi apabila telah mendapat undi dan memperoleh kemenangan, kelibat ahli Yang Berhormat sekelian pun tidak kelihatan.
 
“Beta tidak berkenan mereka yang telah mendapat mandat ini mengambil kesempatan untuk memperolehi sesuatu demi kepentingan diri sendiri,” titah baginda.
 
Apakah makna peringatan Sultan Sharafuddin ini? Sudah pasti ia adalah penterjemahan firasat baginda bahawa masih banyak yang tidak kena dengan kerajaan Pakatan Rakyat dalam penggal lalu.
 
Namun sebagai raja berjiwa rakyat, baginda tidak mahu mencampuri ehwal urusan kerajaan. Baginda sentiasa peka keperluan rakyat dan peringatan ini diberikan tepat pada masanya sebagai sempadan supaya bila menjadi pemimpin, usahlah angkuh dan menganggap dirinya sempurna. 
 

sumber

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...