Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Thursday, July 5, 2012

Dr. Muhammad 'Uthman - LGBT mengundang bala ALLAHMuhammad Uthman El Muhammady
(dilahirkan di Kampong Telok, Panji, Kota Bharu, Kelantan Darulnaim pada 1 Februari 1943) adalah Tokoh Maal Hijrah Kebangsaan 1426 H pada 10 Februari 2005.[1]

Pada tahun 1963, beliau memasuki Universiti Malaya Kuala Lumpur dan mendapat B.A. dalam Pengajian Islam tahun 1966. Kemudian beliau menjadi tutor dan mendapat M.A. tahun 1969.
Beliau terus mengajar di Jabatan Pengajian Islam UM hingga ke tahun 1973 apabila beliau kembali ke Kelantan untuk menumpu masa sebagai seorang penulis dan pendakwah bebas hingga sekarang.
Pada tahun 1995, beliau dikurniakan Ijazah Doktor Persuratan Kehormat (D. Litt.) oleh Universiti Sains Malaysia (USM) kerana usaha-usaha dan penulisannya dalam pemikiran Islam dan dakwah.
Minat kajian beliau adalah di dalam:
Bidang ilmu-ilmu Islam dan falsafah Barat
Pemikiran semasa dan pandangan Islam tentangnya
Akidah Sunni, faham ilmunya dan pandangan hidupnya

Beliau banyak menumpukan masanya di dalam masyarakat setempat dengan melaksanakan pengajian kitab di masjid-masjid sekitar Pasir Mas dan Kota Bharu, Kelantan selain dari menunaikan jemputan ceramah di merata tempat.
Di antara penulisannya yang telah dihasilkan beliau ialah:
"Al-Quranul-Karim, terjemahan dan Huraian Maksud"-terjemahan dan huraian tambahan atas tafsir Inggeris oleh Abdullah Yusuf Ali, keluaran Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) (5 jilid).
"Fathul Mu'in, terjemahan dan Huraian Maksud", terbitan Majlis Ugama Islam Negeri Kelantan, Kota Bharu, Kelantan.
"Peradaban dalam Islam" terbitan Pustaka Aman Press, Kota Bharu, edisi 1976 dan beberapa cetak-ulang.
"Memahami Islam" terbitan Pustaka Aman Press, Kota Bharu, Kelantan, 1977.
"Islam, Peribadi, Tarbiah dan Institusi" terbitan Majlis Ugama Islam Kelantan, 1987.
"Islam dan Kebudayaan" risalah terbitan Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) berdasarkan kepada wacana tentang kebudayaan yang disampaikan pada tahun 1989 di Kuala Lumpur.

Uncleseekers SAH ditahan....????


Uncleseekers SAH ditahan bawah Akta Rahsia Rasmi..

Penulis blog Syed Abdullah Husein Al-Attas yang lebih dikenali dengan nama Uncle Seekers disahkan ditahan oleh pihak polis di Senawang, Negeri Sembilan pada malam tadi.

Timbalan ketua jabatan siasatan jenayah Johor ACP Mohd Akhir Ishak berkata ketika dihubungi berkata, lelaki itu ditahan untuk siasatan mengikut Seksyen 8(1)(d) Akta Rahsia Rasmi.

Anak kepada penulis buku politik popular Syed Hussein Alattas itu kini ditahan di lokap polis Air Molek, Johor.

Tambahnya, lelaki tersebut ditahan bersama seorang wanita berusia 26 tahun dalam operasi berkenaan.

Polis akan mendapatkan perintah reman ke atas lelaki berkenaan petang ini, katanya lagi.

Laporan pada Ahad lalu menyebut tiga puluh individu membuat laporan polis terhadap pengamal paranormal itu berhubung penyiaran artikel dalam blog uncleseekers.blogspot.com.

Kumpulan itu juga meminta pihak berkuasa supaya menutup blog yang didakwa menyiarkan "dokumen sulit" itu.

Laporan berkenaan bagaimanapun tidak menyatakan dakwaan yang ditimbulkan Syed Abdullah.

sumber daripada MPP Online

Monday, July 2, 2012

UFB - Keluar Daripada Kejahilan


Ceramah: Keluar Daripada Kejahilan
Tarikh: 03/06/2012 - Ahad - Lepas Isya'
Lokasi: Gelanggang Futsal Taman Samudera, Lumut Perak
Penyampai: Tuan Guru Fathul Bari Bin Mat Jahya

Pembangkang Gelisah Dan Terus Mengelabah... Sokongan Golongan Muda Kepada BN Terus Meningkat

Baca ni!

Nampaknya, semakin dekat pilihanraya semakin banyak perkara yang membuatkan pembangkang gelisah. Bukan sahaja mereka gelisah kerana tidak dapat menutup skandal-skandal mereka, tetapi perkara remeh dan kecil seperti iklan ‘janji ditepati’ juga mampu membuatkan mereka tidak senang duduk.

Begitu hebatnya penangan iklan yang bersifat sederhana itu sehinggakan laman web mereka, iaitu Suara Pakatan Rakyat terpaksa memberi peringatan mengenainya kepada para pemimpin pembangkang.

Kita faham pembangkang menjadi gelisah bukan sahaja kerana iklan tersebut dapat mengingatkan rakyat tentang jasa-jasa Barisan Nasional selama ini, tetapi di masa yang sama, ia menyedarkan rakyat bahawa janji-janji pembangkang masih lagi belum ditepati walaupun telah hampir sepenggal mereka memerintah di beberapa negeri.


Seperti yang diakui sendiri oleh laman Suara PR, walaupun Pakatan Rakyat tidak mampu menyaingi BN dari segi penggunaan media untuk mempengaruhi rakyat, tetapi kalaupun mereka mempunyai kemampuan yang sama, PR tetap tidak punya apa-apa rekod untuk digembar-gemburkan sebagai jasa mereka.

 
Oleh itu, sekiranya PR diberikan slot atau ruang untuk membuat iklan sendiri di TV, kita percaya, apa yang mampu mereka lakukan hanyalah menabur lagi janji-janji baru dan bukannya menyatakan janji apa yang telah dikotakan.

Bukan rakyat tidak tahu bahawa kalau adapun sedikit ‘jasa’ atau janji yang ditepati mereka, seperti air percuma di Selangor, ianya tidak menyeluruh dan tidak memberi impak yang besar kepada kehidupan rakyat, sepertimana yang diakui oleh laman pro mereka tersebut.

Mungkin penyokong tegar pembangkang akan memandang sinis iklan tersebut dan menganggapnya sebagai bahan kempen pilihanraya. Tetapi, apa yang penting di sini ialah apa yang dipapark oleh iklan tersebut adalah fakta dan bukan angan-angan atau pembohongan. Antaranya pemberian BR1M, bantuan persekolahan RM100, Klinik 1Malaysia dan lain-lain yang tidak boleh dinafikan oleh sesiapa walaupun penyokong-penyokong tegar pembangkang itu sendiri.

Malah, mereka sendiri adalah merupakan penerima semua pemberian ini walaupun saban hari mereka mencaci BN dan menganggapnya sebagai haram atau rasuah.

Lebih teruk lagi ialah pemimpin pembangkang sendiri ‘merestui’ hatta ‘menggalakkan’ penyokong mereka mengambil semua bantuan yang diberikan BN ini tetapi di masa yang sama mengharapkan para penyokong tersebut menentang BN.

Sedangkan bukan semua manusia itu berfungsi dengan mengikut emosi dan mudah termakan hasutan. Ramai lagi rakyat di Malaysia ini yang berfungsi mengikut akal, mampu menilai fakta, dan tahu menghargai nikmat di depan mata. Bukan semua rakyat Malaysia kurang ajar seperti para peserta BERSIH, masih ramai lagi yang tahu berterima kasih. Maka, tidak mungkin mereka yang rasional ini dapat menafikan yang BN telah berjasa kepada mereka sedangkan sudah nyata mereka mendapat manfaat dari bantuan yang diberikan.


Oleh itu, walaupun iklan janji ditepati dianggap remeh dan sederhana sahaja pembikinannya, namun apabila ia berasaskan kebenaran, ia mampu memberi impak yang mendalam. Ini kerana manusia tidak mungkin dapat menafikan emosi insaf, sedih, syukur dan mungkin juga simpati yang dibawa dalam mesej ‘janji ditepati’.

Justeru, pembangkang boleh menuduh BN mempergunakan media untuk kepentingan politik dengan berkempen secara meluas melalui iklan tetapi apa yang penting bagi rakyat ialah apa yang disampaikan tersebut adalah kebenaran yang perlu diterima dan tidak boleh disangkal lagi.

Jika pembangkang tidak ingin terus merasa gelisah dengan iklan tersebut, apa yang harus dilakukan bukanlah mengkritiknya tetapi cuba menyainginya dengan cuba menepati janji-janji yang telah ditabur mereka. Soalnya, bolehkah mereka melakukannya?

Sebelum mengakhiri, mari kita berhibur dengan klip video dibawah. Khas juga buat puak-puak pembangkang yang tak serik-serik melayan janji-janji yang hanya tinggal janji. Saksikan ye!


Al-Quran Dan Sains:Matahari Akan Terbit Dari Barat. , Kebenaran Firman ALLAH

Al-Quran Dan Sains: NASA Mengeluarkan Kenyataan Matahari Akan Terbit Dari Barat.Sains astronomi ada menyebut bahawa kelajuan putaran planet Marikh sedang perlahan sedikit demi sedikit ke arah laluannya ke timur. Para saintis agensi angkasa lepas kebangsaan Amerika Syarikat (NASA) pula mendapati pergerakan planet itu terhenti ke arah laluan tersebut.

NASA kemudian mendapati planet Marikh telah menukar laluannya ke arah yang bertentangan, iaitu ke arah Barat, ini bermakna matahari akan terbit dari arah barat Marikh. Fenomena yang ganjil itu disebut sebagai “retrograde motion”.

Kebanyakan saintis Barat berpendapat bahawa semua planet akan melalui fenomena yang serupa dan ini termasuklah planet Bumi. Apabila ianya berlaku, maka matahari akan terbit dari Barat!

 


Sains astronomi ada menyebut bahawa kelajuan putaran planet Marikh sedang perlahan sedikit demi sedikit ke arah laluannya ke timur. Para saintis agensi angkasa lepas kebangsaan Amerika Syarikat (NASA) pula mendapati pergerakan planet itu terhenti ke arah laluan tersebut.

NASA kemudian mendapati planet Marikh telah menukar laluannya ke arah yang bertentangan, iaitu ke arah Barat, ini bermakna matahari akan terbit dari arah barat Marikh. Fenomena yang ganjil itu disebut sebagai “retrograde motion”.

Kebanyakan saintis Barat berpendapat bahawa semua planet akan melalui fenomena yang serupa dan ini termasuklah planet Bumi. Apabila ianya berlaku, maka matahari akan terbit dari Barat!

TEORI QURAN VS TEORI BARAT
Kalau di kaji dengan teliti, teori yang dijelaskan Al-Quran ini agak berbeza dari teori-teori barat. 

Yang pertama, Al-Quran menjelaskan bulan yang menyebabkan bumi bertukar arah. Al-Quran menunjukkan perkaitan yang erat dan rapat antara bumi dan bulan. Tetapi teori barat tidak ‘nampak’ pun peranan bulan dalam proses kejadian ini.

Yang keduanya, teori Al-Quran nampak lebih jelas dan mudah difahami, malah boleh dibuktikan melalui ujikaji makmal. Sedangkan teori barat tidak dapat diuji dalam makmal dan tidak menunjukkan keadaan matahari akan naik dari barat! Kalau berlaku perlanggaran yang teramat dahsyat (dengan komet yang besar), maka bumi akan hancur! Perlanggaran ‘kecil’ (seperti yang berlaku di Mexico) tidak akan dapat menukar putaran bumi. Lagi pun sekiranya komet melanggar bumi dari “arah yang salah” ianya mungkin akan menambah kelajuan pusingan yang ada sekarang misalkan dari 24 jam kepada 10 jam sahaja/hari. Sekiranya bumi berputar pada kelajuan ini, maka kelajuan objek yang berada pada permukaan equator (atau khatulistiwa) ialah kira-kira 4,000 km/sejam yang akan memusnahkan segala-galanya yang ada dipermukaan bumi seperti rumah, bangunan, tumbuhan, pohon kayu, dan manusia serta binatang-binatang akan berterbangan.

Lagi pun untuk membolehkan bumi perputar pada arah bertentangan, komet yang melanggar bumi mesti pergerak pada kelajuan lebih dari 2 kali kelajuan putaran bumi iaitu 3,300 km/jam (sekiranya saiz komet sama besar dengan saiz bumi), dan mesti melanggar bumi pada sudut dan lokasi yang tepat. Kalau ianya melanggar pada kutub utara, maka matahari tidak akan ‘terbit dari barat’.

Yang ketiga, teori Al-Quran adalah lebih tepat sebab tidak berlaku kerosakkan yang besar kepada makhluk di bumi. Sekiranya berlaku kemusnahan yang besar (misalnya bumi hancur), maka ini bermakna sudah “betul-betul kiamat” dan bukannya lagi “hampir kiamat”. Di dalam hadith di atas menjelaskan selepas matahari naik dari barat maka segala amalan dan taubat tidak diterima lagi, dan dajal akan turun ke bumi (ini menunjukkan manusia masih lagi hidup di bumi, dan berjalan seperti biasa).

Tambahan pula Al-Quran menyatakan (15:76) manusia akan melihat jalan-jalan tetap tegak, nampak seperti biasa tanpa sebarang kerosakan, dan masih boleh dilalui.

Keempat, penjelasan Al-Quran lebih menyeluruh dan dari teori barat. Ahli sains telah mendapati bahawa terdapat ‘2’ jenis permukaan bulan iaitu permukaan yang cerah (yang sentiasa mengadap bumi), dan permukaan gelap (yang sentiasa membelakangi bumi). Ke dua-dua permukaan ini mempunyai ciri-ciri yang berbeza yang amat ketara seperti warna, daya graviti, kandungan bahan-bahan, ketumpatan dan kemampatan, keradioaktifan, dan sebagainya. Oleh itu apabila bulan merekah ia akan merubah polar graviti, mengeluarkan tenaga elektromagnetik yang boleh menyebabkan daya graviti dan magnet bumi bertindak balas.


sumber horas! :  http://www.harian-metro-online.com 
sumber asal : nazaru.com

Sunday, July 1, 2012

Ceramah Ummi Di Permatang Pauh,Semalam ceramah Ummni Hafilda di Taman Janggus,Permatang Pauh lokasi berhadapan dengan Masjid Batu lubuk khawarij PAS sudah dijangka akan di provokasi oleh haprak pakatan.


Kehadiran lebih kurang 300 orang,ini tak termasuk dicelah pokok dan atas motor ,ada yang hadir dari kalangan penyokong PAS dan juga PKR.Sebahagian daripadanya Pisau amat kenal memang totok haprak pakatan.Kehadiran Ummi buat kali pertama berceramah di Parlimen Permatang Pauh memang mengundang keresahan ramai pihak.


Kalangan yang hadir buat kali pertama mendengar kronologi kes Anwar sejak beliau ditangkap kes liwat hinggalah pendedahan Anwar adalah bapak segala pembohong yang mengamalkan rasuah,kronisme dan juga punyai moral yang korup. Setiap hadirin tidak berginjak mendengar sendiri siapakah Anwar yang sebenarnya.


Ummi tidak melepaskan peluang mendedahkan sedikit demi sedikit betapa Anwar banyak menyeleweng,salah guna kuasa dan juga mendedahkan fahaman pluralisme dan liberalisme kepada rakyat Permatang Pauh.Selama ini mereka mengangap Anwar seorang Pak Shiekh yang cukup alim sedangkan realitinya wajah Anwar diluar sana masih ramai yang tidak tahu siapakah sebenar Anugerah Tuhan pujaan PKR ini.

Ummi mendedahkan sebaik saja Anwar dibebaskan dari penjara beliau mampu membeli rumah banglo berharga lebih dari 7 juta tunai,begitu juga Azmin mempunyai rumah banglo bernilai 8 juta.Beliau persoalkan keluarga Anwar tidak bekerja bagaimana mereka mampu untuk membeli rumah mewah.

Ummi juga mendedahkan ayah kepada Anwar,Pak Ibrahim yang asalnya hanya seorang pekerja dihospital ,kemudiannya menjadi jutawan dengan sekelip mata apabila dilantik menjadi pengarah IOI sebuah konglomerat di negara ini.Begitu juga ayah kepada Wan Azizah tidak ketinggalan tumpang sama merompak kekayaan dinegara ini.

Anwar menuduh orang lain rasuah..kroni sedangkan diri beliau adalah bapak kepada segala rasuah. Ummi mendedahkan bagaimana Azmin menyimpan wang puluhan juta pada waktu itu digunakan untuk menyogok ketua bahagian Umno agar menyokong Anwar hingga beliau berjaya mengalahkan Tun Ghafar Baba.Anwar adalah bapak kepada politik wang di dalam Umno pada ketika itu.

Semasa menjadi Menteri Kewangan,Anwar bertanggungjawab menaikkan kadar faedah pinjaman bank menyebabkan terlalu banyak perniagaan ditutup,ramai pemilik kereta terpaksa tanggung hutang apabila kenderaan mereka ditarik,puluhan ribu kehilangan kerja dan waktu itu ekonomi negara hampir lumpuh dek penangan "kebijaksanaan" Anwar.

Syamsidar dan Azmin menjadi kaya raya dengan sekelip mata,menurut Ummi,Azmin mempunyai barisan kereta mewah yang mencecah jutaan ringgit yang disimpan di pelbagai lokasi.Dari semurah Porche Chayanne hinggalah semahal Ferarri,kekayaan ini Azmin perolehi hasil daripada lendir isterinya yang dipajak kepada Anwar menurut Ummi.


Ummi turut mendedahkan bagaimana ibunya dimaki hamun oleh Azmin hanya kerana tidak mahu tandatangan menjadi ahli parti PKR,borang dilempar kemuka ibunnya dan dalam masa yang sama menyergah bahawa haram segala makan minum didalam rumah ini kerana tidak menyokong perjuangan Azmin bersama PKR.Semasa ceramah makin panas,kelibat Amir Ghazali Ketua AMK Permatang Pauh bersama rakannya hadir di lokasi,berkumpul bersama budak budak AMK cicak mengkarong tiba tiba Amir bagaikan kerasukan meroyan dan mula membuat bising terjerit terlolong dan menyalak dek kerana pekung Anugerah Tuhan didedahkan.


Dari mula ketibaan Amir dengan kereta Kembara beliau,dengan muka bengis ,Pisau sudah jangkakan anjing kesayangan Lim Guan Eng ini pasti akan membuat kacau.Malangnya histeria dan kerasukan Amir tak sampai 5 minit apabila disergah oleh penduduk kawasan itu supaya keluar dari kawasan itu atau makan pelempang.


Didalam video ini,Amir Ghazali Ketua AMK Mengkarong Permatang Pauh bertopi putih,pucat lesi selepas disergah!
 
 
 
Amir Ghazali dihalau oleh orang ramai & pihak keselamatan
ceramah ..


Pisau sedikit pun tidak terkejut kerana Amir AMK cicak mengkarong tak berani menghampiri kawasan ceramah cuma sekadar berada dihujung simpang ,apa yang beliau mampu buat hanya menyalak itu pun sekejap sebelum beredar.


Turut hadir menyerikan majlis adalah kehadiran blogger PKR paling hensem & macho brother AnakSungaiDerhaka bersama kawan beliau. Bukan nak puji lah tapi dia duduk tertib sambil pacak kamera, tak kacau orang dengar ceramah Ummi sambil tahan sakit pedih ulu hati apabila mendengar pekung Bang Non didedahkan Ummi.


Walaupun pedih ulu hati,sekurang kurangnya blogger PKR ni perangainya taklah seburuk Amir Ghazali anjing Lim Guan Eng yang menyalak serupa orang gila dan gelagat blogger nih tak memalukan komuniti blogger walaupun menyokong disebelah sana.
Blogger anak sungai derhaka duduk atas padang berbaju hijau.

 
 

Read more: http://www.pisau.net/2012/07/hotvideo-ceramah-ummi-di-permatang.html#ixzz1zRofI2Ss
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...