Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Friday, November 22, 2013

PAS SEKADAR MENUMPANG BUKAN BOS DALAM PAKATAN RAKYAT... TIBA MASA PENUMPANG DITINGGALKAN

MUKTAMAR PAS KALI 59
 Mohd Raduan Ramli
Pengarah Jabatan Tarbiyah Dan Dakwah DPPN P.Pinang

Sebelum ini perwakilan PAS Pulau Pinang merungut dan mengeluarkan kenyataan mereka disisih dan sekadar penumpang sahaja dalam kerajaan DAP negeri.


Perwakilan PAS Pulau Pinang menambah keruh dalam pergolakan yang berlaku dengan pemerintah negeri DAP, mendakwa diri mereka sekadar menumpang dalam pentadbiran kerajaan negeri. 
Mohd Raduan Ramli berkata kontroversi dan ketidakpuasan hati kepimpinan PAS terhadap kerajaan bukan bermakna mereka gila kuasa, sebaliknya layanan yang diberikan tidak mencerminkan semangat sesama parti komponen dalam Pakatan Rakyat (PR). 
"Ini bukan soal gila kuasa, bukan soal minta jawatan tetapi persoalan mengenai sikap mereka yang memberi kereta kepada kita dan menyuruh kita jadi penumpang dan mereka memegang stereng kereta. 
"Seat kereta bagi kita duduk, tapi stereng mereka nak pegang," kata Raduan semasa ucapan perbahasan Dewan Pemuda PAS hari ini di Petaling Jaya. 
Beliau menegaskan kepimpinan PAS Pulau Pinang juga dipaksa supaya akur terhadap keputusan yang dibuat kerajaan negeri. 
"Mereka nak buat keputusan yang telah dibuat, mereka minta kita akur dengan keputusan 
"Ini maruah kita, bukan soal gila kuasa," luah beliau lagi. 
Kontroversi melibatkan kepimpinan PAS dan kerajaan negeri Pulau Pinang tercetus selepas Timbalan Pesuruhjaya negeri Muhammad Fauzi Yusoff mendakwa mereka dipinggirkan, selain tidak menghargai usaha dan sumbangan mereka dalam memastikan pakatan kekal relevan di kalangan rakyat terutamanya masyarakat Melayu.
Sebenarnya, perumpamaan PAS Pulau Pinang ini tidak tepat. Biasanya orang yang di passenger seat dan ada orang lain yang memandu kereta itu adalah bos-bos dan VVIP besar. Ok lah tu.


Tetapi belum apa-apa lagi, kenyataan PAS Pulau Pinang itu seolah-olah di sindir balik oleh Hadi Awang, Presiden PAS?
Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang memberi jaminan PAS akan terus menjadi rakan aktif Pakatan Rakyat (PR) dan bukan penumpang semata-mata. 
Ia bertujuan untuk memenuhi mesej tema "PAS adalah Rahmat Untuk Semua" yang menjadi tema muktamar PAS ke-59 ini, katanya ketika memberikan ucapan dasar dalam majlis perasmian muktamar PAS di Stadium Melawati, Shah Alam pagi ini. 
"Ingatlah, bahawa kita bukan penumpang semata-mata, rakan-rakan kita juga bukan penumpang, tetapi semua parti dalam PR adalah penggerak bersama untuk memperkukuhkan peranan dalam membawa persefahaman politik ini ke tahap lebih maju," katanya- seterusnya
 Kesihan PAS Pulau Pinang. memang BANGSAT Lim Guan Eng DAP. 


Wednesday, November 20, 2013

Penafian 40,000 Bangla ... Anuar Memang Longkang lagi Sampah

Anwar Ibrahim dalam parlimen hari ini nafi Pakatan Pembangkang yang menuduh BN membawa 40 ribu pengundi Bangla pada PRU13 lepas. Menurut Anwar Ibrahim angka 40 Ribu Pengundi Bangla itu adalah hasil SPIN Blogger Pro UMNO yang mana Anwar Ibrahim menafikan pakatan Pembangkang terlibat.

KAH KAH KAH... Ehhh apa punya Sial lah si Al Juburi ni? Waktu PRU13 puak puak pembangkang lah paling bising kata BN bawa 40 ribu pengundi dari Bangla. Portal Pembangkang Malaysiakini dan Blogger Macai PR bukan main spin kata 40 ribu pengundi Bangla.Sekarang dia pusing pulak salahkan Blogger Pro UMNO. Eh
SIAL LAH...hahaha'
Tapi Anwar Ibrahim semua pun tahu memang pakar PEMBOHONG dan Putar Belit. Nasib baik lah Pakatan tak menang PRU 13 lepas kalau tidak ntah apa lah Rakyat Malaysia sekarang ni dok kena jual dengan Anwar Ibrahim Al Juburi. Hahaha

16 September cukup lah dik non...hahaha

- Sumber

Ketua Pembangkang , Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini menafikan pihak pembangkang telah menggunakan isu 40,000 pengundi Bangladesh bagi menyerang Barisan Nasional (BN) pada Pilihanraya Umum Ke 13 (PRU13).

Kerajaan Bangladesh pun menafikan pembabitan lebih 40,000 warganya dalam proses demokrasi di Malaysia dan menolak dakwaan pembangkang kononnya mereka mengundi Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) lalu.

ARTIKAL TERDAHULU: KLIK SINI

Monday, November 18, 2013

Mohd Asri : Ulama Sertai Umno Hanyut????


Kalau Ikut Mohd Asri ... lagi hanyut kot.... Dah mcm Tuhan aje.. boleh tentukan martabat seseorang... Kebayakan ulama sekrg padai cakap aje... Berjuang utk Islam Sebenarnya Islam... Tak jelas sampai sekarang
                          
 
Ya.. ulamak dalam umno.. ulamak carik makan... langsung tak berani tegur lemVuno... 

7 Golongan Yang Mendapat Naungan Di Akhirat

Pada hari pertama pengadilan di padang mahsyar, seluruh manusia berhimpun semenjak manusia pertama iaitu Nabi Adam sehinggalah manusia terakhir. Keadaan manusia pada hari itu sesuai dengan amalannya semasa di dunia dahulu. Rasulullah SAW menggambarkan ada tujuh golongan manusia yang akan mendapat pertolongan dan naungan pada hari itu, menerusi sabda beliau yang maksudnya:
“Sebilangan manusia yang dinaungi Allah di bawah naungan-Nya pada hari kiamat iaitu hari yang tidak ada sebarang naungan padanya selain daripada naungan Allah; di antaranya ialah: Pemerintah yang adil, pemuda yang hidupnya sentiasa dalam mengerjakan ibadah kepada Tuhannya, orang yang hatinya sentiasa terikat dengan masjid, dua orang yang berkasih sayang kerana Allah di mana kedua-duanya berkumpul dan berpisah untuk mendapat keredaan Allah, orang yang dipujuk oleh perempuan yang kaya lagi rupawan untuk bersatu dengannya lalu ia menolak dengan berkata: “Aku takut kepada Allah!”, orang yang bersedekah secara bersembunyi sehingga tangan kirinya tidak mengetahui apa yang diberi oleh tangan kanannya, dan orang yang menyebut atau mengingat Allah dengan keadaan tidak ada dalam ingatannya perkara lain, lalu menitis air matanya kerana mengingatkan sifat Jalal dan sifat Jamal Allah.” (HR. Abu Daud dan Ibnu Majah)

Terdapat tujuh golongan yang bakal mendapat naungan di hari akhirat kelak iaitu sesuai dengan hadith di atas, iaitu:
  1. Pemerintah yang adil. Ini kerana tanggungjawab dipikul pemerintah dalam melaksanakan keadilan adalah perkara yang amat berat dan bukanlah mudah bagi seorang pemimpin untuk melaksanakan keadilan terhadap semua rakyatnya. Sekiranya keadilan ini berjaya ditunaikan, ganjarannya adalah amat besar sekali. Namun jika gagal, dia menjadi pemerintah yang zalim dan azab menanti di akhirat.
  2. Pemuda yang hidupnya sentiasa mengerjakan ibadat kepada Tuhannya. Ini kerana sebaik-baik masa dan semahal-mahal harganya di dalam hidup seseorang manusia adalah ketika alam remaja kerana pada usia muda seseorang berbagai ujian dan godaan terpaksa ditempuhi. Maka beruntunglah pemuda yang berjaya melepasi rintangan itu.
  3. Orang yang hatinya sentiasa terikat dengan masjid. Sesungguhnya terdapat hadis menyebutkan bahawa dua hayunan kaki yang melangkah ke masjid ganjarannya amat besar di sisi Allah SWT dan dikategorikan sebagai satu sedekah.
  4. Dua orang yang berkasih sayang kerana Allah di mana kedua-duanya berkumpul dan berpisah untuk mendapat keredaan Allah. Hubungan yang terjalin di atas dasar yang bercanggah dengan syariat sehingga melanggar batas agama, adab kesopanan dan sebagainya adalah hubungan yang menjurus ke arah dosa dan maksiat. Seharusnya ikatan kasih sayang yang dijalinkan sesama manusia mestilah ikhlas kerana Allah agar perhubungan itu mendapat pahala, restu dan keberkatan daripada-Nya.
  5. Orang yang dipujuk oleh perempuan yang kaya lagi rupawan untuk berzina lalu dia menolak dengan berkata: “Aku takut kepada Allah!” Ini menunjukkan keimanan dan ketakwaan yang sebenar berjaya menangkis segala bentuk godaan yang datang. Hal ini bukanlah mudah kerana tanpa kekuatan iman seseorang itu pasti akan mudah terpengaruh dengan bisikan nafsu dan akhirnya terjebak dalam perbuatan zina.
  6. Orang yang bersedekah secara bersembunyi sehingga tangan kirinya tidak mengetahui apa yang diberi oleh tangan kanannya. Ia menggambarkan mengenai keikhlasan hati orang yang bersedekah. Sesungguhnya tidak ramai orang dapat menyembunyikan kebaikan dilakukannya melainkan akan terdapat perasaan riak dan ingin menunjuk supaya mendapat pujian atau sanjungan dari orang ramai.
  7. Orang yang menyebut atau mengingati Allah dengan keadaan tidak ada dalam ingatannya perkara lain, lalu menitis air matanya kerana mengingatkan sifat Jalal dan sifat Jamal Allah. Inilah sifat muslim mukmin sejati yang mempunyai perasaan cintakan Allah dengan sepenuh hatinya. Dia sentiasa memikirkan dan menghayati kejadian dan keagungan ciptaan Allah serta sifat-Nya yang Maha Agung. Oleh yang demikian hati, fikiran dan jiwanya terhindar daripada perkara yang melalaikan.

Wallahua’lam.
Sumber: Buku Malam Pertama Di Syurga – Adil Akhyar, SH, LL.M
Sumber: http://www.ataphijau.com/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...