Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Saturday, April 14, 2012

TERIMA KASIH ANWAR KELENTONG .... 3 janji Pakatan Rakyat BERHARGA RM 205 billion

KELENTONGAN ANWAR DIKEMASKINI.

 BANYAK yang sudah disebut mengenai janji-janji kosong Pakatan Rakyat jika ditakdirkan akhirnya berjaya membentuk kerajaan persekutuan. Keghairahan ‘melafazkan’ janji ini menjadi terlalu hebat sehingga ramai terlupa, berapa nilai semua janji yang disebutkan itu?

Persoalan itu penting kerana diakhirnya, kerajaan yang diterajui Pakatan Rakyat nanti perlu mempunyai keupayaan untuk melaksanakan semua janji-janji itu, atau awal-awal lagi kita sudah boleh membakul sampahkan janji-janji tersebut kerana nampak sangat tidak masuk akal.

Beruang nak ambil kesempatan ini untuk perbahaskan 3 janji utama Pakatan Rakyat ini jika akhirnya berjaya memerintah kerajaan persekutuan. Yang paling di atas sudah tentulah janji untuk memberi pendidikan percuma kepada semua rakyat (termasuk penghapusan PTPTN), tol percuma dan subsidi minyak (termasuk menaikkan royalti minyak untuk Sabah dan Sarawak sebanyak 20% dari 5% sekarang).

Untuk janji yang pertama, pendidikan percuma dan penghapusan PTPTN.

Memetik kenyataan Perdana Menteri di Batu Pahat tempoh hari, kerajaan akan kehilangan hasil sebanyak RM 43 billion untuk tujuan menghapuskan pinjaman PTPTN. Untuk membiayai sepenuhnya pengajian di semua Insititusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) dan mengambil alih lebih 500 buah Institusi Pengajian Tinggi Swasta (IPTS) bagi merealisasikan janji perkhidmatan percuma akan memakan belanja sehingga RM 100 billion!!

Jumlah ini adalah berdasarkan kepada lebih 90,000 orang pelajar yang sedang menuntut di IPTS seluruh negara (mengikut statistic 2011) yang juga merupakan ke 11 tertinggi di dunia dan hakikat bahawa kerajaan akan menanggung baki 10% daripada keseluruhan pembiayaan pendidikkan bagi semua pelajar IPTA (kerajaan sekarang menanggung 90% daripada keseluruhan kos pembelajaran pelajar IPTA).

Bagi menampung subsidi bahan api pula, kerajaan telah membelanjakan sebanyak RM 18 billion untuk subsidi harga bahan api tersebut pada 2011. Anwar masih tidak mengumumkan berapa nilai penurunan harga minyak jika Pakatan Rakyat mengambil alih tapi beruang jangka sekitar RM 0.10 – RM 0.30 seliter. Penurunan ini akan menambah subsidi kerajaan untuk bahan api sahaja sehingga RM 22 billion setahun.

Manakala bagi menampung kenaikan royalti minyak untuk Sabah dan Sarawak sebanyak 15% lagi (menjadikan 20%) dan bayaran royalti kepada negeri Terengganu dan Kelantan, kosnya dijangka akan mencecah sehingga RM 20 billion. Unjuran ini dibuat berdasarkan nilai 5% royalti minyak yang dibayar kepada Sabah, Sarawak dan Terengganu (termasuk bayaran wang ehsan kepada Kelantan) pada 2011 yang sudah mencecah sehingga RM 10 billion.

Bagi mengambil alih konsesi tol bagi merealisasikan janji tol percuma pula, kerajaan perlu membayar sebanyak RM 20 billion berdasarkan nilai semasa syarikat pengendali Projek Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) yang terdedah semasa pengambil alihan syarikat tersebut oleh Kumpulan UEM dan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP).

Jumlah ini tidak termasuk dengan syarikat-syarikat konsesi lain yang telah mencatatkan keuntungan (buku Jingga menyatakan Pakatan Rakyat akan mengambil alih semua syarikat konsesi yang telah mencapai keuntungan sahaja).

Sekarang tibalah bahagian yang menarik, penjumlahan. Pendidikan percuma dan penghapusan hutang PTPTN dianggar akan menelan hasil negara sebanyak RM 143 billion (minimum), subsidi minyak dan peningkatan bayaran royalti, RM 42 billion dan tol percuma RM 20 billion. 

Semua sekali menjadikan kos untuk menampung 3 janji Pakatan Rakyat ini sahaja sebanyak RM 205 billion!! Ini belum lagi bercakap tentang subsidi lain dan segala perbelanjaan pembangunan dan pengurusan negara yang dianggarkan antara RM 80 – RM 100 billion setahun.

Persoalannya sekarang, setakat mana kemampuan kewangan negara untuk menampung semua janji tersebut? Agak menghairankan bagaimana Pakatan Rakyat yang tidak mempunyai maklumat lengkap mengenai kewangan negara boleh merencanakan perbelanjaan kewangan yang sebegitu besar untuk rakyat Malaysia.

Beruang tidak kata Pakatan Rakyat tidak mampu, tapi dari anggaran yang disebutkan di atas, jelasnya Pakatan Rakyat perlukan lebih dari air liur semata-mata untuk memastikan semua janji tersebut berjaya dilaksanakan. 

 Dan rakyat Malaysia mengharapkan semua ini dibentangkan dengan jelas kepada rakyat agar apa yang berlaku di Selangor sekarang tidak menimpa rakyat Malaysia selepas PRU13 berakhir.

Dan jangan lupa, ini hanyalah 3 daripada deretan janji Pakatan Rakyat dalam buku Jingga sekarang dan versi baru yang sedang dikemaskini sekarang.
 

DEMO MANSUH PTPTN DAPAT SAMBUTAN HANGAT DARI PEMINAT ADAM ADLI SEWEL MCM LEMBU DICUCUK HIDUNG!!!!!!!

Demo Bantah PTPTN - Hancurnya AKIDAH sebab PKR & PAS !

Kurang ajar apa yang dilakukan pserta demo PTPTN terhadap pemimpin ISLAM! Kalungan Bunga Kematian & Batu Nisan Demokrasi semasa demo PTPTN adalah simbolik amalan PLURALISME yang mahu diwujudkan oleh Anwar dan PKR melalui SMM. Ini merosakkan AKIDAH umat Islam terutamanya majoriti pelajar ISLAM yang terlibat demo PTPTN.

Ini lembu-lembu SMM dibawah naungan PKR yang majoritinya orang ISLAM. Apa nak jadi dik oii! Makin rosak akidah kamu !

Tu diaaa! Pemimpin PKR yang terlibat dan bersubahat dalam amalan PLURALISME ! Pemimpin ISLAM di HINA ! Akidah umat Islam dipersenda! apa nak jadi ? Jangan kita berdiam diri ! Ayuh bangkit !

dan ini la BAPAK kepada segala kesesatan !


 
Seramai kira-kira 300 orang mahasiswa berhimpun di ibu negara hari ini untuk menuntut pinjaman pelajar melalui Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) dimansuhkan.

Pelajar berkenaan mula berkumpul di perkarangan Masjid Jamek, Kuala Lumpur pada pukul 2 petang dan berarak melalui Jalan Raja Laut untuk menuju kawasan pusat membeli belah Sogo.
Perhimpunan diketuai aktivis mahasiswa Adam Adli Abdul Halim dan pemimpin Solidariti Mahasiswa Malaysia itu turut disertai NGO Gabungan Anak Muda Pantai Timur.Kumpulan berkenaan melaungkan slogan antaranya "Najib Altantuya", "Mansuh PTPTN", "Jahanam Umno-BN", "Musnah Rosmah", "Reformasi" dan "Jahanam Najib."

Kumpulan siswa itu turut kain rentang yang bertulis 'Free education now!', 'Mahasiswa bukan robot' dan 'Mansuh PTPTN'.

Tuntutan apa sebenarnya mahasiswa bodoh ini ?  Kalau pasal PTPTN tak perlulah melaungkan perkataan berwarna merah diatas, ini masalah sebenarnya, tak habis-habis bodoh menjadi alat kepada pembangkang. Apa yang korang nak tuntut tak jadi masalah, ramai orang setuju walaupun secara senyap, tapi tak perlulah disebut jahanam kepada jemaah yang lebih 3 juta ahli itu, kan tak pasal-pasal kena penumbuk macam di Kerinchi pulak.

Komen pertama dari pembaca

Inilah salah satu punca kegagalan graduan bumiputera ramai menganggur di negara ini, sekadar tahu menyalahkan orang lain, sekadar nak disuap sentiasa tanpa ada ada usaha untuk membangunkan diri sendiri, kalau diri sendiri pun tak reti dibangunkan, nak bangunkan negara apatah lagi, lagi teruklah.

Graduan sekarang perlu berfikiran kritis dalam mencari dan membentuk peluang bukan saja untuk diri sendiri saja, tapi untuk kepentingan negara dan rakyat Malaysia, kalau sekadar berpolitik dan menjadi alat pihak tertentu untuk berdemontrasi di sana sini, dalam pasaran pekerjaan tak ada tempat orang sebegini.

Ini kerana sebagai majikan, sebagaimana prinsip oleh Warren Buffet seorang billionaire pemilik Hathaway Berkshire, dalam memilih pekerja, kena lihat tiga kualiti, pertama, intergriti, kedua kebijaksanaan, ketiga kecergasan, tetapi kalau kualiti pertama iaitu integriti tidak ada, maka kualiti kedua dan ketiga akan 'membunuh' organisasi yang mengambil pekerja yang tak berintergriti tersebut.


Lihatlah lepasan universiti sekarang, ramai yang tidak berkualiti, berpemikiran singkat, sukakan cabaran yang tak tentu arah berbanding berusaha gigih untuk kejayaan diri sendiri, keluarga, masyarakat dan negara. Kalau sekadar berdemontrasi di sana sini, ada ke majikan nak ambil awak bekerja? Sikit-sikit demontrasi, berguling di jalanan, boleh bankrap majikan yang ambil pekerja macam itu.

Nasihat saya kepada graduan, kerana saya pun graduan juga, saya bekerja dalam sektor awam, saya melihat apa yang dibuat oleh kerajaan mempunya sebab yang munasabah untuk dilakukan, bukannya suka-suka hati nak buat itu dan ini, jadi sebagai graduan yang berpelajaran, yang ada akal, dan tahu berfikir baik dan buruk, gunakanlah akal dengan rasional untuk menilai sesuatu perkara, jangan suka kepada kesenangan jangka singkat hingga akhirnya mencetuskan permasalah yang besar dalam jangka masa panjang hingga bergenerasi menderita. 

 

Lihatlah teladan dalam sejarah manusia itu sendiri, bagaimana sesuatu negara boleh jahanam kerana rakyatnya tidak berkualiti, negara juga boleh jahanam kerana dasar-dasar yang merosakkan negara itu sendiri seperti Greece yang nak buat Negara Kebajikan hingga akhirnya dalam tempoh tiga empat tahun selapas buat Negara Kebajikan itu, Greece di ambang muflis hinggakan gaji dipotong secara mendadak, peluang pekerjaan menyusut dengan mendadak.

Sedarlah tanpa bantuan kerajaan, jangan harap anda boleh belajar di universiti dan dapat menggenggam diploma, ijazah, sarjana atau PhD, kerana kos subsidi pembelajaran anda adalah tidak termampu untuk anda biayai, lainlah kalau anda anak orang kaya yang ibu bapa anda berjuta-juta duitnya.

Lebih-lebih lagi kepada graduan yang mendapat biasiswa kerajaan untuk belajar di universiti di luar negara, jangan jadi kacang lupakan kulit dengan sudahlah tidak balik mencurahkan bakti kepada negara selepas berjaya menggengam diploma, ijazah, sarjana atau PhD dari universiti luar negara itu yang hasil dari subsidi kerajaan yang berjumlah ratusan ribu ringgit satu pelajar, malahan dengan tidak tahu mengenang budinya memburukkan nama baik kerajaan dan bersekongkol dengan pihak yang tidak bertanggunjawab mencetuskan suasana yang tidak harmoni untuk Malaysia pula.

Kepada pelajar universiti terutama IPTA kerana jarang sangat pelajar IPTS berdemontrasi liar, anda semua tidak menghadapi lagi cabaran kehidupan yang sebenar, janganlah anda merosakkan diri anda dengan gejala yang tidak sihat. Lihat pelajar IPTS yang sedar akan betapa mereka perlu berusaha dengan gigih untuk berjaya kerana mereka tak dapat subsidi pelajar seperti anda di IPTA, mereka insaf pengorbanan ibu bapa dan bantuan dari kerajaan yang memberikan pinjaman PTPTN kepada mereka, 

Kos pengajian mereka kalau peringkat diploma saja mencecah belasan ribu ringgit, kalau ijazah berpuluh ribu ringgit, tapi anda berapa ringgit sangat kena bayar yuran univesiti di IPTA? Banyak yang disubsidikan oleh kerajaan, jadi sedarlah diri dan berusahalah untuk jadi manusia yang baik kerana sedarlah cabaran yang besar menanti anda dalam dunia kerjaya selepas anda tamat belajar kelak.

Kalau nak dilihat dari segi kos, sepatunya satu bulan, beratus ringgit perlu dibelanjakan oleh mahasiswa untuk bayar kos tuisyen di kelas oleh pensyarah, tapi itu semua telah disubsidikan oleh kerajaan. Selain itu, baucer buku oleh pihak kerajaan, bukannya untuk beli novel, tapi untuk beli bahan bacaan ilmiah bagi kegunaan pelajaran mahasiswa itu sendiri, kalau mahasiswa sendiri tidak tahu menilai mana yang lebih penting dan baik, janganlah dibebankan kesalahan yang anda buat kepada pihak kerajaan pula.

Selain itu, isu Bantuan Rakyat 1Malaysia sebanyak RM 500 oleh pihak kerajaan yang dipertikaikan oleh si tukang ceramah itu, perlu sedar, bantuan itu bukannya untuk dua tiga orang saja, tapi lebih dari 3 juta ketua isi rumah dalam negara ini, malahan kos yang ditanggung oleh kerajaan adalah lebih dari RM 2 bilion atau bahasa mudahnya RM 2 ribu juta untuk bantuan ini.

Bersyukurlah dapat RM 500 itu pun, kalau di negara lain seperti Greece yang kononnya Negara Kebajikan yang baru jahanam ekonominya itu, bukan setakat RM 500 pun tak dapat, malahan gaji dipotong secara besar-besaran, pekerja dipecat secara besar-besaran kerana tak mampu bayar gaji, malahan khidmat keselamatan oleh polis pun kena bayar di Greece.

Pasal akidah orang lain (akidah penyokong Barisan Nasional) yang dipertikaikan oleh si tukang ceramah di atas, saya minta si tukang ceramah di atas lihat gelagat para tok guru dalam PAS yang sesuka hati buat 'fatwa' itu dan ini hingga menjejaskan pemikiran dan merosakkan perhubungan hinggakan keluarga porak peranda, masyarakat berpecah belah, itu apa pula? Kerajaan sentiasa mempromosikan pepaduan bukan setakat dalam keluarga, masyarakat, malahan antara kaum dan agama digalakkan perpaduan selaras dengan Islam itu sendiri yang menggalakkan perpaduan.

Generasi sekarang kerana terlalu banyak kemudahan hingga tak reti menilai, tak tahu nak mengenang budi, tak tahu nak berusaha kerana banyak sangat bantuan. Kerajaan beri bantuan untuk kesejahteraan rakyat, memanglah rezeki itu dari Allah, tapi kalau rezeki dari Allah iaitu bantuan yang dihulurkan oleh kerajaan dibuat dengan sebaiknya, selain bersyukur kepada Allah, kenalah berterima kasih kepada kerajaan, jangan anggap itu tanggunjawab kerajaan, sedarlah tanggungjawab diri kepada kerajaan sama.

Kalau kerajaan bertanggunjawab menjaga kebajikan rakyat, maka rakyat pula bertanggungjawab untuk memberi kerjasama kepada kerajaan untuk menjayakan agenda nasional bagi menjayakan program mensejahterakan rakyat, jangan jadi petualang merosakkan keamanan, perpaduan, keharmonian, pembangunan dengan berbagai kelakuan yang buruk dan keji.

Jagalah maruah diri, jangan mendedahkan diri kepada perlakuan ibarat orang yang tidak berakhlak dengan berguling di jalanan, berdemontrasi sambil menjerit-jerit ibarat orang tidak siuman adalah perlakuan yang tidak mendatangkan faedah, banyak lagi perbuatan baik yang perlu dibuat yang sepatutnya dibuat untuk kemaslahatan ummah dan negara.

Komen kedua dari Otak Geliga

Kesilapan TERBESAR KERAJAAN BN adalah kerana terLEWAT menggunakan laman2 sosial untuk memberi/menyebarkan maklumat yg tepat kepada para mahasiswa sedangkan golongan mahasiswa MAJORITINYA menggunakan internet mencari maklumat tetapi hanya segelintir sahaja yg mampu menggunakan akal untuk berfikir sebelum mneyerap intipati maklumat dlm kepala otak masing2

mahasiswa ni cukup sekali atau dua kali mereka disajikan dgn cerita kononnya hak mereka dinafikan/dirogol oleh kerajaan, maka dlm kepala otak mereka sudah TERSEMAT KUKUH kerajaan BN adalah kerajaan paling ZALIM & untuk menukar pendirian ini adalah AMAT SUKAR kerana rata2 mereka KERAS KEPALA, egonya TINGGI MENCANAK (konon gol terpelajar), perasan sentiasa betul etc.

sebagai jln penyelesaiannya, mahu atau tidak kerajaan BN perlu MEMENANGI perang saraf terhadap mahasiswa ini tanpa henti selagi pembangkang yg TIADA JATI DIRI, INTEGRITI, KETELUSAN & lain2 sifat mahmudah masih wujud di Mas

aku sebagai salah seorang mahasiswa, terus terang aku katakan sudah 2-3 generasi mahasiswa ROSAK PEMIKIRAN mereka dgn RACUN FITNAH dr pembangkang...untuk mahasiswa generasi baru, mahu atau tidak pihak kerajaan BN perlu mengerah para cybertroopers mereka dggn lebih tersusun, dipersiapkan dgn fakta & SILA JAWAB TOHMAHAN/TUDUHAN pihak pembangkang dgn kadar SEGERA, TEGAS & JUJUR.....jika salah katakan salah, jika benar katakan benar

Mahasiswa ni hatinya sensitif bila hak mereka diusik tapi majoriti TAK PEDULIpun dgn hak org lain....ohh ye lagi satu, mahasiswa ni majoritinya sudah LUPA APA PERJUANGAN SEBENAR mereka temasuklah para MPP/wakil pelajar mereka....sibuk dgn dunia politik diluar kampus, masalah dlm kampus buat2 buta.....cukup semester, minta itu ini dgn universiti, padahal jika lihat kualiti kerja???.....ermmmmtapi ini hanya terpakai utk mahasiswa yg KUFUR NIKMAT je setelah dibaja dgn RACUN dicampur MADU oleh pembangkang yg mana talibarutnya termasuklah LECTURER yg x kenang budi. Anda Mampu Mengubahnya.

Friday, April 13, 2012

ANUWAR AKAN BERSUMPAH LAKNAT BAGI MEMBUKTIKAN KEBENARAN DESAKAN DARI PAS TERENGGANU.. ADAKAH MB TERENGGANU AKAN SUMPAH LAKNAT!!!!

ANUWAR BERSUMPAH LAKNAT!!!


Sebelum ini, PKR tuduh PAS Terengganu edar VCD Video Seks Si Ketua Penipu membuktikan bahawa mereka sudah mula menolak dia sebagai pemimpin.

Tapi, semua tu dibuat kerana kononnya ada dikalangan ahli PAS yang tidak setuju dengan kenyataan Si Ketua Penipu tu menyokong Keselamatan Israel.

Ada juga yang kata, tindakan PAS terengganu tu sebagai satu langkah membantah tuntutan PKR yang mahu penambahan kerusi dalam Pilihan Raya akan datang.

Maka, adalah wajar bagi ahli PAS Terengganu juga mendesak supaya Si Ketua Penipu tu bersumpah laknat bagi menepis dakwaan yang dia adalah individu dalam video tersebut.

Kalau sebelum ni, PAS kata tak de isu sumpah laknat ni dalam agama Islam. Kalau tak de, menda jadahnya yang Pimpinan PAS Terengganu ni cakapkan?


KUALA TERENGGANU – Pimpinan Pas Terengganu, Datuk Abu Bakar Chik tidak menolak kemungkinan mendesak Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said melakukan sumpah laknat kerana melabel parti itu sebagai Parti Ajaran Sesat (P:Pas).


Kata beliau, sumpah laknat dalam bentuk ‘mubahalah’ itu perlu dilakukan jika benar semua pihak mahu memastikan kebenaran berhubung dakwaan tersebut. “Ini adalah salah satu kemungkinan untuk mengajak Ahmad Said melakukan sumpah laknat. Kita tidak mahu benda ini (tuduhan bahawa Pas ajaran sesat) kerana benda ini berat,” katanya kepada pemberita ketika ditemui di Pejabat Perhubungan Pas Terengganu di sini, semalam.
Adakah PAS melihat tuduhan khalwat dan berzina dengan Chinadoll yang dilemparkan kepada Si Ketua Penipu tu bukan satu tuduhan yang berat?

Padahal, tuduhan dan dakwaan itu bukan sahaja mengaibkan diri dia dan keluarganya. Malah menjatuhkan imej Islam secara tidak lansung.

Tambahan pulak, kenapa dia nak desak Menteri Besar Terengganu buat benda yang memang tak wujud dalam Al - Qur'an dan syariat agama Islam? 

Ke dia ada ajaran lain yang mengatakan sebaliknya? Dia ada ilmu yang lagi tinggi kasyaf dari Si Wali Terompah tu ke? 

Kot kalau MB Terengganu pun boleh didesak sumpah laknat, kenapa pulak dengan Si Ketua Penipu tu tak boleh pulak!!!

Inilah yang orang kata sebagai perjuangan Assobiyah. Kalau dengan orang lain, diorang hentam. Tapi bila kena puak - puak diorang sendiri, buat la hukum yang menghalalkannya.

Tak ke itu Assobiyah namanya? Menegakkan Kebatilan yang dibuat oleh kaum sendiri. Kalau dulu sibuk tuduh orang lain Assobiyah. Sekarang, kan dah kena batang hidung sendiri. Baru Padan Muka!!!
 

Laporan Sulit Video Seks Anwar Dibocorkan!!

Laporan Sulit Video Seks Anwar Dibocorkan Oleh Pakar Luar Negara??
LAPORAN PENILAIAN VIDEO SEKS ANWAR IBRAHIM

(A) Penilaian secara Teknikal:
1-   Tarikh video dirakamkan adalah pada 21-02-2011.

2-   Waktu ianya mula dirakamkan – bermula pada 22:23 bersamaan 10.23 malam.

3-   Waktu ianya selesai dirakamkan adalah pada 22:45 bersamaan 10.45 malam.

4-   Saiz Fail yang dirakamkan adalah – hanya 6.5MB

5-   Dipercayai kamera yang digunakan untuk merakam aksi dalam video ini adalah
dari jenis “web camera”.

6-   Ini adalah disebabkan ianya mempunyai bukaan ruang rakaman 18mm-34mm.

7-   Selain itu kejelasan gambar hanya boleh dibandingkan secara pemerhatian
100% mode pada tahap 54Kbps (Kilobits per second).

8-   “Kbps” (Kilobits per second) adalah suatu indeks dan sistem untuk mengukur
kelajuan rakaman serta kualiti atau resolusi sesuatu gambar dan video. 
"K" is expressed in binary bits as "01001011." In traditional usage, 1,024
bits of data equals a kilobit, while 1,024 bytes equals a kilobyte. Kbps
always refers to kilobits, while the designation of KB/sec refers to
kilobytes.
1024 bits = 1 kilobit
1024 bytes = 1 kilobyte = 8 kilobits
1024 kilobytes = 1 megabyte = 8,192 kilobits
· Written By: R. Kayne
· Edited By: Niki Foster
· Copyright Protected:
2003-2012 Conjecture CorporationKanta atau lensa kamera


 Gambar 1 – Video dinilai pada saiz pemerhatian 100% dan FLV 54Kbps Gambar 2 – Perbandingan kanta (lens) yang digunakan pada ‘Webcam’9. Dari segi penggunaan kanta atau lensa kamera, kita dapat lihat dengan jelas
perbandingan bentuk ruang lensa yang digunakan. Parameter saiz ruang kanta
adalah didalam lingkungan 18mm hingga 34mm.10. Ini dapat dilihat dengan jelas pada lekok seperti dalam gambar rajah di atas.11. Perkaitan huraian teknikal ini sekaligus menyangkal bahawa sebelum ini
terdapat kenyataan bahawa saiz badan di bahagian perut adalah tidak sama. Jika
mengikut penilaian teknikal ianya pasti akan berlaku sedikit “distortion” atau
lengkung pada paparan gambar kerana kesan daripada penggunaan kanta atau lensa
kamera. Atas dasar itu, penelitian terperinci telah dilakukkan dan menunjukkan
persamaan yang jelas antara individu di dalam video ini dan rupa paras fizikal
Dato’ Seri Anuar Ibrahim adalah dua individu yang sama.12. Percanggahan pendapat yang menyatakan bahawa saiz perut Anwar Ibrahim tidak
sama, sepatutnya tidak timbul dan sememangnya ianya merupakan Anwar Ibrahim.
Berikut dilampirkan imej-imej yang menunjukkan bahawa individu yang dinyatakan
dalam video in dan Dato’ Seri Anuar Ibrahim adalah dua individu yang sama.

 Gambar 3: Imej yang menunjukkan persamaan yang sangat jelas kedua-dua rupa.
Penilaian imej ini dijalankan berdasarkan perbandingan dari pandangan sisi serta
cara belahan rambut yang sama.

 Gambar 4: Imej ini juga menunjukkan pandangan sisi. Gaya potongan rambut yang
sama serta rangka bentuk muka yang sangat serupa dapat dilihat di sini.

 Gambar 5: Imej ini menunjukkan keluasan dahi Anwar Ibrahim. Selain itu,
komposisi, ruang lekuk pada pipi, serta sudut pandangan Anwar Ibrahim juga sama
dalm gambar ini.

 Gambar 6: Persaman iras muka serta ekspressi yang sama dapat

dilihat dengan jelas pada imej ini.

 Gambar 7: Persamaan dari aspek perut yang menonjol ke

depan secara perbandingan asas adalah sama.

 Gambar 8: Iras muka yang sememangnya merupakan Anwar Ibrahim

 Gambar 9 : Rangka muka serta bentuk badan yang sememangnya adalah Anwar Ibrahim
dapat dilihat dengan jelas dalam imej ini.

 Gambar 10 : Rangka muka serta bentuk badan yang sememangnya adalah Anwar Ibrahim
dapat dilihat dengan jelas dalam imej ini. Kali ini imej ini dirakamkan pada
jarak pandangan yang sedikit jauh bagi memudahkan penilaian persamaan dilakukan.

 Gambar 11 – Persamaan jenis kanta yang digunakan untuk merakam video ini hasil
perbandingan fakta teknikal pada Gambar 2


Night Vision
i. Sepanjang pemerhatian penilai, model kamera juga menunjukkan yang aksi
didalam video ini dirakamkan dengan menggunakan “Night vision Mode”. 
"Night vision is the ability to see in low light conditions. Whether by
biological or technological means, night vision is made possible by a
combination of two approaches: sufficient spectral range, and sufficient
intensity range.

By: Philip Gibbs 1996 (Can Human See a single Photon?)


ii. Penggunaan “Night vision” adalah bertujuan untuk merakamkan sesuatu aktiviti
didalam gelap dengan lebih terang dan jelas. Ini adalah disebabkan kemampuan
pemerhatian mata manusia sangat terhad untuk melihat didalam sesuatu keadaan
yang gelap jika hendak dibandingkan dengan haiwan-haiwan. Selain itu, “mode”
bagi rakam menggunakan “night vision” adalah hitam putih. Ini adalah kerana
kualiti “sensor” pada masa ini lebih berkesan dengan penghasilan warna hitam dan
putih. Belum ada alat atau kamera lagi yang mampu merakam gambar berwarna pada
ketika suasana yang gelap pada tahap kejelasan yang ditanyang dalam video ini.
Ini adalah sebab utama mengapa video ini dirakamkan dalam bentuk dan hasil hitam
putih.

 Gambar 12 – Contoh penggambaran menggunakan kamera “Night Vision latest Model
2012”iii. Selain itu, secara teknikal juga, keseluruhan gambar yang ditayangkan tidak
mempunyai unsur manipulasi atau penambahbaikan semula kepada video ini. Proses
suntingan atau “editing” yang dilakukan hanyalah terlalu sedikit iaitu,
mengemaskini tempoh masa video itu dirakamkan sahaja. Ini bermaksud rakaman ini
hanya memainkan adegan penting dan tidak ditunjukkan adegan mula dan akhir.iv. Jika kita perhatikan pada tempoh masa yang dimainkan sepanjang 22 minit
penting iaitu adegan ketika Anwar Ibrahim masuk ke dalam bilik dan hinggalah
beliau keluar dari bilik tersebut. Dapat dilihat pada jam waktu yang bergerak,
ianya selaras dan sememangnya jika ianya di manipulasikan (edit and adjust),
tempoh masa yang ditunjukkan pada gambar 12 pasti akan tidak selari (pasti akan
berlaku “distortion” dari segi masa pada video ini).v. Jika proses manipulasi dilakukan pada video ini, pasti akan mempunyai kesan
manipulasi pada bahagian tempoh masa yang tercatat disebelah kanan video ini.

 Gambar 13 – Indikator kukuh membuktikan bahawa masa adalah bukti utama video ini
dirakam dan tidak dimanipulasi.


Rumusan
(A) ‘Sudah terang lagi bersuluh’, berdasarkan daripada penilaian penilai,
rakaman yang dilakukan ini secara teknikalnya adalah tulen dan tiada unsur
manipulasi dilakukan oleh mana-mana pihak. Dari segi individu yang terlibat
dalam rakam ini 100% merujuk kepada rupa paras Anwar Ibrahim. Ini dapat dilihat
dengan jelas pada setiap sudut rakam ini dilakukan serta individu-individu yang
terlibat.(B) Penilai membuat penilaian secara telus tanpa ada sebarang unsur tokok tambah
atau kepentingan peribadi. Aspek yang dinilai adalah dari segala segi iaitu,
rangka muka, cengkung pipi, penggayaan serta potongan rambut, rangka badan, alat
yang digunakan untuk merakam, komen dari maklumat pihak professional di luar
negara yang telah dinyatakan didalam buletin 8.oo malam, perbandingan gambar
dalam video dan gambar fotografi di luar dan juga jarak pandangan, dekat,
sederhana dekat dan juga jauh. Selain itu, rujukan buku-buku yang menunjukkan
indeks persamaan teknikal video kamera juga dinilai dan diperhalusi.(C) Hasil dari semua aspek penilai yang dinyatakan di atas, keputusannya
menjurus kepada kebenaran, bahawa Anwar Ibrahim merupakan individu yang berada
di dalam rakaman video ini yang bertarikh 21 Feb 2011.(D) Diharapkan laporan ini dapat membantu usaha dalam mencari kebenaran dan
keadilan yang diperjuangkan untuk kepentingan agama, bangsa dan negara.

Sumber: MyMassa

hayatilah luahan ikhlas dari hati seorang yang tidak memandang dunia...

Biar Miskin Harta Tetapi Kaya Akhlak...


Miskin Harta tetapi kaya akhlak...
Sesungguhnya Allah telah menetapkan rezeki bagi setiap makhlukNya.

hayatilah luahan ikhlas dari hati seorang yang tidak memandang dunia...
 
 
 

Wednesday, April 11, 2012

60 KEBAJIKAN YANG TELAH DISEDIAKAN OLEH BN. BERSYUKURLAH KITA KEPADA ALLAH.. SETAKAT INI KERAJAAN PR HANYA TIPU RAKYAT.

Dibawah adalah 60 pengetahuan yang perlu diketahui lantas disyukuri.

BIL
PERKARA
TAHUN
2006-2010(RM JUTA)
2011 (RM JUTA)
1.
Pemberian Mengikut Bilangan Orang
103,796,252
24,578,760
2.
Penyelenggaraan Jalan Raya Negeri
326,663,530
72,493,620
3.
Pemberian Kekurangan Akaun Mengurus
287,404,657
74,883,053
4.
Pemberian Berdasarkan Tahap Ekonomi, Infrastruktur dan Kesejahteraan Hidup
136,927,361
28,597,000
5.
Pemberian di Bawah Senarai Bersama
77,259,848
17,490,308
6.
Pemberian Pertambahan Hasil
108,713,731
36,311,885
7.
Pemberian Tahunan Kepada PBT (GTBKK)
109,652,590
21,930,518
8.
Bayaran Perkhidmatan (10%)
64,675,996
52,496,438
9.
Perpustakaan Awam Negeri
3,244,186
1,0.5,100
10.
Lembaga Muzium Negeri
3,384,738
857,000
11.
Pemberian Bantuan Bil Lampu Kepada PBT
4,034,634
1,095,647
12.
Penyelenggaraan cerun
10,000,000
7,968,000
13.
Kumpulan Wang Pendahuluan Untuk Negeri-Negeri
217,000,000
-

JUMLAH
1,452,757,523
339,737,329

Apakah kerajaan Barisan Nasional tidak memberi apa yang dijanjikan sebelum ini dan adakah kerajaan Pas menunaikan apa yang mereka janji? Jika Pas mungkir nak buat Hudud alasannya sebab BN tak bagi buat, bagaimana pula dengan 85 janji ini, apakah kerajaan BN juga yang menghalangnya. ? Rakyat Kelantan pastinya telah merasai apa yang telah dijanji senaraikan ini. Tanyalah iman , Anda Mampu Mengubahnya.
BAJET 2012

1.       Meredakan Inflasi dan mengimarahkan kehidupan rakyat

14)      Bantuan RM500.00 kepada isi rumah berpendapatan Rm 3 Ribu kebawah.
15)      Penerusan pemberian subsidi, insentif dan bantuan.
16)       Penerusan subsidi bil elektrik bawah Rm 20.00.

2.       Pendidikan

17)      Pemansuhan bayaran tambahan:
  Sek Rendah  Rm24.50
  Sek Menengah  Rm 33.50
18)      Bantuan persekolahan RM100.00 kepada semua pelajar Sekolah Rendah dan Menengah Tahun1 hingga Tingkatan 5.
19)     Pemberian baucer buku Rm200.00 kepada semua pelajar warganegara di Institusi Pengajian   Tinggi Awam, Swasta, Matrikulasi serta pelajar Tingkatan 6.

3.       Program Perumahan Rakyat

20)      Skim Rumah Pertamaku
21)      Skim Perumahan Rakyat 1 Malaysia
22)       Program Perumahan rakyat
23)      Program Rumah Mesra Rakyat
24)      Tabung Khas Perumahan Nelayan
25)       Pembelian Rumah Secara Kaedah Bina Kemudian Jual

WANG EHSAN

Sumbangan kepada pelajar cmerlang

a)       26) UPSR   -  RM 100.00 (5A Keatas)
b)       27) PMR    - RM 150.00 (8A Keatas)
c)       28) SPM     - RM 200.00 (8A Keatas)
d)       29) STPM  - RM 200.00 (3.5 Keatas)

Sumbangan kepada pelajar ke IPTA

a)      30) ASASI / MATRIKULASI  - RM300.00
b)      31) DIPLOMA                         - RM 500.00
c)       32) IJAZAH                             - RM 800.00

Sumbangan ditimpa musibah

a)      33) Kebakaran
b)      34) Bencana Alam
c)       35) Kemalangan Tragis
d)      36) Baiki Rumah

PROJEK-PROJEK MEGA

37)  Terminal Makanan Negara (TEMAN)  RM 143.7 Juta
38)  Universiti Malaysia Kelantan (UMK), Kampus Peng Chepa, Jeli dan Bachok RM 117.5 Juta
39)  Jambatan Sultan yahya Petra Ke-2 RM150.0 Juta
40)  Lebuh raya dan Tambatan Sg. Kelantan RM 509 Juta 
41)  Pembinaan Sek., Kolej Matrikulasi & Politeknik RM 406.4 Juta
42)  Keagamaan RM 192.8 Juta
43)  Kesihatan dan Keselamatan RM 481.6 Juta
44)  Pusat Pemulihan Akhlak RM 125.5 Juta
45)  Kompleks Budaya RM 79.2 Juta
46)  Bekalan Air RM 195 Juta

PENDIDIKAN

BIL
PERKARA
TAHUN
2010(RM JUTA)
2011 (RM JUTA)
47)
Kumpulan Wang Amanah Pelajar Miskin (KWAMP)
25,021,950.00
32,168,500.00
48)
Skim Baucer Tuisyen (SBT)
6,478,026.40
-
49)
Elaun Pelajar Berkeperluan Khas (OKU)
6,258,150.00
5,324,550.00
50)
Pancangan Makanan tambahan (RMT)
20,456,496.00
23,471,460.00
51)
Program Susu Sekolah
-
7,987,000.00
52)
Bantuan Makanan Prasekolah
4,411,800.00
5,168,160.00
53)
Bantuan Makanan Asrama
62,089,678.00
81,949,960.00
54)
Skim Pinjaman Buku Teks (SPBT)
32,950,007.70
46,315,230.00
55)
Biasiswa Kecil Persekutuan (BKP2 dan BKP3)
17,402,040.00
17,820,250.00
56)
Biasiswa Kelas persediaan Universiti (BKPUA dan BKPUS)
2,200,610.20
1,076,780.00
57)
Bantuan Jaket Keselamatan
45,525.00
-
58)
Kelas Dewasa (KEDAP)
225,000.00
675,000.00
59)
Bantuan Per-Kapita
16,279,502.00
43,248,870.70
60)
Peruntukan Kokurikulum
5,673,535.00
4,001,256.00

JUMLAH
199,492,320.30
269,207,016.70
 
Kesemua 60 perkara ini ditunaikan oleh Kerajaan BN kepada Rakyat Kelantan. Jom rakyat Kelantan menilai kebajikan kerajaan BN ini dengan kerajaan Pas, siapa yang berkebajikkan dan siapa pula yang mungkir DISINI
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...