Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Friday, February 28, 2014

TANAH MELAYU @ MALAYSIA TETAP BUMI MELAYU.
Bumi ini bumi Melayu! Dunia jangan pertikai lagi.

Memang TERBAIK la pendirian yang ditegaskan oleh ISMA. Gerenti melompat Najib kalau dijolok oleh puak2 kiasu di luar sana. Saya percaya orang Melayu pasti setuju dengan kenyataan dari ISMA ini, cuma mungkin tidak terucap dek kerana menjaga sensitiviti kaum .... tapi ianya sentiasa tersemat dalam hati.

Timing nya juga tepat dalam Najib berkira2 mahu berRekonsiliasi dengan pembangkang yang semuanya berfahaman Liberal, yang tidak putus2 menuntut Hak Kesamarataan dalam segala segi. Jadi amatlah wajar kita meletakkan the GROUNDRULES atau ASAS sebelum berRekonsiliasi.

Tanah ini adalah Tanah Melayu ! Itu asas yang perlu diterima oleh semua. Bila semua dah terima .... Jom BerRekonsiliasi.

Sebelum ada pihak yang melompat, saya harap mereka fikirkan terlebih dahulu kenapa ramai orang Melayu menyokong pendirian yang dilihat protektif ini ?

Kita mahu dunia mengiktiraf  bumi ini sebagai warisan dan hak orang Melayu. Sama seperti dunia mengiktiraf benua Cina adalah hak warisan orang Cina dan benua India hak warisan orang India, England untuk Inggeris, Ireland untuk orang Irish dan Germany untuk orang  German dan seterusnya.  Atau adakah orang Melayu tidak punya tanahnya sendiri ?  Sudah tentu inilah benua Melayu dan inilah tanah untuk bangsa Melayu.

Beberapa bulan yang lalu satu pasukan penyelidik Melayu berprofail tinggi mendedahkan asal usul bangsa Melayu. Antaranya kajian saintifik Mitochondrial DNA (MtDNA) menunjukkan genetik Melayu ditemui terbukti lebih awal wujud dari genetik bangsa Cina dan India. Genetik Melayu berusia 60,000 – 70,000 tahun berbanding genetik Cina yang hanya berusia sekitar 40,000 – 45,000 tahun. Benua Sunda yang berpusat di bumi Melayu yang kita pijak ini di sebut sebagai ‘ the Cradle of Human Civilazation’ yang membiakkan kaum etnik lain. Maka sah, bumi ini asalnya adalah bumi orang Melayu.

Tidak berapa lama dahulu, Majalah 3 TV3 pula menyiarkan penemuan mercu tanda penting lagi bersejarah di Lembah Bujang Kedah oleh pasukan Arkeologi Universiti Sains Malaysia  yang diketuai sahabat sekolah saya Prof Mohtar Saidin. Di situ ditemui kesan sejarah tamadun maju Melayu Kedah Tua yang dianggarkan berusia seawal abad ke2 sebelum Masihi. Jadi, sah sekali lagi bahawa bumi ini warisan bangsa Melayu lebih awal dari Angkor Wat atau Borobudur.

Oleh itu, kita mahu orang Cina, India atau sesiapapun tidak lagi mempersoalkan kedudukan Melayu. Kita juga mahu seluruh dunia mengiktiraf bumi Malaysia ini yang sebelumnya dikenali Malaya dan sebelumnya lagi dipanggil TANAH MELAYU sebagai warisan Melayu dan hak Melayu.

Kita mahu dunia mengktiraf perkara ini sama seperti dunia iktiraf benua Cina adalah hak warisan orang Cina dan benua India hak warisan orang India. Ini adalah identiti negara ini dan agama anutan terakhir orang Melayu di bumi ini sejak berkurun-kurun lamanya adalah addeenul Islam.

Islam mengiktiraf pendirian ini dan menuntut umatnya mempasak berpendirian ini kekal sampai Hari Pengadilan. Di bumi mereka sendiri umat Islam mesti izzah dengan Islam dan keimanan tanpa kedayusan dan wajib berpegang dengan pendirian ini.  Sebagaimana para sahabat salafussoleh dahulu izzah tanpa gentar walau berdepan raja kuffar, berjuang sehingga tidak ada fitnah di muka bumi.

Islam adalah satu sistem bersepadu yang mencakupi seluruh aspek kehidupan. Islam adalah negara dan tanahair atau kerajaan dan rakyat. Islam adalah akhlak dan kekuatan atau rahmat dan keadilan, pengetahuan dan undang-undang atau ilmu dan kehakiman, benda dan harta atau pendapatan dan kekayaan.

Islam adalah jihad dan dakwah atau tentera dan gagasan. Selain itu, Islam adalah aqidah yang sejahtera dan ibadah yang sahih.

Encik Abdul Rahman Mt Dali
Naib Presiden II ISMA

 
  sumber 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...