Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Friday, November 15, 2013

SENANG AJE.. TAK PERLU GADUH-GADUH !!! Giliran ahli Parlimen BN koyak kertas usul

Gelagat Bung Mokhtar. Anda boleh tonton sendiri ..... satu jer komen saya - MEMALUKAN !
Politik tolak tepi .... saya cuma nak tahu, berapa sebenarnya gaji dan elaun yang dibayar kepada 5 penasihat JPM itu.
Tak perlu gaduh2 ....
berikan saja angkanya.
Satu lagi, benarkah dakwaan yang mengatakan Jamaluddin Jarjis masih lagi menerima elaun Duta Khas ke Amerika sebanyak RM27 ribu walaupun beliau sudah tidak lagi memegang tugas itu ? ( Ameno )
Tak perlu gaduh2 .... kalau betul,
PULANGKAN balik kepada rakyat / kerajaan sebanyak mana yang telah diterima itu.
Kalau salah, perbetulkan fakta.
Senang .... tak perlu gaduh2.


Giliran ahli Parlimen BN koyak kertas usul

Sesi petang sidang Dewan Rakyat di Parlimen hari ini memperlihatkan giliran ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) pula mengoyak kertas usul yang dibawa ahli Parlimen Kuantan Fuziah Salleh.

Ahli Parlimen BN membantah usul berkenaan selepas berlaku kesilapan fakta dalam usul berkaitan potongan gaji lima penasihat di bawah Jabatan Perdana Menteri dan mengoyakkan kertas berwarna merah jambu berkenaan.

Ahli Parlimen Kinabatangan Datuk Bung Mokhtar Radin (gambar) bangun memperbetulkan fakta Fuziah sekaligus mengusulkan ahli Parlimen BN yang lain berdiri dan menolak usul berkenaan.
Majoriti ahli Parlimen BN bangun dan menjerit "usul haram" beramai-ramai dan kemudiannya menyaksikan usul berkenaan ditolak untuk dibahaskan.

Fuziah dalam usulnya berkata Hasbi Habibollah adalah Penasihat Pembangunan Sarawak, sedangkan jawatan sebenar beliau adalah Pengerusi Lembaga Perlesenan Kenderaan Perdagangan (LPKP) Sabah dengan elaun hanya RM1,900.

Ahli Parlimen PR awal pagi tadi turut mengoyakkan kertas usul berhubung penggantungan Ahli Parlimen Padang Serai N Surendran selama enam bulan daripada menghadiri sidang Dewan Rakyat kerana menghina Dewan dan Speaker.

Sementara itu, Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Razali Ibrahim dalam jawapan balas berkata, usul berkenaan tidak boleh diteruskan kerana fakta yang diberikan Fuziah tidak tepat.

“Usul ini nak diundi atas angka yang mana? Jumlahnya berapa? Itu saya tak sebut lagi usul yang dibawa mengatakan Johari Baharom menerima hanya RM21,500 bukan RM27,000. Ia jumlah yang berbeza.
"Saya nak beritahu bahawa usul ini seperti Beruas sebut tak boleh kita main andai, bukan jawab lisan, bukan soal perbahasan peringkat jawatankuasa nak beri jawapan. Ini membahaskan usul Majlis Mesyuarat yang sangat tertentu maknanya kita tak boleh nak setuju," katanya.

Selain Hasbi, Razali turut menjelaskan jawatan sebenar Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil adalah Penasihat Pembangunan Keusahawan dan Ikhtisas Wanita bukannya penasihat hal ehwal wanita, jawatan sebenar Datuk Seri Noh Omar adalah Majlis Tindakan Persekutuan.

Fuziah juga jelasnya menunjukkan kesilapan apabila menyebut dari segi jumlah elaun Hasbi hanya menerima RM1, 900 bukan RM27,227.70, Datuk Johari Baharom menerima RM21,500 bukan RM27,227.70.
“Berdasarkan kesilapan ini, pada saya usul ini perlu ditolak,” katanya. – 14 November, 2013.

http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/giliran-ahli-parlimen-bn-koyak-kertas-usul


Wednesday, November 13, 2013

UMNO PUYE KEJE JUGAK KAH?? .... CALON KETUA PEMUDA PAS BERWAJAH ANJING.. SIASATLAH DULU DAN REPORT POLIS..

Pakar IT PAS Siasat Kempen Gambar Anjing Untuk Salahkan UMNO ??

Apa.!! Pakar IT PAS akan siasat siapa individu "Fikrah Islamiah Pilihan Kami" yang telah bertanggungjawab menukarkan gambar calon Ketua Pemuda PAS Pusat, Zulhazmi Shariff kepada gambar anjing ??

Dalam kenyataan akhbar Zulhazmi Shariff kelmarin, Zulhazmi memberitahu bahawa dia tidak jadi membuat laporan kepada pihak polis kerana telah mendapat panggilan telefon dari pejabat Agung PAS memaklumkan PAS sedang menyiasat tentang individu yang menggunakan akaun facebook "Fikrah Islamiah Pilihan Kami".

Dakwa Zulhazmi Shariff “PAS Pusat mempunyai pakar IT sendiri untuk menyiasat perkara ini,”

Bagi Pisau Kedah.. Apa-apa pun yang dilakukan PAS, akhirnya PAS akan tetap menunding kepada UMNO menuduh kononnya ianya merupakan kerja jahat UMNO.

Sebagai buktinya.. Belum PAS melakukan sisatan ke atas akaun facebook "Fikrah Islamiah Pilihan Kami", Timbalan Ketua Pemuda PAS merangkap anak Nik Aziz telah menuduh bahawa perbuatan tersebut merupakan kerja jahat UMNO .

Sifat menunding jari menyalahkan pihak lain atas kesalahan sendiri sememangnya itulah kecekapan PAS dari dulu sehingga sekarang. Bayangkan dalam PRK Sg Limau baru-baru ini PAS telah kantoi menipu pengundi dengan menggunakan gambar yang telah di edit bagi menunjukkan hubungan baik calon dengan arwah Tan Sri Azizan Razak, PAS tetap menunding kesalahan tersebut kepada pihak lain.
PAS tidak akan mengakui perkara yang akan merugikan mereka.
Tidak hairanlah dalam kes gambar Zulhazmi di tukar kepada gambar anjing, Zulhazmi tidak jadi membuat laporan polis disebabkan bimbangkan perkara yang sebenar terdedah dan ianya akan merugikan PAS.
KOMEN PISAU KEDAH :-
Kalau isteri-isteri orang PAS mengandung kenapa orang-orang PAS tak tuduh ianya kerja jahat orang-orang UMNO pulak ?
 

PATI WARGA INDONESIA VS RELA .... Tak Fahama, Ketua Rela Sesuatu Kawasan .. Tak Kan lah Tak Kenal Mana Satu PATI @ Yg Mana satu Warganegara

MENGAPAKAH SEBILANGAN PATI WARGA INDONESIA TERGILA-GILA INGIN MENJADI ANGGOTA RELA?


"Kalau melihatkan maklumat dicetak di kad keahlian RELA milik warga Indonesia itu, dia sepatutnya berada di Cheras, Kuala Lumpur," ujar anggota RELA saya temui.


Arshanikum Endeyn, pemegang MyKad palsu ternyata secara mudah mengelirukan pihak berkuasa bernaung di bawah Kementerian Dalam Negeri terbabit tanpa dapat dikesan, klik di sini

Mujur kes ini terbongkar kerana warga Kendari, Sulawesi Tenggara itu mungkin tidak menjangka, berikutan kes rompakan dan pembunuhan pegawai operasi AmBank, Norazita Abu Talib, identitinya sebagai kenalan facebook pembunuh, Loade Ardina Loade Rasila, saya dedahkan di blog ini.

Baca di sini.

Facebook Arshanikum saya dapati masih tidak ditutup biarpun tidak aktif.

"Untuk mendaftar menjadi ahli RELA, orang awam perlu membawa Mykad dan 2 keping gambar dan mengisi borang pendaftaran. Sebelum keahlian diluluskan, RELA terlebih dahulu akan memeriksa samada mereka mempunyai rekod jenayah atau tidak. Bagaimanankah caranya? Hubungi pihak polis dan kemudian berikan nombor Mykad. Polis akan memaklumkan samada bakal ahli itu bebas rekod jenayah atau sebaliknya berdasarkan nombor MyKad diberikan melalui talian telefon sahaja tanpa melihat wajah dicetak di atas dokumen itu. Dalam kes ini, polis memeriksa rekod jenayah Hamdan Hamid, penduduk Sabah, bukan rekod Arshanikum," jelas anggota pihak berkuasa.

Nampaknya setakat ini RELA Malaysia masih terus membisu mengenai kes ini biarpun telah saya hubungi 3 hari lalu, memohon penjelasan. Tidak salah berterus-terang dengan masyarakat kerana kehadiran pegawai dan anggota RELA dilihat sebahagian daripada komuniti setempat. 

Berbalik kepada tajuk entri ini, mengapakah pendatang tanpa izin, PATI warga Indonesia tergila-gila benar ingin menjadi anggota RELA? Pertama, mereka berpeluang mengetahui pelbagai maklumat sulit dikongsikan oleh pihak berkuasa. Contohnya, jika terbabit dalam operasi membanteras PATI senegara, pastinya maklumat seperti lokasi serbuan diketahui dan mudah dibocorkan. 

Kedua, memiliki kad RELA sekaligus menjadikan identiti PATI itu lebih sukar disangsikan oleh orang ramai atau pihak RELA sendiri. Masakan angoota RELA memeriksa dokumen sesama sendiri. 

Ketiga, jika PATI memandu kereta, vest RELA  diberikan secara percuma pasti digantungkan di tempat penyangkut baju tempat duduk belakang. Jika terpaksa menempuh sekatan jalanraya polis, tentunya pakaian boleh dilihat jelas itu akan memberikan lebih peluang kepada mereka untuk menyelamatkan diri tanpa diperiksa secara teliti oleh pihak berkuasa. Majoriti anggota RELA juga saya perhatikan amat gemar memakai vest sama sewaktu menunggang motosikal, tatkala pulang daripada menjalankan tugas. Andai PATI memakai vest terbabit, adakah pihak yang akan memeriksa dokumen diri mereka? Barangkali ada tetapi kejadian itu  jarang berlaku.

Keempat, PATI terbabit juga berpeluang mendapat bayaran elaun, RM6 sejam  berikutan kerja mereka laksanakan.Pada April 2012, bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar mengumumkan pengambilan pegawai dan anggota RELA untuk diserapkan sebagai Polis Simpanan sukarelawan, PVR diberhentikan serta-merta. Jumlah pengambilan PVR, 5,000 orang dikatakan telah mencukupi sekaligus memenuhi kuota ditetapkan, klik di sini.

Tidakkah kita terfikir, jika Arshanikum terbukti mampu membolosi sistem tapisan pengambilan anggota RELA, mungkinkah sebilangan daripada ribuan PVR itu juga berstatus PATI?

Saya memperuntukkan masa, meneliti kenalan Arshanikum. Berikut gambar profil seorang daripada mereka.
Nama digunakan di facebooknya, Jabir Luiz Neymar. Dari aspek bahasa komunikasi hariannya, saya dapat merumuskan, dia juga berasal dari Sulawesi.Melihatkan pakaian seragamnya, dia mungkin pernah berkhidmat sebagai anggota Tentera Nasional Indonesia atau lebih dikenali sebagai TNI.

Mata saya mungkin kabur tetapi JIKA individu memakai pakaian di atas dan di bawah sama, kita pasti berasa gerun memikirkan akibatnya. Wajahnya mungkin sedikit berisi setelah bekerja dan hidup secara lebih selesa di Malaysia. Mungkin juga lelaki di bawah warga Malaysia, sekadar kenalannya dan gambar  dimuatnaik ke facebook lelaki Indonesia itu.Kepada semua pembaca dan pihak berkuasa, klik di sini untuk meneliti informasi dipaparkan di facebook miliknya. 
Klik di sini untuk melihat seorang kenalan Jabir, juga bertugas sebagai pengawal keselamatan HARAM.

Pihak berkuasa boleh bertanya kepada pihak pengurusan AHM Security mengenai perincian lelaki terbabit.
 

Tuesday, November 12, 2013

Jentera Dr Bridget Turun Bantu Mat Sabu Pemilihan PAS 2013 Pasti Menang Mutlak Kali Ke-3

Nik Amar Bertanding Untuk Suburkan DemokrasiKOTA BHARU: Timbalan Pesuruhjaya PAS Kelantan, Datuk Mohd Amar Abdullah menawarkan diri untuk bertanding jawatan Timbalan Presiden parti bagi memberi ruang kepada perwakilan untuk ‘memilih’.

Katanya, setelah Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man menarik diri bertanding jawatan tersebut, beliau menerima tanggung jawab bagi memenuhi hasrat perwakilan yang turut mencalonkannya untuk bertanding jawatan tersebut.

Beliau berkata demikian pada sidang media berhubung hasratnya menerima pencalonan jawatan Timbalan Presiden PAS di pejabatnya, di Kota Darulnaim,  tengahari tadi.


HAYATILAH PERLEMBAGAAN PARTI PAS 

Pemerhati asing mula menunjukkan minat terhadap pemilihan PAS sejak dari tahun 2009, iaitu selepas Pakatan Rakyat (PR) mencapai kemenangan besar dalam Pilihan Raya Umum ke-12 (PRU 12).
Kehadiran Dr Bridget Welsh pada Muktamar PAS ke-55 tentunya menarik perhatian. Welsh hadir sebagai pemerhati di sayap wanita (muslimah) parti itu sambil ditemani Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin.
Semua ini mempunyai makna-makna yang tersendiri, apatah lagi ketika itu Muktamar PAS menyaksikan pertandingan Jawatankuasa Kerja PAS Pusat untuk sesi 2009-2011.
Seperti biasa, Ketika itu pun jawatan Presiden PAS bukan subjek utama kerana sudah dijangkakan Datuk Seri Abdul Hadi Awang bakal menang tanpa bertanding, namun fokus utama adalah jawatan Timbalan Presiden PAS.
Ketika itu tiga tokoh PAS menawarkan diri untuk bertanding jawatan tersebut iaitu Ustaz Nasharudin Mat Isa, Datuk Husam Musa dan Mohamad Sabu (Mat Sabu).
“PAS perlu berubah atau diubah,” tulis Welsh dilaporkan wanitakeadilan yang mengambarkan pertembungan kem konservatif Islam diwakili Nasharudin Mat Isa (Nasha) dengan kumpulan liberal (Erdogan) diwakili Husam Musa.
Ketika itu Mat Sabu tidak diberi perhatian, sebaliknya Husam Musa yang disebut-sebut sebagai ketua kem liberal PASgagal memenangi jawatan Timbalan Presiden PAS. Nasha menang dengan mendapat 480 undi, Husam 281 undi dan Mat Sabu, 261 undi.
Welsh melihat kemenangan Nasha itu dengan pandangan sinis.
“Pertimbangkan pemenang dalam pertandingan Timbalan Presiden, Nasharuddin Mat Isa. Hanya empat tahun lalu, apabila beliau telah dilantik pada tahun 2005, beliau telah disebut-sebut sebagai pemimpin yang progresif (liberal). (Namun) Hari ini, beliau telah dilabelkan sebagai pembela ulama, suara konservatif.
“Identiti politik Nasharuddin ini masih tidak jelas, kerana ia dibentuk oleh kuasa-kuasa dalaman parti… dan bukannya didorong oleh prospek yang tetap.
“Beliau mewakili posisi majoriti pemimpin PAS yang menjadi ahli-ahli politik, dan mengamalkan ‘haiwan politik’ dan bukannya ideologi politik. Sebagai haiwan politik, mereka beroperasi melalui pujukan dan kepentingan, dan bukannya prinsip serta ideologi dengan kedudukan yang tetap,” ulas Welsh.
Sekali lagi Welsh memberi perhatian terhadap pemilihan PAS pada tahun 2011 iaitu pada muktamar kali ke-57, di mana kali ini pertandingan Timbalan Presiden tiga penjuru antara penyandang, Nasha ditentang oleh Mat Sabu dan Tuan Ibrahim Tuan Man.
Mat Sabu menang dengan undi 420 undi menewaskan penyandang, Nasha, 224 undi dan seorang lagi dari kem ulama, Tuan Ibrahim dengan 399 undi.
Tidak seperti kemenangan Nasha pada tahun 2009, kemenangan Mat Sabu sebagai Timbalan Presidendipandang Welsh sebagai kemenangan kumpulan progresif (liberal) dalam PAS untuk mengukuhkan Pakatan Rakyat (PR) dalam merealisasikan ‘PAS for All.’
“Kemenangan kumpulan progresif dalam parti Islam Malaysia untuk berkhidmat lebih dinamik dalam Pakatan Rakyat dan mengukuhkan penglibatan PAS dalam politik negara,” ulas Welsh.
Selain Welsh kemenangan Mat Sabu dan kumpulan Naib Presiden liberal, Husam Musa, Mahfuz Omar dan Salahuddin Ayub disambut gembira oleh DAP dan Datuk Seri Anwar Ibrahim.
“Wajah baru kepimpinan PAS sekarang telah melenyapkan sentimen kerjasama perpaduan PAS-UMNO yang menjadi kebimbangan komponan Pakatan Rakyat terutamanya DAP dan PKR,” kata Ketua Publisiti DAP, Teresa Kok dilaporkan dalam Suara Keadilan, 7 Jun 2011.
Katanya kemenangan gandingan wajah baru dalam kepimpinan PAS 2011-2013 akan memantapkan lagi hubungan dengan DAP dan PKR dalam menghadapi Pilihan Raya Umum ke 13 akan datang.
“Tahniah kepada Mohamad Sabu dan semua pimpinan serta ahli-ahli PAS yang memahami senario politik semasa bagi memantapkan lagi PR untuk menguasai Putrajaya di masa depan,” jelas beliau yang juga Ahli Parlimen DAP Seputih.
Anwar pula melihat kemenangan itu sebagai PAS kembali pada landasan betul iaitu kembali semula ke era penubuhan zaman almarhum Dr Burhanuddin al Helmy.
Ketika zaman Dr Burhanuddin, PAS tidak bergerak di atas kerangka Negara Islam, sebaliknya berpaksikan politik nasionalisme.
“PAS memiliki sejarah panjang memperjuangkan rakyat sejak sebelum merdeka. Tokoh seperti almarhum Dr Burhanuddin al Helmy, Almarhum Zulkifli Muhamad dan almarhum Ustaz Fazil Mohd Noor tidak asing dalam mengungkap perjuangan menegakkan keadilan dan menentang kezaliman dalam kerangka politik nasional,” katanya.
Namun kesungguhan Welsh terhadap pemilihan PAS itu turut dipandang sinis oleh bekas blogger PAS, MZ.
Siapa Bridget Welsh ?
MZ, menyusurgalurkan latar belakang Welsh seperti berikut :
Bridget Welsh kini bergelar Profesor Bersekutu Sains Politik di Universiti Pengurusan Singapura yang mana kini beliau sedang menyiapkan penyelidikan yang bertajuk “Gender and Politics in Southeast Asia ” yang berfokuskan kajian mengenai persamaan gender di rantau ASEAN. Sebelum ini beliau turut bergelar Profesor Bersekutu di Southeast Asia Studies Program di Universiti Johns Hopkins, Amerika yang mana Anwar turut menjadi Profesor jemputan di sana.
1. Freedom House
Hujah pertama yang mengatakan Bridget Welsh adalah agen CIA ialah apabila beliau bergelar Konsultan kepada Freedom House, organisasi yang mempromosikan kebebasan melampau gaya Amerika. Freedom House adalah terkenal di seluruh dunia sebagai operasi rahsia CIA, apabila ia ditubuhkan serentak dengan NED dan menerima tajaan daripada agensi itu. Buktinya anda boleh taip di enjin carian google mengenai perkara ini ataupun klik sini sahaja untuk mengetahui kaitan langsung CIA, NED dan Freedom House.
Freedom House juga sering mengkritik kerajaan Malaysia kononnya tidak bebas seperti yang dimahukan mereka.
Apa yang paling melampau yang dilakukan oleh Freedom House adalah untuk memastikan seluruh Timur Tengah mencontohi negara Israel yang dikatakan mereka sebagai negara paling bebas di Timur Tengah dan dunia. Antara lain perkara ini membuktikan modus operandi mereka yang mahu menjadikan Timur Tengah seperti Israel. Antara yang terlibat secara tidak langsung dalam membawa kebebasan gaya Amerika di Timur Tengah ini ialah Yayasan Masa Hadapan atau Foundation For The Future yang turut pernah dianggotai Anwar sebagai Pengerusi dan juga kekasih Wolfowitz, Shaha Riza.
Tugas Bridget Welsh di Malaysia pula adalah membawa agenda Freedom House ini ke Malaysia dengan mencanangkan Malaysia sebagai negara yang tidak bebas dan tidak demokrasi, ini dapat dilihat melalui setiap tulisan beliau terhadap Malaysia.
2. Asia Barometer dan Merdeka Centre
Bridget Welsh juga merupakan Pengarah Malaysia Asia Barometer Project Survey yang menumpukan kajian mengenai demokrasi di Malaysia. Melalui Asia Barometer ini juga beliau berkerjasama dengan Ibrahim Suffian, Pengarah Merdeka Centre untuk menjalankan kajian politik di Malaysia antaranya ialah “Malaysia Country Report: Second Wave of Asian Barometer Survey, yang diterbitkan pada tahun 2007.
3. Malaysiakini
Bridget Welsh turut membawa propagandanya ke dalam Media Malaysia dengan menjadi kolumnis tetap Malaysiakini akhbar internet yang mendapat tajaan terus NED. Bukti paling besar kaitan terus Bridget Welsh, Malaysiakini, Freedom House dan juga NED apabila Bridget Welsh secara individu, Premesh Chandran daripada Malaysiakini yang mendapat tajaan NED tahun lepas,Sarah Cook daripada Freedom House dan John Knaus daripada NED berkerjasama menjayakan satu forum mengenai kebebasan media internet di Malaysia anjuran NED pada tahun lepas di Washington.
Penglibatan semua agensi yang berkaitan dengan Bridget Welsh dalam satu forum ini yang menunjukkan secara simbolik beliau adalah agen CIA. Kerana semua agensi itu Malaysiakini, Freedom House dan juga NED mempunyai kaitan dengan CIA secara langsung atau secara tidak langsung.

DEMI KRISTIAN, MAHFUZ BEAN SANGGUP MEROBEK SAMPAI RABAK PERLEMBAGAAB PARTI PAS


Sedutan Ceraian Perlembagaan PAS
Fasal 3: Dasar PAS ialah ISLAM


Fasal 5: Tujuan PAS ialah:-

1.Memperjuangkan wujudnya di dalam Negara ini sebuah masyarakat dan pemerintahan yang terlaksana di dalamnya nilai-nilai hidup Islam dan hukum-hukumnya menuju keredhaan Allah

2.Mempertahankan kesucian Islam serta kemerdekaan dan kedaulatan Negara  

Fasal 6. Usaha-Usaha:

(1) Menyeru umat manusia kepada Syari’at Allah dan Sunnah RasulNya melalui dakwah secara lisan, tulisan dan amalan.

(2) Memperjuangkan Islam sebagai aqidah dan syari’ah serta menjadikannya sebagai panduan berpolitik dan bernegara serta memperkenalkan nilai-nilai ke Islaman dalam usaha menegakkan keadilan dan kemajuan di segenap bidang termasuk pemerintahan dan pentadbiran, ekonomi dan sosial serta pelajaran dan pendidikan.

(3) Memupuk dan memperkukuhkan dan memperkuatkan ukhuwah Islamiyah dan menyuburkan rasa perpaduan di kalangan rakyat bagi memelihara kehidupan politik dan masyarakat yang sihat dan berkebajikan.

(4) Mengajak dan menggalakkan badan-badan, pertubuhan-pertubuhan dan orang-orang perseorangan bagi mengenali dan memehami serta memperjuangkan konsep dan pandangan hidup Islam.

(5) Menyediakan rencana-rencana dan bertindak bagi memperbaiki susunan serta institusi-institusi masyarakat, bentuk politik, keadilan ekonomi dan negara, untuk membela kepentingan umat Islam dan rakyat seluruhnya.Makin hari makin Beangai kepala Si Mahfuz Bean ni gamaknya. Nama je nak orang panggil dia sebagai pejuang Islam. Tapi mentaliti mengalahkan Yahudi.

Mungkin itulah kesan sampingan yang dihidapi oleh pemimpin yang suka mempergunakan Islam demi kepentingan Politik sendiri ni kot. Balasan tuhan, siapa yang tau ye tak.

Demi kerana nak mendapat sokongan dikalangan puak - puak DAPigs, dia sanggup memperlekehkan keputusan Kerajaan menolak penggunaan kalimah Allah.

Malah, bukan setakat itu sahaja. Si Mahfuz Bean tu siap tuduh pulak pihak Kerajaan yang sengaja mempolitikkan isu tersebut sehingga menjadi satu Polemik dikalangan rakyat.

Atas sebab dakwaan dan tuduhan itulah yang membuatkan Si Mahfuz Bean ni meroyan tak tentu arah dalam sidang Parlime menuntu Kerajaan meminta maaf dengan PAS.

Dia tuduh Kerajaan yang memfitnah PAS kerana sengaja membangkitkan isu berkaitan dengan kalimah Allah tu dan GAGAL menjawabnya dalam sidang Parlimen.

Yang sebenarnya, Si Mahfuz Bean tu hanya sekadar memutar belitkan keadaan untuk menonjolkan kononnya Kerajaan ni bersikap dwi-standard.

Kononnya, Si Mahfuz Bean tu nak burukkan Kerajaan dimata penganut agama Kristian dengan menjadikan isu di Sabah dan Sawarak berkaitan dengan pengunaan kalimah Allah ni.

Hakikatnya, yang dilarang oleh pihak Kerajaan ialah untuk penerbitan AlKitab berbahasa Melayu dengan menggantikan perkataan 'Tuhan' dengan kalimah Allah.

Itu yang ditegah dan dilarang kerana bimbang ianya akan mengelirukan orang ramai dan mampu menyesatkan akidah kepada umat Islam sendiri.

Tapi, apa yang diketengahkan oleh Si Mahfuz Bean semalam hanya isu berkaitan dengan penerbitan majalah The Herald dalam Bahasa Melayu, bukannya Alkitab.

Mahfuz Bean kena ingat!!! Isunya bukan hanya mengenai majalah Herald atau Alkitab itu sahaja. Tetapi ia berkaitan dengan akidah umat Islam.

Seandainya ada dikalangan umat Islam di Malaysia ni yang murtad, maka orang macam Si Mahfuz Bean tu perlu bertanggungjawab dihadapan Allah diakhirat kelak.

Kot kalau dia maksum sangat dan dah dijanjikan Syurga Allah S.W.T lain la cerita. Ini perangai dia pun mengalahkan Yahudi, pun masih ada hati nak cakap besar? 

Agak - agak la Mahfuz oi!!! Kaji la diri tu sendiri dulu. Jangan ingat masuk PAS dan jadi pemimpin besar bermakna khasyaf dia tinggi!!! Kalau setakat dapat masuk Sorga Nik Aziz tu baik tak payah!!! Tak membawa faedah lansung!!!

Monday, November 11, 2013

KHINZIR DAP, Teo Nie Ching Mendakwa Pemilihan Sayap Wanita, Pemuda dan Puteri UMNO Tidak Sah dan Perlu Diadakan Semula

Nak tengok berapa ramai Pemimpin dan Ahli UMNO yang berani SAMAN si KHINZIR seko ni.. Sejak bila ada Cina masuk UMNO... Boleh Tahu semua cerita pasal pemilihan umno.

PERINGATAN KEPADA PEMIMPIN DAN AHLI UMNO ... DAP DAH MULA SERANG PERTUBUHAN PAS ( diharamkan kerana berdasarkan agama dan kaum ) DAN UMNO ( Tak sah Pemilihan Sayap Parti) SETELAH TIDAK BERJAYA MENGKUCAR-KACIRKAN ORANG MELAYU DENGAN ISU AGAMA DAN HAK-HAK ORANG MELAYU.

DAP Kata Pemilihan Sayap UMNO Tidak Sah???

 

Penolong Setiausaha Publisiti Kebangsaan DAP, Teo Nie Ching mendakwa pemilihan sayap Wanita, Pemuda dan Puteri UMNO pada 12 Oktober lalu tidak sah dan perlu diadakan semula kerana melanggar peraturan Pendaftar Pertubuhan (ROS).

Sehubungan itu, beliau menggesa ROS mengarahkan UMNO supaya mengadakan semula pemilihan tiga sayap parti berkenaan kerana banyak isu yang mencurigakan didakwa berlaku dalam pemilihan itu pada Sabtu lalu.

“Antara isu tersebut adalah kehilangan kertas undi, perwakilan yang mengelirukan dan keengganan pengiraan semula undi.

“Persoalan sekarang adakah ROS akan mengarahkan UMNO mengadakan pemilihan baharu. Jika tidak ia menunjukkan bahawa ROS tidak profesional, adil dan bebas kerana mengamalkan `double standard’,” dakwanya.


Beliau merujuk kepada tindakan ROS mengarahkan DAP mengadakan semula pemilihan Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) parti itu sebelum ini kerana pemilihan CEC yang berlangsung pada tahun lalu dianggap tidak sah.

Nie Ching seterusnya mendakwa, pada Pemilihan UMNO 2013 yang berlangsung Sabtu lalu, terdapat 50 UMNO bahagian menghadapi masalah teknikal menyebabkan proses pengiraan undi yang terlalu panjang.

Beliau juga mendakwa dimaklumkan kononnya UMNO Bahagian Merbok dan UMNO Bahagian Petaling Jaya Selatan menerima kertas undi berlebihan berbanding jumlah perwakilan, enam cawangan UMNO di Seremban dibenarkan mengundi meskipun telah dibatalkan pada bulan lalu.

Nie Ching juga mendakwa pengundian di UMNO Bahagian Baling dan Sabak Bernam terpaksa dilanjutkan disebabkan kehilangan kertas undi, malah keputusan undi tidak dikeluarkan selepas lebih 24 jam proses pengundian tamat.

Sunday, November 10, 2013

Ramai Pemimpin Dan Ahli Pas Telah Mencabuli Perlembagaan Parti : Penyokong PAS Dakwa Ada Anjing Bertanding Kerusi Ketua Pemuda Pas

SHAH ALAM – Kurang 24 jam selepas senarai muktamad calon pemilihan Pas bagi sesi 2013-2015 diumumkan oleh Pengerusi Jawatankuasa Pemilihannya, Asmuni Awi, sudah pun muncul kempen memburuk-burukkan calon parti itu yang dimuat naik ke dalam laman media sosial Facebook hari ini.

Menurut sumber Sinar Harian Online, kempen berbaur hasutan dan cuba menjejaskan undi calon Ketua Dewan Pemuda Pas itu menggunakan akaun ‘Fikrah Islamiah Pilihan Kami’ dengan mengubah wajah salah seorang calon yang bertanding iaitu Zulhazmi Shariff dengan gambar anjing.

Manakala dua lagi pencabar Zulhazmi seperti Suhaizan Kaian dan Kamaruzaman Mohamad pula menggunakan wajah sebenar.

Pemilik akaun tersebut turut memuat naik beberapa mesej yang merujuk kepada perjuangan kerajaan perpaduan yang sebelum ini lantang disuarakan oleh bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharuddin Mat Isa dan bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr Hassan Mohamed Ali.

“Jika aning-anjing liberal ini berjaya menguasai parti, maka lihatlah sendiri akan lebih ramai lagi para pejuang Islam akan menerima nasib yang sama seperti Ustaz Nasarudin dan Dr Hassan Ali.

“Mereka akan terus menerus menjadi kuda kepada PKR dan DAP...maka ketika itu percayalah penyatuan umat Islam Melayu hanya akan tinggal impian,” katanya.

Selain menghasut, pemilik akaun tersebut turut mendakwa Suhaizan hanyalah ‘kambing hitam’ kepada golongan liberal dengan bertujuan untuk memecahbelahkan perwakilan Pas khususnya undi Kamaruzaman yang dikatakan mempunyai pemikiran Islam yang jelas.

“Golongan ini amat bimbang dengan Kamarulzaman yang mempunyai fikrah islam yang jelas maka Kamarulzaman wajib dinyah keluar dari Dewan Pemuda bagi melakasanakan kerja-kerja jahat mereka.

“Perlu diingatkan bukan saja hala tuju parti kita terletak di tangan para perwakilan sekalian namun kekuatan ummah atau umat Melayu Islam juga terletak kepada keputusan yang kita buat dalam muktamar ini,” katanya sambil menyifatkan satu undi kepada Suhaizan bermakna akan menghilangkan satu undi kepada Islam.

Kempen itu jelas menyalahi peraturan pemilihan Pas kali ini yang membenarkan calon mempromosikan diri namun tertakluk beberapa garis panduan parti itu.

Antaranya ahli Pas dilarang menerbit, mengeluar, menyiar atau mengedarkan dalam sebarang bentuk kenyataan sama ada secara lisan atau bertulisan atau grafik atau karikatur dalam apa-apa medium sekalipun yang mengandungi fitnah, kejian, celaan, sindiran, atau apa jua kenyataan palsu sama ada secara langsung atau tidak langsung dengan tujuan mempengaruhi atau mendorong mana-mana ahli Pas supaya mencalonkan atau tidak mencalonkan atau mengundi atau tidak mengundi mana-mana ahli Pas.-Sinar Harian

Sedutan Ceraian Perlembagaan PAS
Fasal 3: Dasar PAS ialah ISLAM


Fasal 5: Tujuan PAS ialah:-

1.Memperjuangkan wujudnya di dalam Negara ini sebuah masyarakat dan pemerintahan yang terlaksana di dalamnya nilai-nilai hidup Islam dan hukum-hukumnya menuju keredhaan Allah

2.Mempertahankan kesucian Islam serta kemerdekaan dan kedaulatan Negara  

Fasal 6. Usaha-Usaha:

(1) Menyeru umat manusia kepada Syari’at Allah dan Sunnah RasulNya melalui dakwah secara lisan, tulisan dan amalan.

(2) Memperjuangkan Islam sebagai aqidah dan syari’ah serta menjadikannya sebagai panduan berpolitik dan bernegara serta memperkenalkan nilai-nilai ke Islaman dalam usaha menegakkan keadilan dan kemajuan di segenap bidang termasuk pemerintahan dan pentadbiran, ekonomi dan sosial serta pelajaran dan pendidikan.

(3) Memupuk dan memperkukuhkan dan memperkuatkan ukhuwah Islamiyah dan menyuburkan rasa perpaduan di kalangan rakyat bagi memelihara kehidupan politik dan masyarakat yang sihat dan berkebajikan.

(4) Mengajak dan menggalakkan badan-badan, pertubuhan-pertubuhan dan orang-orang perseorangan bagi mengenali dan memehami serta memperjuangkan konsep dan pandangan hidup Islam.

(5) Menyediakan rencana-rencana dan bertindak bagi memperbaiki susunan serta institusi-institusi masyarakat, bentuk politik, keadilan ekonomi dan negara, untuk membela kepentingan umat Islam dan rakyat seluruhnya.

(6) Menyertai dan bekerjasama dengan badan-badan, persatuan-persatuan atau pertubuhan-pertubuhan yang tidak berlawanan tujuannya dengan PAS bilamana dan selama mana ianya mujstahak dan sesuai serta tidak bercanggah dengan undang-undang negara.

(7) Mempertahankan Bahasa Malaysia sebagai bahasa rasmi negara yang tunggal dalam amalannya disamping berusaha mengembangkan bahasa al-Qura’an. (8) Memperjuangkan wujudnya kebudayaan negara berasaskan nilai-nilai yang tidak bercanggah dengan ajaran-ajaran Islam.

(9) Memperjuangkan hak dan kepentingan umat Islam di negara ini tanpa mengabaikan tanggungjawab melaksanakan keadilan terhadap seluruh rakyat Malaysia dan tanggungjawab mewujudkan keharmonian antara kaum di dalam negara ini.

(10) Menyertai dan bekerjasama dengan Bangsa-Bangsa Bersatu dan badan-badan lain yang sah bagi mengekalkan keamanan dan menjalinkan hak-hak asasi manusia serta menghapuskan segala macam kezaliman, kepalsuan, perhambaan dan penindasan di kalangan umat manusia.

(11) Melakukan apa-apa jua usaha dan tindakan dalam batas-batas Perlembagaan dan Undang-Undang negara bagi mencapai semua tujuan-tujuan PAS ke dalam dan ke luar.

Fasal 7. Hukum dan Kekuasaan

(1) Adapun hukum yang tertinggi sekali dalam pegangan PAS ialah KITABULLAH dan SUNNAH RASUL serta IJMAK ‘ULAMAK dan QIAS yang terang dan nyata, degan tertakluk kepada hukum yang tertinggi itu, kekuasaan PAS adalah dipegang oleh Muktamar Tahunan.

(2) Dengan tertakluk kepada hukum-hukum dalam ceraian (1) itu segala gerakan dan pentadbiran PAS adalah dijalankan di bawah perintah dan kekuasaan Muktamar, akan tetapi Muktamar itu sendiri tertakluk di bawah syarat-syarat yang terkandung dalam Perlembagaan PAS dan aturan peraturan muktamar atau mesyuaratAgung PAS.

Rujuk: http://aburedza.files.wordpress.com/2011/07/perlembagaan-pas.pdf
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...