Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Saturday, January 28, 2012

Update Gambar:Ustaz Zakaria Pembaca Khutbah Guan Eng Sokong Himpun.

Filed Under ( ) by pisau on 28.1.12

Sepanjang program anjuran HIMPUN,rata rata yang hadir Pisau perhatikan datangnya dari pelbagai latar belakang fahaman politik,atas nama satu akidah mereka ini turun untuk memberi sokongan dan menyuarakan kebimbangan mengenai permasaalahan akidah umat Islam.

Dalam kesemua ucapan penceramah,tidak seorang pun membangkitkan isu politik,sebaliknya banyak menekankan peri pentingnya menjaga akidah umat Islam yang semakin tergugat.Walau pun program ini di pandang sinis dan juga di sabotaj.Kehadiran yang ramai membuktikan ia berjaya membangkitkan kesedaran umat Islam.

Dalam kelompok yang ramai,yang paling menarik perhatian Pisau apabila melihat kelibat Ustaz Zakaria,Adik kepada Mufti Pulau Pinang.Beliau sebelum ini pernah menimbulkan kontroversi apabila membacakan khutbah mendoakan untuk Lim Guan Eng turut hadir memberi sokongan bersama rakan rakannya.

Ustaz Zakaria


Ustaz Hafiz Nordin,bekas ketua pemuda pas negeri Pulau Pinang


Pisau kata "Salleh Man tak berani nak pi takut Guan Eng berdehem"

Read more: http://www.pisau.net/2012/01/updatesekitar-majlis-himpun-pulau.html#ixzz1koIvT3Xk

PAPA GOMO : Anwar Ibrahim Sokong Israel Tetapi UMNO Disamakan Zionis
Datuk Seri Anwar Ibrahim dilaporkan akan menyokong segala usaha untuk melindungi negara Israel tetapi tidak mengesahkan untuk membuka hubungan diplomatik dengan negara itu sekiranya beliau dipilih menjadi Perdana Menteri Malaysia.

“Saya menyokong segala usaha untuk melindungi keselamatan negara Israel”, katanya seperti dilaporkan The Wall Street Journal (WSJ), Asia, 26 Jan.

Lapor portal itu, Anwar bagaimanapun tidak mengesahkan untuk membuka hubungan diplomatik dengan negara Israel itu, satu langkah yang katanya kekal ke atas Israel sebagai menghormati aspirasi rakyat Palestin.

Malaysia sebelum ini di antara negara Islam yang secara konsisten tidak menjalin hubungan diplomatik dengan Israel tetapi dalam masa sama membuka hubungan diplomatik dengan Palestin.

Lapor portal itu lagi, walaupun Anwar menyokong kesucian perkahwinan antara lelaki dan wanita di Malaysia, namun Anwar berkata undang-undang liwat yang lapuk perlu dipinda.

“Bukan urusan saya untuk menyerang dan menangkap rakyat berdasarkan orientasi seks mereka”, katanya.

AIDCNews – 27/10/12GOMO: Elok lah tu bila ketua Umum Pakatan PAS menyokong segala usaha dalam menyelamatkan Israel sebuah negara yang HARAM yang mana telah merampas tanah milik Palestin. ELok sangatlah tu buat Puak PAS yang membanggakan dan menggagongkan Anwar Ibrahim sebagai bakal Perdana Menteri Malaysia.

Puak Pembangkang dok kata UMNO ni jahat dan zalim macam Zionis tetapi sejahat jahat UMNO yang dikatakan zalim ni kita tak pernah ada niat nak jalinkan Hubungan Diplomatik dengan Israel kerana UMNO tidak mengiktiraf Israel sebagai sebuah negara yang SAH.

Anwar Ibrahim boleh kata nak melindungi keselamatan Israel dan Gomo percaya jika Pakatan PAS, DAP, PKR jatuh ke tangan pembangkang maka esok hari Anwar Ibrahim akan mengumumkan hubungan Diplomatik diantara Malaysia dan Israel temetrai sebagaimana Singapura yang melakukan pekara ini apabila keluar dari Malaysia.


KLIK IMEJ

Malas nak komen lebih bab ni takut puak PAS marah Gomo pulak kata Gomo ni lagi jahat macam Israel Zionis keparat. Al Maklum Gomo dan lain lain Blogger ni dikatakan jahat macam Syaitan. Anwar Ibrahim dijulang macam Malaikat. Biasalah.......Anwar je layak masuk Sorga.


Psssttt... Hebat bila Anwar Ibrahim sokong Israel, ni ke Faktor pembebasan Anwar dari kes Liwat?

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Video: Peguam Anwar Anggap Buang Masa Saman Datuk T

Peguam Anwar Anggap Buang Masa Saman Datuk TAnwar Ibrahim Wat Apa Tu?

Trio 'Datuk T' yang menayangkan video seks yang mereka dakwa pelakunya adalah ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, hari ini mencabar Anwar membuktikan yang mereka salah atau berdepan dengan satu lagi pendedahan video yang "lebih dahsyat".

Salah seorang anggota Trio 'Datuk T, yang juga bekas bendahari PERKASA, Datuk Shuib Lazim, berkata video baru itu dirakamkan pada 12 dan 13 Januari tahun lalu di Thailand.

‘‘Saya sendiri telah menonton rakaman video ini selepas diberikan oleh Datuk Eskay. Saya percaya Datuk Eskay sedia membuat pendedahan mengenai rakaman video ini di dalam mahkamah jika Anwar bertindak menyaman kami," katanya, merujuk kepada seorang lagi anggota trio Datuk T, Datuk Shazryl Ekay Abdullah.

‘‘Cuba periksa pasportnya di manakah Anwar berada pada ketika itu. Cuba tanya isterinya, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail di mana Anwar pada masa itu,’’ katanya lagi.

Shuib menambah Anwar perlu segera menyaman Trio Datuk T, termasuk bekas ketua menteri Melaka, Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik, jika mana-mana penganalisis forensik antarabangsa boleh membuktikan bahawa pelaku dalam video seks pertama yang didedahkan Mac lalu, adalah bukan Anwar.LIVE : HIMPUN Rakyat Penang Serbu Kompleks Budi Penyayang Kepala Batas

Apa Motif Meloyakini Hantaq Wartawan,Sabotaj Himpun?

Apa kejadah yang meloyakini hantaq wartawan supaya dapat memutaq cerita yang Program HIMPUN tidak berjaya dilaksanakan di Pulau Pinang,Padahal yang hadir lebih dari apa yang telah dilaporkan didalam Meloyakini.Ternyata mereka telah kantoi dalam melaporkan berita palsu

LIVE : HIMPUN Rakyat Penang Serbu Kompleks Budi Penyayang Kepala Batas


Pertemuan ini memberi peluang untuk berkongsi idea dan pendapat berkaitan isu permasalahan umat seperti agenda murtad dan Kristianisasi.
Para Mufti bersepakat bahawa keperluan persoalan aqidah perlu ditangani melalui hujah agama bukan dibiarkan berlarutan menjadi modal politik.Dalam pertemuan bermakna ini, para Mufti yang hadir menyatakan persetujuan menyokong objektif dan agenda yang dibawa oleh HIMPUN selagi mana HIMPUN terus menolak usaha Kristianisasi dan gejala murtad yang semakin sukar dikawal dan membimbangkan ini.

DAP Takutkan HIMPUN Bersebab?


DAP takutkan HIMPUN yang diadakan hari nie kerana penyertaan akan ramai dan seperti satu peperangan akan berlaku.Pengerusi HIMPUN, Dr. Yusri Mohamad dalam ucapannya menyatakan lewat kebelakangan ini timbul kebiadaban penganut agama lain dalam mencabar kemurnian agama Islam. Usaha memurtadkan umat Islam merupakan perkara yang amat dikesali kerana apabila seorang Muslim itu murtad, ia telah menggadaikan bukan sahaja dunia malah akhiratnya juga. Beliau menyeru semua pihak agar tidak mencurigai agenda HIMPUN kerana perhimpunan ini diasaskan atas kesatuan akidah dan tidak mempunyai apa-apa kepentingan peribadi. Beliau juga memberi gambaran suara yang lantang dan jelaslah yang akan mempengaruhi keputusan yang bakal dibuat. Justeru, amat perlu untuk umat Islam berhimpun mencipta paduan suara atas dasar kesatuan akidah supaya penganut agama lain tidak akan berani mencalar kesucian agama Islam


Presiden ISMA, Ustaz Abdullah Zaik mengingatkan pesanan Allah SWT dalam Surah Al-Baqarah, ayat 120 bahawa orang Nasrani dan Yahudi tidak akan redha dengan orang Islam sehingga orang Islam mengikut jejak langkah mereka. Kedudukan Islam telah dicabar dan pertembungan budaya sedang berlaku dengan sengit dalam usaha musuh-musuh Islam merobek keperibadian dan jati diri umat Islam di Malaysia. Malangnya, masih ramai yang gagal melihat situasi ini adalah sebahagian daripada perancangan rapi musuh-musuh Islam dan hanya menganggap apa yang berlaku adalah kisah-kisah terpencil yang bersifat individu. Beliau menggesa umat Islam menjaga sensitiviti keimanan dan jangan sekali-kali bacul membelakangkan sensitiviti keagamaan semata-mata untuk kepentingan politik.


LIVE HIMPUN : MALAYSIAKINI KANTOI MENIPU...HANYA 1000 ORANG HADIR HIMPUN..

HANYA 1000 ORANG HADIR HIMPUN..

Sambutan sangat luar biasa sehinggakan ramai puak puak yang tidak mahu umat Islam bersatu dan duduk dibawah satu bumbung cuba mempertikaikan perhimpunan ini.. Jumlah kehadiran dinafikan supaya tidak mendapat perhatian..

Ustaz Zakaria yang mendoakan Guan Eng semasa khutubah Jumaat di Masjid Padang Menora pun ada..dengar cerita dia nak join Hasan Ali sebab kecewa..

PENIPUAN MALAYSIAKINI SECARA TERANG TERANGAN MENAFIKAN JUMLAH KEHADIRAN HIMPUN DI KEPALA BATAS

Perhimpunan tersebut sepatutnya dirancang menarik lebih 20,000 orang dari seluruh Pulau Pinang dan Kedah. Setakat ini sekitar 1,000 orang sudah mengisi dewan tersebut. - Malaysiakini

Published with Blogger-droid v2.0.3

Friday, January 27, 2012

Abdul Ghani Othman Hampir Pasti Bukan Lagi Menteri Besar Johor Selepas PRU Ke 13...? Saksikan Video Klip

Abdul Ghani Othman Hampir Pasti Bukan Lagi Menteri Besar Johor Selepas PRU Ke 13...? Saksikan Video Klip Panas Ini...
FAIL SULIT - SENARAI SAKSI KES LIWAT

FAIL SULIT - SENARAI SAKSI KES LIWAT 'DISIMPAN' ATAS UGUTAN ANWAR!!?Anwar kini sedang merancang rapi untuk membunuh beberapa 'saksi' sebenar kepincangan moral dan agenda jahat Anwar rakus mahukan takhta pemerintahan Negara sehingga mengabaikan amanah seorang Pemimpin rakyat mengatasi pegangan prinsip keutamaan Agama Islam dan Keamanan Negara dari pelbagai sudut.

Antara yang telah dicantas adalah Hassan Ali. Selepas ini beberapa nama dalam PAS bakal dicampak ke longkang melupakan segala maruah yang mereka pernah gelarkan Ulama' PAS dan menggadai nyawa untuk parti.


Nama2 tersebut adalah Ustaz Nasharuddin Mat Isa, Ustaz Azizan Abdul Razak dan Ustaz Harun Din sendiri yang kini dalam pemerhatian. Mereka antara 'saksi' sebenar yang 'disimpan.'

'Saksi' ini juga bukan sahaja ada di dalam PAS malah DAP sendiri. Saksi ini releven untuk dipamerkan ke Mahkamah membawa fakta 'wajah' sebenar Anwar.
Akan tetapi, ianya disekat dan terus disekat. Peguambela Anwar sendiri terpaksa dicantas selepas kes Rayuan Liwat II beliau kerana dikhuatiri bakal mengeluarkan beberapa fakta yang membuktikan kepincangan Diktator Pakatan ini.Malah Karpal sendiri masih menyimpan Laporan penuh yang membuktikan Anwar terlibat di dalam Hubungan songsang tersebut yang telahpun dibentangkan ke Parlimen ketika Anwar memegang jawatan TPM.

Laporan penuh yang hansard pada Sidang Parlimen Mesyuarat ke-3 Penggal ke-3 Parlimen ke-9 pada 22hb November 1997.yang masih disimpan Karpal boleh melihat seperti yang yang tertera di bawah : - (KLIK PADA SENARAI GAMBAR DI BAWAH UNTUK LIHAT LEBIH JELAS)Mungkin ada yang telah membaca akan tetapi masih ada yang tidak tahu akan handsat yang diusulkan sendiri Karpal Singh pada ketika itu cuba membuktikan Anwar terlibat dalam skandal liwat.


Bagaimana seorang peguam yang dianggap terkemuka dan terhandal di Negara ini (kata Pro Pakatan lah) boleh terus menarik semula dengan mudah usul yang dianggap besar kerana ianya di bawa ke Sidang Yang dianggap Mulia iaitu Sidang Parlimen?Ini membuktikan bahawa Karpal Singh ada fakta jelas dan masih menyimpannya. Oleh itu Anwar perlu segera mencantas beliau setelah selesai Kes Rayuan ini sebelum ianya dibawa semula ke Mahkamah oleh Peguambelanya sendiri.
Kerana Anwar punyai Agenda Besar yang dibantah sekeras2 nya oleh Karpal Singh kerana ianya bakal mencabul maruah Perlembagaan.
HINT telahpun diberikan melalui suara Timbalan Ketua Menteri II Penang yang mengkritik kepimpinan beliau membuktikan berlakunya konspirasi campurtangan Anwar.Siapakah yang bakal mencantas Karpal Singh pada akhir? LIM GUAN ENG.


Benarlah dakwaan Karpal SINGH, Anwar Ibrahim harus Bertaubat.


Artikel berkaitan (klik pada tajuk di bawah) :-


1. JINGGAY 13 - HARGA BRG. NAIK SBB. ANWAR PROMOTE ISU GAY DI DUNIA!!

2. KES LIWAT II SAPE ZALIM SKRG..!!? - SAIFUL BUKHARI DILAYAN MCM. SUNDAL!!

ANALISIS KL POS Hasan Ali : Faktor Pemusnah Impian Pakatan Rakyat

alt


Pas akan dipersalahkan jika kegagalan menyekat gelombang 'kuasa ketiga' yang dihasilkan oleh Datuk Dr Hasan Ali menyebabkan Pakatan Rakyat terpaksa berputih mata di Selangor. Pas boleh menafikan faktor Hasan Ali tidak akan menyebabkan berlaku sebarang pergolakan dalaman parti. Image downplay yang cuba dilakukan oleh parti tersebut kepada Hasan Ali beberapa minggu lalu kurang memberi impak.

Bertukarnya portfolio Hal Ehwal Agama Islam, Infrastruktur dan Kemudahan Awam dalam jawatan Exco Selangor kepada Menteri Besar adalah pencetus utama kebangkitan gelombang yang dibawa oleh Hasan Ali. Pas dilihat begitu lambat membuat damage control sehingga isu ini berjaya mengalih perhatian ahli dan penyokong setia parti tersebut.

Tidak boleh dinafikan pertukaran portfolio Adat-adat melayu, Belia dan Sukan kepada Dr Ahmad Yunus membangkitkan lagi kemarahan penyokong kuat Pas. Beberapa forum dan blog hardcore parti ini menyifatkan jawatan baru yang diberikan adalah satu penghinaan kepada Pas, sehingga ada yang secara sinis menyindir Pas sebagai Parti Adat & Sosialis (PAS).

Kehadiran beberapa tokoh pemimpin Pas sebagai penceramah undangan dalam siri jelajah Hasan Ali sudah cukup menampakkan Pas Selangor sudah berpecah kepada dua kelompok. Dr Azhar Yaakub, Ustaz Hasan Basri Mohammad, Ustaz Abdullah Zaik Abd Rahman adalah di antara tokoh-tokoh ternama dikalangan Pas Selangor.

Kehadiran bekas Ketua Pemuda Pas Selangor, Norman Taha juga mengejutkan ramai pihak. Norman Taha adalah di antara penggerak utama kejayaan Pas Selangor merampas 4 kerusi DUN dari tangan Barisan Nasional pada pilihanraya umum tahun 1999.

Siri jelajah Hasan Ali yang bermula di Meru tanggal 20 Januari 2012 hanyalah permulaan kepada satu ceramah besar yang bakal diadakan di Bangi, Selangor dalam bulan Februari ini. Penulis kurang pasti, namun suara-suara dari kalangan penyokong Pas menjangkakan impak yang lebih besar akan berlaku di Bangi nanti.

Maka tidak hairanlah jika Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali dan Pesuruhjaya Pas Selangor Dr Abdul Rani Osman dilihat cuba melakukan pre-emptive strategy dengan memberi peringatan kepada Hasan Ali supaya kembali mengingati kepada ikrar dan semangat Pakatan Rakyat yang pernah beliau laungkan.

Secara peribadi, penulis kurang bersetuju dengan tindakan oleh Timbalan Presiden PKR. Seharusnya beliau membiarkan kepimpinan Pas untuk mengambil tindakan sewajarnya. Kenyataan Azmin bahawa bukan beliau yang memecat Hasan Ali dari Pas tidak akan membawa sebarang pengertian kerana beliau jugalah yang mendesak Pas untuk mengambil tindakan tegas ke atas bekas Pesuruhjaya Pas Selangor tersebut.

Campurtangan beliau hanya akan merencatkan lagi usaha Pas bagi menangani isu Hasan Ali. Tindakan beliau seolah-olah menunjukkan Pas tidak mempunyai pemimpin yang berkaliber dalam membuat keputusan dan strategi yang betul.

Pas perlu bertindak bijak kerana usaha keras selama ini dalam menarik sokongan kaum Cina dan India bakal terbantut jika gelombang yang dicipta oleh Hasan Ali tidak disekat sepenuhnya. Gelombang 'kuasa ketiga' dalam Pas semakin berkembang dan tidak mustahil andaian dan pandangan mengatakan parti ini akan berpecah semakin menjadi realiti dan impaknya cukup kuat di Selangor.

Kegusaran kebangkitan gelombang ini turut dirasai oleh parti komponen dalam Pakatan Rakyat apabila ahli Parlimen Seputeh DAP, Teresa Kok mula meluahkan kebimbangan gelombang 'kuasa ketiga' yang dicipta oleh Hasan Ali bakal menggugat tempoh penguasaan Pakatan Rakyat di Selangor.Email dari pembaca, Apa benda Kuasa Ketiga ni Datuk Hasan Ali?

Semalam Mc dapat email dari seorang pembaca blog Mc. Rasanya kalau melihat email yang beliau berikan pada Mc. Beliau ni bukan calang-calang orang.

Baca email yang beliau berikan...original tanpa edit..


Salam..ingin saya utarakan pendapat mengenai Dr Hassan Ali (bekas Exco Selangor). Kita teruja dengan insiden beliau dipecat dari PAS. Beliau kini menjelajah untuk menjelaskan peristiwa pemecatan, sebab musababnya seterusnya menyerlahkan drama-drama yang berlaku dalam rumah tangga Parti Pakatan Rakyat, khususnya PAS.


Dalam segmen bicara dengan TV3 semalam bila ditanya kemana arah perjuangan beliau seterusnya, jawapan konkrit dan penuh konfident beliau akan memperjuangkan misi IMR (Islam,Melayu dan Raja-Raja) bersama The Third Force.


Pada pengamatan saya kalau itu matlamat beliau, ia bukan sebenarnya menyatupadukan orang Melayu, sebaliknya menambah parahkan perpecahan Melayu dari UMNO, PAS, PKR dan ditambah dengan 3rd Force.


Dari 3 pecahan kepada 4 pecahan. Apakah Melayu akan kukuh dengan pecahan yang sebegini? Apakah dengan hancurnya perpaduan Melayu, kita masih berpeluang menjadi bangsa dominan dan seterusnya memerintah negara? Tidakkah tindakan ini akan sedikit sebanyak membantu Parti Kafir menguasai pemerintahan negara?


Yang lebih merunsingkan kita ialah Timbalan Menteri JPM (Pengerusi Penerangan UMNO) secara terbuka meminta UMNO negeri dan bahagian menyediakan platform dan menganjurkan ceramah Dr Hassan Ali.


Mungkin dari satu sudut UMNO memperoleh kredit dengan pendedahan kepincangan parti Pembangkang, sebaliknya Dr Hassan juga dapat meyakinkan umum yang hadir akan tujuan beliau bergabong dengan 3rd Force (kuasa ketiga) dan sekaligus memecah belahkan orang Melayau.


Hanya untuk renongan saudara semua..

Tan Anak Laha - X BTN


Betul juga pendapat dari si pengirim email ini, namun kita masih tidak tahu apa objektif sebenar 'kuasa ketiga' Apa yang mereka mahukan, seni politik mana yang mereka bawa. Rasanya Dr Hasan Ali juga memikirkan perkara sedemikian, apa yang perlu kita buat hanyalah tunggu dan lihat.

McTheory:
Apakah kuasa ketiga bakal menyatukan melayu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...