Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Thursday, August 18, 2011

BUKTI AKTIVITI MURTADKAN ANAK2 MELAYU : Inilah Yang Anwar Dan Khalid Samad Dan Kepimpinan Islam PAS Mahu...Biar Semakin Mudah Umat Islam Dimurtadkan.

Apa yang didedahkan oleh blogger screwkuat ini benar-benar membuatkan Horas! gerun. Serta merta juga timbul rasa benci yang meluap-meluap kepada Khalid Samad dan partinya PAS, serta Anwar Ibrahim dan partinya PKR.

Merekalah yang amat beriya-iya menyokong penggunaan nama Allah oleh gereja. Belum digunakan pun sudah ramai umat Islam yang keliru dan murtad, apatah lagi jika sudah digunakan.

Itukah yang Khalid Samad dan Anwar Ibrahim mahu? Biar berduyun-duyun umat Islam meninggalkan agama masing-masing?Pulau Pinang juga menjadi pusat gerakan kristianisasi apabila kes cubaan murtad SAIFUL BAHAYAH ABDUL HAMID yang mendedahkan bahawa sebuah flat kediaman di Batu Maung dijadikan pusat kegiatan kristianisasi yang mensasarkan remaja-remaja Melayu di Pulau Pinang.

Mereka menjalankan aktiviti di flat tersebut pada setiap hari Khamis dengan kehadiran pada setiap sesi seramai 30 orang. Manakala pada hari Ahad mereka akan dibawa ke gereja.

Modus operandi kumpulan Kristian ini ialah dengan mensasarkan remaja-remaja Melayu yang mempunyai masalah keluarga dan kesempitan wang.


Dalam kes SAIFUL BAHAYAH ini, beliau menghadapi masalah kewangan dan telah berkenalan dengan ROSIATIMAH (Melayu murtad) yang telah menyelesaikan masalah tersebut dan memujuk beliau memeluk kristian!

Kepada mereka yang merasakan Tukang Screw hanya mereka-reka cerita, cubalah kesan atau berjumpa SAIFUL BAHIYAH sendiri yang telah ditempatkan di Pusat Remaja Inabah, Kuala Nerang, Kedah bagi menjalani proses pemulihan.

Secara kebetulan DAP cukup aktif di Pulau Pinang, dulu, kini dan selamanya.

Kita juga pernah digemparkan dengan kes remaja Islam bernama KARTINI MOHAMAD ROSLI yang didapati memakai salib pada tahun 2007 yang mengaku telah beberapa kali hadir di sebuah rumah yang dijadikan gereja yang terletak di sebuah taman perumahan di Baling, Kedah (belakang hospital lama).

Secara kebetulan juga rombongan SUARAM yang diketuai AP Sungai Siput juga dikesan berada di sekitar kawasan tersebut sebelum ditangkap di Pulau Pinang pada bulan Jun 2011.

Kita juga pernah berasa sangat sakit hati setelah menonton video BENJAMIN STEPHEN menghina Islam dalam sebuah gereja di Sarawak pada tahun lepas.


Untuk makluman BENJAMIN STEPHEN @ MOHD BADROL NIZAM MOHD REDZO yang berasal dari Kelantan merupakan penuntut di Sekolah Menengah Agama Naim Lil Banat, Jalan Yahya Petra, (kemudian diperbetulkan oleh blogger screwkuat69 sebagai Sek Men Yahya Petra, Kuala Krai) Kelantan, yang telah mula didekati mubaligh kristian sejak tahun 1997 sebelum murtad pada tahun 2001 di Gereja St.Peter, Ipoh.

Sejak 2006 BENJAMIN telah menyebarkan dakyah kristian sebelum menjadi guru di International School, Kuching. Mungkin kebetulan, Ipoh dan Kuching diwakili AP DAP.

Itu hanya sekelumit kes-kes murtad yang dapat Tukang Screw kongsikan untuk renungan bersama dan diharap dapat direnung-renungkan apakah sumbangan kita dalam menangani isu murtad ini! Timbul persoalan, apa kaitan DAP dalam gerakan kristianisasi ini?

Sumber artikel : screwkuat69
Gambar: Tranungkite

Sekat Bible Di Hotel Malaysia [Kuasa Perlembagaan Malaysia 11 (4) ]

Jika kita sering ke hotel-hotel bertaraf 5 Bintang di kebanyakkan negeri-negeri di Malaysia terutama di Selangor dan Kuala Lumpur amat kerap kita dapati terdapat buku agama kristian sengaja diletakkan di dalam laci bilik hotel tersebut. Tidak kiralah yang check-in hotel itu seorang melayu muslim atau arab muslim atau sesiapa sahaja pastinya akan terjumpa atau tahu wujudnya buku Bible Kristian ini di dalam laci yang disewanya.

Inilah dakyah Kristian ingin memurtadkan umat Islam secara terang-terangan dalam penyebaran agama mereka kepada muslim dan selainnya di Malaysia sejak sekian lama tanpa diambil apa-apa pun tindakan oleh pihak berkuasa Malaysia atau negeri atau jabatan yang bertanggung-jawab.
PIHAK BERKUASA MESTI AMBIL PERHATIAN BIBLE KRISTIAN SEBAR DAKYAH DI HOTEL-HOTEL MALAYSIA


Melihat pengalaman yang pelbagai dalam kejelasan Kristian menyebarkan agama mereka di Malaysia secara terang-terangan maka saya (Abu Syafiq) menggesa agar seluruh pihak berwajib mengambil serius hal ini dan bertindak mengikut undang-undang kuasa yang sedia ada yang telah pun tertera pada Perlembagaan Malaysia pada Artikel 11(1) Perlembagaan Persekutuan Malaysia memperuntukkan: "Tiap-tiap orang adalah berhak menganuti dan mengamalkan agamanya dan tertakluk kepada Fasal (4), mengembangkan agamanya".

Artikel 11(4) seterusnya memperuntukkan bahawa "undang-undang Negeri dan di Wilayah-Wilayah Persekutuan Labuan, Kuala Lumpur dan Putrajaya, undang-undang Persekutuan boleh mengawal atau MENYEKAT pengembangan apa-apa iktikad atau kepercayaan agama antara penganut agama Islam".


Berdasarkan sejarah dan Undang-undang Perlembagaan Malaysia dilihat pada Artikel 3 bahawa "Agama Islam adalah agama bagi Persekutuan" membuktikan prinsip atau pegangan Melayu sejak sekian lama orang Melayu bergelar Muslim.

Berdasarkan kuasa yang diberi di bawah Perkara 11(4) Perlembagaan Persekutuan, sembilan badan perundangan negeri telah menggubal undang-undang untuk mengenakan sekatan terhadap agama-agama bukan Islam. Negeri-negeri di Malaysia yang telah mengubal undang-undang tersebut adalah ;

(1) Terengganu: Enakmen Kawalan Dan Sekatan (Pengembangan Agama Bukan Islam) Terengganu, 1980 (Enakmen No 1/1980)
(2) Kelantan: Enakmen Kawalan Dan Sekatan (Pengembangan Agama Bukan Islam) Kelantan, 1981 (Enakmen No 11/1981)
(3) Kedah: Enakmen Kawalan Dan Sekatan (Pengembangan Agama Bukan Islam) Kedah, 1988
(4) Melaka: Enakmen Kawalan Dan Sekatan (Pengembangan Agama Bukan Islam) Melaka, 1988 (Enakmen No 1/1981)
(5) Perak: Enakmen Kawalan Dan Sekatan (Pengembangan Agama Bukan Islam) Perak, 1988 (Enakmen No 10/1988)
(6) Selangor: Enakmen Kawalan Dan Sekatan (Pengembangan Agama Bukan Islam) Selangor, 1988 (Enakmen No 1/1988)
(7) Pahang: Enakmen Kawalan Dan Sekatan (Pengembangan Agama Bukan Islam) Pahang, 1989 (Enakmen No 5/1989)
(8) Negeri Sembilan: Enakmen Kawalan Dan Sekatan (Pengembangan Agama Bukan Islam) Negeri Sembilan, 1991
(9) Johor: Enakmen Kawalan Dan Sekatan (Pengembangan Agama Bukan Islam) Johor, 1991 (Enakmen No 12/1991)

Negeri dan wilayah lain setakat ini belum mengubal undang-undang tersebut termasuk PERLIS yang sering didalangi oleh mereka yang berfahaman Wahhabi tidak pula mengubal undang-undang ini sedangkan ia penting untuk kebaikan umat Islam. (Wahhabi jenis melampau adalah : ajaran yang menyamakan Allah dengan makhluk seperti agama Kristian yang menyamakan Allah dengan makhluk).

Maka dengan ini kita mengharap dakyah agama selain Islam seperti kristian ini tidak diberi peluang untuk disebarkan sewenang-wenangnya lagi di negara kita Malaysia dan Islam yang tercinta ini dan ia mestilah diambil tindakan oleh pihak berwajib dengan segera !!.


Dakyah Kristian di Malaysia turut disebarkan melalui komik.

Wassalam.

Ustaz Abu Syafiq 019-3801979. 10pm after Terawih. 18 Ramadhan 1432H Shah Alam.

BUKTI : FITNAH PEMIMPIN PAS TERHADAP UMNO YANG MENJADI DALANG DALAM OPERASI JAIS

http://anaksufi.blogspot.com
Thursday, August 18, 2011

BLOGGER PERTAMA YANG SIARKAN ISU DUMC ADALAH BLOGGER ANAK SUFI???? JADI PAK MUSTAFA, KENAPA TUDUH UMNO?????

SALAM...


PEMIMPIN PAS TUDUH UMNO PULAK YANG JADI DALANG DALAM OPERASI JAIS. PEMIMPIN PAS SEPERTI PAK MUSTAFA DAN TUAN IBRAHIM MEMPERTIKAIKAN BAGAIMANA ISU OPERASI JAIS MEMASUKI GEREJA DUMC UNTUK MENYELAMATKAN AQIDAH UMAT ISLAM DIMULAKAN OLEH BLOGGER PRO-KERAJAAN. MALAHAN, PEMIMPIN PAS TELAH MEMFITNAH BAHAWA UMNO CAMPURTANGAN DALAM OPERASI JAIS.


Harakahdaily

KUALA LUMPUR, 18 Ogos: Tindakan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) yang melengah-lengah isu menyiasat Gereja Methodist Damansara Utama (GMDU) atas laporan murtad sehingga menimbulkan polemik umum tentulah tidak mendatangkan kebaikan kepada semua, apabila di waktu yang sama, ada pihak dalaman yang meledakkan pelbagai bukti dalam blog pro-Umno.

“Kini, rakyat tengah menanti tindakan Jais, lebih-lebih lagi PAS Pusat telah menyatakan pendirian mempertahankan aqidah umat Islam dari sebarang usaha untuk mengganggu-gugat oleh mana-mana pihak.

“Kita sedar dalam sebarang tindakan kita perlu berhemah dan tepat dalam tindakan, kerana bukan soal kita tidak pertahan aqidah ummah, tetapi tindakan yang terburu-buru hanya menjerumus kita kepada perangkap yang sengaja dipasang oleh Umno dan merosakkan lagi nama baik agama Islam yang kini sudah tercacat cela akibat perbuatan Umno selama ini,” kata Ketua Penerangan PAS Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man dalam satu kenyataan.


Dalam isu Jais, Tuan Ibrahim hari ini juga menimbulkan persoalan terhadap beberapa reaksi dan tindakan Umno sejurus selepas cetusan isu Jais menyiasat gereja – yang beliau sifatkan sebagai amat mencurigakan.

Tuan Ibrahim berkata perkara paling aneh ialah semua bukti wujudnya usaha pengkristianan dibongkar dan dipelopori oleh blog-blog pro-Umno dan bukan oleh Jais, sedangkan semua bukti itu adalah bahan sulit yang tidak sepatutnya dikeluarkan selagi belum ada dakwaan di mahkamah.


Ini termasuklah soal-selidik, nama mereka yang hadir, jumlah wang yang dibekalkan, dan terbaru klip video serbuan tersebut dan juga laporan Jais yang sepatutnya diberikan kepada Sultan Selangor terlebih dahulu.ASTAGHFIRULLAH-AL-AZIM...MENGUCAP ANAK SUFI MEMBACA ARTIKEL TERSEBUT. ANAK SUFI RASA, BLOGGER YANG MULA-MULA SIARKAN ISU DUMC INI ADALAH ANAK SUFI. ITU PUN KERANA ANAK SUFI TERBACA PERBINCANGAN HANGAT DALAM LOW YAT FORUM YANG MENGELUARKAN KENYATAAN TERSEBUT. SILA RUJUK DI SINI. BLOGGER OTAI SEPERTI PISAU, UNSPINNERS DAN GERAKAN TIMUR MASIH BELUM MENYIARKAN ISU TERSEBUT SEMASA ANAK SUFI MENULIS ENTRI TU.


JADI, BAGAIMANA PULA PAK-PAK HAJI DAN OSTAT KEPIMPINAN PAS BOLEH KELUAR KENYATAAN MEMFITNAH MACAM NI? NAMPAK SANGAT LAH PUAK-PUAK PAS NI DAH TERIKUT KAEDAH DAPPIG CELAKA YANG AKAN CARI APA SAJA ISU UNTUK MEMBURUKKAN UMNO. APA SAJA! APA SAJA! BAGAIMANA PULAK BOLEH KATA BLOGGER UMNO YANG PELOPORI ISU NI TERLEBIH DAHULU DARIPADA JAIS? SEDANGKAN JAIS BERTINDAK DULU BARU ISU ITU DISIARKAN OLEH BLOGGER ANAK SUFI! DAN YANG PENTING ANAK SUFI PULA MENDAPATKAN MAKLUMAT TERSEBUT DARIPADA LOW YAT FORUM BUKAN HASIL DARIPADA PERANCANGAN SESIAPA!


ANAK SUFI MENGHARAPKAN PARA PEMIMPIN PAS NI, BAWA-BAWALAH INGAT ALLAH S.W.T. POLITIK, POLITIK LAH JUGA TAPI BILA TIBA HAL MURTAD DAN AQIDAH MACAM NI USAHLAH KITA BERTELAGAH. CUKUP-CUKUPLAH MEMFITNAH UMNO. KESIAN KAT ORANG UMNO YANG ASYIK DOK KENA FITNAH PASTU KENA JATUH KAN HUKUMAN MASUK NERAKA OLEH PEMIMPIN DAN PENGANUT PAS! SAMPAIKAN BULAN RAMADHAN PUN TIDAK DIHORMATI. ASYIK FITNAH JE!!!!!!!!


TAKUTLAH PADA ALLAH WAHAI PAS! HENTIKANLAH FITNAH PADA UMAT ISLAM UMNO!ARTIKEL PERTAMA ANAK SUFI:
Thursday, August 4, 2011

TERKINI! MAKAN MALAM MUHIBAH 1 MALAYSIA DI GEREJA! JAIS DITUDUH BERSUBAHAT DENGAN PARTI UMNO?


SALAM...

APA HAL LAK GEREJA DAMANSARA UTAMA (DAMANSARA UTAMA METHODIST CHURCH) NI BUAT MAKAN MALAM MUHIBBAH DI BULAN RAMADHAN NI? DAH LAH TU, BUAT PULAK DALAM GEREJA!

YANG PALING MENYEDIHKAN RAMAI ORANG MELAYU YANG HADIR DALAM MAKAN MALAM TERSEBUT. TAHNIAH KEPADA JAIS KERANA TELAH BERTINDAK MENYERBU MAJLIS MAKAN MALAM TU.

TAPI..MACAM BIASALAH..JUAK-JUAK PEMBANGKANG HARAM JADAH NI SPIN KATA INI SEMUA ARAHAN UMNO. POLITIK LAGI. PERSOALAN MEREKA, SALAHKAH PUAK AL-KAFIRUN TU BUAT MAKAN MALAM 1 MALAYSIA DI GEREJA?


NAMPAKNYA, SUDAH MULA BIBIT-BIBIT KEBEBASAN AGAMA LAIN BERDAKWAH PADA UMAT ISLAM DI NEGARA INI.

INI SEMUA SALAH SIAPA????????? SIAPA YANG SELALU MEMBELA SI PEMBELA MURTAD???????? SIAPA YANG BEGITU TOLERANS DALAM BAB AGAMA?????? SIAPA YANG BAGI PELUANG MEMBUKA PINTU KAFIR BERDAKWAH PADA UMAT ISLAM DI NEGARA INI?????????

MARI KITA DENGAR APA KATA NIK AZIZ DAN PEMIMPIN PAS BERKAITAN DENGAN PERKARA NI. MUNGKIN ADA YANG KELUARKAN FATWA BARU KOT!

Muhibah dinner held in church disrupted

PETALING JAYA: A muhibah thanksgiving dinner held in the spirit of 1Malaysia at the Damansara Utama Methodist Centre (DUMC) was marred when enforcement officers from the Selangor State religious department (JAIS) entered the hall following complaints Malays were present.
DUMC Senior Pastor Dr Daniel Ho said the JAIS officers arrived there at 10pm together with the police and questioned several people who were present at the function.
“It was a thanksgiving dinner held in the spirit of 1Malaysia when the event was interrupted by the presence of the JAIS officers.
“They spoke to several people before leaving after nearly two hours,” he said, adding that he would issue a statement today.
It is learnt that there were about 120 people from all walks of life present in the hall at that time.

Tuesday, August 16, 2011

UMMI HAFILDA LAFAZ SUMPAH LAKNAT LAGI
Ahli perniagaan Ummi Hafilda Ali hari ini memfailkan permohonan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur untuk memasukkan penghakiman ingkar terhadap bekas rakan perniagaannya Azman Abdullah @ Baginda Minda ekoran kegagalan lelaki itu menghadiri prosiding kes saman fitnah RM100 juta terhadapnya yang difailkan sebelum ini. Ummi Hafilda yang hadir bersama Penasihat Undang-undang, Mohd. Khairul Azam Abdul Aziz turut melafazkan sumpah laknat di hadapan para wartawan bahawa beliau tidak pernah mengadakan hubungan seks dengan lelaki yang didakwa berketurunan dayak itu.
Beliau turut mencabar Baginda Minda supaya tampil ke mahkamah dan jangan cuma berani cakap di Parlimen.

Monday, August 15, 2011

Bukti Daripada YB Din Pudu Tentang Umno Sokong Murtad?

Setiap patah yang keluar saja dari mulut khawarij pasti akan ada putar belit,pembohongan dan fitnah.Dah sifat hakiki puak khawarij begitulah mereka menyombong atas kebodohan diri sendiri dengan penuh keangkuhan.


Polimik isu murtad DUMC ,khawarij PAS dilihat keterlaluan membabi buta menghentam Hasan Ali dan pihak JAIS.Seharusnya kitalah yang pertama mempertahankan tindakan JAIS dan Hasan Ali bukan mempersoalkan tindakan mereka.Isu ini merentasi batas politik,ia isu akidah.

Apabila khawarij PAS terjerat,mereka salahkan Umno pula,sedangkan merekalah yang melacurkan agama.Lihat dibawah bagaimana khawarij cuba alihkan isu.

Bolehkah anda percaya kata kata Salahuddin Ayub atau lebih mesra dikenali sebagai Din Pudu?
Din Pudu menuduh Umno menolak undang undang mencegah murtad.Kemudian hujah beliau dijadikan bahan untuk kaum puak khawarij menyalahkan Umno semata mata mahu menutup kegagalan,kelemahan dan kebodohan khawarij PAS sendiri .

Wah,hebat sungguh kaum puak khawarij berhujah ,apa depa ingat semua rakyat bodoh?Apahal nak meminda Perkara 11 Perlembagaan,apa kena mengena enekmen negeri dengan perlembagaan negara? Mana bukti Umno menolak undang undang anti pencegahan murtad?Kalau tak ada bukti jangan bohong kepada rakyat.Ini bulan puasa bang,sudah lah akidah umat Islam pun dilacurkan oleh khawarij ada lagi niat nak bohong pada rakyat.

Din Pudu tak guna kamu jadi Ahli Parlimen tapi perbodohkan rakyat! Sepatutnya Din Pudu tahu bezakan diantara Perkara 11 Perlembagaan Negara dan Enekmen Agama Negeri ,Soal enekmen agama bukan tempatnya di parlimen,sebaliknya dibawah Majlis Agama Islam Negeri,Majlis Agama Islam negeri kuasa mutlaknya dibawah Duli Yang Maha Mulia Raja Raja Melayu,jika ada pindaan harus dibawa ke Majlis Raja Raja. Apa kejadahnya nak dibawa ke parlimen?


Umno tolak undang undang anti murtad? Cuba bagi satu negeri dibawah pemerintahan khawarij yang ada undang undang anti murtad,tak payah cakap negeri lain,kita tengok Kelantan dah 20 tahun khawarij perintah ! TAK ADA! Apa wali selipar buat? Percayalah sampai dia mampos pun dia takkan buat undang undang anti murtad Kelantan.


Undang undang anti murtad hanya ada di Negeri Sembilan,itu pun diperintah oleh KERAJAAN UMNO! Jadi dimana yang dikatakan Umno menolak undang undang anti murtad?


Khawarij PAS kalau bersungguh nak buat undang undang pencegahan,janganlah hangat hangat tahi ayam dan berbohong kepada seluruh umat Islam dinegara ini seperti mana berlakunya terhadap undang undang hudud versi khawarij.Gunalah saluran yang betul,berilah cadangan kepada Majlis Raja Raja Melayu. Di sini kita dah nampak sejauh mana keikhlasan dan kesungguhan kaum puak khawarij dalam memperjuangkan isu Islam.


Anda boleh lihat bagaimana khawarij menghasut penganut Isle PAS supaya membenci saudara seIslam,Mereka mengambarkan orang lain yang bukan PAS seolah membenci dan menolak sesuatu yang mendatangkan kebaikan kepada umat Islam.Mereka gambarkan seolah olah hanya mereka saja yang terbaik walhal merekalah petualang yang melacurkan agama pagi petang siang dan malam.

Pisau kata "Din Pudu dan khawarij sudahlah berbohong, fitnah Umno pulak tu..memang dia tak bersyukur dia kena ingat Puduraya yang baru siap tu pun
kerajaan Umno yang buatkan.."

Filed Under ( , ) by pisau on 15.8.11Kes Murtad Pemimpin PAS Jadi Orang Suruhan Pihak Gereja Kristian ?

Posted : Blog MiM

Kita mengucapkan terima kasih kepada Sultan Selangor kerana telah menyuruh JAIS tidak berjumpa dengan parti PAS tentang isu gereja DUMC. Kita juga setuju kerana PAS hanyalah parti politik dan orang mereka juga terdiri dalam kerajaan Pakatan Rakyat Selangor.

JAIS hanya menjawab dan berurusan dengan kerajaan negeri sahaja.

Kalau difikirkan balik, arahan Sultan Selangor itu sebenarnya menempelak sikap besar kepala parti PAS itu sendiri. Mereka berlagak besar sebagai saviour tetapi sebenarnya takut kepada DAP dan undi bukan orang Islam.

Yang sangat memalukan ialah kenyataan Mahfuz Omar di bawah. PAS seolah-olah menjadi 'orang suruhan' pihak gereja pula!!
"Kami tetap harap temu, (kita) nak dengar dari pihak JAIS... Kita nak tau apa sebenarnya berlaku, nak jumpa JAIS, gereja (tanya) apa yang berlaku pada hari itu.


"(Sebab) itu kita nak jumpa, JAIS kata tak serbu, pihak gereja dan NGO kata serbuan, (sebab) itulah kita nak jumpa.
MiM tidak pasti sejak bila parti PAS menjadi 'orang suruhan' pihak gereja?

1. Kenapa pihak gereja tanya parti PAS?

2. Kenapa PAS memandai-mandai mahu berjumpa JAIS sehingga ditegur oleh Sultan Selangor sendiri dan bukannya menasihatkan pihak gereja berurusan sendiri dengan jabatan kerajaan Pakatan Rakyat itu?

Dan Kita juga pasti pihak gereja pun tahu parti PAS tidak boleh diharapkan kerana sikap lalang mereka selama ini.

Seperkara lagi, Mahfuz Omar masih mahu mendedangkan isu serbu atau tidak pada hal semua orang tahu tiada 'serbuan' dilakukan. Video pun ada sebagai bukti! Slow dan sembab betul pemimpin-pemimpin PAS !

Kepada Mahfuz Omar, lihat video ini (itu pun kalau mahu kebenaran!). Tiada serbuan langsung. Pihak JAIS masuk tanpa paksaan dan kekasaran. :-
SAMPAI BILA PEMIMPIN PAS HENDAK JADI BONEKA DAN TALI BARUT DAP . KITA JUGA DAPAT RASAKAN RAMAI AHLI2 PAS DALAM DELIMA TENTANG PERANAN PEMMPIN MEREKA YANG SECARA TERANG2 LEBIH MENYOKONG DAP DAN GEREJA BERBANDING JAIS DAN DATUK HASAN ALI. KENAPA PEMIMPIN PAS TIDAK MENDESAK GEREJA @ KRISTIAN MENYATAKAN PERKARA YG SEBENARNYA BERLAKU. SEBAGAI PEMIMPIN YG MEMPERJUANGKAN ISLAM , MENGAPA MASIH TUNDUK DENGAN DAP DAN KRISTIAN.

MUSTAFA​ ALI: GEREJA DUMC TAK SALAH YANG SALAH IALAH UMNO KERANA CUCUK JAIS UNTUK SERBU...


Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali menyeru pemimpin dan ahli PAS supaya tidak terperangkap atau terjebak dengan ‘perangkap’ Umno dalam isu Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) dan gereja.

“Saya dapat maklumat ‘dalaman’ Jais semalam (14 Ogos), berkait dengan operasi Jais pada 3 Ogos 2011 lalu bahawa ada eleman dan peranan Umno dalam operasi Jais terhadap majlis yang diadakan di kawasan Gereja Methodist, Damansara Utama, Petaling Jaya itu,” ujarnya pada sidang media di pejabat PAS Terengganu, di sini hari ini.

Turut sama ialah Pesuruhjaya dan Setiausaha PAS negeri, Mohd Abdul Wahid Endut dan Yahaya Ali - HARAKAH

komen aku; mustafa ali dah gila, habis tu hasan ali tu orang umno ke?? Dahlah dia sokong gereja . Sekarang hendak salahkan UMNO pulak. Paling tidak, UMNO lebih dahulu menetahui agenda murtad ini. Tidak macam PAS apajua kehendak gereja sentiasa dituruti dan disokong walaupun menafikan tentang Fatwa yg dikeluarkan untuk menghukum UMNO. Tapi, bila sendiri terperangkap dengan isu agama dan akidah tetap dia org nak salahkan orng lain jika ada sekutu mereka melakukan onar.

Kenyataan Dr. Ridhuan Tee Hak Keistimewaan Agama Islam di Malaysia.

Monday, 15 August 2011

Kenyataan Dr. Ridhuan Tee Yang Jauh Bercanggah Dengan Dr. Asri

Dr. Mohd Redhuan Tee Abdullah
Kenyataan penuh Dr. Ridhuan Tee Abdullah dalam blog beliau Klik Sini

(Sinar Harian 15 Ogos 2011) Klik Sini

Insiden serbuan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) ke atas sebuah gereja Methodist di Damansara Utama sengaja diperbesar-besar untuk meraih simpati, seolah-olah mereka ditindas, tidak bersalah dan tidak diberikan hak. Tindakan Jais dipersalahkan seratus peratus. Mereka sahaja yang betul dan suci. Licik sungguh perancangan ultra kiasu ini.

Awalnya saya cuba bersangka baik terhadap mereka ini demi dakwah, tetapi berdasarkan pengalaman berkecimpung dalam NGO, amat sukar rasanya untuk berbuat demikian memikirkan betapa liciknya mereka ini. Untuk menutup kelemahan, maka kehebatan merekapun ditonjolkan seperti sumbangan keluarga La Sallian, Mother Theresa, Gerakan Methodist dan Catholic dan sebagainya. Bacalah rencana meloyakan ini dalam laman-laman pro-mereka.


Saya tidak menafikan sumbangan semua kaum di negara tercinta ini. Tetapi jika semuanya mahu berkira, elok kita melakukan kira-kira dan tolak campur untuk melihat siapakah yang memberi lebih banyak sumbangan?


Perlu diingat, negara ini bukan seperti negara kepulauan Melayu yang lain seperti Indonesia atau Singapura. Janganlah terlalu biadab dan kurang ajar mencampuri hal ehwal Islam. Agama Islam dilindungi oleh perlembagaan persekutuan. Bukan itu sahaja, hal ehwal Islam dan keadaan umat Islam di bawah bidang kuasa penuh negeri dan sultan. Jabatan Agama ada hak untuk bertindak sekiranya wujud keadaan yang boleh mengganggu-gugat kedudukan agama Islam. Selama ini kita tidak pernah bertindak kejam terhadap bukan Islam. Begitulah berhikmahnya kita dalam menjaga bukan Islam dan hak mereka, sehingga hak sendiri terabai.


Oleh kerana pihak Kristian terlalu banyak bercakap soal sumbangan, sempena bulan kemerdekaan ini mari kita nilai sumbangan siapakah yang paling besar kepada negara tercinta ini, supaya kita tidak terlalu terhutang budi dan terjebak dalam perangkap mereka. Gerakan mereka ditaja oleh missionari antarabangsa.


Setelah dicongak-congak, pada hemat saya, sumbangan pribumi Melayu Islamlah yang paling besar. Tidakkah toleransi Melayu Islam hari ini yang menyebabkan orang lain boleh jadi kaya raya dan mengamalkan agama mereka seolah-olah negara ini bukan lagi negara Islam? Sumbangan yang tidak ada tolok bandingnya adalah sumbangan memerdekakan negara tercinta ini daripada penjajah berniat jahat membawa mesej gold, glory dan gospel (3G) serta ancaman komunis. Saya tidak fikir orang Melayu Islam tidak boleh mengurus estet, lombong dan bandar jika ditakdirkan tidak berlaku penghijrahan ketika itu.


Bacalah bersama sejarah mengenai kebangkitan nasionalisme. Tokoh-tokoh Melayu dan bumiputera seperti Penghulu Dol Said, Naning (1831-32), Raja Mahadi, Selangor (1867-74), Sultan Abdullah, Raja Ismail, Dato Maharaja Lela, Tok Sagor, Pandak Endut, Perak (1875), Tengku Antah, Negeri Sembilan (1875-76), Tok Gajah, Dato Bahaman, Mat Kilau, Pahang (1891-95), Sharif Masahor, Rentap, Banting (1853-1908), Mat Salleh, Antanum, Sabah (1894-1905), Tok Janggut, Kelantan (1915), Abdul Rahman Limbung (1921-28) dan banyak lagi tokoh-tokoh yang boleh ditonjolkan akan besarnya sumbangan mereka menentang 3G tersebut. Siapa pula tokoh-tokoh yang menentang komunis?


Kenapa jarang sekali mendengar nama-nama bukan Melayu atau orang Kristian ketika itu, yakni saat yang paling getir era 1800an hingga 1900an? Ketika itu orang bukan Melayu sudah berada di Tanah Melayu.Wajah-wajah bukan Melayu hanya muncul sekitar tahun 1950-an, detik ketika penjajah sudah memang tidak dapat bertahan lagi. Maka, sebagai syarat, kemerdekaan hanya diberikan jika Melayu dapat menerima bukan Melayu. Sebagai timbal balik hak-hak istimewa Melayu diberikan dan kedudukan agama Islam dilindungi. Penjajah sedar ‘dosa besar’ yang mereka telah lakukan. Penyatuan antara kaum hanya alasan British sahaja. Jika ketiga-tiga kaum ini tidak bersatupun ketika itu kebangkitan nasionalisme Melayu Islam sudah sampai ke peringkat puncak.


Bayangkan ketika Melayu Islam berkeras untuk tidak menerima bukan Melayu. Selepas merdeka, apakah nasib bukan Melayu ketika itu? Tetapi inilah kebaikan Melayu Islam yang kita tidak boleh lupakan sama sekali, malah seumur hidup. Kini, sewenang-wenang kita mahu melupakan jasa-jasa mereka, dengan menonjolkan sumbangan La Sallian, Mother Theresa dan gereja yang lain. Tidak cukupkah kebebasan beragama yang dibenarkan tanpa had? Masih tidak bersyukur? Di negara China, etnik Cina Islam Uighur dilarang menunaikan ibadah puasa, bersolat tarawih atau menjalankan sebarang aktiviti keagamaan. Pernahkah kerajaan Malaysia bertindak sedemikian kepada minoriti di sini? Jangan terlalu besar kepala.


Satu lagi, orang Melayulah yang paling berani dan merasa kesakitan yang amat sangat ketika menentang Malayan Union. Jika benar, bukan Melayu mahu bersama-sama menyumbangkan jasa memerdekakan negara, kenapa Malayan Union tidak ditentang? Jawapannya mudah, Malayan Union menguntungkan mereka. Ditakdirkan Malayan Union berjaya, maka hancurlah orang Melayu, bermaharajalelalah mereka ketika itu. Bertambah cepatlah negara ini menjadi negara Kristian.


Janganlah terlalu menonjolkan sumbangan yang kecil untuk mengaburi sumbangan yang besar. Bangkai gajah tidak akan dapat dilenyapkan oleh bangkai nyamuk. Kecuali gajah itu sendiri yang melenyapkan bangkainya, sehingga bangkai nyamuk menjadi perhatian. Bangkai nyamuk inilah yang diperbesar-besarkan.


Majlis Perundingan Agama Buddha, Kristian, Hindu, Sikh dan Tao janganlah terlalu biadab mengeluarkan kenyataan tanpa mendengar dahulu penjelasan Jais. Saya sudah dapat menjangkakan pendirian ini, jika ditakdirkan kenyataan itu tidak dikeluarkan. Jais dan polis menyerbu Gereja Methodist Damansara Utama dalam ruang lingkup yang dibenarkan undang-undang. Apakah majlis tersebut benar-benar makan malam? Atau ada udang di sebalik batu? Janganlah menipu. Saya tidak nampak tindakan Jais melanggar kebebasan rumah ibadat yang dijamin Perlembagaan.


Menurut A. Kadir Jasin, tiada siapa yang menafikan bahawa bukan Melayu juga menyumbang kepada perkembangan dan kematangan ekonomi negara, tetapi ia berasaskan kepada prinsip keuntungan. Mereka menyumbang kepada perkembangan ekonomi kerana suasana politik yang stabil sejak 1969 membolehkan mereka meraih keuntungan yang besar daripada apa yang mereka laburkan. It is not altruism - bukan sumbangan percuma yang tidak mengharapkan sebarang alasan! Mari kita hadapi realiti. Selain Singapura yang berupa negara kecil dan majoriti penduduknya Cina, tidak ada tempat lain di dunia di mana orang Cina mempunyai kuasa politik yang begitu luas serta memonopoli ekonomi selain daripada di bumi Malaysia ini. Pilihan raya demi pilihan raya membuktikan bahawa yang menjadi tonggak Barisan Nasional adalah orang Melayu dan Bumiputera lain. Malah majoriti calon bukan Melayu BN yang menang pilihan raya menang di kawasan majoriti Melayu Islam.


Lihatlah betapa besarnya pengorbanan dan toleransi Melayu Islam. Orang lain bagaimana pula? Misalnya, kerajaan negeri Perak meminta Ipoh Hindu Devastana Paripalana Sabah menyerahkan lebih kurang setengah ekar tanah rizab perkuburan Hindu di Buntong bagi tujuan pembinaan sebuah krematorium moden bagi masyarakat bukan Islam. Idea ini ditentang habis-habisan secara bersepadu. Berita ini disensasikan. Bila tanah rezab mereka diambil sedikit, heboh satu dunia. Tetapi sedarkah kita berapa banyak tanah rezab Melayu yang telah tergadai? Melayu tetap diam, tidak pernah bisingpun. Malangnya sungguh jadi Melayu, hak dan maruah telah tergadai, masih terus berlembut. Orang lain pantang diusik. Ini nasib Melayu di bumi Melayu.
KEPADA ANAK MUDA BANGSA MELAYU : ayuh anak muda yang mengaku dirinya Melayu Islam, kongsikanlah ilmu dan maklumat ini dengan orang lain agar mereka yang mudah terkeliru dan meraba-raba dalam terang akan faham apa sebenarnya yang berlaku disekeliling mereka. Sedarkanlah anak muda kita yang tengah hanyut tanpa mempedulikan masa depan mereka demi untuk kebebasan yang dicari...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...