Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Saturday, February 16, 2013

TUHAN YESUS KRISTIAN MERAHMATI ANWAR IBRAHIM DAN KELUARGANYA... BILA ANWAR MASUK KRISTIAN PULAK??????

SURAT PERTUBUHAN GEREJA UNTUK ANWAR !!!

Ya, Gereja kata Anwar dirahmati Yesus. 

Ikut kita orang Islam, Anwar dirahmati oleh manusia yang lemah dan bukan tuhan yang esa dan berkuasa seluruh alam.

Fikir-fikirlah bila anda sokong DAP dan balacinya dalam Pakatan Rakyat iaitu PKR dan PAS, seolah-olah anda persetujui.....

Sumber : SINI

Video: HUDUD - Kalau Ketua Dewan Ulamak Pas Pun TERNganga

Apatah Lagi Pentaksub

Cara penyampaian golongan agamawan adalah penting dan dilihat menjadi faktor utama penerimaan masyarakat terhadap apa yang disampaikannya. Lebih-lebih lagi perkara yang melibatkan hukum yang telah didoktrinkan secara tidak betul oleh puak-puak Khawarij.
Sebagaimana perbahasan di sidang DUN Terengganu seperti rakaman dibawah, cara penjelasan yang berhemah berserta dengan mantik-mantik yang hampir kepada isu terbukti telah diterima baik apabila dipertonton dengarkan kepada pengikut-pengikut Pas.
Ditambah pula dengan kelebihan tercabutnya kopiah Timbalan Pesuruhjaya PAS Terengganu merangkap Ketua Dewan Ulama PAS Pusat yang turut terbabit dalam penggubalan Undang-Undang Syariah (termasuk hudud / qisas) di Terengganu dan Kelantan, apatah lagi pencacai bawahan untuk menafikan hujah berkenaan.


 
Kalau Ketua Dewan Ulamak Pas pun tercabut kopiah dan berkata,
"..... Adapun Hudud ini fardhu kifayah, kewajipan keatas masyarakat seluruhnya, yang mewakili masyarakat itu ialah kerajaan, bila kerajaan tidak melaksanakan hukum ini, semua rakyat berdosa jika sekiranya dia (kerajaan) mampu, saya nak bagitahu itu jer, bukan saya nak berdebat tidak.

Anda Mampu Mengubahnya.  

Zulkifli Nordin Balun Kenyataan Nurul Izzah Berkenaan Dengan Kebebasan Beragama

Salam buat semua...

Bertempat di Kelab Sultan Sulaiman, Kampung Baru telah diadakan satu forum bertajuk "Kebebasan Bertukar Agama Dari Sudut Islam dan Perlembagaan Persekutuan" bagi mengupas kenyataan Naib Presiden PKR, Nurul Izzah berkaitan kebebasan beragama seharusnya dilaksanakan secara sama rata termasuk merangkumi orang Melayu.

Forum ini dianjurkan oleh Badan Bukan Kerajaan (NGO) PERKASA dan dirasmikan oleh Ketua Pengarah JASA, Datuk Fuad Hassan manakala Pensyarah Kanan Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) Ustaz Dr Ridhuan Tee Abdullah pula bertindak sebagai moderator.


Antara ahli panel yang hadir ialah sahabat kepada Anwar Ibrahim iaitu Dr Yusri Mohamad dan Presiden MUAFAKAT, Ustaz Ismail Mina.

Turut hadir sama ialah bekas pemimpin PAS, Zulkifli Noordin dan bekas Naib Presiden PAS yang kini adalah Presiden JATI iaitu Dr Hasan Ali

Kira-kira 300 orang memenuhi Dewan Kelab Sultan Sulaiman malam tadi, malah wakil dari portal pembangkang serta beberapa orang bloggers pro kerajaan juga kelihatan.

Jelas kelihatan hadirin tetap bersemangat mengikuti percambahan minda walaupun ada antaranya yang kesejukan kerana sebelumnya ditimpa hujan rintik-rintik selepas meletakkan kenderaan masing-masing sebelum ke dewan tersebut.

Pada 3 November lepas, Nurul Izzah yang juga adalah Ahli Parlimen Lembah Pantai yang mewakili PKR dalam satu forum anjuran OHSMi di sebuah gereja di USJ telah membuat kenyataan bahawa hak kebebasan agama sepatutnya tidak terhad pada orang bukan Melayu sahaja.


Maksudnya ia perlu dilaksanakan secara sama rata dan adil dengan turut memberikan hak bebas beragama meliputi sekali orang Melayu Islam.

Ustaz Ismail Mina yang diketahui rapat serta pernah berjuang bersama-sama Anwar ketika mengasaskan ABIM tegas menyatakan bahawa, "tiada kebebasan beragama di dalam kamus Islam. Jika pendirian sedemikian wujud ia memberi kesan ke arah murtad.

"Kumpulan ini jangan diberi peluang ke Putrajaya. Mereka hanya jual agama dan pemikiran ini di bawa aktivis politik yang jadi kontroversi."

Mengulas kenyataan berbahaya anak perempuan Ketua Umum PKR itu, Ahli Parlimen Kulim Bandar Bharu, Zulkifli Noordin pula menjelaskan kedudukan orang Melayu dari segi Perlembagaan Negara adalah wajib beragama Islam.

Menurutnya, dalam Artikel 160 (2) telah mentakrifkan "Melayu ertinya seseorang yang menganuti agama Islam, lazim bercakap bahasa Melayu, dan menurut adat istiadat Melayu".

Beliau juga turut mengupas kedudukan Islam dalam Perlembagaan Negara melibatkan Artikel 3 (1) di mana Islam adalah agama Persekutuan, bagi menepis tanggapan yang dipercayai ada kaitan dengan dakwaan pemimpin DAP, Lim Kit Siang sebelum ini yang mahu Malaysia dianggap sebagai negara sekular.

Manakala dari segi hak perlindungan umat Islam dari anasir dan dakyah agama lain pula jelas tertulis dalam Artikel 11 (4) Perlembagaan negara.

Berhubung ancaman Nurul Izzah yang mahu menyaman akhbar Utusan Malaysia berikutan isu kebebasan agama yang sedang hangat diperkatakan sekarang, Zulkifli secara terbuka mengumumkan kesediaannya untuk membela kebenaran yang dibawa oleh Utusan Malaysia.

"Saya nak umumkan pada Utusan Malaysia, saya dan peguam kanan ini sedia jadi peguam untuk pertahankan Utusan Malaysia tanpa minta bayaran. Ini sumbangan kecil untuk pertahankan Utusan Malaysia."

Pengumuman itu disambut dengan laungan sokongan dari hadirin dan dewan hiruk piruk seketika.

Sebelumnya, bekas Presiden ABIM yang ke-6, Dr Yusri Mohamad mengakui salah satu faktor kerenggangan hubungannya dengan Anwar bermula dari kes murtad Azlina Jailani ataupun Lina Joy.

Katanya, dalam satu wawancara dengan sebuah media asing, Anwar telah menyatakan adalah merupakan hak Lina Joy untuk murtad.

Bekas pesuruhjaya PAS Selangor, Dr Hasan Ali pula mengecam pemimpin PAS, Mujahid Yusof Rawa yang mewakili PAS yang turut bersama Nurul Izzah menyertai forum yang diadakan di gereja itu.

"Pemimpin PAS kaku, bisu, beku bila kenyataan yang dikeluarkan oleh Nurul Izzah. Siapa sebelah Nurul Izzah? Pemimpin PAS. Beliau seorang doktor berpelajaran tinggi, pemimpin PAS pusat, hebat.

"Tapi akhirnya dia antara manusia yang bertepuk tangan meraikan Nurul Izzah. Atas nama kekuasaan tadi, kehadirannya sendiri meragukan kita."

Sementara itu, dalam perkembangan berkaitan, Siti Zabedah Kasim telah menyuarakan kekecewaannya apabila Nurul Izzah tiba-tiba berubah sikap dan tidak mempertahankan kenyataannya sendiri bahawa hak kebebasan beragama perlu diguna pakai sama rata termasuk orang Melayu

Siti yang juga adalah ahli Majlis Peguam merupakan individu yang bertanyakan soalan berkenaan kepada Nurul Izzah berkenaan samada kebebasan agama perlu juga merangkumi orang Melayu ketika forum tersebut diadakan di di Gereja Full Gospel Tabernacle, USJ, Sabtu lalu.

NASIHAT DARI SEORANG ULAMA MEKAH , AGAR UMNO DAN PAS BERSATU DEMI KEKUATAN AQIDAH ISLAM

Ulama Melayu Mekah Nasihatkan UMNO dan PAS Bersatu

Sheikh Hassan Toyyib al-Makki merupakan antara orang Melayu yang duduk paling lama di Makkah, bahkan beliau juga telah diberikan kerakyatan sebagai penduduk Makkah. Antara guru beliau, termasuk Sheikh Hassan Masyat, Sheikh Yasin al-Fadani, dan ramai lagi masyayikh yang beliau mengambil istifadah bahkan beliau antara pengiring jenazah para masyayikh ketika kebanyakkan penuntut Melayu sudah pulang ke Tanah Melayu.

 Antara nasihat beliau lagi, termasuklah di dalam hal politik yang berlaku di dalam negara kita ini. Beliau berkata kepada kami bahawa pentingnya umat Islam baik dari UMNO ataupun PAS bersatu, dengan wajah yang serius, beliau berkata, "Kalau dua-dua parti ini tidak bersatu, nanti lihatlah kedua-duanya akan binasa. Tapi, semua ini adalah sebab permainan musuh Islam yang nak lihat umat Islam berpecah". Beliau juga menyatakan kekecewaan beliau, "Sepatutnya ijtima' baru-baru ni(Ijtima' 'Ulama Turath), dijadikan tempat untuk menyatukan antara dua parti itu, bukan ijtima' itu hanya untuk PAS". Banyak lagi keluhan dan pendapat yang beliau lontarkan sepanjang perbualan kami

Sumber :http://simusafirilahi.blogspot.com/2012/01/ziarah-permata-kedah-yang-penuh-barakah.html

Komentar KP : Nasihat daripada ulama Rabbani dan waliyullah seperti Sheikh Hassan Toyyib Al Makki sepatutnya direnungkan baik daripada pimpinan UMNO dan PAS kerana bencana kebinasaan seperti yang disebutkan beliau kini pun sudah nampak ketara berlakunya dalam umat Melayu Islam yang berpecah belah sesama sendiri.Kalam-kalam ulama Rabbani seperti beliau sepatutnya diambil sebagai pengajaran berguna agar musuh Islam tidak mudah memecah belahkan umat Islam di masa akan datang.

"BARUA MAHASIAL" IPTA DARI UNIVERSTI MALAYA DAN UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA KE PEKAN , PAHANG. KENA TARBIAH DENGAN BEKAS GURU PULAU MANIS PEKAN

VIDEO GAMPANG MACAI 13 KENA TARBIAH DENGAN BEKAS GURU PULAU MANIS PEKAN

MINGGU LEPAS PPH ADA MENDENGAR KHABAR KONONNYA "ANU-WOW" MENGHANTAR DALAM  SERAMAI KIRA-KIRA 100 ORANG "BARUA MAHASIAL"  IPTA DARI UNIVERSTI MALAYA DAN UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA KE PEKAN , PAHANG. PPH DIMAKLUMKAN OLEH SUMBER ADALAH IANYA BERTUJUAN UNTUK MEMBURUKKAN-BURUK PERDANA MENTERI DAN ISTERINYA DI KUBU KUAT BELIAU SENDIRI..GAMPANG BETUL DEME NIH..!!!
BELUM APA-APA LAGI PUAK-PUAK PARTI AJARAN SESAT (PAS) DAH MUATNAIK VIDEO SESI KENA TARBIAH DENGAN BEKAS GURU ADUN PULAU MANIS MERANGKAP YB ADUN PULAU  MANIS DI SITU..BARU ADA AKAI KENA TARBIAH..TAPI "TAJUK" VIDEO TU OVER LA PULAK..KONONNYA YB ADUN PULAU MANIS TU MAKI HAMUN "BARUA-BARUA MAHASIAL 13" NI SEMASA SEDANG SIBUK MENYEBARKAN RISALAH PROPAGANDA DI SEKITAR KAMPUNG-KAMPUNG DI SEKITAR PULAU MANIS..NASIB DEME LA..KENA TARBIAH DENGAN ADUN BEKAS PROFESION SEORANG GURU..ADA KE GURU YANG NASIHAT MURID DAN KEADAAN MANJA???HEHEHE...
PPH NAK AJAK PEMBACA BLOG PPH MELIHAT DAN MENDENGAR SENDIRI BETUL KE IDAK BARUA-BARUA TU KENA MAKI...DARI PANDANGAN PPH , ADUN PULAU MANIS ITU SEBENARNYA HANYA MEMBERIKAN TARBIAH KESEDARAN KEPADA BUDAK-BUDAK HINGUSAN YANG TAK TAU MANA KE HALA TUH..JADI BARUA "ANU-WOW"..MMM..TERDESAK SANGAT KE SI "ANU-WOW" NIH..HAHAHA..SAMPAI HANTAR BUDAK-BUDAK BARUA DARI IPTA..YELA MUNGKIN KOS RENDAH KOT..JIMAT BAJET BOLEH SIMPAN BUAT BELANJA UNTUK 2-3 ORANG CHINA DOLL DI SELANGOR , YE DOK??? 


EMAK DAN BAPAK SURUH BELAJAR DI UNIVERSITI .. BUKAN SURUH BIADAP DENGAN ORANG TUA. BELAJAR DULU BARULAH NAK JADI PEMIMPIN... ADUN INI BUKAN MAKI HAMUN TETAPI NASIHAT... DAH KENA SERGAH , PANDAI PULAK BOHONGNYA...

UNTUK MAKLUMAN PEMBACA BLOG PPH SEMUA...INI VIDEO TARAK EDIT PUNYA...DAN DITERBITKAN OLEH PARTI AJARAN SESAT MALAYSIA SENDIRI LA..CUBA AMATI VIDEO YANG DIMUATNAIK SENDIRI OLEH BARUA PARTI AJARAN SESAT (PAS)..
P.S.
SEBENARNYA INILAH SAAT YANG "ANU-WOW" TUNGGU-TUNGGU..UNTUK SPIN KEPADA RAKYAT... 

Kalimah Allah: Lagi ahli Pas, NGO , dan RAKYAT Malaysia anjur PROTES ..PAS Terus di Maki dengan sehina-hinanya ... HUKUM KARMA BAGI PAS .. PAS semakin SESAT lagi NYATA.


Tiap2 hari aku dengar je cerita pasal PAS ni aku rasa makin menyampah skrg ni. Depan rakyat beria2 kata  PAS memperjuangkan agama ALLAH, tapi hakikatnya kita lihat la skrg ni, dah makin mcm GAMPANG... paling aku kesian pada budak2 muda yg BODOH main ikut jer...  tapi ALHAMDULILLAH kerana aku lihat semakin ramai anak muda yg sendiri berkata PAS dh makin mengarut... ini terbukti dengan pengakuan ahli PAS sendiri pada aku. Ayat ahli PAS tu yg selalu aku dengar adalah " PAS LEBIH ISLAM DARI ISLAM" hehe...  bukan aku kata... ahli PAS yg kata yer... sampai dia mintak aku baju BN la skrg ni... nak nampak lagi kemarahan rakyat kita boleh perhatikan skrg ni dari setiap negeri, ada jer...  paling membangkitkan kemarahan rakyat adalah berkenaan kalimah ALLAH..  di mana pendirian PAS skrg ni...  apa2 pon korang baca la kemarahan rakyat dari perbagai NGO skrg ni di bawah...
Sebanyak 11 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Selangor mendesak Pas membuat ketetapan berhubung isu kalimah ALLAH.
 

Presiden Kelab Suara Anak Muda 1Malaysia, Armand Azha Abu Hanifah berkata, perhimpunan aman di hadapan Pejabat Agung Pas bertujuan meminta Pas mengeluarkan satu kenyataan rasmi berkenaan isu kalimah ALLAH tidak boleh digunakan oleh masyarakat bukan Islam.

Menurutnya, desakan tersebut secara jelas sebagai menghormati dasar perjuangan Pas selama ini.

“Himpunan hari ini  (semalam)  mewakili suara 120 NGO lain yang berharap Pas dapat menunjukkan pendirian mereka terutama isu kalimah ALLAH ini.

“Sekarang, masih ramai keliru kerana terdapat percanggahan mengenai sama ada ia boleh digunakan masyarakat bukan Islam atau tidak berikutan difahamkan Pakatan Rakyat (PR) membenarkan penggunaan tersebut walaupun Majlis Syura Ulama Pas kata tidak,” katanya kepada media, semalam.

Beliau berkata, perhimpunan tersebut adalah sebagai solidariti untuk mengetahui keputusan Pas.

Sementara itu, Presiden Jaringan Cina Malaysia, Ng Lum Yong berkata perkara yang melibatkan sensitiviti agama tidak pernah berlaku sejak merdeka sehingga ke saat ini.
 
“Tetapi kebelakangan ini, agama Islam dan Kristian dimainkan oleh sekumpulan ahli politik hanya untuk mendapatkan undi di kawasan tertentu,” katanya.

Menurutnya, perkara itu perlu segera dihentikan bagi memastikan rakyat di negara ini dapat hidup aman.

Himpunan itu disertai Persatuan Penyayang Komuniti Wanita Subang Jaya, Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim (Tibai), Angkatan Muda Dakwah Malaysia, Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (Gaps), Persatuan Veteran Tentera Melayu, Jaringan Cina Malaysia, Pertubuhan Martabat Jalinan Muhibah Malaysia (MJMM), Persatuan Penyayang Komuniti dan Masyarakat Subang Jaya dan Suara Anak Muda 1Malaysia.


Di Kedah, lebih 300 anggota Persatuan Penawar 1Malaysia dan jemaah Masjid Jamek di Sik turut mengadakan protes serupa di hadapan masjid itu selepas solat Jumaat.

Mereka turut mengoyak poster lambang roket dan membakar gambar Lim.

Pengerusi Penawar 1Malaysia Daerah Sik Ghazali Ahmad, 58, berkata, masyarakat Melayu dan Islam di negara ini perlu bersatu dalam mempertahankan Islam dan kuasa politik Melayu daripada dirampas pihak yang mahu menghancurkan masa depan bangsa Melayu.

"Saya kesal kerana ada orang Melayu yang bergelar ulama sanggup dijadikan kuda tunggangan selama ini oleh pihak antiIslam dan Melayu," katanya kepada Bernama selepas bantahan aman selama 20 minit itu. - BERNAMA

PAS JOHOR BERANG DENGAN KEPIMPINAN TERTINGGI PAKATAN RAKYAT ... ISU MEMPERKUDAKAN MAJLIS SYURA ULAMA PAS.

CINA DAH MULA MAKI HAMUN MELAYU ... SEBAB MELAYU SEMAKIN LUPA .. CINA DAH MULA MENCABULI KESUCIAN ISLAM DGN MENGKUFURKAN KALIMAH ALLAH... AQIDAH UMAT MULA GOYAH, PERPADUAN UMAT SEMAKIN LAYU TANPA BERSATU... KALAU TOK JANGGUT, MAT kILAU, TOK BAHAMAN MASIH HIDUP DAH TENTU .... AQIDAH ISLAM AKAN DIPERTAHANKAN ... BANGSA MELAYU AKAN DILINDUNGI .... KESEJAHTERAAN TANAH MELAYU AKAN DIJULANG.. WALAUPUN NYAWA SEBAGAI GALANGNYA 
Perjuanganku Lebih Mudah Kerana Mengusir Penjajah, Tetapi Perjuanganmu Lebih Sulit Kerana Melawan Bangsamu Sendiri 

SEMAKIN KUAT MAKIAN KEPADA GUAN ENG. TERKINI AJK MAJLIS SYURA PULA BERANG

Kesemua ahli Pas perlu menyokong sepenuhnya keputusan Majlis Syura Ulama parti itu yang berpendirian kalimah Allah tidak boleh digunakan penganut agama lain selain umat Islam.

Walau bagaimanapun, Ahli Majlis Syura Ulama Pas, Datuk Dr. Mahfodz Mohamed (gambar) berkata, pihaknya tidak mempunyai kuasa mengarahkan pihak luar mematuhi pendirian majlis itu berhubung perkara tersebut.

"Pendirian terkini Majlis Syura Ulama Pas dalam isu ini adalah jelas dan disokong 100 peratus ahli-ahli Pas.

"Terpulang kepada pimpinan tertinggi pakatan pembangkang mengubah pendirian yang diumumkan sebelum ini atau tidak," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Mahfodz yang juga Pesuruhjaya Pas Johor mengulas desakan pelbagai pihak yang meminta Pas menyatakan pendirian sama ada parti itu kekal dengan persetujuan bersama pakatan pembangkang berhubung penggunaan kalimah Allah atau akur dengan ketetapan Majlis Syura Ulama Pas.

Pahlawan Melayu Lama 

Perjuanganku Lebih Mudah Kerana Mengusir Penjajah, Tetapi Perjuanganmu Lebih Sulit Kerana Melawan Bangsamu Sendiri  


Tok Janggut

Mat Kilau
Dato Maharaja Lela


Perjuanganku Lebih Mudah Kerana Mengusir Penjajah, Tetapi Perjuanganmu Lebih Sulit Kerana Melawan Bangsamu Sendiri

DEMI AQIDAH ISLAM , MEMARTABATKAN BANGSA MELAYU DAN KESEJAHTERAAN NEGARA RAMAI AHLI POLITIK BERWIBAWA KELUAR DARIPADA PAKATAN RAKYAT (PR)

Antara Ahli-Ahli Politik Yang Keluar dari PAKATAN RAKYAT

 Sudah lumrah dunia yang benar pasti akan menang,apa yang dapat kita lihat kini,ramai sudah ahli PR yang sudah hilang kepercayaan pada pucuk pimpinan mereka,banyak yang diantara mengatakan bahawa pucuk pimpinan telah lari dari landas perjuangan mereka,bukan itu saja,diantara pemimpin banyak agenda dan kepentingan sendiri

beginikah PEMIMPIN??ingin mengulingkan kerajaan sekadar memenuhi kehendak sendiri?itu saja ka??

 ANDA ADA JAWAPANNYA!!!

 


Dibawah adalah petikan daripada temuramah bersama dengan bekas Pengerusi DAP Lembah Kinrara, Harun Abdul Wahab

Kalau bukan kita yang nak tolong bangsa kita sendiri, siapa yang akan datang menghulur bantuan. Kami juga ibarat `melukut di tepi gantang' bila bersama-sama DAP walaupun pada awal penubuhan DAP Cawangan Lembah Kinrara, Puchong dua tahun yang lepas, kami ini diibaratkan sebagai `anak emas', apa sahaja yang permintaan kami, kononnya akan ditunaikan oleh DAP khususnya ADUN Kinrara yang kini merupakan Pengerusi DAP Selangor, Teresa Kok, ujar bekas Pengerusi DAP Lembah Kinrara, Harun Abdul Wahab, 58.


 dan juga berberapa gambar ahli-ahli pakatan rakyat yang telah keluar daripada parti penghacur


MEREKA SEDAR DAN INSAF LALU TINGGALKAN PAKATAN RAKYAT ANDA BILA LAGI???.. BERHENTI SOKONG DAN UNDI PAKATAN RAKYAT DEMI SELAMATKAN ISLAM, MELAYU DAN MALAYSIA!

p/s : KINI TIBANYA MASA KITA!!! 

Ulama Kelantan Isytiharkan HARAM Undi PAS Pada PRU13...

NERAKA BALASAN JIKA UNDI PAS????

Salam buat semua...
Gempar hari ini.... tersentak bila membaca artikel yang dikeluarkan oleh sebuah Akhbar arus perdana dengan tajuk "ULAMA KELANTAN ISYTIHAR HARAM UNDI PAS PADA PRU13". 

Kenyataan yang dibuat oleh Minda Pondok,  Ustaz Muda Membela Agama dan Tanahair (ummati), Ikatan Cendikiawan Islam Kelantan (ICIK) dan Pendita hari ini mengisytiharkan bahawa memberi undi kepada PAS dalam PRU 13 ini adalah HARAM.
 
 
 
Bekas S/U Dewan Ulama PAS Setuju HARAM UNDI PAS !!!
 
KOTA BHARU : “Memang benar, tepat, beri undi kepada Pas adalah haram.”
 
Demikian ditegaskan bekas Setiausaha Dewan Ulama Pas Kelantan, Wan Ismail Wan Ahmad, ketika mengulas laporan beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di negeri ini yang mengisytiharkan memberi undi kepada Pas dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 adalah haram.
 
Wan Ismail berkata, beliau beranggapan sedemikian kerana Pas sepatutnya menentang DAP yang semakin berani menyentuh sensitiviti agama Islam terutama membabitkan perkara akidah dan bukannya terus bersekutu dengan parti tersebut.
 
“Walaupun dia (Pas) tidak buat perkara itu tetapi masih bersekutu, ini bererti dia telah bersubahat.
“Yang sangat jelas sekarang adalah isu penggunaan kalimah Allah. Ibarat memang kamu tidak mencuri, tapi yang kamu ikut sama pergi mencuri dengan kumpulan pencuri itu kenapa, bukankah itu maknanya kamu menyokongnya. Inilah subahat,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.
 
 

NIK AZIZ GERUN DENGAN SEMANGAT JUANG WARISAN TOK JANGGUT ANAK WATAN KELANTAN

Juak PAS Di Kelantan Mula Kancing GIGI !!!! SEMANGAT juang Warisan Tok Janggut Mula Membara ....

Nampaknya rakyat di Kelantan juga kini sudah berani bangun menyatakan kekesalan mereka dengan kegagalan pentadbiran kerajaan PAS yang selama ini lebih banyak menipu dari bekerja untuk rakyat.
Malah dikhabarkan sudah ada yang terkancing gigi apabila melihat gelombang merah di Kelantan hari demi hari semakin besar.Yang pasti gelombang merah tidak lagi rela diri mereka menjadi mangsa kepada kerakusan pemimpin PAS yang lebih banyak berpolitik dari melaksanakan amanah membantu rakyat.
  
CINA DAH MULA MAKI HAMUN MELAYU ... SEBAB MELAYU SEMAKIN LUPA .. CINA DAH MULA MENCABULI KESUCIAN ISLAM DGN MENGKUFURKAN KALIMAH ALLAH... AQIDAH UMAT MULA GOYAH, PERPADUAN UMAT SEMAKIN LAYU TANPA BERSATU... KALAU TOK JANGGUT, MAT kILAU, TOK BAHAMAN MASIH HIDUP DAH TENTU .... AQIDAH ISLAM AKAN DIPERTAHANKAN ... BANGSA MELAYU AKAN DILINDUNGI .... KESEJAHTERAAN TANAH MELAYU AKAN DIJULANG.. WALAUPUN NYAWA SEBAGAI GALANGNYA 

KRoNoLoGi PeNeNTaNGaN ToK JaNGGuT

Tok Janggut atau nama sebenarnya Haji Mat Hassan telah dilahirkan di Kampung Saring daerah Jeram di Kelantan. Tok Janggut dilahirkan pada tahun 1953. Tok Janggut mendapat penddikan pondok di Kelantan dan Mekah. Beliau menyimpan janggut hingga ke paras dada menyebabkan gelaran Tok Janggut melekat pada dirinya. Tok Janggut mahir dalam ilmu persilatan. Beliau yang menetap di Kampung Nering, bekerja sebagai petani & peniaga.

Faktor Faktor Penentangan Tok Janggut :

1) Peraturan Tanah
2) Pengenalan cukai yang membebankan
3) Perasaan Anti-British
4) Pembayaran cukai yang menyusahkan

Notis yang dikeluarkan oleh pejabat Balai Besar pada 23 Mei 1915 yang menawarkan hadiah kepada sesiapa sahaja yang berjaya menangkap Tok Janggut dan pengikut-pengikutnya samada dalam keadaan hidup atau sebaliknya

Penasihat British, W.L. Carter menerima berita Tok Janggut bersama 2000 hingga 3000 orang pengikutnya merancang untuk menyerang Kota Bharu. British menghantar bantuan tentera dari Singapura dan pasukan tambahan "Malay States Guide"

28 April 1915
Encik Abdul Latif, Pegawai Daerah Pasir Puteh menghantar Sarjan Che Wan untuk menangkap Tok Janggut kerana gagal membayar cukai. Perbalahan telah berlaku, Sarjan Che Wan mati ditikam oleh Tok Janggut.

29 April 1915
Tok Janggut, Engku Besar Jeram, Penghulu Adam, dan Che Sahak Merbol mengetuai angkatan serangan ke Pasir Puteh. Mereka menduduki Pasir Puteh selama tiga hari dan mengishtiharkan Pasir Puteh bebas dari cengkaman British. Ungku Besar Jeram, Tuan Ahmad dilantik sebagai Raja Pasir Puteh dan Tok Janggut sebagai Perdana Menteri.

9 Mei 1915
British menawarkan 500 dolar kepada sesiapa yang berjaya menangkap Tok Janggut dan pemimpin kanannya.

23 Mei 1915
British membakar rumah Tok Janggut dan pengikut-pengikutnya kerana enggan menyerah diri. Susulan itu, Tok Janggut menyerang Pasir Puteh

24 Mei 1915
British menyerang Tok Janggut yang berkubu di Kampung Dalam Pupuh, Saring. Dalam pertempuran tersebut, Tok Janggut terkorban. Mayat Tok Janggut diarak ke Pasir Puteh dan Kota Bharu, kemudian digantung di Padang Balai Besar, Kota Bharu selama empat jam. Mayat beliau kemudiannya dikebumikan di Pasir Pekan.

Wajah Tok Janggut selepas diarak dari Pasir Puteh ke Kota Bharu.
Al-Fatihah kepada Tok Janggut !!

Tok Janggut digantung di padang balai besar.

Tok Janggut dan rakan rakan seperjuangannya terkorban sebagai pahlawan yang menentang kuasa penjajah barat. Meskipun kebangkitan mereka dipatahkan oleh British pada tahun 1915, tetapi semangat juang mereka menjadi sejarah kebanggaan kita. Mereka inilah pejuang kemerdekaan tanahair yang sebenar. Sanggup berkorban nyawa membebaskan tanahair dari penjajahan bukannya pejuang yang meneguk bergelas-gelas arak bersama penjajah British sewaktu perjanjian kemerdekaan. Sungguh sejarah kemerdekaan negara terlampau banyak fakta yang telah digelapkan demi menunjukkan bahawa hanya sekelompok bersongkok tukang masak sahaja yang kononnya berjuang untuk mendapat kemerdekaan. Bagaimana dengan yang lain?? Sendiri mau ingat, Wassalam...

Sumber : http://kelate-aa.blogspot.com/2012/07/tok-janggut.html

p/s : Siapakah yang menganggotai pasukan 'Malay State Guard' yang turut serta berperang bagi pihak British untuk melawan orang Islam/Melayu sendiri kalau bukan orang melayu sendiri??

 

KASIHAN TN GURU NIK AZIZ KENA TUKAR JAWATAN MENTERI BESAR ....

Warisan Melayu Semakin Layu

CINA DAH MULA MAKI HAMUN MELAYU ... SEBAB MELAYU SEMAKIN LUPA .. CINA DAH MULA MENCABULI KESUCIAN ISLAM DGN MENGKUFURKAN KALIMAH ALLAH... AQIDAH UMAT MULA GOYAH, PERPADUAN UMAT SEMAKIN LAYU TANPA BERSATU... KALAU TOK JANGGUT, MAT kILAU, TOK BAHAMAN MASIH HIDUP DAH TENTU .... AQIDAH ISLAM AKAN DIPERTAHANKAN ... BANGSA MELAYU AKAN DILINDUNGI .... KESEJAHTERAAN TANAH MELAYU AKAN DIJULANG.. WALAUPUN NYAWA SEBAGAI GALANGNYA

PeNeNTaNGaN ToK JaNGGuT

Tok Janggut atau nama sebenarnya Haji Mat Hassan telah dilahirkan di Kampung Saring daerah Jeram di Kelantan. Tok Janggut dilahirkan pada tahun 1953. Tok Janggut mendapat penddikan pondok di Kelantan dan Mekah. Beliau menyimpan janggut hingga ke paras dada menyebabkan gelaran Tok Janggut melekat pada dirinya. Tok Janggut mahir dalam ilmu persilatan. Beliau yang menetap di Kampung Nering, bekerja sebagai petani & peniaga.

Faktor Faktor Penentangan Tok Janggut :

1) Peraturan Tanah
2) Pengenalan cukai yang membebankan
3) Perasaan Anti-British
4) Pembayaran cukai yang menyusahkan

Notis yang dikeluarkan oleh pejabat Balai Besar pada 23 Mei 1915 yang menawarkan hadiah kepada sesiapa sahaja yang berjaya menangkap Tok Janggut dan pengikut-pengikutnya samada dalam keadaan hidup atau sebaliknya
 

Kelantan Berubah, Tukar Itu Hijrah Tanah Itu MaruahHTK2013 - Tukar Itu Hijrah Tanah Itu Maruah 
 
  
#HTK2013 Himpunan TUKAR Kelantan 2013 15 Februari 2013
 
 http://1.bp.blogspot.com/--LFEbdlH_hU/UR5HXwyCPjI/AAAAAAAAAbk/mRDOjF-Gy9I/s1600/image_2.jpg
Petang semalam menyaksikan hampir kebanyakan jalanraya sekitar Bangunan UMNO Negeri di Kota Bharu penuh sesak dengan kehadiran ribuan rakyat Kelantan dari pelbagai lapisan sebagai tanda sokongan mereka kepada Himpunan Tukar Kelantan 2013 (HTK2013).

Anggaran kehadiran mungkin mencecah 10,000 orang termasuk peserta konvoi motosikal, teksi dan kereta persendirian. Turut serta menjayakan HTK2013 ini termasuklah NGO seperti TUKAR, Ummati, Minda Pondok dan beberapa NGO lain.
Mereka berhimpun bukannya untuk mencontohi perilaku buruk penyokong PR yang gemar bertindak di luar tabii atau berkelakuan ganas seperti tayang punggung di khalayak ramai atau pun menterbalikkan kenderaan polis, jauh sekali dari berhasrat untuk mengubah reka bentuk panji negara atau bendera Kelantan.
http://3.bp.blogspot.com/-R3QJ36KgWuk/UR5HblWxEEI/AAAAAAAAAc4/Rg-N4GHasgw/s1600/image_35.jpg 
Malah tiada rakyat Kelantan di HTK2013 ini yang datang bersama kelengkapan topeng pemedih mata atau pun bekalan air garam, menunjukkan khalayak yang hadir langsung tak berminat ke arah unsur pemberontakan atau demonstrasi jalanan yang tak terkawal.

Tiada kelibat peserta HTK2013 yang terdiri daripada golongan LGBT malah tiada pondan atau pelacur yang tampil sama memberi sokongan, membuktikan HTK2013 bersih dari unsur maksiat dan sama sekali bertentangan dengan HKR#112 di Stadium Merdeka anjuran PR tempohari.


Sebaliknya anak-anak Kelantan yang sedar diri dan menginsafi kebobrokan yang sedang berlaku di negeri Serambi Mekah ini datang dengan nawaitu yang jelas, yakni untuk menyokong kebangkitan gelombang merah ke arah perubahan yang lebih baik.


http://2.bp.blogspot.com/-oVXIWqze0pM/UR5Hd-d5dWI/AAAAAAAAAdc/EBcZFJ_kWac/s1600/image_40.jpg Mereka mahu melaksanakan proses hijrah dari terus diperintah oleh Kerajaan PAS Kelantan yang terbukti lemah urusan tadbirnya dan lembap pula kepimpinan MBnya, untuk ditukar kepada yang baru yang diyakini mampu mengembalikan semula maruah rakyat negeri ini.

Dilihat pada gelombang kebangkitan rakyat Kelantan yang semakin membuak-buak ini, gayanya pendekatan pimpinan UMNO negeri sudah berada di landasan yang betul dan menepati kehendak majoriti rakyat sekaligus berpeluang untuk mendapat kembali mandat memerintah Kelantan selepas 23 tahun negeri ini dijajah oleh PAS.

Lagipun, sebahagian besar rakyat Kelantan semakin sedar lebih lama PAS memerintah bermakna hampir setiap inci tanah-tanah di negeri ini berkemungkinan akan jatuh ke pihak lain terutama melalui proses pajakan berpuluh tahun yang hanya menguntungkan pihak yang terlibat sahaja.
PAS, tanah dan balak tidak pernah berpisah, bagai aur dengan tebing. 

Di mana PAS memerintah di situlah akan ada puluhan ribu ekar tanah yang dipajak gadai dengan berselindung disebalik alasan pembangunan atau pertanian tapi hakikatnya motif sebenar tertumpu kepada usaha merobek kekayaan hasil bumi Kelantan yang berupa kayu kayan balak.

Kalau kekayaan negeri dikongsi bersama dan tempiasnya dinikmati kebanyakan rakyat jelata tidak akan timbul isunya, tapi bila mana hanya segelintir yang menikmatinya itu petanda betapa parahnya kepimpinan negeri ini.

Rakyat Kelantan sudah naik muak, PAS perlu ditukar dalam PRU 13 kelak dan gelombang merah ini akan merintis dan menjadi saksi penting di mana negeri yang pernah terkenal dengan jolokan Serambi Mekah ini bakal berubah ke arah lebih baik.

http://terengganutoday.com/index/wp-content/uploads/2013/02/18404_472823299434242_762560514_n.jpgBerubah dan bertukar ke arah kebaikan itu menepati proses penghijrahan, lagikan pula cukup-cukuplah tanah bumi Kelantan menjadi milik kroni PAS, tatkala pribumi sendiri asyik merintih gara-gara kelemahan PAS dalam menguruskan kekayaan hasil mahsul negeri.

Tanah itulah maruah anak negeri, jika bumi dipijak ini banyak yang jadi milik orang lain, manakala harta benda dan hasil kekayaannya asyik mengalir ke tangan yang lain, akhir kelak seluruh negeri akan terjajah dan kita akan terus merintih lagi.
Rakyat Kelantan perlu teruskan kebangkitan ini, semarakkan lagi gelombang merah ke serata negeri untuk memulihkan kembali maruah dan harga diri. Jika perubahan ini bukan untuk kita orang dewasa, setidak-tidaknya hijrah ini akan memberi makna besar untuk anak-anak kecil kita kelak.

semua foto diceduk dari pelbagai sumber, kredit kpd blog tukar-kelate, siemens, hambali, montero dan juga facebooker kelate.
 
 
 

Friday, February 15, 2013

MELAYU ITU ISLAM , ISLAM ITU MELAYU ADALAH KEKUATAN MELAYU..

 20130123 YB Zulkifli Nordin @Ramah Mesra Rakyat di Mesir 

Ucapan YB Zulkifli Nordin sebelum ketibaan DS Najib Razak di program Ramah Mesra bersama pelajar dan rakyat Malaysia di Mesir. Bertempat di Hotel Intercontinental, Kaherah.

Video dalam siri Ramah Mesra ini:
1. YB Zulkifli Nordin (currently watching)
2. DS Najib Razak (http://youtu.be/dBAxAum_erc)
3. Curahan Perasaan (http://youtu.be/r9bVurMqPzE)

Ceramah Zulkifli Nordin Di Sg. Rokam, IpohUMNO DAN PAS BERSATU DEMI MEMARTABATKAN ISLAM SEJATI DAN ERATKAN PERPADUAN UMMAH..

SOALAN CEPUMAS! PERLU KE UMNO BERSATU DENGAN PAS?

Perlu ke UMNO bersatu ngan PAS? Apa pandangan korang? Bagi aku, aku sudah takleh terima parti yang meenybar ajaran sesat ni, korng pulak tah le....perlu ke?
  kAWAN SETUJU DENGAN ISYARAT PAS KENA TAUBAT NASUHA ... HEHEHE....

Bekas S/U Dewan Ulama PAS ,Wan Ismail Wan Ahmad setuju HARAM UNDI PAS !!!

Bekas S/U Dewan Ulama PAS Setuju HARAM UNDI PAS !!!

February 15, 2013   ·   0 Comments
285636_10151268201052592_630751605_n
KOTA BHARU : “Memang benar, tepat, beri undi kepada Pas adalah haram.”
 
Demikian ditegaskan bekas Setiausaha Dewan Ulama Pas Kelantan, Wan Ismail Wan Ahmad, ketika mengulas laporan beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di negeri ini yang mengisytiharkan memberi undi kepada Pas dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 adalah haram.
 
Wan Ismail berkata, beliau beranggapan sedemikian kerana Pas sepatutnya menentang DAP yang semakin berani menyentuh sensitiviti agama Islam terutama membabitkan perkara akidah dan bukannya terus bersekutu dengan parti tersebut.
 
“Walaupun dia (Pas) tidak buat perkara itu tetapi masih bersekutu, ini bererti dia telah bersubahat.
“Yang sangat jelas sekarang adalah isu penggunaan kalimah Allah. Ibarat memang kamu tidak mencuri, tapi yang kamu ikut sama pergi mencuri dengan kumpulan pencuri itu kenapa, bukankah itu maknanya kamu menyokongnya. Inilah subahat,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.
 
Sebelum ini beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang dianggotai para ulama, Tok Guru pondok, imam dan ustaz muda membuat pengistiharan memberi undi kepada Pas dalam pilihanraya umum akan datang adalah haram.
 
Pertubuhan itu iaitu Minda Pondok, Ustaz Muda Membela Agama dan Tanah Air (Ummati), Ikatan Cendekiawan Islam Kelantan (ICIK) dan Pendita turut menegaskan perjuangan menetang Pas adalah jihad kerana mengundi parti itu bermaksud menyokong DAP yang merupakan parti cauvinis yang menolak Islam dan memperjuangkan sekularisme.
 
Mengulas lanjut pendirian NGO terbabit, Wan Ismail yang juga antara bekas pengasas penubuhan Pas di negeri ini berkata, tanggapan Pas bersubahat dalam isu yang mnyentuh sensiviti umat Islam tidak akan hilang selagi terus bersekutu dengan DAP.
 
Sehubungan itu, beliau menegaskan, umat Islam seharusnya peka terhadap tuntutan syarak dalam soal memilih kerajaan Islam kerana perkara tersebut tidak boleh dijual beli.
 
“Kita kena ingat, syurga dan neraka bukan hak kita. Tidak ada istilah undi Pas masuk syurga. Kemungkaran tetap kemungkaran,” katanya
 
http://gerakantimur.blogspot.com/2013/02/bekas-su-dewan-ulama-pas-setuju-haram.html

Video Anwar kata Hadi Awang dan Nik Aziz tak guna?!

"Hadi Awang, Nik Aziz, Tak Guna!!!" - Anwar Ibrahim ????


Anwar Ibrahim akhirnya mengakui bahawa beliau tidak langsung ada rasa hormat terhadap pemimpin-pemimpin PAS. "Hadi Awang tidak tahu apa-apa!, Nik Aziz hanya ikut apa yang dilakukan PAS," adalah antara perkara yang dikatakan oleh Anwar dalam ucapan beliau kepada 1,500 penyokong PKR ketika menyambut perayaan Tahun Baru Cina di Putera Ballroom Kota Kinabalu, Sabah pada 10 Februari lalu.
Isu yang disentuh diperkatakan oleh Anwar adalah tentang isu Kalimah Allah. Video tersebut kini sudah mula tersebar di blog-blog, Facebook dan juga YouTube.
 

PKR kini berada dalam keadaan terdesak untuk meraih undi dari rakyat Sabah. Sehingga kini, PKR tidak yakin bahawa mereka akan menang lebih daripada 3 kerusi di Sabah, walaupun mereka percaya bahawa mereka akan meraih 13 daripada 25 kerusi Parlimen. Dengan hanya RM35 juta yang boleh dibelanjakan untuk meraih undi di 7 kerusi seperti Penampang, Kota Belud, Tuaran, Kota Marudu, Putatan, Libaran dan kemungkinan besar di Tawau, Anwar perlu bekerja keras untuk PKR.
Memandangkan majoriti penduduk Sabah adalah penganut agama Kristian, isu kalimah Allah dikatakan sebagai isu yang boleh membantu Anwar untuk menunjukkan bahawa beliau bersifat terbuka terhadap agama Kristian. Namun, ini boleh mendatangkan masalah kepada Anwar apabila PAS sering mengkritik perbuatan beliau.
Jadi, Anwar sedar bahawa beliau perlu menolak PAS ke belakang, memastikan bahawa penduduk Sabah percaya bahawa PAS tidak mempunyai sebarang nilai di dalam Pakatan Rakyat. Anwar perlu meyakinkan penduduk Sabah bahawa Nik Aziz dan Hadi Awang hanyalah simbol semata-mata dan mereka tidak tahu apa-apa tentang kalimah Allah.
Kami setuju dengan Anwar bahawa Hadi dan Nik Aziz tidak tahu akan Islam dan hampir segalanya. Bagaimanapun, menyatakan bahawa beliau adalah lebih 'Islam' berbanding kedua-dua pemimpin PAS tersebut adalah 'lawak'.
Jika Nik Aziz dan Hadi Awang benar-benar tahu tentang Islam, mereka tidak akan bermain politik - memecah-belah umat Islam dan membantu musuh-musuh Islam. dan jika Anwar adalah lebih baik berbanding mereka, Anwar tidak akan mengadakan hubungan sulit sesuka hati beliau. Dan yang penting, Anwar tidak akan mengakui bahawa Wolfowitz, salah seorang individu yang memecah-belahkan umat Islam, sebagai sahabat baik beliau.
Persoalannya di sini, apakah agaknya reaksi Hadi Awang dan Nik Aziz terhadap perkara ini? Mungkin mereka akan menidakkan video ini dan berkata bahawa video ini telah di-edit.
Selain itu, terdapat juga kemungkinan di mana penyokong-penyokong akan mempertahankan Anwar dan menuduh UMNO.
Dari situ, Anwar percaya bahawa beliau boleh berkata apa sahaja terhadap pemimpin-pemimpin PAS, kerana beliau percaya bahawa,"Pemimpin-pemimpin PAS tidak guna, dan jika anda berada dalam Pakatan Rakyat, anda boleh katakan apa sahaja tentang mereka, termasuklah yang yang berkaitan dengan Islam, mereka tidak kisah. Pemimpin-pemimpin PAS tidak kisah jika mereka dilayan seperti sampah, mereka tidak akan melawan, kerana mereka tidak tahu apa-apa dan tidak ada nilai!"
Jika Anwar salah, mengapa kita masih tidak menerima sebarang respon dari Tok Guru dan Tuan Guru? 

Pertahankan Kalimah Allah : Timbalan Mursyidul Am Pas Di UGUT dan DI MAKI HAMUN Oleh Pihak PR ..

Timbalan Mursyidul Am Pas Di Maki Pertahankan Kalimah Allah

 
Isu kalimah: Haron Din dimaki kerana tak setuju

Timbalan Mursyidul Am PAS, Datuk Dr Haron Din sekali lagi menyuarakan tentangannya terhadap cadangan rakan komponen DAP untuk menterjemah perkataan 'God' kepada kalimah Allah dalam kitab Bible Kristian di Semenanjung.

Ini merupakan penegasan kali kedua dibuat oleh Haron selepas Majlis Syura Ulama PAS mengeluarkan ketetapan melarang kalimah Allah diterjemah pada 13 Januari lalu.
 Kufur Jika Sokong Guna Kalimah Allah - Dr. Haron Din
Dr.Haron Din (Timbalan Murshidul Am PAS) mengemukakan pandangan beliau berkenaan isu penggunaan kalimah Allah. Ikuti pandangan beliau.

Dalam ceramahnya di sebuah masjid di Taiping baru-baru ini, Haron berkata beliau menerima ugutan dan maki hamun daripada pihak-pihak tertentu bersabit pendiriannya yang menentang sikap ambil mudah sesetengah umat Islam mempertahankan kalimah Allah.Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim sebelum ini menyatakan bahawa Pakatan Rakyat berpegang kepada konsensus yang membenarkan orang Kristian menterjemah kalimah Allah asalkan ia tidak disalahgunakan.

Pengumuman tersebut dibuat Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang di hadapan veteran DAP Lim Kit Siang dan Anwar seminggu sebelum Majlis Syura Ulama yang dipengerusikan oleh Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat mengeluarkan kenyataan menyanggah pendirian Pakatan Rakyat.
"Ada kesannya kepada masyarakat? Umat Islam masih ada yang menyokong. Saya bertegas sikit, hantar SMS maki saya...tidak mengapa. Tapi macam mana kita boleh terima? Apa tujuannya orang Kristian dan terjemah God kepada Allah?" Dulu masa tahun 2008, bila timbul isu ini saya panggil wartawan semua datang...saya bawa Bible dan Al-Quran pada ketika itu, saya tidak akan setuju kerana Allah yang orang Islam sembah, (adalah) Allah yang selama-lamanya. Haron berkata belum pun kalimah Allah diterjemah dalam Bible, banyak kes murtad telah dicatatkan di negara ini.

Beliau mendakwa terdapat sesetengah pihak yang tidak berfikir panjang yang hanya ingin memenuhi tuntutan politik semata-mata."Kalau kita benar dan kita redha Allah diletakkan kepada God, bermakna kita rela Allah itu disyirikkan oleh manusia. Sebab itu saya mengambil kesempatan untuk menyeru sekali lagi, saya akan mempertahankan kalimah ini sehingga akhir hayat saya. Saya tidak redha Allah dikufurkan," tegas beliau.


FATWA OSTAZAH PAS HALALKAN DARAH UMNO!!! .Percutian Di China HALALKAH???? .

FATWA OSTAZAH PENING Ebby Abadi HALALKAN DARAH UMNO!!!


Bila sebut je Musuh Allah ni, maknanya Si Ostazah Pening tu dah menghalalkan darah orang UMNO untuk ditumpahkan ke bumi. Maknanya, dia dah istihar perang sesama Islam.

Ke kita nak abaikan aje Si Ostazah Pening ni? Kalau tengok gaya dia pun, makin hari dah makin sewel dah otaknya. Dah tak terkeruan dah tahap wayar putus dia ni.
Inilah masalahnya bila belajar tak habis tapi nak tunjuk pandai. Suka - suka hati je nak letak hukum ikut kepala lutut dia sendiri. Akhirnya nampak la kebodohan dia. Tapi, dia bukan ada rasa malu pun sebab orang Gila macam dia memang tak de kemaluan!!!

Ustaz Hassan Basri Kata Menyesal Lawan PAS Di Sebabkan Abby Abadi 
Penceramah - Ustaz Hassan Basri ( Bekas Ketua Penerangan PAS Selangor )
Tarikh - 11/ Februari/2013
Lokasi - Pusat Gerakan BN DUN Tanjung Dawai, Merbok
 
Wahai semua ahli-ahli dan penyokong Umno!! Hari ni Srikandi paling suci dalam PAS iaitu Ostazah Ebbi dah keluarkan fatwa bahawa UMNO itu musuh Allah!! Dan Ebbi juga kata, buat apa saja bagi menentang UMNO akan dapat pahala!!Maka dengan itu, gua harap semua ahli serta penyokong UMNO akan segeralah insaf dan kembali ke jalan yang benar mengikut ajaran Ebbi iaitu dengan menjadi macai PAS..

Ahli serta penyokong Umno harus takut dan bersedia untuk masuk ke neraka setelah Ebbi kategorikan Umno sebagai musuh Tuhan yang nyata. Ahli dan penyokong UMNO juga harus bersedia untuk dibakar bila mati nanti kerana Ebbi labelkan Umno lebih teruk dari kafir.. 
Cuma  nak tanya jugak Si Ostazah Pening tu. Kot dia kata orang UMNO tak ikut undang - undang Allah yakni Hudud, PAS macam mana pulak? Dia nak kata apa?Nah! Tengok ni. Bukan ke Si Hadi Awang tu jugak yang kata Hudud bukan lagi agenda utama Parti Angguk Saja tu. Malah dalam manifesto PAS pun dah tak de perkataan Hudud.

Jadi, adakah Si Hadi Awang tu jugak dianggap sebagai Musuh Allah? Adakah darah dia jugak telah pun dihalalkan oleh Si Ostazah Pening ni?

Abby Abadi Gerenti PANAASS Bila Video Klip Percutian Di China Ini Mula Tersebaarr...

Baru pakai tudung dah nak jadi Ustazah...?? Dengar nasihat dari Ustaz Kazim pada video klip dibawah ini...

 
2 hari bertudung dah jadi ustazah ? ilmu penuh didada ? - Ustaz Kazim

sumber


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...