Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Thursday, February 14, 2013

AMANAT HJ HADI VS AMANAT ULAMA-ULAMA KELANTAN.
Sila dengar hujah/pandangan ulamak tentang hukum BUKAN ahli politik! #1Malaysia #TolakPR

Beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang dianggotai para ulama, tok guru pondok, imam dan ustaz muda membuat pengisytiharan bahawa memberi undi kepada PAS pada PRU 13 nanti adalah HARAM.
Pertubuhan itu iaitu Minda Pondok, Ustaz Muda Membela Agama dan Tanah Air (Ummati), Ikatan Cendekiawan Islam Kelantan(ICIK) dan Pendita turut menegaskan bahawa perjuangan menentang PAS adalah jihad kerana mengundi parti itu bermaksud menyokong DAP yang merupakan parti cauvinis yang menolak Islma dan memperjuangkan sekularisme.

video sidang media Tuan Guru Haji Abdullah al-Najmi Bin Haji Saamah, Pengasas Pondok Al-Najmiah Geting, Tumpat dan Pengerusi Minda Pondok Kelantan
Sehubungan itu, kesemua NGO berkenaan yang diwakili pemimpin masing-masing berjanji akan menyediakan satu dokumen lengkap berhubung pengisytiharan tersebut untuk diberikan kepada raja-raja Melayu dan Majlis Fatwa Kebangsaan agar dapat dibincangkan dan menyelesaikan kekeliruan yang ditimbulkan oleh PAS selama ini.


Tok Guru Haji Lah Saamah , PengasasPondok Geting dan Penasihat Minda Pondok.

Pengasas Pondok Geting, Abdullah Sa'amah yang juga Penasihat Minda Pondok berkata, kegagalan PAS mempertahankan Islam terutama penggunaan kalimah Allah oleh orang bukan Islam tidak boleh dimaafkan sama sekali malah demi politik para pemimpin PAS seolah-olah jahil agama.
"Membiarkan kalimah Allah digunakan seperti tiu berdosa dalam hukum.  Maknanya kita mesti mempertahankan kalimah Allah dan akidah orang Islam dan kita mahu PM dan TPM orang Islam maka disinilah kita berjihad, kita jangan undi PAS.  
"Saya bercakap mempertahankan kalimah Allah, saya rujuk 4 kitab mazhab, kitab tafsir, kitab fekah dan banyak lagi rujukan.  Kesemua kita ini menyebut bahawa kalimah Allah tidak boleh disekutukan, tidak boleh digunakan selain untuk agama Islam dan mendaulatkan Islam.  Ia adalah kalimah suci.


Mohd Zawawi Awang ICIK 

Sekolah Theologi Tinggi (STT) agama Kristian di Indonesia memasukkan subjek bahasa Arab dalam silibus mereka, mengapa kita tidak memasukkan asas bahasa Hebrew dan Koine Greek dalam pengajian perbandingan agama kita?
Sekali dengar macam tilawah Quran cuma ayat-ayat itu bukannya dari Quran. Siap dengan "sadaqallahu azim"
Begitulah mereka lakukan dalam satu majlis konvokesyen di Institut Teologi Kalimatullah di Jakarta di bawah Yayasan Misi Global Kalimatullah - 29 Mac 2003.
Sememangnya patut kita tidak benarkan penggunaan Kalimah Allah oleh puak Kristian.
PAS juga perlu ditolak kerana menyatakan sokongan padu kepada Ketua Umum PKR DS Anwar Ibrahim.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...