Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Friday, December 18, 2015

KITA BERSAUDARA : PAS DAN UMNO.


PERTEMUAN NAJIB-HADIPERTEMUAN atau disebut bibit-bibit Perpaduan UMNO-PAS yang ditunjukkan semasa Majlis Multaqa Alumni Al-Azhar semalam telah membelah sinar Bahagia di atas langit Malaysia. Umat Islam bersyukur melihat dua pemimpin besar umat Islam dan orang Melayu di Malaysia bergandingan, bersatu padu dan berekonsiliasi. 

Namun, percayalah musuh-musuh Islam tidak akan gembira dengan gandingan ini. Memang sudah dinyatakan di dalam Al-Quran bahawa musuh-musuh Islam tidak akan redha, tidak akan gembira dan tidak akan membenarkan perpaduan seperti ini berlaku. 
Lihatlah wajah tenang, bahagia dan syahdu kedua-dua mereka. Lihatlah kegembiraan TG Hj Hadi, Lihatlah Keikhlasan DS Najib. Lihatlah kedua-dua wajah mereka berseri-seri, bercahaya kerana telah bertemu Persaudaraan Islam, telah bersemuka Ukhuwah, telah bertemu titik persefahaman. Maka akan berterusanlah bibit-bibit persaudaraan ini bertambah semakin kukuh di masa hadapan.
Lihatlah dengan mata hati, Lihatlah dengan kegembiraan, Lihatlah Kebahagian ini. 

Namun begitu, apakah kamu fikir orang-orang kafir akan gembira dengan Perpaduan dan Persaudaraan umat Islam? Adakah kamu menyangka orang-orang kafir akan berdiam diri? Lihatlah Hj. Hadi dituduh, diburuk-burukkan dan dihina sedemikian rupa di atas? Lihatlah pula kedua-dua wajah pemimpin Islam di bawah, walau mereka tahu akan muncul hina cerca ke atas mereka, namun begitu pertemuan diteruskan, perpaduan diteruskan. Sesungguhnya, benarlah firman  SWT bahawa orang-orang kafir tidak akan redha ke atas kalian sehingga kalian menuruti kehendaknya !
Hj Hadi dan DS Najib berjalan seiringan memasuki dewan. Islam itu seiringan. Mereka bergandingan. Islam itu bergandingan. Mereka bersatu. Islam itu bersatu. Apakah kamu tidak gembira?
DS Najib berucap dengan tenang. Itulah Islam, agama yang penuh dengan ketenangan.
TG Hj. Hadi juga berucap dengan tenang dan meyakinkan. Islam itu agama keyakinan yang penuh dengan keyakinan. Perpaduan itu adalah salahsatu keyakinan.


Alhamdulillah. Takbir Takbir Takbir !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...