Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Friday, May 10, 2013

Bapa Anwar harus menerima hakikat yang mana Malaysia bukan pengamal sistem Persiden.

ANWAR ADA SIFAT KENEGARAAN TINGGI??? HAHAHAHA...


Memang lawak Gila beb kalau Si Ketua Penipu tu ada sifat kenegaraan yang tinggi. Mau berguling - guling orang gelak kat dia kalau ada yang cakap macam tu.

Soal mengenai sistem Elektoral dan sistem Undi Popular, Si Ketua Penipu tu bukannya tak faham. Tapi dia saja buat - buat tak faham. Pencacai dibawah pula BODOH belaka.

Jadi, memang tak salah la akalu seorang pelajar UIA dari Indonesia memberi pandangan bahawa Si Ketua Penipu tu mengamalkan Politik yang jelek dan amat memalukan. Dan dia memang tak de sifat Kenegaraan yang tinggi pun!!!
Jakarta Selatan - Pemilu (Pemilihan Umum) di Malaysia sudah pun berakhir sebenarnya. Kemenangan jelas milik parti pemerintah diketuai bapak Najib. 
Sebaliknya oposisi di Malaysia oleh bapak Anwar dengan kerjasama Lim Kit Siang seorang Cina. Kalau di Jakarta, ia seakan Cina totok begitu.


Amat menjelekkan demokrasi ala Malaysia karena pemenangnya sudah jelas kepada team bapak Najib, mengapa perlu lagi bapak Anwar sibuk-sibuk bikin porak-poranda negara sendiri. Seharusnya terima saja keputusannya.

Ternyata bapak Anwar tidak punya perasaan kenagaraan yang tinggi, dia sendiri mengkianati rakyatnya. Bapa Anwar harus menerima hakikat yang mana Malaysia bukan pengamal sistem Persiden. 

Jika Malaysia menggunapakai sistem Persiden seperti di Indonesia atau di Amerika, ya memang benar undi paling banyak dikira sebagai pemenangnya. Misalannya, Bapak Jusuf Kalla melawan Bapak Susilo, ternyata Bapak Susilo menerima undian paling terbanyak maka sudah jelas Bapak Susilo menjadi Persidennya.

Di Malaysia tidak begitu, karena Malaysia menggunapakai sistem Komanwel dan British Democracy. Makanya mana-mana partai yang menang walaupun tidak majoritas undinya, partai itu dikira pemenangnya.  

Karena majoritasnya dilihat kepada partainya bukan kepada manusianya. Hal ini sebenarnya amat remeh dan memalukan jika tidak difahami. Masakan bapak Anwar dan oposisinya tidak mengetahui hal-hal seperti ini?

Saya sendiri pelajar jurusan undang-undang di Universitas Islam Antarabangsa Malaysia di Gombak, saya tidak faham mengapa Bapak Anwar tidak bisa menerima keputusan rakyatnya sendiri. 

Thursday, May 9, 2013

MEROYAN CINA DAP BANGSAT NIE.......... BILA MCA DAN GERAKAN TUTUP PUSAT PERKHIDMATAN MASYARAKAT

MULA DAH MEROYAN CINA DAP BANGSAT NIE..........

Setelah menang besar pada PRU-13 DAP menerusi Ketua Menteri pilihan kaum Cina DAP telah mengeluarkan kenyataan kebimbangan bahawa Pusat Khidmat MCA dan GERAKAN bakal ditutup. Persoalannya kenapa nak bimbang kalau Pusat Khidmat ditutup. 
DAP boleh membuka pusat khidmat setelah menang dengan menghasut pengundi menyokong DAP Cauvanis. Ternyata DAP menerusi Guan Eng tidak pernah memberi khidmat menolong kaumnya sendiri. 
Pendapat MKP merasakan sebelum ini MCA dan GERAKAN telah diperdayakan oleh Kaum Cina. Mungkin pada pemikiran mereka walaupun tidak memberikan undi akan tetapi MCA bakal menolong kaum Cina bila ditimpa kesusahan.
Sesudahlah ditipu!!! Ini adalah pengajaran buat Cina Penyokong DAP takkan MCA dan GERAKAN nak kena tipu lagi. 
Pada Melayu PAS pulak korang dah kena kencing lagi dengan Guan Eng pada kali kedua. Melayu yang beriaya kempen untuk DAP akan tetapi racun dibalas pada mereka. PAS sanggup menggadai Kalimah Allah demi perjuangan bersama DAP. 
Hari ini Barisan Exco Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah terbentuk.Kebanyakkannya dimonopoli DAP dan PKR.Dimana wakil exco dari PAS Pulau Pinang?
Sudah mula kedengaran suara-suara sumbang didalam Pakatan Pulau Pinang.
MKP Ayat SEmpoi : Jangan Kasi muka pada pengundi Cina DAP Belot setelah makan kenyang lupa pada Tuannya.
 

PAS DITENDANG PONGGONG OLEH DAP DI PULAU PINANG @ TIADA WAKIL PAS DALAM EXCO.. PAS IBARAT MELUKUT DI TEPI GANTANG BERSAMA PAKATAN RAKYAT

Hadi wajar tunai janji keluar PR, PAS paling rugi dalam Tahalluf SiyasiPas pihak yang paling rugi dalam Tahalluf Siyasi bersama DAP dan PKR. Berdasarkan prestasi Pas hari ini, kerajaan yang bakal tertubuh bukan kerajaan Islam, tetapi kerajaan sosialis dan sekular.

"Kekalahan beberapa pemimpin kanan PAS seperti Salahuddin Ayub, Mohamad Sabu dan Dr Dzulkefly Ahmad yang menolak kerajaan perpaduan, telah membuka satu dimensi baru dalam usaha ke arah perpaduan itu."


Pas nampaknya setuju tolak hudud dan hidup dalam `kekafiran' bersama PR


PAS Keluar Pakatan Jika Merugikan Melayu Islam, Masa Untuk Mengotakan Kata
Oleh SM AMIN (shaik@malaysiandigest.com)   
Thursday, 09 May 2013 12:00

KUALA LUMPUR: "Sekiranya Pakatan tersebut merugikan Islam dan Melayu, PAS keluar PR! Tidak ragu-ragu lagi," kata Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang menegaskan, PAS akan keluar dari Pakatan Rakyat (PR) sekiranya kerjasama antara PKR dan DAP merugikan Islam dan Melayu.

Penegasan tersebut dibuat pada Februari lalu, di hadapan hampir 10,000 penyokong PAS yang hadir dalam Program PAS Ganti Umno Ke-7 (PGU 7.0) di Banggol Peradong di Kuala Nerus, Terengganu.

Jika dilihat kepada keputusan Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) yang baru sahaja melabuhkan tirainya, maka PAS sewajarnya harus keluar dari Pakatan kerana ianya jelas merugikan orang Melayu dan Islam.

Kerjasama politik atau diistilahkan PAS sebagai ‘tahalluf siyasi’ yang dibuat dengan PKR dan DAP jelas gagal memperkasakan Melayu dan Islam itu sendiri.

Pada 2 Mei lalu, beberapa hari sebelum PRU13, kepimpinan pusat PAS sudah meminta akar umbi yang mahu parti Islam itu keluar daripada Pakatan  boleh mengusulkan cadangan tersebut pada muktamar yang dijadualkan hujung tahun ini.

Ketua Dewan Ulama, Datuk Harun Taib berkata, perkara itu boleh dibincangkan secara bersama dan sebarang keputusan bakal ditentukan mengikut suara majoriti ahli parti.

"Sebaik sahaja pilihan raya berakhir, kita akan menyelesaikan perkara ini. Muktamar akan diadakan selepas pilihanraya umum dan akar umbi boleh menyatakan hasrat mereka kepada kepimpinan parti. Kita akan membuat keputusanitu, tetapi bukan sekarang," katanya.

Pada pilihan raya umum 2008, kerusi Parlimen yang ditandingi PAS adalah sebanyak 66 kerusi dan menang 23 kerusi, manakala pada pilihan raya umum 2013, jumlah yang ditandingi parti itu meningkat kepada 76 kerusi tetapi hanya mampu memenangi 21 kerusi sahaja.

Berbeza dengan Umno, jumlah kerusi yang dimenangi  pada pilihan raya 2013 adalah sebanyak 88, iaitu pertambahan sebanyak 10 kerusi daripada keputusan pilihan raya 2008.

Terdapat petunjuk jelas di sini; Umno masih lagi relevan dikalangan sebahagian besar masyarakat Melayu berbanding PAS yang semakin merosot sokongan.

Kerajaan Perpaduan

Idea Abdul Hadi pada 2009 mengenai pembentukkan kerajaan perpaduan perlu dinilai semula kerana ianya dilihat mampu untuk menyelesaikan kemelut yang sedang melanda demi kebaikan rakyat dan negara.

Jika dahulu ada pihak yang berpendirian bahawa cadangan untuk mewujudkan kerajaan perpaduan tidak menguntungkan PAS, tetapi kini sudah jelas terbukti kerjasama PAS dalam Pakatan juga tidak memberi sebarang manfaat kepada parti itu.

Perbincangan dan kajian mendalam perlu dibuat oleh kedua-dua parti untuk merungkai kekusutan yang berlaku dalam politik negara, lebih-lebih lagi kedudukan orang Melayu dan agama Islam yang mula dicabar dan diganggu gugat pihak tertentu.

Kekalahan beberapa pemimpin kanan PAS seperti Salahuddin Ayub, Mohamad Sabu dan Dr Dzulkefly Ahmad yang menolak kerajaan perpaduan, telah membuka satu dimensi baru dalam usaha ke arah perpaduan itu.

Malah, tindakan Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V yang tidak merestui Naib Presiden PAS, Datuk Husam Muda dilantik semula sebagai exco juga mengejutkan.

Menurut Menteri Besar Kelantan baru, Datuk Ahmad Yaakob berkata nama Husam telah diletakkan di tempat paling atas antara barisan pimpinan yang dipilihnya, namun telah ditolak oleh baginda menyebabkan beliau terpaksa mencari pengganti untuk memastikan proses angkat sumpah dapat dijalankan.

"Nama Husam atas sekali, yang keduanya Exco lain termasuk juga Datuk Amar (Datuk Mohd Amar Nik Abdullah) dan Ustaz Latiff (Abdul Latiff Abdul Rahman)… ini nama-nama kita kemukakan untuk mendapat keizinan Tuanku bagi pelantikan sebagai Exco.

"Apabila diangkat, Tuanku tidak naik (tolak) nama Husam dengan Ustaz Latiff, turun (senarai nama dikembalikan) supaya proses semula tanpanya, ini yang memberatkan ambo (saya), bagaimanapun mengingatkan kalau tidak ikut tidak boleh angkat sumpah, jadi angkatlah ambo sebagaimana yang dipersetujui, masa itu sudah dekat pukul 4 petang," katanya.

Selain hilang Kedah, PAS turut kehilangan lima kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) di Kelantan, iaitu daripada 37 kerusi kepada 32 kerusi pada pilihan raya lalu. 

Berbalik kepada kerajaan perpaduan, perkara asas yang perlu dititikberatkan adalah keikhlasan semua pihak dan pemimpin Melayu harus buktikan mereka juga boleh duduk semeja tanpa mengira sentimen politik demi mempertahankan maruah agama dan bangsa.

Kerajaan perpaduan dilihat mampu mewujudkan satu landskap politik baru dengan pembentukan satu kerjasama yang ikhlas untuk kestabilan negara.

Muzakarah diantara Umno dan PAS yang sudah lama terhenti perlu diadakan semula untuk mencapai matlamat itu.
- mD
 

MUSIBAH @ BALA : Kaki Ustaz Azizan Terpaksa Dipotong?


Status terkini kesihatan Mantan MB kedah : Kedua belah kaki Ustaz Azizan terpaksa dipotong bagi mengelakkan jangkitan kuman.

Bekas Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Razak akan menjalani pembedahan bagi memotong kedua-dua belah kakinya esok untuk mengelak jangkitan kuman, kata Setiausaha Akhbarnya Mohd Helmi Khalid.

"Doktor menasihatkan supaya kedua-dua belah kaki Azizan dipotong dari bawah paras lutut. Kedua-dua isteri dan anak-anak beliau akur dengan nasihat itu selepas perbincangan dilakukan," katanya di sini hari ini.

Aku mohon kepada rakyat Malaysia marilah sama sama kita berdoa agar ust Azizan cepat sembuh.. kepada Pas adakanlah solat hajat kumpulkan seramai mungkin ahli ahli dan rakyat jelata memohon kepada Allah SWT agar Ust Azizan sihat..

Tolak ketepi dulu perbezaan ideologi politik.Yang penting Mantan MB Kedah sihat - Sumber Medan Tempur Kedah

70% Adalah Anak-anak Muda Berbangsa Cina...Ke Perhimpunan Di Kelana Jaya Semalam

Malu juga aku , betol juga kata brother berbangsa cina kat atas ini. Yang PENGUNDI CINA MAHU adalah kerajaan yang tidak rasuah, beramanah. Pengundi Cina Bijak tidak memilih kerajaan sekarang yang berasuah dan tidak amanah. Siapa kepimpinan BN sekarang dari ikan bilis ke jerung yang boleh menafikan tuduhan ini. Bagi aku, berdasarkan pengalaman aku ... memang adapun. Rasuah, penyelewengan dan birokrasi serta kroni memang ulam penyedap tembolok dan perut kepimpinan.. Org melayu pun tahu hal ni tapi apakan daya .......... Jadi kepimpinan BN dari ikan bilis ke jerung kena UBAHLAH SEKARANG BUKAN LAIN KALI.. Kalau tidak , orang MELAYU pun nak BIJAK macam PENGUNDI CINA. Jdn Marah bilis dan jerung BN...

Kaum Cina mengundi kita hanya BN hanya 3% seluruh negara, seramai 10 orang yang kamu jumpa setiap hari, 7 orang tidak mengundi BN.

Modus Operandi menolak BN dengan harapan mahu merampas Negara ini apabila mempercayai Janji Anwar tidak berjaya.

Jadi, saya nasihatkan orang-orang Cina semalam, eloklah duduk rumah daripada cuba kali kedua untuk merampas negara ini secara kekerasan pula.

Anak-anak melayu yang sudah membuak sanubarinya apabila mengetahui perkara ini...

Kamu punyai hak, kami juga punyai hak, kamu boleh menipu, kami pun boleh menipu, kamu boleh bersatu , kami pun boleh bersatu.

Wednesday, May 8, 2013

Nadi Rakyat tuntut keadilan keatas PapaGomo

Video Papagomo Ditangkap 

 

Video Papagomo ditangkap menjadikan bersorak sakan kononnya Papagomo rasis, walhal sedarkah ramai lagi dikalangan Pakatan Haram Jadah patut diambil tindakan yang sama?

Papagomo memang pernah bercadang untuk bertanding melawan Anwar Ibrahim di Permatang Pauh tetapi PPM percaya PapaG tidak lakukan sedemikian demi mengelak undi BN percah walaupun akhirnya BN kalah. 

Semoga dipermudahkan urusan PapaG... Salam Perjuangan

Republik Soviet Komunis Tanah Melayu

Perbincangan mengenai Parti Komunis Malaya (PKM) hangat diperkatakan. Saya ingin mencatatkan sedikit sejarah mengenainya dari ringkasan 15 buah buku yang sempat dibelek. Semoga catatan ringkas ini memberi gambaran kepada kita mengenai isu PKM yang sedang dibincangkan sekarang

Pembaca kenal lambang apakah itu? (Lokasi Perak) 
Fahaman Komunis dicetuskan oleh Karl Marx telah menjadi orde baru melangkau batas geografi. Di Asia, idelisme Komunis dipelopori oleh negara China.

Kesatuan Soviet yang ditubuhkan menginginkan kuasa Komunis melebarkan sayap hingga ke seluruh negara Asia.

Selepas berlakunya Revolusi Bolshevik Rusia pada tahun 1917, satu biro telah ditubuhkan. Biro Timur Laut Komitren ditubuhkan bagi mengawal selia perjalanan parti-parti Komunis di rantau Asia.

Parti Komunis Malaya (PKM) ditubuhkan pada 30 April 1930 di Singapura dengan dihadiri oleh pemimpin Parti Komunis Vietnam, Ho Chi Minh. Ia sebagai kesinambungan dari penubuhan Parti Komunis Nanyang yang ditubuhkan di Singapura pada tahun 1922.

PKM diarahkan melebarkan fahaman bukan sahaja kepada orang Cina malahan juga orang Melayu bagi tujuan menubuhkan Republik Soviet Malaya

Akhirnya, lahirlah tokoh Komunis dari kalangan orang Melayu seperti Abdullah CD, Rashid Maidin dan Shamsiah Fakeh. Lahirlah satu rejimen yang diberi nama rejimen ke 10 iaitu pasukan tentera Melayu di bawah pimpinan Abdullah CD yang berpusat di Temerloh dan Mentakab dan mengandungi 500 anggota.

PKM menggunakan taktik pemogokan pekerja, boikot, sabotaj, demontrasi dan akhirnya pemberontakan bersenjata untuk mencapai matlamatnya. PKM menyusupkan aggotanya ke dalam kesatuan-kesatuan sekerja.

Ketika Jepun menjajah tanah Melayu, British telah memberi pelbagai kemudahan dan bantuan seperti senjata, latihan ketenteraan, kemudahan logistik dan perubatan. PKM bekerja sama dengan British melalui perjanjian di antara John Davies dan Lai Tek serta Chin Peng.

PKM menubuhkan pasukan Malayan People Anti Japanese Army (MPAJA) dan membantu British di dalam perang gerila bersama-sama Force 136.

Setelah kekalahan Jepun, PKM telah diterima sebagai sebuah parti politik yang sah di Tanah Melayu. Peluang itu digunakan oleh PKM untuk meluaskan lagi pengaruhnya. PKM telah menguasai 75% kesatuan sekerja dan banyak melakukan mogok bagi melemah dan menjatuhkan pengaruh British.

Bagi mengekang kegiatan PKM, British telah memperkenalkan Ordinan Kesatuan Sekerja dan serba sedikit telah menyekat pengaruh PKM dalam kesatuan sekerja.

Penubuhan Persekutuan Tanah Melayu yang menggantikan Malayan Union dilihat sebagai merosakkan peluang untuk PKM menubuhkan republik komunis. Keadaan ini mendorong PKM mengubah dasarnya kepada dasar yang lebih agrasif. Pada awal tahun 1948, PKM telah mengambil keputusan melancarkan perang secara terbuka di atas nama pembebasan Nasional.

PKM menyingkirkan pemimpin mereka Lai Teck dan digantikan dengan Chin Peng yang lebih agresif. Pada 17-21 Mac 1948, Chin Peng dan ahli PKM telah bersetuju untuk menjayakan matlamat menubuhkan Republik Soviet Komunis Tanah Melayu dengan cara kekerasan.

Sebagai permulaan, ekonomi Tanah Melayu dan pengawasannya mesti dilemahkan. Oleh itu PKM telah melancarkan serangan ke atas ladang-ladang dan kawasan lombong, melakukan pembunuhan ke atas pengurus ladang dan lombong, menyerang balai polis, pusat kawalan, pasukan keselamatan, mengugut, menculik orang ramai dan merosakkan kemudahan awam. Ramai orang Melayu, India dan Cina diancam dan dibunuh bagi memaksa mereka meninggalkan pekerjaan mereka. Mereka juga menyerang sistem perhubungan dan menawan pengkalan pasukan keselamatan di kampung-kampung dan pekan kecil.

Maka pada 18 Jun 1948, Sir Edward Gent, Pesuruhjaya Tinggi British telah mengisytiharkan darurat. Undang-undang darurat diperkenalkan secara rasmi pada 32 Julai 1948 iaitu sesiapa yang disyaki terlibat dengan kegiatan komunis akan dihukum.

Keadaan agak reda menyebabkan darurat ditamatkan pada tahun 1960. Melihat keadaan ini, PKM menyusun kembali anggotanya dan pada tahun 1968, mereka sekali lagi melancarkan pemberontakan bersenjata kali kedua di Tanah Melayu.

Perkara ini berterusan hinggalah kerajaan bersetuju mengadakan rundingan perdamaian dengan pemberontak komunis bermula pada tahun 1988. Abdullah CD mewakili Rejimen ke-10 dan Tun Ghaffar Bab mewakili negara. Akhirnya pada 2-3 Febuari 1989, perjanjian damai telah berjaya dipersetujui yang mana pihak komunis bersetuju meletakkan senjata dan menamatkan pemberontakan selama lebih kurang 41 tahun. Pada 2 Disember 1989, di Lee Gardens Hotel, Hadnyai, uapacara menandatangani perdamaian dapat dilaksanakan.

Kerajaan Thailand telah menyediakan penempatan bagi bekas-bekas ahli komunis di satu kawasan dikenali sebagai Kampung Perdamaian Betong, Kampung Perdamaian Banlang, Kampung Perdamaian Shkhirin dan Kampung Perdamaian Yaha.

Sepanjang peristiwa yang membabitkan PKM dari 16 Jun 1948 hingga 31 Julai 1960, korban mencatatkan seramai 2947 Pasukan Polis Tanah Melayu, 1478 Pasukan Keselamatan, 4668 orang awam, dan 10699 anggota PKM.

Di atas adalah bilangan yang mati, ini tidak masuk ribuan yang cedera, yang cacat, yang hilang upaya dan sebagainya.

Kita mungkin boleh melupakannya begitu sahaja. Tetapi, apabila doktrin komunis mula dilagang kembali, propaganda mengenainya telah mula wujud kembali, ia menyentuh banyak pihak, bermula dari isu keselamatan hingglah imbauan kisah silam keganasan mereka. Isu yang dibangkitkan bukanlah isu pulangnya Chin Peng sangat, tetapi doktrin yang pernah menumpahkan ribuan darah di Tanah Melayu ini cuba ditiupkan semula.

Jika sebelum pulang pun telah menimbulkan kontroversi, bagaimana agaknya jika ia berada di negara ini?

Apa pun, masih banyak lagi perkara yang boleh kita usaha dan bangunkan bersama. Isu sosial masyarakat, kemiskinan dan sebagainya.

Kita cuma bimbangkan, ada orang yang cuba menangkuk di air yang keruh, di dalam membahaskan isu ini.

Sama-samalah kita berdoa, agar Allah terus memberi kebaikan pada kita di negara ini. Semoga, Islam akan terus berkembang dan dihayati ditanah air ini. amin..

"Sirah, Perjalanan Mencipta Sejarah"

Al-Fakir Ila Rabbihi

Kalau PAS Tak sudi Gabung Dengan UMNO. Apa kata DAP Menawarkan Diri Bergabung untuk Ganti MCABekas Menteri Penerangan Tan Sri Zainuddin Maidin hari ini menyarankan DAP supaya menyertai Barisan Nasional (BN) bagi memastikan kerajaan Malaysia diwakili kaum Cina.

Katanya langkah itu memang sukar diterima oleh DAP dan BN serta penyokong masing-masing tetapi perlu dilakukan demi keharmonian dan kestabilan politik negara.

"Memang sukar untuk DAP menawarkan diri dan sukar juga untuk kerajaan BN menerimanya, tetapi hal ini harus dilihat dari segi hasrat Datuk Seri Najib Tun Razak untuk melangkah ke arah national reconciliation setelah negara dilanda Tsunami Cina yang mencedera parahkan nilai kejatian diri Malaysia," katanya dalam blognya Zamkata.
Kalau PAS tak sudi gabung dengan UMNO. Apa kata DAP menawarkan diri bergabung untuk ganti MCA
Bekas Menteri Penerangan Tan Sri Zainuddin Maidin hari ini menyarankan DAP supaya menyertai Barisan Nasional (BN) bagi memastikan kerajaan Malaysia diwakili kaum Cina.
Katanya langkah itu memang sukar diterima oleh DAP dan BN serta penyokong masing-masing tetapi perlu dilakukan demi keharmonian dan kestabilan politik negara.
"Memang sukar untuk DAP menawarkan diri dan sukar juga untuk kerajaan BN menerimanya, tetapi hal ini harus dilihat dari segi hasrat Datuk Seri Najib Tun Razak untuk melangkah ke arah national reconciliation setelah negara dilanda Tsunami Cina yang mencedera parahkan nilai kejatian diri Malaysia," katanya dalam blognya Zamkata.

Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin (@khalednordin) menghadap Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar

JOHOR BAHRU: Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Permas, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin (@khalednordin) menghadap Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar, bagi membincangkan tarikh majlis angkat sumpah dan senarai Exco Kerajaan Johor yang baru.

Pertemuan itu bagai mengesahkan desas desus sebelum ini, bahawa Khaled akan dilantik menggantikan Datuk Abdul Ghani Othman sebagai Menteri Besar Johor ke-14.

Khaled dilihat memasuki Istana Pasir Pelangi pada jam 2.50 petang sebelum keluar kira-kira sejam kemudian sambil diiringi Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Obet Tawil dan Setiausaha Jemaah Majlis Diraja Johor, Datuk Abdul Rahim Ramli.
JOHOR BAHRU: Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Permas, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin (@khalednordin) menghadap Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar, bagi membincangkan tarikh majlis angkat sumpah dan senarai Exco Kerajaan Johor yang baru. 

Pertemuan itu bagai mengesahkan desas desus sebelum ini, bahawa Khaled akan dilantik menggantikan Datuk Abdul Ghani Othman sebagai Menteri Besar Johor ke-14. 

Khaled dilihat memasuki Istana Pasir Pelangi pada jam 2.50 petang sebelum keluar kira-kira sejam kemudian sambil diiringi Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Obet Tawil dan Setiausaha Jemaah Majlis Diraja Johor, Datuk Abdul Rahim Ramli.

AZMIN TAKUT KE PAS / UMNO BERGABUNG???


Ahli Parlimen UMNO : 88
Ahli Parlimen Bumiputra : 33
Jika PAS bersalam kasih : 21
Jumlah majoriti 2/3 : 142

Barulah kita boleh gesa kerajaan melaksanakan Negara Islam dan Mengiktiraf Hukum Hudud untuk dilaksanakan di Malaysia.. Selagi tiada persalaman silaturahmi antara UMNO, Bumiputra dan PAS jangan mimpilah hudud dpt dilaksanakan. Sampai bila PAS nak memperjuangkan seorg melayu bernama anwar ibrahim..Heran kan. Kenapa sesama Melayu sendiri takut nak bergabung sedangkan ini waktu yang paling sesuai untuk mereka bersatu? Apa motifnya?

Adakah perjuangan mereka hanya berdasarkan kepada seorang manusia yang bernama Anwar Ibrahim semata - mata? Cukup ke kita nak perjuangkan seorang Melayu?

Adakah Si Ketua Penipu tu lebih mahal harganya jika hendak dibandingkan dengan kedudukan Melayu yang semakin kuat sehingga ada yang sanggup menggadai nyawa?

Jelas, hala tuju PKR bukan lah berpaksikan kepada Keadilan untuk rakyat. Mereka bukan menjanjikan Harapan untuk Rakyat. Sebaliknya, Harapan untuk Anwar.

Itu sahaja tujuan PKR ditubuhkan. Itu sahaja matlamat utama PKR ini. Tak de sebab lain yang dapat diperjelaskan kepada rakyat. Dan itu memang hakikatnya.

Kini, tatkala Melayu sudah bangkit dan mahu bersatu, kenapa pulak timbul puak - puak yang dengki dari melihat keadaan itu berlaku?

Benar. Islam tidak mengajar kita untuk memperjuangkan bangsa. Tetapi, dengan adanya bangsa itulah Islam dapat berkembang dengan lebih luas.

Islam dapat kekal kukuh dan kuat dengan adanya kesatuan bangsa. Tapi bila bangsa kita dipertikai dan diancam seperti sekarang, adakah kita akan terus tunduk?

Disebabkan Islam tidak bersatulah yang menyebabkan Palestine jatuh ke tangan Israel. Hanya semata - mata wujud pertualang yang merosakkan bangsa Palestine itu sendiri.

Bila Israel nak masuk ke bumi Palestine, petualang inilah yang menjaja cerita kononnya tanah Palestine perlu dikongsi dengan orang lain. Akhirnya?

Palestine juga yang terpinggir. Bangsa Palestine jugak yang disisih dan dihapuskan secara perlahan - lahan. Kesudahnnya kita dapat lihat sehingga hari ini.

Jadi, kita perlu tanya diri kita sendiri. Adakah kita mahu bangsa kita jadi seperti Palestine? Adakah kita mahu Islam itu kekal berpecah belah sedangkan musuh sudah ada depan mata? Sama - sama la kita renungkan!!!
Dalam Pakatan Rakyat, sekali lagi menjadi bahan pecacai yang dipandang dengan penuh curiga dan waspada adalah PAS. 
Dan sekali lagi juga cakap-cakap-cakap awal tentang kemaruknya pemimpin PAS untuk mewujudkan sebuah kerajaan perpaduandengan Barisan Nasional. 
Persoalannya ialah adakah benar yang PAS memang tidak boleh dipercayai sehinggakan Azmin Ali perlu menyindir dan memberi kata dua kepada PAS Selangor? 
Mengapa PAS yang mempunyai jumlah kerusi yang sama dengan DAP perlu diberi amaran sedangkan yang paling banyak mendatangkan masalah adalah wakil rakyat PKR. 
Yang paling tidak boleh dipercayai adalah PKR dan yang membawa paling banyak masalah juga datangnya dari PKR.

sumberGAMBAR-GAMBAR PELAJAR BANGSA CINA HINA LAMBANG NEGARA MALAYSIA!

SERANG BALAI !!! HAPUS SEMUA POLIS DAN SPR - PENYOKONG DAPBukan aku cakap tau..tapi cina penyokong Dap yang cakap..Siapa rasis sekarang ni?? Orang yang menyebarkan bahan seperti ini dianggap bersalah bagi sesetengah pihak tetapi adakah orang yang menulis diatas tidak bersalah dan tidak perlu diambil apa apa tindakkan??

Tempat yang dia nak serang tu pulak tempat anggota keselamatan yang menjaga ketenteraman negara malah kalau apa apa yang berlaku terhadap penulis kata kata rasis diatas pun, pasukan polis juga akan dicarinya.. Adakah pihak polis nak biarkan pekara ini??

Kenapa bila kita yang mempertahankan agama bangsa dan tanah air dilabel sebagai penyebar dan penghasut?? dan akan di tahan dibawah akta hasutan?

Kenapa orang yang menulis pekara diatas(gambar) dibiarkan? malah kalau kita baca di page page FB penyokong Dap hampir semua komen berbaur perkauman dan penghinaan lebih lebih lagi terhadap anggota keselamatan(PDRM)

Aku harap pihak Polis menubuhkan satu pasukan khas bagi memantau page page yang diselia oleh cybertropers Dap kerana dari situ kita boleh lihat segala bagai komen perkauman dan penghinaan terhadap bangsa melayu dan pasukan keselamatanSebagai warganegara Malaysia tercinta ini, kita pasti berasa amat malu dengan tindakan pelajar-pelajar bangsa Cina Malaysia di Taiwan.

Nampaknya, mereka telah diperkudakan oleh anasir jahat parti pembangkang dengan menghina bendera suci jalur gemilang negara Malaysia.

Bendera merupakan lambang kepimpinan, simbol penghormatan, martabat dan kewarganegaraan bagi sebuah negara.

MiM tidak kisah jika mereka mahu berkumpul berdemo secara aman dan sebagainya tetapi tindakan pelajar-pelajar menghina lambang negara ini merupakan satu tindakan yang dangkal, kurang ajar dan tidak menghormati negara sendiri.

Di bawah adalah sebahagian daripada pelajar yang telah menghina jalur gemilang.

senarai page penyokong dap

Cky Cheong
http://www.facebook.com/cky.cheong?ref=nf
Ben Seah
http://www.facebook.com/ben.s.chin
吹水一族
http://www.facebook.com/liew.p.loong
BlackHeart Xuan
http://www.facebook.com/blackheart.xuan
James Wong
http://www.facebook.com/WongKarHang
布衣客
http://www.facebook.com/zhongbuyi
壮祥
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000296684451
水蓝
http://www.facebook.com/yumemiyawaterlam
韦世乐
https://www.facebook.com/sith.master.16
Nelson Yeap
http://www.facebook.com/superman.nelsonyeap
Jcf Cyc
http://www.facebook.com/jcf.cyc
Chuanjun Lim
http://www.facebook.com/chuanjun.lim
马棵斯 (阿歡)
http://www.facebook.com/kee5707
Isaac Lee Peng Hoi
http://www.facebook.com/isaac.lee.peng.hoi
AH Kok (阿国)
http://www.facebook.com/cbaobei
Eddy Ong (Turtle)
http://www.facebook.com/eddyongb0310
Ufo Yong Tat
http://www.facebook.com/UFOlulu
Chong Hong Siong
http://www.facebook.com/chong.hongsiong
Johnson Ching
http://www.facebook.com/johnson189
Ong Wie Kiat
http://www.facebook.com/owk688
Alan Tang
http://www.facebook.com/alan.acpower
Ruty Pua
http://www.facebook.com/ruty.pua
Doreamon Lim
http://www.facebook.com/doreamon.lim.5
Jcf Cyc II
http://www.facebook.com/jcf.cycii
Wei Yang Liu
http://www.facebook.com/weiyang.liu.58
Ruby Birdie (Dieforjustin)
http://www.facebook.com/rubylovepighead
Ah Chao
http://www.facebook.com/ah.chao.7
Chia Jien (StupidJing)
http://www.facebook.com/nathanlovenc
Xiao Bao
http://www.facebook.com/bao.xiao.980
Jimmy Choong
http://www.facebook.com/jimmy90choong
Jack Tan Wiragto
http://www.facebook.com/jacktan.wiragto
Baki Randy
http://www.facebook.com/bAkIrAnDyyyy
Jacky Ong Shin Wei
http://www.facebook.com/jacky.shinwei
Bryan Lew
http://www.facebook.com/si0ng
Jong Ht
http://www.facebook.com/jong.ht
Yeu Dee Kin
http://www.facebook.com/deekin.yeu
Dee Loh (Fangdi 芳狄)
http://www.facebook.com/fangdi.deeloh
Sawadee Marco
http://www.facebook.com/marco.kueh
Kelvin Eu
http://www.facebook.com/kelvin.eu.9
MOng Ji (笔友)
http://www.facebook.com/junwoh8CHONG
梁铭康
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001429260580
Dylan Tan
http://www.facebook.com/dylan.tan.560
怨君凉介 (爱吐槽)
http://www.facebook.com/love.u.944
Kenj Hin
http://www.facebook.com/chin.f.hin
Sean Chew (周智雄)
http://www.facebook.com/seanchew93
Alan Ho
http://www.facebook.com/alan.ho.94009
Holiday Koh
http://www.facebook.com/koh.holiday
Eadweard LeCoultre
http://www.facebook.com/eadweard.lecoultre
Ak Ang
http://www.facebook.com/ak.ang.980
Gee Pojie Pujibah
http://www.facebook.com/gee.sham.9
Liau Yong Siang (勇翔)
http://www.facebook.com/yongsiang.liau
Chew Jacky (Dhamapriya)
http://www.facebook.com/chew.jacky.3
Vincent Square
http://www.facebook.com/vincent.square.12
Marcus Ong
http://www.facebook.com/marcuselife
Cheeyau Yap
http://www.facebook.com/cheeyau.yap
Emily Wong
http://www.facebook.com/emily.wong.75
Mild Seven
http://www.facebook.com/mild.seven.98
Jojo Chan
http://www.facebook.com/jojo.chan.73700136
Alan Tang
http://www.facebook.com/alan.tang.5095
Samc Chen
http://www.facebook.com/samc.chen
Billy Chin
http://www.facebook.com/billy.chin.52
Peter Har
http://www.facebook.com/peter.har.7549
Michael Cheah (谢金宏)
http://www.facebook.com/michaelcheahnothing1
Agnes Cheah
http://www.facebook.com/agnes.cheah.79
Miko Leong
http://www.facebook.com/miko.leong.94
Ken Leong
http://www.facebook.com/leong7555
Sim Lim
http://www.facebook.com/sim.lim.16503
Cherrie Ong (Bebe)
http://www.facebook.com/cherrie.ong.9
Talan Yam
http://www.facebook.com/talan.yam88
鄧忠平
http://www.facebook.com/kgpaya
Patrick CK Goh (政錁)
http://www.facebook.com/patrickgck
翔 の旋律
http://www.facebook.com/i.xteven
Kok Magatron
http://www.facebook.com/kok.magatron
Nelson Tang
http://www.facebook.com/nelsontang860530
Jeffrey Lim (林楨凇)
http://www.facebook.com/jlcs930
艳李 (海艳)
http://www.facebook.com/marlee.85
Jack Toh
http://www.facebook.com/jacktoh78
christopher lee
http://www.facebook.com/christopher.lee.7731
鄧忠平
http://www.facebook.com/kgpaya
Dino Chong
http://www.facebook.com/dino.chong.7
Bao Paul
http://www.facebook.com/bao.paul.718
Sam Chong
http://www.facebook.com/sam.chong.37
Peter Ryan
http://www.facebook.com/peter.ryan.56884
Mediacorp Ci Cong (Ong Ci Cong)
http://www.facebook.com/mediacong
易一马
http://www.facebook.com/chaiahkau
Vincent Leong
http://www.facebook.com/vincent.leong.790
Kelvin Keegan
http://www.facebook.com/OUTDOORKINGS
步惊云
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001404322447
Chew Jacky (Dhamapriya)
http://www.facebook.com/chew.jacky.3
Huan Chon Wong
http://www.facebook.com/kokchuan.wong.5
Jack Tan Wiragto
http://www.facebook.com/jacktan.wiragto
Jun Hui
http://www.facebook.com/jun.hui.737
Kenny Low
http://www.facebook.com/low.kenny.94
Alvin Kua (柯文祥)
http://www.facebook.com/alvin.kua2
Tay Seng Kee
http://www.facebook.com/tay.sengkee.1
Ethan Chew
http://www.facebook.com/ethan.chew.921
Jiunn Ye Wang (駿業)
http://www.facebook.com/JiunnYe
Efendi Sulaiman
http://www.facebook.com/efendi.sulaiman.9
Voter Wan Abdullah
http://www.facebook.com/VotergetVoters
Roystan Leow 廖
http://www.facebook.com/roystan.leow
Henry EE
http://www.facebook.com/henry.ee1
Keng Huei Chew
http://www.facebook.com/kenghuei
Ng Eng Kiat
http://www.facebook.com/ngengkiat
Patrick Chong (Chin Siong)
http://www.facebook.com/cyberprinx
Malcolm Guy
http://www.facebook.com/malcolm.guy.7
Kaiye Ong
http://www.facebook.com/kaiye91
Chrisolution Power
http://www.facebook.com/chrisolution
Tony Eng Choon Oo
http://www.facebook.com/tony.e.oo
David Khoo
http://www.facebook.com/david.khoo.7
Keith Teo
http://www.facebook.com/keith.teo.90
Ken Lim
http://www.facebook.com/lim.waiken
David Chin
http://www.facebook.com/david.chin.503645
Kean Soon Yap
http://www.facebook.com/keansoon.yap
Mca Chua
http://www.facebook.com/mca.chua.3
Alex Sum
http://www.facebook.com/alexsum3
Shi Jie Pang (偲杰)
http://www.facebook.com/shijie.pang.3
Jenny Lee
http://www.facebook.com/jennyliewlee
孔明
http://www.facebook.com/zgkmsd
Lau Hon Yong
http://www.facebook.com/lau.honyong
Daniel Seng
http://www.facebook.com/daniel.seng.52
Kevin Chirng
http://www.facebook.com/kevin.chirng
Tan Siu Pu
http://www.facebook.com/tan.siupu
Kee Latte
http://www.facebook.com/kee.latte
Kenson Yeoh
http://www.facebook.com/kenson1010
正子天真
http://www.facebook.com/dong.dian
红豆彬 (咲咲)
http://www.facebook.com/cp.aka.saki
Chong Hong Siong
http://www.facebook.com/chong.hongsiong
AH Kok (阿国)
http://www.facebook.com/cbaobei
Eddy Ong (Turtle)
http://www.facebook.com/eddyongb0310
Ufo Yong Tat
http://www.facebook.com/UFOlulu
Leng Wushuang
http://www.facebook.com/wushuang.leng
Sim Lim
https://www.facebook.com/sim.lim.16503
Sim Lim
https://www.facebook.com/sim.lim.16503
Sawadee Marco

Chong Ee Han
https://www.facebook.com/eehan.chong
Kok Magatron
http://www.facebook.com/kok.magatron
Sanc Chen
https://www.facebook.com/samc.chen
BIlly Chin
http://www.facebook.com/kee.latte
韦世乐
https://www.facebook.com/sith.master.16
韦世乐
https://www.facebook.com/sith.master.16
玄武 (金碧辉煌)
https://www.facebook.com/tmk3821
艳李 (海艳)
https://www.facebook.com/marlee.85
Tan Jo Even
http://www.facebook.com/tan.even

http://www.facebook.com/angeline.su.50

https://www.facebook.com/tony.bigtree

http://www.facebook.com/eva.teh.5

https://www.facebook.com/Jasminephantagrow

https://www.facebook.com/kokchuan.wong.5

https://www.facebook.com/tanthiamguan

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000490089582

https://www.facebook.com/matou.diew

https://www.facebook.com/nykkwan

https://www.facebook.com/kenny.tung.395

https://www.facebook.com/tmk3821

https://www.facebook.com/billywai.tongseng

https://www.facebook.com/anthony.yeoh.94

http://www.facebook.com/marlee.85https://www.facebook.com/ben.s.chin

https://www.facebook.com/tengkit.ng

https://www.facebook.com/agnes.cheah.79

https://www.facebook.com/KenJiK89

https://www.facebook.com/iron.cockerel

https://www.facebook.com/loving.peace.142

https://www.facebook.com/funkymonkey.babys.3

http://www.facebook.com/lefroid24

http://www.facebook.com/fleo.tan?ref=ts&fref=ts

https://www.facebook.com/hc.goh.14
Sea Hunter
https://www.facebook.com/menghuat.tan.52
Julie Minaj
https://www.facebook.com/julia.minaj.50
佟宇
https://www.facebook.com/maxelonkhor
Ken Mo
https://www.facebook.com/ken.mo.186
James Ho C J
https://www.facebook.com/james.h.cj.5
Khim Khim Khor
https://www.facebook.com/khimkhim.khor
Alan Siew
https://www.facebook.com/alan.siew.73
Jeff Chong
https://www.facebook.com/ckljeff2707
Wing Jeiky
https://www.facebook.com/wing.jeiky
Wing Jeiky
https://www.facebook.com/wing.jeiky
Anr RT
https://www.facebook.com/andrewyeoh74
Chow Yl
https://www.facebook.com/chow.yl.71
Lee Meng Teck
https://www.facebook.com/lee.m.teck
Li Li Wong
https://www.facebook.com/lili.wong.14
Koo Hong
https://www.facebook.com/koo.hong.7
Kenny Liew
https://www.facebook.com/kenny.liew.5
YZ Tong
https://www.facebook.com/scapegoat14th
Andrew Lee
https://www.facebook.com/lsh.andrewlee
Hong Ling Pang
https://www.facebook.com/pang.hong
Sky Liew
http://www.facebook.com/terrenliew  

Tuesday, May 7, 2013

TSUNAMI Pengundi Cina PRU 13 - Najib Sayang Kaum Cina

Najib Sayang Kaum Cina TETAPI Ah Amoi Ni Suruh Najib Cium Jubo Dia....

 

 

MELAYU PAKATAN RAKYAT TERSUNGKUR PADA PRU 13

PAKATAN RAKYAT SIAPA YANG BANGKIT DAN SIAPA YANG TERSUNGKURPKR 30    ( MELAYU : 16, CINA  : 9,  INDIA : 4, LAIN2 : 1 )
DAP 38 ( MELAYU : 1 )
PAS  ( MELAYU : 21 )
AHLI PARLIMEN PR MELAYU  : 38
AHLI PARLIMEN PR BUKAN MELAYU : 51

Selama 5 tahun Pakatan Berjuang dengan selogan Kebangkitan Rakyat untuk mengajak rakyat bangkit menentang kerajaan yang sah. Itulah kaedah yang Anwar gunakan demi cita-citanya ke Putrajaya.

Ramai yang terpukau seolah-olah Anwar yang terhebat melebihi segalanya. Hingga sanggup cai-cai ini membutakan mata untuk melihat apa jua isu moral Anwar Ibrahim. Yang pelik video seorang amah yang menghempuk bayi terakam hingga menyebabkan amah tersebut terhukum 20 tahun penjara. Tetapi video China Doll dan Stopa tidak layak digunakan bukti seperti mana video Amah walhal kualitinya hampir sama sahaja. Itulah tahap kebutaannya.

Ini kerana gaya pidato Anwar sudah cukup untuk menidakan apa jua bukti yang membongkar akhlak Anwar. Bergitu juga video Anwar memuji punyai kawan dari israel dan video mendukung keselamatan israel. Malah video Nurul Izzah digereja yang menyentuh hak memilih agama juga disangkalkan dengan mudah hanya kerana kepetahan Anwar berucap.

Kepetahan Anwar juga membawa PAS menggugurkan negara islam demi merapatkan talian persahabatan dengan DAP. Itulah dinamakan KEBANGKITAN RAKYAT oleh Pakatan Rakyat yang pada nama sahaja tetapi tidak berani didaftar dan apatah lagi mengikat perjanjian kursus. Kerapuhan ikatan Pakatan Rakyat bukanlah menjadi alasan untuk cai-cai menidakkan PR, tetapi turut serta fahami hujah Nik Aziz bersetuju sembahyang UMNO tidak sah. Itu semua jadi tidak ada masalah demi Kebangkitan Rakyat.

Berlakulah pelbagai rusuhan anjuran Kebangkitan Rakyat. Maka bangkitlah beramai-ramai membawa anak-anak kecil tampa memikirkan resiko malang mungkin menimpa anak-anak kecil mereka. Demi Selogan Kebangkitan Rakyat nyawa anak no 2.

Menjelang PRU13 Pakatan Rakyat masih bergerak atas hanya pada nama tanpa ikatan perjanjian. Sebab itu PAS boleh bertanding setempat dengan PKR kerana berebut kerusi. Tetapi PAS mahupun PKR tidak berani bertanding dimana-mana kerusi yang DAP bertanding atas selogan Pakatan Rakyat. Erkkk sama diri bergelut tetapi dengan cina DAP beralah?

Malah semasa kempen DAP tidak pernahpun bantu PKR mahupun PAS. Akhirnya keputusan DAP cemerlang 39 kerusi parlimen manakala PKR tersungkur 30 kerusi dan PAS lagi teruk 21 malah kehilangan Kedah. Tetapi mereka berpura-pura Pakatan Menang dan Barisan Nasional kalah. Tetapi jika kita fikir dan renungkan yang menang adalah warga cina dan yang tewas adalah melayu.

Tapi Anwar ada kisah? Dia masih makan hati tidur tak lena memikirkan kempunan jawatan Perdana Menteri maka mulalah mereka rancangan jahat. Walhal satu dunia ikhtiraf ketulusan PRU13 termasuk Washinton. Ahhh cai-cai mana perduli sebab mikirkan bapak Anwar kecewa huhu. Tidak apa berperang sesama melayupun ada yang sanggup demi apa!!! DAP.....CADANGAN KDN BUKAN AHLI POLITIK.... MUNASABAH

 

PASCA PRU 13 : PEMBERSIHAN KABINET DAN UMNO PERLU DILAKUKAN. RAHIM NOR MENTERI KDN BARU ?


ada pelbagai proses dan peringkat akan dilakukan oleh blog ini dalam usaha kita untuk mewujudkan kerajaan MELAYU/BUMIPUTRA mutlak pada pru 2018 nanti..

pembersihan senarai kabinet yang tidak menguntungkan orang melayu.

pembersihan dan teguran untuk pimpinan umno pusat dan selangor.

2 peringkat ini adalah stage pertama.

jika peringkat ini tidak dilakukan, maka tak guna kita merintih longlai membebel pasal kelesuan pimpinan yang bermain politik kondom, play safe, penakut,bacul dan amaran gampang.

setelah peringkat ini selesai, maka kita perlu fokus untuk kuat dan desak agar segala HAK YANG TELAH DIAMBIL DAN PERLU DITAMBAH DILAKUKAN SEGERA.

kerajaan pusat wajib fokus untuk memajukan segera sabah dan sarawak sebagai balasan terhadap keyakinan mereka sewaktu pru 13.

taib mahmud jangan di ganggu !
musa aman perlu terus memerintah !

bantu ke2 penguasa ini untuk membalas balik undi rakyat sabah dan sarawak !

kabinet najib PERLU ADA MENTERI YANG KESEMUANYA ADA TELOR. yang ada sekarang kebanyakannya takde telor.

hishamudin jika diangkat menjadi menteri KDN, ia akan mempercepatkan lagi gerak kerja DAP dan cauvinis memerintah malaysia..selama ini mereka berjaya mengambil peluang di atas kelemahan beliau.

sewajarnya dan cadangan aku.

MENTERI KDN tidak perlu dilantik dari kalangan ahli parlimen.

kerana ini akan mendatangkan masalah bilamana tindakan dan tangkapan yang  melibatkan kaum pastinya mewujudkan kegusaran dalam membuat keputusan.

orang yang paling layak memegang jawatan MENTERI KDN adalan tan sri rahim nor.

jika dia mengambil tindakan maka dia tak perlu gusar akan tindakbalas dari pengundi parlimen.

ini artikel mula, akan ada banyak lagi artikel balun dan cadangan yang akan dikeluarkan.

PEMECATAN DAN TINDAKAN DSIPLIN KE ATAS AHLI PAS SELEPAS PRU13 .. KHALID SAMAD BURU AHLI SENDIRI


Akibat kekalahan sekutu kuatnya di Kota Damansara, kini PAS yang diketuai oleh Khalid akan memburu ahli - ahli mereka sendiri untuk dipersalahkan.

Ni la jenis orang yang tak reti nak mengaku salah sendiri. 'Sore Loser'. Bila dah kalah, mula la nak cari salah orang lain. Mengkala nak mengaku salah sendiri, jangan harap la!!!

Tapi yang malangnya kali ini, ahli - ahli PAS pulak yang dijadikan kambing hitam. Diorang pulak yang dipersalahkan kerana menyebabkan kekalahan tersebut.

Kenapa diorang tak boleh terima pulak kekalahan kali ini? Kekalahan ini pun adalah bukti 'Tsunami Rakyat Tolak Pakatan'. Pun diorang tak boleh terima jugak ke?

SH bukan apa. Kesian pulak tengok ahli - ahli PAS ni. Diorang bukan main la perjuangkan hak diorang. Tapi akhirnya, pemimpin sikit pun tak hargai sokongan mereka.

Perjuangan mereka selama ini hanya dianggap sebagai satu 'Pengkhianatan' oleh pemimpin - pemimpin yang diorang sanjung selama ini.

Salah ke diorang nak memperjuangkan hak diorang dari dirampas oleh orang lain? Salah ke diorang nak mempertahankan parti diorang sendiri? 

Adakah ianya dianggap satu dosa besar sekiranya diorang berbuat demikian demi kesinambungan parti yang mereka perjuangkan?

Nah!!! Nampak sangat pemimpin macam Si Khalid  ni tak mengutamakan semua tu. Sebaliknya, dia lebih mengutamakan parti lain dari ahli parti dia sendiri.

Jadi, persoalannya sekarang, ada layak untuk orang seperti Khalid ni terus kekal menjadi pemimpin utama kepada PAS? Atau adakah wajar dia ditendang keluar dari parti tersebut? Itu korang fikir la sendiri!!!
SHAH ALAM: PAS Selangor akan mengambil tindakan disiplin terhadap ahlinya berhubung isu pertindihan kerusi di Dewan Undangan Negeri (DUN) Kota Damansara sehinga menyebabkan kekalahan kepada Pakatan Rakyat. 
Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad berkata, siasatan akan dibuat dan laporan akan diserahkan kepada kepada PAS Pusat sebelum tindakan sewajarnya diambil.
“Apa yang berlaku di DUN Semenyih, Kota Damansara dan Sungai Acheh adalah pengajaran kepada kita supaya jangan besar kepala anggap bahawa dia boleh menang.
“Akhirnya kita khianati amanat rakyat dan rakyat Kota Damansara yang menolak Umno-Barisan Nasional (BN) sebelum ini terpaksa hidup dibawah kepimpinan Adun Umno hanya kerana kita tersilap langkah,” katanya dalam sidang media di pejabat Parlimen Shah Alam di sini hari ini.
Khalid berkata, PKR sepatutnya menang 16 kerusi Dun Selangor dan menjadikan nisbah kerusi DAP, PAS, dan PKR adalah 15:15:16, namun hanya dapat 14 kerusi sahaja disebabkan isu itu.

SUMBER

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...