Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Sunday, October 2, 2011

Ustaz Zaharuddin - Penjelasan Hukum Hudud

Kekeliruan boleh timbul dengan tulisan ZAINAH ANWAR (Sisters In Islam) di dalam The Star hari ini. Antaranya :

"But not when I can be flogged 80 lashes for qazaf (slanderous accusation) if I report I have been raped and am unable to produce four pious and just Muslim males who witnessed the rape..."

"On top of that, my rape report could also be taken as confession of illicit sex and I c...ould be charged for zina. And even if I could produce the four men, I would be torn apart wondering why four supposedly pious and just men watched me being raped..."

Sila ikuti video penjelasan daripada Dr Zaharuddin Abdul Rahman tentang keadilan di dalam hukuman hudud :

Nik Aziz Akui Beliau Bermulut Hodoh

Nik Aziz Nik Mat yang kita tahu cukup pandai bermadah dalam politik Malaysia ini. Video diatas mengambarkan bagaimana sifat Nik Aziz ini yang selalu menyalahkan orang lain bila beliau dalam tekanan demi mempertahankan kuasa dan undi politik."Jika beliau kata salah maka berjumpalah
dengan beliau dan menegur beliau "

Itu kata kata Nik Aziz Nik Mat kepada mereka yang bercakap belakang beliau dan tidak secara berdepan. Bagaimana pula dengan Nik Aziz sendiri yang bercakap, menfitnah kepimpinan BN terutama UMNO? Bagaimana dengan pekara tersebut? Apakah ianya dihalalkan?

Gomo malas nak ulas panjang tapi ini lah relaitinya Nik Aziz Nik Mat. Bila orang lain semua salah tetapi jika beliau maka semuanya adalah benar dan betul belaka.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Kadang2 kita keliru antara kata2 al-quran dan kata politik yg diwartakan oleh golongan yang berilmu agama tinggi bagai tingkat firdausi. Kata-kata yg diwartakan selalunya berubah mengikut keadaan dan situasi yg kebanyakkan berpihak kepada politik seseorang itu. Dalam menegakkan hujah dalam sesuatu isu kadangkala mereka lupa akan kata2 yg diwartakan dahulu. Sepatutnya golongan yg tinggi agamanya , mesti teguh akan kata2 yg diwartakan dan selalunya dikuatkan daripada al-quran dan sunnah. Tapi yang pasti setiap hujah orang politik memang selalu berubah untuk kepentingan diri sendiri bukan semata2 ikhlas kerana Allah SWT. Bukan setakat Tuan Guru Nik Azizi sahaja , bahkan lebih ramai lagi kata2 yg diwartakan sentiasa berubah mengikut kepentingan diri sendiri. Dengan keadaan tiada kejujuran dlm kata2 diwartakan ... ramai ahli2 politik tersungkur akhirnya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...