Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Tuesday, June 14, 2011

JAWAPAN SPR TENTANG TUNTUTAN BERSIH!! PENGANJUR BERSIH AMBIGA


SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA KITA SEPATUTNYA LEBIH RASIONAL DAN SENTIASA BERAKHLAK MULIA SETERUSNYA KITA SAMA-SAMA MENJAGA KESEJAHTERAAN DAN KEHARMONIAN NEGARA KITA YANG TERCINTA INI, JANGANLAH KITA MELAKUKAN DOSA TERHADAP ORANG LAIN SEDANGKAN DOSA KITA PUN BELUM TAHU DIAMPUNKAN. KENAPA KITA NAK HURU HARAKAN NEGARA YANG KITA SAMA-SAMA MENIKMATI KEAMANAN SELAMA INI. PERNAHKAH KITA BERFIKIR DENGAN MELAKUKAN DEMONTRASI /PERHIMPUNAN JALANRAYA HINGGA MENIMBULKAN KEKACAUAN AKAN MENYEBABKAN BERLAKUKAN PERGADUHAN,KERUGIAN,KEMATIAN,KERUGIAN,KETAKUTAN SERTA KELIHATAN AKHLAK MANUSIA BERTUKAR MENJADI SIFAT IBLIS BAGAI DIRASUK SYAITAN.

Mc tak tahu pula sekarang ni, puak pembangkang suka menunjukkan yang mereka ini sememangnya bodoh. Ambiga seorang bekas Presiden Majlis Peguam, takkan lah dia tahu mengenai undang-undang, apabila membuat tuntutan yang tah apa-apa tah dan kurang munasabah?

Baca jawapan dari SPR mengenai tuntutan Bersih kepada SPR!


"SAYA tidak suka panggil ia Bersih... saya lebih gemar panggil ia kumpulan, sebab ia ada agenda.

"Sebarang demonstrasi tidak akan selesaikan masalah. Demonstrasi ini tidak akan meluluskan pindaan kerana kerajaan sedia ada tidak ada majoriti dua pertiga. Saya pun sudah jelaskan kepada Ambiga (Ketua Pemantau Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil atau Bersih, Datuk Ambiga Sreenevasan) dalam surat saya dan pertemuan secara panjang lebar tapi dia ni masih tetap mendesak supaya dipinda peruntukan peraturan SPR ikut kehendaknya."

Demikianlah reaksi Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Abd. Aziz Mohd. Yusof mengulas rancangan Bersih yang disertai parti-parti pembangkang dan badan bukan kerajaan mahu menganjurkan tunjuk perasaan pada 9 Julai ini di ibu negara yang kononnya menuntut pilihan raya lebih adil dan bersih.

Sebenarnya, sekitar Disember tahun lepas, Ambiga dan gerombolannya ada bertemu dengan Abd. Aziz; dan timbalannya, Datuk Wan Ahmad Wan Omar serta para pegawai kanan suruhanjaya itu. Ambiga dikatakan datang bersama sembilan yang lain seolah-olah hendak mengajar cara kerja SPR serta membangkitkan semua isu pilihan raya dalam perspektifnya. Ambiga datang seolah-olah dia pakar dalam kerja SPR.

Abd. Aziz yang baru pulang ke tanah air dari mengerjakan umrah kelmarin memberitahu Utusan Malaysia di Putrajaya semalam bahawa SPR sendiri terkejut dengan ceteknya pengetahuan Ambiga apabila dia membangkitkan isu tentang pendapat Bersih bahawa tiada halangan untuk dibenarkan pendaftaran pengundi secara automatik.

Ambiga bertanya kepada SPR kenapa tidak dibuat pendaftaran automatik, maka dijawab Abd. Aziz bahawa Malaysia perlu meminda Perlembagaan dahulu. Namun, dibalas oleh Ambiga, tak perlu.

"Saya terkejutlah, takkan Datuk Ambiga tak tahu bahawa Perkara 119 (4) Perlembagaan Persekutuan dengan jelas menyebut bahawa pendaftaran menjadi pemilih perlu dibuat secara memohon."

Menurut Abd. Aziz dengan ketika ini hendak meminda Perlembagaan memerlukan majoriti dua pertiga, maka bukan sesuatu yang mudah untuk sesuatu pindaan itu dibuat.

Pengerusi SPR itu turut menjelaskan satu persatu bagi menjawab rasa tidak puas hati Ambiga atau lebih tepat lagi 'Bersih' sehingga merangsang pertubuhan itu untuk menggerakkan demonstrasi haram bulan depan.

Antaranya tentang desakan supaya dibersihkan senarai Daftar Pemilih sedangkan senarai pengundi berdaftar dibersihkan SPR sepanjang masa.

Ada tiga cara. Pertama, nama mereka yang telah meninggal dunia dikeluarkan daripada senarai pengundi. Ia memerlukan kerjasama rapat antara SPR dan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

Justeru, SPR memerlukan kerjasama daripada waris si mati yang perlu mengambil sijil pengkebumian yang dikeluarkan oleh polis sebelum ke JPN untuk mendapatkan sijil mati. Waris kemudian bawa sijil mati ini ke SPR untuk tindakan. SPR sendiri tidak boleh sesuka hati memotong nama seseorang pengundi.

Kedua, pembersihan melibatkan alamat mengikut kad pengenalan. Mengikut undang-undang pendaftaran, seseorang yang tinggal di satu-satu tempat selama tiga bulan atau lebih, harus menukar alamat tempat tinggalnya menerusi JPN.

Kemudian dimaklumkan kepada SPR sebab SPR hanya mendaftar pengundi mengikut alamat dalam kad pengenalan (MyKad). Contohnya, jika seseorang tinggal di Kuala Lumpur tetapi mengundi di Pulau Pinang, itu bermakna senarai pengundi kita tidak boleh dibersihkan.

Abd. Aziz menjelaskan, dalam kes ini, jika orang kuat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim sendiri hendak membantu SPR, maka dia kena tukar tempat mengundi ke tempatnya tinggal sekarang di Segambut.

"Macam saya dulu mengundi di Ampang tetapi disebabkan kini saya bermastautin di Seksyen 7, Shah Alam, maka saya tukar tempat mengundi ke situ," katanya.

Namun, kata beliau, jika berbeza tempat tinggal dan kawasan mengundi pun, ia tidak akan mendatangkan masalah kepada SPR.

"Ya, pengundiannya masih sah tetapi situasi inilah menyebabkan timbulnya tuduhan wujud 'pengundi hantu' dalam daftar pemilih seperti mana didakwa parti-parti pembangkang. Sebenarnya istilah 'pengundi hantu' tidak wujud, sebaliknya berpunca daripada keengganan pengundi menukar tempat mengundi seperti mana alamat tertera di dalam kad pengenalan.

"Mengikut perkiraan SPR, peratus mereka berpendirian seumpama ini melebihi 50 peratus. Sebab itu, kita lihat apabila pilihan raya kecil sahaja, beribu-ribu orang balik ke kampung untuk mengundi.

Tegas Abd. Aziz, Malaysia tidak boleh melaksanakan pendaftaran secara automatik. Pertama, kerana ia memerlukan pindaan Artikel 119 Perlembagaan Persekutuan. Ini kerana pendaftaran sebagai pengundi dibuat secara memohon.

"Jika daftar secara automatik seperti mana yang selalu digesa oleh parti-parti pembangkang, maka akan kacau-bilau negara ini. Ini kerana semakin ramai orang tidak dapat mengundi kerana kawasan tempat mengundi dan alamat tempat tinggal tidak sama.

"Ini juga kerana pengundian dibuat berdasarkan alamat dalam kad pengenalan. Justeru, ia mengakibatkan peratusan keluar mengundi akan berkurangan sehingga bawah 50 peratus. Situasi ini berlaku di Bosnia Herzegovina apabila pendaftaran mengundi dibuat secara automatik tetapi pengundian tidak diwajibkan. Akibatnya, peratus keluar mengundi menurun mendadak bawah 50 peratus," katanya.

Demikianlah juga apabila Bersih mendesak supaya kelayakan mengundi dikurangkan dari usia 21 tahun kepada 18 tahun. Dengan jumlah sekarang sahaja menyaksikan sebanyak empat juta belum mendaftar, inikan pula apabila kelayakan itu dikurangkan kepada 18 tahun.

Risikonya, kata Abd. Aziz jika dua perkara itu dilaksanakan, parti-parti pembangkang di negara ini akhirnya akan menuduh SPR macam-macam.

"Kata SPR bodohlah, desak Pengerusinya letak jawatan. Inikan bila empat atau lima orang tidak boleh mengundi, sudah lempar macam-macam tuduhan. Nanti kalau dikuatkuasakan pendaftaran automatik, tak tahu apa pula diburuk-burukkan SPR ini," kata Abd. Aziz.

Beliau turut menolak kecaman Ambiga bahawa kononnya SPR kendaliannya tidak berbuat apa-apa dalam menangani isu rasuah semasa pilihan raya.

Tegasnya, SPR menjalin kerjasama bestari dengan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dalam membanteras rasuah pilihan raya dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) pula untuk kes jenayah dan kekecohan ketika kempen.

"Jika tidak ada kemahiran tetapi kita tetap laksanakan, kemudian kita gagal dan malu sendiri. Apatah lagi sekarang ramai sangat peguam yang 'pandai'. Jadi, kita kena bijaksana dalam soal 'menggigit' kerana sekarang yang 'hitam boleh jadi putih' dan 'yang putih boleh jadi hitam' apabila sesuatu kes rasuah disebut di mahkamah.

"Macam kes Datuk Zaid Ibrahim bangkitkan dakwaan rasuah di Hulu Selangor, mahkamah pun tolak kes itu... jadi, kalau nak menggigit, Ambiga mesti pastikan gigitan itu tepat dan ada kesan," katanya.

Dalam soal ini, tegas Abd. Aziz, SPR menggesa rakyat Malaysia menolak sama sekali rancangan pembangkang mahu mengadakan perhimpunan Bersih.

"Ia bukan 'Bersih', kalau pilihan raya kita tidak bersih masakan pembangkang boleh menang lapan daripada 16 pilihan raya kecil di negara ini sejak Mac 2008.

"Apakah jika pembangkang menang semua sekali kerusi dalam 16 pilihan raya kecil itu, maka demokrasi dikatakan telah bersih... jika itu tanggapannya, SPR serahkan kepada rakyat Malaysia untuk menilainya," kata Abd. Aziz. - Utusan-Online

McTheory:
Puak bersih ni bukan utamakan Tuntutan, tapi cuma nak buat kacau di Ibu negara!.. itu saja!

Monday, June 13, 2011

TIDAK PERLU Penubuhan Kelab Taat Suami (KTS) TAPI Mentaati hawa nafsu YANG AMAT DIPERLUKAN

)

Mentaati hawa nafsu

Penubuhan Kelab Taat Suami (KTS) cabang Malaysia baru-baru ini bukan sahaja boleh mencuit minat dan keghairahan dari lelaki/suami yang sexist dan mempunyai kedahagaan seks yang tinggi, malah telah mengundang kecaman, cemuhan dan bantahan kuat dari golongan wanita serta lelaki yang merasakan diri mereka terhina.
KTS berhujah bahawa si isteri harus melayani suaminya secara mana yang dilakukan oleh pelacur kelas atas ataupun "bidadari" bagi memuaskan nafsu seks si suami. Ini, katanya, adalah untuk mengelakkan potensi kecurangan di pihak suami dan lantas mengatasi masalah sosial yang berkaitan seperti seks bebas, anak luar nikah dan juga pelacuran.
Dan setakat ini, dalil KTS menerima sokongan dan restu dari seorang mufti serta segelintir lelaki yang juga merasakan inilah kaedah atau formulanya bagi membanteras gejala kecurangan suami.
Matlamat KTS ini membawa implikasi serius terhadap taraf dan martabat wanita dalam masyarakat. Bukan itu saja, ianya juga menimbulkan kesan mendalam terhadap kedudukan lelaki, institusi kekeluargaan, hak asasi manusia dan, tidak kurang pentingnya, Islam itu sendiri.

Secara umumnya, pendekatan yang digunakan KTS untuk menangani masalah sosial dan keluarga ini, khususnya apa yang dilihat sebagai kecurangan suami, membayangkan kedangkalan atau kenaifan KTS terhadap sebab-musabab kenapa gejala sosial ini wujud. Dengan kata lain, KTS tidak memahami bahawa isu ini memerlukan kita mengambil kira konteks sosial yang lebih luas kerana ia bukannya semata-mata suatu masalah peribadi atau psikologi seseorang suami itu.
Pertama, kebahagiaan sesebuah keluarga, lebih-lebih lagi pasangan suami-isteri, bukan terletak atau berkisar pada kepuasan nafsu seks suami semata-mata. Perasaan kasih sayang, persefahaman dan saling menghormati antara satu sama lain perlu mewarnai perkahwinan dan keluarga.
Lagipun kebahagiaan seseorang suami itu tidak sama cirinya dengan suami-suami lain. Ada suami yang menginginkan, antara lain, rangsangan intelek dari isteri, dan ada juga memerlukan sokongan dan kefahaman isteri terhadap isu-isu yang diperjuangkannya dalam profesionnya sebagai, misalnya, peguam dan pejuang hak asasi manusia - selain daripada kepuasan seks.
Kedua, kebahagiaan suami-isteri juga terletak pada tahap keupayaan suami melayani kehendak dan keinginan isterinya, dan ini termasuklah seks. Dengan kata lain, tanggungjawab menceria dan menstabilkan hubungan suami-isteri juga jatuh kepada bahu si suami. Bak kata pepatah Inggeris, it takes two to tango! Atau, tepuk sebelah tangan takkan berbunyi.
Ketiga, kebahagiaan keluarga juga berkisar pada keupayaan kedua-dua suami dan isteri memahami dan menangani tekanan cara hidup yang memerlukan kedua-dua mereka bekerja bagi menampung keluarga. Dengan kata lain, tekanan ekonomi kuat yang ada dalam kehidupan moden kita ini, lebih-lebih lagi dalam konteks di mana terdapat kenaikan harga barang dan kadar inflasi yang membimbangkan, boleh mendatangkan masalah kepada pasangan ini seperti ketiadaan cukup ruang dan masa berkualiti untuk berintim - dan bukan seks semata-mata.
Keempat, penekanan yang dibuat oleh KTS terhadap apa yang disifatkan sebagai peri mustahaknya melayani kepuasan nafsu suami itu hanya memperkuatkan lagi nilai-nilai patriarki dalam masyarakat yang menitik-beratkan kepentingan dan kedudukan lelaki sahaja. Dan oleh itu, si isteri dan wanita pada amnya akan terus dipersalahkan jika tercetus masalah dalam perkahwinan dan keluarga - walaupun si suami turut bersalah dalam keruntuhan sesebuah keluarga. Ini sudah tentunya satu ketidakadilan yang perlu dinyahkan, bukan dikekalkan.
Kelima, dan ekoran dari atas, ini sudah pastinya merendah-rendahkan martabat wanita kerana hujahan yang diluahkan oleh KTS adalah menidakkan kesaksamaan antara wanita dan lelaki dalam masyarakat. Dengan kata lain, penubuhan KTS adalah satu tindakan yang anti-wanita yang regresif dan tidak memperkasakan golongan Hawa ini dalam dunia moden dan industri yang memerlukan kekuatan intelek, budaya dan politik dalam menghadapi cabaran hidup.
Lagipun, wanita tidak patut diangkat sebagai objek seks semata-mata dan seterusnya dijadikan hamba abadi seks suami. Malangnya, tindakan KTS ini yang menjadikan wanita sebagai objek seks boleh terpancar sebagai satu stereotaip yang popular dalam imaginasi umum, terutamanya dalam kalangan golongan lelaki.
Keenam, dalam perkiraan KTS ini, suami dilakarkan sebagai seorang manusia yang rakus tabiat dan kehendak seksnya sehingga dia memerlukan aksi isterinya yang mirip pelacur kelas atas. Ini juga merupakan satu stereotaip yang perlu dipertikaikan kerana tidak semua lelaki yang mengidam-idamkan isteri sedemikian rupa. Dalam hal ini, adakah pihak KTS terpengaruh oleh aksi segelintir ahli politik yang mana nafsu seksnya senang dicuit dengan, misalnya, semata-mata melihat wanita berjalan di tepi jalan ketika perjalanannya balik ke rumah?
Walaupun KTS ini dikatakan mempunyai skop yang luas dari segi keahliannya yang boleh merangkumi pelbagai wanita dari pelbagai etnik dan agama, saf kepimpinan KTS yang dipenuhi oleh anggota yang beragama Islam boleh memberi gambaran negatif terhadap agama ini. Ini kerana ia boleh menimbulkan salah tanggapan dalam kalangan orang ramai bahawa Islam dan pengikutnya menggalakkan pengabdian wanita/isteri kepada lelaki/suami walhal Islamlah pada asasnya yang berperanan untuk membebaskan wanita dari cengkaman lelaki.
Sesungguhnya, kecurangan lelaki itu boleh dicetuskan oleh pelbagai faktor, dan seks hanya merupakan salah satu faktor itu. Lagipun, kecurangan ini tidak semestinya dimonopoli oleh golongan lelaki sahaja. Wanita, atau sekurang-kurang segelintir wanita, juga turut mempunyai potensi untuk bersikap curang dalam perkahwinan.
Masyarakat yang menyanjung tinggi pencapaian dan sukses dari segi material boleh membantu merenggangkan hubungan intim antara isteri dan suami, serta menjejaskan kasih sayang mereka terhadap anak-anak. Adakah kebahagiaan suami-isteri dan anak-anak semata-mata boleh dicapai, misalnya, dengan bersantai di kompleks beli-belah di hujung minggu? Bolehkah pemberian kereta atau barang kemas yang mahal, misalnya, sebagai hadiah kepada isteri bersaing dengan -- atau berlagak sebagai alternatif kepada -- kasih sayang yang diberikan kepadanya?
Masalah kecurangan sudah tentunya memerlukan pemikiran yang lebih luas dari skop kepuasan nafsu seks suami. Kita harus elakkan diri dari pemikiran mirip Pak Pandir ini.

*Mustafa K Anuar

Isteri bekas pemimpin Arqam dakwa Rasulullah, Imam Mahdi dan Abuya pimpin jemaah itu sekarang ini…[ Agendadaily ]:

arq513INI kes berat dan sesat, yang perlu pihak berkuasa bertindak segera. Kisahnya… isteri pengasas Al Arqam Ashaari Muhammad, Khadijah Aam mendakwa suaminya tidak mati sebaliknya ghaib dan bergabung dengan Rasulullah SAW dan Imam Mahdi bagi mengerakkan aktiviti dan program kumpulan tersebut.

Menurut Khadijah atau dipanggil Bonda Ummu Jah, Ashaari atau lebih dikenali dengan nama Abuya yang meninggal dunia pada 13 Mei tahun lalu akibat jangkitan paru-paru tidak mati sebaliknya hanya ghaib sahaja dan akan menjelma semula “sedikit masa lagi”.

Lebih menggerunkan lagi, apabila isteri ketiga Ashaari itu mendakwa Rasulullah muncul dan berdialog, serta memberi arahan kepada beliau dalam bentuk CAHAYA.

Dakwaan itu terkandung dalam kenyataannya di klip video yang disiarkan di laman sosial youtube.com

Agendadaily menemui video di youtube itu secara tidak sengaja ketika sedang memeriksa fakta mengenai Kelab Taat Suami yang juga diketuai oleh Ummu Jah.

Naib Presiden kelab itu ialah Dr Rohaya Mohamad, isteri kepada Fakhrul Razi, anak sulung Abuya.

Kelab itu bikin heboh ‘satu Malaya’ kerana dakwa isteri patut jadi macam pelacur melayan lelaki melayan suami agar suami tidak mencari pelacur lain.

Beralik kepada kisah Ummu Jah, menurut beliau, sebelum Abuya pergi ke alam ghaib (mati), Abuya telah mengajar beliau cara-cara untuk berkomunikasi dengan Nabi Muhamad SAW.

“Caranya diberi salam kepada baginda Rasul macam dalam sembahyang, dalam tahiyyat ” Assalamualaika ya ayyuhannabiyyu “.

"Maka dengan izin Allah, Rasulullah hadir dalam bentuk cahaya. Jadi saya pun berdialog dengan hati ke hati dengannya, dan itu BUKAN SYAITAN!” katanya dalam temubual dalam video sepanjang 51 minit dan 33 saat itu yang dirakam di Mekah pada bulan Mac lalu.

ABUYA BERGABUNG DENGAN IMAM MAHDI DAN RASULULLAH

Menurut Ummu Jah, dari dialog dengan Rasulullah itulah “Saya difahamkan bermakna (Abuya) bergabung dengan Rasulullah dan Saiyidi (merujuk kepada Imam Mahdi),”.

Al Arqam adalah pertubuhan yang diasaskan oleh Ashaari pada 1968 sebelum diharamkan pada 1994 kerana fatwa para mufti yang beranggapan pegangan pertubuhan tersebut “Aurad Muhamadiyyah” menyongsang dari Islam.

Ashaari dan ramai pemimpin kanan Arqam ketika itu ditahan di bawah ISA sebelum dibebaskan dan menubuhkan pula Rufaqa Corporation yang turut diharamkan tidak lama kemudian. Kini pengikut Ashaari bernaung di bawah satu syarikat bernama Global Ikhwan Sdn Bhd.

Berbalik kepada wawancara Ummu Jah, beliau mendakwa Abuya pernah memberitahu ‘jemaah’ bahawa di belakang beliau Saiyidi dan di belakang Saiyidi, Rasulullah.

“Pemergian Abuya untuk bergabung adalah untuk menyerahkan jemaah ini kepada Nabi akhir zaman… belum ada pemimpin lain yang mampu melakukannya.

“Kata ada Nabi tapi tiada hubungan, kini Nabi akhir zaman sudah ditemui.

“Maka apa yang saya dapat itu semuanya dari Rasulullah,” kata beliau dalam rakaman yang dipengerusikan oleh anak sulung Ashaari, Fakhrur Razi dan ahli keluarga dan pemimpin ‘jemaah’.

UPACARA TARIK DUIT

Lebih menarik lagi, ada soalan dari hadirin mengenai amalan baru yang dibuat oleh ‘jemaah’ selepas Abuya ghaib iaitu ‘pencak’ dan TARIK DUIT.

Yang kata Ummu Jah, bukan perkara baru kerana Abuya pernah berpencak (perang yang paling hebat melawan hawa nafsu.) dan TARIK DUIT, cuma pada ketika Abuya hidup ia tidak mengizinkan amalan tersebut diamalkan.

Tidak dapat dipastikan, pencak dan tarik duit itu merujuk kepada program yang mana, cuma Ummu Jah mendakwa pernah ketika Abuya hidup, polis Cawangan Khas (SB) bertanya bagaimana Abuya dapat banyak duit,

“Jawab Abuya dari bank tuhan,” katanya.

Beliau turut menceritakan detik-detik ‘ghaib’ Abuya, yang katanya sudah koma dua tiga jam sebelum mati lagi.

“Saya pun sesaat lagi Abuya nak ghaib, saya berdialog dengan Abuya melalui hati, saya kata Abuya jangan pergi…

“Jadi besoknya (sehari lepas mati) saya diberitahu, kejadian ini namanya Abuya ghaib, dan saya disuruh beri kuliah 10 sebab kenapa Abuya ghaib belum mati lagi,”.

"Begitu, jadi perjuangan Abuya sekarang tentu semua orang-orang Abuya mengatakan Abuya sedang terus memimpin di alam ghaib," katanya.

Ummu Jah sebelum ini pernah menimbulkan kontroversi apabila menghalang kenduri tahlil kepada Ashaari sebaliknya menggantikan dengan konsert termasuk persembahan pentas bertajuk “Kalahkan nafsu, Abuya pulang”.

PEMBEBASAN MALAYSIA

Cuma kali ini lebih syok lagi, apabila Ummu Jah dakwa, Abuya akan membebaskan Malaysia dan akan menjelma balik dalam bentuk fizikal di Mekah dan Madinah (Harammain)

“Nanti bila terjadi Futuh Malaysia (pembebasan Malaysia) hasil kepimpinan ini Abuya dan gabungannya, barulah Abuya dapatkan Khurasan ((panggilan kepada Iran, Afghanistan, Turkmenistan, Uzbekistan dan Tajikistan :Pengarang) dan kembali dalam bentuk fizikal ke Harammain (Mekah dan Madinah)

Kini kata beliau, Abuya di alam ghaib, di Istana RSA (singkatan untuk Rasulullah, Saiyidi dan Abuya).

“Istana RSA ini rupa-rupanya pusat kegiatan Imam Mahdi dan Abuya, secara roh, dan akan muncul dalam bentuk fizikal sedikit masa lagi.

Menurutnya, Abuya pernah berkata, "Imam Mahdi tu, pusat pemerintahannya selain Malaysia ialah di Haramain, jadi inilah dia, ke arah itulah."

Kini Ummu Jah dipercayai berada di Jordan tetapi aktiviti dan program ‘jemaah’ mereka masih berlangsung di beberapa pusat kegiatan pertubuhan yang menggunakan nama Ikhwan Global Sdn Bhd seperti di Rawang.

Persoalanya kini, apakah Kelab Taat Suami yang beliau adalah presiden juga merupakan 'arahan' dari Rasulullah, Imam Mahdi dan Abuya, kerana beliau mendakwa, dirinya selalu berdialog dengan Rasullah (baca Transkip wawancara eksklusif dengan Khadijah Aam @Bonda Ummu Jah) -11/6/2011

VIDEO PENUH http://www.youtube.com/watch?v=Fq7xiUGn4vc

CAPTION GAMBAR DI ATAS : Imej yang disebarkan blog-blog pro al arqam yang mendakwa tiga cahaya yang diyakini gabungan Rasulullah, Saiyidi dan Abuya ( RSA) semasa satu program jemaah Global Ikhwan Sdn Bhd di Subang, Indonesia dua jam perjalanan dari Bandung

Transkip wawancara dengan Khadijah Aam @Bonda Ummu Jah


ISTERI ketiga Ashaari Muhamad ini bikin gempar lagi, kali ini dalam satu wawancara eksklusif yang dirakam untuk tatapan pengikut-pengikut Ashaari lebih dikenali dengan Abuya, beliau mendakwa Abuya tidak mati sebaliknya bergabung dengan Nabi Muhammad SAW dan Imam Mahdi.

Kami siarkan sepenuhnya sedutan wawacara yang dipengerusikan oleh anak sulung ashaari, Fakhrul Razi, yang dikatakan dirakam di Mekah pada Mac lalu dan disiarkan dalam youtube.

Soalan: Umumnya masyarakat sangat menerima baik kita (jemaah Abuya) cuma mereka mempersoalkan akidah sahaja. Jadi bagaimana kita hendak mengungkaikan persoalan ini.

Ummu Jah : Biasanya orang berkata buah yang harum dan manis yang sangat ditunggu musimnya itu tentu dari pokok yang baik. Tetapi nampaknya hari ini orang berkata ada buah yang baik tetapi datangnya dari pokok yang tak baik.

Jadi saya hendak bertanya di sini mengapakah jadi begitu. Mengapakah keadaan anti-klimaks atau double-standard ini telah berlaku dalam masyarakat kita.

Soalnya, mengapakah proses untuk menyesatkan akidah seseorang itu menggunakan ISA yakni tanpa perbicaraan yang dibuat di mahkamah syariah. Sepatutnya selepas dibacakan fatwa sesat pada 5 Ogos 1994 itu, pemimpin-pemimpin Arqam dibawa berbincang, diterangkan satu persatu hal-hal yang dikatakan sesat itu.

Soalan-soalan semua dibenarkan dan penjelasan dari pihak yang didakwa itu pun mahu didengar. Kemudian, bandingkan dengan Quran dan Sunnah hinggalah semua mereka setuju dan menyesal di atas kesesatan. ISA itu menggunakan kaedah memaksa agar mengaku sesat.

Kalau kes mengancam keselamatan negara bolehlah diselesaikan secara ISA. Namun bila dikaitkan dengan ajaran yang menjadi amalan seseorang, bila dipaksakan begitu, hati orang memberontak.

Memang ada dibuat kursus-kursus pemulihan, tetapi satu hala, penuh ugutan dan percakapan diundang-undangkan yakni jangan bercakap perkara yang tidak dibenarkan sekalipun benar. Alhasil, sampai sekarang masalah tak selesai. Orang tak boleh terima kerana perbuatan menyesatkan orang itu mencurigakan.

Perkara yang diharamkan itu ialah Aurad Muhammadiah, Ashaari Muhammad, jemaah Arqam, Imam Mahdi dan daulah Islamiyah. Sebenarnya, selagi isu sesat masih dimainkan, ertinya ISA dan kursus pemulihan bahkan fatwa itu sendiri akan dikatakan gagal atau bolos.

Tidak dizinkan Allah untuk menyelesaikan masalah Arqam dengan sebenarnya sebab pejuang-pejuang masih bertahan dengan ajaran. Jadi jalan keluar yang baik adalah isu sesat jangan dimainkan lagi, izinkan bekas Arqam hidup aman damai di bumi Malaysia. Katakanlah kes Arqam sudah selesai.

Dan kami sekarang sebenarnya berada di Mekah, di hadapan Kaabah, kalaulah kami sesat, kami sangat-sangat bersedia untuk dihukum oleh Allah di dunia daripada dihukum di akhirat.

Kaabah itu mahkamah Allah yang sangat boleh menghukum. Jadi saya cadangkan supaya dikatakan kes Arqam ini kes sesat sudah tidak berlaku kepada bekas-bekas Arqam dan cuba fikirkan risikonya apa, sedangkan kalau kita katakan isu sesat masih berlaku, inilah masalahnya, masyarakat orang Islam masih berpecah belah tapi kalau kita katakan dah tutup, dah selesai, cuba fikirkan, mana lebih baik. Dalam masyarakat kita majmuk begini, dalam keadaan dunia yang penuh masalah, mana lebih baik kita tutup kes Arqam atau kita buka-bukakan?

Kenapakah di waktu ini kita semua diminta bertawassul kepada RSA (Rasulullah, Saiyidi dan Abuya) sedangkan sebelum ini kita bertawassul kepada Abuya.

Ummu Jah: Mengapakah Abuya ghaib? Kita semua sama-sama kehilangan Abuya sekarang. Sebelum Abuya pergi, apakah pesanan-pesanan Abuya kepada kita? Atau siapakah yang dapat menghubungi Abuya di alam ghaib untuk menerima panduan kepimpinannya? Bahkan kalau ada yang dapat pun, bila dikhabarkan ” ini dari Abuya”, masalahnya ada yang kata apa jaminan perkataan itu bukan syaitan.

Sebenarnya, sebelum perginya Abuya ke alam ghaib, Abuya selalu melatih saya untuk berhubung dengan Rasulullah SAW.

Caranya diberi salam kepada baginda Rasul macam dalam sembahyang, dalam tahiyyat ” Assalamualaika ya ayyuhannabiyyu “.

Maka dengan izin Allah, Rasulullah hadir dalam bentuk cahaya. Jadi saya pun berdialog dengan hati ke hati dengannya, dan itu BUKAN SYAITAN!

Semua orang tahu bila ada pengakuan ” Saya Rasulullah” itu tidak mungkin syaitan. Jadi dari sumber inilah, dari sumber yang Abuya tinggalkan kepada kita ini saya difahamkan bahawa ghaibnya Abuya bermakna bergabung dengan Rasulullah dan Saiyidi.

Kenyataan bergabungnya adalah sudah diberitahu kepada kita sebelum ini, semua orang pernah dengar Abuya kata di belakang saya Saiyidi, di belakang saya Rasulullah.

Jadi, bila itu berlaku kita berkata ” Oh, begini ke caranya, Abuya tak cerita pula. Rupanya gabungan itu berlaku di alam roh kerana nabi itu berada di sana. Dan pemergian Abuya, selain bergabung ialah menyerahkan jemaahnya ini kepada nabi akhir zaman Rasulullah SAW.

Kita bangga kerana pemimpin kita satu-satunya yang telah mencipta kenyataan bahawa dia telah menyerahkan atau menghubungkan orang-orangnya dengan nabi akhir zaman. Belum pernah dengar cerita ni.

Belum ada pemimpin yang mampu melakukan dan kita terkejut ” Eh! Ya Allah, aku memanglah tertanya-tanya selama ini, macamana kita ada nabi, tetapi tak ada hubungan, jadi bila ini berlaku, bila kenyataan ini datang pada kita, kita memang terkejut, tapi kita banggalah.”

” Eh! Ya Allah, nabi akhir zaman telah ditemui!”

Maka sepanjang ghaibnya, Rasulullah SAW yang mengetuai kepimpinan. Jadi apa yang saya dapat itulah semuanya dari Rasulullah. Di antaranya adalah tawassul kepada RSA [ Rasulullah, Saiyidi ( Sheikh Muhammad bin Abdullah AsSuhaimi atau Imam Mahdi dalam kepercayaan Al Arqam: Pengarang ) dan Abuya .

Memang Abuya nak begitu. Yakni bila terjadi serahan kuasa jemaah secara ghaib, pengikut tidak lagi hanya ada Abuya, tetapi Rasulullah dan Saiyidi juga. Bukankah Abuya sudah ceritakan hal ini selama ini?

Kenapa kita tidak berkata di akhir zaman, di mana zaman sudah lebih jahiliyyah dari jahiliyyah pertama, kepimpinan Abuya seorang tentu tidak cukup untuk mengempayarkan Islam semula.

Gabungan ketiga-tiganya amat diperlukan. Dan kalau kita setuju itu maka tidakkah bertuahnya kita, boleh, dibenarkan , diziinkan sesuatu yang belum diizinkan sebelum ini iaitu memanggil atau bertawassul kepada RSA.

Kenapa banyak amalan-amalan baru yang dibuat sekarang yang tak dibuat di waktu sebelum Abuya ghaib contohnya pencak dan tarik duit?

Ummu Jah: Saya rasa salah fakta mengatakan amalan baru yang tak pernah dibuat masa Abuya sebab semua orang tahu bahawa Abuya pernah berpencak dan Abuya pernah tarik duit dari alam roh.

Bahkan bila SB ( polis cawangan khas ) datang, SB tanya macamana dapat duit banyak ni, Abuya jawab ” Dari bank Tuhan, Tuan”.

Jadi itu salah fakta tapi semua itu Abuya tidak izin kita amalkan di masa itu. Cuba kita fikirkan hikmahnya jika kita disuruh amal waktu itu. Yang Abuya izinkan ini setelah dia ghaib. RSA ni muncul bilamana Abuya ghaib.

Kejadian Abuya ghaiblah menjadi punca bagi segala-galanya ini sedangkan Abuya tak pernah cerita yang dia akan ghaib. Jadi kalau difikirkan/nak apapun, pandukan (kepada) keghaiban Abuya itu. Atau katakan Abuya mati (supaya tak bergaduh ). Semua ini berlaku setelah Abuya tiada.

Kalau Abuya ada takkan saya nak buat macam ni. Abuya tak pernah pula beritahu pada sesiapa agar jangan berbuat apa-apa pada jemaah ini kalau Abuya tiada. Ada tak sesiapa yang menerima pesanan kalau Abuya tak ada nanti jangan buat apa-apa kat jemaah Abuya, teruskan, jangan usik-usik, teruskan.

Gambarkan, kalau Abuya tak ada, terus macam itu sahaja, seolah-olah kita kata Abuya matilah, walaupun mulut kata ghaib. Ghaib itu untuk meneruskan kepimpinan. Abuya tentu akan meningkat-ningkatkan kepimpinannya.

Realitinya jemaah Abuya kini jemaah berpemimpinkan pemimpin gabungan. Atas arahan merekalah semua program terkini itu berlaku.

Cuba fikirkan betul-betul kalaulah arahan itu arahan saya, saya kata ” Semua orang pencak,” Tanpa kerjasama alam ghaib atau RSA untuk proses hati-hati untuk taat, faham dan yakin, boleh berlaku kah satu dunia orang nak pencak. Cuba menungkan betul-betul.

Kenapa hati orang mahu? Kerana faktor adanya proses hati yang dibuat oleh RSA. Mustahil tanpa Imam Mahadi, atas dasar Ummu Jah semata-mata satu dunia mahu pencak. Mustahil, tolong rasionallah dalam memperkatakan ini. Mesti ada suatu kuasa di belakang ini semua.

Bagaimana jadual-jadual yang disebut oleh Abuya sebelum ini berubah-ubah dan tak jadi, contohnya jadual kebangkitan Islam dari Timur selepas itu ke Khurasan (panggilan kepada Iran, Afghanistan, Turkmenistan, Uzbekistan dan Tajikistan :Pengarang) dan seterusnya ke Haramain (dua tanah suci atau Mekah dan Madinah; Pengarang). Tetapi mengapa berlaku sebaliknya?

Ummu Jah: Abuya tak pernah beritahu pun bahawa jadual Tuhan itu di antaranya adalah Abuya ghaib. Tetapi kenapa ia terjadi? Sekarang Abuya sedang memimpin jemaahnya dari alam ghaib. Ini sesuatu yang kita tidak pernah sangka, tak pernah terfikir, kalau ada orang yang cuba cakap pun itu setelah terjadi. Tetapi sebelum itu tiada siapapun terfikir.

Sedangkan ini cukup besar, cukup menentukan seseorang itu boleh terima ke tak boleh terima. Sepatutnya Abuya dah hint-hintlah dulu - Nanti ada sesuatu nak jadi, jangan terkejut pula, macam ISA tu ha, ramai yang lari. Nanti apa-apa jadi kalau pelik-pelik sikit tu, jangan lari-lari pulak.

Tak ada, langsung tak cerita. Saya pun, sesaat lagi Abuya nak ghaib tu, baru Abuya kata. Sebab saya harap Abuya janganlah mati, secara roh sahajalah saya cakap tu sebab dia sudah memang koma lamalah, beberapa jam sebelum tu dan saya mendengar respon Abuya

” Takkan kamu nak suruh Abuya buat, Abuya yang macam ni, Abuya yang macam jerangkung ni, gigi tak ada, dan kaki pun dah macam kayu ni.’

Dan saya pun ( terdetik ) “Eh! Apa nak jadi ni?” Lepas tu saya tengok semua papan penunjuk tentang organ-organ Abuya ni semuanya zero. Ya Allah, tapi saya hairan saya tak histerialah, saya boleh terima. Saya cakap kat doktor. ” Ok, doktor”

Doktor kata tak apa, kita tunggu 15 minit lagi, kalau-kalau dia berfungsi semula dan kemudian tak ada. Jadi begitulah ceritanya. Jadi ini satu ujian yang lebih hebat dari ISA lah. Sebab apa?

Sebab ia terjadi tanpa diberitahu, tanpa kita bersiap apa-apa. Dan saya tak tau nak kata apa waktu tu, apa jadi ini. Saya yakin, takkan ia berakhir begini, tak mungkin, tapi saya tak tahu nak kata apa ni.

Jadi, esoknya, baru saya diberitahu, kejadian ini, namanya Abuya ghaib. Saya diberitahu itupun ikut rasa hati sahaja, saya begitu diyakinkan, begitu kuat, tidak boleh difikirkan lagi, sangat menguasai.

Saya disuruh berkata Abuya ghaib dan beri kuliah 10 sebab kenapa Abuya ghaib dan tidak mati lagi. Begitu, jadi perjuangan Abuya sekarang tentu semua orang-orang Abuya mengatakan Abuya sedang terus memimpin di alam ghaib.

Nanti bila terjadi futuh Malaysia (pembebasan Malaysia) hasil kepimpinan ini, hasil perjuangan di Haramain oleh roh Abuya dan gabungannya, maka untuk mengempayarkan Islam, barulah Abuya dapatkan Khurasan dan terus ke Haramain lagi sekali secara fizikal.

Sekarang Abuya tidak dikatakan di Haramain tetapi di alam ghaib. Istana RSA rupanya pusat kegiatan Imam Mahadi dan Abuya secara roh dan akan betul-betul fizikal sedikit masa lagi.

Tidakkah kita fikir untuk menemukan semua persoalan ini, bahawa Abuya juga pernah berkata Imam Mahdi tu, pusat pemerintahannya selain Malaysia ialah di Haramain, jadi inilah dia, ke arah itulah. Tetapi cuma kita keliru, kenapa langkah Haramain, kenapa langkah Khurasan.

Khurasan itu kita dah cari dah beribu kali kita round kawasan tu, cari Harith Al Harras tak jumpa. Bila tak jumpa ertinya Abuya fahamkan kita nanti kita jumpa. Ada faktor yang membolehkan kita jumpa.

Faktor inilah. Faktor Abuya ghaib. Mencari seorang lelaki yang ghaib di Khurasan, cari-cari tak jumpa, semua pakat-pakat turun mencari tak jumpa. Cuba juga, bawa seorang jumpa Abuya, inikah dia Harith Al Harras, Abuya cek-cek tengok bukan. Ertinya cara itu Allah tidak izinkan.

Rupanya inilah kaedahnya. Apa yang susah sangat kita nak faham. Kalau ini pun tak boleh faham, macamana nak faham yang lebih besar lagi Ini simple logic. Siapa kata sekarang perjuangan Abuya di Haramain, Abuya di alam roh.

Hal ini tidak pernah kita diberitahu dalam jadual. Jadual bukan berubah, cuma kita tak tahu. Cuma kita diberitahu selepas ni, ini, selepas ni, ini, jadi pandai-pandailah kita gabungkan.

VIDEO PENUH layari : http://www.youtube.com/watch?v=Fq7xiUGn4vc

Kelab Taat Suami Anutan Iblis Syaitan
1- INI kes berat dan sesat, yang perlu pihak berkuasa bertindak segera. Kisahnya, isteri pengasas Al Arqam Ashaari Muhammad, Khadijah Aam mendakwa suaminya tidak mati sebaliknya ghaib dan bergabung dengan Rasulullah SAW dan Imam Mahdi bagi mengerakkan aktiviti dan program kumpulan tersebut.


2- Menurut Khadijah atau dipanggil Bonda Ummu Jah, Ashaari atau lebih dikenali dengan nama Abuya yang meninggal dunia pada 13 Mei tahun lalu akibat jangkitan paru-paru tidak mati sebaliknya hanya ghaib sahaja dan akan menjelma semula “sedikit masa lagi”.


3- Sila baca dan dengar video dengan fikiran terbuka supaya tidak terpesong dengan Al-Arqam.

Naib Presiden kelab itu ialah Dr Rohaya Mohamad, isteri kepada Fakhrul Razi, anak sulung Abuya.

Kelab itu bikin heboh ‘satu Malaya’ kerana dakwa isteri patut jadi macam pelacur melayan lelaki melayan suami agar suami tidak mencari pelacur lain.

Beralik kepada kisah Ummu Jah, menurut beliau, sebelum Abuya pergi ke alam ghaib (mati), Abuya telah mengajar beliau cara-cara untuk berkomunikasi dengan Nabi Muhamad SAW.

“Caranya diberi salam kepada baginda Rasul macam dalam sembahyang, dalam tahiyyat ” Assalamualaika ya ayyuhannabiyyu “.

"Maka dengan izin Allah, Rasulullah hadir dalam bentuk cahaya. Jadi saya pun berdialog dengan hati ke hati dengannya, dan itu BUKAN SYAITAN!” katanya dalam temubual dalam video sepanjang 51 minit dan 33 saat itu yang dirakam di Mekah pada bulan Mac lalu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...