Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Friday, August 1, 2014

Mereka ni (DAP), rakyat Malaysia Atau rakyat Singapura?

Kenapa lah ada lagi rakyat malaysia mcm nyonya ni... klu dah tak setuju tak payah lah duduk dlm Malaysia pergi je duduk dkt singapura tu.... Singapore kutip duit dkt kenderaan dari malaysia boleh pula... kenapa kita tak boleh buat perkara yg sama....DAP MENYALAK DEMI EKONOMI SINGAPURA

Bas kilang mogok tak nak masuk Singapura kerana kenaikan tol CIQ? Bagus le.... suruh pengusaha bas kilang tu mintak kilang kat Singapura bayarkan tol mereka. Kalau tidak, biarkan kilang dan perusahaan mereka tak ada pekerja.

Menyedari sektor perindustrian di Singapura bakal mengalami kesan ekoran kenaikan caj tol di CIQ Johor Bahru, maka berlumba-lumba wakil rakyat DAP yang dipilih oleh rakyat Malaysia tetapi bekerja untuk warga Singapura mengeluarkan kenyataan untuk menyalahkan kerajaan kerana menaikkan caj tol tersebut.


Patutnya wakil rakyat DAP ni bukannya menyalahkan kerajaan yang menaikkan caj tol, tetapi mereka sepatutnya pergi ke Singapura dan berunding dengan pengguna perkhidmatan bas kilang ini agar bayaran sewa mereka dinaikkan dan pihak Singapura sepatutnya bukan sahaja membayar tol tetapi juga VEP di Singapura bagi pihak pengusaha bas tersebut.

Eloklah kalau tiap-tiap hari pengusaha bas ini tak mahu melalui CIQ, tetapi jangan pulak parking bas kat lorong CIQ sampai menyusahkan pengguna lain pulak. 

Kalau lama pengusaha bas kilang ni buat perangai, pasti kilang dan lain-lain perusahaan di Singapura akan tutup. Pelaburan yang berasaskan tenaga kerja yang ramai pasti takut nak melabur di Singapura dan pasti masalah ini akan diselesaikan oleh pemerintah Singapura demi kepentingan ekonomi mereka.

Maka wakil rakyat DAP, sedarlah, kamu mewakili pengundi di negeri Johor dan kebanyakan warga Malaysia yang bekerja di Singapura itu majoritinya adalah datang dari luar Johor!!! Maka siapa yang kamu wakili???
 

Thursday, July 31, 2014

KENALI YAHUDI DURJANA

SEBARKAN, SHARE...BISANYA TUN MAHATHIR

1. Orang Yahudi mengaku kononnya mereka “manusia terpilih Tuhan”. Walaupun mereka dituduh menyalib Nabi Isa, walaupun dipaksa tinggal di petempatan haram di Eropah, walaupun terpaksa melalui pembunuhan beramai-ramai oleh orang Eropah, namun orang Yahudi tidak pernah berhenti percaya bahawa mereka lebih hebat , bangsa yang dipilih Tuhan.

2. Yahudi adalah golongan Semitik. Begitu juga orang Arab. Tetapi hari ini, Yahudi berlakuan seolah-olah hanya mereka adalah golongan Semitik. Mereka melabelkan semua orang yang mengkritik Yahudi sebagai “anti-Semitik”. Bagi apa jua jenayah dan kesalahan yang mereka lakukan, mereka tidak mengaku bersalah, malah akan melabelkan orang lain sebagai anti-Semitik

3. Dalam dunia terbuka hari ini, kita boleh menyalahkan sesiapa sahaja dan ianya akan disenangi kerana ia adalah sebahagian daripada kebebasan bersuara. Tetapi, bagi Yahudi, sesiapa yang mengkritik mereka tidak akan terlepas daripada label “anti-Semitik”. Dan bagi kebanyakan masyarakat Eropah, mereka menyokong dasar Yahudi dan sanggup memenjarakan sesiapa sahaja yang dituduh anti-Semitik.

4. Jelaslah bahawa Yahudi fikir hanya mereka sahaja yang ada keistimewaan, dan berada di satu kedudukan yang mulia dan tidak boleh dikutuk bahkan dikritik sedikit pun.

5. Perlakuan mereka melambangkan sikap angkuh sombong mereka. Mereka masih meneruskan kejahatan jenayah tanpa perikemanusiaan walaupun satu dunia tidak menyukainya. Sekarang ini, mereka terlibat dalam pembunuhan ratusan nyawa di Gaza, dan juga memusnahkan bandar-bandar. Hospital, sekolah, dan bangunan persendirian turut diranapkan dengan roket.

6. Seluruh dunia boleh mengutuk tindakan kebinatangan mereka, tetapi Yahudi tetap tidak peduli. Malahan mereka mengumumkan untuk membunuh lebih ramai rakyat Palestin mengacaubilaukan Semenanjung Gaza.

7. Semasa Eropah mengambil sedikit tanah Palestin untuk membentuk Israel, mereka dengan jelas menyatakan hak-hak orang Arab di Israel perlulah dihormati.

8. Yahudi pula mengabaikan peraturan tersebut dan bertindak merampas tanah dan harta milik Arab termasuk rumah dan ladang ternakan. Melalui serangan ganas mereka, contohnya di Deir Yassin, mereka memaksa rakyat Palestin untuk lari dari tanah mereka. Kemudian, Yahudi merampas tanah orang Arab tersebut.

9. Selama lebih 60 tahun, orang Palestin menjadi pelarian dan terpaksa tinggal di kawasan perlindungan pelarian. Tiada pampasan yang diberikan kepada mereka. Mereka juga tidak dibenarkan kembali ke tanah asal milik mereka. Inilah contoh tindakan perkauman yang paling teruk sekali.

10. Tidak puas dengan tanah yang dihadiahkan oleh UN kepada mereka, Yahudi menjarah pula tanah Palestin di luar Israel untuk dirampas lagi. Kemudian, mereka bina petempatan haram ekslusif bagi diri mereka

11. Mereka bina jalan di atas bumi Palestin, tetapi tiada rakyat Palestin yang dibenarkan menggunakannya. Mereka bina tembok di sepanjang perkampungan Palestin, memisahkannya dan orang Palestin tidak lagi dapat berhubung dengan sanak-saudara di perkampungan lain. Mereka juga tidak benarkan Palestin diisytihar sebagai negara, yang ada cumalah Pihak Berkuasa Palestin. Dan.. Eropah menyokong tindakan Yahudi yang sombong dan angkuh itu.

12. Mereka lancarkan serangan ke atas Semenanjung Gaza supaya bekalan makanan dan ubatan serta bahan binaan tidak dapat dihantar ke Gaza selepas pengeboman dan serangan roket oleh tentera Israel. Kapal yang menghantar bekalan ke Gaza juga diserang dan dirampas di Perairan Antarabangsa. Malah, kapal agensi kemanusiaan dipaksa berlabuh di perlabuhan Israel, dan barang kargo tersebut dirampas pula. Acapkali berlaku di mana kapal yang diserang tentera laut Israel di luar perairan Israel.. dan pekerja kemanusiaan ditembak dan dibunuh sewenang-wenangnya.

13. Israel mempunyai lebih daripada puluhan ribu rakyat Palestin di dalam tahanan kerana tuduhan “anti-Israel”. Tiada penghakiman dilakukan. Tempoh penahanan tidak ditetapkan (mungkin selama-lamanya?)

14. Secara berkala, apabila ada askar Israel ditawan oleh Palestin, Yahudi akan menawarkan pertukaran tebusan dengan beberapa ratus rakyat Palestin bagi digantikan dengan askar yang ditawan. Tetapi, dengan begitu cepat, akan ada tangkapan baru dibuat dari kalangan rakyat Palestin demi menggantikan tahanan yang dibebaskan.

15. Jika sekiranya rakyat Palestin menghantar pengebom berani mati atau melancarkan serangan roket, maka Israel akan menyerang balas dengan sangat keterlaluan. Mereka akan hantarkan kumpulan tentera untuk memusnahkan perkampungan Palestin dan bunuh nyawa lelaki, wanita, kanak-kanak, orang tua, dan juga orang uzur.

16. Terkini, selepas pembunuhan tiga penuntut Israel oleh individu tidak dikenali, Israel mengebom Gaza dengan serangan udara. Hospital, sekolah, dan rumah semuanya dimusnahkan. Malah lebih 500 orang terkorban dan ribuan yang lain cedera. Hospital yang merawat pesakit juga dibom supaya orang sakit tidak dapat lari.

17. Inilah mesej yang ingin ditonjolkan oleh Israel.. bahawasanya Yahudi adalah suci dan mulia, dan sesiapa yang menganggu mereka terpaksa membayar harga berlipat kali ganda daripada kesakitan yang dihadapi mereka.

18. Segala apa jua yang Israel lakukan adalah bercanggah dengan undang-undang antarabangsa, berlawanan dengan moral, dan menyalahi hak asasi manusia. Yahudi adalah penjenayah dalam semua rang undang-undang manusia bertamadun.

19. Tetapi, Yahudi Israel melakukan jenayah ini tanpa risau dihukum. Mereka ada negara seperti Amerika dan Eropah di belakang mereka. Merekalah manusia pilihan Tuhan dan mereka lebih berkuasa daripada mana-mana undang-undang, apa jua kod etika moral, dan juga bebas dari nilai kemanusiaan.

20. Semasa Yahudi dilayan dengan teruk oleh Nazi di Jerman, mereka menagih simpati dan sokongan dunia. Tetapi penderitaan mereka tidak mengajar mereka apa-apa, tidak membantu mereka memahami erti kesengsaraan. Malah, kini mereka berkelakuan lebih teruk daripada Nazi, dan tidak kisah langsung segala kejahatan yang mereka lakukan.

21. Eropah dan Amerika bertanggungjawab mencipta raksasa ini, tetapi mereka seakan tidak peduli kemusnahan yang dilakukan Yahudi. Mereke terus menerus menyokong dasar penghapusan etnik Arab oleh Yahudi. Mungkin mereka tidak puas hati dengan layanan Eropah terhadap mereka pada masa lampau.

Sepatutnya mereka perlu menyalurkan kemarahan mereka terhadap Nazi Jerman dan Eropah. Mungkin mereka terlampau pintar, dan mungkin juga bagi mereka “Membunuh Arab lebih mudah dan menyeronokkan”

-Original Article by Dr Mahathir Mohamad, Malaysian 4th Prime Minister
Kenderaan tentera Zionis ini yang berfungsi untuk memusnahkan terowong-terowong di Ghaza telah berjaya dimusnahkan oleh Briged al Qassam. Terowong merupakan strategi yg paling ampuh untuk mengalahkan musuh. Strategi ini pernah dilakukan oleh Vietnam semasa melawan Amerika sehingga Amerika dimalukan. Terowong juga telah digunakan oleh komunis di Malaysia semasa era insurgensi. 

Terima kasih HAMAS kerana telah membersihkan nama Malaysia.
Kami sentiasa bersama anda.
Pergerakan Hamas menafikan tuduhan Agensi Keselamatan Israel, Shin Bet bahawa Malaysia melatih anggotanya untuk melancarkan serangan rentas sempadan.
www.astroawani.com

Amerika Syarikat mengutuk serangan Israel ke atas sekolah UN.
Dalam masa yang sama membekalkan segala kelengkapan senjata kepada Israel.
Perangai dan hakikat diketahui umum.


May Allah destroy the Zionists
Don't worry brother; your blood won't be in vain! They will pay dearly and you will get well soon inshallah
لا تقلق يا أخي فدماؤك لن تذهب هدراً! سيدفع الصهاينة الثمن غالياً، وأما أنت فبعون الله ستتعافى قريباً


 

GARA MAIN MERCUN BERLAKU RUSUHAN DI KLATE
Satu video dan gambar telah disebar di media sosial yang mana menunjukkan huru-hara dari akibat salah faham di stesen minyak Shell di Lundang, Kota Bharu.

Kes ini terjadi dikatakan bermula dari sekumpulan lelaki memasang mercun di stesen minyak berkenaan dan juga membaling mercun kepada kereta yang ada di stesen minyak tersebut.

Hal ini telah menimbulkan kemarahan pemilik stesen minyak terbabit kerana risau mercun tersebut boleh menyebabkan stesen minyak tersebut terbakar.

Oleh kerana marah, pemilik stesen tersebut menyembur kumpulan terbabit dengan penyembur kebakaran. Ini menyebabkan mereka naik berang dan mengejar pemilik stesen minyak terbabit sehingga ke dalam kedai lalu mencetuskan huru-hara dan merosakkan peralatan di stesen minyak berkenaan.

Walau bagaimanapun, ada juga sumber yang mengatakan pihak dari Stesen Shell yang memulakan hura-hara berkenaan dengan menyerang 7E yang berdekatan dengan stesen tersebut.


G SUMBER
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...