Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Saturday, June 15, 2013

Chinabeng telah membuktikan, mereka tidak lagi tamak dengan penguasaan ekonomi semata-mata, bahkan mereka sudah mahu menguasai sepenuhnya negara ini menerusi politik.


Terimalah hakikat… UMNO dan Barisan Nasional sedang berhadpaan dengan masalah sokongan daripada Chinabeng.

Chinabeng telah membuktikan, mereka tidak lagi tamak dengan penguasaan ekonomi semata-mata, bahkan mereka sudah mahu menguasai sepenuhnya negara ini menerusi politik.

Bercakaplah apa-apa sahaja, berilah sejuta alasan sekalipun, bahkan sedapkanlah hati dengan seribu satu macam teori-teori yang dianggap boleh diterima akal berhubung prestasi teruk Barisan Nasional pada PRU13 lalu.

Jawapan yang paling tepat bagi teka-teki yang sedang melanda negara ini ialah keghairahan chinabeng untuk berkuasa selepas mereka melihat kejayaan Anwar Ibrahim mengendurkan semangat PAS dan Islam mereka, sekaligus membuatkan PAS cuba berbangga dengan konsep TAHALUF SIYASI yang mereka sendiri tidak faham.

Chinabeng tahu, untuk berkuasa, satu-satunya keadaan yang mewajarkan bagi tujuan tersebut ialah dengan memecah belahkan masyarakat Melayu-Bumiputera yang merupakan penduduk pribumi negara ini dan pejuang asal kemerdekaan Malaysia daripada penjajahan British. Bahkan Melayu-Bumiputera juga merupakan golongan yang tidak pernah berhenti semangat perjuangan mereka bagi menempatkan diri dalam situasi yang tidak pernah mereka impikan semenjak tahun 1511 sehinggalah 1957.

Perpecahan Melayu-Bumiputera telah berlaku semenjak dari awal lagi. Ketika Feringgi atau Portugis menyerang Melaka, Kesultanan Melayu Melaka dikhianati oleh pembesar-pembesar istana sendiri yang begitu tamak, serakah dan gila kuasa.

Pertembungan kuasa antara Temenggung dan Bendahara selain pembabitan Laksamana yang turut disertai oleh Shahbandar bernama Mudeliar serta pedagang-pedagang yang diberikan kebebasan besar seperti Nina Katu, Nina Dewana, pedagang-pedang Cina yang cuba memonopoli jajaran gudang di sepanjang kawasan Pelabuhan Melaka sehingga ke Muar, akhirnya menghancurkan Empayar Melayu Melaka.

Kalau dibicarakan tentang sejarah, kita boleh melihat banyak kesan daripada pengkhianatan serta perpecahan bangsa Melayu-Bumiputera sehinggakan 22 galion Portugis dengan jumlah tentera tidak sampai 5000 orang bersama-sama dengan tentera upahan dari Jawa, gagal dikalahkan oleh lebih 25,000 orang hulubalang Melaka.

Kita juga melihat perpecahan bangsa Melayu ketika datangnya Belanda, Inggeris dan Jepun ke negara ini. Zaman tentera Jepun menjajah Tanah Melayu merupakan zaman di mana Nasionalis Melayu mulai muncul dan mengharapkan belas ihsan Jepun untuk memerdekakan negara ini sebagai sebuah Republik yang beridealisme sosialis.

Kegagalan Jepun mengekalkan kuasa menyebabkan kelompok Melayu yang melihat republik sebagai idea utama, kelam-kabut dan sebahagian daripada mereka melarikan diri ke Indonesia yang telah merdeka lebih awal.

Cubaan menggabungkan Tanah Melayu-Indonesia yang dikenali sebagai Melayu Raya yang turut menghapuskan kuasa Sultan-Sultan Melayu serta menjadi jajahan takluk Jawa, gagal sepenuhnya. Bahkan pemimpin besar kumpulan ini, Ibrahim Yaakob meninggal dunia di Jakarta.

Malayan Union akhirnya menyatukan Melayu dari pelbagai fikrah. Lebih 200 orang ketua-ketua pelbagai aliran pemikiran Melayu bergabung dan bersatu untuk membentuk sebuah parti politik bernama UMNO di Kelab Dewan Sultan Sulaiman, Kampung Bharu, Kuala Lumpur dan kemudian secara raasmi, ditubuhkan di Istana Bukit Serene, Johor Bahru.

Untuk seketika, Melayu bersatu tetapi menjelang 1951, British telah meluluskan penubuhan sebuah parti politik berteraskan Melayu tetapi kali ini berlatarbelakangkan agama dalam usaha untuk memastikan Melayu tidak akan terus menjadi majoriti yang sangat dominan di negara ini. Bahkan taktik tersebut sebenarnya rancangan jangka panjang British yang tidak mahu menanggung beban kehadiran ramai rakyat baru Britain dari bangsa Cina dan India yang telah ditempatkan di Tanah Melayu untuk lombong dan ladang getah.

Hasilnya seawal tahun 1953, para pemimpin UMNO yang diketuai oleh Tunku Abdul Rahman termakan dengan taktik British. 1955, UMNO secara rasmi bekerjasama dengan MCA yang merupakan persatuan saudagar-saudagar dan pemilik-pemilik lombong bijih timah serta ladang Cina dan MIC, sebuah parti berteraskan masyarakat India yang sebenarnya ditubuhkan untuk menyokong Parti Kongress di India. PAS kekal menjadi ancaman kepada survival UMNO sehingga kini.

Kelulusan penubuhan PAS yang amat mudah oleh British berbanding UMNO, akhirnya menjelaskan motif sebenar penjajah tersebut. Melayu dan umat Islam tidak mampu menjadi kuasa dominan, lebih-lebih lagi dalam bab ekonomi.

Chinabeng telah diberikan tempat istimewa lebih awal oleh British agar mereka tidak membanjiri Britain dan beramai-ramai menjadi warganegara negara bekas penjajah itu berdasarkan Perlembagaan Komanwel.

Apatah lagi persetujuan yang telah diberikan oleh pemimpin-pemimpin UMNO terawal yang mahukan kemerdekaan dengan kelulusan kewarganegaraan segera untuk satu juta orang dalam tempoh 24 jam sahaja… rekod dunia yang tidak pernah dilakukan oleh mana-mana negara di dunia ini termasuklah oleh Britain sendiri...!

Kini British sudah berambus dari Tanah Melayu dan Malaysia secara keseluruhannya. Tetapi racun yang mereka tinggalkan kekal di tanah ini. Benih-benih untuk memastikan Melayu-Islam tidak menjadi dominan semakin berkembang dengan subur.

Ketidaksanggupan Britain untuk menerima ‘Yahudi Kuning’ atau Chinabeng telah menyebabkan negara ini mempunyai struktur pincang yang hanya memberi keuntungan besar kepada Chinabeng dalam segala segi.

Sekalipun Melayu-Islam dan Bumiputera merupakan majoriti tetapi perpecahan yang disebabkan oleh kehadiran Chinabeng khususnya, Melayu-Islam dan Bumiputera perlahan-lahan bertukar menjadi minoriti yang tidak ada kuasa apa-apa kecuali sebagai simbolik sahaja.

Barangkali berasakan simbol tersebut sudah terlalu lama dan usang, Chinabeng memutuskan, sudah sampai masanya untuk mereka pula menunjuk kuasa. Itulah yang berlaku pada 5 Mac 2013 apabila Chinabeng secara keseluruhannya cuba menghapuskan Melayu-Islam dan Bumiputera sebagai teras negara ini.

Mujurlah cubaan mereka untuk merampas kuasa, tidak tercapai...., kalau tidak, Melayu-Islam dan Bumiputera akan diperhambakan sesuka hati sepertimana mereka memperhambakan dan membodoh-bodohkan Melayu-Islam dan Bumiputera yang menyokong Pakatan Rakyat...!
 

KERAJAAN PERPADUAN MELAYU , UMNO SEHARUSNYA MENCARI RUANG DAN PELUANG UNTUK MEMERTABATKAN UMMAH

KERAJAAN PERPADUAN MELAYU DI SELANGOR??? 

Kepimpinan PAS Selangor mendakwa tidak mendapat maklumat mengenai usaha membentuk kerajaan kerjasama atau perpaduan dengan Umno di negeri itu, kata Dr Rani Osman.

“Saya sebagai Pesuruhjaya PAS Selangor tidak mendapat maklumat mengenai perkara itu…setakat yang saya tahu tidak ada.

Saya tidak tahu kalau rundingan dibuat dengan timbalan-timbalan saya,” katanya ketika dihubungi oleh FMT.

Adun Meru menegaskan jika ada cadangan kerajasama, pihaknya akan merujuk kepada PAS Pusat untuk mendapat restu.

Beliau menambah, jika PAS membenarkan, rundingan atau kerjasama akan dilakukan.

Dr Rani berkata demikian ketika mengulas tuIisan wartawan veteran Datuk A Kadir Jasin dalam blognya terdapat rundingan perpaduan Melayu diantara parti PAS, PKR dan Umno di negeri Selangor dan Terengganu akan tetapi menemui kegagalan ekoran di pihak Barisan Nasional (BN), khasnya Umno, tidak mempunyai “operator” yang boleh melaksanakan gerakan belakang tabir.

Menurut bekas ketua pengarang kumpulan akhbar milik Umno, New Straits Times itu, di negeri Selangor, rundingan berlaku diantara ketiga-tiga parti itu disebabkan oleh permusuhan terbuka antara Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan Mohamed Azmin Ali daripada PKR.

Datuk Seri Abdul Hadi Awang pula jelasnya dikatakan berminat bekerjasama dengan Umno walaupun PAS hampir-hampir menewaskan Umno di Terengganu, kata Kadir dalam blognya.

Bagaimanapun, kepimpinan PAS Terengganu tidak dapat dihubungi bagi mendapatkan penjelasan mengenai perkara itu.

SUMBER

TOP URGENT : GARIS PANDUAN HANCURKAN BISNES CINABENG ( WAJIB SEBAR )


KEMPEN BELI BARANGAN BUMIPUTRA (3B)

BERSEMANGAT DENGAN  SLOGAN ABC DAN BCL, TERPANGGIL UNTUK MENGUTARAKAN LANGKAH-LANGKAH MUDAH UNTUK LETUSAN YANG LEBIH DAHSYAT…

LANGKAH MUDAH 1 (KENDERAAN)

1.       ISI MINYAK PETROL DI STESEN MINYAK MELAYU.(TANYA DULU BARU ISI). BERAPA BANYAK DUIT KITA HABIS DENGAN PETROL  SEBULAN??? CONTOHNYA RM200 DAN JUMLAH KENDERAAN MELAYU 5 JUTA ADALAH BERSAMAAN DENGAN RM 1BILLLION!!
2.       GUNAKAN PUSAT SERVIS MELAYU. (TAUKENYA SENANG DIKENAL PASTI).JIKA DALAM SEBULAN  1 JUTA PELANGGAN MELAYU MENGGUNAKAN KHIDMAT INI DENGAN KOS RM 200,MAKA JUMLAH PUSINGAN MODAL PENGUSAHA MELAYU ADALAH RM 200 JUTA.
3.       PERGI KE PUSAT TAYAR MELAYU .(TAK PERNAH LAGI TENGOK PEKERJA MELAYU DI KEDAI TAYAR CINA). SETIAP DAERAH PALING KURANG SATU PUSAT SERVIS TAYAR MELAYU TELAH BEROPERSI BERBANDING DENGAN PULUHAN PESAINGNYA. JIKA JUMLAH KENDERAAN MELAYU SEBANYAK 300 RIBU SEBULAN  DAN  KITA BERBELANJA  RM 400, JUMLAHNYA ADALAH RM 120 JUTA.
4.       GUNAKAN PUSAT EKSESORI KERETA MELAYU. (TAUKENYA SENANG DIKENALPASTI) SUDAH BERCAMBAH KEDAI MELAYU SEBEGINI MEMBERI PESAING KEPADA CINA. JIKA  100 RIBU KENDERAAN MELAYU DAN BERBELANJA RM 500 ADALAH BERSAMAAN DENGAN RM 50 JUTA.
5.       GUNAKAN PUSAT INSURAN DAN INSURANKAN KENDERAAN ANDA KEPADA MELAYU. JIKA KENDERAAN MELAYU SEBANYAK 400 RIBU TAMAT JANGKA HAYAT INSURAN PURATA SEBANYAK RM 500, JUMLAHNYA ADALAH SEBANYAK RM 200 JUTA.
6.       PERGI KE BENGKEL MOTOSIKAL MELAYU.JIKA JUMLAH MOTOSIKAL MELAYU SEBANYAK 2 JUTA MENGELUARKAN WANG SEBULAN SEBANYAK RM 50, JUMLAHNYA ADALAH RM 100 JUTA.
7.       BELI KENDERAAN DI PUSAT JUALAN MELAYU. JIKA TIDAK WUJUD DITEMPAT ANDA BELI KEPADA SALESMAN MELAYU.
8.       BELI KENDERAAN TEMPATAN SEPERTI PROTON,PERODUA, NAZA DAN INOKOM.
9.       BELI MOTOSIKAL SECARA TUNAI.ELAKKAN BERHUTANG KERANA JIKA MEMBELI SECARA TUNAI HARGA TERMASUK ROADTAX DAN INSURAN ADALAH RM 4100 TETAPI JIKA HUTANG SELAMA 3 TAHUN MENJADI RM 6000 LEBIH. JANGAN TERTIPU DENGAN DUIT MUKA YANG RENDAH. BANYAK JUMLAH TERSEMBUNYI YANG PERLU ANDA BAYAR.
  
LANGKAH MUDAH 2 (PERUMAHAN)

1.       BELI KEPADA PEMAJU MELAYU.JUMLAH PEMAJU MELAYU KIAN BERTAMBAH DAN UTAMAKAN MELAYU.
2.       GUNAKAN KONTRAKTOR MELAYU UNTUK UBAHSUAI RUMAH. SEBUTHARGA MELAYU 20 % LEBIH RENDAH DARIPADA CINA. JIKA AMBIL CINA , PEKERJANYA PUN INDONESIA DAN MELAYU JUGA. JIKA SEBUTHARGA MELAYU  RM50 RIBU, CINA RM 60-70 RIBU. INGAT KUALITI LEBIH BAIK DENGAN AMBIL KONTAKTOR CINA??  AUTA YANG LEBIH..PASANG TILE OK TAPI LEPAS 2 TAHUN NAK LEKANG SEBAB SIMEN DI LANTAI KURANG..PENUH DENGAN PASIR..PENGGUNAAN BESI PUN DIA TAK IKUT..BELI YANG KECIL DAN MURAH..
3.       BELI  DI KEDAI HARDWARE MELAYU. JUMLAHNYA KINI MASIH KURANG TAPI TELAH WUJUD KEDAI –KEDAI KECIL YANG MENJUAL KAYU, SIMEN, PASIR,BATA, BATU DAN PERKAKAS PEMBINAAN LAIN. SOKONG MEREKA SEBAB MEREKA BERANI DAN BERJIWA KENTAL!!!
  
4.       GUNAKAN KEDAI CERMIN TINGKAP MELAYU. KEDAI-KEDAI BEGINI TELAH BERCAMBAH, HANYA KITA YANG WAJIB MENYOKONGNYA.
5.       PERGI KE KEDAI BESI MELAYU. NAK BUAT AWNING,BUAT PAGAR, BUAT GRILL  TINGKAP DAN LAIN-LAIN, BEGITU BANYAK KEDAI BESI MELAYU.(HASIL PRODUK DARI MARA DAN BEKAS PEKERJA CINA). HARGANYA LEBIH RENDAH DARI CINA. SOKONGLAH MEREKA!
6.       GUNAKAN PERKHIDMATAN SERVIS AIRCOND DAN PEMASANGAN AIRCOND BARU MELAYU. BERCAMBAH-CAMBAH PERKHIDMATAN AIRCOND INI MEMBERI PERSAINGAN YANG HEBAT KEPADA CINA. CONTOH UPAH SERVIS AIRCOND MELAYU RM 120,CINA PULAK RM 200. UPAH PEMASANGAN BARU MELAYU RM 150, CINA  RM 200. BEGITU JUGA HARGA AIRCOND BARU SAMA JENIS 1.5 HP, HARGA MELAYU RM 1100 DAN UPAH PASANG RM 200 SEBAB JARAK HOSE DAN PIPE.CINA  RM 1500 DAN DIA BERI DISKAUN PEMASANGAN MENJADI RM100 ATAU PERCUMA SEKALIPUN. TOTAL HARGA MELAYU RM 1300 DAN CINA RM RM 1500-RM 1600. KALAU ANDA JENIS ATAU GOLONGAN ‘TAK PE’ AKAN JADI RM 1700!!
7.       GUNAKAN KHIDMAT PENDAWAIAN MELAYU. TELAH BANYAK PERKHIDMATAN  BERTAULIAH MELAYU…SOKONG MEREKA!

8.       GUNAKAN PERKHIMATAN LANSKAP MELAYU.
9.       MERIAHKAN KEDAI LAMPU MELAYU. KEDAI-KEDAI SEBEGINI TELAH BANYAK WUJUD DI PEKAN DAN BANDAR DI MALAYSIA. DULU JARANG KITA TENGOK. BANTU MEREKA!
  
10.   BELI DI KEDAI PERABOT MELAYU. SUDAH BANYAK DAN ANDA BERHAK MEMILIH TENTUNYA DIKEDAI MELAYU.

LANGKAH MUDAH 3(PERTANIIAN)

1.       BELI RACUN , BAJA DAN KELENGKAPAN PERTANIAN LAIN DI PREMIS MELAYU. BANYAK KELUARAN RACUN DAN BAJA DIMANA MILIK PNB DAN LEMBAGA TABUNG HAJI SEPERTI CCM(CAP KEPALA AYAM)DAN BAJA-BAJA SYARIKAT MELAYU YANG SEMAKIN BERCAMBAH. LIHAT DALAM MUDAH.COM DAN LAWAN WEB.
2.       JUAL HASIL PERTANIAN KEPADA MELAYU. CONTOHNYA PUSAT PEMBELIAN KELAPA SAWIT. ADA 10 PUSAT PEMBELIAN SAWIT CINA DAN HANYA 3 MILIK MELAYU (2 KOPERASI DAN 1 PERSENDIRIAN) DI KAWASAN 99.99 % MELAYU. HASIL LADANG TERUS KE KILANG. PEKEBUN KECIL JUAL KEPADA PUSAT-PUSAT  INI. HAIRAN BIN AJAIB…BAGAIMANA SIKAP MELAYU BOLEH MEMILIH PUSAT PENGUMPULAN CINA SEDANGKAN MEREKA SERING BERBICARA TENTANG PENIPUAN  DAN UBAHSUAI MESIN PENIMBANG???   
3.        JUAL HASIL GETAH KEPADA MELAYU. UBAH SIKAP SUKA BERHUTANG YANG MENGIKAT MEREKA DAN TERPAKSA MENJUAL KEPADA CINA. DENGAN BERBEKAL DUIT DAN KEDAI BURUK, SEMUA HASIL GETAH HABIS MELAYU DIKUMPUL…MENAMPILKAN CIRI-CIRI ORANG SUSAH..TAPI RUMAHNYA DI PEKAN TERSERGAM INDAH DENGAN KERETA ALPHARD DI DEPAN RUMAH ..  DENGAN KEUNTUNGAN JUALAN GETAH  ITU, BISNES LAIN BERKEMBANG SEPERTI HARDWARE DAN JUALAN RACUN DAN BAJA DI PEKAN..
4.       JANGAN TERTIPU DENGAN PENAMPILAN.  PENIAGA-PENIAGA CINA DI KAMPUNG-KAMPUNG MELAYU PANDAI BERMUKA-MUKA. JIKA ADA KENDURI ,MEREKA PERGI. JIKA ADA KEMATIAN MEREKA SEDEKAH. SUNGGUH MANIS DI DEPAN…TAPI MEREKA INILAH YANG MENGIKAT MANGSA-MANGSA ORANG KAMPUNG DENGAN HUTANG DAN TERPAKSA MENJUAL HASIL SAWIT  DAN GETAH KEPADA MEREKA TANPA MEMPERTIKAIKAN BERAPA HARGA. BILA  DIBANDINGKAN DENGAN HARGA PEMBORONG MELAYU, MEREKA TELAH TERTIPU…MUNGKIN BUNGA YANG DIKENAKAN DENGAN MENURUNKAN HARGA . PENIAGA-PENIAGA  CINA INI MEMPUNYAI BARISAN BROKER-BROKER MELAYU UNTUK MEMBELI TANAH-TANAH ORANG MELAYU. SUNGGUH BANYAK TANAH ORANG KAMPUNG SUDAH DIJUAL DAN DITANAM SAWIT!   NAMPAK MACAM SUSAH-DAN ITULAH YANG SERING DIUTARAKAN, TAPI DAH SETARAF JUTAWAN DENGAN ASET-ASET YANG DIMILIKI..BEGITU JUGA PEKEDAI RUNCIT CINA DI KAMPUNG MELAYU-SELUAR PENDEK DAN BERSINGLET, KADANG-KADANG TAK BERBAJU DAN BERKASUT. TUNJUK MUKA KESIAN BILA KITA TAWAR MENAWAR SEBAB TAK UNTUNG. CUBA KITA IKUT KE BANK SETIAP MALAM, DIA AKAN CASH DEPOSIT DENGAN JUMLAH GAJI SEBULAN GURUBESAR. SEMUANYA DUIT MELAYU `TAK PE’.   JANGAN TERTIPU DENGAN PENAMPILAN..

LANGKAH MUDAH 4 (PERIKANAN)

1.       PARA NELAYAN PERLU JUAL SENDIRI DARI HASIL TITIK PELUH MEREKA. PEMBORONG CINA DI JETI-JETI NELAYAN MELAYU MEMANG KAKI SEMBELIH. CONTOHNYA IKAN KEMBUNG RM 2.50 DIA BELI KAT NELAYAN MELAYU…KITA BELI DEPAN MATA NELAYAN MELAYU RM 4.00. TANPA KEPANASAN DAN KESEJUKAN, CINA TU DAPAT RM 1.50 SEKILO BERSIH….NAK BELI KAT MELAYU TAK BOLEH SEBAB HASIL TANGKAPAN DIA, CINA TU BORONG HABIS TIAP-TIAP HARI.. DIA BERHUTANG PETROL DAN PEMBELIAN PUKAT.. PERLU BUAT PERSATUAN DAN JANGAN BAGI CINA BUAT MENYIBUK DALAM PERSATUAN..
LANGKAH MUDAH 5 (KEPERLUAN MAKANAN)

1.       INILAH LANGKAH YANG PALING BERKESAN, CEPAT DAN YANG AMAT DAHSYAT UNTUK MELIHAT HASILNYA. PURATA PERBELANJAAN DAPUR ORANG MELAYU SEISI RUMAH ADALAH RM 500  SEBULAN  DAN ANGGARAN MUDAH KUASA BELI MELAYU ADALAH 5 JUTA SAHAJA. JUMLAHNYA ADALAH RM 2.5 BILLION..
2.       APA YANG ANDA MAKAN HARI NI?? NASI…PASTIKAN BERAS FAIZA..ADA BANYAK BERAS MELAYU LAGI…TAK MENONJOL LAGI..LEPAS NI KITA BOLEH NAMPAK..GORENG IKAN PAKAI MINYAK APA??? PASTIKAN SAJI (FELDA) DAN ALIFF (SIME DARBY)..
3.       MINUM KOPI HANG TUAH DAN BANYAK LAGI KOPI MELAYU…GUNAKAN SUSU PEKAT MANIS SAJI…INI ADALAH SEBAHAGIAN KECIL DARI KEPERLUAN KITA…JADIKAN DARI HUJUNG RAMBUT KEHUJUNG KAKI DAN PERUT KITA, GUNA DAN MAKAN PRODUK MUSLIM..
4.       BANYAKNYA PRODUK  MUSLIM KAT PASARAN TAPI CINA DAH BOIKOT UNTUK MEMASARKANNYA..RUJUK BLOG PPIM, PRODUK MUSLIM,GAP, PRODUK MUKMIN DAN BANYAK LAGI….MENCARI DAN TERUS MENCARI..KALAU ANDA MEMPUNYAI KEDAI TERUS HUBUNGI KILANG ATAU PENGEDARNYA….JUTAAN MELAYU SEDANG MENANTI PRODUK MUSLIM DI PASARAN!!! 

5.       BUAT KONSORTIUM PEMBORONG MELAYU. BUAT AGEN DISETIAP NEGERI DAN LANTIK PEMBORONG… GUNAKAN PERSATUAN PENIAGA MELAYU YANG SELAMA INI TAK MENGUNTUNGKAN SANGAT BANGSA MELAYU…MASIH DOK COVER CINA BILA BERLAKU DILUAH MELAYU NAZAK, DITELAN MATI CINA….ASYIK DOK LUAH WALAUPUN SAYANG…

LANGKAH MUDAH 6 ( PERANG SARAF)

1.       GERAK GEMPUR KEPADA KELUARGA DAN SAUDARA TERDEKAT..NYATAKAN PENDIRIAN BUKAN BERDASARKAN PARTI…INILAH JIHAD EKONOMI!! KATAKAN `NO’ PADA KEDAI CINA…TANAMKAN PENYESALAN JIKA TERPAKSA JUGA MEMBELI SATU BARANG YANG SANGAT PERLU DIKEDAI CINA… WALAUPUN HARGANYA 20 SEN!!!!!SEDAR! ANDA DAN SAYA PERLU SEDAR..SETIAP SEN YANG DIBELANJAKAN AKAN MENGHANCURKAN BISNES MELAYU!!
2.       GUNAKAN KONSEP MLM. SETIAP SEORANG TARBIAH 5 ORANG….TIDAK KIRA DARI TIDAK TAHU ABC ATAU ALIFF BAA TAA..ITU DAH DI KIRA SEORANG!!
3.       GUNAKAN KUASA BELI ANDA DIKEDAI CINA…TANYA PRODUK MELAYU YANG TIADA DAN TIDAK BERKOMPROMI. TIADA PRODUK MELAYU JANGAN BELI. AKHIRNYA JIKA SUDAH 10 ORANG SEHARI BERTANYA TENTANG BENDA SAMA, TAUKE CINA TERPAKSA MENGAMBIL JUGA PRODUK MELAYU DARI PEMBORONG CINA ATAU MELAYU..MEREKA TAKUT DAN TERTEKAN JIKA PELABURAN RATUSAN RIBU HANCUR DEK PRODUK MELAYU YANG SERIBU DUA TU…ITULAH KEJAYAAN PERTAMA KEMPEN INI!!!!
4.       GUNAKAN KUASA BELI ANDA DI KEDAI MELAYU ATAU INDIA….DI KEDAI MELAYU YANG PERLU DITEKANKAN..SEBAB DI SINILAH SEMUANYA AKAN BERMULA… DISINILAH SEMUA PRODUK MELAYU AKAN DI PASARKAN….APA GUNA KEDAI MELAYU LARIS DAN LAKU DARI PRODUK BUKAN MELAYU..MELAYU HANYA DAPAT UNTUNG RUNCIT SAHAJA…AMARAN DAN TEGURAN PERLU DIBUAT SETIAP KALI KEKEDAI TERSEBUT. UBAH CORAK PESANAN KEPADA PEMBORONG…PRODUK MELAYU DIUTAMAKAN…TIADA ALTERNATIF BARU BAWA MASUK KEDAI…JANGAN TIPU PEMBELI MELAYU…RAMAI LEBIH TAHU DARI ANDA!!!!
5.       KEMPEN KENA BERMULA DARI JANIN DALAM KANDUNGAN LAGI…BERI IBU MAKANAN DARI PRODUK MELAYU..DALAM BUAIAN LAGI CATATKAN DALAM MINDA MEREKA YANG MASIH MERAH INI HANYA ADA PRODUK MELAYU YANG BOLEH DIGUNAPAKAI!!!JIKA DIDAPATI BUDAK-BUDAK TERBELI DIKEDAI CINA WALAU RM1, TEGURAN KERAS AMAT DIPERLUKAN.. JIKA TIDAK  DEWASA KELAK MEREKA AKAN BERBELANJA RM 100 PULAK DAN SETERUSNYA SEBAHAGIAN BESAR GAJI MEREKA DI LABURKAN KEKEDAI CINA..PELABURAN YANG SIA-SIA DAN MEMUDARATKAN!
6.       SEMAI,TANAM DAN BAJA SIKAP PENTINGKAN PRODUK MELAYU BAGI ANAK-ANAK SEKOLAH. WALAUPUN KANTIN MELAYU,TEGUR DAN PULAU JIKA MASIH MENJUAL PRODUK CINA. CONTOHNYA TIDAK MENGGUNAKAN MIINYAK MASAK ALIFF/SAJI DAN SUSU PEKAT SAJI. BANGKITKAN ISU YANG PALING MUDAH UNTUK CARI KESALAHAN..DAN TIDAK MEMBEBANKAN. HANYA UCAPAN/TEGURAN/SARANAN SELAMA 5 SAAT….SAMBIL SENYUM ADA MAKNA!!!AKAN SEDAR MAKCIK KANTIN NI BILA SELALU DI SOAL…
7..  BILA ANDA MEMBELI PISANG GORENG..SAMBIL MENUNGGU TANYA MINYAK JENAMA APA YANG DIGUNAKAN?? JIKA BUKAN SAJI/ALIFF TETAP BELI RM 3.00 TETAPI BUAT LAWAK JIKA MAKCIK GUNA MINYAK ALIFF/SAJI SAYA BELI RM 3.00 LAGI SEBAB MAKCIK MENYOKONG PRODUK MELAYU!!

8. IKLAN! IKLAN!IKLAN! PENIAGA MELAYU JANGAN KEDEKUT MEMBAYAR UNTUK IKLAN… ! KAMI SEDANG MENANTI..MASUKKAN LABEL PRODUK MUSLIM….JANGAN TAKUT…KAMI SEDANG MENUNGGU…!!!!

9. PERANG SARAF TAHAP 3 ADALAH RANGKAIAN PENGGUNAAN SEMUA SALURAN MEDIACETAK DAN ELEKTRONIK, SEMUA LAMAN SOSIAL, PENGEDARAN RISALAH DI RUMAH, PREMIS MELAYU DAN MASJID TENTANG JIHAD EKONOMI ISLAM DAN SOKONGAN PADU YANG TELAH TERBUKTI DAN KINI KE FASA SETERUSNYA UNTUK MENJADIKAN IA SATU GAYA HIDUP BARU UMAT MELAYU ISLAM DIBUMI MALAYSIA!!!          
     
KESAN-KESAN

1.         PUSINGAN MODAL PERNIAGAAN MELAYU AMAT BESAR….DIULANGI…AMAT BESAR!!!

ANGGARAN RM 4-5 BILLLION SEBULAN. SETAHUN JADI LEBIH KURANG RM 50 BILLION. ITULAH KUASA BELI KITA!!! NISBAH  PENIAGA MELAYU BERBANDING JUMLAH KESELURUHAN MELAYU/BUMIPUTRATA ADALAH KECIL…BERAPA RIBU BANGSA MELAYU AKAN JADI JUTAWAN SETIAP TAHUN????
2.       BISNES-BISNES BARU WUJUD…PENIAGA-PENIAGA BARU AKAN TUMBUH SEPERTI CENDAWAN LEPAS HUJAN…FENOMENA INI PASTI DAPAT DILIHAT SETAHUN SAHAJA SELEPAS GERAK GEMPA INI MELANDA MELAYU…SOKONGAN 100%...KAMI NAK PENIAGA SEDIAKAN PERKHIDMATAN/ BARANGAN SAHAJA…ANDA BUAT ..KAMI SOKONG..
3.       BISNES-BISNES CINA AKAN DIPENUHI LUBANG YANG DITUTUP SELAMA INI…EKONOMI MEREKA SUDAH GOYANG.PUSINGAN MODAL MAKIN BERKURANGAN…KOS TETAP MASIH SAMA DAN MAKIN BERTAMBAH DENGAN MENAMBAHKAN IKLAN-IKLAN. KEUNTUNGAN MAKIN SUSUT.YANG ADA MODAL BANYAK DAPAT BERTAHAN..BERAPA LAMA MEREKA DAPAT BERTAHAN JIKA GRAF KEUNTUNGAN MAKIN JATUH..  PENIAGA MELAYU YANG DAH KAYA MULA MENYUSUP MASUK KEDALAM BISNES YANG BERMODAL TINGGI DENGAN MENDIRIKAN KILANG BARU ATAU MEMBELI KILANG –KILANG CINA YANG SUDAH MUFLIS. PEMILIK KILANG BERTUKAR TANGAN…KINI PEKERJA ISLAM TIDAK RISAU LAGI KERANA DI LARANG BERSEMBAHYANG JUMAAT…
  
4.       MENAWARKAN PELUANG PEKERJAAN KEPADA MUDA MUDI MELAYU DARI JAWATAN ATASAN HINGGA BAWAHAN..GUNA TENAGA PENUH KAUM MELAYU DAPAT DIICAPAI..
5.       ORANG CINA TIDAK BERANI MEMBUKA KEDAI-KEDAI DIKAWASAN MELAYU LAGI..YANG SEDIA ADA SUDAH NYAWA-NYAWA IKAN…SUDAH BERKIRA-KIRA UNTUK BERPINDAH.. MEREKA KINI  TERTUMPU DIKAWASAN SEBANGSA MEREKA SAHAJA. DENGAN PENAWARAN BISNES YANG BERTAMBAH  DAN KUASA BELI YANG SAMA, KEUNTUNGAN MULA MENURUN HINGGA RAMAI YANG SEKADAR CUKUP MAKAN..PADA MASA ITU MEREKA SUDAH GOYAH DAN BERCAKARAN SESAMA MEREKA UNTUK BEREBUT TEMPAT BERNIAGA DI KAWASAN YANG PADAT..RAMAI ORANG KAYA MEREKA BERPINDAH KE SINGAPURA, AUSTRALIA, NEW ZEALAND. KANADA DAN USA KERANA MALAYSIA BUKAN SYURGA DUNIA MEREKA LAGI….
6.       BERTAMBAHNYA JUMLAH JUTAWAN DAN DERMAWAN MELAYU… PUZ JUGA MAKIN MAKMUR!! WUJUD BANYAK YAYASAN –YAYASAN BARU…SEMUANYA UNTUK MEMAKMURKAN ISLAM DAN MELAYU…PUSAT-PUSAT TAHFIZ DAN ASRAMA-ASRAMA SEKOLAH PONDOK AMAT SELESA DENGAN SUMBANGAN RAMAI DERMAWAN..

PENUTUP

          ANDA DAN SAYA PERLU UBAH SIKAP. DIULANGI…UBAHSIKAP…KUASABELI KITA TETAP SAMA….UBAHSIKAP!!! BUANG SIKAP `TAK PE’.  GANTIKAN `NO’ PADA BISNES CINA. APAKAH KITA TIDAK AKAN DISOAL DIAKHIRAT KELAK? KEMANA KITA BELANJAKAN REZEKI YANG ALLAH KURNIAKAN KEPADA KITA..KEPADA SIAPA ??? DAN `SIAPA’ ITU PULAK MEMBELANJAKAN KE JALAN MANA??? ADAKAH JALAN YANG LURUS ATAU BENGKANG BENGKUK YANG SETERUSNYA MENJADI SENJATA UNTUK MEMUSNAHKAN ISLAM DI BUMI MALAYSIA.

                JANGAN DENGAR APA CINA CAKAP, EKONOMII AKAN JATUH!! MEMANG BETUL!!!  EKONOMI CINA AKAN JATUH…PERBELANJAAN DOMESTIK TETAP SAMA…HANYA BERTUKAR KEMANA DUIT MELAYU DISALURKAN…KITA TAK PERLU RISAU APA-APA…SEBENARNYA CINA YANG AMAT RISAU…KESILAPAN YANG AKAN DIKENANG SEPANJANG ZAMAN OLEH BANGSA MEREKA KERANA MENYEDARKAN MELAYU YANG TIDUR 60 TAHUN LAMANYA.. BANGSA MELAYU/ISLAM YANG PALING BERLEMAH LEMBUT DI DUNIA…..TIADA MAAF BAGIMU BILA MELAYU/ISLAM MULA DIPIJAK……BUAH SILAT TIDAK DIBUKA JIKA TIDAK MUSUH MENYERANG..SAUH KAPAL TIDAK TIDAK DINAIK JIKA KAPAL BELUM BELAYAR….
P/S. TUAN ADMIN TOLONG EDIT. PERIHAL PENULIS-HANYALAH SEORANG BURUH BERGAJI RM 60 SEHARI. HARI INI TAK BERGAJI SEBAB TULIS ARTIKEL YANG IKHLAS DAN BERSAHAJA TANPA MERUJUK MANA-MANA SUMBER. ATAS PENGALAMAN DAN PERHATIAN. SEMOGA PENGORBANAN RM 60 AKAN MENJADI KEUNTUNGAN RM 600 JUTA UNTUK PENIAGA-PENIAGA MELAYU ISLAM. ALLAHU AKBAR!!!

JIKA TUAN ADMIN NAK TAHU SERBA SIKIT TENTANG PEGANGAN POLITIK PENULIS….BUKAN SEMUA DALAM PAS MALAIKAT…DAN BUKAN SEMUA DALAM UMNO ITU SYAITAN..MENYOKONG UMNO ADALAH MUDARAT..TETAPI MENYOKONG PAS ADALAH LEBIH MUDARAT…SEBABNYA TUAN LEBIH MAKLUM…LEPAS PILIHANRAYA MASUK UMNO BERSAMA ISTERI SECARA SUKARELA DAN BERSELINDUNG…BELUM DAPAT KAD AHLI UMNO LAGI… TERIMA KASIH TUAN ADMIN!!!                                 
14 JUN 2013 (JUMAAT)

Friday, June 14, 2013

HairieOthman Kini LUPAKAN dan DIBUANG Oleh PR???

Padan Muka!!! @HairieOthman Kini Dilayan Umpama Sampah Oleh PR???

Umpama Sampah… atau habis madu sepah dibuang… itulah pepatah terbaik bagi memperlihatkan nasib pelakon Hairie Othman apabila kini tidak lagi dipandang oleh Pakatan Rakyat (PR).

Jika sebelum Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13), Hairie diusung ke serata negara terutama oleh parti pejuang Islam PAS, kini nasibnya umpama… "ah, pandai -pandai kaulah nak hidup…".

Tulah… dulu bukan main semangat mengutuk kerajaan yang selama ini duk bantu dia sekeluarga dari banyak segi.

Baru faham mainan politik bang…

Dalam laporan Mingguan Warta Perdana, Hairie mengaku sejak PRU13 tamat, dia umpama tidak wujud lagi di mata PR.

Macam-macam nada sedih dilemparkan kecuali mengakui dirinya diperbodohkan.

Mungkin balasan tuhan kot pasal duk mengutuk kerajaan over-over dulu.

Dan yang paling nyata, nampak sangat Hairie duk beriya-iya menghina kerajaan dulu pasal dia dibayar untuk setiap ceramah yang diberikan…

"Tidak ada jemputan bermakna saya tidak ada pendapatan," katanya.

Ceh.. ingatkan jujur dan ikhlas untuk Islam dan PAS… rupanya berharapkan sesuatu…

Dan sampai sekarang masih berharap…

Katanya, kalau bagi tender potong rumput pun jadilah…

Apasal sampai nak merayu kat media ni... dan mintak-mintak tender ni bukan macam kroni ke? Bukan itu ke yang kononnya kau benci selama ni?

Ini macam orang selalu cakaplah… puak pembangkang ni kalau dia buat takpe, orang lain buat kena bising.

Hakikatnya camnilah Hairie… kalau orang dah tak nak kat kau… sedarlah diri… mudah aje… nak merayu-rayu buat apa?

Khidmat kau sampai PRU-13 aje, yakni ketika PAS kemaruk nak menang kerusi pilihan raya… sekarang kau dah takda nilai…

Sekurangnya kerajaan yang kau kutuk tu, kalau ada orang sokong… kerajaan tu ingat jasa dan selalu balas budi…

Untuk PAS ni kau anggap ajelah perjuangan… nak harap balasan dan duit ni apasal?

p/s : cakap memang sedap bro... Dah kena batang hidung nak menyesal pun x guna... Padan muka ko...

sumber

Thursday, June 13, 2013

GPU (Gerakan Penyatuan Ummah),membuka akaunnya dgn Bank Islam Malaysia Berhad cawangan Kepala Batas. Dengan no akaunnya BIMB 07-043-01-103336-6
Hebahan ini utk ahli-ahli serta seluruh ummat Islam...

 Alhamdulillah! selepas ROS meluluskan pendaftaran GPU(Gerakan Penyatuan Ummah), hari ini Bank Negara Malaysia pula telah membenarkan GPU membuka akaunnya dgn Bank Islam Malaysia Berhad cawangan Kepala Batas.
Dengan no akaunnya BIMB 07-043-01-103336-6

  Kpd ummat Islam yg berhajat utk memberi sumbangan kpd GPU bagi menjalankan aktiviti2nya menyantuni PERJUANGAN UMMAH bolehlah terus bank in ke akaun Gerakan Penyatuan Ummah Seberang Perai- BIMB 07-043-01-103336-6

Wednesday, June 12, 2013

Khalid Ismath Hina KESUCIAN ISLAMSesuatu yang perlu diambil ingatan, sikap sesetengah golongan di dalam pembangkang yang sering membuat kenyataan "BODOH" hingga tak masuk akal. Malah mereka ini sering menjadi agama sebagai dalil bagi menghalalkan kenyataan bagi meyakinkan pembaca waima rakyat sekaligus.

Penyakit ini umpama menjadi wabak yang tak dapat dibendung khusus di dalam PAS. Gelaran "ustaz anugerah " berasaskan pakaian serban dan berjubah beserta janggut sekelumit maka kenyataan dikeluarkan umpama fatwa; tak boleh ditegur hingga boleh dijatuh hukum "berdosa" dan boleh masuk neraka.

Wabak telah menjadi barah dalam PAS. Tambahan pula golongan syiah telah menyusup masuk ke dalam Parti PAS hingga tak terbendung lagi hingga mempengaruhi ahli-ahli PAS yang penganut Ahli Sunnah Wal Jamaah. 

Khalid Ismath, penganut Syiah adalah contoh yang merosakkan hingga virus syiah dah merebak dalam diri, mempersendakan Rasulullah SAW menjadi perkara biasa. Khalid Ismath yang hilang harga diri berlawak dengan diri nabi dan peristiwa israk dan mikraj.

Sekiranya perkara yang sebegini tidak diambil tindakan penguatkuasa, ditakuti akan berjangkit kepada golongan Ahli Sunnah Wal Jamaah.
Namun, apa yang pasti, "amaran" adalah budaya penguatkuasa Malaysia yang paling "popular" bahkan yang pernah ditangkap pun hanya diambil "kenyataan" dan dilepaskan dengan alasan biasa "tiada cukup bukti" sebagai mengaburi mata rakyat bahawa tindakan sudah diambil.

Pakai Telekung Tapi Beraksi Ala Lucah! #BiadapTangkap gambar dalam keadaan bertelekung tapi perlukan berkasi tak senonoh dan upload kat Facebook? Nak buat aksi bodoh pun janganlah dalam pakaian yang kita gunakan untuk solat. Subhanalllah!

Apa nak jadi dengan dia ni? Harap pihak SKMM alert juga dengan perkara sebegini. Sumber gambar  [SINI]. Apapun tindakan yang upload gambar ini seolah-olah menghina dan merendah-rendahkan martabat orang Islam.

Tuesday, June 11, 2013

ARTIS PRO PEMBANGKANG DILONGKANGKAN SELEPAS PRU13.. PADAN MUKA KAU!!! IKIUT BN HIDUP MELARAT ... IKUT PEMBANGKANG KAYA KAH?


Bila baca cerita dibawah ni, rasa kesian pulak dengan Si Ostazah Pening tu. Dia puas meroyan dalam twitter, tapi satu apa pun dia tak dapat.

Nak jadi calon tak dapat. Nak pergi keluar Negara shopping??? Erk... itu tak pasti pulak sebab sebelum ni ada jugak cerita kata dia dapat pergi luar Negara. Tapi ada tajaan la. Siapa ek yang taja dia? Itu biar dia je la yang jawab!!!
BILA mendengar kisah sedih Hairie Othman agak sedih jugak apabila telah dipulaukan dan dibiarkan terkontang-kanting seorang diri selepas berakhirnya PRU13. 
Jika sebelum ini puak pakatan terutama pemimpin mereka sibuk mengheret Hairie Othman kehulu-hilir untuk memberi ceramah sehingga setiap hari punyai permintaan sampai 4 kali ceramah. 2 siang, 2 malam. 
Masa tu memang masyuk gila lah...Bayangkan sekali ceramah dapat RM5000 di darab pula 4 setiap hari...Masyuuuukkkk.....

Tapi time pilihanraya jela berguna... Lepas pilihanraya jadi GILA BABI la macam ni.. Katanya tak ada pendapatan dah sebab dipinggirkan oleh puak pakatan.. Maka GILA MEROYANLAH bekas pelakon ni...

Sedang ramai aktivis pakatan yang meraung melalak di jalanan dengan #BlackOut505 nya... Pemimpin mereka sedang 'sibuk' bercuti di luar negara... Sampai MATI lah korang jadi pencacai..

 

Sebagai contoh tengok lah lagak Azmin Ali ni di Nuo Camp, Barcelona sedang sibuk memilih baju jersi pasukan bola di sana. Dengarnya lepas ni nak pergi bercuti ke Spain pulak dengan family nya.. Para pencacai dapat ape???
 

SUMBER

 

Page FB Ini Lagi Kesucian Islam...Sebarkan Lah

Page FB Ini Lagi Menghina Umat Islam...Sebarkan Lah

sekarang semakin berani dan kurang ajar sikap mereka ini...Admin pelik lah Buat report berbelas belas dan berpuluh puluh tapi bila tangkap saja besok lepas....dijamin polis dan didenda.Pihak berkuasa perlu mengena hukum yang lebih ketat dan jangan perkara berulang lagi.

FAM MENAFIKAN KAUT KEUNTUNGAN atur program latihan dan perlawanan persahabatan di Australia? Jadi sape yang UNTUNG?

PERSATUAN Bola Sepak Malaysia (FAM) menyangkal sekeras-kerasnya laporan akhbar tempatan bahawa mereka meraih keuntungan dengan mengaturkan program latihan dan perlawanan persahabatan di Australia.

FAM dalam satu kenyataan hari ini berkata kunjungan Harimau Malaya ke Australia tidak sepatutnya timbul kerana apa yang dilakukan mendapat kelulusan pihak pengurusan tertinggi badan induk tanah air itu.

“Di peringkat pertama, permohonan untuk Kem Latihan di luar negara akan dikemukakan oleh Ketua Jurulatih dengan persetujuan Pengurus Pasukan  kepada Sekretariat FAM.

“Sekretariat FAM seterusnya akan mempersembahkan permohonan serta anggaran perbelanjaan kepada KDYMM Tuanku Presiden FAM merangkap Pengerusi Jawatankuasa Pasukan-Pasukan Kebangsaan,  Sultan Haji Ahmad Shah untuk diperkenan Baginda

“Hanya selepas diluluskan oleh KDYMM Tuanku Presiden FAM, dan sesuai dengan kemampuan kewangan FAM, barulah pasukan berkenaan akan membuat persediaan selanjutnya untuk Kem Latihan di luar negara dan prosedur yang sama dipraktikkan untuk semua Pasukan-Pasukan Kebangsaan.

“Jadi, adalah sama sekali tidak berasas untuk mana-mana pihak mendakwa bahawa ada individu atau pihak tertentu membuat keputusan secara tersendiri dan mendapat keuntungan atau meraih habuan daripada program itu,” katanya.

Sehubungan itu katanya, mereka memohon kerjasama daripada pihak media untuk mendapatkan penjelasan terlebih dahulu daripada FAM sebelum melaporkan berita-berita yang berunsur negatif dan tidak berasas.

Ini kerana, berita-berita tidak berasas seumpama itu memberi tanggapan negatif  terhadap FAM.

Apa yang diperkatakan FAM itu reaksi mengenai dakwaan wakil PFSLJ, Alfadli Awaludin dalam laporan Arena Metro semalam bahawa ada pihak yang meraih keuntungan dengan mengaturkan program latihan dan perlawanan persahabatan di Australia.

Menurut Alfadli, pasti ada sesuatu yang tidak kena apabila FAM menolak mentah-mentah perlawanan persahabatan antarabangsa dengan skuad juara Piala AFF 2012, Singapura dan memilih untuk ke Australia bagi bertemu kelab bertaraf ‘Liga Perdana’, Canberra FC, Sydney Olympic FC dan Marconi Stallion.

Untuk rekod, siri jelajah Australia itu merupakan persiapan Datuk K Rajagobal membentuk barisan terbaik sebelum berdepan Bahrain di Stadium Nasional, Bukit Jalil dalam aksi peringkat kumpulan kelayakan Piala Asia 2015 pada 15 Oktober depan.

Ketika ini, skuad negara menduduki tangga ketiga Kumpulan D dengan tiga mata selepas dikecewakan Qatar 0-2 sebelum kembali bangkit mengecewakan Yemen 2-1 di Stadium Shah Alam, 22 Mac lalu.

Harimau Malaya juga bakal berdepan Chelsea pada 21 Julai dan Barcelona (10 Ogos) dalam dua lagi aksi persahabatan sebelum menyambung misi dalam kempen kelayakan Piala Asia 2015.

Monday, June 10, 2013

MUKA JEMBALANG HINA SULTAN JOHOR BERHALA , POLIS ANJING TELAH DIKENALPASTI !!!

Habisla si bangsat  RAKYAT ANARKI ... Hang adalah  Pengecut.  Guna fb untuk menyerang dan menghina institusi raja dan polis.

Harap Malaysia bertegas macam Thailand. Kepada pihak polis di persila la tangkap cepat mangkok ayun ni dan buat la apa yang patut. Pastikan hidupnya merana dan hina.

Kerajaan UMNO/BN seharusnya lucutkan kerakyatannya dan halau bangsat ni dari tanah melayu.

Tanah melayu yang berdaulat ni tak perlukan melayu bangsat sepert  ini.

 Inilah hasil perjuangan DAPigs kafir harbi ..........melahirkan  orang Melayu pengkhianat seperti ini bagi menghina Raja sendiri .

Add caption


 

MOHD FARIZAL pelajar Universiti Malaysia Terengganu (UMT) MENGHINA LAGU NEGARAKU !!!

PELAJAR UMT MOHD FARIZAL MENGHINA LAGU NEGARAKU !!! APA CERITA NI ???


Seorang pelajar Universiti Malaysia Terengganu (UMT) telah didakwa menghina lagu negaraku dilaman facebook.Sehubungan itu,Universiti Malaysia Terengganu (UMT) telah membuat laporan polis berhubung dakwaan seorang pelajar UMT mengubah lirik lagu Negaraku,menghina Raja dan juga Perdana Menteri di dalam laman sosial Facebooknya. 
Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni) UMT Prof Dr Yahaya Ibrahim berkata,laporan itu telah dibuat oleh pendaftar UMT di Balai Polis Gong Badak,semalam.Dr Yahaya berkata penuntut terbabit yang menggunakan nama Mohd Farizal dalam statusnya,mengubah lirik lagu kebangsaan dengan mencerca,mempersendakan lagu negara,Raja Melayu dan juga Perdana Menteri. - Farid Danial
SAYA HARAP KERAJAAN TEGAS DAN DAKWA PELAJAR INI KE MUKA PENGADILAN !!!

AYUH RAKYAT MALAYSIA !!!

BUAT REPORT UNTUK PELAJAR INI !!!
 

Sunday, June 9, 2013

FITNAH ANWAR DAN RED BEAN ARMY..INI BARU BETUL2 DAJJAL NAMANYA..?

Bahayanya bahana FITNAH ANWAR DAN RED BEAN ARMY..INI BARU BETUL2 DAJJAL NAMANYA..?

 Perang saudara islam yang pertama (656–661), juga disebut sebagai Fitnah Pertama (Arab: فتنة مقتل عثمان; Transliterasi: Fitnat Maqtal Uthmān "Fitnah pembunuhan Ustman"), adalah perang saudara besar pertama pada saat Kekhalifahan islam. Peperangan ini diakibatkan karena pembunuhan khalifah Utsman bin Affan.....Fitnah ini dimulai dengan serangkaian pemberontakan terhadap Khalifah Ali ibn Abi Talib, yang diakibatkan oleh pembunuhan terhadap khalifah sebelumnya yaitu Utsman bin Affan......Rakyat Malaysia dinasihatkan supaya jangan lagi menyokong perjuangan RALLY BLACKOUT 505. Kesemua DAKAWAN ANWAR DAN RBA itu adalah fitnah semata - mata.....Terdapat individu dan pihak tertentu mahu mencetuskan pemborantakkan rakyat terhadap kerajaan Malaysia . Taking over the government by street.

Individu ini pula akan menggunakan ahli PAS untuk bersengketa umat Islam sendiri iaitu orang Islam dalam UMNO. ( perang saudara - sesama Islam )

Individu ini pula akan menggunakan DAP untuk bertempur dengan Melayu dari UMNO dan juga perang saudara terhadap Cina dari MCA dan GERAKAN. ( perang saudara sesama bangsa sendiri ).

Akhirnya , individu ini dapat merealisasikan impianya untuk memegang jawatan yang sudah lama dikehendaki oleh beliauLIM GUAN ENG Kata BN perlihat wajah sebenar seakan Hitler. Kalau BN "HITLER" Dah Tak ada Cina di Malaysia.. Seperti Di INDONESIA keturunan Cina ada .. Nama CINA tak dee LOOO..Muslihat DAP Tuduh BN sebagai Nazi – Hitler

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng menuduh Barisan Nasional (BN) sebagai mengamalkan ideologi perkauman, seperti yang diamalkan oleh pemimpin Nazi Adolf Hitler dan rejim apartheid Afrika Selatan.

Guan Eng dilaporkan organ DAP, roketkini berkata keputusan mesyuarat Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) DAP adalah mengutuk tindakan BN yang disifatkan sebagai jahat dengan menyerang parti tersebut tanpa henti lebih sebulan selepas Pilihan Raya Umum ke-13. 

Sudah tentu serangan Guan Eng terhadap BN itu merujuk kepada UMNO yang menjadi tunggak parti itu.

Nada yang sama turut dilontar Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim apabila mengecam UMNO sebagai angkuh apabila mendakwa dan menahan aktivis pembangkang pro demonstrasi ke mahkamah.

“Peristiwa yang berlaku dengan penangkapan semula Tian Chua, Tamrin dan Haris selepas empat hari dibebaskan menunjukkan polis sedang menunjuk lagak melalui kuasa yang dimiliki,” kata Anwar dilaporkan Sinar Harian dalam berita bertajuk “ Anwar: Keangkuhan Umno akan terbalas

Portal itu turut memetik kenyataan Penasihat DAP, Lim Kit Siang mendakwa nama beliau tersenarai bersama sebilangan individu yang dihalang daripada memasuki Sabah.

Kit Siang juga mendakwa, turut tersenarai adalah Anwar, Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli dan Pengerusi Bersama Bersih, Datuk S Ambiga.

Namun, tuduhan Kit Siang itu menjadi ejekan apabila beliau dan Anwar telah tiba di Kota Kinabalu hari ini tanpa sekatan daripada pihak imigresen untuk menghadiri program cermah Black 505 malam ini.

“Lim, ketika tiba di Kota Kinabalu pagi ini, menulis sebarang tweet bahawa dia telah “memasuki Sabah tanpa kekecohan kerana ia sepatutnya. Autonomi imigresen untuk negeri Sabah termasuk hak-hak asasi rakyat Malaysia untuk memasuki untuk aktiviti politik yang sah,” lapor FMT.

Profesor Ulung, Prof. Datuk Dr. Shamsul Amri Baharuddin dilaporkan Utusan Malaysia membidas DAP yang menuduh UMNO sebagai perkauman seumpama parti itu mahu menukar dirinya menjadi musang berbulu ayam. 

Keangkuhan DAP mengambarkan partinya sebagai ‘pemenang’ dengan kononnya memperolehi undi popular dan melabel kerajaan pimpinan pimpinan UMNO sebagai kerajaan minoriti turut dibidas Shamsul Amri. 

Jelas beliau, dari segi teorinya, jika parti itu bertanding di kawasan pengundi berbilang kaum, maka DAP hanya mampu memperoleh majoriti 40 peratus, iaitu jumlah kemenangan yang jauh lebih kecil berbanding UMNO.

“Membandingkannya dengan UMNO, hanya menunjukkan DAP tak dapat membezakan antara konsep busut, bukit dan gunung, maka dalam konteks ini secara jelas DAP adalah parti bersaiz sebuah busut dan tidak layak dibandingkan dengan UMNO, sebuah parti sebesar sebuah gunung.

“Nampaknya DAP sudah menjadi parti bersaiz busut yang bongkak. Perangai Si Luncai DAP ini elok diperhatikan saja. Biarkan Luncai terjun dengan labu-labu kecilnya,” katanya.

Dalam pada itu, Shamsul Amri yang juga Timbalan Pengerusi Majlis Profesor Negara berkata, adalah lebih baik DAP membandingkan kedudukan, tujuan, matlamat dan pencapaiannya dengan MCA yang ditubuhkan hanya khusus untuk kaum Cina.

Menurut beliau, Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) yang lalu membuktikan perkara tersebut iaitu mereka menang semata-mata kerana sokongan pengundi Cina setempat.

“MCA dari awal menyatakan nama dan tujuan kewujudannya untuk kaum Cina, tidak berselindung dan bermuslihat serta berpura-pura sebagai parti berbilang kaum,” katanya.

Tuduhan DAP, Anwar dengan melabel UMNO sebagai perkauman dan diktator sudah tentu mempunyai muslihat tertentu.

Sekarang ini, modus operandi sama telah digunakan di Turki. Baca selanjutnya di sini.

(Artikel asal di http://cinakawkaw.blogspot.com/2013/06/dap-adalah-nazi-dan-hitler-sebenar.html, sebelumnya di http://www.anwaraidc.com/?p=36068
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...