Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Monday, April 1, 2013

Tun Dr. Mahathir: BN akan pertahan Johor habis-habisan @ Jangan bagi pembangkang menang di Johor
Rakyat Johor disaran tidak membenarkan sama sekali calon Pakatan Rakyat (PR) menang sama ada kerusi Parlimen ataupun Dewan Undangan Negeri (Dun) pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).


Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, rekod dan prestasi Johor sebagai 'deposit tetap' Barisan Nasional (BN) perlu dikekalkan.


"Melalui apa yang media laporkan, mereka (pembangkang) mahu bertanding di Johor. Jadi saya mahu tidak ada calon dari parti lawan dibenarkan menang di Johor.

"Kekalkan rekod Johor, prestasi Johor sebagai 'fixed deposit' BN," katanya semasa berucap pada program Bicara Perdana BersamaPemimpin Ulung di Projek Perumahan Rakyat (PPR) Kempas Permas, di sini malam tadi.


Pada kali ini, dua pemimpin kanan PR iaitu Lim Kit Siang dan Salahuddin Ayub masing-masing Penasihat DAP dan Naib Presiden Pas akan bertanding di Johor.


Sambil menyifatkan Johor sebagai contoh negara, Dr Mahathir berbangga dengan rakyat Johor dan pencapaian pada pilihan raya umum terdahulu kerana terus menyokong serta memilih BN.


"Harap Johor akan menang tiap-tiap pilihan raya umum dan kemenangan diraih adalah 100 peratus.


"Inilah Johor iaitu sebuah negeri yang mencerminkan Malaysia. Negeri berbilang bangsa dan agama sentiasa memberi kerjasama serta sokongan kepada pemimpin-pemimpin BN yang bertanding seterusnya membawa kemenangan," katanya.
KERJA BODOH KALAU SOKONG PEMBANGKANG

PRU 13: BN tidak sedar diri?


JOHOR BARU – Pergolakan DAP-PKR di Johor semakin berterusan apabila Pengerusi DAP negeri, Dr Boo Cheng Hau menuduh sekutu mereka dalam parti pembangkang sebagai ‘tidak munasabah, tidak sedar diri dan kurang semangat persaudaraan’ terutama dalam tuntutan bagi kerusi Parlimen Segamat dan Bakri.
Beliau berkata, PKR diperuntukkan 11 kerusi Parlimen di Johor, berbanding sembilan untuk PAS dan enam kepada DAP.
“Saya amat kesal PKR Johor telah mensasarkan kerusi DAP. Saya menggesa agar mereka melihat kepada gambaran yang lebih besar,” katanya.
Dr Boo berkata, daripada ‘mengintai’ kerusi Parlimen tambahan, PKR sewajarnya menukar kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dengan PAS yang diperuntukkan 28 daripada 56 kerusi negeri yang dipertaruhkan.
Kenyataan keras ini timbul sehari selepas Timbalan Pengersi PKR Johor, Dr Ahmad Faidhi mengumumkan beliau kini mengambil alih tugas pengerusi negeri daripada Datuk Chua Jui Meng, yang ‘menghilangkan’ diri selama lebih daripada 10 hari.
Chua didakwa kecewa apabila Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengesahkan pencalonan veteran DAP, Lim Kit Siang di Gelang Patah, kerusi Parlimen yang ‘diintai’ oleh beliau sendiri dan Dr Boo.
Malah Chua juga sebelum ini menyatakan bahawa dia turut berminat untuk bertanding di kerusi Parlimen Bakri, iaitu kawasan yang beliau tandingi sebelum digugurkan oleh Barisan Nasional pada 2008.
Dr Ahmad juga menegaskan bahawa kerusi Parlimen Segamat serta kerusi DUN Johor Jaya dan Tangkak adalah milik PKR.
Pada PRU lepas kerusi Parlimen Bakri dimenangi DAP dan Segamat menjadi milik Datuk Seri S. Subramaniam daripada BN yang menewaskan calon DAP. – mStar Online

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...