Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Sunday, March 31, 2013

RESPONS KETUA DEWAN PAS KEPADA KECELUPARAN PEMUDA PAS! VIDEO SEKS RASULULLAH. UMNO TIDAK TERLIBAT. SAPE BOLEH BUKTIKAN? SAIFUDDIN PUN TIDAK KENAL DGN EJEN UMNO TERSEBUT. BOLEH PECAYA KE , CUBA CETE??

 Lepas kena balun dengan media ekoran mesej tweeternya yang dianggap sebagai biadab olah kebanyakan UMAT ISLAM BIASA, Penolong Setiausaha I Pemuda Pas, Khairul Fahmi Mat Som masih selamba .... tidak menafikannya malah dengan kerek mengaku -

"Itu kenyataan saya sendiri. Tidak, (akaun Twitter) bukan diceroboh," 

Mamat ni boleh KETAWA lagi bila menjawab -

 ....sambil tertawa, Khairul Fahmi berkata, "Tunggu saja nanti, sekarang saya tak mahu cakap apa-apa lagi. Setiap orang ada persepsi sendiri, setiap yang berlaku pasti ada sebab."

Dan diakhiri dengan - "Terpulang kepada siapa yang membaca". SINAR


Pemimpin Pemuda Pas itu juga hanya berkata, "Terpulang kepada siapa yang membaca". 
Sementara itu, Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Dr Harun Taib berkata, kenyataan Khairul Fahmi mungkin merujuk kepada sikap Umno yang sanggup melakukan apa sahaja untuk mengatasi musuhnya. 
“Benda ini (video seks) tidak wujud dan adalah mustahil untuk Baginda melakukannya. Mungkin perbandingan yang dibuat hanya untuk menunjukkan betapa teruknya Umno. 
“Mereka sanggup keluar video tidak baik orang tidak bersalah. Jika Umno wujud pada zaman Rasulullah, mungkin mereka akan buat perkara itu,” katanya. 
Harun mengakui tindakan Khairul Fahmi membuat perbandingan dengan Rasulullah SAW kurang sesuai. - SH
Ketua Dewan PAS mengaku kebangangan Pemuda PAS itu. Dan tidak perlulah menegak benang yang basah lagi.

Inilah diantara ajaran sesat parti PAS yang perlu dibendung dan PRU13 adalah ketika terbaik untuk menolak parti itu.
Langsung tidak ada permohonan maaf ..... jauh sekali mahu menarik balik kenyataannya . Dia takde rasa bersalah sedikit pun kerana mengaitkan nama Rasulullah dengan video seks ?

Memanglah perkara itu tidak mungkin berlaku dan kita pun sedia maklum mesej yang beliau cuba sampaikan ... TAPI .... tidak adakah contoh lain yang lebih sesuai, yang lebih sopan untuk digunakan ?

Adakah mamat ini juga sama seperti pemimpin2 Pas lain - KLiK -  yang perasan mereka saja yang berhak untuk membicarakan hal agama, mereka saja yang pandai membuat tafsiran tentang agama. Peduli apa kalau ramai orang menganggap kenyataannya itu biadab, menghina Nabi ... orang lain semua apa tahu ? Kalaupun dia sorang saja yang punya tafsiran berlainan, dia tetap juga yang benar.
 
Itu belum mengambilkira kenyataan Tweeterya yang berunsurkan FITNAH.  Apakah bukti yang mamat ni ada yang mengesahkan Umno ada mengeluarkan video seks ?

Apakah beliau juga berpendapat semua orang berhak untuk menfitnah ? Persepsi saja sudah cukup untuk menuduh sesiapa pun ? Apakah itu CARA ISLAM PAS ?
 

Ku Nan: Umno, BN tidak terlibat agenda video seks
Wartawan Sinar Harian
31 Mac 2013
Tengku Adnan
Setiausaha Agung Umno, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor
KUALA LUMPUR - Sambil menegaskan Umno dan Barisan Nasional (BN) tidak pernah terlibat dalam mana-mana agenda seks bagi menjatuhkan pemimpin politik, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor melahirkan rasa kesal dengan tindakan segelintir pihak yang sanggup berpolitik sehingga melibatkan nama Rasulullah SAW.

Setiausaha Agung Umno dan BN ini berkata, perkara berkaitan agama dan baginda Nabi Muhammad SAW tidak sewajarnya dijadikan alat dalam hasrat untuk mengelirukan masyarakat.

“Tidak kiralah dalam apa jua keadaan perkara berkaitan kesucian agama Islam, hal-hal berkaitan akidah dan junjungan besar Nabi Muhammad SAW adalah sesuatu yang tidak perlu dijadikan bahan politik,” kata beliau dipetik Umno Online hari ini.

Ahli Parlimen Putrajaya ini mengulas berkaitan kenyataan dikeluarkan Penolong Setiausaha 1 Pemuda Pas Pusat, Khairul Fahmi Mat Som menerusi Twitter baru-baru ini.

Dalam tweetnya, pemimpin Pas tersebut telah mengaitkan Nabi Muhammad SAW dengan kononnya akan turut dilibatkan dalam video seks yang didakwanya adalah perbuatan Umno.

“Barisan Nasional dan Umno tidak pernah terlibat dengan mana-mana agenda sedemikian apatah lagi hal-hal yang melibatkan perlakuan moral dan keruntuhan akhlak.

“Semua dakwaan yang dibuat kepada pemimpin pakatan pembangkang berkaitan salah laku moral dan penyebaran video adalah melibatkan individu tertentu dan bukannya urusan parti, apatah lagi untuk mengaitkannya dengan Rasulullah SAW," kata beliau.

Dalam hal ini beliau menggesa masyarakat untuk membuat penilaian berdasarkan apa yang berlaku.

“Kita perlukan pemimpin yang matang, yang dapat membawa kepada kemajuan keseluruhan dan memberi tauladan berguna kepada rakyat,” tambah Tengku Adnan.

Khairul Fatmi Mat Som yang dipetik Sinar Harian hari ini mengakui kenyataan mengenai 'video seks Nabi' yang dipapar menerusi Twitternya 27 Mac lalu adalah kenyataannya sendiri.

"Itu kenyataan saya sendiri. Tidak, (akaun Twitter) bukan diceroboh," katanya.

Ditanya mengapa beliau buat kenyataan sedemikian yang diketahui boleh mengundang kontroversi malah dituduh menghina Nabi, sambil tertawa, Khairul Fahmi berkata, "Tunggu saja nanti, sekarang saya tak mahu cakap apa-apa lagi. Setiap orang ada persepsi sendiri, setiap yang berlaku pasti ada sebab," kata beliau.

Pemimpin Pemuda Pas itu juga hanya berkata, "terpulang kepada siapa yang membaca."

Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Dr Harun Taib pula berkata, kenyataan Khairul Fahmi mungkin merujuk kepada sikap Umno yang sanggup melakukan apa sahaja untuk mengatasi musuhnya.

“Benda ini (video seks) tidak wujud dan adalah mustahil untuk Baginda melakukannya. Mungkin perbandingan yang dibuat hanya untuk menunjukkan betapa teruknya Umno.

“Mereka sanggup keluar video tidak baik orang tidak bersalah. Jika Umno wujud pada zaman Rasulullah, mungkin mereka akan buat perkara itu,” katanya.

Harun mengakui tindakan Khairul Fahmi membuat perbandingan dengan Rasulullah SAW kurang sesuai.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...