Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Thursday, March 7, 2013

Update Lahad Datu: "Sultan Sulu" umum Gencatan Senjata Sebelah Pihak!Sultan Sulu Umum Gencatan Senjata Sebelah Pihak

MANILA: Jamalul Kiram III yang mendakwa dirinya sebagai Sultan Sulu mengumumkan gencatan senjata segera terhadap pencerobohan di Sabah berikutan gesaan Setiausaha Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu PBB Ban Ki-moon bagi menamatkan keganasan di Sabah dan mengadakan dialog.

"Sultan (Jamalul Kiram III) mengumumkan gencatan senjata sebelah pihak bagi pihak Kesultanan Sulu bermula pukul 12.30 tengahari Khamis," kata jurucakap Ibrahim Idjirani, menurut ABS-CBNnews.com. Beliau berkata tindakan ini dibuat sebagai menghormati gesaan setiausaha agung PBB untuk menamatkan keganasan di sana.

Beliau berkata ini adalah "untuk membalas seruan PBB bagi memelihara nyawa." Ketua PBB juga menyatakan kebimbangan pencerobohan terhadap penduduk awam, termasuk pendatang di rantau ini.

Dalam pada itu beliau turut berharap Malaysia juga akan mengisytiharkan gencatan senjata bagi mengelakkan lebih banyak kehilangan nyawa.MyMassa: Sekarang baru nak gencatan senjata. Sebelum ni dibagi peluang untuk pulang ke negara asal tak mahu. Harap Pihak Keselamatan Kita dapat memberi pertimbangan sewajarnya. 

Mundu atau Lanun ini mempunyai banyak muslihat. Lihat sahaja kejadian tembak menembak sebelum ini. Angkat bendera putih, serang hendap dari belakang. Dasar pengecut. Rakyat Sabah sudah tentu tidak mahu mempunyai sultan pengecut seperti ini! Sabah untuk Sabahan, Sabah milik Malaysia!No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...