Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Sunday, December 1, 2013

DI MALAYSIA... MANA SATU 'SAPE SAUDARA KAMU". BOLEH KAH BUAT PILIHAN? DAN MANA JAWAPAN YG LULUS.. (PAS ATAU UMNO)..

KELIRU DLM SOAL MUNKAR NANKIR DLM KUBUR ... SAPE SAUDARA KAMU?
ORG ISLAM SAUDARAKU ..TU PUN KALAU BOLEH JAWAP.
TAPI DI MALAYSIA... MANA SATU 'SAPE SAUDARA KAMU". BOLEH KAH BUAT PILIHAN?
DAN MANA JAWAPAN YG LULUS.. (PAS ATAU UMNO)..

MT UMNO : "Saya Masih Belum Buat Keputusan," Kata Ustaz Kazim Elias

KUALA LUMPUR, 1 Dis — Pendakwah bebas terkenal, Ustaz MohammadKazim Elias berkata beliau masih belum membuat keputusan muktamad sama ada untuk menerima pelantikannya sebagai anggota Majlis Tertinggi (MT) Umno.
Mohammad Kazim berkata sebelum membuat sebarang keputusan, beliau perlu berjumpa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak untuk mengetahui peranannya dalam parti itu, selain menimbang tugasnya sebagai pendakwah.
"Saya mahu jaminan apakah bila menyertai Umno, tugas dakwah saya kepada masyarakat tidak terhalang.
ustaz-kazim-ceramah-hijrah-umno-pas-ahli-majlis-tertinggi-setapak-jawatan
"Saya juga mahu tahu apakah tangan saya akan terikat, mulut saya terkunci untuk menegur apa-apa juga kesalahan seperti mana sekarang saya bebas menegur tanpa apa sekatan. Kalau itu jaminannya maka saya boleh bekerjasama," katanya kepada pemberita sebelum menyampaikan ceramah agama di Dataran Seri Semarak, Projek Perumahan Rakyat (PPR) Seri Semarak di sini, malam tadi.
Beliau berharap pertemuan dengan Najib, yang juga Presiden Umno, dapat diadakan pada masa yang sesuai.
Mohammad Kazim berkata Najib sebelum ini telah menelefonnya bagi memaklumkan tentang kedudukannya dalam saf kepimpinan Umno, serta membantu menyebarkan ajaran Islam dalam parti itu serta kepada masyarakat.
Katanya sikap keterbukaan Najib menjemput beliau menyertai barisan kepimpinan Umno itu membuktikan perdana menteri serius untuk membawa transformasi dan meluaskan peranan pendakwah dalam parti itu.
"Saya melihat ini satu bentuk pendekatan Umno untuk menyatupadukan Islam. Saya harap semua pihak pandanglah ini sebagai satu benda yang baik. Padanglah sebagai satu usaha untuk melihat agama didahulukan," katanya.
Namun, kata Mohammad Kazim, buat masa ini, beliau lebih selesa untuk bergerak sebagai pendakwah bebas.
Pernah menyertai PAS sebelum ini, beliau turut melahirkan kekecewaannya dengan sikap parti itu yang tidak pernah memanggilnya untuk sama-sama berdakwah dalam parti itu.
"Sebenarnya apabila perdana menteri memanggil saya untuk memasuki Umno, ini adalah sesuatu yang memalukan kepada PAS kerana mereka (PAS) tidak pernah terbuka kepada saya," katanya.


Panglima : Ustaz Kazim Elias wajar terima tawaran demi memastikan Umno kekal dengan fahaman Ahli Sunnah Wal Jamaah dan diberi peluang bebas kritik parti dan kerajaan dengan hikmah Wal mauizah hasanah. Elak terbuka tapi terus kepada MT dalam mesyuarat tertutup.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...