Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Friday, December 6, 2013

BANTUAN BANJIR : YB FAUZIAH COMPLEN KERAJAAN . PENGUNDI@PENYOKONG PARLIMEN KUANTAN KERAJAAN YG BANTU


Penguruskan mangsa banjir didedahkan oleh blog GPB

Isu banjir terus menjadi modal pembangkang menghasut rakyat terutama mangsa banjir dan ahli keluarga mereka agar membenci kerajaan .  Bantuan lambat , makanan kurang , tempat pemindahan teruk , UMNO hanya pentingkan PAU2013 antara isu dimainkan mereka di media sosial & pemimpin mereka.

Di ketika rakyat Kuantan memerlukan segera bantuan &  khidmat wakil rakyat mereka , selain  Fuziah Salleh pulak jadikan Dewan Rakyat sebagai tempat membalun agensi keraaan   , di facebook juga tak kurang hebatnya.

Dia cakap dirinya turun ke kawasan menjenguk dan analisa masalah . Air tak de dalam tandas , makanan tak cukup itu adalah  fokus utamanya . Ini lah kerja pembangkang tahu nak complaint 24 jam  saja diketika musibah bencana berlaku .

Mana la boleh sempurna 100 % segala apa yang kita nak diketika kejadian bencana seperti banjir ini. Menteri Kebajikan Masyarakat sendir akui bantuan makanan lambat disebabkan masalah logistik penghantaran makanan ke tempat pemindahan .

 Keutamaan kerajaan di waktu ini ialah memastikan rakyat selamat daripada kejadian tak diingini berlaku.

a berlainan dengan pemimpin UMNO /BN yang sentiasa turun cepat membantu dan memberi sumbangan terus  setiap kali berlaku bencana alam seperti banjir bukannya menjenguk & analisa . Tindakan & keputusan segera perlu dibuat supaya bantua cepat dapat disalurkan .

 Contohnya MT UMNO , Datuk Seri Shabery Chik yang bergegas meninggalkan PAU 2013 pulang ke Kemaman bagi melawat dan membantu mangsa banjir di kawasan beliau .


Begitu juga PM menunjukkan contoh pemimpin berjiwa rakyat dengan  sanggup meninggalkan PAU 2013 terus melawat dan memberi bantuan kepada mangsa banjir di Pahang hari ini .

Kelab Putera 1Malaysia antara skuad sukarelawan awal turun 
membantu mangsa banjir di Kuantan 

Baca seterusnya di sini : http://sejarahmelayu.blogspot.com/2013/12/beza-pemimpin-pembangkang-dan-bn.html

BANTUAN DAH MASUK, Tak Perlu  CADANG SUARA?

Alahai... sedih lak LADY dengan 'kelembapan' tindakan PAS ini. Kemampuan pengurusan PAS tak sama dengan kerajaan BN serta NGO di bawah kerajaan.
Tengok saja blogger rakyat marhean. Dia sibuk nak menceritakan PAS meminta kerajaan isytihar kawasan bencana konon untuk memudahkan penyaluran bantuan serta keperluan mangsa tanpa birokrasi? Walhal sejak hari persidangan agung sayap-sayap UMNO. kepimpinan UMNO sudah ada bertindak masuk kawasan memberi bantuan. NGO serta belia sudah bergerak menghulurkan bantuan. Sayap UMNO terutama pergerakan Puteri UMNO Malaysia menyediakan tabung bencana alam dan telah menggerakkan kepimpinan akar umbi di kawasan banjir.
Semua itu tidak menunggu lagi 'CADANGAN SUARA' tetapi telah BERTINDAK membantu! 
 
Hari ini sudah masuk hari keberapa banjir terburuk dalam sejarah negara berlaku. YAB Perdana Menteri sudah pun berjalan masuk kawasan banjir. Tetapi PAS baru memulakan langkah suku hanya mampu bersuara.. alahai.. bukankah sangat bertepatan apa yang LADY katakan DARJAH KELEMBAPAN PAS sangat KRONIK?
LADY bukan hendak mempolitikkan suasana bencana banjir untuk menarik perhatian atau membodek kerajaan BN terutama parti tercinta LADY UMNO. Hakikatnya... inilah pihak yang mendahului keperluan rakyat yabg memerlukan dalam bentuk tindakan seiring dengan kata-kata. Berbeza dengan PR hanya banyak BERCAKAP tetapi tiada tibdakan dilakukan seperti yang diperkatakan!
Apapun. Kerajaan BN tak akan membiarkan Mangsa banjir menghadapi kesusahan bersendirian. Bantuan tetap datang tanpa dipinta. Sukarelawan hadir menghulur bantuan tanpa dipaksa. Insyallah.
Tahniah LADY ucapkan kepada seluruh pihak yang tampil menghulur bantuan. Berbangga dengan keikhlasan sahabat LADY yang berusaha meringankan beban mangsa banjir tanpa mempedulikan ideologi politik.
JANGAN TAHU BERCAKAP SAHAJA TANPA BERTINDAK!!!!
#BELAJAR.. BELAJAR.. BELAJAR
 

1 comment:

  1. shahidan kassim kata malaysia lebih terbaik urus banjir di dunia,malah lebih baik dari amerika..kah kah kah!!!... dasar ameno sembang kencang...
    klw banjir nie sbelum pru , rosmah pown snggup naik kapal selam lawat keadaan... klw rosmah naik kapal selam yg x bleh selam pown tenggelam..kah kah kah.....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...