Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Saturday, February 23, 2013

VIDEO BINATANG DAN BR1M .... PAS BERJUANG UNTUK DA[ TAPI UMNO BERJUANG UNTUK AQIDAH ISLAM

BINATANG & BR1M : BUKTI VIDEO YANG BAKAL MENJATUHKAN POLITIK NIK AZIZ... 

 Seperti biasa, mereka menafikannya dengan menyalahkan UMNO dan BN. Mereka juga menyalahkan media pro-UMNO kononnya memutar belit atau menabur fitnah tanpa bukti yang kukuh.

Ini buktinya. Di bawah adalah rakaman video kenyataan Nik Aziz yang menyebabkan beliau perlu berfikir untuk menerus atau menamatkan karier politik beliau. 

KOTA BHARU 20 Feb. - Ketika jutaan rakyat Malaysia bersyukur dengan pelbagai bantuan yang diberikan Kerajaan Pusat, Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sebaliknya menyamakan usaha murni itu sebagai ‘memberikan hampas kelapa dan padi serta jerami kepada ayam dan lembu’.

Menurut Menteri Besar Kelantan itu, pemberian wang ringgit sangat mendapat sambutan kerana sama dengan ayam dan lembu yang akan datang sekiranya manusia memberikan haiwan tersebut makanan yang digemari.

Sehubungan itu, beliau menambah, pemberian wang ringgit adalah salah di sisi Islam kerana ajaran Islam yang sebenar adalah memberikan ilmu kepada manusia.

“Orang yang menawarkan (wang) kepada orang, (sama seperti) kalau kita panggil ayam nak suruh ayam datang dekat, kita tabur hampas kelapa, tabur padi. Kalau nak panggil lembu kita bubuh (bagi) jerami.

“Tapi kalau nak beri Islam, kita nak panggil ayam cakap nak ceramah, mana ayam datang, nak panggil lembu, mana datang, jadi kalau kita beri barang kepada orang, beri RM10, RM50 (orang akan datang ambil).

“Ini bukan cara Islam, (cara) Islam ialah beri ilmu kepada manusia," katanya ketika berucap di hadapan lebih 1,000 rakyat Kelantan yang menyambut kepulangannya dari Mekah di pekarangan Stadium Sultan Muhammad IV, di sini hari ini.

Kerajaan Pusat melalui Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M 2.0) tahun ini memperuntukkan kira-kira RM3 bilion untuk mengagihkan sebanyak RM500 kepada kira-kira 4.3 juta isi rumah manakala kira-kira 2.7 juta individu bujang berumur 21 tahun ke atas menerima sebanyak RM250.

Sementara itu, Nik Abdul Aziz berkata, pilihan raya umum kali ini penting kepada Pas kerana bukan sekadar mahu membentuk kerajaan tetapi menukar kerajaan sekular kepada kerajaan Islam.


MiM difahamkan bahawa kepimpinan Pakatan pembangkang terutamanya parti PAS begitu gelisah dan sangat khuatir dengan kenyataan kontroversi Nik Aziz yang mengandaikan rakyat Malaysia yang menerima BR1M sebagai 'ayam dan lembu'.

'Ayam dan lembu' bukan sahaja dianggap menghina tetapi rakyat Malaysia seperti begitu bodoh dan bangang serta tidak ada otak untuk berfikir.

Bukan itu sahaja,  keluarga terdekat seperti anak-anak juga akan terguris marah apabila ibu bapa mereka yang menerima BR1M diandaikan seperti 'ayam dan lembu'.

MiM percaya anak-anak Nik Aziz juga akan marah jika Nik Aziz diandaikan seperti 'ayam dan lembu'.

Dek kerana impaknya yang sangat besar dan menguris perasaan majoriti rakyat Malaysia, maka kita sudah dengar beberapa penafian murahan pakatan pembangkang.

Malangnya, respons mereka begitu mudah dibaca dan mendatangkan muak kepada kita semua.

DS Najib Razak memberi respons yang sudah pasti memalukan Nik Aziz PAS.

Di antaranya :
"Apa beza dengan janji dia (pakatan pembangkang) di Selangor. Elaun untuk ibu tunggal, bayaran elaun anak ke tadika, janji air percuma...itu kan pemberian kewangan juga? Apa beza dengan BR1M? Jadi takkanlah Nik Aziz nak kutuk bila kita buat dan bila pakatan buat dia tak kata apa-apa? 
"Itu pendirian tidak konsisten kalau itu (BR1M) dikira amalan tidak baik dan disama dengan haiwan...kenapa dia tak kata apa-apa bila pakatan janji...janji itu pula tidak ditunaikan," katanya.
sebahagian kecil daripada rakyat Malaysia yang menerima Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M).

Mereka inilah  'ayam dan lembu' yang diberi hampas kelapa, padi dan jerami seperti yang diibaratkan Nik Aziz.

Dan di dalam foto-foto tersebut mungkin juga ada ibu, bapa, datuk, nenek dan keluarga anda sekalian!

Sampai hati Nik Aziz PAS! Apakah Nik Aziz tidak kisah dengan keluarga & kanak-kanak cacat ini?
Bagaimana dengan orang-orang tua yang sebaya dengan Nik Aziz?
Tergamakkah kita mengibaratkan makcik-makcik ini dengan 'ayam dan lembu'?
NIK AZIZ DITUNUT MEMINTA MAAF SECARA TERBUKA!

NIK AZIZ DITUNTUT MEMINTA MAAF SECARA TERBUKA!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...