Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Tuesday, September 13, 2016

PIALA AFC : TIADA KATA SEMANGAT DARIPADA FAM UNTUK JDT...
PIALA AFC 2016 - Suku Akhir Pertama
Barisan kesebelasan utama kedua-dua pasukan.
 
"Perlawanan malam ini adalah amat penting bukan sahaja untuk kelab dan pemain malah untuk rakyat Hong Kong.. Ia bukan sahaja berkaitan antara South China melawan JDT, tetapi juga Hong Kong menentang Malaysia. Kita mahu rakyat Hong Kong merasa bangga dengan kelab SOuth China."
Ricardo Rambo, jurulatih South China.


**Lihat bagaimana mereka menggangap status perlawanan malam ini. Sepatutnya rakyat seluruh Malaysia pun boleh berfikiran begitu menyokong kelab yang mewakili Malaysia. 

**Admin mencari dalam fb mahu pun di twitter, tiada langsung FAM sebut tentang perlawanan suku akhir AFC malam ini dalam masa 1 minggu ini. (sehingga 4 jam sebelum mula game). Apatah lagi kata-kata semangat. Juga tiada berita/info langsung dalam laman web rasmi FAM.


**Begitu juga dengan FMLLP. Pun tiada juga. 


**Sedikit terkilan kerana sepatutnya FAM turut merasa bangga dan berterima kasih menaikkan nama Malaysia. PIALA AFC 2016 - SUKU AKHIR PERTAMA :
"Jika hasilnya adalah baik, maka baik keputusannya. Jika ia sebaliknya, kita akan terus berusaha dan cuba lagi kerana kami sudah pun berada dalam pertandingan AFC pada tahun hadapan. Kekal positif." - DYAM TMJ 


Jose Mourinho pernah memberitahu saya sesuatu sewaktu saya bertemu beliau di Singapura beberapa bulan lepas iaitu dalam sukan bola sepak, anda memerlukan 3 perkara untuk mencapai kejayaan.

Pertama, anda perlu mempunyai organisasi yang baik.
Kedua perancangan dan persediaan yang baik, dan yang ketiga, sedikit tuah.


FAKTA MENARIK JOHOR DARUL TA'ZIM DALAM SAINGAN PIALA AFC - JohorSouthernTigers


• JDT telah mengharungi secara keseluruhan 19 perlawanan sejak menyertai kempen Piala AFC pada tahun 2015.
• 16 kemenangan telah dicatatkan dengan 9 di laman sendiri dan 7 di tempat lawan. Baki perlawanan seri satu kali dan hanya tewas dua kali setakat ini.
• Sepanjang dua tahun menyertai kempen Piala AFC, JDT mengumpul jaringan 50 gol dan hanya bolos 13 gol sahaja.
• Selaku juara bertahan, JDT mengekalkan rekod tanpa tewas setakat ini dengan mencatatkan tujuh kemenangan berturut-turut.
• JDT bertemu pasukan lawan yang sama tahun ini di peringkat suku akhir Piala AFC seperti tahun sebelumnya iaitu South China.

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...