Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Thursday, September 15, 2016

Cash Is King @ Wang Adalah Raja


Definisi 'Cash Is King'

Kepercayaan bahawa wang (tunai) adalah lebih berharga daripada apa-apa bentuk alat pelaburan."Wang tunai adalah raja" frasa ini biasanya digunakan apabila harga dalam pasaran sekuriti yang tinggi dan pelabur membuat keputusan untuk menyimpan wang tunai mereka untuk apabila harga lebih murah. Ia juga boleh merujuk kepada kunci kira-kira atau aliran tunai perniagaan; banyak wang tunai di tangan adalah biasanya tanda positif, manakala aliran tunai yang kukuh membolehkan syarikat lebih banyak fleksibiliti dalam hal keputusan perniagaan dan pelaburan yang berpotensi.


BREAKING DOWN 'Cash Is King'


Dalam dunia pelaburan, pelabur yang memihak kepada frasa ini boleh memilih untuk membeli instrumen hutang jangka pendek berbanding membeli sekuriti berharga tinggi. frasa ini juga merujuk kepada keupayaan suatu perbadanan atau perniagaan yang mempunyai wang tunai yang cukup di tangan untuk menutup operasi jangka pendek, membeli aset seperti peralatan dan jentera, atau memperoleh kemudahan lain. Lebih banyak perniagaan gagal kerana kekurangan aliran tunai daripada untuk kekurangan keuntungan.Alasan Mengapa Cash Adalah Raja untuk Bisnis & Individu

"Tunai adalah raja" adalah satu pepatah kuno sering digunakan untuk menjelaskan kegagalan kedua-dua perniagaan dan isi rumah pengguna. Tanpa jumlah yang betul daripada tunai di tangan, kedua-dua entiti ini boleh menghadapi masalah utama, dan juga dipaksa menjadi muflis.

Perniagaan perlu mempunyai wang tunai di tangan untuk pelbagai sebab, termasuk melabur dalam infrastruktur baru dan berurusan dengan perbelanjaan yang tidak diduga. Selain itu, aliran tunai perniagaan ini sering dianggap sebagai faktor utama dalam potensinya untuk kejayaan jangka panjang. Sebuah syarikat boleh mempunyai semua hasil dalam dunia, tetapi tanpa keupayaan untuk menghasilkan wang, ia boleh gagal.


Perkara yang sama boleh dikatakan untuk pengguna. Orang sering tertanya-tanya di mana untuk meletakkan wang mereka dan segera melihat kepada saham, bon, atau 401k mereka. Walaupun ia adalah penting bahawa sebahagian daripada wang anda berkembang untuk persaraan, rumah baru, atau pendidikan kolej, ia hanya sebagai penting untuk menyimpan wang dalam cecair, pelaburan mudah untuk akses yang tidak tertakluk kepada perubahan atau kerugian pasaran. Pelaburan seperti ini bukan sahaja termasuk memeriksa, simpanan, dan akaun pasaran wang, tetapi juga sejuk, tunai keras.


Dalam pada itu, mari kita masuk ke beberapa sebab-sebab utama mengapa tunai adalah sangat penting untuk kedua-dua perniagaan dan pengguna individu.Mengapa Perniagaan Perlu TunaiRamai penganalisis perniagaan menyatakan amalan pengurusan tunai yang lemah sebagai punca nombor satu mengapa perniagaan muflis. Berikut adalah beberapa kelebihan utama wang tunai untuk sebarang perniagaan:

1. Aliran Tunai
Bagi mana-mana syarikat untuk terus hidup, aliran tunai adalah faktor kewangan yang paling penting. Sebuah syarikat boleh mempunyai hasil yang hebat, perbelanjaan munasabah, dan pendapatan yang baik, tetapi jika operasi kewangannya tidak direka dengan cekap, ia masih boleh mempunyai aliran tunai negatif. 

Dan tanpa aliran tunai yang positif, mana-mana syarikat, tidak kira berapa menjanjikan model perniagaan, akan bankrap. Sudah tentu, jika perniagaan yang baru sahaja dilancarkan, ia mungkin boleh bertahan aliran tunai negatif dalam jangka masa pendek dengan harapan untuk mencapai kejayaan jangka panjang. Tetapi akhirnya, mana-mana syarikat perlu memberi tumpuan kepada mewujudkan aliran tunai yang positif. Tanpa itu, sebuah syarikat yang akan tidak dapat untuk mencapai yang paling mudah tugas: membayar perbelanjaan bulanan.


2. Capital Investments 

Perbelanjaan Berkembang, syarikat sering perlu untuk melabur di kilang-kilang, hartanah, jentera, atau teknologi. Ini adalah biasanya kos sekali yang memerlukan dana yang besar. Tanpa tunai di tangan, perniagaan yang mungkin tidak dapat untuk membuat ini pelaburan yang diperlukan dan, hasilnya, mungkin tidak dapat mengalami pertumbuhan syarikat.

Pasti, perniagaan boleh mengambil pinjaman, tetapi walaupun pinjaman yang secara umumnya akan memerlukan bayaran besar ke bawah, yang seterusnya akan memerlukan bahawa syarikat itu mempunyai akses kepada wang tunai. Pinjaman juga datang dengan kadar faedah yang lebih boleh makan ke dalam keuntungan syarikat.


3. Perolehan Syarikat 

Satu cara yang popular untuk syarikat-syarikat untuk mengembangkan adalah untuk mengambil alih syarikat lain, sama ada di dalam niche mereka atau sebagai satu cara untuk keluar daripada ke kawasan baru. Pertimbangkan contoh kehidupan sebenar: Disney dan Pixar, Exxon dan Mobil, dan eBay dan PayPal. 

Semua pengambilalihan ini mempunyai satu persamaan - tunai. Tanpa wang tunai yang diperlukan, syarikat-syarikat ini tidak pernah mampu untuk melompat pada peluang sekali dalam seumur hidup untuk membeli sebuah syarikat bernilai pada harga yang berpatutan. Ia adalah pengambilalihan seperti inilah yang melakukan keajaiban untuk potensi pertumbuhan mana-mana syarikat.

4. Dividen dan Pembelian semula saham 

Dua cara utama yang syarikat awam ganjaran kepada pemegang saham mereka adalah melalui dividen dan pembelian balik saham. Dividen adalah cara yang hebat untuk meletakkan wang kembali dalam poket pemegang saham tanpa memaksa mereka untuk menjual pemilikan mereka. Pembelian semula saham adalah cara terbaik untuk pengurusan untuk menyatakan keyakinannya terhadap potensi pertumbuhan masa depan syarikat itu dan, dalam sesetengah keadaan, untuk menandakan bahawa ia berasa sahamnya kurang nilai di pasaran awam. Dengan memulakan pelan pembelian semula saham, setiap saham akan menjadi lebih berharga. Walau bagaimanapun, tidak dividen atau pembelian balik saham akan menjadi pilihan untuk syarikat awam tanpa tunai.

5. Ekonomi Hidup Dalam Down 

Setiap syarikat akan mempunyai tempoh di mana perkara-perkara yang tidak berjalan pada potensi penuh. Pertimbangkan kemelesetan global yang makan ke dalam jualan syarikat. Tanpa tunai di tangan, syarikat itu akan terpaksa drastik mengecilkan operasi pekerjanya dan mungkin perlu mengisytiharkan muflis untuk membayar perbelanjaan yang tetap. Dengan wang tunai, syarikat itu akan menjadi lebih fleksibel dan lebih mampu untuk terus hidup kemelesetan.

6. Persediaan Kecemasan 

Seperti individu, perniagaan menghadapi kecemasan di mana mereka perlu membayar perbelanjaan segera. Ini termasuk yuran guaman dan kos yang tidak dijangka yang berkaitan dengan bencana alam. Sejak bayaran ini sering tidak dibina ke dalam bajet syarikat, perniagaan mesti mempunyai akses kepada wang tunai yang diperlukan sekiranya keadaan seperti ini timbul. Ini adalah yang hampir sama untuk dana kecemasan seseorang individu.

7. Turunkan Kos Transaksi 

Perniagaan kecil perlu menyimpan perbelanjaan mereka serendah yang mungkin. Salah satu cara untuk berbuat demikian adalah untuk mengelakkan sistem transaksi elektronik termasuk perkhidmatan seperti pemindahan wayar dan PayPal, yang sering mengenakan bayaran yang berlebihan. Dengan membayar dengan wang tunai sebenar, perniagaan boleh mengurangkan bayaran-bayaran ini, yang boleh mengurangkan kos dan meningkatkan keuntungan keuntungan mereka, yang membawa kepada ... lebih banyak wang!

8. Membantu Perniagaan Buka dalam Ketiadaan Pinjaman 

Banyak perniagaan kecil telah terpaksa belajar dengan cara yang sukar bahawa para peminjam menjadi lebih berjimat cermat dengan cara mereka pinjaman wang. Jika perniagaan yang mempunyai wang tunai yang ada, ia lebih baik boleh mengambil kesempatan daripada peluang untuk mengembangkan dan membuat pembelian penting - Pilihan yang mungkin sebaliknya tidak sedia dalam ketiadaan pinjaman.

9. Bil Pay Faster 

Terutamanya untuk perniagaan kecil, wang tunai boleh menjadi penting untuk membayar bil-bil. Bukan sahaja beberapa pemiutang hanya menerima wang tunai, tetapi lain-lain bentuk pembayaran boleh mengambil masa yang lama untuk memproses, yang membawa kepada kos kelewatan yang tidak perlu. Dalam kes tersebut, membayar dalam bentuk wang tunai adalah kaedah pilihan.
Mengapa Individu Perlu tunai
 Manakala wang tunai adalah penting untuk survival mana-mana perniagaan, ia juga adalah amat penting kepada pengguna individu dan isi rumah untuk pelbagai sebab:

1. Mudah Tunai 

saham A boleh empat kali ganda dalam nilai, tetapi anda tidak boleh menggunakannya untuk membayar sewa anda. Bon perbendaharaan 10 tahun menyediakan kadar faedah yang lebih tinggi daripada satu dengan tempoh matang enam bulan, tetapi wang anda terikat untuk 10 tahun (dengan andaian anda membelinya apabila ia mula-mula dikeluarkan). CD juga membayar kadar faedah, tetapi anda akan menghadapi hukuman jika anda mengeluarkan wang anda terlalu awal. 
Kelebihan tunai adalah bahawa anda boleh membelanjakannya bagaimanapun dan apabila anda mahu. Anda tidak perlu menjual saham apabila pasaran turun, CD atau bon sebelum mereka sepenuhnya matang, atau sambil menunggu apa-apa untuk membersihkan. 
2. Risiko Kehilangan 
Apa yang saham, bon, kad perdagangan emas dan Barry Bonds semua mempunyai persamaan? Mereka semua pelaburan bukan cecair, bermakna nilai mereka tidak mudah dicapai, dan mereka boleh mengurangkan nilai. 
Sebagai contoh, anda perlu menjual semua barang-barang dengan wang tunai sebelum anda boleh menggunakan hasil. Proses ini boleh mengambil masa dan harga yang anda jual adalah tertakluk kepada apa-apa pasaran akan menanggung. Dalam erti kata lain, jika sekarang bukan masa yang baik untuk melabur dalam bon, anda sama ada perlu menunggu masa yang baik sebelum anda menjual anda, atau menjual cukup rendah supaya bakal pembeli akan berminat. Kerana anda adalah pada rahmat pasaran, pelaburan ini boleh kehilangan nilai. 
Selain itu, dalam keadaan ekonomi yang turun naik, kemungkinan kerugian tersebut meningkat dengan ketara. Oleh itu, di samping melabur harus menjadi sebahagian daripada rancangan kewangan jangka panjang anda, jangan memandang rendah kestabilan dan nilai yang ditawarkan oleh tunai. Tunai, tidak seperti yang terbaik daripada saham, akan mengekalkan nilainya walaupun ketika kejatuhan pasaran saham. 
3. Rizab Kecemasan 
Situasi di mana anda mungkin perlu rizab termasuk kecemasan perubatan atau pergigian yang tidak dilindungi oleh insurans kesihatan, kerosakan ke rumah atau kenderaan anda, dan isu-isu undang-undang yang mungkin. Mempunyai wang tunai fizikal di tangan atau wang dalam akaun cek membolehkan anda untuk membayar perbelanjaan yang tidak diduga tanpa mengeluarkan kad kredit dan menanggung hutang faedah yang tinggi.

4. Keupayaan untuk membuat pembelian yang besar

Semakin, tunai menjadi perlu bagi pembelian yang lebih besar seperti rumah atau kereta. Bukan sahaja akan tunai memberikan anda kaki sehingga pada bakal pembeli lain untuk rumah impian anda, tetapi jika anda mengambil pinjaman, pemberi pinjaman akan mula memerlukan bayaran yang lebih tinggi ke bawah. Tanpa tunai yang diperlukan di tangan, anda mungkin tidak dapat membuat pembelian penting.

5. Pelaburan Fleksibiliti dan Keselamatan 

Memegang tunai secara tidak langsung dapat melindungi pelaburan pasaran dengan memberi anda ketenangan fikiran untuk tidak menjualnya semasa pasaran beruang. Jika anda mempunyai simpanan tunai, anda tidak akan merasa bergantung kepada pelaburan pasaran untuk membayar perbelanjaan kehidupan harian. Kelebihan lain adalah bahawa jika peluang pelaburan memperlihatkan dirinya, anda mempunyai cara-cara untuk segera melabur. Tanpa ini, anda sama ada akan dipaksa untuk menjual saham pelaburan lain, mungkin pada satu masa apabila pasaran turun, atau melepaskan peluang pelaburan sama sekali.

6. Urusniaga Cash-Only 

Sesetengah perniagaan, seperti restoran dan teksi tertentu, tidak akan menerima kad kredit, kad debit atau cek. Ramai peruncit kecil juga mengeluarkan surcaj ke atas pembelian kecil. Membawa wang tunai boleh memudahkan kehidupan anda sebagai pengguna dan melindungi anda daripada membayar bayaran tambahan.

7. Hackers Kekal Ancaman 

Penggodam telah menjadi ancaman besar kepada pelabur untuk tahun. Institusi kewangan seperti PayPal dan Citibank malah pernah sasaran. Berikan diri anda ketenangan fikiran dan menyimpan sebahagian wang anda di tempat yang selamat di mana ia boleh sentiasa diambil kira.

Memandangkan peperangan teknologi hari ini, ia hanya masuk akal untuk mempunyai fizikal, pelaburan yang stabil yang tidak tertakluk kepada ancaman penggodam, kecurian identiti, atau lain-lain manipulasi potensi maklumat elektronik. Dengan cara itu, jika seseorang mencuri kata laluan atau hacks anda ke dalam akaun anda, anda akan mempunyai wang tunai yang ada untuk membayar perbelanjaan setiap hari sehingga sesuatu itu diselesaikan.


8. Tempoh deflasi 

Dalam tempoh deflasi, anda perlu bimbang mengenai bank-bank gagal atau saham dan bon kehilangan nilai. Nasib baik, tidak ada kebimbangan itu dengan wang tunai, yang akan meningkatkan nilai dalam tempoh deflasi. Dengan mempunyai wang tunai di tangan, anda boleh memastikan bahawa anda akan menikmati sekurang-kurangnya beberapa keuntungan dalam portfolio anda perlu tempoh deflasi pegang ekonomi.

9. Elakkan Faedah dan Bayaran 
Mengambil pinjaman atau berjalan ke dalam hutang pada kad kredit anda akan memaksa anda untuk membayar kadar faedah yang tinggi dan yuran. Dengan berpegang dengan wang tunai, anda bukan sahaja mengelakkan mencederakan skor kredit anda, tetapi anda tahu anda tidak akan mempunyai untuk membayar jumlah di atas dan di luar harga awal pembelian anda. Anda juga membebaskan diri daripada tekanan yang berkaitan dengan membuat bayaran bulanan ke atas pembelian yang berbeza dan kad kredit.

10. Kos mungkin lebih tinggi daripada yang dijangka 

Salah satu masalah yang biasa dihadapi pengguna adalah bahawa anggaran untuk projek-projek besar sering kali lebih tinggi daripada yang dijangkakan. Sebagai contoh, anda mungkin mahu untuk membina tambahan kepada rumah anda dan kontraktor anda menganggarkan projek itu akan kos $ 3,000. Jadi anda mengambil $ 3,000 pinjaman, tetapi projek itu mengambil masa lebih lama daripada yang dijangkakan. Ia akhirnya kos tambahan $ 500 dan anda mungkin tidak dapat menunggu untuk pinjaman lain untuk diluluskan. Dengan beberapa ratus dolar wang tunai yang ada, anda akan dapat untuk membuat bayaran yang diperlukan.Word Final

Sama ada anda adalah perniagaan atau individu, pastikan anda mengutamakan kepentingan tunai. Untuk perniagaan, ketersediaan adalah penting bukan sahaja untuk mengelakkan kemungkinan kebankrapan, tetapi juga untuk mengambil kesempatan daripada pelbagai peluang pengembangan dan pertumbuhan. Sebagai pengguna, tunai mewakili salah satu pelaburan yang paling selamat manakala menyediakan anda untuk masa yang tidak menentu.
 
 
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...