Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Tuesday, March 19, 2013

DENDAM Nur Musiari Terhadap Malaysia Masih Membara

AKHIRNYA DENDAM MISUARI TERHADAP MALAYSIA TERJAWAB DI #LahadDatu...

 


Nampaknya DENDAM Nur Musiari terhadap Malaysia masih membara berikutan penangkapannya oleh kerajaan Malaysia dan menyerahkannya kepada pihak berkuasa Filipina pada tahun 2002.

Nur Misuari semalam menerusi Al Jazeera menuduh Malaysia campur tangan dalam hal ehwal Islam Moro di selatan Filipina dan mendakwa Kuala Lumpur menjajah Sabah dan Sarawak.
Menurutnya lagi, Malaysia menjadi penghalang kepada usaha menyatukan kumpulan Moro yang bertelagah menuntut kemerdekaan di selatan Filipina iaitu kumpulan MNLF dan Barisan Pembebasan Islam Moro (MILF) iaitu pihak yang terlibat dengan perjanjian damai yang diusahakan oleh Malaysia.
MILF adalah alat penjajahan Malaysia dan diatur oleh negara itu. Kuala Lumpur ialah dalang di sebalik MILF.
Jika Malaysia tidak dibabitkan, saya fikir kami dengan segera dapat menyelesaikan masalah itu dengan kerajaan Filipina, katanya kepada Al Jazeera dalam satu temu bual eksklusif yang disiarkan di sini, semalam.
Misuari berkata, perjanjian damai antara MILF dan kerajaan Filipina yang dijangka dimuktamadkan pada bulan depan adalah helah Malaysia untuk memperkuatkan pengaruhnya di Sabah.

Nur Misuari yang masih mendakwa dirinya sebagai Ketua MNLF itu turut mencabar Malaysia untuk keluar dari Sabah dan membuktikan tuntutan wilayahnya menerusi proses undang-undang.
Misuari turut menegaskan tentangannya kepada rundingan damai MILF dan menyatakan MNLF telah pun menandatangani perjanjian dengan kerajaan Filipina di bawah pentadbiran berbeza di Manila pada 1976, 1987 dan 1996.
Itu adalah perjanjian damai yang perlu dilaksana terlebih dahulu dan sesiapa yang datang dengan perjanjian baharu adalah perosak, katanya..


Persoalannya ADAKAH Nur Misuari menjadi dalang dalam insiden berdarah yang berlaku di Lahad Datu, Sabah? 


Kebimbangan rakyat Malaysia bukan sahaja terhenti disitu...EP rasa semua rakyat Malaysia dah tahu niat jahat Misuari terhadap Sabah, di mana beliau masih mempunyai ratusan pengikut setia, tetapi apa yang lebih membimbangkan ialah hubungan rapat Anwar Ibrahim dengan Misuari, yang dianggap sebagai "KENALAN LAMA" oleh Misuari...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...