Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Wednesday, December 18, 2013

Group WhatsAp Lifestyle Bocor... "Lagi diaorang hentam lagi aku glamour...he he..",

Lawak petang Selasa bersama @Ibdil...kih kih kih 


"Tunggu BOSS balik dari Myanmar...!",jawap poyo sorang ni bila berbual pasal lawatan boroikan perut dia ke Sukan Sea Myanmar yang kecuh diperkatakan sebelum ini...

"Lagi diaorang hentam lagi aku glamour...he he..", komen angkuh bila merujuk kepada berita berita negatif yang dimainkan semua media berhubung lawatan Kontinjen Atlit Bina Perut Sukan Sea baru baru ini yang balik tidak membawa apa apa pingat untuk negara.

"Lantaklah buat apa nak bayar diaorang (mungkin merujuk kepada bloggers) 2-3 ribu sebulan.Esuk lusa diamlah mereka tu...",komen si poyo ini lagi.

Dialog diatas dikatakan adalah perbualan dalam satu Group WhatsAp sesama mereka yang telah terbocor kerana tidak pakai "pad"(tuala wanita) yang sampai kepada aku.Sejauh mana kebenaran nya aku tak boleh jamin,tapi eluk gak untuk dijadikan senaman muka bila kita membacanya.

Dikhabarkan juga BOSS yang dirujuk diatas pun dah "panas hati" kerana sejak melantik Si-Poyo ini tak sudah sudah dia mengundang kontrovesi dan mencari musuh yang menjadikan PPUM "punching bag" banyak pihak.BOSS nak tukar Si Poyo ini dengan orang lain pun tak boleh jugak kerana akhirnya dia juga yang akan malu sendiri sebab dia yang lantik Si-Poyo ini.Jadi mahu tak mahu kena hadap sajalah "kebiulan" Si-Poyo ini untuk sepenggal lagi...kah kah kah.

Apapun anggap je lah cerita yang aku dapat kat atas ini sekadar cerita karut saja sudahlah...jangan percaya sangat.Sebab aku dapat melalui WhatsAp yang dihantar kepada aku,lainlah kalau cerita ini masuk melalui INSTAGRAM baru lah boleh dikira SAHIH.

KAH KAH KAH.

sumber 

Pengerusi BMB @Ibdil Akhirnya Nganga Tunjuk Taring, Syabas @Khairykj

Kehebatan lifestyle Pengerusi Biro Media Baru, Ibdillah Ishak sebenarnya tidak dapat dinafikan oleh mana-mana pihak, beliau yang merupakan anak didik kepada Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin ini sememangnya dikenali ramai dan sedang diasuh untuk 'kehadapan bersama akar umbi'.
Namun, bumi mana yang tidak ditimpa hujan ? Begitu jugalah dengan beliau, baru-baru ini beliau pernah menggemparkan dunia maya dengan membuat pendedahan mengenai sikap pejuang maya Umno yang dikatakan tidak berjuang secara sukarela sebaliknya mungkin lebih kepada 'rogolpaksa', ekoran pendedahan yang dibuat, beliau dikecam rakus oleh sebahagian besar pejuang maya Umno selama beberapa hari, namun ketegasan beliau tidak berganjak dan memaksa hampir kesemua penyerangnya tunduk akur membisu. :)
Bukan setakat pejuang maya Umno sahaja, malah wartawan tersohor Mazidul Akmal Sidek yang sebelumnya turut mengambil bahagian dengan berpaksikan kelantangan fakta juga dilihat hilang wibawa dengan hanya mengakhirkan muncung pena tanpa noktah SUPERMAN BAKAL TURUN PADANG seterusnya sepi tiada berkhabar.

Dari apa yang berlaku, mungkin ketegasan beliau itulah sebenarnya kredibiliti yang beliau ingin tampilkan, kerana tanpa ketegasan itu mustahil untuk beliau turun padang bertemu dengan 'akar umbi' yang berada di Myanmar dalam misinya memperluaskan pengaruh Umno dinegara berkenaan.

Justeru, pelapis kepimpinan Umno yang lain seharusnya mencontohi Pengerusi BMB sebagaimana zahirnya terciri pada paparan gambar diatas yang diambil ketika beliau sedang berucap dipersidangan Agung Instagram peringkat antarabangsa, selain kredibiliti tersendiri, lifestyle tersendiri itu juga perlu ada dalam usaha memantapkan Umno sehingga keperingkat 'akar umbi'. Kerana 'akar umbi' Umno tidak akan menjadi kuat dengan hanya keperibadian sebenar pemimpinnya, tapi 'akar umbi' Umno hanya akan kuat dengan lifestyle yang digayakan oleh pemimpinnya. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...