Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Wednesday, February 1, 2012

VIDEO: HASAN ALI DI BANGI. PARASIT SUDAH DIKENAL PASTI!
Hasan Ali Talibarut Utama UMNO - Khalid Samad

SHAH ALAM, 31 Jan - Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Abdul Samad mendakwa bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Dr. Hasan Ali adalah 'budak suruhan UMNO' dan jurucucakap tidak rasmi bagi parti tersebut.

Khalid juga mendakwa Hasan sebenarnya sudah menjadi alat UMNO apabila membuat kenyataan supaya para pengundi di Parlimen Shah Alam agar tidak mengundinya lagi pada pilihan raya umum akan datang.

"Kalau tidak beri undi kepada Khalid Samad, kepada siapa lagi? Sudah tentu kepada UMNO. Ini bukti Hasan sudah menjadi budak suruhan UMNO," katanya.

Beliau juga mendakwa Hasan tidak memahami maksud sebenar parasit dan menganggap bekas Pesuruhjaya Pas Selangor itu adalah parasit sebenar parti.

"Parasit adalah jenis yang tinggal atas induk macam pokok asing tinggal atas pokok besar tetapi saya tidak boleh menjadi parasit kerana saya merupakan sebahagian daripada batang tubuh parti.

"Tidak seperti orang yang hidup dengan isu Pas tetapi dia adalah orang asing yang mana jika tidak ada isu Pas, dia tidak boleh hidup, dia menjadi popular atas isu Pas," kata Khalid.

Khalid bagaimanapun tidak menjawab dakwaan Hasan berkaitan dengan beliau adalah pengkritik tegar Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ketika agensi agama itu menyerbu sebuah premis yang dikatakan sebagai Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC). - KLPosHASAN ALI KATA PAS MAHUKAN NEGARA MALAYSIA SEBAGAI REPUBLIK ???


Bekas pesuruhjaya PAS Selangor,Datuk Dr Hasan Ali tampil dalam ceramah keduanya di Bandar Baru Bangi pada malam Semalam dengan amaran bahawa Pakatan merupakan ancaman kepada Islam.Hasan mendakwa,Pakatan antara lainnya akan menyokong Israel dan menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara republik.

"Kalau ikut bacaan saya,mengikut apa yang diberitahu kepada saya,kalau mereka berkuasa mereka akan jadikan Malaysia ini menjadi republik," katanya.

Antarapos Melaporkan Hasan juga mendakwa,Pakatan akan menggugurkan Perkara 153 dalam perlembagaan Malaysia yang melindungi hak keistimewaan orang Melayu.

Bagaimanapun,parti berkenaan masih tidak boleh berbuat demikian,kerana tindakan itu memerlukan kelulusan daripada Majlis Raja-raja.Oleh sebab itulah rakyat perlu menyokong gerakan JATI,kuasa ketiga yang memperjuang agenda Islam,Melayu dan Raja-raja dalam pilihan raya akan datang.

Beliau juga menyerang ketua pembangkang Anwar Ibrahim yang disifatkannya sebagai "rakyat Malaysia yang tetap akan menjadi perdana menteri walau di dalam penjara."Katanya,Anwar dalam syarahan di London School of Economics sebelum ini antara lainnya telah menyebut mengenai pluralisme agama,satu fahaman yang disifatkannya sebagai syirik.

"Bahaya orang ini.Kalau jumpa ular,bunuh yang mana dulu saya tak tahulah.Dalam satu cara, lebih bahaya daripada (pengerusi DAP) Karpal Singh," katanya lagi yang disambut ketawa oleh sebahagian daripada kira-kira 1,000 orang yang hadir.


Mengimbau kembali saat apabila Pakatan memenangi Selangor pada 2008,Hasan juga menceritakan bahawa beliau telah diberitahu oleh pemimpin Pakatan Rakyat supaya tidak menguatkuasa menguatkuasa enakmen jenayah Syariah di Selangor.

"Saya nak kuatkuasakan (undang-undang) yang berkaitan zina, rumah urut, arak, apa mereka kata? Bila kita menang kita bersetuju bahawa kita tidak boleh lakukan yang bertentangan dengan hak asasi manusia."

Lebih teruk lagi, kata Hasan,apabila diberitahu bahawa tindakan itu juga menyalahi hak asasi manusia sekiranya dilakukan ke atas orang Islam.

"Siapa yang halang? DAP dan PKR. DAP dan PKR saya faham kerana ia parti yang agak bercampur, yang saya tak faham orang parti saya.Siapa penghalang pertama?," soalnya yang disambut dengan laungan "Khalid Samad" oleh beberapa orang hadirin.

Katanya lagi,beliau sedih apabila orang bekas partinya itu sendiri boleh berdiri di belakang DAP golongan yang menurutnya pernah berkata "kalau nak laksana hudud,undang-undang Islam, langkah mayat saya dulu."

"DAP kecam saya boleh terima, tapi orang pakai kopiah putih kecam saya, saya tak boleh terima," katanya lagi yang mengaitkannya dengan satu kunjungan yang diterimanya daripada seorang wakil PAS pusat.

Katanya,wakil yang tidak dinamakannya itu telah memberitahunya untuk mengurangkan penguatkuasaan dan serbuan oleh Jabatan Agama Islam Selangor yang diketuainya sebelum ini.

"Yang penting kita nak tawan Putrajaya dulu," katanya, mengulangi saranan yang dikemukakan oleh wakil tersebut.

Bekas timbalan pegawai daerah itu, yang mendabik dada sebagai pegawai pertama yang membaca khutbah Jumaat dalam sejarah Malaysia, juga berkata beliau tidak boleh menerima saranan tersebut.

"Biar tak sembahyang, zina, minum arak dulu asalkan pergi Putrajaya?," soalnya.

Turut berucap dalam ceramah tersebut ialah bekas ketua penerangan PAS Selangor,Hassan Basri yang turut membidas Anwar berhubung kenyataan yang didakwa mengiktiraf negara Israel.

ADAKAH INI YANG ANDA MAHUKAN SATU HARI NANTI ???

ARTIKEL 153 HILANG !!!

DAH TIADA LAGI HAK KEISTIMEWAAN MELAYU !!!

APA YANG SAYA BERITAHU SEBELUM INI MEMANG SAH !!!

PAKATAN RAKYAT AKAN MENJADIKAN MALAYSIAN MALAYSIA SEBAGAI TUJUAN UTAMA !!!

SAMA RATA,SAMA RASA,DEPAN BELAKANG SAMA SAHAJA !!!

OPSSS !!!

RENUNG-RENUNGKAN

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...