Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Friday, November 11, 2016

K'tangan Awam Mesti Sokong K'jaan Memerintah

Khaled: K'tangan awam mesti sokong k'jaan memerintah:
Dengan memberikan kerjasama terhadap pelaksanaan aspirasinya, kata MB Johor itu.
  

Menteri Besar Johor Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin hari ini menegaskan bahawa setiap kakitangan awam perlu menyokong kerajaan yang memerintah dengan memberikan kerjasama terhadap pelaksanaan aspirasinya.

Bercakap kepada pemberita selepas merasmikan penutupan Konvensyen Umno Johor 2016 di Johor Bahru hari ini, Mohamed Khaled berkata amalan serta pendirian seperti itu adalah biasa dan telah terpakai di mana-mana tempat.

"Saya percaya amalan dan pendirian yang terpakai di mana-mana ialah kakitangan pentadbir perlu menyokong kerajaan yang memerintah, itu sahaja. Noktah!," kata beliau sebagai mengulas isu sama ada terdapat ataupun tidak kakitangan kerajaan negeri ini terlibat dengan parti-parti politik baru, yang diwujudkan baru-baru ini.

Mohamed Khaled berkata sekiranya terdapat penglibatan daripada mana-mana kakitangan pentabdir termasuk anggota majlis Pihak Berkuasa Tempatan (PBT), maka individu itu telah menyalahi amalan.

"Nanti kita tengoklah (bagaimana bentuk tindakan) tetapi amalannya ialah kakitangan kerajaan mesti menyokong dan memberikan kerjasama dalam menjayakan asprirasi kerajaan yang memerintah," katanya yang merupakan pengerusi badan perhubungan Umno negeri.
 
11 Nov 2016
Bagi memastikan UMNO terus revelan sebagai pembela nasib rakyat, UMNO Johor akan membawa pelbagai isu berkaitan kehidupan rakyat akar umbi, ke perhimpunan agung parti itu, hujung bulan ini.

Perkara itu diputuskan pada Konvensyen UMNO negeri itu.

Pengerusi Perhubungan UMNO Johor ini yang menutup konvensyen berkenaan menjelaskan antara isu yang hangat didebatkan termasuk di media sosial ialah kenaikan harga minyak masak.

Konvensyen dua hari ini bertemakan UMNO Memacu Melayu Maju.

Sementara itu, menurut Setiausaha Badan Perhubungan Umno negeri, Datuk Md Jais Sarday, kerajaan negeri memang ada menerima 'permintaan' daripada seorang anggota majlis PBT untuk melepaskan jawatan, baru-baru ini.

Namun, Jais enggan mengulaskan sebab di sebalik perletakan jawatan tersebut walaupun dipercayai kerana menyertai parti politik baru.

"Dia minta untuk lepaskan jawatan jadi kita terimalah dan ia berlaku baru-baru ini," katanya.
- Bernama

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...