Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Sunday, November 6, 2016

DAP Menyusup Parti Pembangkang, Pecah Belahkan Melayu

Umno: DAP menyusup parti pembangkang, pecah belahkan Melayu: DAP didakwa cuba memecahkan Melayu dengan meletakkan calon pilihan mereka dalam parti pembangkang.

  
Dakwanya, langkah itu sebagai usaha DAP memerintah negara secara senyap dan menjadikan wakil Melayu 'sebagai boneka'.
Jelasnya, strategi DAP kini adalah meletakkan calon mereka dalam PKR, Parti Amanah Negara (AMANAH) dan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU).
“DAP akan cuba letak calon Melayu (dalam parti pembangkang) sebagai satu strategi untuk mereka mempunyai kerusi pada jumlah lebih besar dari rakan-rakan mereka.
“PKR, BERSATU dan AMANAH akan jadi junior partner. DAP telah berjaya infiltration (menyusup masuk) terhadap rakan kongsi mereka.
“Mereka telah infiltration dalam PAS dan pecahkan PAS. Mereka telah infiltration, dalam PKR ada DAP dan saya percaya mereka akan infiltration BERSATU kerana ia adalah kaedah politik DAP,” dakwa Annuar.
Annuar berkata demikian dalam sidang media sebelum himpunan penerangan Umno di Bangunan Umno Selangor, Shah Alam.
Beliau turut mendakwa DAP cuba memecahkan masyarakat Cina MCA dan mempengaruhi ahli parti itu untuk menyertai mereka.
Selain itu katanya, DAP cuba memecahkan orang Melayu dengan menjalinkan kerjasama dengan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, bekas ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Presiden AMANAH Mohamad Sabu.
Ia katanya, bagi memastikan DAP dapat menumbangkan BN dalam Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).
“Strategi DAP seterusnya memastikan orang Melayu berpecah. Untuk cara memastikan orang Melayu berpecah DAP terima Tun Mahthir, Anwar dan Mat Sabu walaupun DAP tahu ketiga-tiga individu ini mempunyai DNA yang berbeza dan asas yang berbeza.
“Tapi mereka mahu memastikan mahu menumbangkan BN dan perpecahan dalam orang Melayu. DNA politik itu akan mencorak sistem dan struktur dan impak dalam sistem politik implikasi sangat besar sistem politik dalam negara,” katanya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...