Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Saturday, April 20, 2013

PAS WAJIB KELUAR DARIPADA PAKATAN RAKYAT.. DAP DAN PKR TIDAK LANGSUNG MENGHORMATI PAS..

@CheguBard WAL MUSIBAT NIE SEJAK BILA JADI BEBAS........

Memang dasar tak sedaq diri Chegu Bard nie. Sebelum nie dok jilat sangat puak PKR Penang yang diketuai oleh Mansor Crocky Erogan Erogan. Tapi hari nie dah jadi terbalik dah. Nak cover pungkoq PKR punya pasal sanggup jadi calon BEBAS memang dasar WAL MUSIBAT sungguh Chegu Bard nie.
Perebutan kerusi DUN Sungai Acheh antara PKR dan PAS sampai ke kemuncak hari ini apabila Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengumumkan pertandingan tiga penjuru di kerusi berkenaan termasuk penyandang Datuk Mahmud Zakaria dari Barisan Nasional (BN).
PKR meletakkan Badrul Hisham Shaharin atau dikenali sebagai 'Chegubard' sebagai calon parti itu akan menentang Ketua Pemuda PAS Pulau Pinang, Mohd Yusni Mat Piah.
Kesemua mereka menyerahkan borang di pusat pencalonan di sini pagi tadi.
"Saya telah dipilih oleh Majlis Presiden Pakatan Rakyat untuk bertanding di sini dan ia adalah mandat dari Pakatan," kata Badrul.
 Betul ke dapat mandat tapi apa pulak kata macai-macai PAS lepas nie.
Mohd Yusni sebelum ini menyatakan perasaan terkejut apabila Pengerusi PKR negeri Datuk Mansor Othman mengumumkan akan meletakkan calon untuk bertanding di Sungai Acheh walaupun telah bersetuju kerusi tersebut milik PAS.
Pencalonan Mohd Yusni diumumkan oleh Ketua PAS Pulau Pinang Datuk Mohd Salleh Man pada Rabu minggu lalu.
"Saya ingat Chegubard (Badrul Hisham Shaharin) akan diletakkan sebagai calon di kerusi Parlimen Nibong Tebal. Saya jangkakan perkara ini kerana saya dan beliau telah bekerjasama secara rapat.”
 

SMS DAP Tipu Melayu Tersebar Luas Di Internet. #GE13 #TolakDAP

Penipuan DAP terhadap orang Melayu terbongkar. Terkini, SMS dari pihak DAP kepada orang cina didedahkan oleh individu yang tidak dikenalpasti.

SMS tersebut sepatutnya sulit hanya kepada ahli DAP, namun disebabkan ada orang cina sendiri yang tidak berpuas hati dengan kepimpinan DAP maka disebarkan SMS tersebut kepada orang lain.

Umum kita tahu yang DAP tidak boleh mengunakan logo mereka dalam PRU13 dan mereka lebih memilih logo PAS berbanding PKR. Di situ sudah mula timbul keraguan dikalangan orang Melayu.

Kenapa DAP lebih suka memilih logo PAS berbanding PKR. Pembaca sendiri boleh fikir antara logo PAS dan PKR yang mana melayu akan suka.

Mereka cuba salahkan SPR dalam kes logo DAP yang diharamkan, tetapi disebalik penipuan itu, rupanya DAP sendiri merancang agar logo mereka tidak digunakan dalam PRU13 bagi membolehkan mereka guna logo PAS.

Dalam SMS yang mula tersebar itu,  DAP kata orang Melayu bodoh. Asalkan nampak logo bulan, pasti Melayu akan pangkah berbanding melihat logo roket.

Nampaknya percaturan politik DAP untuk perbodohkan orang Melayu cukup hebat. Harap orang Melayu sedar dengan kelicikan DAP ini.

PAS hanya dipergunakan oleh DAP bagi meraih sokongan pengundi Islam dalam PRU13. Selepas DAP menang, kita tidak pasti apa nasib PAS dan orang Islam yang mengundi DAP.

 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...