Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Friday, October 21, 2016

BERSIH VS BAJU MERAH JAMAL UMNO

'Jamal, kalau tuduh BERSIH jahat, kerajaan macam mana?':Seorang pemimpin BERSIH 2.0 hari ini menegaskan, kalau Jamal Md Yunos menuduh BERSIH itu jahat, apak...

Seorang pemimpin BERSIH 2.0 hari ini menegaskan, kalau Jamal Md Yunos menuduh BERSIH itu jahat, apakah kurangnya mengenai kerajaan bersih dan pilihan raya bersih seperti yang didakwa pihak berkenaan.

Ahli Jawatankuasa Pemandu BERSIH 2.0, Rama Ramanathan menyatakan demikian pada sidang media.

Mengenai pengisytiharan perang oleh Jamal terhadap BERSIH, beliau berkata sewajarnya ia ditangani oleh peguam negara dan Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar.

Katanya, mereka adalah paling layak dan bertanggungjawab melindungi hak masyarakat sivil.Pemimpin gerakan ‘baju merah’ Datuk Seri Jamal Md Yunos hari ini dibebaskan lebih awal walaupun tahanan reman yang dikeluarkan adalah untuk dua hari.

Beliau keluar dari lokap Ibu Pejabat Pols Daerah Dang Wangi pada jam 4.45 petang tadi.

Kira-kira 50 penyokong kumpulan itu menyambutnya di luar IPD Dang Wangi sejak jam 3.30 petang tadi.

Semua mereka memakai baju merah hadir dengan menaiki motosikal.

Sebelum ini, pihak polis mengeluarkan perintah reman selama 48 jam, selepas Jamal ditahan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), semalam.

Ketua Umno Bahagian Sungai Besar itu disiasat mengikut seksyen 500 dan 503 Kanun Keseksaan kerana fitnah dan ugutan jenayah, Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia dan Seksyen 4 (1) Akta Hasutan.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...