Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Saturday, January 30, 2016

Presiden Umno Datuk Seri Najib Tun Razak : Datuk Seri Mukhriz Mahathir masih Menteri Besar KedahKuala Lumpur: Kedudukan Datuk Seri Mukhriz Mahathir sebagai Menteri Besar Kedah akan diputuskan dalam Mesyuarat Majlis Tertinggi (MT)UMNO akan datang.

Presiden UMNO Datuk Seri Najib Razak berkata, beliau mendengar permasalahan yang berlaku di Kedah dan mengambil pertimbangan serius mengenainya.

Katanya, beliau menghadap Pengerusi Jemaah Pemangku Sultan Kedah pagi tadi bagi menyembah maklum beberapa nama pengganti Menteri Besar Kedah yang baharu bagi menggantikan Mukhriz.

Bagaimanapun katanya, tiada sebarang keputusan dicapai dan perkara mengenainya akan diumumkan kemudian.

Walaubagaimanapun Najib mengakui telah menyatakan bahawa penggantian telah dicadangkan kepada Istana Kedah.

Dalam sidang akhbar selepas mesyuarat Majlis Tertinggi Umno hari ini, Najib Razak menafikan spekulasi bahawa nama-nama untuk menggantikan Mukhriz telah ditolak oleh Jemaah Pemangku Sultan Kedah.

Setiausaha Agung UMNO Tengku Adnan Tengku Mansor pula memaklumkan, beliau memberitahu Mukhriz pagi tadi supaya tidak menghadiri Mesyuarat MT hari ini kerana Mukhriz adalah ahli MT lantikan yang tidak perlu hadir pada mesyuarat MT hari ini.

Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 29 January 2016 @ 6:22 PM

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...