Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Saturday, October 26, 2013

Tunjuk Pekeliling Boleh Panggang Babi Di Sekolah Cina

P Kamalanathan Tunjuk Pekeliling Boleh Panggang Babi Di Sekolah Cina

Tidak habis-habis P Kamalanathan cuba mencari helah untuk menjatuhkan maruah Islam supaya.

Mereka sengaja bertindak sedemikian untuk merendah-rendahkan islam dan ini bukan penamat tetapi akan berterusan sehingga satu aganda tersembunyi tercapai. tanpa memikirkan Malaysia sebuah negara islam.

Keputusan Timbalan Menteri Pendidikan 2 P Kamalanathan yang mengesahkan tindakan melakukan ibadat korban dalam premis sekolah adalah diLARANG.
Jika benar P Kamalanathan mahu berkeras melarang sambutan Qurban  di sekolah kerana tiada dalam pekeliling. Bagus juga P Kamalanathan tolong tunjukan dimana pekeliling membenarkan majlis hari keluarga, hari hantu, hari kantin dan tahun baru cina boleh membenarkan sekolah cina memanggang, menghidang dan menjual babi di expo yang diadakan di dalam kawasan sekolah cina?
Sebab di sekolah cina ada cikgu dan murid dari orang-orang islam yang sensetif dari sudut agama dengan babi. Bagaimana pula jamuan sekolah cina boleh menghidang hidangan babi. Bukankah mereka langsung tidak hormati orang islam.
Bergitu juga Taipusan yang bertahun-tahun mengganggu di ruang depan rumah kami dengan pelbagai aktiviti hepuk kelapa. Penahkah orang islam bangkit membantah upacara yang menggangu kenteteraman kami.
Kita telah hidup dalam suasana saling menghormati agama lain pada bertahun-tahun sekian lama. Tetapi akhir-akhir ini manusia seperti N Saravanam dan P Kamalanathan sengaja mencari helah untuk mencetus perbalahan antara agama. Jika selama ini orang islam boleh berdiam dengan upacara agama mereka yang lebih kerap tetapi kenapa dengan Qurban yang berlaku setahun sekali mereka hendak bising?
Malah majlis tersebut tidak melibatkan anak murid bukan islam dan bukan dibuat di ruang depan sekolah. Cuma di surau.
Berbanding sekolah cina yang menghidang babi di tapak expo jualan sekolah, di dalam kawasan sekolah yang bebas dihadiri oleh murid-murid sekolah. Mana pekeliling yang membenarkan upacara ini?

Read more: http://pecahpalakmikir.blogspot.com/2013/10/p-kamalanathan-tunjuk-pekeliling-boleh.html#ixzz2it6nkoJ8

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...