Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Tuesday, August 6, 2013

Penghina Islam dipertahan PKR ... sudah jadi tabiat mereka mempolitikan isu agama untuk politik.

TIPAH KOYAK TAYANG 'KEISLAMAN' DEPAN ORANG RAMAI!!!


Bagi orang Islam yang faham tentang Hukum Syariah, dia takkan buat seperti mana yang dilakukan oleh Si Tipah Koyak ni secara terang - terangan.

Tapi, Si Tipah Koyak ni dah 'Terlebih Islam' gamaknya. Tu pasal la dia sibuk sangat nak tayang depan orang ramai. Malangnya, keislaman dia tu hanya pada nama dan pakaian.

Hakikatnya, jiwa dan kefahaman Si Tipah Koyak ni dalam Islam memang dapat dipertikaikan melalui tindakan yang dilakukan selama hari ini.

Jika sebelum ini dia memperjuangkan Hak Kebebasan Beragama dalam kes Lina Joy. Dia secara terang - terangan menyokong Lina Joy Murtad.

Sekarang, sekali lagi Si Tipah Koyak ni nak menunjukkan kepada masyarakat bahawa dia sendiri pun tak faham tentang Hukum Syariah Islam. Jadi, masih lagi ke ada orang yang nak mempertikaikan pasal keislaman Si Tipah Kyak ni!!!
Penghina Islam dipertahan PKR ... sudah jadi tabiat mereka mempolitikan isu agama untuk politik.

Selepas Anwar mempertahankan jurulatih anjing ini sekadar perlu diberi teguran, kali ini giliran barisan lawyer munafik PKR   pulak bantah tindakan JAKIM menahan Maznah Yusof.

Bagi PKR,   hina agama Islam melalui video takbir dengan anjing dihalalkan ..... 
 
Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) hanya sebuah badan pentadbir dan tidak mempunyai kuasa perundangan untuk memanggil jurulatih anjing Maznah Yusof atau "Chetz" tampil di hadapan mereka.

Justeru itu, peguam kepada Maznah, N Surendran dan Latheefa Koya ( gambar kiri ) berkata, Maznah tidak tertakluk sama sekali dengan perintah badan itu.

"Kami seterusnya menegaskan, sebarang arahan oleh Jakim bagi memaksa Chetz hadir menyalahi undang-undang dan bertentangan dengan perlembagaan," kata mereka dalam kenyataan semalam.

Jakim semalam dilaporkan menghantar laporan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) untuk membenarkan tindakan lanjut diambil terhadap Maznah berhubung video hari raya kontroversinya bersama tiga ekor anjing.

Ketua Pengarah Jakim Datuk Othman Mustapha berkata, Jakim dan pihak berkuasa agama negeri juga bercadang memanggil Maznah bagi mendapatkan penjelasan dan memberikan nasihat kepadanya.

1 comment:

  1. Yang jahil tu siapa? Yang lebih-lebih tu siapa? Siapa yang hina Islam tu? Siapa pulak terkena tempias daripada "penghinaan" ini? Siapa yang lebih "Islam"nya?
    Lidah bercabang. Memang senang mengeluarkan kata-kata tapi berapa ramai yang berani tarik balik kata-kata depa tu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...