Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA
Kempen Boikot Perniagaan Bangsa CINA

Monday, July 29, 2013

Cikgu Poh Kim Thye Panggil Murid Melayu Babi, Bangang, Sial Tak Kena Hukuman.... TAPI Guru Besar Melayu SK Sri Pristina Sudah Kena!


Blog MIK pernah laporkan di SINI


Pada 30hb Mei 2013, seorang wanita melayu berusia 37 tahun, ibu kepada pelajar sekolah Tingkatan 2 di Gelang Patah telah membuat satu laporan polis.

Petikan laporan polis tersebut;

Pada sekitar beberapa bulan sebelum Pilihanraya PRU13 yang lepas anak saya yang belajar di Sekolah Menengah Kebangsaan Gelang Patah di Tingkatan 2 kelas RK2 telah beberapa kali meminta agar dipindahkan ke sekolah yang lain disebabkan oleh seorang guru [p] cina yang bernama Poh Kim Thye. Guru ini terlalu bersikap perkauman sehingga menghasut pelajar melayu untuk membenci kerajaan diantara perkataannya
1.       Kerajaan Bodoh
2.       Kerajaan Lembu
3.       Kerajaan Babi Sebab Diketuai Oleh Orang Melayu

Guru ini juga sudah terbiasa memanggil pelajar melayu dengan panggilan “melayu bodoh”, “melayu babi”, “melayu bangang”, “melayu sial”, dan “melayu pukimak”.

[anda boleh double click pada imej laporan polis diatas untuk membaca sepenuhnya]

Adakah pemilik akaun  Facebook Melayu  menggunakan perkataan 'BERMAKAN'?  Perkataan itu  tidak disenaraikan dalam kamus bahasa Melayu.

Baca pula antara komen biadab dicatatkan oleh  2  pelayar  laman Facebook itu. 
KOMEN DIBAWAH INI TAK DIFAHAMI...! Apakah Guru Besar melayu ini  sudah kena maki hamun sumpah seranah dalam bahasa CINABENG...??
Guru Besar bangsa melayu difitnah TETAPI diarahkan bercuti...?
Guru bangsa CINABENG maki hamun anak murid dengan kata kata kesat "melayu bodoh", "melayu babi", "melayu pukimak", "melayu sial","melayu bangang", malah ada laporan polis dibuat [lihat semula ATAS].
Apakah tindakan terhadap Cikgu Poh Kim Thye....?
Ada double standard...? 
  
Anak kecil main api
Terbakar hatinya yang sepi
Air mata darah bercampur keringat
Bumi dipijak milik orang....!

1 comment:

  1. sialnya melayu yg memerintah ni. kenapalah melayu suka kalau melayu sentiasa ditindas tetapi bangsa pendatang ni ditatang seperti menatang minyak babi yang penuh?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...